Alle innlegg Sukkerforum

Hvor mye skal man skryte av seg selv her inn?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym the_catch on. 4 nov. 2009 21:40

Tid for en diskusjon om selvskryt. Bakgrunnen er enkel. På sukker handler det om å skille seg ut av mengden gjennom bilder og profiltekst. En nærmest umulig jobb hvis man skal være ærlig med seg selv.

Når det er sagt, så er legger jeg herved på hoggstabben: Jeg jeg et catch! Og jeg vet det;-) Eller det vil si, i hvertfall for jenter på jakt etter et seriøst forhold. Hvorfor er jeg så et catch?
- Jeg er veldig sterk sosialt, morsomt og utadvendt (og har endt med å være frivilig/ufrivilig leder i så godt som alle grupper jeg har vært med i)
- Spontan og svært lett å ha med å gjøre
- Jeg er smart (scorer top 1% på problemløsningstester)
- Jeg har den klassiske trygghetspakken: I midten av 20-årene er jeg allerede topp 1-2% på inntektsskalaen. Og den er raskt økende..
- Jeg er kjekk nok til at veldig få/ingen jenter har det som en no-go (men ikke kjekk nok til at jenter spammer meg med mail her inne;-)

Og for å spare dere mange svar/kommentar - ja selvfølgelig er de veldig harde punktene ovenfor underordnet kjemi, etc. Men alt annet likt teller det ovenfor;-) Så spørsmålet: Hvordan hadde dere jenter reagert på en profil som hadde hatt en så selvsikker/direkte tilnærming som ovenfor?

Skjult ID med pseudonym El9 on. 4 nov. 2009 21:42

Så lenge selvtillit er koblet med trygghet pluss varme og empati for andre, er selvsikkerheten din kun et pluss :o)

Skjult ID med pseudonym pusen on. 4 nov. 2009 21:44

Hva er å være veldig sterk sosialt??

Skjult ID med pseudonym Tittevirre on. 4 nov. 2009 21:54

Vel.... kombinert med litt ydmykhet og humor så er den kjekk den kjekken ;D

Skjult ID med pseudonym Binders on. 4 nov. 2009 21:57

Jeg synes det du skriver stort sett er helt fint. (Om du i tillegg legger til at beskjedenhet kanskje ikke din sterkeste side, blir det enda bedre :)

Men for meg personlig trekker det ned at du sier noe om at du har så høy inntekt. Det er ikke viktig for meg overhodet. Og når man vet at utroskap er langt mer utbredt hos de som har mest i lommeboken... ville jeg tenkt meg om to ganger... Det representerer for meg ingen trygghet å vasse i penger!

Om det er perlekjedegeriljaen du vil tiltrekke deg, kan du imidlertid la det stå...

(mann 45 år fra Oslo) on. 4 nov. 2009 22:00 Privat melding

Det er nok viktig å være troverdig også. Om man beskriver svært mange sterke fordeler med seg selv kan det kanskje være litt lurt å ta en ydmyk tone og fortelle at man faktisk ikke skryter av seg selv hele tiden.

Din oppførsel på forum, på meldinger og på date har nok også mye å si...

Og et tips - det er smart å ikke være anonym;-)

Skjult ID med pseudonym pusen on. 4 nov. 2009 22:00

Jeg hadde aldri skrevet til en med sånne overfladiske verdier... men joda, du tiltrekker deg de som passer deg :)

Skjult ID med pseudonym mandu76 on. 4 nov. 2009 22:14

Fint bilde av deg klimpre!

Skjult ID med pseudonym R on. 4 nov. 2009 22:15

@the_catch - Du sier du er sosial, morsomt og utadvendt, spontan og svært lett å ha med å gjøre, smart, har den klassiske trygghetspakken og er kjekk nok. Dersom du faktisk _er_ disse tingene og i tillegg er en sympatisk mann med evnen til å få de rundt deg til å føle seg vel, så er du nok et catch for en god del jenter. Selvsikker og direkte profil er for meg tiltalende, når det som står der virker reellt nok i forhold til hva jeg oppfatter selv. Jeg synes ikke det du nevner er overfladiske verdier, men de bør akkompagneres av noen mer medmenneskelige evner, som du sier lite om. Kanskje greit å nevne slikt også? Uansett: Lykke til :-)

Skjult ID med pseudonym Klimpre on. 4 nov. 2009 22:17

@mandu76 - Takk;-)

Skjult ID med pseudonym Suislier to. 5 nov. 2009 00:08

Problemet ditt/mitt er at det er så mange svinepelser her inne som skryter/juger som faen for å få seg dame.

