Alle innlegg Sukkerforum

Flere som meg? Et hjertesukk....

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2009 21:11

Jeg oppdaget det i dette sekund: Jeg føler jeg har forandret meg!

Den siste uken har jeg svart opptil flere hyggelige meldinger med kjølighet, lite gjennomtenkthet, distanse og tidvis uhøflighet.

Hva skjer? Er jeg i ferd med å bli en kynisk nettmenneske? Jeg tar meg i å være på en måte som jeg synes er lite sympatisk selv!
Har nett-dating gjort noe med meg på tross av at jeg er bevisst på å bevare varmen min? Har jeg blitt avstumpet? Nonchalant?

Er det bare jeg som tar meg i å ikke like den jeg til tider kan finne på å utgi meg som på nett? Andre som føler "nettfenomenet"?

Skjult ID med pseudonym pusen lø. 5 des. 2009 21:20

Selvinnsikten er bedre sent enn aldri. Jeg syns du har vært sånn her på forumet også!
Men da føler du vel at du ikke har noe å gi til noen da? Da blir man sånn, og jeg tror du er i godt selskap.
Tror ikke du skal ødelegge lørdagskvelden din på å gruble på dette :)

Skjult ID med pseudonym Hofingen lø. 5 des. 2009 21:21

Kan det være at du har ett altfor stor antall meldinger å svare på? :))))

Selv har jeg ikke merket noe til det selv, men jeg sliter heller ikke med "full" innboks...

Men kan godt være med på faren med å kunne bli ett slikt "nettmenneske" som du kaller det, er jo veldig mye enklere å svare på den måten du beskriver her på nettet enn om du står å prater med de IRL...

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2009 21:22

Selvinnsikten vil aldri ødelegge verken lørdagskvelden eller andre kvelder for meg, pusen. Ingen grunn til bekymring :-)

Skjult ID med pseudonym pusen lø. 5 des. 2009 21:24

Tror veldig mange er som du beskriver. Særlig etter å ha vært lenge på nett. Man mister troa.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2009 21:27

Hofingen
Det er lett å glemme at det sitter mennesker bak ordene her.
Det er lett å glemme at det finnes ulike typer liv bak hver profil man leser.
Det er derfor verdt å tenke en ekstra tanke rundt hvordan man oppfører seg.
De som har vært lenge på nett, er ofte gærva hardhauser.
Men det kommer stadig nye, optimistiske og forventningsfulle sjeler til sukker, og de fortjener vennlige ord også fra meg!

Nei, jeg får ikke så mye mail at jeg ikke kan svare på en trivelig og god måte. Den unnskyldningen holder ikke mål for meg:-)

Skjult ID med pseudonym Hofingen lø. 5 des. 2009 21:27

Kanskje innvilge seg selv en pause eller tre fra nettet innimellom da, når man merker at man blir slik...og komme sterkere tilbake!!! c",)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2009 21:28

Mener du man blir kynisk når man mister troa, Pusen....at det er årsaken? Jeg har ENORM tro på den store kjærligheten, jeg! :-)

Skjult ID med pseudonym LilleMy lø. 5 des. 2009 21:28

Har det på akkurat samme måte.. Er en del av fenomenet med å være her inne.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2009 21:30

Lillemy
Jammen aksepterer du fenomenet da, Lillemy? Aksepterer du at du blir sånn? Jeg kan ikke akseptere. Jeg liker ikke meg selv sånn.
Det er jo derfor jeg er glad for at jeg ser det selv, og kan holde meg selv bevisst på dette fenomenet som jeg ikke vil være en del av.

Skjult ID med pseudonym pusen lø. 5 des. 2009 21:30

Jeg tror kanskje at du har mistet troa på at HAN er her inne. At man ikke orker gi så mye lenger... at det kanskje blir litt tidsfordriv. Halvhjertet... kanskje fordi du føler det er halvhjerta fra andre. Jeg har også troa på kjærligheten, den skal man aldri slutte å tro på! Jeg tror også at den kan være stor med flere, trenger ikke bare finnes en rett for resten av livet :)

Skjult ID med pseudonym Hofingen lø. 5 des. 2009 21:32

Du har selvfølgelig helt rett i det du sier der @z....
Veldig fort gjort å glemme at det er levende sjeler man sitter her og kommuniserer med.

