Alle innlegg Sukkerforum

Barn på profilen

Vis siste innlegg
(mann 47 år fra Vestfold) fr. 27 nov. 2009 21:06 Privat melding

Hvorfor er det så mange som viser barna sine på profilen? Jeg syns at det er litt upassende... man vet jo aldri. Dessuten så har vel aldri barna godkjent at de er avbildet på en sukker profil.

Skjult ID med pseudonym Deedee fr. 27 nov. 2009 21:12

Hva er det som er så galt med det? Sukker har et begrenset antall brukere. Hver sommer flommer SE&HØR over av bilder av halvnakne barn. Det må da være MYE verre. Tror neppe noen av de har godkjent publiseringen heller...

Skjult ID med pseudonym meg fr. 27 nov. 2009 21:21

Vel... Joda, hvis man skal ta SE&HØR som mal, så er jo alt greit. Ikke det at jeg syns at det er så veldig ille, men jeg hadde ikke gjort det.

Skjult ID med pseudonym stereo fr. 27 nov. 2009 21:29

Er litt skeptisk til folk som legger ut bilde av barna jeg.....
Ikke sikker på at ungene synes det er like kult heller.

Skjult ID med pseudonym Åstoioslo fr. 27 nov. 2009 21:30

eller 'profilbilder' som har 2 voksne.

Ingen av de på bildet skiller seg ut og du sitter der å lurer på hvem som egentlig eier profilen...

men det kan hende at: barn, venn/inner må godkjennes også før det kan bli noe mailing ?? :p

Skjult ID med pseudonym Deedee fr. 27 nov. 2009 21:37

Se og Hør er ingen mal. Det var nevnt for å sette ting i perspektiv. Har aldri hørt at noen har blitt kritisert for å sende inn et fint sommerbilde av et barn til Se og Hør, med eller uten klær. Men fy flate så mye pepper man får her i forumet hvis man er så syndig å ha et bilde av barna i albumet...

Skjult ID med pseudonym megselvja fr. 27 nov. 2009 21:44

Vel... jeg syns at barn ikke skal eksponeres på et sjekkested...

Skjult ID med pseudonym stereo fr. 27 nov. 2009 21:49

Barn lærer på skolen at det ikke er ok og legge ut bilder av andre på nett uten å spørre. De lærer om nettvett. Om de hører på læreren, mor/ far er en annen sak.
Personlig synes jeg ikke det er greit å legge ut bilde av barn, men det er min mening

Skjult ID med pseudonym Elikapeka fr. 27 nov. 2009 21:56

Jeg synes man skal være veldig kritisk til alle typer bilder man legger ut av sine barn, om det er på nettet eller i "se-og-hør". Det er ingen kopisperrer på de fleste nettsteder, og hvem som helst kan lagre bilder av dine barn på sin pc og bruke de til ting jeg ikke orker å tenke på engang.
..det nytter ikke å være naiv i disse tider, det finnes syke folk der ute, og bildene DU legger ut på nett blir aldri borte. Det spørs om dine barn vil like å snuble over barnebilder av seg selv på nettet om noen år, bare fordi mamma eller pappa ikke tenkte på konsekvensene av å legge de ut på en "uskyldig" sjekkeside eller Facebook.
Bilder av barn kan deles med utvalgte beilere ved en senere anledning, la barna deres få være anonyme på nettet, og bilder av de har ingenting på en sjekkeside å gjøre.

Skjult ID med pseudonym wintermute fr. 27 nov. 2009 22:29

Nå er jeg rimelig forsiktig med hva jeg legger ut av bilder av barna mine på nett generellt, og har ingen bilder av dem her, men jeg synes det råder overdrevent hysteri angående helt vanlige, sømmelige, bilder av barn.

Jeg er enig i at man ikke skal legge ut lettkledde bilder av barna, eller bilder som fremstiller barna i pinlige eller uheldige situasjoner. Barn skal ikke få lov å legge ut legge ut bilder av seg selv uten godkjenning, og ikke dele bilder med fremmede de chatter med (man vet aldri hvem som sitter i andre enden). Ellers så skjønner jeg også motivasjonen til diverse kjendiser som ikke ønsker å eksponere barna sine, og holde dem utenfor medias søkelys.