Svært mye positiv omtale av deg selv vil ofte fremstå som jug. Det må pakkes inn på en troverdig måte. Nevn positive egenskaper i en bisetning, ikke lag det til en hyllest av deg selv.

I tillegg er det ofte slik at jenter er mer opptatt av det indre enn det ytre. Et spill på ytre kvaliteter lett insinuere at det skorter på indre kvaliteter. Det er egentlig en logikkfeil ettersom man lett kan ha begge deler, men dessverre er det erfaringsmessige kanskje ofte slik at personer som fokuserer mye på det ytre, mangler noe på det indre og omvendt. Right?

Jeg har en kamerat som alltid skryter av at han scorer innenfor 1% av befolkningen på mensa/IQ-tester, og det er litt lamt. Han er ikke smartere enn meg for fem øre, men heller flink til å lære seg teknikkene på testene.
Det har i tillegg vist seg at intelligens og oppfattelsen av egen intelligens er omvendt proposjonal. Uansett, samtidig synes nesten alle jenter at selvtillit er attraktivt, men hvis du må si at du har det så har du det kanskje ikke? La det skinne igjennom, ikke si det direkte. Også, ikke skryt av at du er morsom, SKRIV noe morsomt, mye mer effektivt... ;)

Penger er bra, og undersøkelser har vist at mer penger faktisk er noe jenter verdsetter høyt ved en partner. Men igjen, for mye fokus på penger kan indikere at det skårter på annet og at du er materalistisk. Det holder å skrive at du har høy lønn i info-feltene på toppen.

Kanskje du heller kunne snakket om det du har fått ut av å være smart og kuul. Hva har du gjort? Hva er dine suksesser?

Husk på en ting: Hvis du er så jævelig bra, hvorfor trenger du å signalisere det så sterkt?
F.eks er det slik at de som er ordentelig rike ikke flasher pengene. Flashing er for de som er litt rike (eller ønsker å være det), noe som signaliserer en grunnleggende og ufrivillig usikkerhet. (Hvis du vet du er best, hvorfor må du gå rundt og si det hele tiden?)

Anyway, lykke til.

PS: Hvis du er så smart, hvorfor har du ikke funnet av dette selv, eh? ;) Neida.

Skjult ID med pseudonym Barespør to. 5 nov. 2009 00:18

Men du er forsatt singel? Må jo være utrolig mange "blinde" damer der ute som ikke har oppdaget alle dine fortreffeligheter :))

(mann 38 år fra Hordaland) to. 5 nov. 2009 00:38 Privat melding

@TS:
Ikke mer enn man kan stå inne for.

Selv drister jeg meg til å påstå jeg har en av de mer originale profilene her inne.
Dog er det en påstand farget av litt for mange damers klone-beskrivelser.

"Rødvin, trene, være med venner, fest-av-og-til-er-ok, men-liker-også-å-slappe-av-i-sofaen" er nå like spennende og originalt som et Excel-ark med borettslagets årsregnskap for feiekoster.

Men kanskje de _mannlige_ profilene her inne er vel så originale som jeg så skamløst skryter på meg? Sett meg på pidestall eller kast meg til hundene, alle innspill er velkomne.

Skjult ID med pseudonym Suislier to. 5 nov. 2009 00:56

Digresjon @stålslips

Du er en fascinere person Stålslips. Jeg har lest en del av innleggende dine og mye av det du skriver er... vel, rart. Artig og sprøtt, men rart. Noen ganger er du på villspor. Du trekker inn mye sært som ofte ikke, eller i beste fall kun perifert, har med temaet å gjøre.