Men syns jo det er flott at du har innsett "problemet" selv da ;-)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2009 21:34

Pusen
Jeg har troen, og når jeg sier det så må du tro på meg :-)
Jeg har fremdeles mye å gi, og når jeg sier det så må du tro på meg fremfor å lage egne forestillinger om meg som person, synes jeg,
Jeg vil forresten aldri bli en person som gjør noe som helst halvhjertet, selv om andre skulle vise seg å være halvhjertet.

Og ja, du har helt rett i at jeg har vært i overkant tydelig mot nettopp deg. Men det hadde helt andre grunner enn denne kynismen :-)

Skjult ID med pseudonym sidetsom.. lø. 5 des. 2009 21:36

Så hva tror du selv er grunn til forandringen, da Z?

Skjult ID med pseudonym pusen lø. 5 des. 2009 21:38

Har du troen på nettdating?

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2009 21:39

@sidetsom...
Jeg er ikke helt sikker. Mulig jeg bare har hatt et snev av distanse og har hatt det for travelt til å være tilsdede i det jeg har skrevet...
Men det viktigste er kanskej ikke å finne ut hvorfor, men at jeg kjenner kursendringen, for så å raskt rette opp kursen igjen?

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2009 21:40

Jeg har troen på den store kjærligheten, pusen - uavhengig av hvor den store kjærligheten måtte finne på å dukke opp :-)

Har DU troen på nettdating?

Skjult ID med pseudonym pusen lø. 5 des. 2009 21:40

Jeg tror deg på det du sier selv om jeg analyserer litt.. Interessant å finne ut hvorfor det er sånn!
Kanskje du er sånn? Jeg syns hvertfall du har virket sånn her inne hele veien, men det kan jo hende du er hyggeligere mot andre;) Eller kanskje jeg skal si, mindre tydelig ;)

Skjult ID med pseudonym pusen lø. 5 des. 2009 21:41

Jupp, jeg har funnet en på nett som jeg liker veldig godt! Driver og avklarer litt. Men jeg for min del tror mer på det å møtes i andre omstendigheter over tid, enn en date. Da slapper jeg mer av. Hytteturen var utrolig bra;)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2009 21:53

Smiler......og går litt off skjema til pusen siden dette er andre gang allerede i denne tråden hun nevner dette;

Pusen.
For meg er det stor forskjell på å være tydelig og å være kald, ufølsom og kynisk.
Men du har helt rett. Jeg har vært uvanlig tydelig og direkte overfor deg i en gitt periode. Årsaken til det er så enkel at jeg synes du gjorde deg selv til et større offer enn reelt var, og at du stadig snakket om mobbing av deg uten at vi to oppfattet bildet på samme måte. Jeg følte aldri at jeg mobbet deg selv om jeg var tydelig. Slik jeg ser det, sluttet du aldri å melke den kua. Jeg ble lei av å se at også andre uskyldige i miine øyne ble syndebukker for ufinheter. Du hadde alltid min symati for den følelsen du satt med, den følelsen forstår jeg og kan føle med deg. Men vi vil nok alltid være uenige om hvem som helte bensin på bålet og hvorfor i akkurat denne saken. Utover dette håper jeg det temaet kan ligge nå. Det er tross alt ikke det denne tråden skal handle om.

Flott at hytteturen var vellykket og at du har truffet en du kanskje kan bli kjæreste med her inne, pusen! :-)

Skjult ID med pseudonym pusen lø. 5 des. 2009 21:56

Takk for det :)

Nå nevnte du i tråden din at du følte du var kynisk og lite sympatisk og jeg bare stilte spørsmåltegn ved at kanskje man også drar det med inn hit.. men nok om det!
Men tilbake til tema. Tror du det kan være at den responsen man får her inne kan være halvhjertet?
Noe må jo gjøre til at folk har den holdningen de har, og det er veldig vanlig blant flere her som sier de kjenner seg igjen i det?

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2009 22:00

Om du mener at jeg skriver at jeg generelt oppfatter meg som kynisk og lite sympatisk, har jeg uttrykt meg uklart, pusen. Jeg mener at jeg plutselig har tatt meg selv i å svare andre mennesker på en måte jeg selv ikke liker de siste dagene, og da må man jo stoppe opp!

