Alle innlegg Sukkerforum

Å være seg selv

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Månestråle ti. 10 nov. 2009 19:27

Hva mener man egentlig når man sier "må kunne tørre å være seg selv?" Jeg har sett at en del gutter skriver det i profilen og sikkert en del jenter også. Jeg skjønner jo selvfølgelig at man ser etter en som ikke er påtatt og som tør å være seg selv og stå for sine egen meninger uten å være redd for hva andre nødvendigvis mener. Men også da? Hvis dere da møter en som er seg selv, og kanskje på mange måter forskjellig fra deg, vil hun/han fortsatt være interessant? - nettopp i særegenheten av at hun/han er seg selv?

Skjult ID med pseudonym mandu76 ti. 10 nov. 2009 19:43

Ha Ha @Månestråle, fint innlegg!
Kanskje er de aller fleste er seg selv? Men jeg innrømmer jo at noen ganger prøver jeg å være en versjon av meg selv som ikke utsetter ting sånn som den vanligste versjonen av meg noen ganger gjør.

Skjult ID med pseudonym Pia ti. 10 nov. 2009 19:49

Selvfølgelig vil han fortsatt være interessant, det er på mange måter nettopp det som gjør ham interessant... Visse felles grunnverdier, holdninger, interesser osv. er selvsagt viktig, men jeg tror både jeg og min kjæreste ville fått et ganske kjedelig samliv dersom vi var helt like på alle måter (tror uansett ikke det er mulig, da ingen i denne verden er helt like).

Folk som er seg selv, er det også lettere å være seg selv sammen med, synes jeg. Og er han forskjellig fra meg på helt feil områder er det da også lettere å skygge unna, enn om han var av den typen som speiler omgivelsene ut fra hvordan han tror andre synes han bør være...

Skjult ID med pseudonym Z ti. 10 nov. 2009 19:54

Er man egentlig helt seg selv om man jobber for å TØRRE å være seg selv? Hmm.....

Det er først når et menneske virkelig er seg selv, at det fanger min lidenskapelige og altoppslukende interesse. Tror jeg? :-)

Skjult ID med pseudonym Månestråle ti. 10 nov. 2009 20:28

@ Pia, ja grunnverdier og holdninger bør jo være på plass.

@Z jeg synes det du sier er helt fantastisk og det er sånn som jeg føler det. Det er først når jeg møter en som er helt avslappet til seg selv at det fanger min interesse. Og det er da jeg tenker at det gjør ikke noe om den personen er "litt rar" noen ganger, eller innimellom sier eller gjør noe dumt, kanskje velge anderledes enn meg etc. etc. Det er jo nettopp det som gjør at den personen er seg selv. Og det er da jeg blir betatt.

Skjult ID med pseudonym Pia ti. 10 nov. 2009 20:29

Hehe Z :o)
Godt poeng.. men jeg tror egentlig de fleste kan oppleve situasjoner der man er mer bevisst på å være trygg på at man er god nok, "ta meg som jeg er eller la vær", for å si det på den måten?

Hårfin balansegang mellom dette og arroganse, kanskje ;p
Hmmmm..

Skjult ID med pseudonym Månestråle ti. 10 nov. 2009 20:32

Pia, godt poeng. Man kan jo faktisk oppfattes som arrogant dersom man bare "turer i vei". Men det er vel her dette med EQ kommer inn i bildet?

Skjult ID med pseudonym Z ti. 10 nov. 2009 20:32

Takk Månestråle og Pia.
Men jeg ble litt nysgjerrig, Pia: Hva mener du linker arroganse til evnen til å være helt seg selv? Jeg ser ikke helt linken :-)

Skjult ID med pseudonym lalla lala ti. 10 nov. 2009 20:34

Jeg vil at den jeg er sammen med skal føle at han kan være seg selv når han er sammen med meg. Med andre ord er det mye opp til meg også. Kjenner på det selv vice versa. Eller er jeg helt ute og sykler på bare ett hjul nå?

Skjult ID med pseudonym Pia ti. 10 nov. 2009 20:40

Z, det var ingen link, bare en videre assosiasjon fra "ta meg som jeg er eller la vær".
Grensen fra å være seg selv, og til å ikke være mottakelig for kritikk eller tilpasse seg (i betydningen ta hensyn til) andre.

Men som Månestråle sier, EQ kommer vel inn i bildet der.

