Alle innlegg Sukkerforum

Match på år utdanning - en nødvendighet?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym gråtass fr. 11 des. 2009 11:20

Noe jeg vurderer som vesentlig når jeg skal bli kjent med ei dame er et rimelig samsvar i utdanningsnivå. Selv har jeg noen år på skolebenken og har merka at jeg blir litt skeptisk til damer som f.eks. kun har videregående skole. Jeg mener det ikke nødvendigvis har noe med ulikhet i intellekt og klokhet generelt å gjøre, men kanskje mer at hva man har å snakke om og interesserer seg for blir veldig forskjellig.

Mulig jeg har noen fordommer?? Noen som kan hjelpe meg å rydde i mine førjulstanker?

For øvrig er jeg ikke nerd, bokorm eller noe lignende :-) Bare en enkel, hverdagslig gråtass!

Skjult ID med pseudonym juhuu fr. 11 des. 2009 11:36

Syntes du har noen fordommer i førjulstiden gråtass. Er ikke all utdanning som er lært på skole! ei heller sier det noe om interesser forøvrig.. God Jul :)

Skjult ID med pseudonym Z fr. 11 des. 2009 11:39

Heisann gråtass

På en måte kan jeg forstå hvordan du tenker, men slik jeg ser det er det likevel langt fra noen sort hvitt sannhet.
Det finnes mange, unnskyld uttrykket, idioter som har mange års utdannelse og som bruker sin yrkestittel for alt den er verdt.

På samme måte finnes det et utall kreative sjeler som har valgt bort et langt og vanlig studie, startet for seg selv, bygget seg opp og skapt fantastiske jobber for seg selv og andre via kurs, hard jobbing, gode samarbeidspartnere, teft og "grunderintelligens".

Personlig har jeg nok hatt en forunderlig høy prosent av denne type menn i mine treff her på sukker. Altså seriøse, lekne sjeler som har gått egne veier og skapt et flott liv for seg selv på helt andre måter enn å slite ut en skolebenk over en 8-10 år, dog likevel med en solid kompetanse og kvalitet i det de har valgt å bruke arbeidstiden og livet sitt på :-)

Skjult ID med pseudonym filosofia fr. 11 des. 2009 11:39

Hva er en enkel hverdagslig gråtass da? :) Hvor gammel er du for eksempel?

Jeg mener at utdanning kan være viktig, og da med vekt på ordet "danning". Du kan jo ha mange år på skolebenken, uten at det har gjort så mye med hvordan du velger å være som person. Med det mener jeg at hvordan du er mot dine medmennesker generelt, og mot dine kjære spesielt.

Det å ha noe å snakke om er viktig, og felles interesser er som oftest også noe som kan lime 2 sjeler sammen. Men at utdanning i seg selv gjør en person mer interessant, er jeg uenig i. Det kommer jo helt an på type utdanning, og hva denne personen har fått ut av den. Det kommer til syvende og sist på hvordan du er som menneske synes jeg!

Skjult ID med pseudonym gråtass fr. 11 des. 2009 12:03

@juhuu: Takk for fordomsfri førjulshilsen fra deg! Setter stor pris på den jeg! Er vel egentlig ikke sååå fordomsfull!
@Z: helt enig med deg i at dette ikke er svart/hvitt og at det fins ulike typer mennesker både med og uten formell utdanning. I min jobb med mennesker merker jeg også at jeg funker med alle typer mennesker - ganske omgjengelig, men er litt usikker på det samme i et forhold.. om det blir det samme!
@filosofia: jeg er vel litt sammensatt - tenkende, grublende gråtass med litt fres i! 35 år er alderen. Enig med deg også i at det medmenneskelige perspektivet er viktigst, men igjen så tror jeg at interesser og hva man i et forhold klarer å gi hverandre av påfyll kan ha en viss sammenheng med en viss "dannelse". Den kan jo alltids også komme etter kompetanse i "livets skole"!

Takk for tilbakemeldinger!!

Skjult ID med pseudonym Z fr. 11 des. 2009 12:09

Gråtass.
For meg blir det ikke på noen måte det samme. Kollegaer er en ting. Venner er en ting. Men kjærester og forhold er noe helt annet.
Jeg trenger en jeg kan snakke med på alle nivåer, også min eller hans spisskompetanse. Det betyr ikke at han trenger å vite alt jeg forholder meg til i det daglige, men han må ha en slags forståelse i form av at vi snakker samme språk. Og der KAN utdannelse bety noe. Men det trenger ikke å gjøre det :-)

Jeg tror det kan være vel så viktig med hvilken holdning man har til det å jobbe. Om man jobber med en lidenskap, om man selger arbeidskraft - og kanskje viktigst: At man jobber lidenskapelig og er interessert i det man faktisk driver på med store deler av døgnet.

Skjult ID med pseudonym lur fr. 11 des. 2009 12:19

For meg spiller det liten rolle om vi har like lang utdanning. Selv har jeg høgskoleutdanning på bachelorlnivå.
MEN det er viktig at han har en litt OK jobb, og gjerne har noen ambisjoner i livet. Faktisk er det litt "turn-off" (for å kalle det noe), hvis han jobber på bensinstasjon eller kjører søppelbil. Og enda verre om han er arbeidsledig, kommer selvfølgelig an på årsaken til dette evt.

