Alle innlegg Sukkerforum

Helt på siden...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym lurifax lø. 5 des. 2009 19:03

Tidenes norske idrettsprestasjon?

Jeg er ikke i tvil. Vebjørn Rodal, Atlanta 1996.

OL-finale på 800m. 7 naturbarn med afrikansk opprinnelse, og en fra Berkåk.

OG SÅ VINNER HAN FRA BERKÅK!!!!

Noen som mener noe annet?:-)

Skjult ID med pseudonym R lø. 5 des. 2009 19:18

Noen mener det er denne karen her:

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.6809065

Han er veldig god på å spille sjakk, denne Magnus, derom hersker det ingen tvil, men idrett? Altså, jeg vet at sjakk per definisjon kan være en idrett, men jeg tenker på sjakk som hjernetrim, mer enn en fysisk idrettsgren. Ellers ville vel også kryssord og puslespill være idrett? Er det kanskje idrett? Aner ikke, men jeg synes det er rart at Magnus Carlsen skal gå av med seieren her... Han er som sagt sykt god i sjakk, men gym hevdet han seg vel ikke i på ungdomsskolen, antagelig?

Skjult ID med pseudonym Ufo lø. 5 des. 2009 19:23

Ett kriterie som bør være til stede er jo at man slår resten av verdenseliten, noe Rodal ikke gjorde, siden Wilson Kipketer ikke var med... Wilson Kipketer var den desdert beste det året, og hadde han stilt til start, ville Rodal ha måttet ta til takke med sølv... Bra prestasjon det også, men ikke tidenes norske idrettsprestasjon!

Susann pettersen's LPGA seiere kommer etter min mening høyere opp enn Rodals seier.

Det samme med Magnus Karlsens nylige seier i Kina.

Skjult ID med pseudonym Kire lø. 5 des. 2009 19:32

Hmm hadde vel noen svømmere som gjorde det bra i ol også

Skjult ID med pseudonym lurifax lø. 5 des. 2009 19:32

Ufo

Du tar feil!!

Når Rodal vant finalen på 1.42,59 var det fortere enn Kipketer noengang hadde løpt på det tidspunktet. Det vil si at Kipketer måtte ha gjort sitt raskeste løp til da i OL-finalen. Og det er ikke sikkert han hadde gjort. At han satte verdensrekord et par år senere har ingenting med saken å gjøre.

Så med all respekt, det er et tulleargument fra uvitende sofa-slitere:-)

Skjult ID med pseudonym Ufo lø. 5 des. 2009 19:39

Jeg mener å huske at Kipketer stort sett vant over Rodal i løpene i forkant av OL. Stemmer ikke det?

Beklager lurifax. Traff jeg et ømt punkt, eller?

Jeg trodde sofa-slitere var de som hadde mest peiling på sportsprestasjoner jeg. Så sofa-sliteren er kanskje deg;) Jeg er ingen sofa-sliter. Bryr meg lite om sport på TV. Gjør meg ingen ting å ta feil.

Skjult ID med pseudonym s lø. 5 des. 2009 19:39

@lurifax

Ingen kan ta fa Rodal gullet, og du skal selvfølgelig få synes at dette er tidenes norske idrettsprestasjon.

Men Kipketer satte v-rek. på den utradisjonelle distansen 1000 meter i 1996, og satte sin smått utrolige verdensrekord året etter, hans kanskje beste sesong noensinne. Så tulloeargumentet er ikke helt på villspor, selv om en skal være forsiktig med å nedtone vinnere av den grunn; konkurransen er tross alt mellom de som er der, uansett.

Slo Rodal Kipketer _noen gang_ i samløp?

Skjult ID med pseudonym lurifax lø. 5 des. 2009 19:42

Ja, det hender jeg sliter sofaen når det er store idrettsarrangementer, hehe

Kipketer slo Rodal med 11 hundredeler (en snau meter) på Bislett i forkant av OL. Så det har du rett i. Men det forringer ikke prestsjonen, som jeg som sagt mener er den største i nork idrettshistorie.

Skjult ID med pseudonym jeppe lø. 5 des. 2009 19:59

Prater man enkelthendelse så er nok Rodals 800 meter i 96 helt der oppe. Thorkildsen er der oppe han og, sammen med Magnus, men det er basert på et mer helhetsbilde. De er begge større utøvere enn Rodal, men seieren hans var stor. Ingen tvil om det!

Skjult ID med pseudonym Axis lø. 5 des. 2009 20:05

Andreas Thorkildsen 2 OL gull er vel heller ikkje nokke å kimse av. Olav Tufte sine 2 OL gull er også veldig bra. Alexander Dale Oen sin sølvmedalje frå forrige OL er også meget bra prestasjon med tanke på kor mange som driver med svømming. Jon Rønningen sine OL gull er også meget bra. Bjærn Dæhlie, tidenes vinterolympier må sjølvsagt også nevnast.
++++

:)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2009 20:29

Hva med Johan Olav Koss da? Er han bare for smågutt å regne i denne sammenhengen?

Skjult ID med pseudonym s lø. 5 des. 2009 20:35

Hvis en ser på nyere tid, er det vel vanskelig å komme utenom Koss på Lillehammer i '94. På den ene siden å vinne 3 gull, med tilsvarende like mange verdensrekorder, men ikke minst den tøysete 10.000 meteren (10.000-meteren?): Verdensrekorden senket med 12-13 sekunder, og slår nestemann smått utrolige nesten 20 sekunder.

