Alle innlegg Sukkerforum

En god første date

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym xy81 sø. 6 des. 2009 22:55

Jeg har vært på en håndfull første-dater, og føler jeg behersker det relativt godt. Hva man gjør - og hvor man gjør det - kan jo alle finne ut av.

Det jeg likevel bruker like mye tid på hver gang, er den mentale forberedelsen: Å minne seg selv på hvordan man ønsker å fremstå, og å hele veien legge til rette for at jenta har det hyggelig og avslappet.

Så da går spørsmålet til kvinnene: Hvordan forbereder dere til en første date? Hva tenker dere?

Skjult ID med pseudonym Z sø. 6 des. 2009 23:02

Tror ikke egentlig at jeg forbereder meg så veldig, jeg.
Er vant til å treffe ulike typer mennesker i ulike sammenhenger, og et treff blir som regel hyggelig selv om det ikke blir klaff.

Rammene for en date synes jeg har lite å si. Hyggelig kan man ha det over alt, og tid/sted kan ikke endre potensiell "kjemi" :-)

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 6 des. 2009 23:04

@Z
Mener du virkelig at setting ikke betyr noe for kjemi? Selv synes jeg i hvert fall slikt er mye lettere å finne ut av om man er et annet sted enn et serveringssted der alle hører hva alle sier bare man vil...

Skjult ID med pseudonym Frint sø. 6 des. 2009 23:04

Jeg synes det høres litt stivt og hemmende ut å skulle tenke så veldig nøye over hvordan daten skal være, det går som regel fint av seg selv.

Skjult ID med pseudonym Emmeline sø. 6 des. 2009 23:04

Jeg forbereder meg ikke noe særlig jeg. Bare forbereder meg på at fyren jeg skal møte antagelig er en del annerledes enn jeg har forestilt meg. Så møter jeg opp og bare er meg selv, selvfølgelig blid og lyttende, og jeg stiller en del oppfølgingsspørsmål.
Er det ikke nok å bare være seg selv, da? :)

Skjult ID med pseudonym Z sø. 6 des. 2009 23:06

zold77
Ja, jeg mener egentlig det. En mann blir ikke mer eller mindre spennende av kulissene rundt vårt treff - og det blir heller ikke jeg :-)

Skjult ID med pseudonym xy81 sø. 6 des. 2009 23:12

Jeg har aldri hatt tro på å gå inn i noe uten en plan - og selv om man ikke skal planlegge noe ihjel, så tror jeg det er lurt å tenke igjennom hvordan man ønsker kvelden skal utarte seg.

Når det er sagt, så skal man jo selvsagt være seg selv - bare pass på at det er den beste versjonen ;)

...men samtidig er det jo greit om damene ikke tenker for mye - det er jo vi gutta som har ansvaret for å legge alt til rette! :-D

Skjult ID med pseudonym Ooo sø. 6 des. 2009 23:27

@xy81, hva er det du planlegger på forhånd?

vet ikke helt om jeg skjønner deg ser du, hvordan kvelden utarter seg kommer jo ann på begge to, ikke bare hva en har sett for seg på forhånd. Eller?

Jeg for min del pleier vel å sørge for at jeg ser relativt ok ut før en date, planlegger ikke så mye hva som skal skje på daten for å si det sånn

Skjult ID med pseudonym uforberedt sø. 6 des. 2009 23:32

Kanskje bør jeg faktisk forberede meg.... Har aldri gjort det. Ting pleier å skli... men det er jo sjelden det blir noe gnist... Så kanskje skal jeg tenke litt mer over ting i forkant... Interessant at noen menn gjør det... skulle gjerne hørt litt mer om hvordan du gjør det...

Skjult ID med pseudonym wintermute sø. 6 des. 2009 23:33

tja...jeg har vært på to håndfuller med første dater, og føler jeg behersker dem veldig bra selv. Dvs. jeg kan sitte å prate med jentene i 4-5 timer og ha en lekende og spøkende tone. Det blir som regel date nr 2 og 3 også, men etter det så blir det straks vanskeligere. Det er noe med settingen som blir feil for meg tror jeg...har på følelsen av at jeg sitter og samler opp feil og skavanker i bakhodet, før den endelige dommen. Tror kanskje det er bedre for meg å treffe jenter i en mer naturlig og avslappende setting, med venner rundt meg...det er i hvertfall slik jeg har truffet kjærestene mine tidligere.

Skjult ID med pseudonym xy81 sø. 6 des. 2009 23:46

@Ooo

For min del er det veldig enkelt: Hvis jeg planlegger at kvelden skal gå i et ønsket spor, så er sannsynligheten større for at det faktisk skjer. Jeg ville jo til sammenligning aldri gått inn i et kundemøte uten en plan for hvordan jeg ønsker møtet skal være.

@Uforberedt

Anbefaler deg varmt å gjøre en overordnet planlegging. Det handler om skape settinger der du tror hun vil trives, hvor dere vil ha en positiv opplevelse sammen - og naturligvis der du får vist deg fra din beste side.

@Wintermute

Høres ut som du kan tenke litt nytt du også :) Hvordan kan du planlegge daten på en måte som gjør at det føles som en mer naturlig og avslappende setting?

