Alle innlegg Sukkerforum

En god fjerde date

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 7 des. 2009 19:15

Wintermute trakk opp noe interessant i tråden om "første date". Jeg er også av den typen som gjerne har en 3-4 dater med jenter før det plutselig stagnerer, type først møtes til en kaffe, så ta en tur ut i skauen, så spandere på middag hjemme hos en. Men hva i neste omgang? Hva når man har "brukt opp" arenaene? Jeg synes ofte det er der problemene oppstår, noe jeg gjerne kunne tenke meg å høre noen synspunkter på - hva gjør dete når dere har kommet så langt?

Skjult ID med pseudonym ;) ma. 7 des. 2009 19:18

- gå på kino
- dra på veekendtur sammen
- hoppe til sengs :)

(kvinne 42 år fra Akershus) ma. 7 des. 2009 19:19 Privat melding

Hva med kino , bowling , piknik ... ?

Skjult ID med pseudonym doofus ma. 7 des. 2009 19:19

Stemmer i med den siste! Eventuelt å kombinere de to siste - i løpet av den helga klarer man vel rimelig greit å finne ut om man passer sammen eller ikke iallfall :)

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 7 des. 2009 19:52

zoid77,

hva tror du er grunnen til det?

Jeg har erfart likenende (men en stund siden nå).
Kan det være fordi man da på en måte har snakket seg gjennom livshistorier etc og kommer til intimitetssonen, så enten

a) viser det seg at man ikke har så mye til felles, annet enn at man er god på koversasjon - til man gikk tom

b) kommer man etter all trygg infromasjonutveksling til et "ubefart område", og da må man på en måte slippe litt maske og enten blir det for skummelt ifht det fine inntrykket man har bygget opp, eller så merker man først da at dette ikke er en person man vil slippe inn på seg?

De datene jeg har hatt som har utvklet seg til forhold, har begynt med ganske mye (men ikke komplett og uttømmende, det kan bli overkill!) ærlighet relativt tidlig Ikke første daten, men kanskje litt andre eller tredje og litt fjerde. Vet ikke om det er derfor det har blitt forhold, eller at ærligheten kommer fordi vi begge merker at det går mot et forhold...

Skjult ID med pseudonym LilleMy ma. 7 des. 2009 20:22

Ha sex! Kjempefin ice-breaker.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 7 des. 2009 20:26

@vibe
Tror nok kanskje du er inne på noe der, ja, jeg merker jo at vi er på bølgelengde, men jeg er kanskje rett og slett litt "redd" for å ta litt mer seriøse diskusjoner om hva som egentlig er der. Har tenkt flere ganger at nå, nå må vi ta diskusjonen, men når vi har møttes så har jeg bare nytt øyeblikket og alt som følger med. Mulig det er viktigere enn jeg egentlig har trodd...

@LilleMy
Det er jo lett å si, men å gjøre det...? Når man har vært ute av sirkulasjon så lenge som jeg har, er det jaggu ikke bare-bare...

Skjult ID med pseudonym Pastill ma. 7 des. 2009 20:30

@Zoid: Du skal aldri tenke at du skal komme til neste steg, fordi det skjer av seg selv på den naturlige måten. Det vil gå naturlig selv for de som er rustne når stemningen er der.

Blir det ikke noe stemning, så må du skape den før det er for sent om du virkelig er ute etter forhold med hun.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ma. 7 des. 2009 20:31

En måte å innlede til sex er å snakke om det ... hva man liker og ikke liker osv... :o))

Skjult ID med pseudonym Pastil ma. 7 des. 2009 20:35

Det er mer spennende å snakke om det etter sex når man har brutt isen. :-)

(mann 52 år fra Akershus) ma. 7 des. 2009 20:41 Privat melding

Enkelt. Du spør henne hva hun har lyst til...

Jan.

Skjult ID ma. 7 des. 2009 20:43

Heftig forspill ender som regel opp i senga.

Skjult ID med pseudonym jeppe ma. 7 des. 2009 20:58

Middagsdaten bør føre til frokost dagen etter. Så slipper dere flere dater og bruke mer penger på sukker.