Jeg mener at gode prestasjonre som regel må settes opp mot noe - f.eks. hva som er prestert tidligere i historien, og ikke minst i selve konkurransen gullet vinnes.

Skjult ID med pseudonym jeppe lø. 5 des. 2009 20:46

Joa, Koss var stor han og, men hvor mange nasjoner driver med skøyter?! Alle kan løpe 800 meter, spille sjakk og kaste spyd. Ikke alle kan være best i det.

Men jo, Koss-94 var stort, og langt større enn noen prestasjoner på lagrennsski.

Skjult ID med pseudonym s lø. 5 des. 2009 20:59

@jeppe

Innenfor rimelighetens grenser, spiller det egentlig ikke så veldig stor rolle hvor mange som driver, så lenge de som driver presterer på et høyt nivå.

For å ta spydeksempelet ditt: Det kan gjøre det vanskeligere å kvalifisere seg for mesterskap, men tror du det er flere aktive spydkastere i verden enn skøyteløpere? Hvor mange i Norge kaller seg "spydkaster"? Jeg tviler på at det er mange bitre spydkastere rundtomkring som 1) er kapable til å kaste 80 meter pluss, men 2) IKKE får lov til å delta i Golden League og de store mesterskapene.

(Og siden noen nevner langrenn, vil jeg nevne 3-mila til Alsgaard i '94, og 5-mila til Dæhlie i '98).

Skjult ID med pseudonym Salta lø. 5 des. 2009 21:53

Da Rosenborg slo AC Milan på San siro i desember 1996. En avgjørende kamp som RBK vann 1-2 og gikk videre til kvartfinalen i Champions league mot Juventus. Det var bare Nordmenn på laget . Da var til og med Nils Arne Eggen rørt .

Skjult ID med pseudonym Lars lø. 5 des. 2009 22:45

- Fotball er ikke idrett.. ;)

Skjult ID med pseudonym Hallo lø. 5 des. 2009 22:50

Hvis man skal rangere noen innefor dette så kan man ikke glemme Lasse Kjus og Kjetil A Aamodt. De vant jo alt i en såkalt verdensidrett.
At man vinner en og annen fotballkamp kan ikke rangeres på samme måte

Men jeg syntes personlig det beste en norsk idrettsutøver har oppnådd er som TS skriver: Vebjørn Rodal. Det er helt uvesentlig om Kipketer ikke stilte til start. Det er jo tross alt resultatet som teller.
Blir jo nesten som å si det samme i f.eks fotball .........Når et lag har tapt , og man sier at det andre laget var bedre...Ok men resultatet sier jo noe annet:)

Men syntes også at Magnus Carlsen er helt i toppen.

På lagidretter syntes jeg det som det norske ishockeylandslaget, med minimale budsjetter presterer år etter år også er imponerende. Det samme vil jeg si om det norske herrelandslaget i håndball. Begge kvaler jo til mesterskap på bestilling. Vil ikke rangere de norske håndballdamene på samme måte, siden bredden er mindre....Men de er jo kjempegode da.

Fotball er jo en verdensidrett, men Norge når desverre ikke opp i det gode selskap, og fortjener ikke min stemme. De er jo tross alt bare en middelmådighet i fotball....desverre. Men skulle gjerne sett at de får en ny opptur som på 90-tallet.

Skjult ID med pseudonym Salta lø. 5 des. 2009 22:51

Hehe... fotball er et lagspill der alle 11 skal fungere like bra for at sukse skal bli en realitet.

Skjult ID med pseudonym vibe lø. 5 des. 2009 23:11

Ingenting kan sammenliknes med løping, det er i mine øyne den ultimate idretten.

Det er den fysiske utøvelsen flest mennesker på kloden har utøvd. For å prøve det trenger du ingeting bortsett fra det man er født med. Alle barn har srunget - alle med to fungerende ben har løpt, med eller uten joggesko, med eller uten løpebane.

Spydkasting, skøyter, svømming, sjakk etc, krever tilgang til noe som ikke er like tilgjengelig -

Jeg vil derfor påstå at løping har det største rekrutteringsgrunnlaget av alle idretter.
Ergo blir Rpodals pretasjone i mine øyne den beste, selv om det skulle ha blitt sølv.

Skjult ID med pseudonym doofus sø. 6 des. 2009 04:02

Alternativ kandidat: Koss på Lillehammer i 94! 1500, 5000 og 10000, med verdensrekorder på både alle tre distanser! Fenomenale løp! 1500: http://www.youtube.com/watch?v=fan7WgNEXbo, 5000: http://www.youtube.com/watch?v=vfEjQE24hms, 10000: http://www.youtube.com/watch?v=Dc8Kz3KfxPs. Hvem andre nordmenn har tatt tre verdensrekorder i samme mesterskap?

Skjult ID med pseudonym bølle-per sø. 6 des. 2009 06:41

Vebjørn Rodal er det ingen som husker. Men, si Stein Eriksen eller Ole Gunnar Solskjær - da snakker du om idrettsmenn som ikke var one-hit wonders, men folk som presterte igjen og igjen.