Men hvis man må treffe noen med lik utdanning for at man skal ha noe å prate om, så har man kanskje bommet litt? :)

Skjult ID med pseudonym Pia fr. 11 des. 2009 12:30

For meg har det ingen betydning, jeg har vært sammen med menn med svært ulik type bakgrunn, utdannelse og jobb, og jeg finner felles interesser og grunnleggende holdninger og verdier på tvers av dette. Noen er lettere å prate med og føle seg vel med, enn andre - uavhengig av det. Det går mest ut på personligheten vedkommende har.

Men jeg har opplevd at en kjæreste med lite utdanning hadde et slags mindreverdighetskompleks overfor meg, det var en pussig erfaring. Mine meninger ble stadig møtt med et "jaja du vet jo alt du" - og tok jeg feil om noe ble det triumferende demonstrert fra hans side, på de mest trivielle ting. Kanskje det har noe med kjønn å gjøre? Må en lite utdannet mann være ekstra trygg og tilfreds med sitt eget liv for å takle å være sammen med en dame med høy utdannelse og godt betalt jobb?

Skjult ID med pseudonym frøkna fr. 11 des. 2009 12:49

Dette med utdannelsenivå og hvordan det former en, har kanskje også noe med hva en har tatt utdannelse i?
Selv har jeg høyskole pluss masterfag med en master som aldri er blitt skrevet ferdig. Men fagene min har vært innenfor kunst, håndverk, design samt pedagogikk, noe som de fleste kan relatere seg til og ha meninger om.
Det finnes ellers mange uutdannete men allikevel godt dannede mennesker der ute med et høyt nivå innen bevissthet, tanker og refleksjoner.

Selv om jeg kan se at det å "utsette" seg selv for utdanning på et halvhøyt nivå, er noe man kan vokse og utvikle seg på, så er det også andre måter å oppnå det samme på.
Selv har jeg en liten tendens til å heller bli betatt av selvlærte folk og halvstuderte røvere... jeg føler meg mest vel sammen med folk i den kategorien tror jeg :-)

Dessuten er jeg av den irriterende store mengden av kvinner som ønsker en mann som får meg til å le, og for det trengs det ingen høy utdannelse :-D

Skjult ID med pseudonym gråtass fr. 11 des. 2009 12:53

@Z: Jeg er jo klar over at kollegaer, venner og en kjæreste er tre vidt forskjellige relasjoner og hvordan man forholder seg blir da forskjellig. Jeg vil også ha ei som dekker inn alle nivåer og har den samme forståelsen - hvor ikke spørsmålene hagler hele tida fordi vi er på forskjellige planeter! For min del handler vel dette også om at jeg ønsker å bli berørt mellommenneskelig, følelsesmessig og intellektuelt av ei som tenker nogenlunde likt som meg...

Grunnen til min tanke om utdanning er nok at jeg ikke har annen dameerfaring dessverre! Er generelt openminded - det har nå livet lært meg!

Forresten vil jeg takke deg Z for kloke tanker! Du virker som ei dame med tæl og tak i! :-) Har lest mange av dine fine innlegg på forumet her. Det skal du ha!

Skjult ID med pseudonym Dr No fr. 11 des. 2009 13:23

Jeg er bare en halvstudert røver. Har knapt videregående, men kan forbausende ofte diskutere med utdannede mennesker, i den grad at disse tror jeg har samme yrke eller utdannelse. Eksempler er veterinærer, treningsinstruktører, journalister, advokater, markedsførere, bilmekanikere, piloter, håndtverkere, lærere, offiserer, politkere og prester. Og for det meste opplever jeg at de fleste knapt mestrer stort annet enn sin egen jobb, og har fint lite kunnskap eller interesser utover dette. Det er også oppsiktsvekkende hvor lite enkelte faktisk husker fra sin egen utdannelse. Geografi og historie har jeg for lengst gitt opp å snakke med noen som helst om. Det er visst fraværende kunnskap i dagens samfunn. Bør kanskje bli kompis med Drillo? Joda, har selvsagt egen bedrift siden ingen vil eller bør ansette en uutdannet person som bare kan litt om alt og en del om det meste ;-.)

Ellers er jeg enig med trådstarter. Jeg er også i utgangpsunktet litt skeptisk til folk uten utdannelse. Lang utdannelse KAN bl.a tyde på at vedkommende holder et viss intelligensbivå, er målbevisst, stabil og utholdende.

Og så legger vi inn en julehilsen til Jagland som gjerne vil være stor siden han ikke er så lykkelig som liten.

Skjult ID med pseudonym gråtass fr. 11 des. 2009 13:52

Jeg liker allroundere som deg Dr No! ;) Tror sikkert vi hadde hatt mye å snakke om.. Men kjæresten min hadde du nok ikke blitt - forestiller meg at du er litt mann! Men du skriver veldig bra til å være halvstudert samfunnsviter..

