Alle innlegg Sukkerforum

Om det å arrangere sammenkomster i Oslo

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Sukker.no ti. 1 des. 2009 23:18

Sukker minner om, slik som vi har gjort tidligere, at vi ikke kan tillate at brukerne å arrangere egne treff i Oslo. I høst så sa vi det var greit å arrangere en tur til fjellet ettersom vi p.g.a. svineinfluensaen ikke tok sjansen på å holde en hotellweekend. Det å arrangere sammenkomster i Oslo mellom våre egne Sukkerfester er derimot ikke helt problemfritt. Vi ser nemlig at at når det går to måneder mellom hvert treff så kommer det over dobbelt så mange som når det går en måned. Ettersom store fester er mest populært så leier vi steder som har kapasitet til å huse alle sammen. Alle singelfesters mor i Soria Moria bygget blir en stor herlig fest og det store antallet gjester er et klart tegn på at dette verdsettes.

Hvis vi skal tillate brukere å fritt arrangere arrangementer innimellom våre egne så ville dette bli problematisk på flere måter.
Først og fremst fordi det vil påvirke våre egne fester og dette er noe vi lever av, men også fordi det er en slags sukkertreff som vi ikke arrangerer og kan kvalitetssikre.
Tidligere har det blitt noe ramaskrik når vi har begrenset egne arrangementsinitiativer, men når man tenker seg om så forsto de fleste at det ville bli store problemer for oss (som proffesjonelle festarrangører) hvis alle skulle få lov til å arrangere det de vil ved bruk av vårt forum. Vi håper at dette blir akseptert :)

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 1 des. 2009 23:28

Til sukker og alle andre.

Dette synes jeg da er lett å forstå, akseptere og respektere!

For noen dager siden ble det reklamert om fest arrangert av private sukkerbrukere for ca. 50 personer.
Selv reagerte jeg på dette, og har ventet på at sukker ville kommentere dette.
Det er nå gjort, noe jeg synes er ryddig og lett å forholde seg til.

Skjult ID med pseudonym doofus ti. 1 des. 2009 23:36

Dersom det hadde vært snakk om "konkurrerende virksomhet" så kan forstå at det kan være ønskelig for sukker å forhindre dette. Dessverre er det ingenting i bruksvilkårene (nederst på siden) som åpner for at sukker skal kunne bedrive kontroll med hvilke aktiviteter folk avtaler seg imellom, dette strider faktisk mot deres eget punkt 11 som sier dere ikke overvåke kontakten mellom brukerne (vilkårene skiller ikke mellom direkte en-til-en kontakt eller forum). For ikke å snakke om at vilkårene bruker "sukker.no", "Warm systems" og "Warm systems A/S" om hverandre. Hvis dere ønsker at innlegget deres skal holde juridisk foreslår jeg at dere utvider brukervilkårene til faktisk å påpeke at brukerarrangerte begivenheter som kan virke direkte konkurrerende opp mot deres egne, ikke tillates i brukerforumene - og at dere informerer brukerne om endrede bruksvilkår snarest.

(mann 29 år fra Oslo) ti. 1 des. 2009 23:40 Privat melding

Punkt 11 får kjørt seg ganske snart. Syntes jeg allerede hører noen som banner for seg selv?

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 1 des. 2009 23:46

s

Jeg reagerte på dette fordi sukker gjentatte ganger har tydeliggjort sitt standpunkt ang. nettopp dette temaet.
Og om jeg er enig eller ikke i sukker sitt standpunkt, er uvesentlig. De eier sukker, og de eier derfor også reglene. Jeg er her frivillig.

Skjult ID med pseudonym doofus ti. 1 des. 2009 23:47

Vil bare legge til at det ikke var meningen å sparke opp en sandstorm med dette innlegget, men det at sukker synes noe er "problematisk" vil nok, i etterpåklokskapens ånd, dessverre ikke holde særlig godt i en eventuell juridisk tvist dersom noen virkelig bestemmer seg for å reagere mot dette. Egentlig ville jeg foreslått at sukker fjerner hele tråden og oppdaterer brukervilkårene sine først (som de burde ha gjort) for å unngå at eventuelle hissigpropper går ei kule varmt. For jeg kan egentlig forstå argumentasjonen bak hvorfor det er problematisk, jeg tror bare ikke at "oops, vi hadde ikke tenkt på at brukerne kunne snakke sammen og avtale ting i fellesskap, så det må vi forby via forumet" er en særlig smart måte å bekjempe "problemet" på ;)

Skjult ID med pseudonym s ti. 1 des. 2009 23:49

@Zitelle

Bare av ren nysgjerrighet: Hvorfor reagerte _du_ på dette?

For øvrig er det interessant at det (heldigvis) er tillatt å klage og syte på hvordan det ene og andre ved bruk av Sukker oppleves ("manglende svar", "ikkefungerende matchesystem", "hovne, overlegne jenter" etc.), men dersom noen prøver å dra i gang et og annet opplegg på privaten, som sannsynligvis trekker så få mennesker at dette overhodet ikke påvirker Sukkers egne fester av mer kommersiell art, så er dette fyfy.

