Alle innlegg Sukkerforum

Er det noe rart det ikke går???

Vis siste innlegg
(mann 59 år fra Buskerud) fr. 4 des. 2009 12:20 Privat melding

Når jeg sitter og kikker på dame profiler her inne så finner jeg drøssevis med damer som jeg kunne gitt en mulighet.

Men så har vi dette med at vi menn og dere kvinner tenker og komuniserer forskjellig og der sitter jeg igjen med svarte per og er offer for dette fenomen, uten at jeg i hele tatt har startet å komunisere med noen av disse flotte damene.
Bare til ettertanke ;-)

(mann 52 år fra Akershus) fr. 4 des. 2009 12:32 Privat melding

Har litt trøbbel med å forstå hva du mener med innlegget ditt, men det er 1 måte å redusere fenomenet på, og det er å ta initiativ.

Men de er ikke alltid like lette å ha med å gjøre alle damene her inne, akkurat som vi gutta heller ikke alltid er så lette å ha med å gjøre. Vi er kresne. Det er derfor vi har havnet her inne :-)

Og det der med menn og kvinner, så latterlig enkelt, likevel så uhyre komplisert. Sånn er det bare, enten slenger en seg på den, eller så lar en være, og forblir singel.

Deilig å være singel og, klart det er. Men noe mangler av og til.

Jan.

Skjult ID med pseudonym kvinne fr. 4 des. 2009 12:50

Trådstarter! Jeg skjønner hva du mener med inlegget ditt, svaret er : Den som ikke våger ...
Gir flere sjanse, så kanskje en av dem gir deg en sjanse tilbake. Lykke til!

Du, Jan !
Hvis det mangler noe bare av og til, så det er best at du forblir singel. Jeg søker en partner for det mangler " noe" hele tiden og jeg er ikke hel som kvinne, hvis du skjønner.
Det ligger i menneskers natur å være 2, men den som har det deilig som singel, bør nyte det og ikke gjøre andre ulykkelige.

(mann 52 år fra Akershus) fr. 4 des. 2009 12:56 Privat melding

Oi, da. Håper ikke jeg har gjort noen ulykkelige... ikke ta alt så bokstavelig. Du kjenner da ikke meg du, eller?

Skjult ID med pseudonym kvinne fr. 4 des. 2009 12:59

Nei, kjenner deg ikke og vil ikke kjenne. Sånne som deg som sier at det er deilig å være singel og mangler"noe" bare av og til, synes jeg rett og slett ikke om..

(mann 52 år fra Akershus) fr. 4 des. 2009 13:11 Privat melding

Det om deg. Hvorfor dømmer du andre før du kjenner sannheten? Det er ikke pent, og i hvertfall ikke gjennomtenkt.

For meg handler forhold om gjensidig forpliktelse, samtidig vet jeg hvor viktig det er for de to å kunne fortsette å ivareta sin egen integritet, opprettholde seg selv og sitt. Det er sunt. Frihet under ansvar. At jeg nevner det å være singel som noe positivt, trenger ingen fordømmelse. Det betyr ikke at det er singellivet en nødvendigvis ønsker, det betyr for mitt vedkommende at en må få lov til å beholde seg selv i et forhold.

Du er berettiget til din mening like mye som alle andre. Det jeg ikke synes du er berettiget til, er å hive deg over andres uten å kjenne vedkommene eller vedkommendes intensjon.

Hvordan i all verden tillater du deg å omtale meg som "sånne som deg"? Føler meg jo som en kriminell her jeg sitter. Nå må du faen meg ta å skjerpe deg.

Jan.

Skjult ID med pseudonym LB fr. 4 des. 2009 13:15

@kvinne, snakk om å dra forhastede konklusjoner. Jeg for min del tror de fleste single liker sider ved singeltilværelsen, men likevel kunne tenkt seg noen å dele sorger og gleder med. Jeg har det i alle fall også slik. Dersom du konstant savner en partner som du ikke en gang har møtt så høres ikke det helt bra ut.

Skjult ID med pseudonym kvinne fr. 4 des. 2009 13:17

Jeg forbeholder meg friheten å ikke svare, bare ønske deg lykke til med jakten på "noe" av og til.