Utover det, så er du rimelig hysterisk om du går rundt og frykter at en pedofil skal fatte interesse for et portrett av barnet ditt på nett. Da ville jeg vært langt mer bekymret for skoleveien og hva som lurker rundt i diverse busker. Hvis man skal bruke pedofil argumentet på alt, bør man holde bilder av barn ute av aviser, ukeblader, film og reklame. Man burde slutte å sende barne TV, og Melodi Grand Prix Junior må legges ned. Forøvrig må man pakke barna sine inn i heldekkende burka, for man vet jo aldri hvor syke tanker en tilfeldig forbipasserende kan ha i hodet sitt.

Seriøst. Gode foreldre gjør stadig risikovurderinger, og det å legge ut et vanlig bilde av barnet ditt er langt ned på trusselskalaen.

(kvinne 42 år fra Nord-Trøndelag) fr. 27 nov. 2009 22:30 Privat melding

Enig med @Elikapeka

Skjult ID med pseudonym Elikapeka fr. 27 nov. 2009 22:41

@WM, Jeg frykter ikke at det lurer en pedofil rundt hver sving, men jeg er ikke så naiv at jeg tror at bilder man legger ut ikke kan bli misbrukt.
Nå har jeg ingen barn selv, men jeg hadde vært kritisk til hva jeg hadde lagt ut og hvor.
Jeg ser ingen grunn til å legge ut bilder av barna sine her inne, ikke(bare) med tanke på at de kan bli misbrukt, men mest fordi jeg tenker at de ikke trenger å bli eksponert til alle og enhver som stikker innom profilen til mamma eller pappa.

Når det gjelder det å legge ut "vanlige" bilder andre steder på nettet, som feks Facebook, ville jeg passe på at det kun var mine venner som så bildene, det er ikke noe hele verden trenger å se.
Jeg ser ofte at venner av venner legger ut bl.a. nakenbilder av barna sine, og da reagerer jeg på at de ikke tenker over hva de faktisk gjør.
..så også noen som i en feriebildekonkurranse på Facebook la ut bikinibilder av datteren sin, liggende ved bassenget og i diverse andre stillinger, noe ALLE kunne se og lagre for personlig bruk.

..del for all del bilder med venner og familie, men mange kunne trenge å bli litt mer bevisst på hva slags bilder de viser til hele verden..

Skjult ID med pseudonym snoopy fr. 27 nov. 2009 22:41

er det ikke ok at de som kikker innom vet hva de eventuelt går til da? selv har jeg spurt barna om det er greit..og fikk et ok..ingenting galt om det..handler det ikke om å stifte "ny familie"..?

Skjult ID med pseudonym wintermute fr. 27 nov. 2009 22:45

@elika: Så alle foreldre som eksponerer barna sine i hvilket som helst media er uansvarlige, dårlige foreldre? Kan ikke et ukebladbilde, eller avisbilde "misbrukes" på samme måte?

Skjult ID med pseudonym Deedee fr. 27 nov. 2009 22:48

Enig med snoopy og wintermute !

Skjult ID med pseudonym Deedee fr. 27 nov. 2009 22:57

Håper ikke det. Mine er ihvertfall påkledd.

Skjult ID med pseudonym snoopy fr. 27 nov. 2009 22:59

nei..jeg selv har et pent familiebilde..ingen negative komentarer av den grunn..prøver å vise at jeg har ansvar, og at jeg har mange å ta hensyn til..:-) faktisk har jeg endel possitive tilbakemeldinger..så det så...:-))

Skjult ID med pseudonym Elikapeka fr. 27 nov. 2009 23:01

WM: jeg har ikke sagt noe om at foreldre som legger ut bilder av barna sine er uansvarlige eller dårlige foreldre, nå føler jeg at du legger ord i munnen min som jeg ikke mener.
..jeg sier at mange kan bli litt mer kritiske til hva de viser fram til hele verden.
Hvis du vil at Manuel i Barcelona skal kunne glane på bildene av barna dine, om det er i badetruse på stranden eller i vinterdress i hagen, er det ett valg du tar, men mange tenker ikke over at det de legger ut på nettet kan sees av ALLE i hele verden.

Skjult ID med pseudonym bangalter fr. 27 nov. 2009 23:17

megselvja: "man vet jo aldri."

Vet aldri hva da?

Skjult ID med pseudonym wintermute fr. 27 nov. 2009 23:19

Du kaller jo disse menneskene naive, og at de eksponerer barna sine unødvendig? Er ikke det ganske fordømmende da?