Det er tidligere blitt påstått, også av Sukker, at det som skrives på forumet i stor grad påvirker folks oppfatning av hele tjenesten. Men det skal vel litt mer til enn at noen da prøver å arrangere en og annen sosial sammenkomst for 10-50 personer før det går utover det kommersielle (Sukker sier jo før enhver egen fest at etterspørselen etter billetter overstiger tilbudet med stor stil, og da kan vel ikke en liten privat sjalabais her og der gjøre så altfor stor skade)?

Mitt inntrykk er forresten at de private sammenkomstene vel så mye er type vennefest, noe som ikke burde true Sukker på noen som helst måte.

Skjult ID med pseudonym s ti. 1 des. 2009 23:51

@Zitelle

Ok, forumpolitimuskelen som strammet seg, med andre ord.

(Sorry for at rekkefølgen ble surret til :p)

Skjult ID med pseudonym doofus ti. 1 des. 2009 23:51

z: "Standpunkt" er uvesentlig - det er brukervilkårene nederst på siden som er de gjeldende retningslinjene for hva som er tillatt og ikke på sukker, ikke hva de bestemmer seg for ikke å like i ettertid! De står selvfølgelig fritt til å oppdatere disse retningslinjene når de vil (og er de ryddige, opplyser de brukerne når så har skjedd så man slipper å sjekke dem daglig for å se etter endringer). En ting de kunne tatt med er jo f.eks at de forbeholder seg retten til å overvåke forum og stenge tråder som er "ubehagelige", selv om vilkårene per i dag ikke engang gir dem tilgang til å gjøre dette såvidt jeg kan se.. Det er sukker som setter reglene, men de bør pinadø være proffe nok til å følge sine egne regler også! :)

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 1 des. 2009 23:52

Jeg har allerede svart deg, s - i den grad dette er viktig for meg.

Forumpoliti? Nei. Mer sånn "Agree and commit. Disagree and still commit" Alternativt; Finne seg et sted man trives bedre, s : -)

Skjult ID med pseudonym s ti. 1 des. 2009 23:55

@doofus

"Vil bare legge til at det ikke var meningen å sparke opp en sandstorm med dette innlegget, men det at sukker synes noe er "problematisk" vil nok, i etterpåklokskapens ånd, dessverre ikke holde særlig godt i en eventuell juridisk tvist dersom noen virkelig bestemmer seg for å reagere mot dette"

Jeg håper ikke du er så seriøs her som det kan virke som; paragrafryttere er passe slitsomt.

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 1 des. 2009 23:58

Ok doofus. Jeg har uansett sagt mitt standpunkt - om det er uvesentlig eller ikke. Jeg trenger ikke si mer i denne tråden...

Men jeg forstår kanskje hva du sier Doofus, om rett skal være rett og man skal snakke med loven i hånd.

Natta, og lykke til med også denne diskusjonstråden ;-)

Skjult ID med pseudonym doofus ti. 1 des. 2009 23:59

s: Jeg har ingen grunn til å gå etter sukker for noe jeg, da jeg verken er jurist eller særlig opptatt av hvorvidt disse treffene bør være lov eller ikke. Men vi betaler jo for en tjeneste her inne som man forventer fungerer etter de vilkårene man godtar som medlem - dersom det er ubalanse mellom liv og lære blir jeg prinsipielt engasjert.. Men skal la denne saken ligge nå, regner med poenget har kommet fram allerede. :)

Skjult ID med pseudonym veteran on. 2 des. 2009 00:03

@s
Bare av ren nysgjerrighet: Hvorfor er det så problematisk å bruke andre kommunikasjonskanaler hvis det dreier seg om en vennefest?

Skjult ID med pseudonym Nilsen on. 2 des. 2009 00:03

Jeeeses. Er det virkelig noen som tror at dette vil utvikle seg til en juridisk tvist? Fordi sukker eller warm AS leser eller OVEVÅKER (Hihi) forumet slik som alle oss andre, og ikke liker at andre går dem i næringen på eget medie?

Skjult ID med pseudonym hm on. 2 des. 2009 00:06

Synes da stadig det er noen som sier det bare er noen få som bruker forum, sammenlignet med antall medlemmer totalt.
Hvilken konkurranse skulle noen småtreff utgjøre?

Kunne skjønt det hvis man begynte å leie haller for anledningene ;p

Skjult ID med pseudonym Nilsen on. 2 des. 2009 00:06

Fant i regler for forumbruk: Unngå å - Omtale, eller avtale større treff som ikke er i regi av Sukker.no

Skjult ID med pseudonym Zoombie on. 2 des. 2009 00:09

Den dagen noen her leier haller så er vel festene konk for lengst så forståelig at de ikke vil ha den utviklingen..

Skjult ID med pseudonym s on. 2 des. 2009 00:10

@veteran

Så var det dette med å ta ting bokstavelig, da.

"Vel så mye" betyr ikke 100 %. Men det virker på meg som at mange av de som viser interesse for disse arrangementene, kanskje er folk som mangler sosiale gjøremål akkurat den kvelden / helga eller på generell basis, og at noe slikt bidrar til å berike mange av disses liv, i alle fall på kort, men kanskje også på lengre sikt.