Hvis du er usikker på hva du skal gjøre på fjerde daten har dere antakelig ikke blitt så intime som dere burde, og interessen vil muligens avta. Sex og initmitet fører til at man lettere kan gjøre ingenting sammen.

Skjult ID med pseudonym jeppe ma. 7 des. 2009 21:00

Ut av sirkulasjon? ikke noe problem: bare husk minst tre flasker vin til middagen!

Skjult ID med pseudonym wintermute ma. 7 des. 2009 21:01

Når tredje eller fjerde date melder seg, har jeg enten havnet i "vennefella", dvs jeg kan snakke med henne i timesvis om alt mulig, men terskelen for å bli mer intim er da blitt veldig høy. I disse tilfellene er det jeg som legger føringene, men holder nok litt for mye tilbake med flørtingen, og det renner ut i sanden. Eller så ender det opp med en kortvarig romanse som varer noen uker, med jenta som pådriver etter bruk og kast metoden. Disse er som regel de jeg har minst til felles med. Tror jeg trenger ei som er litt frempå, men som ikke anser meg som bare ennå en erobring på veien. Finnes det noen sånne der ute tro? :D

Skjult ID med pseudonym juhuu ma. 7 des. 2009 21:03

Jepp! de finnes ;D

Skjult ID med pseudonym wintermute ma. 7 des. 2009 21:05

takk, det var jo til stor hjelp du :P

Skjult ID med pseudonym juhuu ma. 7 des. 2009 21:09

Bare hyggelig :) bare meg som måtte være litt frempå ;P

Skjult ID med pseudonym Ooo ma. 7 des. 2009 21:10

Eller du kan begynne å flørte mer da, Wintermute. Høres ikke ut som en god strategi å bare søke etter damer med pågangsmot, nå som du har identifisert problemet :) du kan jo gjøre noe med det selv. Eller?

Skjult ID med pseudonym wintermute ma. 7 des. 2009 21:15

joda, men jeg blir for lett opptatt av å analysere og gruble....Det er lettere med de som bare "overfaller" og distraherer meg :D ....men jeg må skjerpe meg...du har nok helt rett.

Skjult ID med pseudonym Pastill ma. 7 des. 2009 21:16

Det er klart at de som er av den nærvøse typen og er redd for jentelus, så vil alkohol være svaret. Hva gjør dere om HUN ikke aksepterer alkohol før første gang i høyet?

(Jeg sikter ikke til noen i denne tråden) .... men er det ikke bedre å være edru og våkne med samme person man la seg sammen med? ;-)

@Wintermute: Sett deg ved siden av henne i en sofa, og legg armen rundt henne så fort det passer i situasjonenm, men ikke før.

Skjult ID med pseudonym Ooo ma. 7 des. 2009 21:24

@zoid, er det det som skjer med deg også, at du analyserer for mye, glemmer å flørte, og så er gnisten borte ca rundt 4 date...?

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 7 des. 2009 21:26

@Ooo
Slett ikke en så halvgæærn analyse det der, tror jeg...

Skjult ID med pseudonym Ooo ma. 7 des. 2009 21:32

@zoid og wintermute, egentlig er det dumt at flørting skal har så mye å si for om en blir betatt eller ei. Det er jo ikke det som avgjør om en passer sammen. Og kanskje vanskeligere å endre på enn tid og sted og rammene rundt daten

Skjult ID med pseudonym jeppe ma. 7 des. 2009 21:43

@Ooo

Flørting har alt å si for at man skal gå videre fra betatthet. Hvem vil starte et forhold uten seksuell spenning? Slike platoniske forhold har vi med venner. Skaper dere ikke seksuell attraksjon i de første datene åker det rett i vennefella. Graden av intimitet bør eskalere fra date til date (eller i løpet av daten). Sakte men sikkert bygge seg opp som et langt forspel.

Jeg har nevnt det før, og nevner det igjen: tre flasker vin.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 7 des. 2009 21:45

Tre flasker vin, og jeg er verdens mest usympatiske person...

Skjult ID med pseudonym på_bærtur ma. 7 des. 2009 21:54

En og en halv flaske vin, og jeg er garantert sovnet på sofaen...