Du har helt rett i at de fleste bør være kritiske i forhold til hva man legger ut av barna sine på nett. Eksempler på slike uheldige situasjoner dekket jeg forøvrig i mitt forrige innlegg. Men det er jo ikke det vi diskuterer her, da det er svært få som har nakenbilder av barna sine i sukkerprofilen! Vi snakker om helt vanlige portretter hvor en stolt forelder poserer ved siden av sitt barn. Hvis du er så i mot dette, så ønsker jeg at du forteller oss litt hvorfor dette er så fælt for deg?

Jeg bryr meg faktisk ikke om Manuel fra Barcelona ser et bilde av barna mine i vinterdress. Om dette bildet ses av 50 eller 5000 bør strengt tatt ikke være av betydning, så lenge det er et anstendig bilde.

Profesjonelle fotografer har gallerier med barn ute på nett, små filmsnutter med barn i morsomme situasjoner vises på Youtube for hundretusenvis av mennesker daglig. Det er greit at man selv ikke har lyst til delta i informasjonssamfunnet, men hvorfor fordømme alle andre?

Skjult ID med pseudonym Elikapeka fr. 27 nov. 2009 23:34

WM: om du mener det er fordømmende å si at noen foreldre er naive i forhold til hva de velger å legge ut av bilder på nettet, får jeg vel bare være fordømmende da. Sannheten er at MANGE foreldre er naive i forhold til hva de velger å legge ut på nettet.
Sånn, nå fikk jeg sagt det enda en gang;)

Det virker som om du er ganske bevisst over hva du legger ut, det er det uheldigvis ikke alle som er.
..jeg har heller ikke sett at noen har lagt ut nakenbilder av barna sine her inne, jeg har sagt at jeg ser ikke noen grunn til at bilder av barn har noe på en sjekkeside å gjøre, noe du også har sagt at du har valgt å ikke gjøre.
Jeg dro inn mine opplevelser på Facebook som eksempler på dårlig nettvett, og hva profesjonelle fotografer velger å stille ut i vinduene sine er vel ikke særlig relevant her.
Youtubevideoer er sikkert veldig søtt og moro for foreldrene når barna er små, spørs hva minstemann synes om de "morsomme situasjonene" når han er 17-18 år.

Jeg anbefaler at du/dere leser datatilsynets brosjyre "i beste mening", der står det nyttig informasjon for alle med barn..:)
http://www.datatilsynet.no/upload/Dokumenter/publikasjoner/veiledere/I_beste_mening_endelig.pdf

Skjult ID med pseudonym wintermute fr. 27 nov. 2009 23:36

Om jeg virker litt engasjert, så er det fordi dette hysteriet har påvirket meg direkte ved noen anledninger. I barnehagen hvor jeg har barna mine, ble det i fjor kjøpt inn digitalkameraer til avdelingene. De voksne tok bilder av barna i hverdagssituasjoner, og barna fikk selv prøve seg som fotografer. Disse bildene var fantastisk morsomme å ha, og man fikk et viktig innblikk i hverdagen deres. I starten så brente de ansatte disse bildene ut på DVD, og lånte ut til de foreldrene som hadde lyst på dem. Inntill det kom høylytte protester fra noen hysteriske foreldre, noe som satte en effektiv stopper for dette. Disse bildene kunne jo bli misbrukt og spredd av "gale og perverse foreldre".

Skjult ID med pseudonym stereo fr. 27 nov. 2009 23:42

Nu vell...
Jeg vet i allefall at det for meg er knakende likegyldig hvordan barna til eventuel kjæreste ser ut. Så ser ikke poenget med å gjøre det engang.

Skjult ID med pseudonym wintermute fr. 27 nov. 2009 23:46

@Elika: Jeg har skummet over den veiledningen, og den likner tilsvarende informasjon jeg har sett fra datatilsynet tidligere. Den sier *ikke* at man ikke skal legge ut bilder av barna sine på nett generelt, bare at man skal være varsom og beskytte seg mot misbruk (slik vi alle er enige om). Jeg har ikke sett et eneste bilde her inne, som ikke er innenfor de retningslinjene som presenteres her, med god margin.

Skjult ID med pseudonym wintermute fr. 27 nov. 2009 23:47

@stereo: det er kanskje akkurat det som er poenget? hvis du driter i barna, så er jo det et effektivt filter for de som synes det er viktig at partneren engasjerer seg i barna deres.