(Nå er ikke dette intensjonen med Sukker, det vet alle, men å se på det som en fare eller konkurrerende virksomhet blir muligens litt søkt.)

Skjult ID on. 2 des. 2009 00:10

@hm

Det er nok riktitg at der veldig få som skriver i dette forumet her, men det er jo sikkert (forhåpentligvis) en del fler som leser...
(dvs ikke betalende medlemmer)

Skjult ID med pseudonym doofus on. 2 des. 2009 00:14

@nilsen: "Fant i regler for forumbruk: Unngå å - Omtale, eller avtale større treff som ikke er i regi av Sukker.no"

Der var den ja - da er jo alt jeg har sagt tidligere fullstendig dødt og bare til å overse - og jeg må innse at jeg ikke kan lese. ;)

Sukker: dersom dere føler for å slette meldingene mine basert på det over så vær så god. Min feil.

Skjult ID med pseudonym s on. 2 des. 2009 00:16

@doofus

Du kan jo slette de selv :)

For øvrig er det vel bare å sette status "E.O.D" nå, vil jeg tro.

Skjult ID med pseudonym veteran on. 2 des. 2009 00:16

Takk for belæringen,@s. God bedring! ( Pass på å ikke ta det for bokstavelig).

Skjult ID med pseudonym s on. 2 des. 2009 00:17

@veteran

SKAL VI SLOSS?

Skjult ID med pseudonym doofus on. 2 des. 2009 00:18

s: vet, men tenkte kanskje sukker isåfall ville rydde alle de innleggene som kom som resultat av mitt første også, hvis ikke forsvinner jo sammenhengen i diskusjonen, siden jeg kun får slettet mine egne.. så jeg lar dem stå inntil de bestemmer seg for noe annet :)

Skjult ID med pseudonym veteran on. 2 des. 2009 00:19

Opp til deg det @s, har slåss før jeg. Spørs hvor bokstavelig du mener det

(mann 29 år fra Oslo) on. 2 des. 2009 00:20 Privat melding

Alle skal få

Skjult ID med pseudonym bangalter on. 2 des. 2009 00:22

Utrolig merkelig, for ikke å si smålig, at Sukker blander seg bort i hva en håndfull mennesker gjør på fritiden sin. Skulle det liksom være en trussel mot sukkers eksistens at ti-femten evig single stikker ut og tar seg en matbit og noen halvlitere sammen? Hva blir det neste? At sukker skal godkjenne dates som avtales på private meldinger?

Skjult ID med pseudonym veteran on. 2 des. 2009 00:23

@JarlH
Godt å vite. Skjønner ikke helt det bildet ditt, er du sengeliggende ombord i en speedbåt?

(mann 29 år fra Oslo) on. 2 des. 2009 00:29 Privat melding

Godt forslag, @ bangalter. Kanskje Sukker-teamet tar det hele til etterretning. Greit å holde oversikt over hvem som gjør hva;)

@ veteran
Hehe. For å fjerne enhver tvil, det er ikke mine bein som synes på bildet. Selv står jeg opp av luka foran på dekk. Vel, nå hørtes den større ut enn hva den er. Den eneste luka foran i båten kan man si. Speedbåt? Alt er relativt.

Skjult ID med pseudonym veteran on. 2 des. 2009 00:31

Ok. Takk. Nå kan jeg legge meg

Skjult ID med pseudonym Kokosøster on. 2 des. 2009 00:34

Alollole sosomom vovilol voværore momedod popå Momror Hohonongog atottotenondode dodesosemomboberor!
Momeloldod doderore totilol popusosenon popå momailol!
Vel møtt..

(mann 29 år fra Oslo) on. 2 des. 2009 00:37 Privat melding

@ Kokosøster
Haha. Røver;) Lenge siden jeg har sett/hørt dette.

Skjult ID med pseudonym sunway77 on. 2 des. 2009 00:45

å drive butikk i butikken er ikke alltid heldig:-)
skal man samle litt folk så er det andre måter å gjøre det på,enn å legge ut tid og sted på forum:-)
arr av vorspiel før fester og slikt har aldri vært vanskelig å få til... men der må de som ønsker å hive seg med,sende privat mld til intiativtaker å få nærmere info..

Skjult ID on. 2 des. 2009 00:56

nå har vel også sukker sagt tidligere at man kan bruke oppslagstavlen til å reklamere for private fester.
Det fikk man vissnok lov til.....

Skjult ID med pseudonym Milorg on. 2 des. 2009 01:04

Flott, og siden ingen leser oppslagstavlen så kan man kanskje reklamere på forum for reklamen på oppslagstavlen.
Evt ved å ha på seg en binders i jakkeslaget på profilbildet. Betyr "snart party, mail meg for info"

(mann 29 år fra Oslo) on. 2 des. 2009 01:43 Privat melding

Har vi en oppslagstavle?

Skjult ID med pseudonym pusen on. 2 des. 2009 03:08

Got damn!