Nei og ja. Generelt synes jeg at responsen jeg får er seriøs, vital og bra. Igjen er det ikke andre som har skyld i min oppførsel :-)
Men når man leser på forumet, kan man jo få inntrykk av at det er flere enn meg som ikke er helt seg selv her inne på en måte?

Skjult ID med pseudonym vibe lø. 5 des. 2009 22:05

Jeg tror det er et vanlig fenomen, og at det ikke er så lett å velge om man skal bli litt sånn eller ikke
- dvs noen mantra etc kan man vel gjenta for seg selv, men det er vanskelig å "avlære" seg erfaringer.
Man opplever jo at andre er kyniske eller veldig overfladiske eller upålitelige, og da er det ikke barebare å gå på med full tillit hver gang man blir sjekket opp. MEN det jeg tror gjedler de/oss med troen på den store kjærligheten, veldig lett for tibake troen. I det man treffer en sjelevenn så er den tilbake, selv om den ikke ligger like utenpå i atferd og ord som før.

Er forøvrig litt enig med pusen, eller kanskje ikke kald, men har opplevd deg som litt dømmende og selvrettferdig i flere diskusjoner. Særlig mtp det å akseptere eller forstå at andre "tar til takke" med "mindre enn" noe veldig stort og fantastisk og overveldende og opplevelse av at dette er den eneste ene. Selv i begrunnelser om at de vil stifte familie.
Men mulig du mener at de "gir opp" troen på den store kjærligheten og det er det du har reagert på, det har i så fall ikke vært godt kommunisert.

Skjult ID med pseudonym pusen lø. 5 des. 2009 22:06

Jeg startet med å være seriøs og slengte aldri dritt til noen her inne. Til slutt går man lei og kaster seg på bølgen og er med og provoserer og lager litt diskusjon. Jeg har de vennene jeg trenger.. Jeg er ikke opptatt av å være noe jeg ikke er.. :) Så jeg må nok skuffe deg, jeg er meg selv! :)

Jeg oppfattet ikke i innlegget ditt at det gjaldt bare siste dagene, beklager :)
Man kan oppføre seg på et vis i mange år før man legger merke til det selv.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) lø. 5 des. 2009 22:07

Jeg kjenner meg godt igjen ... Jeg har alltid vært stolt av at jeg bestandig har svart alle med egene ord.
Men jo, ettehvert som tiden går blir man lei og nå har jeg blitt veldig flink til å bruke de ferdige svarene... og kommet så langt at jeg har mistet lysten til å svare. Så om jeg ikke er intressert kan det ta litt tid før man får svar fra meg.
Mistet litt lysten til å date også .. det funker jo aldri alikevel. Men jeg liker å være sosial med både gamle kjente og nye bekjente, så kommer ikke til å logge meg ut ved det første. Man vet jo aldri .. det kan jo være noe overaskende som dukker opp :o)

Skjult ID med pseudonym LilleMy lø. 5 des. 2009 22:13

Hva er egentlig så galt med litt kynisme? Det er en "Dog eat dog world" der ute, og litt kynisme er bare sunt!

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2009 22:16

Vibe
Personlig kan jeg ikke velge en variant der jeg bare finner en mann jeg ikke virkelig elsker for å skaffe meg familie. Det har du rett i.
Jeg tror ikke jeg har sagt at jeg ikke respekterer at andre velger annerledes enn meg. Derfor skriver jeg ofte i jeg mener/jeg synes/for meg/personlig synes jeg/ osv -form når jeg skriver på forumet til oppklaring for noen og til ergrelse for andre i et diskusjonsforum :-)
Men jeg er fullstendig klar over at ikke alle kan like ordene mine her inne, og det respekterer jeg fullt ut!

Pusen
Jeg er ikke en kynisk person. Jeg er heller ikke kald, ufølsom osv. Jeg har heller ikke vært det i de siste årene. Sånn er det bare :-)

Smily
Du får nok flere henvendelser enn meg ettersom du er mer synlig enn meg. Men jeg forstår at man kan bli lei og bruke ferdigsvar...