Skjult ID med pseudonym Elikapeka fr. 27 nov. 2009 23:49

WM: jeg jobber jo i barnehage og har selv vært med på å ta bilder av barna og gitt ut bilder til foreldrene, noe både vi og foreldrene satte stor pris på.
Nå setter både økonomien og regler fra høyere hold en stopper for dette i min barnehage, og jeg skjønner at du synes det var skuffende at du ikke får det innblikket mer, men de reglene hadde sikkert kommet til slutt uten "hysteriske foreldre".
..hos oss kan foreldrene sende med kamera og så kan vi ta bilde av det barnet i forskjellige situasjoner, men de er kanskje veldig strenge hos deg?;)

Uansett, jeg regner med at ditt valg om å ikke legge ut bilder her inne var ett bevisst ett, og jeg håper du fortsetter å være bevisst når du legger ut bilder andre steder.
..og jeg synes fortsatt at bilder av barna(på Sukker) kan vises til utvalgte individer, ikke til alle og enhver. Men det er jo ett valg man tar, på vegne av sine barn, eller med barnas samtykke. (Selv om jeg tviler på at barna egentlig vet hva de samtykker til).

Skjult ID med pseudonym stereo fr. 27 nov. 2009 23:52

@wintermute

Det er ikke det jeg sier, jeg sier at jeg ikke trenger se bilde av dem. Når jeg ser bilder av barn blir jeg heller skeptisk, og lurer på hva vedkommende tenker med å legge bilder av ungene på sukker.

Vi ser det forskjellig vi to.

Skjult ID med pseudonym bangalter fr. 27 nov. 2009 23:52

Du har stappet hodet inn i et vepsebol her, wm. Vil bare uttrykke at jeg er 100% enig med deg. Dette hysteriet må ta slutt.

Skjult ID med pseudonym Elikapeka fr. 27 nov. 2009 23:57

WM:

Fra brosjyren:
"Som gruppeleder for særskilte objekter hos
KRIPOS, ser John Ståle Stamnes at de mest
uskyldige bilder av barn blir manipulert og
funnet igjen i helt andre, og mindre uskyldige,
sammenhenger. Han advarer mot naivitet, og
mener vi alle bør bli flinkere til å ta nødvendige
forholdsregler for å unngå misbruk."

"Den andre kategorien som er voksende, er uskyldige
bilder av barn, for eksempel barn på stranda
iført truse. Når disse settes sammen med andre
bilder kan de få en helt annen betydning.
- Med dagens teknologi er det heller ikke noe
problem å fjerne den lille trusa, sier Stamnes.
De som ønsker å finne bilder for å misbruke
dem i andre sammenhenger, leter rundt på ulike
nettsider og henter vilkårlig. Det eneste kravet
er at bildene er av god kvalitet billedmessig og
teknologisk.

Selv med en jobb der han ser den negative siden
av Internett, har Stamnes en positiv holdning
til nettet. Han hevder at den positive bruken av
teknologien er den eneste veien for å bekjempe
den negative bruken. Det er ikke teknologien
som er skummel, men måten enkelte misbruker
den på.
- Filteret sitter i vårt eget hode, understreker han.
I dag kan vi ta bilder med alt; kamera, mobilen,
pennen. Og vi tar bilder overalt; på toalettet, i
garderoben, i svømmehallen, på stranda. Hele
livet og alle faser digitaliseres. Samtidig blir
båndbredden utvidet og lagringsmulighetene er
enorme. I en slik situasjon er det helt avgjørende
at vi vet hva vi gjør, og at vi setter grenser. Både
for det vi gjør med og mot egne barn. Og det
andre får lov til å gjøre."

..bildene som legges ut her er uskyldige, i hvert fall for de aller, aller fleste.
Men trenger man virkelig å legge ut bilder av barna sine her? Får barna se bilder av de som mamma/pappa snakker med?
Holder det ikke at man viser bildene til noen man har blitt kjent med, at man kun opplyser på profilen at man har barn?

Skjult ID med pseudonym seriøs lø. 28 nov. 2009 00:07

Jeg har venner som har barn som er på nettet og de er av samme oppfattning som meg som ikke har barn. Nemlig at de ikke legger ut bilder av barna sine ettersom sukker er tross alt en datingside på nettet for voksne. De føler at det ikke er riktig å eksponere barna sine i sitt søk etter en kjæreste. Det er ikke barna man trenger å vise bilder av men personen bak profilen. Bilder av barna kan man heller se senere hvis det blir mer alvor, og for meg får jeg ikke et positivt bilde av personen som god far når det blir lagt ut bilder av barna. Det å sammenligne se&hør med sukker er usaklig. Se & hør er ikke en dateside for kun voksne, men et sladderblad der kun de såkalte kjendisene blir eksponert. Alle kan skryte på seg at man er en god far eller mor, men det er i det virkelige liv man virkelig ser dette ved handling og måten man behandler barna på. Har ikke noe i mot menn som har barn, men viser de bilder av barna sine her inne så er de uaktuelle for min del.