Skjult ID med pseudonym LB fr. 11 des. 2009 14:03

Jeg har høy utdannelse og mitt ressonnement er som følger:

De med høy utdannelse har i alle fall vist at de besitter den intellektuelle kapasitet og gjennomføringsevne som skal til for å ta en høyere utdannelse. Dette er viktig for meg og derfor søker jeg de som har noen år på skole bak seg. Av de som har lav utdannelse er det nok mange som også har disse egenskapene, men neppe like mange som i den andre gruppen. Så da blir det til at jeg ikke bruker tid på jentene med lav utdannelse - med mindre det fremgår av profilen at hun ellers er ekstraordinær.

(mann 49 år fra Østfold) fr. 11 des. 2009 14:31 Privat melding

Du har ikke vært på BI skjønner jeg? Airhead Central ;-)

Skjult ID med pseudonym jeppe fr. 11 des. 2009 15:02

Noenlunde lik utdannelse har nok noe å si, for jeg tror ikke det er bare er tifeldigheter, eller kun det ene bladet som omhandler utdaninng, som gjør at de aller fleste matchene mine på de 4-5 første sidene har minimum en bachelor-grad.

(mann 42 år fra Vestfold) fr. 11 des. 2009 15:21 Privat melding

Alle har sine ekspertområder.. hvorfor skal en utdannelse ha noe å si? Hjelper ikke om du er "utlært i alt" om du er helt på jordet ellers..

Skjult ID med pseudonym xy81 fr. 11 des. 2009 15:43

Er helt enig med @LB!

Høyere utdannelse er en indikator på et oppegående, tenkende menneskene - men ingen garanti.

Jeg har mange venner med mange års utdannelse som jeg vil karakterisere som direkte dumme (!) - mens andre gode venner i håndverkeryrkene er både reflekterte og godt argumenterende.

At en potensiell kjæreste er nødt til å beherske et visst intellektuelt nivå tror jeg er en selvfølge for alle, men jeg tror heller ingen ønsker seg noen som er mye smartere enn seg selv.

En viss balanse tror jeg er en forutsetning

(mann 47 år fra Vestfold) fr. 11 des. 2009 17:10 Privat melding

Utdanning avgjør ikke ditt intellekt! Det å vite ting er bare pugging. Det å tenke selv er intelligens.
Jeg har god utdanning og høy iq... allikevel er jeg stokk dum av og til:)

Men... min erfaring angående forhold basert på lik utdanning er:

Jeg var sammen med en jente uten utdanning. Det som skjedde var at hun følte at jeg var en bedreviter. Vi kunne ikke føre noen spennende samtaler. Hun hang ikke med... Dette har jeg ofte erfart i forhold til folk som ikke er utdannet til ett eller annet. MEN... det finnes absolutt unntak. De som ikke har utdanning, men som er veldig oppegående er spennende å snakke med.

De forhold jeg har vært i (med så å si lik utdanning) har vært bra angående samtaler. Andre grunner til at det har blitt slutt.

Så... det finnes ingen fasit.

Skjult ID med pseudonym zoid77 fr. 11 des. 2009 17:19

Det viktigste for meg er at en mulig partner har noe under topplokket og har en viss grad av kunnskapstørst. Jevnt over er det vel kanskje flere som har høy utdannelse som matcher dette, men det er ingen nødvendighet. En av de glupeste kompisene mine klarte bare ungdomsskolen med et nødskrik, men hadde jeg funnet ei jente med tilnærmelsesvis like mye i skallen som han har, så hadde ikke det vært noe problem...

Skjult ID med pseudonym Anders fr. 11 des. 2009 18:10

Jeg har høy utdannelse og synes det er viktig å ikke ha fordommer. Likevel har jeg aldri fått god kontakt med en dame uten utdannelse. For meg har derfor utdannelse og bøker i bokhylla blitt et viktig kriterium. Det er kanskje ikke det å ha utdannelse som er viktig. Det viktigste er kanskje ønsket om å lære? Hmm..

Skjult ID med pseudonym jeppe fr. 11 des. 2009 18:18

Ja, det er vel vitebegjær jeg søker i en kvinne. Eller, det og. Så jeg dropper selvfølgelig ikke en jente som har dette, og er smart, men har ingen utdanning. Men da det er lettere å finne denne typen i gruppen med jenter med utdanning leter jeg først og fremst der.

Skjult ID med pseudonym go fr. 11 des. 2009 19:26

Jeg skriver under påstandet at like barn leker best, eller snakker sammen best. Men det finnes unntakk, å ja .

(mann 51 år fra Oslo) fr. 11 des. 2009 19:53 Privat melding

Etter alle solemerke blir det ei med høy utdanning.

Hovedgrunnen er at veldig mange uten har ett mindreverdighetskompleks. De må hele tiden bevise at de minst er like bra. Det blir slitsomt i lengden å hele tiden måtte forsvare at en faktisk har brukt tid og krefter på å ta utdanning.

Skjult ID med pseudonym Observer fr. 11 des. 2009 23:47

Er det lov til å si at jenter fra noen deler av landet rett og slett virker praktisk smarte og lite kunnskapsrike utover deres egen hverdag? Mitt inntrykk er at jenter fra strømmen, skedsmo, romeriket, jessheim kan det de skal kjempegodt men de vet ikke noe særlig mer.

Skjult ID med pseudonym lashes fr. 11 des. 2009 23:48

@observer.. følte meg nesten truffet..