Skjult ID med pseudonym Pia ti. 10 nov. 2009 20:45

Når det er sagt... å være seg selv betyr jo bare nettopp det, hehe.
Enten man er arrogant eller hyggelig eller dust eller psykopatisk øksemorder så kan man jo likefullt være HELT seg selv ;o)

Skjult ID med pseudonym Z ti. 10 nov. 2009 20:45

Det kan hende jeg tar fullstendig feil, men de jeg oppfatter som stødige og uavhengige i forhold til andres mening om dem, er ofte de som ikke trenger å bevise. Det betyr også at de svært ofte er gode lyttere såvel som flotte samtalepartnere.
Jeg tror faktisk ikke jeg kjenner noen som er helt seg selv, og som samtidig er ekkelt arrogante.

Men at andre kan oppfatte sterke som arrogante fordi man ønsker at denne personen var litt annerledes, ser jeg derimot mye av :-)

Skjult ID med pseudonym Månestråle ti. 10 nov. 2009 21:05

Z igjen enig med deg, jeg tror ikke jeg kjenner noen som er helt seg selv OG arrogante, som du sier de har ikke noe å bevise. Jeg tror mennesker (nå blir dette kanskje litt subjektivt og veldig "synsete") som er seg selv, også har det lettere for å akseptere andre sånn som de er. Jeg vil være meg selv, jeg forventer ikke at alle skal like meg meg, men de må ikke prøve å forandre meg. Men, da må jeg også tolerere at andre er seg selv... tror ikke en arrogant person ville hatt den holdningen?

Skjult ID med pseudonym Pia ti. 10 nov. 2009 21:19

Interessant tema :o)

Er sympatisk og "helt seg selv" alltid totalt avhengige egenskaper?

(mann 34 år fra Oslo) ti. 10 nov. 2009 21:30 Privat melding

Å være SEG betyr å observere entiter uten gjennom et Selv. Det vil si å se den sanne natur. Selvet er definert som det som tolker, dømmer, føler, mistolker, kommer med idèer av situasjoner inni hodet ditt.

"Å være seg selv" vet jeg ikke helt hva betyr, men det høres ut som "alt annet enn den jeg er" siden selvet er en retard forsvarsmekanisme vi har for å få det best mulig. f*ck selvet, be who you are in this very moment.

Skjult ID med pseudonym Månestråle ti. 10 nov. 2009 21:33

Allright, jeg merker at Cerebellum tok denne diskusjonen til et nytt nivå... Men ærlig talt "be who you are... in this very moment. Mine engelsk kunnskaper eksellente og "be who you are" betyr vær deg selv... så jeg jeg skjønner ikke helt hvor du vil eller hva du mener Cerebellum.

Skjult ID med pseudonym mandu76 ti. 10 nov. 2009 21:35

For det første synes jeg stadig @ Z virker som en klok dame. Mange spennende refleksjoner her forrøvrig.

For det andre sitter jeg å undrer meg på dette med å være seg selv.... jeg har jo noen sider av meg selv som jeg noen ganger prøver å legge bort... jeg kan feks bli veldig engasjert noen ganger... og det er ofte en god egenskap, men så må jeg andre ganger holde meg selv litt tilbake fordi andre kanskje synes tema er litt kjedlig eller litt på siden. Og så vil jeg gjerne at folk skal kjenne at jeg støtter dem, men i noen situasjoner er det faktisk nødvedig å være steng, og si at slikt kan ikke aksepteres, og ofte blir jeg redd hvis jeg skal gjøre nye ting som jeg ikke kan og da må jeg prøve å være modigere enn det som faller naturlig for meg.

Jeg tror vi ofte må lære å gjøre ting som ikke umiddelbart kjennes som oss selv.... og da må vi kanskje prøve og feile litt før vi finner en måte å være slik på , samtidig som en er seg selv. Det er vel noe litt annet enn å være uærlighet...men det er heller ikke nødvedigvis "naturlig". Noen ganger er "fake it until you make it" et godt slagord.

Skjult ID med pseudonym mandu76 ti. 10 nov. 2009 21:37

@cerelbellum. Det der er da bare en versjon/defenisjon av selvet.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 10 nov. 2009 21:38

Cerebellum
Henger meg på dine tanker rundt dette, jeg. Det blir litt sånn "jeg´et" og "meg´et" tankegang. Forøvrig en smart tankegang synes jeg.

Og sett i det lyset vil ikke "helt seg selv" og "sympatisk" ha noe særlig med hverandre å gjøre.
Men jeg kan oppfatte mennesker som har samme type "åpenhet" som meg som sympatisk i sunn egoisme og omsorg for seg selv.
Jeg kan derfor også stille og rolig velge bort enkelte mennesker i sunn egoisme, men dette kan like gjerne bli forstått som arroganse.