(mann 59 år fra Buskerud) fr. 4 des. 2009 13:20 Privat melding

Hark host hark host hold dere til tema, dermed basta.......... Gidder ikke en intern krangel mellom browneyedf og dere andre, lag dere egen tråd... Terje

(mann 52 år fra Akershus) fr. 4 des. 2009 13:21 Privat melding

Beklager, Terje! Tenkte på deg som trådstarter her. Syntes bare en liten forsvarstale var på sin plass akkurat der.

Mvh. Jan.

Skjult ID med pseudonym kvinne fr. 4 des. 2009 13:23

LB, savner ikke en partner jeg ikke har møtt, savner en mann i mitt liv, en som jeg kan elske. Jeg har kommet så langt at jeg har skaffet meg alt jeg trenger og ikke trenger, jeg har hatt en nødvendig karantenne etter at ekteskapet havarerte / fordi mannen min trengte meg bare av og til/, nå er det på tiden å leve igjen og det innebærer en mann i livet mitt.

Skjult ID med pseudonym kvinne fr. 4 des. 2009 13:24

Unnskyld, Terje :))

Skjult ID med pseudonym anonymcab fr. 4 des. 2009 13:36

Men tema da kvinne tema.... Kan vi ikke bare være enige om at vi er uenige og så er problemet løst......

Skjult ID med pseudonym In10se fr. 4 des. 2009 13:39

En person som er så ulykkelig og misfornøyd med sitt eget liv at vedkommende mangler " noe" hele tiden, er i alle fall ikke en person jeg har lyst til å være sammen med. Og det må da være lov for folk å være på Sukker uten at de nødvendigvis er totalt misfornøyd med å være singel, er ensomme og miserable, og desperat ønsker seg en ny kjæreste eller ektefelle. Jeg for min del vil i alle fall foretrekke en partner som har det godt med seg selv og livet sitt, og som godt kan klare seg alene, men som likevel velger å være sammen med meg fordi hun synes det er enda bedre enn alternativet.

Men jeg skjønner egentlig ikke hva du mener @ Cabben. Du sier at du sitter igjen med svarte-per og er "offer" for dette fenomen, uten at du i hele tatt har startet å kommunisere med noen av disse damene, og at dette skyldes at menn og kvinner tenker og kommuniserer forskjellig. Hva mener du med det? Mulig det bare er jeg som er litt lite oppvakt, men jeg forstår rett og slett ikke hva du mener. Hvordan kan du bli et "offer" for feilkommunikasjon hvis du ikke en gang har kommunisert med dem?

(mann 59 år fra Buskerud) fr. 4 des. 2009 13:44 Privat melding

@Ln10se det er vel en slags komumikasjon bare det å ha en profil her, og da er jeg vel eet offer for det at vi TO typer kjønn her i verden komunisere ulikt og dem ikke skjønner min komunikasjon, eller?

Skjult ID med pseudonym In10se fr. 4 des. 2009 14:01

@ Cabben

Jeg ser poenget ditt, men jeg er litt uenig. Slik jeg ser det er det å ha en profil på et sted som dette er i mine øyne ikke stort anderledes enn å gå inn på et utested eller et annet sted hvor det er vanlig å sjekke og flørte. Hvis du er der men ikke tar noe initiativ eller i det hele tatt tar kontakt med noen så har du likevel ingen kommunikasjon. Ute i den virkelige verden kan jo kommunikasjon være med øyne og kroppsspråk også, men det går jo ikke her, så her er det brev som gjelder, eller eventuelt flørtemeldinger og hjerter for de som bruker det. Du kan godt si at du kommuniserer ved å vise deg fram her, men det er i så fall énveiskommunikasjon, og verken særlig direkte eller personlig. Det blir litt som å stå på det utestedet med en plakat hengende rundt halsen hvor det står "jeg er singel", og håpe at noen skal få lyst til å komme bort og snakke med deg, men uten å ta ytterligere initiativ til kontakt selv. Bedre da å gå bort og si hei til den du har lyst til å snakke med. Det er nå i hvertfall min mening.

(mann 59 år fra Buskerud) fr. 4 des. 2009 14:42 Privat melding

@jaha, drit.... i det der offer, jeg har vært offer en gang og han ble dømt for det.
Offer i anførselstegn da.
Tråkker i salaten jepp det gjør jeg ofte og noen blir sure og andre ikke, de trivelige blir det ikke.