Skjult ID med pseudonym jeppe ma. 7 des. 2009 21:57

Zoid77, det er faktisk en grunn til at jeg gjerne vil drikke med potensielle fremtidig partnere: finne ut om de er noe tess i fylla. Av små barn og fulle folk, vettu. Det er lett å skjule fordommer og andre mørke sider ved seg på de første datene. Litt vanskeligere etter et ekstra glass med noe godt.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ma. 7 des. 2009 22:04

... med øl-biller og dårlig dømmekraft... sånn vil menn ha damene faktisk.

(mann 51 år fra Oslo) ma. 7 des. 2009 22:07 Privat melding

Har vi ølbriller helt gjennom 4. daten har vi ett alkoholproblem ;)

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 7 des. 2009 23:00

hehe Kit, ja det høres sannsynlig ut

wintermute, Zoid77 -
synes jo dere høres ut som bra karer - har litt sansen for de som reflekterer og tenker litt jeg da (og holder humøret), som kjæresteemner. Om jeg tenner på en fyr har med andre ting å gjøre, men det ene utelukker ikke det andre.

Men wintermute, du sier det blir noe hanky panky og så dør det etter noen uker; hun bruker og kaster.
Men kan det hende hun "prøver deg på", og kanskje egentlig håper det kan ta av? Men at du gir for lite motstand?
Pågående jenter (sterke/ben i nesen damer?), som det virker som du liker - og takler i den forstand at du ikke stikker - krever ofte litt "motstand". Det er et litt selvmotsigende begrep (at man ønsker motstand fra en man vil være sammen emd), men jeg mener bare det å ha selvstendige meninger, ta styring og beslutninger innimellom, men være laidback og selvsikker, ta initativ - ikke bare trekke på skuldrene og si "greit for meg", "det du vil", "hva vil du da?". Ikke "look to her" for energi og underholdning, bring inn noe selv (obs, snakker visst til eksen min..)

Ellers; sex fjerde daten er ikke for tidlig, og vil en jente treffe deg for 4. gang er det sannsynilg at hun har den type forventnigner. Du merker det nok hvis du setter deg nærmere henne, berører henne og hun ikke flytter seg etc. Da er det abre å fortsette. Litt alkohol (sånn er det bare) kan hjelpe på for overgangen fra respektfulle samtaler til smooching+++ i sofaen til den passende musikken du har satt på.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 7 des. 2009 23:13

@vibe
Sist jeg gjorde det og det ble klining (men ikke noe mer), fikk jeg etterpå en SMS om at eksen hennes ikke var så eks likevel... :-)

For øvrig utrolig bra klima på forumet i kveld, skulle nesten tro at klimatoppmøtet i København allerede har hatt en funksjon...

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 7 des. 2009 23:20

zoid77,
huff, da var du uheldig. Ekser har - merkelig nok, siden det er ekser - et pre. Men du kommer deg jo til base 2 da, hvis man kan kalle date base 1. Da må det jo bare være et tidsspørsmål før det blir klaff?!

Skjult ID med pseudonym wintermute ma. 7 des. 2009 23:51

@Vibe: At det dør ut etter noen uker har jeg nok veldig mye av skylden til ja, ettersom de jeg kommer så langt med, er som regel de jeg matcher dårligst med i utgangspunktet. Jeg vet med meg selv at det ikke kommer til å vare, men blir revet med av deres entusiasme. Jeg gir dem kanskje ikke nok "motstand", men er langt fra passiv, diltende eller en som tar energi fra henne og trenger å underholdes. Det er vel bare at jeg ikke legger hele hjertet i det, og det merker de nok.

Jeg er i stand til å være den som tar styringen, men da ender jeg som regel opp med å være den som alltid må ta initativet (ref. min eks gjennom 9 år). Treffer jeg en sterk/pågående jente, og står for sterkt på mitt, blir det veldig fort kræsj, og krangling. Treffer jeg en passiv jente blir jeg lei av å være den som må ta føringen hele tiden. Det er en vanskelig balansegang... Poenget er vel at jeg matcher best med de som ender som "vennemateriale", men skulle ønske de var litt mer pågående/tydelige så jeg slapp å ende der hver gang....Jeg antar automatisk at deres passivitet skyldes manglende interesse, noe som sikkert stemmer, men kanskje ikke alltid.