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2009 22:17

Lillemy
Om du føler det er sunt med kynisme, så føler du deg nok at også det gir ressonans i deg, og at det derfor er greit.
For jeg er det ugreit fordi det er ikke en del av meg. Jeg kan godt velge bort, men å være kynisk er ikke helt meg :-)

Skjult ID med pseudonym LilleMy lø. 5 des. 2009 22:20

Jeg tror vel at alle følelser ligger latent i oss. Det handler vel om å ta de frem på riktig tidspunkt og i riktige mengder.
VI må styre de, ikke omvendt. Brukt slik kan selv følelser som kynisme og distanse være konstruktive.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) lø. 5 des. 2009 22:20

nå ja , jeg får vel kanskje to mail i uken .. sånn ca.
Så det er ikke det at det er så mange at jeg blir lei ... Det ligger nok mere bak det enn så. Gitt opp litt ... giddesløs...rådvill... hva du vil kalle det ..

Skjult ID med pseudonym Smily:o) lø. 5 des. 2009 22:23

Jeg er et følelsemenneske og mine følelser styrer meg ... har aldri lært å styre følelsene.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2009 22:27

Tja...Skal følelsene styre eller skal følelsene temmes og styres av fornuften? Har dette med kynisme å gjøre mon tro? Interessant.

Skjult ID med pseudonym pusen lø. 5 des. 2009 22:28

Tror det er lett å bestemme hva og hvordan man skal opptre så lenge man ikke er følelsesmessig engasjert.
Så lenge man ikke har et "forhold" til folk, og ikke har møtt den så er det kanskje enklere å opptre kynisk?
Jeg kommer til et punkt jeg ikke bestemmer noe som helst, uansett hva jeg bestemmer meg for :)

Skjult ID med pseudonym LilleMy lø. 5 des. 2009 22:30

Ja dere vet hva jeg mener. Å undertrykke eller å ta avstand fra følelser som man ikke ser på som en del av sitt "naturlige" adferdsmønster, tror jeg bare skaper forvirring og depresjoner. Bedre å omfavne det man er, men ha et bevisst forhold til det.

Skjult ID med pseudonym vibe lø. 5 des. 2009 22:30

Lillemy,
det kan sikkert være "safere" å være litt kynisk enn godtroende, på samme måte som det er safere gå på sats fremfor å jogge i mørke i parken. Men det er et tap - å innfinne seg med situasjonen som er så kjip - og jeg håper at verden en gang blir såpass sivlisert at jeg ikke ser det som en større risiko enn å bli truffet av lynet.

Men når det gjelder kynisme vil jeg ikke innfinne meg med det - selv om jeg vet godt jeg blir utsatt for det. Fordi jeg føler på en måte at hvis jeg blir kynisk selv, så har jeg ikke bare tapt muligheten til forhold basert på 100% tillit, men jeg har også bidratt til at kynismen opprettholdes eller økes. Så om det er safere, føler jeg ikke det er sunnere:-/ pPrøver derfor kun å omgås folk jeg kunne stole på, der jeg føler meg trygg, der jeg har tillit, (Det var forøvrig grunnen til at jeg sluttet i forrige jobb; jeg vil ikke være i en verden med renkespill og kynsime og risikere å bli sånn selv.)

Skjult ID med pseudonym sidetsom.. lø. 5 des. 2009 22:30

Jeg kan også kjenne meg igjen. For meg handler det om fokus. Jeg har ikke kapasitet (jeg har tid, men det er noe annet), men jeg har altså ikke mental kapasitet til å sitte å kjenne på hva alle mottakere av det jeg skriver måtte føle og tenke og tolke uten at det går på beskostning av energien til de JEG ØNSKER å bruke energi på.

På den måten mener jeg litt avmålthet, distanse og kjølighet (kynisme er det absolutt ikke snakk om - det er jo overlagte og bevisste handlinger med et klart egennyttige mål osv.) kan være sunt.

Her om dagen var det en som ville chatte med meg. Prøvde flere ganger. Han var fullstendig uaktuell på alle måter, og bodde på den andre kanten av landet. Jeg skrev en melding om at jeg ikke så poenget når vi uansett bodde ørten mil fra hverandre. Han skrev tilbake og la ut om hvor utrolig skuffet han var... Han ville bare flørte via nettet og da spilte vel ikke bosted noe rolle? Skulle jeg tatt meg nær av sånt, kunne jeg slitt meg ut ganske fort!