@ln10se det der med plakkaten var en god idea, skull nesten prøvd den og jeg ttror faktisk at den hadde fungert bra.

jeg sr det det med dette med sammeligningen din med et utested og nå er ikke jeg enig, for hvis jeg hadde gått inn på et ute sted og "nesten" alle damene hadde svart meg hvis jeg spurte om en dans med at "jeg tror ikke vi passer sammen" så hadde jeg ikke blitt der så lenge, men sån er det ikke i virkeligheten der er det bare litt rot med komunikasjonen som en kan parrere med et blikk.

(mann 55 år fra Telemark) fr. 4 des. 2009 14:44 Privat melding

Ser at det slås til dels kraftig ned på det å være fornøyd med seg selv som singel....
Og jeg synes å sense at @kvinne er litt bitter etter å ha følt seg god nok kun "av og til".
Jeg tror ikke vi skal blande kortene her @kvinne.

Det er fullt mulig å være fornøyd med sitt single liv og føle at man har kontroll og trivsel i hverdagen.
Sier man at man "av og til" savner en partner så er ikke det det samme som at man kun ønsker en deltidskjæreste!

Om man savner noen "av og til" så tilsier det at inn i mellom så kjennes ønsket sterkere enn andre dager.
Når en kjærste så er på plass så verdsetter man da det 100% og gir den andre den oppmerksomheten og tilstedeværelsen som skal til.

(mann 59 år fra Buskerud) fr. 4 des. 2009 15:01 Privat melding

Olewi du sklir ut, hold deg til saken.

Det blir jo feil som @Browneyedf sier at det er 1 måte å redusere fenomenet på, og det er å ta initiativ. FEIL da blir jo det bare MER misforståelser go så føler en seg enda mer som "offer".

Skjult ID med pseudonym bangalter fr. 4 des. 2009 15:03

Wow. Makan til hysterisk kvinne vi har her inne. Hvis du "Kvinne" leter etter noen som er i en konstant og utelukkende miserabel singel-tilværelse, så får du ha lykke til med den jakten. Jeg tror det blir et sørgelig forhold om kjæresten din ikke er i stand til å glede seg over de mange gledene man kan finne som singel.

Skjult ID med pseudonym carmina fr. 4 des. 2009 15:15

@cabben
Sorry om jeg blander meg i singel diskusjonen, men jeg tror nok at vi som har kommet over en viss alder har et annet syn på livet.. Jeg føler nok at @kvinne er en meget ung kvinne , og da kan jeg forstå at hun kanskje reagerer litt
Jeg nyter livet som singel, men er enig i at det mangler noe.........

Skjult ID med pseudonym anonymcab fr. 4 des. 2009 15:17

@bangalter har du lest ttråden med det første og du sklir ut du også, finn en tråd som handler om denne kvinne men ikke i denne ttråden.

Skjult ID med pseudonym hallaballa fr. 4 des. 2009 15:23

Hehe må bare le av alle hissigpropper:-)))

(mann 29 år fra Oslo) fr. 4 des. 2009 15:27 Privat melding

Jeg ville vært skeptisk til innlede et forhold til en jente som ikke er fornøyd med seg selv, helhetlig, både som person og med livet sitt. Enkelte er simpelthen så "kosesyke" at de hopper inn i første og beste forhold.

Skjult ID med pseudonym olewi fr. 4 des. 2009 15:30

@cabb.... de fleste tråder sklir litt ut inn i mellom... vi single og vimsete :o)

Jeg tolker deg dit hen at du akkurat har gått på en liten "kommunikasjons smell" og føler deg litt merket av dette.
Finn en pute og skrik deg hes i, og løft så hodet med et smil etterpå.

Når du treffer på kommunikasjonskanalen til den rette jenta så "leser" hun deg nok slik du ønkser og amor kan sette seg på gjerdet og kun beskue :o)

(kvinne 48 år fra Nord-Trøndelag) fr. 4 des. 2009 15:33 Privat melding

Beste medisin..le av deg selv å gå videre:-))ikke gi opp:-)

(mann 52 år fra Akershus) fr. 4 des. 2009 16:37 Privat melding

Hei igjen, Cabben.

Det var ikke min mening å etablere den eneste sannhet for hvordan gå frem, selv om jeg kom til skade for å skrive "1", så jeg beklager gjerne igjen.

