Alle innlegg Sukkerforum

Hvordan avvise høflig?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Usikker sø. 22 nov. 2009 22:13

Jeg er litt ny her, og har alt fått mailer fra noen menn som jeg ikke finner tiltrekkende og derfor ikke ser poenget med å maile med. Men de ser jo forsåvidt snille og greie ut og det er jo hyggelig at de har sendt meg mail, så jeg føler jeg kanskej burde si ifra på en ordentlig måte. Problemet er bare at det virker så slemt å sende tilbake at "hei, takk for mail men jeg er ikke interessert". Er det egentlig det beste bare å droppe å svare? Eller bør jeg sende et par mailer med de før jeg bryter kontakten..? Jeg må innrømme at hvis jeg hadde sendt en mail til en fyr og fått tilbake at "sorry, jeg er ikke interessert", så ville jeg blitt mer lei meg enn om han ikke hadde svart i hele tatt.

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 22 nov. 2009 22:15

Et evig tilbakevendende spørsmål. Noen nærmest forlanger å få svar uansett, andre (inkludert undertegnede) gir blanke i om jeg får svar så lenge det ikke er positivt. Moralen får vel være: Gjør mot andre det du vil andre skal gjøre mot deg."

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 22 nov. 2009 22:24

Jeg prøver å finne noe postivt ved personen, og det er som regel ikke vanskelig å finne - så da prøver jeg å få det frem.
Jeg sier ikke noe jeg ikke mener, og ofte kan jeg jo se at det er en type mann som feks en venninne kunne likt - det er bare det at smaken er forskjellig. Så da blir det ofte noe spnt som:

"Takk for hyggelig hilsen. Selv om jeg ser at du er en kjekk kar/Morsom profil du har/Du virker som en hyggelig fyr, så tror jeg dessverre vi er litt for ulike/du bor for langt unna/jeg er nok mer et vintermenneske/jeg synes alderforskjellen er litt for stor. Men du har nok mye å tilby den rette, - lykke til videre".

Dersom proiflen er helt tom, eller mailen slibrig el.l. så legger jeg ikke noe innsats i det.
Noen ganger har jeg lyst til å komme med et råd, men har så lang unnlatt å gjøre det selv om de nok ville tjent på det...
(Som feks at de har et bilde jeg "allerede har hørt om" fra venninner, som kan være en showstopper før showet har begynt, eller de uttrykker seg på en måte som gjør at jenter får litt pigger ut)

Skjult ID med pseudonym kameleonen sø. 22 nov. 2009 22:26

Jeg er en person som liker å avklare, foretrekker derfor svar uansett :-)

Skjult ID med pseudonym Suislier sø. 22 nov. 2009 22:28

Det høfligste er å svare. Den andre personen prøver jo å få kontakt med deg på en høflig måte vedrørende et følsomt tema: Kjærlighet.

Prøv å gi et lite kompliment samtidig? Da føler mottakeren at han/hun har fått "noe" i det minste.

Husk å være bestemt, det skal ikke gis åpning for noe mer. Svarer de deg da igjen, trenger du ikke å svare igjen.

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 22 nov. 2009 22:46

@Suislier
Er det egentlig mer høflig å svare? Ikke svar er akkurat like mye et avslag som et negativt svar. Jeg svarer alltid selv, med unntak av meldinger med bare ett ord eller åpenbare hoaxer (det har for øvrig vært få av dem i det siste), men jeg opplever det ikke som uhøflig når noen leser meldingen min og ikke gir noe svar, i hvert fall ikke dersom hun ikke har svart meg (positivt) tidligere.

Skjult ID med pseudonym bremshans sø. 22 nov. 2009 22:51

@zoid
I min verden så er ikke svar IKKE det samme som ikke interessert. Har opplevd flere ganger at damen har svart på henvendelse nr 2. Date av det har det blitt også :)

Så til TS.
Etter uttaliige tråder om dette emner her på sukker så ser det ut som at gutta stort sett vil ha tilbakemelding, mens damene ofte ikke vil ha. (takler ikke avvisninger?).
Jeg er en av de som gjerne vil ha tilbakemelding :)

Skjult ID med pseudonym eliseb sø. 22 nov. 2009 22:55

@bremshans
Du vil ha tilbakemelding? Så hvis du sender en mail til en dame, og hun svarer "Du er ikke helt min type, men ha en fin kveld", så spør ikke du "Hvordan vet du det?" o.l.?