Men jeg er enig i at tipper det helt over slik at man stadig risikerer å plage eller såre vanlige høflige mennnesker unødig, må man stoppe opp og vurdere en pause, eller kursendring.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2009 22:32

Det er jeg hjertens enig i, Lillemy! Å rangere følelser og emosjoner er for meg en umulig tanke å godta, og enda mindre leve etter.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) lø. 5 des. 2009 22:32

Det å være kynisk er vel å ikke legge følelser i noe ... kun overfladisk bekjentskap.
Men jeg har ikke det som noe mål å klare å bli kynisk , men da må jeg også tåle å få mitt hjerte knust innimellom.

Skjult ID med pseudonym LilleMy lø. 5 des. 2009 22:34

Hjertet mitt kan tåle å bli knust mange ganger. Det er sterkt og stort nok.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) lø. 5 des. 2009 22:36

Ja, men hva skjer når det ikke tåler mer ... blir man da kynisk ?

Skjult ID med pseudonym pusen lø. 5 des. 2009 22:37

Neida Smily! Du vil ikke ende opp kynisk! :) Da distanserer man seg kanskje, men å ende opp med å bruke mennesker er det ikke alle som er i stand til :)

Skjult ID med pseudonym Smily:o) lø. 5 des. 2009 22:40

Men kanskje det hadde vært det beste.. bruke andre, for å ikke bli brukt selv ;oP

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2009 22:41

Kanskje det er sånn at om man jobber for å ikke bli kynisk eller kjølig, at det da verken handler om å bruke eller bli brukt?

Skjult ID med pseudonym LilleMy lø. 5 des. 2009 22:41

Ja. Da blir man kynisk. Også blir man litt klokere neste gang. Man må bare lære seg å legge den gamle bak seg, hvor det hører hjemme.Kynisk og følelsekald er to forskjellige ting.

Skjult ID med pseudonym pusen lø. 5 des. 2009 22:48

Ja smily, noen ganger kan nok det føles litt bedre enn å føle at man sitter igjen med skjegget i postkassa.
Men noen ganger bruker kvinner på samme viset som menn. Men om damene blir dumpet så sitter man igjen med følelsen av å ha blitt brukt. Greit å si at begge brukte, så slipper man føle seg som en dass. Man er jo to om å gå til sengs. Selv om man pr da ikke vet fortsettelsen eller utfallet. Kanskje ikke noen bruker, det bare kommer til et stykke hvor det ikke føles rett for begge.

Det er ikke til å unngå å være litt kald via nettet. Jeg forelsker meg ikke over nettet lenger, det kunne skje første året. At jeg ble superbetatt av det som blir skrevet. Nå har jeg en kjølig distanse fordi jeg har mer erfaring og vet at ikke alltid stemmer personeligheten overens med det jeg har sett på msn.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2009 22:51

Pusen
Du skriver "Deter jo ikke til å unngå å være litt kald via nettet"

Det er jo nettopp dette som er essensen i denne tråden. Det ER mulig om man selv vil. Men vil man? Jeg vil. Men tror ikke alle vil....

Eller?

Skjult ID med pseudonym Smily:o) lø. 5 des. 2009 22:53

Noen bryr seg rett og slett ikke om man er kald over nett , fordi nett er nett og ikke RL.

Skjult ID med pseudonym pusen lø. 5 des. 2009 22:53

Jeg tror flere er sånn, så det blir en vond sirkel. Det smitter over.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2009 22:56

Jeg tror mange er sånn, men jeg nekter å la meg smitte! Da hiver jeg heller maskina mi i søpla til naboen :-)