Nå er ikke jeg noen fagekspert, men jeg tolker ordene dine som om du kanskje helst vil unngå for mye kommunikasjon med en dame inne på forumet, da du er redd for misforståelser som gjør at damen trekker seg. Er det riktig observert, eller tar jeg feil?

Kanskje du rett og slett burde skrive det med en gang du tar kontakt, gå rett på sak, å invitere på date med en gang, for derigjennom å få en anledning til å kommunisere ut det du vil gjennom kropp og tale? Jeg vurderer å gjøre det samme selv jeg.

Nå skal en selvsagt se an hver situasjon, da ingen situasjon er lik. Noen liker ikke at en kjører på for fort, andre synes det er helt ok. Så får en bare ta sjansen.

Personlig kan jeg nok stille ganske raskt jeg, der noen ber meg, men noen ganger passer det ikke like godt å stille opp dagen etter en begynte å snakke om møte, og sånn er det nok for alle av og til. Det bør en akseptere. Hadde ei jente her som ikke klarte å vente 14 dager, selv om det var jeg som inviterte til møtet. Det var forøvrig hun som tok kontakt med meg først. Hva skal en si til sånt da? Det er kanskje sånn som JarlH der oppe nevner; enkelte er så kosesyke at de hopper til køys før du har begynt å skrive med dem... ja, selv om det ikke var hans ord sitatmessig :-) Hva slags grunn er det å bygge et forhold på da? Joda, jeg forstår at vi mennesker er ulike.

Tuppeline sa det!

Skjult ID med pseudonym anonymcab fr. 4 des. 2009 16:41

Jeg har ikke gått på noen smell jeg, hvor skal det være slik at når jeg tar opp ettema så er det en bkgrunnshistorie bak, neida har det helt fint som en ikke kumuniserende sjekker. Fordi hvis jeg ikke skriver til damer så skriver jeg ihvertfall ikke noe som kan misforståes og forvrenges, vries og knadd og tyggd og spytta ut som mnoe annet, nei jeg ligger med hue trygdt på puta og holder kjeft og finga unna tastaturet og send melding knappen. Anonym er jeg også.

(mann 52 år fra Akershus) fr. 4 des. 2009 16:47 Privat melding

Men når damene tar kontakt med deg da, hva skal du si? Skal du ikke si noenting?

Mvh. Jan.

Skjult ID med pseudonym anonymcab fr. 4 des. 2009 20:24

@browneyedf helt riktig fordi da kan jeg ikke misforsåes og det blir inge feiltagelser og jeg slipper å tenke på at jeg kansje skulle skrive noe feil. Det er jo kanskje litt feminint men det får heller gå.

Skjult ID med pseudonym veteran fr. 4 des. 2009 20:25

Så nå ligger Cabben og suger på labben..

Skjult ID med pseudonym anonymcab fr. 4 des. 2009 21:34

@veteran er det feminint å suge på labben???

@brom..... jeg er ikke redd for at damene skal trekke seg, det kommer aldri så langt at det har skjedd, da hadde jeg fått svarte per da.

Skjult ID med pseudonym R fr. 4 des. 2009 21:36

@Cab - "helt riktig fordi da kan jeg ikke misforsåes og det blir inge feiltagelser og jeg slipper å tenke på at jeg kansje skulle skrive noe feil. Det er jo kanskje litt feminint men det får heller gå."

Nei, da er det faktisk ikke noe rart det ikke går...

Skjult ID med pseudonym go fr. 4 des. 2009 21:45

ja, det er absolutt feminint !!!

(mann 59 år fra Buskerud) fr. 4 des. 2009 22:11 Privat melding

@R velokommen du skjønner meg du, tusen takk

Skjult ID med pseudonym jordnæren fr. 4 des. 2009 22:22

Jesus Christ... begynn med ender!

Skjult ID med pseudonym agusta72 fr. 4 des. 2009 22:34

"Men så har vi dette med at vi menn og dere kvinner tenker og komuniserer forskjellig......(")

Det er nok vel så stor forskjell mellom menns kommunikasjon mot kvinner også, kontra ditt eksempel. Sånn for å avkrefte TS sine ord for ettertanke.

(mann 47 år fra Vestfold) fr. 4 des. 2009 22:44 Privat melding

Kan ikke skjønne at "kvinne" kan dømme folk slik... hehe, måtte le da jeg leste det. Tenkte at dette er en forsmådd kvinne. I så fall syns jeg synd på deg!