Skjult ID med pseudonym sunway77 sø. 22 nov. 2009 22:56

de fleste jentene skjønner at ikke svar er og et svar,og selv ville jeg ikke likt å få meldinger hver dag med,sorry du er nok ikke noe for meg...
de fleste guttene på forum iallefall ønsker svar,selv om de skjønner at jenta ikke er intr...

Skjult ID med pseudonym bremshans sø. 22 nov. 2009 22:59

@elise
Nei, jeg tar faktisk hintet.. Men det er noe med det at man i det minste får svar. Man føler seg ikke like ubrukelig da :)

Og hvis man er veldig plaget av folk som ikke tar hintet så setter man svart hjerte etter at man har svart. Verre er det ikke....

Skjult ID med pseudonym TS sø. 22 nov. 2009 23:00

For meg er intet svar helt klart synonymt med ikke interessert, så jeg kunne ikke funnet på å sende en ny mail til en jeg ikke har fått svar fra. Jeg hadde faktisk også blitt litt irritert hvis en fyr sendte enda en mail når jeg ikke svarte på første (eller antatt at han sendte til så mange at han glemte at han alt hadde sendt til meg).

Men skal kopiere avvisningen til Vibe, det er jo fair å gi ordentlig svar, så lenge de har sendt meg hyggelige mailer.

Skjult ID med pseudonym PasseTeit sø. 22 nov. 2009 23:03

@Usikker
Sukker har jo lagt opp til en egen knapp med et fiks ferdig avslag. Bare å bruke den. De fleste er oppegående mennesker som forstår dette og skjønner et avslag. Dersom du skulle komme ut for en nut-case eller noen som ikke gir seg er det ikke værre enn at du markerer dem som uinteressante, så slipper du å ha noe mer med dem å gjøre.

Skjult ID med pseudonym TS sø. 22 nov. 2009 23:03

@sunway77: jeg er helt enig! Nå kan jeg i det minste late som de ikke har hatt tid til å svare/dater noen andre/passer litt dårlig akkurat nå/ville svare men bare glemte det. Å få slengt i trynet at "sorry, du er ikke den jeg ser etter" hadde svidd!

Skjult ID med pseudonym TS sø. 22 nov. 2009 23:05

@PasseTeit: nei vet du, den såkalte "høflig avslag" er det kaldeste jeg har sett da. Da gidder man ikke å skrive noe selv en gang. Men det teiteste er jo "høflig avslag med mulig åpning for noe mer" eller hva det heter. Hva er det, liksom? "Jeg gjør meg bare kostbar"-knappen?

Skjult ID med pseudonym Suislier sø. 22 nov. 2009 23:05

@zoid77

Det er ikke direkte uhøflig å ikke svare. Men hvis man vil være høflig - og det vil man jo - så kan man f.eks svare på måten jeg foreslo. Det er lite å tape på å være høflig. ;)

Skjult ID med pseudonym PasseTeit sø. 22 nov. 2009 23:08

@TS
Forstår jeg deg rett så syns du alle avslag er kalde eller svir? Fantasien er konge. Virkeligheten suger... ;-)

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 22 nov. 2009 23:09

Om ei jeg kontakter ikke svarer eller i det hele tatt kikker på profilen min, så tror jeg nok ikke hun er spesielt interessert. Det er jo nok av flotte damer på Sukker uansett.

Skjult ID med pseudonym Hofingen sø. 22 nov. 2009 23:12

Personlig vil jeg gjerne ha et svar uansett hva svaret måtte være ;)
Vi må jo kunne takle avslag også, og om man ikke er god på det så kan jo dette være en fin plass å lære det på. :O

Skjult ID med pseudonym TS sø. 22 nov. 2009 23:13

@PasseTeit:
Nettopp! Mye bedre å la fantasien gi rom til å lage unnskyldninger enn å få sannheten slengt i ansiktet! Men der ser jeg at jenter og gutter er forskjellig. Jeg skal høflig avvise de som har sendt meg mailer, men håper samtidig ikke å få avslag fra de jeg har sendt mailer til. :-)

Skjult ID med pseudonym kameleonen sø. 22 nov. 2009 23:17

@zoid
Pleier du å gi tilbakemelding uansett, når noen skriver til deg?

