Alle innlegg Sukkerforum

Stoltenberg

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Hårek ma. 23 nov. 2009 11:46

Mange mener Stoltenberg er ute å kjøre nå for sin dobbeltmoral vedr biodrifstoff,,Det jeg lurer på er om han muligens har kommet seg frem litt for mye pga sin sjarm ovenfor damene her i landet, han er glad i å sette avgifter på det meste her,,noe vi kanskje egentlig har nok av fra før av,,,hva mener damene ? med tilgang for herrenes meninger også,,,lykke til,,,,,

Skjult ID med pseudonym Hårek ma. 23 nov. 2009 12:06

Han har i hvertfall to damer ved sin side som ser rimelig nyforelska ut hver gang de er på tv,,,hva synes du?,,,har ingen link på kvinnelige velgere da det nesten bare er kaos for å få til å telle opp riktig antall stemmer,,,

Skjult ID med pseudonym Hårek ma. 23 nov. 2009 12:16

Det man kanskje kan spørre seg om er,, om de kvinnelige velgerne ble færre om han for eksempel så ut som Kåre Willock???C"

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 23 nov. 2009 12:44

At Stoltenberg ser vellykket ut, appellerer sikkert til både menn og kvinner.
Men man trenger ikke være pen for å bli likt, Pølse-Hansen er ingen rose men ser jo veldig jovial ut og vant (ufortjent?) tillit på det.

Men selv har jeg aldri stemt på Jens' parti og som person synes jeg han blir for konturløs og konfliktsky.

Skjult ID med pseudonym jeppe ma. 23 nov. 2009 12:44

Man kan vel også stille spørsmål om mannlige velgere hadde blitt flere/færre hvis han så ut som Kåre.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 23 nov. 2009 14:39

Undersøkelser viser at mens kvinner frem til 1981 stemte mer konservativt enn menn, har dette endret seg siden, og avstanden blir stadig større. Det har neppe å gjøre med Stoltenberg som person, men snarere å gjøre med en tendens der kvinnenes inntog i arbeidslivet jevnt over har ført dem inn i dårligere betalte stillinger.

Når det gjelder biodieselavgiften, synes jeg den er helt grei, selv om det er litt hyklersk av SV å nå være mot noe de tidligere var for og faktisk foreslo selv.

Skjult ID med pseudonym Kire ma. 23 nov. 2009 14:43

Stoltenberg gjør to manns arbeid, Helvan & Halvan :-)

Skjult ID med pseudonym Veteran ma. 23 nov. 2009 16:00

Ja nå var det fredelig her...

Skjult ID med pseudonym yeehaw ma. 23 nov. 2009 17:03

Stoltenberg må oppfattes som en representant for det sosialøkonomiske synet som har dominert Arbeiderpartiet (AP dss. AvgiftsPartiet) de siste 40 årene. Her inngår avgifter som et viktig virkemiddel for å styre folks atferd (avgifter er enkle og effektive hjelpemidler for å påvirke folk).

I biodieselsaken gjør han en prinsipeilt rett ting - han avgiftsbelegger biodiesel før den utkonkurrerer vanlig bensin. Det problematiske er at han er så kjapt ute at han kveler hele biodiseltiltaket. Det er ikke nødvendigvis fordi han er dum, men fordi Norge er en produsent av olje og tjener penger på dette fossile drivstoffet.

Du kan kanskje synes dette er dobbeltmoralsk? Det er det - og dobbeltmoral holder AP oppe. Moral er bra - dobbeltmoral er dobbelt så bra!

Det neste blir fjerning av avgiftsfritakene som gjelder for el-bilene. Iallfall hvis el-biler skulle bli populære. Det vil ikke AvgiftsPartiet tillate. Det er salget av oljeprodukter nasjonen tjener penger på. Rett og slett.

Miljøvern er bra, inntjening er enda bedre!

Stoltenbergs eventuelle sjarm inngår ikke i Statens regnestykker.

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 23 nov. 2009 17:19

TS lurer altså på om grunnen til at Arbeiderpartiet er det partiet som har mest makt over Norge for tiden er fordi han sjarmerer oss damer, altså?

hmmm... gruble, gruble...