Skjult ID med pseudonym sain lø. 12 des. 2009 00:00

Noen studerer langt over evne, og innehar så mye kunnskap at det fører til uklokhet, ikke langt ifra idiot til tulling.. Kunnskap er da ikke lenger makt, men en besettelse..

Skjult ID med pseudonym sain lø. 12 des. 2009 00:05

Se på profilbilder, de som innehar kunnskap trenger ikke å fremheve sine edle kroppsdeler. Men de fleste spiller på sine positive "egenskaper", og viser seg utifra sin beste "side" ;)

(mann 42 år fra Vestfold) lø. 12 des. 2009 01:50 Privat melding

Hehe Jeg vet om en proffessor.. Han lærte bort 3 utregningsmåter samtidig.. han skrev på veggen når tavla tok slutt osv.. Han var oppegående han :D

Skjult ID med pseudonym R lø. 12 des. 2009 02:07

"Match på år utdanning - en nødvendighet?"

Nei, ikke for meg. Han kan ha flere eller færre år med skolegang enn jeg har, jeg er ikke særlig opptatt av det. Det jeg er opptatt av er om han er interessert i - og flink til - å tilegne seg ny lærdom. Om han har bøker i bokhyllene sine og hva slags bøker han har. Om han har sosial intelligens og er sympatisk.

En av de smarteste menneskene jeg kjenner har ikke så mye som en liten bachelor, knapt nok videregående. Jeg kjenner heldigvis ikke igjen dette med mindreverdighetskomplekser over å ha lite utdannelse, Men så tror jeg heller ikke utdanningsnivå har noe med klokhet å gjøre.

Skjult ID med pseudonym LB lø. 12 des. 2009 02:11

Jeg tror det er en vanlig misforståelse blant dem som ikke har lang utdannelse at kunnskapen man tilegner seg i løpet av et langt studium i seg selv endrer ens personlighet. Jeg mener i alle fall at en tulling med lang utdannelse ogås ville vært en tulling om han ikke tok noen utdannelse. Det samme gjelder for flotte folk: De hadde nok vært like flotte både med og uten utdannelse.

Men i forhold til sukker er lang utdannelse for meg en indikator på at vedkommende har det som skal til for å gjennomføre utdannelsen. Det er altså egenskapene som typisk ligger bak valget og gjennomføringen av utdannelsen som er interessant, ikke utdannelsen i seg selv.

Skjult ID med pseudonym mann27 lø. 12 des. 2009 02:21

Jeg har/hadde muligheten men valgte en annen vei!! såkalte tradisjonelle yrker.
Bodd, datet jenter med høyere utdanning og funnet ut att skole/universitet ikke betyr så mye i dating sammenheng.
Bare jeg slipper jenter som gjør seg dumme med vilje,det er usexy:-)

Skjult ID med pseudonym R lø. 12 des. 2009 02:23

@LB - Så det du sier er at ingen egentlig forandrer seg, med eller uten lang utdannelse..? (Ref. første avsnitt i innlegget ditt)

(mann 29 år fra Oslo) lø. 12 des. 2009 02:26 Privat melding

Gjøre seg dum med vilje. Kan du forestille deg noe mer retardert?

Skjult ID med pseudonym mann27 lø. 12 des. 2009 02:28

@R: hvorfor skulle lang utdannelse forandre deg? Man får nye tanker og vokser som menneske,lang utdannese eller ikke!!
Det du opplever i livet er det som former deg.Hjelper ikke å studere Freud av den grunn.

Skjult ID med pseudonym LB lø. 12 des. 2009 02:40

@R, Merk at jeg snakker om endring av personlighet. Jeg tror man påvirkes at det meste av hva man utsettes for, men jeg tror ikke at kunnskapen fra en utdannelse i seg selv står i noen særstilling eller mefører større endringer enn andre ytre faktorer i livet.

Før man begynner på høyere utdannelse har man 12 år med skolegang bak seg. Jeg kjenner ingen som hevder at man har lest seg til idiot på disse 12 årene? Men legger man på 6 år til så er det en del som antyder at personligheten står for fall. Slik tror ikke jeg det er.

Skjult ID med pseudonym mann27 lø. 12 des. 2009 02:45

@LB: Fornuftig tale,helt enig.

Skjult ID med pseudonym R lø. 12 des. 2009 02:48

@LB - Jeg forsto det du sa som følger: Man endrer ikke personlighet verken med eller uten lang utdannelse. Etter forklaring ser jeg at det ikke er det du sier, så da er jeg med.

Skjult ID med pseudonym T lø. 12 des. 2009 12:06

@kit

"Hovedgrunnen er at veldig mange uten har ett mindreverdighetskompleks. De må hele tiden bevise at de minst er like bra. Det blir slitsomt i lengden å hele tiden måtte forsvare at en faktisk har brukt tid og krefter på å ta utdanning"

Like bra på hva? på det du har brukt tid og krefter på å utdanne deg til? og i såfall, kansje det er du som skaper mindreverdighetskompleksene som du mener folk uten lang utdannelse har?