Kanskje? :-)

Skjult ID med pseudonym Månestråle ti. 10 nov. 2009 21:42

@mandu76 en liten digresjon: mulig jeg har gått glipp av noe her, men hva får deg til å tro at Z er en dame? jeg sitter med en oppfatning av at Z er en mann...

Skjult ID med pseudonym Mann 27 ti. 10 nov. 2009 21:45

Jeg ser nå enkelt på det jeg:-).
Jeg er impulsiv og sier det som faller meg inn. Det du ser er det du får og det jeg sier er det jeg mener:-).
Ønsker faktisk bare det samme hos en partner,så får vi ta det derifra:-).
Et feilfritt menneske finnes ikke og det er ofte de små raritetene jeg faller for:-).
Tror ikke at for like barn leker best.

Skjult ID med pseudonym Pia ti. 10 nov. 2009 21:48

Godt poeng @mandu

Jeg tror ikke det å være seg selv betyr å mestre alt, å være bevisst på sine mindre "heldige" sider er vel også å være seg selv..
Å ønske og utfordre seg selv, prøve å være modigere, osv., er noe helt annet enn å gjøre noe man IKKE ønsker (f.eks. fordi man føler andre synes man burde). Samme med å ønske å bli en bedre person, endre på ting man ikke liker ved seg selv.

Jeg hater å være midtpunkt i sosiale sammenhenger, men prøver av og til å utsette meg for ulike situasjoner fordi jeg ønsker å føle meg tryggere. Det betyr ikke at jeg føler det er noe galt med meg, eller at jeg burde være en person som elsker å være midtpunkt.

Forøvrig mener jeg det å holde seg litt tilbake blant andre av og til er snakk om EQ - god egenskap så lenge man ikke holder seg tilbake fordi man ikke tør være seg selv ;o) (hmmm dette ble plutselig innviklet... ;p )

Skjult ID med pseudonym mandu76 ti. 10 nov. 2009 21:49

@månestråle: Jeg synes å huske hun har sagt at hun var en dame. men det ville jo vært flott for en eller annen om Z var en mann, og jeg huser feil.

Skjult ID med pseudonym mandu76 ti. 10 nov. 2009 21:57

Jeg liker ordet autentisk. Jeg prøver å være autentisk, også når jeg gjør noe som "lite typisk for meg". Jeg har faktisk som mål og gjøre mer som er "lite typisk for meg", der jeg kan risikere å kjenne meg litt fremmed for meg selv, slik at jeg kan bli kjent med mer av verden og mer av meg.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 10 nov. 2009 21:58

Æhm.....altså, jeg er jente altså! Jeg er til og med en av de som ikke blir nedrent av mail her inne UTEN å sutre! ;-)

Skjult ID med pseudonym Mann 27 ti. 10 nov. 2009 21:59

Jeg tror Z er en fyr,men det er nå mitt synspunkt.
@pia hehe innviklet hehe det er jo ingen nyhet når det gjelder det motsatte kjønn:-).
@mandu fra en dyslektikker til en annen hehe huser er faktisk lommedøl for husker,kliss lik min oldefar hehe så ingen skrivefeil i dialektsammenheng:-)

Skjult ID med pseudonym mandu76 ti. 10 nov. 2009 22:02

takk mann 27... når jeg tenker på det heter det faktisk huser der jeg kommer fra. Nåhusajæde.

Skjult ID med pseudonym kvinne ti. 10 nov. 2009 22:06

Er me sjøl... vent litt, skal kjenne etter Næh! Ingen flere personligheter dukker opp denne gangen! Eg veit at me har flere venner i hodet mitt, noen ganger e eg Torbjørg, andre ganger heiter eg Gunda. ojsann! Eg glemte Gustava! Idag er me bare Gunn Bergit! ....
Alle er autentiske, vet ikkje heilt kem eg skal være når eg møter på date!

Skjult ID med pseudonym Z ti. 10 nov. 2009 22:08

(Avsporing: Ler......men av ren interesse altså - hvorfor trodde dere egentlig at jeg hadde utovertiss?)

Skjult ID med pseudonym Månestråle ti. 10 nov. 2009 22:12

@z unnskyld, jeg vet ikke hvorfor, men jeg fikk bare inntrykk av at du var en mann. Men it makes sense når du også sier at du er en jente som ikke sutrer selv om du ikke blir nedrent av mail.... Ikke jeg heller forresten (både mail eller sutring) :-)

Det sies mye interessant her.
@mandu76 Jeg kan også gjøre ting som er "utypisk" meg, men da er jo det også det en side ved meg - at jeg faktisk "utsetter" meg selv for disse tingene.
@pia jeg er helt med på at dette blir fort innviklet. lol

Skjult ID med pseudonym Mann 27 ti. 10 nov. 2009 22:15

Jeg tenkte du hørtes ut som cerebellum og jeg godt kunne ha skrevet/tenkt med ganske like ord@z sorry:-).
@ Mandu nåhusajæde.har jeg aldrig hørt om,men langt ifra skøyen skjønner jeg. Men sikkert fint.