Hmm... jeg har forstått det slik at Siv Jensen hos mange blir definert som pen, er det derfor det er så mange som velger FRP også?
;p

Skjult ID med pseudonym Veteran ma. 23 nov. 2009 17:26

Jeg fantaserer om Siv Jensen noen ganger

Skjult ID med pseudonym kark ma. 23 nov. 2009 18:07

Carl i Hagen er ikke akkurat noen Playboy,,men sanket mange stemmer på å si det mannen i gata mente,,,lenge før siv ble kjønnsmoden,,C"

Skjult ID med pseudonym søt ma. 23 nov. 2009 19:55

Ja jeg stemte på Stoltenberg fordi han gjør meg kåt!!! not..

Skjult ID med pseudonym yeah ma. 23 nov. 2009 20:14

Nå mener jeg TS har litt for liten respekt for de valgene norske kvinner gjør. Faktum er at kvinner er mer sosialistisk anlagt enn menn. Menn er mer egoistiske og materialistiske og stemmer dermed mer blått.

At Stoltenberg er en kjekk mann som stort sett oppfører seg eksemplarisk, er jo ikke noe som får bare kvinner til å stemme på AP.

Skjult ID med pseudonym jeppe ti. 24 nov. 2009 13:21

yeah skriver: [...]kvinner er mer sosialistisk anlagt [...] menn er mer egoistiske[...]

Nå lover jo de sosialistiske gull og grønne skoger til kvinner i typiske kvinneyrker, så det er nok ikke bare rene altruistiske årsaker til at de stemmer sosialistisk. Folk flest stemmer på det partiet de føler gir dem mest tilbake. Arbeidere stemte før på AP da det da var best for dem. Nå er mange av dem selstendig næringsdrivende og tjener mer penger, og de stemmer da heller på FrP.

Skjult ID med pseudonym yeah ti. 24 nov. 2009 15:45

Vel, om arbeiderne tror at Frp`s politikk vil gi dem mer igjen, så er jeg redd for at de blir veldig skuffa. Men det er lov å føle og tro........!

Skjult ID med pseudonym yeehaw ti. 24 nov. 2009 15:59

Kvinner er NEPPE mer sosialistiske enn menn. Men, Arbeiderpartiet har laget så mange støtteordninger, permisjonsordninger osv. som kvinner har størst nytte av (ift. de to kjønnene) at de har FORDEL AV å stemme med sosialistene (hvori opptatt SV).

Sagt på en annen måte: Sosialistene bruker skattepengene våre til å KJØPE seg oppslutning. Det er vanlig praksis i endel land vi ikke finner det naturlig å sammenlikne oss med. Men, det skjer ved hvert eneste valg likevel.

Skjult ID med pseudonym kapteinski ti. 24 nov. 2009 16:33

Ja, jeg synes vi har enkelte unødvendige skatter og avgifter i Norge. Ta f.eks arveavgiften, med et hus som eksempel. For å bygge et hus må man ha penger, som regel får man disse via lønn, som man har betalt skatt av. Så må man kjøpe en god del materialer, dermed betaler man masse penger i moms. Hvis noen senere skal arve dette huset, må man betale ENDA mer penger til staten.

Og når vi først er i gang med å diskutere politikeres utseende, vil jeg påstå at kona til Stoltenberg er en milf.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ti. 24 nov. 2009 17:22

@jeppe
Nå er det vel nettopp slik at en arbeider defineres i motsetning til en selvstendig næringsdrivende, dvs. en lønnsarbeider.

@yeehaw
Hva mener du med å kjøpe seg stemmer? Vi lever i en velferdsstat, der fellesskapet bruker penger til å sikre fellesgoder som i andre land er et privat ansvar. Det har ikke forhindret at folk har stemt på helt andre partier enn AP. At kvinner jevnt over nyter bedre av fellesskapet, er så sin sak, men du kan da virkelig ikke sammenligne det med å kjøpe stemmer? I tilfelle må man vel bare avskaffe hele velferdsstaten med en gang.

@kapteinski
Du kan si at skattene rammer ulikt, men skatter, altså inntekter til staten, forsvinner ikke i et konturløst sluk. Skal man kutte statens inntekter må man også kutte statens utgifter. Vanskeligere er det ikke.

Skjult ID med pseudonym Observer ti. 24 nov. 2009 17:46

Alle stater i USA har noe som heter county medical care, det er gratis. De kaller det stort sett for "county".
Jeg har benyttet meg av det og synes det var langt bedre enn de norske sykehus jeg har oppsøkt.
Det var fint med en lege som lyttet til meg og tok meg på alvor, det var også kjekt å få medisin som løste noe som har plaget meg hele livet, den medisinen er forbudt i Norge.