Jeg har både utdannelse og dannelse, og jeg som mange andre, har kunskap og egenskaper lang utover hva en kan lære seg til ved en laaaang utdannelse....og jeg kan bruke all den lærdommen jeg har, for det er verdt til å gi andre mindreverdighetskomlekser! men det er da det er nyttig å ha dannelsen i tillegg! og det finnes ikke slitsom i det hele tatt å inneha begge disse egenskapene, bare berikende når en møter noen som IKKE tror at de er noe bedre enn andre, fordi de tilfeldigvis kan noe ikke alle andre kan.

Dette heter å utfylle og berike hverandre, og har vist seg å funke ganske bra i relasjoner mellom mennesker generelt, uansett utdannelsesnivå.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 12 des. 2009 13:25

Spør dere meg, er det jammen mange mennesker også med høy utdannelse som jobber hardt for å bevise at de duger også.....

(mann 51 år fra Oslo) lø. 12 des. 2009 16:44 Privat melding

Tull, T.

Har du i det hele tatt truffet på folk utenfor din egne lille akademiske Oslo Vest sfære?

Har du noe som likner sosiale antenner, bør du ha fått med deg at en god del mennesker med kortere utdanning føler de ikke strekker til, bland annet i en dating situasjon. Du skal ikke lete lenge her på forumet før du finner innlegg en mann som spør om det er mulig å date jenter med høyere utdanning. Jeg tolker det som han er usikker på om utdanningsbakgrunnen hans er bra nok. Hva tror du T? At det er jeg som har gjort ham usikker?

Skjult ID med pseudonym T lø. 12 des. 2009 17:34

@kit

Ja så enkelt er det å sette mennesker i bås!

"Har du i det hele tatt truffet på folk utenfor din egne lille akademiske Oslo Vest sfære?"
Du kunne ikke bommet mer på hvem jeg er...eller hvilken sfære jeg beveger meg i.

Men om du leste deg jeg skrev med litt horisont, så hadde du kansje sett at jeg ikke nevner med ett ord at jeg har lang eller akademisk utdannelse, men at jeg er en samlet sum av alt jeg kan og ikke kan, og at det ei gir meg mindreverdighetskomplekser fordi noen vet eller kan mere enn meg eller vice versa!

Hva mine sosiale antenner angår så er de ganske velutviklede, faktisk så velutviklede at jeg også tar innover meg mennesker som har mindreverdighetskomplekser uansett årsak! også at enkelte mennesker gjør det de kan for å gi andre mindreverdighetskomplekser for å heve seg selv i mangel av....ja nettopp sosiale antenner!

Skjult ID med pseudonym kit sø. 13 des. 2009 10:56

T, jeg har vansker med å skille snørr og bart hos deg. Prøv å se bort fra meg som person og hold deg til saken, dette er tross alt en grønn tråd.

Mener du at det ikke er noen her inn som føler at den formelle utdanningen deres ikke er bra nok i en datesituasjon?

Skjult ID med pseudonym T sø. 13 des. 2009 11:06

Kit

Som du roper får du svar!

Takk for meg

Skjult ID med pseudonym Z sø. 13 des. 2009 11:29

Kanskje årsaken mindreverdighetskompleksene som noen her mener kommer til syne hos enkelte, er mer sammensatt enn manglende år på skolebenken?

Og uansett årsak: Hva gir et menneske verdi? Kanskje ok for både utdannede og ikke utdannede å gi tanken et lite minutt eller to.....

Skjult ID med pseudonym yeehaw sø. 13 des. 2009 11:51

@TS

Enig. Tror en renholder og en akademiker har ulike interesser og perspektiver på ting. At man kan være venner, ja. Men, et langvarig forhold betinger en viss intellektuell kongruens.

Og til de som ikke forstod det som stod over - ignorer innlegget.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 13 des. 2009 11:57

yeehaw

Det er ikke så vanskelig å være enig med deg egentlig.
Men det er nettopp slike innlegg (og holdninger som skinner gjennom?) som ditt siste jeg reagerer på i mitt forrige innlegg.

Man trenger ikke få andre til å føle seg dum bare fordi man ikke kan enkelte uttrykk man vanligvis ikke bruker i en normal samtale.
På den måten er det kanskje ikke engang så lett å være venner på tvers av utdannelse - i alle fall ikke likeverdige venner.
Vi kan alle noe ikke alle kan like mye om, men å fremheve det er ikke alltid like nødvendig slik jeg ser det.....

Skjult ID med pseudonym go sø. 13 des. 2009 12:00

Det er stygt sagt, jeehaw

Skjult ID med pseudonym yeehaw sø. 13 des. 2009 12:21

@ Z & go:

Når skal dere slutte å skrive under psuedonym?

Skjult ID med pseudonym Z sø. 13 des. 2009 12:26

Hva har det med saken å gjøre, yeehaw? Min mening er min uansett om jeg kaller meg Per, Pål eller Espen Askeladd....

Skjult ID med pseudonym go sø. 13 des. 2009 12:36

he, he yeeh / ironisk /
Jeg trives som "go" og tenker ikke å skifte, ikke for din skyld i hvert fall.
Dessuten er det ikke vanskelig å finne hverken Z-etas eller min profil, men det krever et par smuler intelligens, utdanninger holder her ei, lille jeehaw, skjønner du.