Skjult ID med pseudonym xy81 ti. 8 des. 2009 00:06

I min verden finnes det ikke noe fjerde date. Senest på 3de 'date' er vi hjemme hos meg, spiser middag og gjør den endelige vurderingen på om det er nok seksuell tiltrekning. Uansett er det litt avgjørende at det på dette tidspunktet er intimt nok til at man føler at man er på vei inn i et forhold.

Hvis man på fjerde date fortsatt må 'jobbe' for å underholde dama (i form av et ekstraordinært opplegg som hyttetur eller hva som ble nevnt tidligere i tråden) - så blir ihvertfall jeg kritisk til opplegget.

Med andre ord: På 'fjerde date' skal man helst være hjemme i leiligheten, ha det hyggelig - og spise frokost sammen.

Et viktig bud i datinglivet er etter min mening å identifisere døde tråder så tidlig som mulig...

(mann 29 år fra Oslo) ti. 8 des. 2009 00:11 Privat melding

Når du sier "(...) på vei inn i et forhold"; mener du over hvilket tidsrom?

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 8 des. 2009 00:11

Ja, det er virkelig en vanskelig balansegang - finnes ikke noen oppskrift på hva som er passelig ditt og datt.

Men jeg lurer litt på om det ofte er med de som ender som venner, at DERSOM den ene hadde gått inn for noe mer, så hadde det utløst noe hos den andre, som hadde virket på samme måte - altså poitiv vekselvikrning?
Jeg tror i alle fall det er litt ånn at "hvis han ahdde falt for meg, ahdde jegf alt for ham" og omvendt, og når man har noen år og skrammer bak seg, så blir man kanskje litt mer reservert og venetr på at den andre skal faller først - og så blir det en mer negativ - eller behersket, vennskapsorientert - vekselvirkning?

Ikke at det bare er det det står og faller på, men det som mangler mellom de som blir venner er ofte begjær - men når man føler at man blir begjært, kan det utløse et begjær tilbake. Om du skjønner hva jeg mener.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ti. 8 des. 2009 00:12

@xy81
Er i prinsippet enig med deg, men vi er nok noen som trenger litt bedre tid til å finne ut av ting. Husker ei jeg rota med en gang beskrev meg som en vaskebjørn, en som bruker mye energi på å sette seg inn i ting før jeg eventuelt kaster meg ut i det med liv og lyst. Og det gjelder ikke bare overfor det annet kjønn.

Men jeg er helt enig i at det må gå mer eller mindre av seg selv, at man ikke må være avhengig av å stelle i stand en romantisk overkill - kjærlighetsferien får komme senere... :-)

Skjult ID med pseudonym R ti. 8 des. 2009 00:14

@zoid - Ho ho :-) Vaskebjørn, veldig bra! De er jo fryktelig søte, men de kan kanskje bli i overkant omstendelige i lengden. Mellomting...:-)

Skjult ID med pseudonym xy81 ti. 8 des. 2009 00:36

@zoid77
Skjønner jo godt hva du mener, det gjelder for de fleste menn at vi trenger litt tid på å få følelsene i gang. Når Vibe snakker om begjær tror jeg imidlertid hun er inne på noe viktig. Hvis man ikke klarer å 'utløse' begjæret, så blir det også vanskelig å få til noe mer uavhengig av planlegging og gode intensjoner. Å bruke de første datene godt til den lekne flørten tror jeg derfor er veldig viktig.

Var selv på to dates med en både søt og morsom jente i høst, uten at det ble noe mer. Vi var rett og slett litt for mye kompiser, og selv om vi hadde en veldig fin dialog - så føltes det aldri naturlig å gi henne noe mer enn en klem... og sånn må vi jo bare erkjenne at det blir i blant :)

@JarlH
Med 'på vei inn i et forhold' mener jeg at man ønsker å tilbringe (mye) tid med hverandre - uten at det føles nødvendig å 'booke' stevnemøter ;-)

(mann 29 år fra Oslo) ti. 8 des. 2009 00:45 Privat melding

Mottatt, skjønt, forstått;)
Enig med deg der, den følelsen burde ikke vedvare for lenge akkurat.