Skjult ID med pseudonym Månestråle ti. 10 nov. 2009 22:16

@z det var vel ikke akkurat det første som poppet in i hodet mitt, at du hadde utover tiss. Men det var måten du skrev dette innlegget på.
(Skjult ID med pseudonym Z) 19:54-10/11
Er man egentlig helt seg selv om man jobber for å TØRRE å være seg selv? Hmm.....

Det er først når et menneske virkelig er seg selv, at det fanger min lidenskapelige og altoppslukende interesse. Tror jeg? :-)

Jeg tror det var "fanger min lidenskapelige og altoppslukende interesse" som gjorde utslaget...

Skjult ID med pseudonym mandu76 ti. 10 nov. 2009 22:25

Ja dette kan fort bli innviket : ) .
Det er nok typisk for meg at jeg har lyst til å utvikle meg, og at det iblandt gjør at jeg utsetter meg for ting som jeg, mens jeg er midt i det, tenker ikke var et sjakktrekk. Og iblandt kan jeg lure på åssen jeg ville vært om skulle være en sånn dame som hun som går der borte... kanskje jeg skulle prøve ut om jeg kunne være det. Så da later jeg iblandt som om den verdnen er helt vanlig for meg, og prøver den verdnen og den versjonen av meg på, for å se om den passer.

Jeg synes ikke det er uærlig eller står i motsetting til å være seg selv. Som nevt en gang før et annet sted: Vi er jo store nok til å romme rare motsettinger.

Skjult ID med pseudonym Månestråle ti. 10 nov. 2009 22:25

@alle. Takk for en hyggelig diskusjon. Jeg er på vei til sengs nå. Men detter var første gang jeg har brukt dette forumet. Og det ga mersmak, takket være dere alle.

Ha en fin kveld

@z ikke ta det ille opp. Men jeg dannet meg et inntrykk av deg tidlig og det ble bare hengende. Ta det som et kompliment. Det må jo bare bety at du er ei avslappa og lite "jålete" jente, med brains. Noe ihvertfall jeg synes er å fortrekke.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 10 nov. 2009 22:27

Ok Månestråle.
Jeg er bare Zitelle jeg som ønsker å nettopp treffe han som fanger min lidenskapelige og altoppslukende interesse jeg skjønner du....

Tar det overhode ikke ille opp. Sov godt, Månestråle og velkommen til forumet :-)

Skjult ID med pseudonym mandu76 ti. 10 nov. 2009 22:29

Hyggelig å ha deg her månestråle. Sove godt.

Skjult ID med pseudonym bøh ti. 10 nov. 2009 22:34

For å være seg selv må man først vite hvem man er. Mange kvinner er så usikre på seg selv at de ikke har en ringeste anelse om hvem de er eller hva de vil. De vil først og fremst ha en mann som kan gjøre dem lykkelige, gir dem bekreftelse og konstant er støttende i stresset med å finne seg selv.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 10 nov. 2009 22:37

Synes det du skriver gjelder litt begge kjønn jeg, bøh. Det finnes også menn som trenger en kvinne for å bli såkalt lykkelig.
Det jeg synes er mest "problematisk" med mannen, er at han identifiserer seg i stor grad med suksess på jobb, samt trent kropp ;-)

Skjult ID med pseudonym mandu76 ti. 10 nov. 2009 22:41

Jeg tror også dette gjelder begge kjønn, men kan ha litt ulik utforming. Det værste med å finne seg selv er igrunnen de gangene man møter jeg selv i døra.

Skjult ID med pseudonym bøh ti. 10 nov. 2009 22:58

Selvsagt sliter en del menn med å finne seg selv også. Disse bruker ofte veldig mye tid på seg selv og kan virke ganske så egoistiske. Men de lar som regel sin kjære være i fred og overser henne. Ikke bra det ,men noen kvinner er fæle til å dra mannen sin med seg på finne seg selv karusellen. Det er faktisk enda værre. Mannen får også ofte skyld for at hun ikke får være seg selv.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 10 nov. 2009 23:03

.........mens jeg ville da enkelt sagt at disse to som du beskriver som mann og kvinne ikke passer sammen. Ei heller er de seg selv ;-)

Skjult ID med pseudonym jente on. 11 nov. 2009 19:33

@bøh
quote: for å være seg selv må man først vite hvem man er.
De fleste kjenner vel seg antar jeg.