Skjult ID med pseudonym yeehaw sø. 13 des. 2009 12:38

Poenget mitt unngikk deg: Står du for meningene dine, skriver du ikke under pseudonym.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 13 des. 2009 12:41

Det er ditt poeng, yeehaw :-)

Mitt poeng: Jeg er den jeg er, mener det jeg mener og sier det jeg mener uavhengig av hvilket nick jeg bruker på en datingside.

(mann 51 år fra Oslo) sø. 13 des. 2009 15:26 Privat melding

Z, ingen har vel påstått noe om årsakssammenhenger? Det eneste jeg ser er en personlig observasjon.

Hva er det som gir mennesket verdi, spør du.

Problemet er at vi er i en datingsetting - eller skulle ha vært der. I kjærestesettingen er det legitimt å diskriminere. Folk har forskjellig verdi som kjærestepotensiale. Selv er jeg helt rå på å diskriminere bland annet på kjønn.

Skjult ID med pseudonym Ærlighet sø. 13 des. 2009 17:19

Når jeg finner ei dame der eneste samtaletema blir årene på skole føler jeg ærlig talt at det er på tide å gå videre.

Selv har jeg ikke så mange år på skolebenken, men om ei dame har gått 10 år på universitetet er det greit, det sier uansett veldlig lite om menneskers sosiale egenskaper.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 13 des. 2009 23:13

Så vidt jeg kan se, har heller ikke jeg påstått eller sagt så mye om årsakssammenhenger, kit?

Men beklager om jeg uttrykte meg uklart. Egentlig spør jeg ikke så veldig hva som gir mennesket verdi når jeg tenker meg om.
Jeg mente kanskje snarere å si: De som må dømme andre eller heve seg over andre, forringer sin verdi som potensiell for meg.

Forresten har jeg forstått at du er helt rå på å diskriminere på en datingside, kit. Det skjønner jeg enten jeg har utdannelse eller ei ;-)

Skjult ID med pseudonym gråtass ma. 14 des. 2009 01:00

Mye eller lite utdanning har for meg lite med et menneskes verdi å gjøre. For meg har alle mennesker samme verdi uansett! I et forhold skal jo ikke forskjeller i utdanningsnivå ha noe å si for den andres verdi som menneske. Men jeg tror også det er slik som flere skriver her at den med lavest utdanning i mange tilfeller vil føle behov for å markere seg - noe som sikkert også er veldig personavhengig!

Skjult ID med pseudonym bølle-per ma. 14 des. 2009 12:43

La oss si at en med og en uten særlig utdanning sitter og ser på f.eks. Lærkevej på TV (den danske serien). Det er liten tvil om at den med mest utdanning ser de dypere poengene i den serien enn den andre. Slike assymmetrier er ødeleggende for et forhold.
Vennskap går greit, derimot.

Skjult ID med pseudonym japp ma. 14 des. 2009 12:46

Etter å ha nådd et visst utdanningsnivå ser man da ikke på teve.

Skjult ID med pseudonym bølle-per ma. 14 des. 2009 12:51

jo, man ser på tv, men man er meget selektiv. og man lar seg verken imponere av veltalende reportere eller politikere - noe dette landet flyter over av.

:-)

(mann 49 år fra Østfold) ma. 14 des. 2009 12:52 Privat melding

Bølle-Per. Den serien har jeg aldri hørt om, men med mindre det er en serie om et spesielt yrke spiller det vel ingen rolle hva slags utdanning man har for å catche litt skjulte poeng? Som kjent lærer du ikke allmennkunnskap i utdannelsen din, om du ikke er evighetsstudent på Blindern.

Skjult ID med pseudonym bølle-per ma. 14 des. 2009 13:08

@BruceW

Det dreier seg ikke om almenkunnskap, men om evner til abstraksjon, assosiasjon og hukommelse (et samlebegrep her er intelligens). Disse tingene er genetisk betinget og ikke tillært (iallfall ikke i vesentlig grad).

(mann 49 år fra Østfold) ma. 14 des. 2009 13:18 Privat melding

Aha.. Så Jagland og jeg har ikke noe hente ved å se på den serien med andre ord ;-) Får holde meg til South Park, jeg da.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 14 des. 2009 16:32

@bølle-per
Genetisk betinget? Forklar...

Skjult ID med pseudonym pip ma. 14 des. 2009 17:18

Jeg har akademisk utdannelse men her inne tiltrekker jeg meg stort sett menn med praktiske yrker og håndverkere.
Profilen min er antakelig for koselig og ærlig ettersom intelligensiaen skygger unna.
Artig å oppdage slike utilsiktede sjakktrekk :o)

(mann 51 år fra Oslo) ma. 14 des. 2009 17:54 Privat melding

bølle-per, høyere utdanning og intelligens er ikke nødvendigvis ekvivalente. Jeg godtar at du trenger noe intelligens for å gjennomføre høyere utdanning, men ikke alle med høy intelligens har høyere utdanning. Det høyere utdanning som oftest sikrer er en intellektuell og kulturell ballast.

Skjult ID ma. 14 des. 2009 18:12

Nordmenn:) Liker å skryte på seg at de er smart, har mye penger, fin bil og fint hus.

Akademikere har en tendens til å tro prompen deres lukter bedre enn de som tok seg jobb og dreit i skolen.
Nei lille Norge, verden er for stor for til at 5 millioner mennesker skal vase rundt og være høy på pæra, og vi bør passe oss før storeslem kommer og tar oss.