Skjult ID med pseudonym anonymcab fr. 4 des. 2009 23:09

@megselvja neida @kvinner er ikke forsmådd, hun er bare en meget klok kvinne som handler sånn som livet har lært henne å handle hun går på autopilot noe som er veldig feninint.

@augusta du har helt sikker rett som du så ofte ar, men jeg slkjønte ikke et pip. men det pleier jeg heller ikke å gjøre så der er jeg like langt.

Skjult ID med pseudonym jokke fr. 4 des. 2009 23:37

Jadda

Skjult ID med pseudonym R fr. 4 des. 2009 23:45

@Cabben - Nei, jeg skjønner deg faktisk ikke i det hele tatt, jeg. Min kommentar var ment som nettopp det. Det er ikke rart at det ikke går med den innstillingen du fremviser :-)

Jeg vet ikke om jeg har forstått deg riktig, for du skriver ekstremt rotete og lite forståelig, men det virker som om at du sitter på gjerdet og ikke ser vitsen i å ta kontakt med damer. Det er greit nok. Deretter virker det som at du ikke ser vitsen i å svare på henvendelser fra damer og også lar det være. Det er også greit nok. Det er når du begynner å klage over dette med "svarteper" og at du er offer for et fenomen", at jeg begynner å stusse. Du har jo valgt det selv?

Hva i all verden er det du egentlig prøver å formidle?

Skjult ID med pseudonym anonymcab lø. 5 des. 2009 00:16

@R du som er min venn og så greier ikke du engang å forstå meg, da er det jo ikke så rart at det ikke går bra for meg.

Hehehe hva jeg mener jeg mener det jeg skreiv først, det er mange grunner til ikke å gjøre noe fremstøtt eller å ta imot fremstøt fra andre. Jeg bare prøver å se hva dere tenker ver det samme men hvis ingen tenker så er jo det fint fordi da kan ting bli mer inpulsive og dta sjanser som er mer gøy en ikke gjøre noe, Nå S skjønte du den????

Skjult ID med pseudonym R lø. 5 des. 2009 00:58

Nei, Cab, jeg skjønner fortsatt ikke noe, forklaringene og setningene blir litt for far out for meg. Jeg har ikke sjans til å få en forståelig sammenheng ut av det, desverre. Men lykke til, whatever you do!

Skjult ID med pseudonym Veteran lø. 5 des. 2009 01:55

Nei det er ikke noe rart

Skjult ID med pseudonym agusta72 lø. 5 des. 2009 02:05

Gir du aldri opp du R?

Skjult ID med pseudonym Veteran lø. 5 des. 2009 02:08

Ingen som gir opp her, utholdenhet er viktig for oss som er på jakt

Skjult ID med pseudonym R lø. 5 des. 2009 02:17

@agusta - Vel, jo, det hender nok at jeg gir opp, men er det det vi snakker om her? I hovedinnlegget sier jo Cabben at han er offer for et fenomen og at han sitter igjen med svarteper - _før_ han i det hele tatt har startet en kommunikasjon med disse damene. Hvis man ikke begynner noe, hvordan kan man da gi opp? Elaborate, please.

Skjult ID med pseudonym agusta72 lø. 5 des. 2009 02:39

Så snillistisk i stilen som deg er jeg nok ikke R, men drister meg til å si at jeg skulle ønske..

Skjult ID med pseudonym R lø. 5 des. 2009 02:50

Snillisme er noe jeg driver lite med, agusta, men greit nok... Jeg forstår fortsatt ikke, men heldigvis _må_ jeg ikke det. Og; du er i riktig tid for ønsker da - det er jo snart jul ;-)

Skjult ID med pseudonym Veteran lø. 5 des. 2009 02:51

Tror Cabben har sovna. Det ser sånn ut

Skjult ID med pseudonym TylerDurdn lø. 5 des. 2009 03:28

Orker ikke lese hele tråden, men ett tips: Orddelingsfeil ser IKKE bra ut

1. Dameprofiler - ikke dame profiler
2. Svarteper - ikke svarte per

Djeezes!

Skjult ID med pseudonym Trump lø. 5 des. 2009 05:17

Ikke alle som har PhD i lingvistikk, vet du.