Skolen jeg gikk på var en skole for middelklasse/lavere middelklasse og den var hypermoderne, ble alltid pusset opp og fikk min gamle norske skole til å virke som et mareritt.

Når jeg trengte hjelp støtte av NAV fikk jeg ikke det og ble tvunget til å gjøre ting som ikke er lov for å greie meg.

Jeg har aldri forstått fasinasjonen av AP etter å ha bodd i forskjellige land i livet, nordmenn godtar alt fra sine politikere..enten det er at de må dø på gangen på et sykehus eller bli avvist i NAV køen så gravide og innvandrere kan få plass.

Skal en være så takknemlig i Norge at en godtar alt fra sosialister? og kan en jødisk gutt med det isrealske flagget gå ned karl johan uten å bli overfalt?

Skjult ID med pseudonym yeah ti. 24 nov. 2009 18:34

Nå begynner denne tråden å bli temmelig useriøs. Folk slenger ut påstander uten å dokumentere de i det hele tatt. Har aldri hørt om npe gratis medical care i USA og skolen er vel heller neppe gratis!? Når folk betaler for å gå der, så har de nok råd til å pusse opp iblant. Og velferdssystemet i USA er jo basert på private forsikringer.....alt annet er nærmest fraværende.

Det virker som om vi bor i ett av verdens verste land. "Observer" kan da vel for pokker emigrere til dette paradislandet på andre siden av Atlanteren hvis han vil, men i stedet sitter han her å klager på det norske systemet som nøytrale mennesker i andre land har inndirekte kåret til verdens beste system, jf kåringene om hvilke land det er best å bo i.

Så om de på høyresiden synes det er så ille her. Reis for pokker til et annet land da! Dra til Spania sammen med Hagen og de andre Frp-pensjonistene. Men ikke forvent at Norge skal stille opp for dere når dere trenger det.

Skjult ID med pseudonym yeehaw ti. 24 nov. 2009 18:38

@zold77

Det gleder meg at du forstår hva jeg mener. For å presisere: Norge er ikke bare en velferdsstat, politikerne kaster penger etter ethvert godt formål. Dette skjer i den grad at man de facto kjøper seg oppslutning i visse velgergrupper.

Vi som betaler skatter og avgifter og holder velferdsstaten gående ser på dette som galt.

Skjult ID med pseudonym yeah ti. 24 nov. 2009 18:58

@yeehaw: Er du helt på surra eller? Klart man i Norge bruker penger på gode formål. Alle formål går jo til visse grupper av samfunnet. Men å si at man dermed kjøper seg oppslutning, blir å vri det til at det høres ut som man er korrupte. Det blir jo helt meningsløst.

Antar dog at du er her bare for å fyre opp en debatt.
Deg om det!

Skjult ID med pseudonym yeehaw ti. 24 nov. 2009 19:08

@yeah

Er det så vanskelig å se? Forskjellen på velferdsstat og å kjøpe seg oppslutning? Er det første gang du hører om dette?

Skjult ID med pseudonym yeah ti. 24 nov. 2009 20:48

@yeehaw: Jeg skjønner hva du mener, men det blir en absurd tankegang. Mener du at det er noen innenfor politikken som ikke "kjøper" seg oppslutning?

Skjult ID med pseudonym yeehaw ti. 24 nov. 2009 21:00

@yeah

Så lenge du skjønner hva jeg mener, er jeg fornøyd.

Skjult ID med pseudonym yeah ti. 24 nov. 2009 21:57

Fair enough......!

Skjult ID med pseudonym zoid77 ti. 24 nov. 2009 21:59

@yeehaw
Så du mener du kan uttale deg på vegne av alle skattebetalere? Nei, jeg betaler ikke skatten min med glede isolert sett, men hvis alternativet er sykeforsikringer og dobbelt så dyr kollektivtransport, eller for den saks skyld skolepenger hvis jeg en gang får barn, så vet jeg hva jeg velger.

Skjult ID med pseudonym Observer on. 25 nov. 2009 20:44

Yeah jeg er i USA flere månder i året, tror du jeg poster med navn og bilde hersånn når jeg sier slik mening? Det er laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaangt ifra ytringsfrihet i Norge og en får som du sier beskjed om å dra pokker i vold om en skulle våge seg å nevne USA eller lignende. Men ja det er sykt deilig å sette foten i et land der du plutselig stort sett kan du gjøre og si hva du vil og det er din sak, ikke en AP-moralist som skal ta deg i hånden og si fy..fyfaen det er deilig det.