Skjult ID med pseudonym PasseTeit sø. 22 nov. 2009 23:18

@TS
Personlig så svarer jeg på alle meldinger jeg får, også de jeg ikke ønsker å ha kontakt med. Ettersom jeg ikke får så mange meldinger kan jeg faktisk ta meg tid til å skrive en helt personlig avslagsmelding, sånn at det gjør skikkelig godt i sjela på den jeg avviser ;-)

Skjult ID med pseudonym eliseb sø. 22 nov. 2009 23:18

@bremshans
Ok, det er jo godt du tar hintet. Hva er din anbefaling/forslag til avvisning til "Seriøst? Dobbelt D????? DIGG" eller "Hei." eller "Den er hard og klar. Sitte på?"

Skjult ID med pseudonym kameleonen sø. 22 nov. 2009 23:21

@eliseb
Regner med du bruker "slette funksjonen" endel? :-)

Skjult ID med pseudonym eliseb sø. 22 nov. 2009 23:23

@kameleonen
Jeg benytter meg i alle fall av silent treatment meget ofte. Jeg føler ikke sånt er verdig til å få besøk av meg på sin profil for å engang sette et Never-gonna-happen-hjerte.

Skjult ID med pseudonym kameleonen sø. 22 nov. 2009 23:25

@eliseb
fullstendig enig, ikke verdt å tenke på.

(mann 43 år fra Oslo) sø. 22 nov. 2009 23:43 Privat melding

@eliseb
Blir rett og slett flau over å lese sånt. I går observert jeg en tulling som prøvde å sjekke opp ei dame ved å holde henne i hånda og synge svenske viser. Jeg hadde gått arm i arm med samme dama til nachspiel etter spillejobb og fått vite om mann og barn (fa...) så dette var et ekstremt patetisk opptrinn. Samtidig hørt jeg en historie om ei dame som ble avvist av alle i bandet og tilslutt la sin elsk på et kosedyr fylt med isoporkuler!!!!!!!!! Desperasjon avhenger ikke av kjønn eller nett/IRL, men gud bedre så tragikomisk den kan fortone seg.

Angående spørsmålet til TS. Jeg har ikke noe behov for å vite hvorfor noen ikke liker meg så stillhet er det beste. Ikke alle menn er like.

Skjult ID med pseudonym bremshans ma. 23 nov. 2009 00:00

@elise
Er det så vansklige da? Blokker de tvert. Blokkering er også ett svar. Slike primitive folk er ikke noe å bruke tid på.
De som derimot kommer med en høflig melding, og du allikevekl er ikke interessert, tar du bare ett standardsvar og så ett svart hjerte..

@nitten
Selvfølgelig så er ikke alle like, men jeg har vært her lenge nok og lest nok tråder til se at de fleste menn vi ha svar.....
Og det er ikke slik at du trenger å få vite hvorfor noen ikke liker deg. Bruker damene standarsvarene så vil du jo aldri få vite hvorfor :)

Skjult ID ma. 23 nov. 2009 00:43

Ja, det kan være tungt å få et: Desverre, jeg er ikke interessert.
Eller litt bedre: Du er sikkert hyggelig og grei...men beklager, jeg tror ikke du er den jeg leter etter.
Men da har man iallefall fått et svar...så får man bare prøve å komme over det, og fortsette jakten på kjærligheten.

Værre er å kaste bort tid på å vente på et svar som aldri kommer.
Da går man rundt og lurer på om vedkommende er helt uinteressert. Eller om det er et lite håp...kanskje vedkommende bare er litt usikker på dette med kjærligheten, og må tenke litt før han / hun tør å svare på brevet.

Forventer selvsagt ikke svar med en gang brevet er lest, men mer enn 3 - 4 dager bør det vel ikke gå før man hører noe.
Tenk på at det finnes et menneske med tanker og følelser bak brevene du får.

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) ma. 23 nov. 2009 00:44

Hvor vanskelig er det å skrive en høflig melding? ;)

Det er ikke akkurat noe hokus pokus å skrive negativ tekst på en så god måte at man ikke sårer noen. ;-)

Skjult ID med pseudonym arne ma. 23 nov. 2009 00:59

Det ær høfflig og svare når noen skriver en høflig å orntlig melding til en Dem som senner slibrie idiotmellinger kann jo ikke regne med og få svar uannsett. -men det ær jo åsså slik att noen får 50 mellinger om dagen å da sjønner vell alle att en ike kan bruke 7t vær dag på og svare -bare 4 :) Får en 50 mellinger vær dag behøver en jo ike og være singel lenge heller da .
Sell fåretrekker jeg og få svar på mellingene mine - åsså negative
Men "bitterhetsfakktoren" avhenger sikkert av vor mange positive svar en får. det ær jo trist om en bare blir møtt me taushet om en ærlig forsøker og gi litt av seg sell. ikke enkelt dette hær