(mann 52 år fra Akershus) on. 2 des. 2009 04:07 Privat melding

Har ingen problemer med å forstå Sukkers dilemma, og ja, det holder nok muligens juridisk å nekte treff DER DISSE ANNONSERES ELLER PRESENTERES I SUKKERS NAVN. Det kan en jo på et vis hevde, ved at de jo annonseres ut offentlig på Sukkers egen side. Utover det kan ikke Sukker tillate seg å nekte sidens deltakere treff som avtales i kulissene. Dette ville i hvertfall ikke holde juridisk, og faller dessuten bare på sin egen urimelighet.

Skjult ID med pseudonym bølle-per on. 2 des. 2009 08:05

@ TS

Forståelig.

Skjult ID med pseudonym pusen on. 2 des. 2009 11:42

Jeg har ofte sett folk spørre i forumet om å gå ut eller møtes for ei øl og skjønner egentlig ikke problemet når dette ikke er konkurranse for sukker. Er jo ingen som tjener penger på det. Folk går jo på sukkerfestene uansett.
Men beskjeden er mottatt og akseptert! :)

Skjult ID med pseudonym So? on. 2 des. 2009 14:19

@sukker:

Dette blir vel litt i overkant søkt? Som noen andre påpeker her er det ikke snakk om organiserte fester mot betaling.
Dere kan da virkelig ikke nekte medlemmer her inne å møtes over noen øl på byen? Eller hjemme i noens hus eler hytte??

Har selv aldri vært med på noen slike "arrangementer" , men kan ikke i mine villeste fantasier tro at det går dere i næringen?
Er ikke poenget med denne siden at folk skal komme sammen å treffes, eller får de bare gjøre det to og to eller på fester arrangert av dere?

Ærlig talt

Skjult ID med pseudonym bangalter on. 2 des. 2009 14:29

Poenget med denne siden er ikke hovedsaklig at folk skal treffes, men at Sukker skal tjene penger på at folk treffes. `

Synes dette er særdeles lite elegant av Sukker-admin.

Skjult ID med pseudonym s on. 2 des. 2009 14:34

@So

De kan ikke nekte folk å møtes, men de kan selvfølgelig nekte folk å bruke forumet som reklameplakat for større eller mindre sammenkomster (eller i alle fall moderere i ettertid) - selv om argumentene mot denne type annonsering og sammenkomst er noget pussig.

Skjult ID med pseudonym pusen on. 2 des. 2009 14:38

Jeg kan så absolutt bekrefte at det er ikke snakk om å tjene penger på det her. Bare hyggelige treff for å få treffe andre under litt andre forutsetninger :)

Skjult ID med pseudonym bangalter on. 2 des. 2009 14:41

s: Skulle likt å vite hvor man passerer det skillet som gjør dette uakseptabelt for Sukker. Tre, fem, ti, femten personer? Er vel Sukker som kan svare på dette.

Skjult ID med pseudonym pusen on. 2 des. 2009 14:44

Ja.. var vel 6 stk som hadde vist interesse for denne festen.

Skjult ID med pseudonym bølle-per on. 2 des. 2009 14:53

Siden sukker ikke betaler meg for å si dette, bør jeg antakelig holde kjeft. Uansett:

Sålenge treffene mellom medlemmene er endel av driftskonseptet/forretningsidéen, ville det virket noe merkelig at medlemmene pr oppslag og påmelding arrangerer egne treff.

Dette er helt vanlig, jfr. Kom og Dans (Johan Fastings kursvirksomhet), der det ikke tillates organisert dansevirksomhet ved siden av, men med utspring i dette dansemiljøet.

Såvidt jeg forstår er det ingen som hindrer medlemmer av sukker å møtes privat. Forsamlingsretten har man uansett. Spørsmålet er hvordan dette organiseres, og der aksepterer altså ikke sukker noe "kluss i vekslinga."

Skjult ID med pseudonym jeppe on. 2 des. 2009 15:01

Hva?11!! Eksisterer denne siden for at noen skal tjene penger??11

Og jeg som trodde det var en gjeng med barmhjertige kirstengifteknividealister som kun levde og åndet for at jeg skulle få meg en kjæreste. Akk.

Pusen: Selv om du ikke tjener penger betyr ikke at sukker ikke kan tape penger. Hva hvis folk kun brukte forumet til å anonsere slike gratis treff? Hva hvis 15 andre ønsker å arrangere et slik arrangement samtidig?

Alle er nok enige om at det finnes en grense (alle som i alle som skjønner at sukker først og fremst er til for at noen ønkser å tjene penger på oss. Noe som jeg ikke har noen problemer med).

Det ryddigste for dem er å slå ned på alt som virker som organisert. Så slipper man å opererer med grenser for antall sammenkomster pr. tid og personer pr. sammenkomst.

Skjult ID med pseudonym bangalter on. 2 des. 2009 15:03

Men gjelder disse reglene bare for de som bor i Oslo? Sukker gidder jo ikke å arrangere noe for de som bor i andre landsdeler.

Skjult ID med pseudonym jeppe on. 2 des. 2009 15:04

Siden de nevner Oslo spesifikt i tittelen tipper jeg de ikke er så nøye på treff i andre byer i andre landsdeler. Til de får i gang treff i disse byene.