Skjult ID med pseudonym apekatta lø. 5 des. 2009 22:57

Jeg vil jo si at det er helt naturlig at man endrer vinkling på målet ettersom man setter ord på det man bare har fornemmet. Ulike mennesker man har kontakt med, henter fram ulike ferdigheter,tankemåter eller erindringer i en selv... og disse erindringene endrer seg underveiss til nålet. Vi vet at vi skal ende opp i et lykkelig forhold, men hvilke egenskaper har en selv som kan lede dit, og hvilke egenskaper må partneren ha for at de skal møtes ved målet...og forbli lykkelig etter at forelskelsen er over... Vær ikke ulykkelig for at du har endret deg, vær heller glad for at du har evnen til å endre deg i takt med det nye du lærer ved å ha kontakt med andre - kanskje særlig her på nett hvor kroppsspråket ikke forvirrer deg... Her er ordet et ord, man kan kun lese mellom linjene.. det er da også summen av din kunnskap, erfaring og dine egenskaper som finner svaret mellom linjene....Vi er mennsker i endring,,,ellers hadde vi vært på steinaldernivå fremdeles... ha en riktig god adventstid her på nettet og lykke til - du og alle oss andre på søken etter den utlimate lykke....

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2009 23:00

Apekatta. Det var klokt, varmt og godt formulert. Tusen takk! :-)

Skjult ID med pseudonym vibe lø. 5 des. 2009 23:02

Men Z,
er det ikke det du indirekte spør om innledningsvis - om det er mulig å ikke bli det (gitt at man ikke er det fra før) - siden du føler du har forandre deg men trodde du var bevisst at du ikke skulle bli det?

Lilluemy og Pusen, jeg synes forøvrig man skal skille melom realisme og kynisme.
Det er kanskje å bli litt mer realistisk å ikke forelske seg i profiler, ikke mer kynisk?
Og man må være forberedt på en støyt, et knust hjerte en gang eller flere i løpet av livet.

Men når går man fra å være realist til å bli en kyniker?
Med kynisme tenker jeg bl.a. på å bruker andre mennesker for å nå egne mål, eller ikke gjøre noe for andre (feks bare sende et greit svar) hvis det ikke gagner en selv. For meg handler det å bli kynisk bl.a. at man mister litt av evnen til å føle empati, og føler man det så gir man likevel blaffen.

Skjult ID med pseudonym pusen lø. 5 des. 2009 23:05

Helt riktig det Vibe, enig med deg. Derfor jeg sa til smily at egentlig blir ikke kynisk :)
Jeg vet at jeg er for empatisk til å bruke folk til min egen fordel. :) Realist var et bra ord!

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2009 23:10

Vibe
Kanskje det var det jeg spurte om. Jeg oppdaget hvordan jeg ikke likte meg selv og kommunikasjonsformen min de siste dagen, og lagde denne linken fordi jeg kjente i magen hvordan jeg plutselig var, og hadde behov for å konkretisere det for å tydeliggjøre.

Men nå har det gått 2 timer, og jeg tror ikke man trenger å bli verken kynisk, ufølsom eller kald. Man har et valg. Om man er bevisst.
Ja, jeg tråkket feil. Men det er et privilegium å gå to skritt tilbake for å gå inn på rett sti igjen. Rett sti for meg personlig :-)

Skjult ID med pseudonym pusen lø. 5 des. 2009 23:15

Når man kjenner at man blir lei så er det lurt å ta en liten pause for så å komme tilbake med ny giv!
:)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2009 23:16

Hvem har sagt at de er lei her da, Pusen? ;-)

Skjult ID med pseudonym Smily:o) lø. 5 des. 2009 23:16

Jeg sa det :o))

Skjult ID med pseudonym Z lø. 5 des. 2009 23:17

Ahh.....missa den jeg, Smily. Oppfattet bare at du var litt lei av å ikke finne her inne. Da var det nok jeg som projiserte ltit :-)

Skjult ID med pseudonym Smily:o) lø. 5 des. 2009 23:18

hehehe .. sa vel egentlig at jeg var litt lei dating .. om jeg ikke husker feil... men men ...

Skjult ID med pseudonym pusen lø. 5 des. 2009 23:19

Ja du sa det Smily! Jeg skjønner at du har virkelig stått på! Du fortjener en god kjæreste nå! :)

Skjult ID med pseudonym vibe lø. 5 des. 2009 23:22

Har aldir møtt deg, men ut fra forumet her skjønner ikke at du er kapret for lengst, smily - helt ærlig. Gjennomgående fornuftig, morsom og hensynsfull.Må vel være endel du har gitt på båten også, tenker jeg :)

Skjult ID med pseudonym Pastill sø. 6 des. 2009 00:01

Når man har har kontakt med mange nok, så blir sikkert spenningen borte om det ikke fører til noe.

