Alle innlegg Sukkerforum

Tips om steking av tynnribbe

Vis siste innlegg
(mann 55 år fra Akershus) sø. 6 des. 13:27 Privat melding

Hei alle sammen.
Har kjøpt meg en ferdig krydret tynnribbe og nå lurer jeg på om dere har noen tips om steking av denne. Vil jo helst ha litt sprø og deilig svor. Er amatør på området så jeg er takknemlig for alle tips jeg kan få.

Skjult ID med pseudonym snoopy sø. 6 des. 13:37

hei..du tar bare litt vann i langpannen..legg så ribben med svorsiden ned i vannet sett ovnen på 175 grader. plasser ribben på nederste rille en liten halvtimes Ta ut ribben plasser en liten skål med bunnen opp midt i langpannen.stek videre på midterste rille til ferdig..om ikke sprø svor, bruk grillen mot slutten av steketid !!!! obs..pass da på, dette går fort :-))) lykke til

(mann 35 år fra Rogaland) sø. 6 des. 13:41 Privat melding

Hei :)
Jeg lagde ribbe sist helg med suksess.
Veldig bra med ferdig krydrett ribbe når er skal være spontan som jeg var. For ellers skal den ligge alt ifra 1 til 3 døgn før den stekes. Sett på ovnen på ovnen på 230 grader over og undervarme. Det du kan gjøre er å finne frem en skarp kniv, snitte svoren i rutemønster. Finn en langpanne og legg oppi en stor eller to små talerker som en ligger litt oppå hverandre om en bruker to små. Fyll vann i langpannen slikt at hele bunnen er dekket. Legg ribben oppå og dekk til med almuminumsfolie. Etterpå når ovnen er 230 grader sett langpannen i midten. Og lar den stå på i ca 45min.
Etterpå tar en av folien og setter ned temperaturen til 200 grader også lar ribben stå i ca 1 til 1,5 timer. Dersom ikke svoren er bra nok, setter en på overvarme elementet og flytter ribben høyere. Ikke gå fram ribben men følg nøye med på hvordan den stekes, for dette her går raskt!! Er det kun små deler som ikke er skikkelig stekt kan en dekke resten av ribben med aluminiumsfolie på de områdene. La ribben hvile i 20min før du serverer, altså ikke la den steke noe mer.
Gjestene mine likte ribben veldig godt og den var akkurat slik den skulle være. I tillegg hadde jeg hjemmelagd kolrabistappe og hjemmelaget potetstappe.

(kvinne 39 år fra Hordaland) sø. 6 des. 14:40 Privat melding

svorsiden ned i langpannen i en halvtime med folie over,180grader par dl med vann i forma.
,så snur du ribba og setter den midt i ovnen på 200 ca uten folie,tid er avhengig av størrelse,man ser jo når den er ferdig:-)
husk å legge en tallerken,tefat under midten,svoren blir bare sprø om fettet får renne vekk:-)kan sette opp graderne til 220 på slutten
unngå grillen.det er skummelt.kan ikke ta øynene fra ribben når den står på:-)

mmm nå fikk jeg lyst på mat
kolorabistappe til ribbe??det var noe nytt:-)
husk surkål og rødkål:-)

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) sø. 6 des. 14:44

Det er lett å steke en perfekt ribbe med sprø svor, men jeg skal ikke ha ribbe før til jul. :-)

Steking i vann som nevnt i andre innlegg er nøkkelen til suksess. :-)

(mann 55 år fra Akershus) sø. 6 des. 21:03 Privat melding

Hei igjen.
Takker så meget for tips. Det ble dessverre ikke noe ribbe i dag, men tipsene skal jeg ta med meg.
Nok en gang: TUSEN TAKK.

Skjult ID med pseudonym mann27 sø. 6 des. 21:06

Første feil,ferdig kryddret:-),folie ribba opp ned i 20 min vannbad.
Vend stek og grill på slutten,funker hver gang ingen heksekunst hahaha må bare prøve og feile litt:-)

Skjult ID med pseudonym speider'n sø. 6 des. 21:18

Tar med den også jeg, lager et gjennomsnitt av tipsene og prøver..............og kanskje feiler første gangen...he..he
Stor Takk

Skjult ID med pseudonym amadeusM lø. 30 jan. 11:45

http://www.vg.no/mat-og-drikke/artikkel.php?artid=159287

kos deg

(mann 48 år fra Østfold) lø. 30 jan. 12:19 Privat melding

matprat.no

Skjult ID med pseudonym Mr lø. 30 jan. 12:27

Ribbetelefon til moren

Skjult ID med pseudonym Geo-rg lø. 30 jan. 13:17

Det er heldigvis lenge til jul