Skjult ID med pseudonym bangalter on. 2 des. 2009 15:07

Ja, men de skriver da også at de "i høst sa det var greit å arrangere tur på fjellet" (Trysil) pga svineinfluensa and all that jazz. Trysil er jo et godt stykke fra Oslo, men de har likevel vært nødt til å "godkjenne" det.

Skjult ID med pseudonym jeppe on. 2 des. 2009 15:10

Det var vel fordi sukker opprinnelig skulle arrangere en fjelltur, men kansellerte den pga svineinfluensaen. Så en slik tur vil vanligvis være en konkurrent til tilbud sukker tilbyr. Det var slik jeg tolket det, iallfall.

Skjult ID med pseudonym Hofingen on. 2 des. 2009 15:13

Klarer ikke se problemet i dette, her var det snakk om en håndfull personer som skulle ut å spise god mat og de som ville skulle ut en tur etterpå.
Så vidt jeg kan se er neste arrangement i regi Sukker i Februar. Skulle ikke tro det ville være å gå de i næringa.
Men hadde det vært noen forskjell om de samlet seg på f.eks. Lillestrøm, Drammen etc. ?

Skjult ID med pseudonym pusen on. 2 des. 2009 15:13

jeppe: Godt poeng, og derfor forstår jeg dette, og har ingen problemer med det.

Men hva med å lage vorspiel før en sukkerfest, det regner jeg med går greit :)

Skjult ID med pseudonym bølle-per on. 2 des. 2009 15:17

Å kople kjærester burde vært en offentlig oppgave - og en konsekvense av Kristin Halvorsens idé om det store spleiselaget :-)

Det praktiske kunne vært ordnet via NAV :-)))

Skjult ID med pseudonym So? on. 2 des. 2009 15:17

Dette får meg til å tenke på okkuperte land eller diktatur, "Det er forbudt å holde møter, eller å oppholde seg i samlinger med mer enn 2 personer hvis ikke styremaktene er informert og har godtatt."

Dette er bare latterlig

Skjult ID med pseudonym veteran on. 2 des. 2009 15:25

De som er så grusomt misfornøyde med "Sukker" kan jo bare starte for seg selv, noen driver allerede en liten butikk i butikken her så de har en slags grunntrening. For øvrig burde det ikke være så veldig vanskelig å sette seg inn i reglene for forumbruk.

Skjult ID med pseudonym So? on. 2 des. 2009 15:29

@veteran:

Herregud for et barnslig utsagn. Ingen har sagt de er missfornøyde, eller "grusomt" missfornøyde". Det eneste jeg har sagt er at man må da få spørre om en håndfull mennesker her inne vil finne på noe sosialt uten at Sukker skal blande seg i det.

Grow up

Skjult ID med pseudonym veteran on. 2 des. 2009 15:32

@So
Les ditt eget innlegg kl.15.17.

Skjult ID med pseudonym So? on. 2 des. 2009 15:46

Aha. My bad. jeg er nok vandt til å uttrykke meg for et mer avansert publikum.
Jeg er temmelig sikker på at andre her skjønte at jeg snakket sak, ikke Sukker som konsept. Ironisk overdrivelse for effektens skyld.
Ble tydeligvis for bokstavelig for deg.

Skjult ID med pseudonym agusta72 on. 2 des. 2009 15:53

Synes sammenligningen ble uintelligent, så kan du selv definere avansert skriftspråk for ironiens og effektens skyld.

So?

Skjult ID med pseudonym veteran on. 2 des. 2009 16:06

@So?)
Lykke til med det avanserte publikumet ditt. Etter skrivingen din å bedømme ser mer ut for at du befinner deg i nærheten av den andre enden av skalaen, men det er ditt problem. Heldigvis.

Skjult ID on. 2 des. 2009 16:23

problemet er jo ikke at folk treffes, det er jo mer det at det blir stadig større opplegg...
4-5 stk er jo helt ok, men når det er 15 + da begynner man å gå sukker i næringen..

Men som nevnt tidligere i denne tråden. Legg slik info på oppslagstavlen så er problemet løst..
Sukker har jo godkjent slikt til dette formålet.

Skjult ID med pseudonym s on. 2 des. 2009 16:26

Vi hadde vel alle forstått Sukkers reaksjon dersom dette var et utpreget og utbredt "problem", dvs. at det ble arrangert store fester og sammenkomster over en lav sko, i all hovedsak annonsert via Sukkers forum, med Sukkers medlemmer som målgruppe etc.

Såvidt jeg har skjønt, er det de samme folkene, som oss andre "evig single", som i hovedsak har prøvd å dra i gang et og annet, et par ganger. Sjansen for at dette på noen som helst måte skal skade den komersielle verdien for Sukker høres merkelig ut.

@veteran

Du fortsetter å ta ting bokstavelig, ser jeg.

@skjultID

"4-5 stk er jo helt ok, men når det er 15 + da begynner man å gå sukker i næringen.."