Se på den posten din her. Den handler jo mest om deg selv. Og hva skjer med borettslagets årsregnskap for feiekoster? Jadda, sprøtt nok, men godt mulig det funker for noen damer.

Misforstå meg rett, for meg er Sukker underholdning og du bidrar til det. Bra!

PS: Du skrev at alle innspill er velkomne, det blir ikke meg som kaster deg til hundene

Skjult ID med pseudonym Stålslips to. 5 nov. 2009 01:10

@Suislier:

Kom gjerne med eksempler fra tidligere, vedrørende påstanden din om at jeg noen ganger er på villspor med innleggene mine.

For å forsvare posten ovenfor og din påstand om at det ikke har noe med tråden å gjøre:

1. "@TS: Ikke mer enn man kan stå inne for." Dette er et direkte svar på tråden, hvis tittel er "Hvor mye skal man skryte av seg selv her inne?"

2. I henhold til tråden skryter jeg selv av at jeg mener jeg er original.

3. I henhold til tråden og forrige avsnitt i innlegget mitt, gir jeg også et eksempel på det motsatte av hva jeg mener er originalt.

4. Jeg avslutter med å spørre om de andre mannlige profilene kan skryte på seg å være vel så originale som min, også i henhold til tråden.

Takk for innspillet, selv om jeg ikke forstod hvordan du kom frem til slutningen om at innlegget mitt ikke var relevant, som de 4 punktene ovenfor burde understreke. Kanskje jeg er på villspor igjen?

Skjult ID med pseudonym pusen to. 5 nov. 2009 01:17

Skrytlokt e like ille som en råtten fyllefis!

Skjult ID med pseudonym Suislier to. 5 nov. 2009 01:28

Joda, det du skriver har endel relevans. Og ja, jeg burde ha kommet med eksempler på det du skriver. Skal gjøre det fortløpende fra nå ettersom jeg ser det i diskusjonene...

Det er bare ting som "litt for mange damers klone-beskrivelser", "borettslagets årsregnskap for feiekoster" og "pidestall eller kast meg til hundene" som er artig, artig, men også litt rart. Det forurenser budskapet ditt på en måte. Hvis du skriver noe smart, og så avslutter med slike luftslott så svinner troverdigheten liksom. Dog er det god underholdningsverdi. :P

Uansett, jeg er blodfeig som ikke poster med navn. Det tar jeg selvkritikk på. Der er du bedre enn meg.

Skjult ID med pseudonym Stålslips to. 5 nov. 2009 01:36

Fætt mæ ræspækt, Suislier.
Kanskje jeg var hoffnarr i et tidligere liv, luftslott eller ei.

Skjult ID med pseudonym the_catch to. 5 nov. 2009 02:03

@suislier:

Bra innlegg, stort sett enig med deg i alt du skriver, men vil kommentere en ting. Hvorfor jeg vurderer å signalisere gjennom profilen?

For det første for å teste responsen. Utfordringen med Sukker er jo at man ikke klarer å skille seg ut på samme måte her som i det virkelige liv. I det virkelige liv nevner jeg aldri "hvor smart, morsom er rik jeg er", det får eventuelt skinne gjennom som en del av personligheten (noe jeg tror det også gjør). Altså, i det virkelige liv er jeg ikke usikker eller har behov for å flashe.

Skjult ID med pseudonym Suislier to. 5 nov. 2009 03:24

@the_catch

Det vil være naturlig å teste ulike fremgangsmåter på et nettsted som dette, det har jeg selv gjort. Ved eksperimentering finner man etter hvert ut hva som fungerer og hva som ikke fungerer (noe av problemet etter min erfaring er at jenters feedback er kronisk variabel).

Det er bra at du slipper å flashe i det virkelige livet. Spørsmålet er da hvilket nivå du trenger å legge deg på her på Sukker. Utover at det å åpenbart flashe/skryte er feil så finnes den ingen fasit. Prøv deg frem. Noe som har hjulpet meg er å tenke: "hva ville jeg ha gjort hvis jeg var populær, smart, rik, kuul osv". Da ville jeg ikke ha skrytt av pappas yacht eller at buksen min koster 1500 spenn. Lat som de gode egenskapene er det naturligste i verden for deg. Du har ikke noe behov for å ytre dem åpenlyst, dog vil de fremkomme i måten du skriver og er på etc. Ton det ned et hakk. Nevn det positive, bare ikke få det til å fremstå som skryt. Det er ikke så lett alltid.