(kvinne 42 år fra Nord-Trøndelag) on. 25 nov. 2009 21:22 Privat melding

Hain har ikke sjarmert mæ i såfaill.... å stæmt heiller itj på hain.
(lure verkeli på kolles parti som først e ut me å ta singeltilværelsen alvorlig.. )

Skjult ID med pseudonym Veteran on. 25 nov. 2009 21:27

EMNN-partiet. "Enslige Mødre Nord for Namsos" (bare måtte).

Skjult ID med pseudonym yeah on. 25 nov. 2009 21:35

@oberserver: USA er virkelig et fantasiparadis som åpenbart IKKE fungerer.

Skjult ID med pseudonym Veteran on. 25 nov. 2009 21:49

@yeah
I et innlegg lenger oppe ser jeg at du helst vil at folk skal dokumentere påstandene sine. Gjelder det deg selv også, eller gjelder kun de som er uenige med deg?

Skjult ID med pseudonym yeehaw on. 25 nov. 2009 22:33

@ tebsil

Før de to siste Stortingsvalgene lovte på Siv Jensen og Karita Bekkemellom at enpersonhusholdningene (dvs. folk som bor alene) skulle få det lettere. Det er bare bullshit. Det er barnefamiliene og pensjonistene som trekker gevinstene opp av flosshatten. Og uansett hva de får - like mye klager de.

Skjult ID med pseudonym hmf on. 25 nov. 2009 22:52

Skal ha, skal ha, skal ha... sosialistmåkeskrik
Blir alltid forundret over alt man til enhver tid skal KREVE, som en selvfølge, som en berettigelse, uten annen begrunnelse enn at det finnes noen som har det "bedre".

Ja, Gud forby... det er jo Statens feil at jeg ikke har noen å dele utgiftene mine med, så vennligst jevn ut!

Geez.

Skjult ID med pseudonym Veteran on. 25 nov. 2009 23:04

Hver gang jeg er på Steen og Strøm og kjøper klær og sko til barna mine, så gir jeg 100 kr. til Frelsesarmedamen som står der. Regner med at armeen deler pengene ut til @yeehaw og andre sånne som det er synd på

Skjult ID med pseudonym yeehaw on. 25 nov. 2009 23:17

Noen av oss betaler så mye skatt at vi faktisk vil ha noe igjen for det. Annet enn nye skatter og avgifter.

Skjult ID med pseudonym Suislier to. 26 nov. 2009 03:54

> Hårek
Birdbrain

Skjult ID med pseudonym zoid77 to. 26 nov. 2009 07:23

@yeehaw
Og du mener du ikke får noe igjen for skatten du betaler? Kom tilbake når du blir syk, når du får barn som skal begynne på skolen eller når du skal ta toget.

Skjult ID med pseudonym yeehaw to. 26 nov. 2009 09:04

@zold77

Det bærende systemet i norsk skatte- og avgiftspolitikk, er at politikerne vet bedre enn den enkelte skattebetaler hvordan pengene hans/hennes skal benyttes.

Det du lister opp vil jeg karakterisere som en misforståelse: Veier, skoler og sykehus er politikernes standard svar når man spør hva skattepengene brukes til. I praksis finansieres en masse andre formål, mer i tråd med lobbyister og særinteressers ønsker enn ønskene til folk flest.

Politikerne har mage til å be oss vise måtehold når det gjelder krav til offentlige tjenester. De eneste som slipper det, er politikerne selv. Når kassa er tom økes skatte- og avgiftsnivået. Det er fullt mulig å ha en velferdsstat uten at folk må spikke fliser av hjertet sitt for å finansiere den.

Med noe større edruelighet i offentlig pengebruk fra politikernes side, ville det vært vann i svømmebassengene og vi ville hatt et Forsvar. For eksempel.

Skjult ID med pseudonym Veteran to. 26 nov. 2009 10:17

Du er ikke så dum likevel du yeehaw

Skjult ID med pseudonym zoid77 to. 26 nov. 2009 16:35

@Yeehaw
Hva er så disse "særinteressene" som koster så mye?

Skjult ID med pseudonym yeah to. 26 nov. 2009 18:00

@veteran: Forskjellen er at jeg ikke har kommet med noen påstander.