Skjult ID med pseudonym wintermute lø. 28 nov. 2009 00:16

@Elika: Ja, dette avsnittet tar for seg bilder av lettkledde barn som er lette å manipulere. Jeg er helt enig i at man bør være varsom mot å legge ut disse. Nå har ikke jeg bilde av jentene her lenger, men hadde tidligere et bilde hvor man kunne skimte dem i det fjerne. Man må vel ikke legge ut bilder av barna, men jeg reagerer ikke på alle de som velger å gjøre det. Nå ser kanskje ikke du så mange jenteprofiler, men det dreier seg jo om en god del. For meg så er gir det innblikk i liten familie man kanskje en gang blir en del av. Man kan som du sier vente, men jeg ser helt ærlig ikke den store trusselen annet enn at det skremmer vekk de som helst ikke vil vite noe om barna før de er godt inne i dateprosessen.

Barna mine får kanskje se bilder av de man har datet litt med, men de presenteres da som 'venner' (det er ikke så mye en 3 og 5åring får ut av det likevel).

Skjult ID med pseudonym Elikapeka lø. 28 nov. 2009 00:24

@WM, for meg gjør det ingenting om jeg er inne på en profil hvor eieren har lagt ut bilder av barna sine, det vurderes hverken som positivt eller negativt i forhold til om jeg tar kontakt eller ei..jeg skjønner tanken om å vise fram det viktigste i livet sitt, samtidig som jeg ikke helt skjønner hvorfor man vil at helt ukjente mennesker skal se det mest dyrebare man har i livet..

Skjult ID med pseudonym wintermute lø. 28 nov. 2009 00:26

seriøs: Er folk på sukker virkelig så mye skumlere enn de som leser ukeblader eller ser på TV? Fordi aldersgrensen her er 16, så er vi mer tilbøyelige til å ha perverse tanker om barn? Se og Hør tar for seg kjendiser og kjendisbarn, er det kanskje ikke så farlig med disse barna da? Hva med lokalavisa? Jeg kjenner jeg blir provosert av at du fremstiller helt vanlige foreldre, med masse omtanke for barna sine, som dårlige foreldre.

Skjult ID med pseudonym seriøs lø. 28 nov. 2009 00:41

@wintermute

Man kan bare ikke sammenligne en dateside for voksne med lokalavisa eller et sladderblad. Du og jeg har bare forskjellig oppfattning om hvordan foreldre viser omtanke for barna sine. Man viser ikke omtanke for barna sine ved å eksponere de her inne. Merkelig at du mener man viser en omtanke for barna sine ved å gjøre det. Det er et egoistisk valg og ofte vet ikke barna om dette. Omtanke viser man mer ved å beskytte barna sine og det gjør man best ved å ikke eksponere de her inne.

Skjult ID med pseudonym Veteran lø. 28 nov. 2009 01:05

Wintermute argumenterer på sandkassenivå. Se og Hør skal tjene penger og kjenner ingen grenser når det gjelder personlige hensyn. Hva de gjør skal vel ikke være målestokk for hva vi kan gjøre mot barna våre? Hør på de som har greie på det. Hvis det er den minste mulighet for misbruk så er det mer enn god nok grunn til å avstå. Barnebilder har ingenting på "Sukker" å gjøre.

Skjult ID med pseudonym wintermute lø. 28 nov. 2009 01:19

@seriøs: Jo, jeg vil i aller høyeste grad sammenlikne en dating side med ett sladreblad, ukeblad, tv, internett eller hvilken som helst annen mediakanal hvor man velger å presentere barna sine. I motsetning til deg, så anser jeg ikke sukker eller datingsider generelt som lysskye og lugubre websider. Man viser ikke omtanke ved å eksponere barna sine? Hvis det er definisjonen burde *all* eksponering av barn være forbudt. Du har helt klart ikke skjønt at det går an å gjøre betydelig skade ved å *overbeskytte* barna sine. Jeg skremmer ikke mine barn med at det lurer farer rundt hvert eneste hjørne, men gir dem såpass med kunnskap at de er i stand til å gjøre de rette valgene og risikovurderingene selv, når den tid kommer. Tror du virkelig at det er for barnets beste å beskytte det mot samfunnet generelt? Jeg vil ikke si du er en god mor hvis du har en sønn på 40 som fremdeles går hjemme fordi verden er så skummel.

