Alle innlegg Sukkerforum

Dokument 2

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Smily:o) on. 25 nov. 2009 22:07

Er det noen som ser på ?
Tror dere på de ,Moland og French?? Der de sitter å griner og påstår sin uskyld....hmmm ... skeptisk ...

Skjult ID med pseudonym Darwin on. 25 nov. 2009 22:09

De er helt klart uskyldige.De gråter jo.

Skjult ID med pseudonym pusen on. 25 nov. 2009 22:10

Jeg laget en tråd om akkurat dette. Kanskje du finner den! Ganske mange svar.
Jeg har sett en film av dem hvor de er ganske usympatiske. Jeg tror det er en grunn til at de sitter der.

Skjult ID med pseudonym Hofingen on. 25 nov. 2009 22:11

Gidder ikke kikke på..... er lei hele saken egentlig :)
Tror nok ikke de er så uskyldige heller da....når alt kommer til alt.

Skjult ID med pseudonym ufo on. 25 nov. 2009 22:23

Det er klart at de ikke er A4 mennekser, som de selv sa. Slik sikkerhetstjenester de tydelgivis ønsket å tilby, er jeg svært skeptisk til. Appelerer på ingen måte til meg. Men om de har drept noen kan ikke jeg ta stilling til. Det eneste jeg er overbevist om er at det på ingen måte har fått en rettferdig rettsak.

Si at det var de som hadde drept sjåføren. Hva skulle isåfall vært motivet?

Følelsene og ansiktsuttrykkene til Moland og French så ihvertfall mer ekte ut enn "vitne"!

TV er et sterkt medium og kan absolutt påvirke massene! Kanskje også meg...

Skjult ID on. 25 nov. 2009 22:28

og hva med bildet hvor en av de vasker blod i og bilen og samtidig smiler? Ytterst tvilsomt.....

Skjult ID med pseudonym Smily:o) on. 25 nov. 2009 22:29

Jeg har en teori om at de truet sjåføren. Så gikk geveret av .. uten at det var ment.
Fant ikke tråden du har laget ,pusen ... hva heter den ?

Skjult ID med pseudonym ufo on. 25 nov. 2009 22:29

Dersom de blir uskyldig dømt og får dertil lange fengselsopphold/stryker med, er det også synd på dem. Selv om de i utgangspunktet ikke er "mors beste barn".

Skjult ID med pseudonym Kokosøster on. 25 nov. 2009 22:37

Smily, skriv Moland i søkefeltet så får du opp denne + pusens tråd
Lettere enn å bla :o)

(kvinne 42 år fra Akershus) on. 25 nov. 2009 22:39 Privat melding

@Sjult id...
Jeg også er veldig skeptisk til det bildet ... Han forklarte det med at han var hysterisk og at det å ta bilde var det dumeste han hadd gjort (tror neppe det , men ...)
De får ikke en rettferdig rettsak , men jeg tror de er skyldige .. det som er spørsmålet er om det var et uhell eller ikke.

Skjult ID med pseudonym Mie on. 25 nov. 2009 22:44

Jeg tror de er skyldige. Om de er skyldige i alt, det vet jeg ikke. De fortjener en rettferdig rettssak, men ikke som vi har i norge hvor de får et dask på hendene og det var det.

Disse to har nok mye urent mel i posen, jeg er skeptisk til at de har løyet fra begynnelsen av og at det etterhvert kommer mer og mer fram hva de egentlig har gjort der nede. Hvis de har løyet om noe kan de lyve om alt.

Skjult ID med pseudonym yeehaw on. 25 nov. 2009 22:45

Uansett om de er skyldige i drap eller ikke; de har oppført seg utrolig klønete i et av verdens mest korrupte land. Det får de svi for.