Øh?! At en og annen sammenkomst for 15 personer skal true Sukkerfestenes eksistens høres jo passe usannsynlig ut.

Skjult ID on. 2 des. 2009 16:29

@s
poenget er jo at disse oppleggene blir bare større og større...
Når man er 15 stk ++ da er det ikke bare noen venner som skal ut å ha en hyggelig kveld lengre....

Skjult ID med pseudonym yeehaw on. 2 des. 2009 16:36

Merkelig hvor mye oppmerksomhet dette får. Sukkers krav er ikke urimelig. Saken i seg selv er en bagatell.

Skjult ID med pseudonym veteran on. 2 des. 2009 16:42

"Sukker" har lagt seg ut med åndseliten. Spørs om ikke noen kommer til å arrangere halvstore fester hver helg nå, og drikke seg ihjel på trass. Dette kan bli bra...

Skjult ID med pseudonym yeehaw on. 2 des. 2009 16:43

@veteran

:-)))

Skjult ID med pseudonym veteran on. 2 des. 2009 16:47

Venter i spenning. Dette begynner å bli morsomt. Går det an å ta en liten konjakk på en onsdagskveld?

(kvinne 42 år fra Akershus) on. 2 des. 2009 16:59 Privat melding

@ sukker .no
Jeg har tydeligvis missforstått dette. Trodde det var greit så lenge det var snakk om mindre grupper og så lenge det ikke er i nærheten av et av sukker sine fester e.l ..
Det å holde en middag for 20-30 mennesker i midten av desember (regner med det er dette dere har reagert på ) går jo på ingen måte utover sukkers fest i februar . Dere vil heller ikke tape noe på dette... Dere har ikke noe planlagt i desember.
Tror dette er en vinn /vinn for alle ... Vi som er sosiale får treffes og sukker blir et sosialt sted å være. Sånn som jeg og andre med meg liker det :o))

Skjult ID med pseudonym yeehaw on. 2 des. 2009 17:03

@veteran: En konjakk er nesten påkrevet i en situasjon som denne, uavhengig av ukedag :-)

@ Smily: Det er helt greit å møtes to og to :-)

Skjult ID med pseudonym Hofingen on. 2 des. 2009 17:19

@Veteran

"Venter i spenning. Dette begynner å bli morsomt. Går det an å ta en liten konjakk på en onsdagskveld?"
Forsiktig nå, la det bli med kun 1 da....så du ikke går noen i næringa.. lol

Syns egentlig det er på tide å legge denne tråden død og begravet.....Ingen som kommer til å bli enige uansett. :))))

Skjult ID med pseudonym Z on. 2 des. 2009 17:22

Helt seriøst så forstår jeg ikke hvorfor dette blir en så stor sak.
Sukker eier sukker. Sukker har nå informert om at det ikke er ok å reklamere for større, private treff her på forumet.
Hva er så riv ruskende galt i at sukker gjør dette?

Det nevnes stadig betegnelsen "en håndfull" her, og at dette ikke kan være noe problem for sukker.
Den tråden jeg leste, var det så vidt jeg forsto reservert til 50 personer. Noe mer enn en håndfull, spør du meg.....

Dessuten blir jeg lettere irritert når noen kaller meg for sukkerpoliti. Det må da kunne være greit å forholde seg til noe sukker sier, og faktisk være ENIG uten at man dermed blir tiltalt som sukker-offentlig tjenestemann. Nei, takke meg til. DET blir for barnslig!

Skjult ID med pseudonym Hofingen on. 2 des. 2009 17:28

@Fakins....

Det med Facebook er sikkert en mulighet det....men er ikke ikkert alle vil utlevere så mye av seg selv som det Facebook gjør da.

(mann 51 år fra Oslo) on. 2 des. 2009 17:36 Privat melding

Det er vel en del sukkergrupper på Facebook allerede, så det lar seg nok ordne. Da kan en være medlem i samme sukkergruppen uten å være venner med utleveringen det medfører og en får med seg festen.

Det skal da ikke så veldig mye tankevirksomhet til for å gjette hvem en bør kontakte for karokefesten :)

Personlig er jeg glad for at sukker slår ned på slike fester. Hvis jeg drar på de føler jeg meg forpliktet å dra på de offisielle sukkerfestene også. De er som regel like morsomme som dansebåten. Uten annonsering på forumet føler jeg ikke den forpliktelsen...

Skjult ID med pseudonym LilleMy on. 2 des. 2009 17:48

Jesus Kristensen....

Skjult ID med pseudonym Mie on. 2 des. 2009 18:20

Er det noen regler for hvor mange som får treffes? Kan man bare treffes to og to? Får man ikke lov til å gå på dobbeldate?

Synes dette bør gjøres klarere, spesielt i reglementet.