Vi har helt klart totalt forskjellige oppfatninger, så det er vel egentlig ikke så mye å diskutere, men at du tror du blir en mye bedre forelder enn oss andre, vil jo tiden vise.

Skjult ID med pseudonym wintermute lø. 28 nov. 2009 01:28

@Veteran: Poenget er eksponering av barn. Når er det rett og når er det galt. Barn eksponeres på bilder og film hver eneste dag, i alle sammenhenger. Ja, Se og Hør er blant verstingene først og fremst fordi de krenker privatlivet, og i den sammenhengen anser jeg et sømmelig bilde av et barn på sukker som helt uproblematisk.

Skjult ID med pseudonym Deedee lø. 28 nov. 2009 01:29

@ Veteran
Nå må du gi deg. Se og Hør publiserer bilder som foreldre og andre selv har sendt inn til div fotokonkurranser.
Synes Wintermute arumenterer svært saklig. Helt enig i at det hersker litt vel hysteriske tilstander.
Undrer meg litt over at de som arumenterer sterkest MOT bilder av barn, ikke har barn selv...

Skjult ID med pseudonym stereo lø. 28 nov. 2009 01:47

Jeg har barn , og vil ikke legge ut bilde av dem. Hvorfor skulle jeg egentlig det ? Er det viktig og riktig ?
Jeg tenker at det er det ikke .
Er også ganske så sikker på at de heller ikke ville likt det.

Skjult ID med pseudonym seriøs lø. 28 nov. 2009 01:58

@wintermute

Det å diskutere med deg det går rett og slett ikke fordi du klarer ikke å være saklig i din argumentasjon.

"Jeg skremmer ikke mine barn med at det lurer farer rundt hvert eneste hjørne, men gir dem såpass med kunnskap at de er i stand til å gjøre de rette valgene og risikovurderingene selv, når den tid kommer"

Det virker for meg at du mangler noe selvinnsikt ettersom det er tross at du som far som tar det valget å legge ut bilder av dine barn på en dateside, og ikke barna som du sier. Du blander korta. Hold deg til sakens kjerne, og sannheten er nok mer at du føler deg truffet av det som blir sagt og går i forsvar. Du legger ord i munnen på meg som jeg aldri har sagt. Jeg har kun sagt at man gjør et egoistisk valg ved å legge ut bilder av barna på et dateside. Man viser absolutt ikke omtanke for barna sine ved å gjøre dette ettersom det er jo ditt valg at du er her inne og ikke deres valg. Man trenger ikke å vise bilder av barna sine fordi man er stolt av de det burde alle foreldre være uansett. Jeg har mange venner som har barn og de deler mitt syn, og dere som mener at det er greit å vise bilder av barna deres klarer ikke å overbevise meg at det valget dere tar gjør dere pga hensyn til barna deres. Man bør være såpass ærlig at man innser at man er her inne av egoistiske grunner og ikke pga barna.

Skjult ID med pseudonym wintermute lø. 28 nov. 2009 02:22

@seriøs: jeg har ikke bilder av barna mine her, men jeg går gjerne i forsvar for alle de foreldrene som har valgt å legge ut bilder av barna sine. Det er forøvrig du som er usaklig her. Å legge ut bilder her er da selvsagt ikke noe man gjør som en tjeneste for barna. Det er vel heller ingen som påstår dette! Det er gjort for å presentere seg selv og det som er viktig i livet til vedkommende, og jeg vil si at et barn er langt mer relevant i denne sammenhengen enn et bilde av stranda du ferierte på i fjor, katten din, huset ditt, bilen din, tærne dine, eller det meste annet folk finner på å legge ut fra livet sitt. Egoistisk valg? De fleste handlinger vi gjør i hverdagen er egostiske, men vi skal ikke slutte å utføre dem av den grunn.

