Alle innlegg Sukkerforum

Opplevelser

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym jente31 to. 29 nov. 2007 20:04

Hei. Nå har det jo seg slik at det er mange her inne som har reist rundt i store deler av verden, og fått med seg opplevelser som andre bare kan drømme om,og som igjen sitter inne med mange nyttige erfaringer. Hva med de som ikke har reist så mye, og ikke sitter inne med de samme erfaringene? Kan det skape problemer i et forhold?

Skjult ID med pseudonym lady35 to. 29 nov. 2007 20:51

Hm, kanskje ikke oppleveksene i seg selv, hvis det er mulighetene som ha vært ulike, mer enn lysten/drivet.
Men hvis det er resultat av at den ene er veldig hjemmekjær og litt skeptisk til det som er nytt og fremmed, mens motparten er veldig eventyrlysten, har reist og opplevd veldig mye, kan det være de to "verdensbildene" og divergerende perspektivene kan skape problemer. Det var faktisk en dealbreaker mellom en eks-kjæreste jeg hadde og hans tidligere samboer (hans versjon); han hadde utforskertrang mens hun var veldig engstelig og gjorde helst ting hun hadde gjort mange ganger før. Deres to barn var veldig ulike der også, den ene slektet på mor og den andre på far, og det var staidg opphav til feriedilemmaer.
Jeg har selv reist en del, men ikke supermye ifht globetrotterne, men om en mann ikke har gjort det samme er det helt ålreit så lenge han har en slags forståelse av at Drøbak el.l. ikke er verdens navle, og han ikke rynker på nesen hver gang han får servert noe nytt - før han har smakt det. Det mest verdifulle jeg har lært gjennom reising er at vi mennesker er ganske like, til tross for kulturelle forskjeller. Og det er et pluss med samme menneskesyn i et forhold, synes jeg.

Er det du som har reist mye eller en potensiell date? Eller et hypotetisk spørsmål? Nysgjerrig, jeg :-)

Skjult ID med pseudonym jente31 to. 29 nov. 2007 21:02

Jeg har reist litt,men ikke mye........Mer et hypotetisk spørsmål...........Flere svar?

Skjult ID med pseudonym Pippi to. 29 nov. 2007 21:22

Ja, jeg tror det kan skape mye problemer om man ikke har samme utforskertrang.

Det er ikke helt bra om den ene bare vil på hytta, mens den andre vil oppleve nye steder hver gang ;=)====))))))

- men om man i utgangspunktet ikke har reist like mye har ikke så mye å bety for en 31 åring som deg!
Mange år igjen.....

Skjult ID med pseudonym jente31 to. 29 nov. 2007 21:29

Men,kan det være like ødeleggende,om man finner andre kvaliteter hos hverandre,som man liker. Kan det med reiselyst og utforskertrang bli det avgjørende da, om et forhold vii vare eller ei?

Skjult ID med pseudonym jente31 to. 29 nov. 2007 21:30

vil,mente jeg å skrive

(mann 51 år fra Oslo) to. 29 nov. 2007 21:42 Privat melding

Det har jo noe med hva en vil bruke tid å penger på. Hvis den ene ikke er fornøyd før en har reist i over ett døgn med fly, og den andre mener Strømstad er utenlandsferie godt nok, vil det nok skape gnisninger. Om det er avgjørende, må jo de 2 det angår avgjøre. Nå skal en ikke overvurdere hvor stor kunnskap en får om verden rundt seg med å loffe verden rundt på ett år, det er tross alt bare å skrape i overflaten.

Skjult ID med pseudonym jente 31 to. 29 nov. 2007 22:01

(Må vist finne et nytt pseudonum her jeg vist når andre tar mitt... hmmmmmm ... fy skam deg.. hilsen orginale jente 31)

Jeg mener at det ikke skal skape store probmemer i et forhold om den ene har reis og ikke den andre.
Har reist litt og hadde store opplevelser... Det som er viktig for meg er at den jeg møter vil være med å reise i fremtiden.

Skjult ID med pseudonym happy31 to. 29 nov. 2007 22:20

Oi,beklager. Har funnet meg et nytt pseudonum : ) Det som også kan være avgjørende er jo hva en har råd til også da,og ikke bare hva en har lyst til. Det koster jo å reise, om man virkelig skal oppleve den store verden.

Skjult ID med pseudonym jente 31 to. 29 nov. 2007 22:53

he he he... helt greit .. måtte bare si i fra sånn at ikke de jeg kjenner tror det er jeg som er der.
Kos deg ....HAPPY!!

Skjult ID med pseudonym lady35 to. 29 nov. 2007 22:58

Det spørs hvor viktig det er målt opp mot alt det andre man har sammen vil jeg tro. Det kan man nok bare finne ut ved å prøve.
Men ja, det er jo et prioriterings (og litt til) spørsmål mht tid og penger. Kanskje man kan finne noen komprmisser; at man ferierer litt sammen og litt hver for seg/med venner i starten? Etterhvert vil man kanskje ha litt mer delt økonomi og ha litt mer råd til de samme tingene, men det kan nok tenkes at det krever endel vilje til komprmisser!

Det motsatte kan like gjerne være en utfordring; at den som har reist mye er "ferdig" med det og er blitt for blasert eller lei og foretrekker ro og kontemplasjon, mens den "ubereiste" føler han/hun har uopplevd.

Kit001, en i i at et års loffing ikke nødvendigvis utvider horisontene veldig! Men nå er det vel ikke loffing et år dette er begrenset til, det kan like gjerne være folk som har reiste mange turer over mange år, eller som vokst opp / bodd i utlandet/flere andre land.

Skjult ID med pseudonym happy31 to. 29 nov. 2007 23:03

Ja,enig med deg lady35. Det er det jeg snakker om. Reiser som har gått over flere land og kontinenter,og som virkelig har gitt betydning og mening..........

Skjult ID med pseudonym happy31 to. 29 nov. 2007 23:03

Jepp,skjønner den jente31. Kos deg også : )

Skjult ID med pseudonym kit001 to. 29 nov. 2007 23:08

Nettopp, lady35. Blir litt irritert på "verdensemestre" som vet alt om alle land etter å tatt ett år på loffen etter studiene.

Skjult ID med pseudonym lady35 fr. 30 nov. 2007 00:45

Ja kit001, det er jo det "skumleste", når man - uten å egentlig vite noe som helst - tror man vet alt etter et år på loffen, og derfor ikke er mottakelig for å lære mer. Har møtt flere backpackers som dro fra den ene hasjfesten i Lat.Am. til den neste i Australia (men de var ganske unge).
---
Men når man treffer nye folk, som når man får seg en ny kjæreste, får man jo også en mulighet til å lære å "oppdage" og verdsette andre opplevelser enn man er vant med, enten det er roen på hytten eller det å prøve noen helt nye reisemål.

Skjult ID med pseudonym Hallo lø. 1 des. 2007 20:19

Har sett mye av verden, men vil så gjerne se mye mer.
Da er det jo klart at det skaper litt problem når den andre er glad til ,med å reise til bestemor i Drøbak...
Ikke for det....Det er flott i Drøbak, men poenget mitt skjønner man.

(mann 45 år fra Oslo) sø. 2 des. 2007 00:20 Privat melding

Egentlig betyr det ikke så my ehva en har gjort, men lysten på å reise i tiden fremover bør være ganske lik. Det blir litt dumt hvis den ene reiser i et sett, mens den andre blir hjemme