(kvinne 42 år fra Nord-Trøndelag) on. 2 des. 2009 18:24 Privat melding

Oi oi oi!!
Glad jeg kan invitere bekjente/ukjente på fester på andre nettsteder, ellers hadde jeg vel blitt arrestert. *humre*
Hadde faktisk 36 personer hjemme i stua (fikk ikke plass til flere, ettersom alle skulle ha sitte- og bordplass) for at single skulle møtes og ha det morsomt ANDRE steder enn hvor slike fester brukes å arrangeres. Det ble en kjempekveld da alle var lei av å være på samme sted hele tiden og ønsket å oppleve andre steder, og jeg hadde enda en fest som endte bra. Disse var da spesialutplukket for å få et fint miljø, da vi viste at alle disse trivdes sammen og hadde noenlunde lik humor og oppfatning av ting. (Dette viste vi etter mange andre singeltreff hvor vi også møtte hverandre.)
Ser ikke noe galt i slike fester.

Det er jo "irriterende" at slike fester kun er i de/den største byene/byen, når man har folk fra hele Norge.
Faktisk burde slike fester bli arrangert midt i Trøndelag (Norges midpunkt er jo her)

Skjult ID med pseudonym carmina on. 2 des. 2009 18:26

Amen....

Skjult ID med pseudonym Z on. 2 des. 2009 18:30

tebsil

Ingen kan nekte meg å treffe venner verken fra sukker eller andre steder.
Ingen har heller noen gang forsøkt å stoppe meg fra å treffe venner verken fra sukker eller andre steder.

Du misser jo helt poenget. Møt så mye du vil, inviter så mye du ønsker, men gjør det andre steder enn på sukker.no sitt forum!

Skjult ID med pseudonym s on. 2 des. 2009 18:42

@tebsil

Såvidt jeg har forstått, har det før vært relativt fritt frem å annonsere for mindre arrangement i andre byer enn Oslo. At de ikke tar risikoen det kanskje er å arrangere slike store fester i andre byer kan en jo tildels forstå, siden folka bak tross alt bor her i Oslo eller omegn (ja?), og at det er her det er flest medlemmer, eller skal vi si det på en annen måte: Så mange medlemmer at det faktisk kan arrangeres større fester og samtidig tjene penger på det - noe som er en forutsetning, vil jeg tro.

Det er sikkert en hårfin balansegang for hva som kan aksepteres av private arrangement, og arrangeres av de selv (og ikke minst kvaliteten og innholdet på disse festene); De skal jo tross alt primært tjene penger på hele herligheten (bruk av Sukker.no, fester osv.), og dette inntektsgrunnlaget reduseres kanskje noe på kort sikt hvis det arrangeres tøysebra fester over en lav sko.

Samtidig så virker det jo alltid som om interessen for festene i Oslo er veldig stor (etter deres eget utsagn før festene), noe som selvfølgelig er positivt. men da bør det kanskje ikke være noen fare om 10-20-30 stk. arrangerer sammenkomster på egen hånd? :) Hvis det nå er slik at dette skal utgjøre en viss fare for at noen av disse uteblir fra neste "offisielle fest", betyr jo dette bare at de gir 0-30 andre Sukkermedlemmer muligheten til å gå på fest i stedet.

Skjult ID med pseudonym Hofingen on. 2 des. 2009 19:37

@Z

Leste du denne første delen til @tebsil?

"Oi oi oi!!
Glad jeg kan invitere bekjente/ukjente på fester på andre nettsteder, ellers hadde jeg vel blitt arrestert. *humre*"

Skjult ID med pseudonym Z on. 2 des. 2009 19:38

Jeg leste hver eneste bokstav, Hofingen! :-)

Skjult ID med pseudonym Hofingen on. 2 des. 2009 19:40

Mulig jeg er dum da, men hvilket poeng misset hun der?

Skjult ID med pseudonym Z on. 2 des. 2009 19:42

La meg stille deg et spørsmål tilbake, Hofingen; Hva mener du er forskjellen på sukker og andre nettsteder hva dette angår?

Skjult ID med pseudonym Hofingen on. 2 des. 2009 19:46

Spørs jo hvilke nettsteder hun refererer til det da....det står det ingenting om :-)
Kan jo være så mangt det.

Skjult ID med pseudonym LilleMy on. 2 des. 2009 19:57

Hvorfor krangler dere om dette?

Skjult ID med pseudonym vibe on. 2 des. 2009 20:12

Her er jeg dønn enig med Z, Veteran,Jeppe og noen få til.
merkelig at sukkerkonstabel nr 1 kaller andre for sukkerpoliti.

Kan ikke folk skjønne at det ikke er treff i seg selv sukker regulerer, men at det er bruk av sukker som medium for å avtale dette?
Kan ikke folk akseptere redegjørelsen de gir, om at dette kan påvirke oppslutning om egne fester og inntekter?
Kan ikke folk begripe at dette ikke er veldedighet, men business og at de har lagt ned mye arbeid og inevsteringer i dette og naturlig nok ønsker avkastning?
Kan ikke folk se risikoen for at en håndflull her og der blir femti og mer og hvis festene først skulle begynne å bli skrinne, kan det erodere hele festkonspetet som inntektskilde?
Kan ikke folk heller gi Sukker litt kred for at de faktisk bruker skjønn og ikke er så rigide at policyen gjelder absolutt, men at de gir slack når de vurderer at det ikke kannibaliserer egen business?