Jeg var på ett "standup show" igår, og det var ei som traff flere på sukker f.eks. midt i blinken. Det var en spøk, men med noe sannhet. ;)

Hun sa at hun så etter drømmemannen, og visste godt hva hun ville ha og ikke ville ha. Hun tenkte at det bare ville ta 20 år for at hun fant en som ville passe perfekt. ;)

Skjult ID med pseudonym Emmeline sø. 6 des. 2009 00:03

Jeg svarer på spøsmålet som trådstarter stilte, og jeg må si jeg er litt stolt av meg selv. Jeg svarer så å si alle jeg får mail fra, og jeg svarer alltid høflig og med smiletegn, og prøver å få med noe i mailen (selv om jeg sender en avslags-mail) som gjør at han i andre enden føler seg bra og ikke altfor brutalt avvist. Jeg har vært på Sukker i noen måneder nå, og har fått en del mail, men jeg har søren meg vært høflig og ganske omtenksom hele veien. Og jeg kan, utrolig nok, ikke huske det har hendt at jeg har fått noen sure miner tilbake for noen av avslagene mine! Det er helt sant, og det er ikke verst, hva? :-D

Skjult ID med pseudonym Z sø. 6 des. 2009 00:08

Emmeline. Da verdsetter du høflighet og det å svare som en god kvalitet. Da er det jo flott at du klarer å oppfylle egne krav :-)

Skjult ID med pseudonym Emmeline sø. 6 des. 2009 00:33

@Z - Ja. Jeg tror det - fortsatt - ligger temmelig fjernt fra meg å svare menn som tar kontakt her annet enn høflig og med omtanke. Jeg tenker for eksempel: Mange av de som får avslag fra meg har nok fått en del andre avslag også på sin vei gjennom Sukker, og jeg vil ikke at de skal få noe som kan virke sårende på noen måte fra meg. Avslag i seg selv er jo ikke så oppmuntrende, og ikke gang på gang, som mange menn opplever.... Så da kan jo jeg gi et oppmuntrende, litt muntert avslag.

Men godt du har merket kursendringen og har fått justert litt da, Z! Etter det jeg har lest av innleggene dine ville jeg aldri trodd du var en person som kunne svare annet enn høflig og omtenksomt.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 6 des. 2009 00:40

Emmeline.
Jeg svarer nok stort sett både høflig og omtenksomt etter beste evne. Og jeg snakker jo bare om at jeg nå noen dager ikke har helt kjent meg selv igjen i måten jeg svarer enkelte på mail - noe jeg vil bort fra. Jeg trives ikke med meg selv som kynisk og kjølig :-)

Skjult ID med pseudonym The One sø. 6 des. 2009 13:32

Jeg tror at man må skille litt på kynisme og kjølig. Kynisme er en dårlig egenskap som direkte går utover andre personer og bør etter min oppfatning unngås. Derimot kjølig er jeg ikke helt enig. Når noen spør meg om klokka går jeg ikke bort å gir vedkommende en klem. Alle fortjener ikke varmen fra deg før man har kommet litt på innsiden. Jeg syns det er greit at man snakker litt med hverandre før man gir for mye av seg selv. Man bør være høfflig osv, men jeg tror at man blir tappet om man skal gi mye av seg selv til alle man snakker med i første runde. Målet her inne er jo å finne en partner og ikke være en Mor Theresa for alle som er her inne.

Men liker man ikke den man har blitt her inne er det jo kanskje lurt å stoppe opp å tenke på hva man gjør her inne. Tror bare ikke det at man er litt kjølig er noe galt og noe man skal føle på selv

Skjult ID med pseudonym Z sø. 6 des. 2009 13:59

Hei The One :-)

Jeg er helt enig i at kjølighet og kynisme er to helt forskjellige ting. Men jeg kjøper ikke helt det du sier i at ikke alle fortjener varmen fra deg før de har kommet litt på innsiden. Men igjen kommer det an på......