Skjult ID med pseudonym pgmp on. 25 nov. 2009 22:58

Obduksjonen av den drepte viser at han ikke er drept av det våpenet som påstås å være drapsvåpenet. Aktoratet bruker noen bilder av andre våpen som kan tenkes å være drapsvåpnene, men disse befinner seg beviselig i Norge. Altså finnes det ingen tekniske beviser på at de har utført drapet.

Som jeg argumenterte for i tråden pusen viser til, jeg tror det er lite sansynlig at de har gjort det de er tiltalt for, men jeg ser det som sansynlig at de hadde diverse andre tvilsome hensikter med oppholdet.

(mann 51 år fra Akershus) on. 25 nov. 2009 23:33 Privat melding

Å tro noe i denne sammenhengen er ganske meningsløst. Det er mange kriterier som skal oppfylles før en kan dømmes, og deriblandt bevisførselen jf tiltalen. Problemet til F&M er nok i første rekke at de er dømt på forhånd samt at aktoratet tar ALT som bevis for at de er skyldige i denne saken. Et feilplassert smil, at enken mottar pengestøtte fra en norsk organisasjon, at F&M har tjenestegjort i forsvaret, en 'supersofistikert' GPS som "bare terrorister kan ha", en journalist i Drammen med beret på hodet osv. At de norske journalistene opptrer som gribber i kulissene mener jeg også medfører at vi her hjemme ender opp med et rimelig feilaktig bilde av hva som kan ha skjedd, og jeg fatter ikke at F&M snakker med VG lenger!
Men klart, et like viktig spørsmål er om ikke F&M er sine verste fiender samtidig, som følge av oppferselen sin. Å nekte å snakke for seg, uttalelser som "dette er ingen rettsak" til påtalemyndigheten osv er ikke spes lurt i Kongo.

(mann 42 år fra Vestfold) on. 25 nov. 2009 23:38 Privat melding

Vet ikke om M & F er skyldig eller ikke, men jeg er overbevist om at rettsaken er en farse og unskyldning for å presse til seg penger...

Skjult ID med pseudonym vibe to. 26 nov. 2009 00:24

Enig med blomst1 her.
De største tabbene deres må jo ha vært bildet (som de gjerne ikke ville tatt hadde de vært skyldige, det kan nesten indikere at de følte at de absurd havnet opp i en slik situasjon) og at de var så arrogante og nektet å snakke i den første rettsaken. De skulle klippet og barbert seg, insistert på sin uskyld, igjen og igjen og igjen, ikke la aktoratet stå for den eneste teorien, da ble den jo lettere å tro på.

Jeg tror - litt ufundamentert egentlig - de er to spenningssøkende menn som synes livet her var kjedelig og ville "noe mer", men hva og hvordan var kanskje ikke så viktig, bare det var tøft. Og med den utgangspunktet , med camps, diverse forsøk på å strate selskaper, og diverse brev hit og dit, i søken etter noe "business", så er det ikke vanskelig for pressen å finne litt merkelige ting.

Men jeg tror ikke de er skyldige. For det første mangler motiv. For det andre mangler tekniske bevis, bl.a. viser skuddsårene fra offeret at kulen må ha kommet fra en annen vinkel enn Molands, og våpenet var ikke hans. For det tredje har "vitnene" alt å tjene på å vitne mot dem. Denne muligheten for å få penger er deres, i tillegg til enkens, den avdøde familiens, bileierens - alles - mulige vinnerlodd i livet, og den får de sannsynligvis aldri igjen, så de bruker den for det det er verdt.

Men det har da vist oss hvor ille det står til med Kongo, hvor langt tilbake de ligger og hvor uendelig lang vei de har å gå for å være på nivå med "resten av verden" (feks forhold til logikk, løgn og sannmhet etc), man kan jo bare forestille seg hvor mange kongolesere som sitter uskyldig dømt. Og jeg tror F&M kan bli to til.

Skjult ID med pseudonym so? to. 26 nov. 2009 12:43

Leker du Rambo i Kongo får du tåle steken! Eller noe i den duren..