Ære være de som har stelt i stand arrangementer, virkelig - Pusen, Smily og sikkert andre - supert at folk tar initativ.
Men det er jo en vanskelig sak å håndtere, så kanskje andre kanaler kan brukes slik at det ikke blir så direkte i næringen til sukker?

Skjult ID med pseudonym Smily:o) on. 2 des. 2009 20:16

Det hadde selvsagt vært best å sende meldinger til folk når vi vil invitere til noe ... men det er litt vanskelig når alle er så forferdelig anonyme her inne ;o))

Skjult ID med pseudonym pusen on. 2 des. 2009 20:21

Ja Vibe, dette løser seg :) Er ikke noe problem. Vi finner en løsning på det, og nå vet jo mange om det. Bare å sende en mail det.

Skjult ID med pseudonym vibe on. 2 des. 2009 20:22

ja, det må vel bli litt "word of mouth" - ved sende til de man kjenner litt eller har mailet med uten den store klaffen.
Da er det jo begrenset hvor mange nye man når og får med, men det er jo det som er sukkers dilemma; at når man mange så er man i konkurranse..

Skjult ID med pseudonym Mc. Sat on. 2 des. 2009 20:24

Har ikke giddet å se igjennom alle innleggene over... Må desverre si at brukervenligheten på "forumet" ligger 5 år tilbake i tid og ikke inviterer til å bruke tid til å studere innleggene noe videre.

At Sukker.no bekymrer seg over "konkurranse" fra 20 brukere litt underlig.
Det er mulig at et slikt iniativ strider mot reglene, men en ting skal dere på Sukker.no være veldig bevist: Hvis vi ikke liker oss her - så stikker vi et annet sted. Og det er vel innbetalingene fra oss som gir dere mat på bordet?
Noen gang tenkt på det?, blåruss?

Skjult ID med pseudonym pusen on. 2 des. 2009 20:24

Det er ikke vanskelig å få med folk på det viset. Det er sånn jeg har fullt opp hyttene.
Sendt mail til de jeg syns virket hyggelige :) Men da mener du kanskje at det også ikke burde vært lov da? hehe

Skjult ID med pseudonym s on. 2 des. 2009 20:28

@Mr. Sat

Nåja, striks moderasjon av forumet (eller i ytterste konsekvens: å stenge det helt), tror jeg neppe har så mye å si for antall brukere, sånn rent bortsett fra de få (??) som betaler her for å i hovedsak ha tilgang til å skrive på forumet.

Strengt tatt har vi ikke så mange alternativer, så tror ikke de har så mye å frykte :)

Skjult ID med pseudonym Hofingen on. 2 des. 2009 21:27

Ei fjær blir fort til 10 høns :)))

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 2 des. 2009 21:30

Synes dette egentlig er litt snålt. Hadde arrangementet vært 7. februar, ville jeg skjønt det, men når man foreslår en dato to måneder før neste Sukkerfest, blir det litt sært, synes nå jeg.

Selv tror jeg ikke jeg ville trivdes på en Sukker-fest, det blir rett og slett for mange folk. Å treffe en engere gruppe, derimot, kunne jeg kanskje tenkt meg å vært med på.

Men, men... Det er jo ikke akkurat veldedighet Sukker er til for.

Skjult ID med pseudonym go on. 2 des. 2009 21:34

Tror ikke Sukker er bare etter inntekter. De som møtes på de private sammenkomster blir fortsatt her på Sukker. Det er liten fare at de finner seg en partner på sånne møter...

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 2 des. 2009 21:44

Tja, det ble referert til en del klining på sist hyttetur...

Skjult ID med pseudonym go on. 2 des. 2009 21:50

Klining? Det er vel uforpliktende.. akkurat som ONS eller liknende.. man kan bli venner etter sånt til og med :)

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 2 des. 2009 21:53

Joda, men klining er i hvert fall en start, da...

Det kommer selvsagt an på hvem som stiller på en slik greie, da, men jeg tror i hvert fall ikke det er lettere å finne "den ene" når det er samlet mange hundre.

Skjult ID med pseudonym go on. 2 des. 2009 21:59

Jeg tror absolut ikke på sånne store fester. Har ikke hørt heller om at noen har truffet noen ved sånne sammenkomster..

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 2 des. 2009 22:01

Første gang jeg hørte om Sukker var faktisk på en reportasje på TV et eller annet sted, der det var intervju med en kjekkas som hadde vært på, tja, jeg husker ikke hvor mange fester det var. Mener å huske at hobbyen hans var dating...

Skjult ID med pseudonym go on. 2 des. 2009 22:03

Ikke så dumt å ha dating som hobby..

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 2 des. 2009 22:04

Nu vel, på et eller annet tidspunkt håper jeg at jeg kan gi meg med det.

(mann 47 år fra Oslo) on. 2 des. 2009 22:10 Privat melding

@ S:
Klarer ikke å finne noen sammenheng i det du skriver og min kommentar, så jeg regner med at den egentlig var ment til et helt annet tema/emne.

Mc. Sat.

Skjult ID med pseudonym ForFun81 on. 2 des. 2009 22:15

OI, dette engasjerte!