Dette minner meg om at jeg må skrive om min egen profil så jeg kan få meg mer mus her. Makan! Fy! :P
Dessuten, ikke hør på de som sitter oppe til halv fire om natta og skal jobbe dagen etterpå.

PS: Det vil lønne seg å teste ut profiltaktikker på de mindre sjekkenettstedene slik at du ikke ødelegger sjanser her. Sukker er størst, eh?

(kvinne 45 år fra Nord-Trøndelag) to. 5 nov. 2009 10:57 Privat melding

Jeg er av den mening at skryt... det er noe du får av ANDRE. Ikke skryt av deg selv :)

Skjult ID med pseudonym Z to. 5 nov. 2009 11:03

Heisann trådstarter.

Du er et catch for jenter på jakt etter et seriøst forhold fordi du er sterk sosialt, morsom og utadvendt, du er smart, spontan, lett å ha med å gjøre, du har en trygg økonomi og du er i tillegg kjekk. Så flott! Hvor finner vi deg? Når treffes vi på date? ;-)

Så spørsmålet ditt: Hvordan hadde vi jenter reagert på en profil som hadde hatt en så selvsikker/direkte tilnærming som ovenfor?

Personlig hadde jeg nok lest den med en dæsj humor i blikket. Men at du hadde blitt utsatt for mange gold diggers er helt sikkert.
Min erfaring er faktisk at de menn som faktisk er alt dette du sier du er, sjelden har behov for å markedsføre disse kvalitetene.

Utover det, synes jeg det er unorskt med en slik profiltekst, men ikke utpreget selvsikkert.

Når det er sagt:
Vi er mange cathes her - men fordi JEG mener jeg er en bra dame, har vi alle ulike briller på og søker ulike kvaliteter, ikke sant?

;-)

Skjult ID med pseudonym acer lø. 7 nov. 2009 15:36

@ Catch.

Er selv i den samme situasjonen som du her beskriver, men jeg kommer fra en liten by. Har jobbet hardt, og kjempet meg opp på karrierestigen. Har høy inntekt, flott bolig, og feit bil. Her jeg kommer fra så drar både det og selvtilliten min en del damer.
Men har vært borti en del Golddiggers opp gjennom årene, og de vil jeg IKKE ha.
Derfor har jeg valgt å tone ned profilen her inne, gir absolutt ingen signaler om hva jeg eier og har i hverken profil og mail.
Har også hatt noen dater (på kafe, osv) og da er det ikke engang en fancy klokke som avslører noe om jeg har penger. Er nok noen år eldre enn deg, og har erfart hva det vil si å være gift med noen som var mere glad i Gullkortet mitt enn hva hun var i meg.

Så mitt råd er følgende: Hold dette tett til brystet så lenge som mulig, da er sjansen for å finne noen som elsker DEG mye større. Og når hun senere finner ut at du er stinn av gryn, så tror jeg ikke hun føler seg ført bak lyset av det :-)

Skjult ID med pseudonym pusen lø. 7 nov. 2009 16:00

Så fins det damer som ikke skjønner seg på merkeklær og dyre klokker, eller kunne brydd seg mindre...

Jeg kan faktisk forstå at noen vil tone ned livsstilen for å tiltrekke seg noen som har ærlige hensikter. Helt utrolig at man faktisk MÅ gjøre sånt, men da ville jeg også som Ikke-golddigger skjønne dette i ettertid, selv om det var en liten hvit løgn. Eller er det egentlig en løgn? Å la være å fortelle hvor stort huset er, hva bilen heter, og hvor mange kroner man har på konto?
Jeg syns ikke det! :) Siden noen er uærlige går det også utover de ærlige. På samme vis som jeg skjønner menn som bruker kondom, fordi de er livredd for å bli lurt. Det er en kynisk verden og man må ta vare på seg selv...