Jeg kan heller ikke se at noen har kommet frem med en god forklaring på hvorfor fremvisning av et helt vanlig bilde er så skadelig for barnet. Argumentet "finnes det risiko, bør man ikke gjøre det", holder ikke vann. I denne sammenhengen grenser risikobildet til ikke-eksisterende. Jeg tviler rett og slett på at dere har barnas beste i tankene her, og at det rett og slett dreier seg om at dere ikke ønsker å forholde dere til barna på så tidlig stadie.

Skjult ID med pseudonym seriøs lø. 28 nov. 2009 10:25

@wintermute

Du klarer fremdeles ikke å holde deg til sakens kjerne. For min er det faktisk av relevans om de har husdyr pga at jeg har allergi. Det med å få frem sine interesser i form av bilder synes jeg er greit så lenge det ikke kun er bilder av det. Det kan fremdeles ikke sammenlignes med barn. Man bør ha såpass mye respekt for barna sine at man unngår å legge de ut til utstilling her inne og i de fleste tilfeller vet de ikke om det en gang. Likevel forsvarer du at man gjør et slik egoistisk valg. Du kritiserer alle som faktisk er i mot at vi ikke vil forholde oss til barna på så tidlig stadiet. Vi er i flertall hvis du har lagt merke til det . Det virker jo nesten som du er typen som introduserer barna dine allerede på første date. Der er ikke vi på samme linje i det hele tatt. Nok en gang bør man beskytte barna sine og ikke introdusere de for alle potensielle partnere. Der er bare du og jeg uenig nok en gang. Vet venner av meg som har barn som venter med å introdusere de før de faktisk er kjærester og det samme hadde jeg gjort hvis jeg hadde barn selv.

Skjult ID med pseudonym lashes lø. 28 nov. 2009 10:39

Gidder ikke lese hele tråden, så svarer bare på hi.

Så lenge barna er under 18 år så er det foreldrene som avgjør om det skal legges ut bilder av de på nett. Mange vil vel vise frem barna/et sitt fordi de er stolte av dem, er en stor del av livet til den som eier profilen, så upassende er det vel ikke akkurat.
Nei man vet aldri, men jeg syns alikevel det er hysteri rundt dette, Jeg legger av prinsipp ikke ut bilder av sønnen min på babyforumer, fordi om noen liker å nappe løken til babyer er det der de er, tviler sterkt på noen lager seg en konto her inne for å tråle gjennom profiler og sjekke om noen har bilder av unger.. Da er de nok på andre sider...

Skjult ID med pseudonym laban lø. 28 nov. 2009 10:44

Om noen får lyst til å nappe løk til det barnebildet jeg har i min profil, må de bare få lov til å gjøre det. Vil dog tro at de som liker sånt har større utbytte av å se på barne-tv eller noe sånt. Ganske utrolig at noen i det hele tatt tenker i disse baner når det er snakk om bilder med fullt påkledde barn i helt trivielle settinger. Skal man gå rundt å være redd for at "feil folk" se barnet sitt, må man nesten bare dekke til alle vinduer og holde seg hjemme til barnet er voksent.

Skjult ID med pseudonym seriøs lø. 28 nov. 2009 10:56

@lashes

Det er ikke bare det mange her inne reagerer på, men det faller deg ikke inn en gang at barnet ditt ikke vil at du legger ut bilde av de her inne av forskjellige grunner. Det slår deg ikke at kanskje en 14 åring synes det er flaut at mamme eller pappa viser deg frem på nettet slik at alle kan se, og at de faktisk ikke vil det. Så i følge deg har de ingenting de skal ha sagt ettersom du bestemmer over de til de er 18 år. Merkelig holdning!!

Skjult ID med pseudonym Elikapeka lø. 28 nov. 2009 10:57

Når det kommer til å legge ut bilder av barna sine på Sukker tenker jeg ikke først og fremst på at folk kan misbruke de, selv om det er den enkleste sak i verden å lagre ett bilde herifra på sin egen pc.

Jeg tenker mest på at barna har rett til ett privatliv, og når foreldre tar valget for barna sine om å eksponere de på en sjekkeside, synes jeg at den retten blir brutt. Har man et barn som er stor nok til å skjønne det, kan man forhøre seg om det er greit at man legger ut bilde av de på profilen sin, men da bør man også passe på å forklare at det betyr at 10-20 000 ukjente mennesker kommer til å se på de bildene..

Skjult ID med pseudonym stereo lø. 28 nov. 2009 11:13

@Elikapeka

Jeg kan ikke bli mere enig !