Lær det du må, og bruk livet ditt til å få erfaring. Ikke vær kjepphøy. Brutus på gata bryr seg fint lite hva slags karakterer du fikk, før han bestemmer seg for å ta tingene dine og stikke en ananas opp i rassen din :)

Folk som ser på utdanning som status har ikke skjønt det. Utdanning er til for å utvikle landet. Et land full av idioter kommer ikke særlig langt, men verden slik den er idag tillater at man kan lære seg selv. Og de beste av oss er de som tok tak i det selv og banet sin egen vei. Frøkna på Frogner med Master i økonomi vil ikke kunne stille opp med så mye den dagen krise er over oss.

Ikke misforstå, kunnskap er viktig. Men det er viktig fordi det hjelper deg selv og andre, ikke fordi du får et lettere liv eller flere venner.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 14 des. 2009 23:21

Kit skriver: Jeg godtar at du trenger noe intelligens for å gjennomføre høyere utdanning.

Jeg godtar faktisk ikke den påstanden at man trenger noe intellingens (utover det heeelt normale) for å gjennomføre høyere utdanning.

Skjult ID med pseudonym Pia ma. 14 des. 2009 23:24

Z, mener du da at det ikke er samsvar mellom "noe intelligens" og "det heeelt normale" ?

Skjult ID med pseudonym agusta72 ma. 14 des. 2009 23:26

Evnen til å fullføre høyere utdanning går mer på ens selvstruktur mtp hjemmearbeid og deltakelse, enn intelligens.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 14 des. 2009 23:26

Det kan jeg ikke svare helt bombastisk på, fordi jeg ville ikke uttrykt meg som kit og sagt "noe intelligens".
I min verden er det ytterst få mennesker i denne verden som ikke innehar "noe intelligens".

Så egentlig ja. For MEG er normale mennesker mer eller mindre synonymt med en person med noe intelligens. Som de fleste av oss...

:-)

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 14 des. 2009 23:30

Men hva er egentlig intelligens i denne sammenhengen?

Skjult ID med pseudonym bølle-per ma. 14 des. 2009 23:30

@kit001

Jeg skal gi deg noe rett: Høyere utdanning i Norge krever ikke stort av verken arbeid eller innsikt! Akademiske titler sitter svært løst, noe som avspeiles i norsk "forskning."

Men, mine herrer - vi er på et sidespor.

Skjult ID med pseudonym BruceW ma. 14 des. 2009 23:31

Gjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesp

Skjult ID med pseudonym Z ma. 14 des. 2009 23:31

I denne sammenhengen? Tja....enhver idiot kan karre til seg en høyere utdanning innen ett eller annet felt, zoid.

Ergo har ikke intelligens så mye med saken å gjøre i det hele tatt :-)

Skjult ID med pseudonym bølle-per ma. 14 des. 2009 23:32

ROFL

Denne tråden er avslørende, altså :-)))

Skjult ID med pseudonym Z ma. 14 des. 2009 23:32

Ler av konstruktive Bruce og gleder meg til en feiende, kreativ og innbydende tråd totalt fri for gjesp fra hans hånd! ;-)

Skjult ID ma. 14 des. 2009 23:32

Kanskje jeg tar et par fakultet til i så fall, mens jeg venter på den rette

Skjult ID med pseudonym Z ma. 14 des. 2009 23:33

Smiler og spør bølle-per med ærlig oppriktighet: Hva avslører jeg om meg, bølle-per? :-)

Skjult ID med pseudonym BruceW ma. 14 des. 2009 23:35

-kan gjespe med hånda- :)

Skjult ID med pseudonym gråtass ma. 14 des. 2009 23:38

Godt å lese at folk har meninger om så mangt omkring utdanning, intelligens og hva som kreves for å fullføre livets skole. Kunne jo kanskje ha fullført en masteroppgave i emnet sammen hele gjengen! ;)
Jeg for min del er blitt en god del klokere av å lese innleggene til folk her. Mange nyttige innspill og utrolig mange digresjoner! :)

Skjult ID med pseudonym gråtass ma. 14 des. 2009 23:41

Kanskje på tide jeg sletter denne tråden som egentlig skulle være rimelig serriøs! :) Hilsen en utrolig seriøs trådstarter som ikke gjesper no særlig!!

Skjult ID med pseudonym Z ma. 14 des. 2009 23:46

Selv har jeg såkalt høyere utdannelse, men føler meg på ingen måte klokere eller smartere eller behov for å heve meg over de som har valgt å bruke noen på en annen måte enn meg. Men har også sagt at jeg har en slags forståelse for hvordan du tenker, gråtass :-)

Skjult ID ma. 14 des. 2009 23:47

gråtass, du kan starte en ny tråd om bare intelligens, uten utdanning

Skjult ID med pseudonym gråtass ma. 14 des. 2009 23:53

Er det noe som heter "såkalt" høyere utdannelse Z? Jeg har selvl ikke behov for å heve meg over noen som helst og DET var utgangspunktet for tråden. Andre får ta ansvaret for arrogansen ved utdannelse. Formell utdannelse er ikke alt. Jeg er like glad eller mer glad kanskje for den kompetansen jeg har fra naturen sin side som jeg har fått glede av å utvikle og perfeksjonere gjennom utdanning og jobb med mennesker. Lidenskap kalles vel det! Og mye av det samme leiter jeg etter hos ei jente også!