(kvinne 42 år fra Akershus) lø. 7 nov. 2009 16:11 Privat melding

Om jeg hadde hatt mange milioner på banken tror jeg aldri jeg hadde kjøpt meg en bukse til flere tusen fordi det er et spesielt merke... Skjønner ikke helt vitsen.

Menn som "skryter" av formuen de har må jo skjønne de tiltrekker seg damer med dollartegn i øynene.
Om en jeg dater har mye eller lite penger er ikke en avgjørende faktor så det er ikke noe jeg trenger å vite i første omgang.

Skjult ID med pseudonym pusen lø. 7 nov. 2009 16:14

Jeg skyr menn som skryter av hva de eier! Jeg har hatt et digert hus (kjøpte det selv) Det betyr ikke at vi var lykkelige inni det!
Jeg hadde heller bodd på en hytte i skaugen enn å ha en mann som kun var opptatt av materielle verdier.
Var faktisk det som ødela forholdet til eksen min :( Status og penger..

(mann 36 år fra Oslo) lø. 7 nov. 2009 16:44 Privat melding

Merker meg at det er ganske ensidig og litt arrogant fokus på "jeg er kjempebra, hvor mye kan jeg skryte av det?" blant enkelte, men hvorfor så snevsynt?

Jeg mener, greit, dere har kanskje både bil og båt, men er det egentlig deres beste sider?

Og hva sier det egentlig om dere dersom det er den beste siden deres?

Jeg forstår jo selvsagt at man vil skille seg litt ut fra mengden, men synes det blir litt begrensende å bare tenke på penger og karriære når man skal gjøre det. Hva med å heller beskrive litt av hvem og hvordan du er? Prøve å forklare litt hvordan du som person skiller deg ut fra mengden?

Nå har jeg ikke sett på menns profiler her inne, men jeg vil gjette at en stor andel av dem er ganske intetsigende, fordi de prøver å være åpne for alle og enhver. Myke og generiske til at alle kan like dem, uten å skremme vekk noen.

Hva med å heller ta ett standpunk, ta sjansen på å støte vekk noen av dem dere uansett ikke ville passet med, men tilgjengjeld skille dere ut fra mengden for dem dere kan passe med?

Når alt kommer til stykket er det jo (ihvertfall forhåpentligvis) derfor dere er her!

Skjult ID med pseudonym pusen lø. 7 nov. 2009 16:49

Satdess: Det er bare fint at de viser at bil og båt er det viktigste for dem, så er det mye lettere for oss å sile dem bort ;)

Skjult ID med pseudonym acer lø. 7 nov. 2009 19:56

@pusen

Du har forstått det :-)

Men fordi om hytta og bilen er fancy, så er det ikke bare show off........ Det kan også være til glede og nytelse for flere enn jålebassen :-))

Skjult ID med pseudonym pusen lø. 7 nov. 2009 20:00

Joda, helt enig. Jeg skal klare å bruke både hytter og bil med glede, så lenge verdiene er at det viktigste er at man har noen å dele gleden med ;)

Skjult ID med pseudonym acer lø. 7 nov. 2009 20:47

Det er fine tanker :-))

Og husk at det er 4 sorter millionærer
1: Vestkantmillionærer med arvepenger
2: Wannabe millionærer
3: Self made millionærer
4: Lottomillionærer.

Tror det kan være lurt å skygge unna alternativ 1, og 2 HEHE

Skjult ID med pseudonym Z lø. 7 nov. 2009 20:51

Ææææææh........kjør på: SKRYT I VEI :-)

Skjult ID med pseudonym mirri lø. 7 nov. 2009 20:56

Det er vel bare 2 vi vil unngå!

Skjult ID med pseudonym Mann 27 lø. 7 nov. 2009 21:00

millionær meg her og millionær meg der hehe tror akkurat jeg fant en million her:-)haha

Skjult ID med pseudonym draupne lø. 7 nov. 2009 23:22

Du kunne jo forsøke å skrive riktig kanskje? Det hadde hevet inntrykket ytterligere. :-)