(mann 45 år fra Akershus) lø. 28 nov. 2009 11:28 Privat melding

Kan noen fortelle meg omfanget av risiko for barna-(et) ved å eksponeres fra en triviell setting her inne? HVA ER RISIKOEN?
Skader det barnet? Svar som ikke er subjektiv synsing foretrekkes!

@WM. Deler mange av dine argumenter, men en skal selvfølgelig være bevisst evnt. "nettfarer". Jeg har ett bilde av barn på profilen, lagt ut med få pixler slik at det ikke kan blåses opp til kvadratmeternivå. Ett diskret barnebilde med uttrykk i på profilen er legitimt og totalt ufarlig i min verden.

Skjult ID med pseudonym sunway77 lø. 28 nov. 2009 11:46

foreldre som sender inn til aviser osv når barn har bursdag,... DE er uansvarlige altså...tilogmed navn finner de på å putte inn..
tenk på hva syke folk kan finne på.-..
og tar du barna på stranden/badehallen.--husk heldrakt fra hals til ankel
for husk,det kan jo være noen sykinger der.....
synes for øvrig de som tenker i slike baner så snart de ser bilde av et barn,er mer skrudd i hodet...

Skjult ID med pseudonym stereo lø. 28 nov. 2009 12:56

Tja..
Dat handler vel ikke om å være hysterisk.
For å bruke ungenes språk på en dårlig dag. Det er døds teit, innmari lite kult, drit flaut !

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) lø. 28 nov. 2009 13:56

Barn på bildene er helt greit, og det er jo harmløst.

MEN...

Jenter som har med eksen med på bildene blar jeg fort forbi. Jeg sjekket nærmere 10 profiler for moro skyld, og 2-3 av de hadde med eksen både på profil bildet og i albumet.. det er "turn off".

Skjult ID med pseudonym HOpp lø. 28 nov. 2009 14:11

TomTom hvordan vet du at det er eksen?

(kvinne 29 år fra Oslo) lø. 28 nov. 2009 14:15 Privat melding

@agusta

Spørsmålet ditt kommer du aldri til å få svar på av de som er imot det. Fordi de ikke har noe godt svar på det. Jeg har selv, uten hell, etterlyst denne grusomme bivirkningen av å ha bilde av barna her inne. Jeg forstår ikke hvordan det å putte opp et bilde av barna på Sukker er noe verre enn alt annet man lar barna sine gjøre der andre (potensielt syke) mennesker kan se dem.

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) lø. 28 nov. 2009 15:08

@HOpp: Det er ikke eksen i alle tilfeller, men hun er lite interressant når "hun" klenger på en annen fyr i profilen sin.
Om det er spesifisert at det er en bror/familiemedlem f.eks. så er det greit. Det er andre her som også har påpekt dette med at en del jenter har med eksen på bildene, så det er ikke bare meg. De blar også rett forbi de profilene.

Mobiltelefon er allemannseie, og digitalkamera koster jo ingenting lenger for ett som er helt greit. Det er jo lett å få tatt ett bilde på en eller annen måte uansett, så derfor bør det går an å få tatt ett bilde hvor man er alene.

Dette er tross allt en datingside, og da skal man kun vise seg selv i profilen. Festbilder osv. er uinterressannt å se på. "Se jeg drikker" ;)

Nei, jeg er ikke negativt innstillt :-). Jeg bare sier at det ødelegger helheten om kamerater og eks. skal lure seg inn i bildene. :-)

Skjult ID med pseudonym Elikapeka lø. 28 nov. 2009 15:49

Det er ikke snakk om noen "grusomme bivirkninger" for barna, det er snakk om å respektere at de har rett på ett privatliv også.

..synes forøvrig dere som er for å ha barnebilder på profilen kommer med veldig useriøse og nedsettende argumentasjoner, det er tydelig at dere føler dere tråkket på tærne av bl.a. mine meninger her. Dette er ett valg dere har tatt, jeg hadde ikke gjort det samme(hvis jeg hadde barn), men jeg sier da kke at dere er dårlige foreldre av den grunn.
Jeg har ikke noe mer å si utover de argumentene jeg allerede har gitt tidligere i tråden, les de hvis dere gidder.

Skjult ID med pseudonym IDA lø. 28 nov. 2009 19:29

Hva f..n har ungene på en dating.side å gjøre?
Det må da holde at man skriver at man har barn, og hvor gamle de er?
Greit å være stolt av ungen sin...men ærlig talt!