(mann 59 år fra Buskerud) lø. 5 des. 2009 09:02 Privat melding

@veteran helt riktig sovna jeg langt nede i den trygge puta.

@R skal prøve å svare deg, av erfaring så vet jeg at vi er forskjellig tenkenede og oppfatelsen av de samme ting ikke er lik på kjønnene,
Derfor kan jeg gi opp før jeg har begynt, fordi jeg har begynt før flere ganger før og av erfaring så.........

@tylerdurdn tusen takk for at du opplyste denne tråden med at jeg bedriver ordelingsfeil, da skal jeg opplyse deg om at du antagelig ikke burde lese så mye mer av det jeg skriver fordi jeg begår disse feilene heletiden og det bryr jeg meg lite om men takk fro bidraget til tråden, det var veldiginformativt.

Skjult ID med pseudonym bølle-per lø. 5 des. 2009 09:36

ord delings feil sucks.

(mann 52 år fra Akershus) lø. 5 des. 2009 09:38 Privat melding

Cabben,

hvis du seriøst leter etter en hyggelig dame, og du ikke bare spøker med oss, så synes jeg absolutt ikke du skal gi opp. Du har 51 år på ræva, det er mer enn de fleste av oss. Dårlige erfaringer har vi alle, men vi kan ikke la oss knekke av det. Får vi nei av 99, så får vi ja av nummer 100, kanskje.

Stå nå på da! Kom deg opp av puta. Du skal se at dette går. Problemer finnes ikke, kun utfordringer. Klart du kan. Ja, kjønnene er forskjellige, det er en utfordring i seg selv. Verre er det at individene, uansett kjønn, er ennå mer forskjellige. Så blir utfordringen ennå større. Sånn er det bare. Du må ta den.

De fleste her inne feiler hele tiden. Hvorfor det? Jo, fordi vi berører et område som byr på flest utfordringer av alt, samspillet mellom mennesker.

Snu om litt på innstillingen din. Tro på deg selv! Da trekker du til deg det motsatte kjønn. Slik du fremstår nå, skyver du dem bare i fra deg. Harde ord, men sanne.

Mvh. Jan.

Skjult ID med pseudonym go lø. 5 des. 2009 12:23

ikke @bølle-per, men Bølleper.. nei, det ser ikke bra ut :)))))

Skjult ID med pseudonym ost lø. 5 des. 2009 12:33

Per fra Bøller bø-ler..............

Skjult ID med pseudonym go lø. 5 des. 2009 13:32

pass deg, @ost
snart kommer trådstarter og vi får kjeft
det er vel en seriøs tråd..

GOD HELG til alle !

Skjult ID med pseudonym Veteran lø. 5 des. 2009 17:47

Opp og hopp, Cabben! Frokosttid!

(mann 59 år fra Buskerud) lø. 5 des. 2009 17:54 Privat melding

Se her ja ttråden er blitt mobba igjen, huff huff det er helt umulig å starte en seriøs tråd med et meningsfyllt innhold her.

Ja ja jeg får vel bare gi opp dette også.

Huff jeg går å legger meg føler meg svimmel.

Skjult ID med pseudonym Veteran lø. 5 des. 2009 17:58

Du har min sympati Cabben, men det er sikkert ikke nok. Ta en matbit før du legger deg, og et glass melk.

Skjult ID med pseudonym jordnæren lø. 5 des. 2009 18:35

"Meningsfyllt innhold", Cabben???

Den må du lenger ut på landet med, sorry.

Denne tråden er jo i ferd med å bli den eneste store parodi, der ingen skjønner en dritt, og når velmenende råd kommer, så er ikke de velkomne heller.

Hva agendaen din er med denne tråden, tror jeg det bare er du selv som vet. Ja, kanskje vet du det ikke selv engang. Som en reder, ligger en.

Skjult ID med pseudonym anonymcab lø. 5 des. 2009 19:26

@jordnæren du vekte meg, hvis du ikke skjønte innholdet vil jeg råde deg til å lese igjennom en gang til så skal du se at alt står klareer frem., hvis ikke så kan ikke jeg hjelpe deg, synd men sånn er det. Hvilke råd er det jeg har fått som ikke er velkommne alle råd er velkomne men jeg skjønner ikke hvorfor jeg skal ha noen råd???