Skjult ID med pseudonym Ooo sø. 6 des. 2009 23:56

@xy81, men det høres jo ikke særlig avslappet ut å tenke på en date som et kundemøte.....og hvordan kan du på forhånd vite hvordan du vil at kvelden skal ende hvis du ikke har truffet damen før? Jeg for min del ønsker vel egentlig å få daten til å bli minst mulig oppkonstruert, det er vel det nærmeste jeg kommer et mål for en første date.

Skjult ID med pseudonym xy81 ma. 7 des. 2009 00:01

@Ooo

Hehe, skjønner at jeg ikke klarte å overbevise deg om verdien av planlegging! ...men bare det å sette "mest mulig naturlig og avslappet" som mål er jo en god plan. Det er ikke så veldig mye lengre enn dette jeg sikter til :)

Skjult ID med pseudonym Ooo ma. 7 des. 2009 00:06

Aah, ok :) tror nok jeg la litt mer i det enn hva du mente med planlegging. Men hvilke andre planer er det du kan ha da? før en første date

Skjult ID med pseudonym xy81 ma. 7 des. 2009 00:13

Det vil selvsagt avhenge av hvem jeg skal på date med, men det første må jo være å legge opp første del sånn at en eventuell nervøsitet raskt forsvinner. Deretter må jeg tenke på hvordan hun skal oppfatte meg - og ikke fordi jeg ønsker å vise en falsk side av meg selv, men fordi man i ukjente situasjoner må være litt ekstra bevisst på å få frem sine beste sider. Jeg må jo selvsagt også legge til rette for at hun kan få fortalt en del om seg selv - ønsker jo å lære henne å kjenne :)

...også er det jo noen triks man kan ta i bruk avhengig av situasjonen ;)

Skjult ID med pseudonym Ooo ma. 7 des. 2009 00:15

Triks?? fortell

Ellers så syns jeg jo planene dine høres hyggelige ut:)

Skjult ID med pseudonym xy81 ma. 7 des. 2009 00:22

Hehe, nå skulle jo denne tråden egentlig handle om hva dere kvinner tenker da... ;-)

...men godt at planene høres hyggelige ut, er det som er meningen :)

Skjult ID med pseudonym Ooo ma. 7 des. 2009 00:24

du har nå hørt hva jeg tenker og gjør før første date da :)
og akkurat nå tenker jeg at du forsøker å holde triksene dine for deg selv ;)

Skjult ID med pseudonym Emmeline ma. 7 des. 2009 00:25

Artig tilnærming, xy81. Og fin. Skulle gjerne vært flue på veggen under en date du har. Hvor gammel er du, tør jeg spørre? :o)

Skjult ID med pseudonym xy81 ma. 7 des. 2009 00:35

@Ooo

Hehe, føler jeg har avslørt mer enn nok av mine tanker allerede ;-)

@Emmeline

Tror nok de fleste karer har denne tilnærmingen - vi pleier bare ikke si det ;) Jeg er forøvrig 28 år (xy81 = mann født i 1981 ;)

(kvinne 34 år fra Akershus) ma. 7 des. 2009 00:37 Privat melding

Forbereder meg vel egentlig ikke, er meg selv jeg

Skjult ID med pseudonym Emmeline ma. 7 des. 2009 00:47

Det er nå AVSLØRT at det fins en rekke............ HEMMELIGE TRIKS.............. som gjør at man har hell med seg på første date. Disse triksene er bare for de få som vet, og de vitende møtes og har HEMMELIGE MØTER der de har hemmelige ritualer og diskuterer seg frem til hva som til enhver tid bør være gjeldende praksis. De som prøver å få innpass i denne klubben og prøver å røve til seg TRIKSENE - ja, de trenger livvakt for en stund, for å si det sånn. Uhuuuuuu! ;)

Skjult ID med pseudonym xy81 ma. 7 des. 2009 00:53

Haha ;)

Skjult ID med pseudonym jordnæren ma. 7 des. 2009 14:16

Ikke forbered deg!

Forbereder du deg, fremstår du som en annen enn den du er.

Kom uforberedt, og ta det som det kommer; naturlig :-)

Skjult ID med pseudonym yeehaw ma. 7 des. 2009 14:51

En date er IKKE et jobbintervju. Noen misforstår det. Man behøver ikke lese seg opp på noe eller lære seg noen imponerende formuleringer.

Ei jeg traff for en måneds tid siden, skjønte ikke det. Det ble en heller kunstig affaære. For meg var det lærerikt å se hvordan hun, i mine øyne, "plumpet" i en situasjon som nok var litt stressende, men fullt ut håndterbar. Det ble ikke oss, for å si det på den måten.

Det som det KAN være greit å være forberedt på, er å fortelle hvorfor det siste forholdet ditt tok slutt, hvor lenge ditt lengste forhold varte osv.. Det er relevant stoff, uten at man skal la den andre få fråtse i private detaljer.

Takk.

Skjult ID med pseudonym carmina02. ma. 7 des. 2009 15:10

Å forberede en date er da ikke noe problem. Man kler seg etter hvor daten skal være og så får man bare stille opp å være seg selv ! Fallhøyden er for stor til å lage seg en masse store forventninger.

(mann 41 år fra Rogaland) ti. 8 des. 2009 02:00 Privat melding

Ta jenta med på en bra konsert og slapp av og ha det gøy!