Skjult ID med pseudonym BruceW ma. 14 des. 2009 23:54

Legg merke til hvor mange jenter som skriver i denne tråden..

Skjult ID med pseudonym Z ma. 14 des. 2009 23:54

Se her ja! DEN signerer jeg lett og smilende, gråtass! Well spoken, SIr! :-)

Skjult ID med pseudonym Z ma. 14 des. 2009 23:55

Hever du deg over meg og de andre jentene, Bruce? Smiler......

Skjult ID med pseudonym gråtass ma. 14 des. 2009 23:55

Skjult id:
hehe.. det får andre ta seg av! Jeg er generelt lite opptatt av intelligens - med unntak av sosial intelligens da! ;)

Skjult ID med pseudonym gråtass ma. 14 des. 2009 23:58

Takk skal du ha Z! Greit å få bryna seg på dine innspill her! :) Smiler eg også!

Skjult ID med pseudonym Z ti. 15 des. 2009 00:00

..........men for å spørre deg, gråtass:

Hadde det spilt noen rolle for deg om jeg hadde utdannelse eller ei i denne tråden her slik du ser det?

Skjult ID med pseudonym BruceW ti. 15 des. 2009 00:03

Oj.. Z er jente. unnskyld. Neida, jeg er lite flink til å heve meg over andre.

Skjult ID med pseudonym gråtass ti. 15 des. 2009 00:04

Om DU har utdannelse eller ikke spiller ingen rolle nei! Jeg har lært både gjennom livets skole og andre skoler at alt utvider horisonten til den som er åpen for det! Du hadde muligens funka på andre områder også - hvem vet! Som kjæreste kanskje! JEg er ikke så fordomsfull som du tror jeg er da vettu!

Skjult ID med pseudonym Z ti. 15 des. 2009 00:07

Sorry at jeg virker maskulin, Bruce ;-)

Jeg er kanskje litt mer fordomsfull enn mange tror, gråtass. Jeg har mine klare meninger selv om jeg også er snill....og mye annet!
Tenker litt om det jeg nettopp skrev er sant.......
Jo, jeg ER litt fordomsfull. Ikke spør hvordan!

Skjult ID med pseudonym gråtass ti. 15 des. 2009 00:12

Godt å høre en sånn innrømmelse fra deg Z! Det viser jo at du har flere gode egenskaper!! :) Nå er det natta for meg.. Må opp og spinne litt i otta! Ikke alt kretser om utdanning for min del, selv om det var jeg som starta denne tråden!

Skjult ID med pseudonym go ti. 15 des. 2009 00:18

Det finnes ikke tråder uten avsporing, men her ser jeg at det hadde vært en hyggelig duskusjon som egentilg hadde helle tiden med emnen å gjøre..

Skjult ID med pseudonym mouthwash to. 17 des. 2009 16:47

Hvorfor redusere betydningen av utdannelse? Det er typisk norsk å snakke nedsettende om å ha høyere utdanning. I andre land blir høyere utdanning sett på som et gode forbeholdt de få. I Norge er nedrakking av akademikere en måte å vinne venner på. Merkelig fenomen.

Kanskje på tide å kreve skikkelige studieavgifter og få litt bedre plass på universitetene? Og legge ned halvparten av høyskolene? Da tenker jeg pipa ville fått en annen lyd. Tipper karakternivået hos studentene vil bli høyere også.

Skjult ID med pseudonym Z to. 17 des. 2009 16:51

Personlig rakker jeg ikke ned på de med høyere utdannelse, og rakker selvsagt heller ikke ned på de uten utdannelse.
Hvorfor har du lest denne tråden med negativt blikk, forresten? Ser ikke så mange som rakker ned på utdannede her, jeg :-)

Skjult ID med pseudonym XO to. 17 des. 2009 17:44

Høyt utdannede som mener de er bedre enn andre og rakker ned på dem, tar deres negative reaksjoner på dette som et "bevis" for at de rakker ned på høyere utdannelse.

Intet nytt under solen

Skjult ID med pseudonym mouthwash to. 17 des. 2009 17:46

bortforklaringer, bortforklaringer.

Skjult ID med pseudonym XO to. 17 des. 2009 17:49

Fortsatt intet nytt under solen ser jeg

Skjult ID med pseudonym wintermute to. 17 des. 2009 18:49

Om jenta har utdanning eller ikke, spiller absolutt ingen rolle for min del. Det viktigste er at hun er snill, omsorgsfull, empatisk og greie sosiale antenner. Selv om jeg har høyere utdanning selv, så har flere av mine beste venner ingen utdannelse utover videregående. Man blir ikke mer intelligent av å studere mye, man tilegner seg bare mer kunnskap innenfor enkelte fagområder.

Det er uansett ganske urealistisk å forvente at dama mi skal være en kompetent programerer som jeg kan kommunisere detaljer rundt hva jeg driver med på jobben. Faktisk kan det være litt befriende å slippe å anstrenge hjernen når man kommer hjem ;)