Noen menneker er varme av natur, og for disse er ikke varmen noe man kontrollerer i form av å skru på eller skru av. For slike, har det ikke med at andre fortjener eller ikke. Man er som man er overfor alle i større eller mindre grad. Det har med ustråling å gjøre.

Andre forbeholder seg retten til å "dele mer av seg selv" med andre mennesker først når man har blitt bedre kjent. Kanskje vi er litt ulike på dette punktet? Jeg føler at jeg må være meg. Uansett. Men en god venn, eller en kjæreste vil bare få større grad av hengivenhet og tillit fra meg, noe som vil oppfattes som varme for noen?

Men jeg "sparer" ikke på varmen til jeg treffer noen som fortjener det. Det ville blitt slitsomt for meg, tror jeg. Forstår du hva jeg mener?

Skjult ID med pseudonym The One sø. 6 des. 2009 14:17

Hei Z

Nei, jeg forstår ikke helt hva du mener. Hadde det vært helt naturlig å være varm mot alle mennesker som du sier du er så hadde aldri denne tråden vært lagd. Da hadde du nemlig ikke begynt å svare kaldt og kynisk til de som henvender seg til deg.

Jeg tror vi mennesker må bare innse at vi er noen egoister. I varierende grad kanskje, men alle er vi det. Jeg tror forøvrig at det er litt sunt at man ikke er varm og hengiven på alle førstemeldingene. Den oppsøkende skal måtte jobbe litt og vise litt seriøs interresse for deg før du gir av deg selv. Det er selvfølgelig min oppfatning, men jeg pleier alltid å ha rett ;-))

PS. etter det jeg har lest av deg her på forumet tror jeg du skal ta det med stor ro. Du er ikke kjølig

Skjult ID med pseudonym Z sø. 6 des. 2009 14:30

The One

Jeg ser overhode ikke noen motsetning mellom å være egoistisk og det å være varm. Snarere ser jeg en god link mellom disse to :-)
Nettopp ved å være egoistisk, tar man vare på sine egne behov. Og ved å ta vare på seg selv, har man automatisk mer å gi.
Motsetningen til dette, må være å rømme fra seg selv for å ta vare på alle andre, men da snakker vi gjerne usunn offerrolle....

Jeg sier på langt nær at jeg er varm til stadighet. Men jeg er som du sier heller ikke et kjølig menneske :-)

Men å være varm og hengiven på alle førstemeldinger, er det vel strengt tatt få som er. Det er heller ikke noe mål.
Men sympatisk, hyggelig og raus burde være lett. Bortsett fra noen dager, som de siste dagene mine....derfor denne tråden.

(kvinne 42 år fra Akershus) sø. 6 des. 2009 15:20 Privat melding

@vibe
Tusen takk for fine ord, men av en eller annen grunn ender jeg nesten alltid på den siden som blir dumpet.

Skjult ID med pseudonym apekatta sø. 6 des. 2009 15:48

Om jeg skal finne en som liker meg, må jeg være meg selv fra første svar på mail. Han som søker meg trenger kun den rette mailen fra den ene han søker.. Jeg trenger svar fra en som liker det jeg skriver i første mail. Om jeg finner ham uinteressant som date, har han sikkert andre egenskaper som jeg kan like. Man kan dekker mange behov, med å snakke med flere enn en. Jeg tror jeg kan lære masse om meg selv, ved å maile med flere - men ikke gi falske håp i disse samtalene.

Om man satser alt på en hest, kan man få store forventninger. Her inne er bare ord, uten stemme og kroppsspråk. På telefonen er både ord og stemme, mens man i virkeligheten og øye til øye vil ha kroppsspråket som understreker stemmen og ordene, eller i værste fall ikke stemmer med overens...og man blir skuffet eller desorientert.

Det bør ikke være verdens undergang å bli forelsket!! Ære være den som blir det, det er en deilig følelse. Og hva er en forelskelse? Jo,jeg vil si det så enkelt at det er en følelse som kommer av en forestilling man har om et annet menneske, og dersom man ikke finner sannhet i forestillingen - blir følelsen borte og vi innhentes av fakta om virkeligheten. So what? Det er bedre å ha vært forelska og tapt, enn aldri å ha vært forelska i det hele tatt..... Så det så......