Alle innlegg Sukkerforum

Hvor forsiktig er du.....

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym gråtass on. 16 des. 2009 17:45

og hva skal til for at du går inn i et seriøst langvarig forhold IDAG! For min del har jeg brent fingra etter et langt og til tider fantastisk forhold og kjenner at jeg nærmer meg "ilden" forsiktigere enn før. Håpet og troen er der, men noe holder også dessverre litt igjen...

På en skala fra 1 til 10 - hvor forsiktig er du med å forplikte deg i et seriøst forhold??

Jeg er vel på en 5-6 akkurat nå, tror jeg...

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 16 des. 2009 17:55

Jeg er vel relativt lavt nede på skalaen, tror jeg, rundt 2 eller 3. Men det spørs jo hva du mener med et seriøst forhold, da. Alle seriøse forhold starter jo med at man utforsker hverandre og tar det derfra, og det er jeg klar for å gjøre, skulle rette jenta dukke opp.

Skjult ID med pseudonym pip on. 16 des. 2009 18:05

Hvis 10 er veldig forsiktig så er jeg nå på ca 9.
Derfor har jeg trukket meg vekk fra datingverdenen inntil videre.

Skjult ID med pseudonym frøkna on. 16 des. 2009 18:07

Jeg er både høyst oppe og lavest nede på skalaen på samme tid :-D

Jeg er absolutt ute etter et langvarig og seriøst forhold, men før jeg kommer dit, skal jeg bare være kjæreste uten noe forventning om at dette skal bli det store og forpliktende forholdet.
Først skal det bare være moro og å sveve på en rosa sky en stund der spenning, utforsking og nærhet er fokuset... og det tar jo uansett litt tid dersom man er heldig... først etter en god stund kommer dette med tidsperspektiv og forpliktelse fram, for min del.

Jeg tenker vel også litt som zoid, tror jeg :-)

Skjult ID med pseudonym Red on. 16 des. 2009 18:11

Jeg har ikke alltid så lett for å åpne meg og stole på andre, særlig det andre kjønn, så jeg er vel på en rundt samme sted som frøkna og zoid, 8-9

Skjult ID med pseudonym Z on. 16 des. 2009 18:29

Hva skal til for at jeg går inn i et seriøst forhold I DAG? Enkelt å svare på: Jeg treffer en mann jeg VIRKELIG liker, vel :-)

Gråtass sier at han nærmer seg ilden mer forsiktig enn tidligere. Om jeg hadde merket ilden, hadde jeg nok heller løpt rett inn i den!
Men ettersom jeg så uhyre sjelden ser noe til denne ilden, er det ikke så mye å være seriøs i forhold til - ei heller prøve eller teste ut.

Jeg er uhyre forsiktig mht å involvere meg i våsete forhold, men om det hadde vært snakk om seriøse saker? Da er jeg helt klart 1....

Skjult ID med pseudonym pusen on. 16 des. 2009 19:07

Jeg er i den situasjonen nå og vil vel si at jeg første tiden var 8, for nå å være på to.
Det er skummelt og man er redd for å bli såret. Men skal man vinne, må man våge :)

Skjult ID med pseudonym gråtass on. 16 des. 2009 19:07

@zoid
Med seriøst forhold mener jeg at man ikke bare løper inn i et forhold for å ha et forhold, men har tanker om at det faktisk kan bli noe mer enn bare utforsking og moro for noen måneder eller år! Enig i at det begynner der med utforsking/ avklaring osv, men er man for forsiktig kan det jo fort også slutte der hvis man ikke tør.. Det forutsetter jo uansett at det er bra match!

Jeg har bare en følelse av at jeg kan bli en som ikke blir helt fornøyd når jeg prøver å finne "den rette" igjen. Gidder ikke nøye meg med second best bare for å få ro i sjela... Nytter ikke at jeg bare virkelig liker dama - det praktiske må også funke. Det veit jeg etter 10 års sammenhengende forhold!

Skjult ID med pseudonym Rubenmainn on. 16 des. 2009 19:07

Hva som skal til?

Tja, det å bli "bergtatt" på den rette måten - det å bli fasinert, kjenne forelskelse og være helt fanatisk oppslukt av henne 24/7.
Det hjelper godt på vei.

Skjult ID med pseudonym LilleMy on. 16 des. 2009 19:08

Involverer meg ikke seriøst med noen jeg ikke har kjent en 10-15 år. Seriøst..

Skjult ID med pseudonym Z on. 16 des. 2009 19:12

Er ikke så redd for å bli såret, jeg. Er nok mer redd for at jeg ikke finner dette mennesket som passer perfekt for meg....

Og jeg tror du har rett, Gråtass. Man kan lett miste om man ikke tør å vinne.

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 16 des. 2009 19:12

@gråtass
Nå har ikke jeg erfaring med i nærheten av så lange forhold, så det gir selvsagt en annen ballast.

Men jeg synes problemstillingen blir litt underlig, for jeg tror da de fleste(?) som er ute etter noe mer enn et elsker/elskerinne-forhold faktisk ønsker at det skal bli noe mer enn dette. En kan jo uansett ikke vite på forhånd om det faktisk blir det, derfor vil jo exit-muligheten være der. Men hvis spørsmålet handler om i hvilken grad en møter representanter for det motsatte kjønn med et ønske og håp om at dette faktisk skal bli noe som kan vare, så må jeg jo definitivt si at, joda, det gjør jeg.

Skjult ID med pseudonym tvilling on. 16 des. 2009 19:29

Jeg syns det er synd å lese at flere av dere er så skeptiske til å gå inn i nytt forhold, jeg skjønner og vet at det å bli sviktet/ skuffet ikke er den beste følelsen. Etter 13 års sambo/ekteskap var det tøft å innse at det ikke går rette veien, men jeg tror ikke det rette er å droppe dating / flørting. Alle har godt av positiv tilbakemelding, jeg synes det er utrolig godt å kunne date og få disse gode vibbene igjen. Man behøver jo ikke å gå så langt med personer man er litt usikker på og heller si fra om det skurrer. Jeg vil ikke sette meg på noen plass på skalaen ,det forandrer seg etterhvert som man blir mer kjent med den man dater. Hvis man er åpen og ærlig tror jeg man får ærlighet og åpenhet tilbake. Når den store avgjørelsen om man skal gå inn i et seriøst forhold må jeg for min del si at det vil være godt gjennomtenkt, men jeg har fortsatt ikke garanti for at det vil vare... Det er bare å krumme nakken og gå på med godt mot, det går nok den rette veien til slutt :-)

(mann 49 år fra Vestfold) on. 16 des. 2009 19:32 Privat melding

Er enig med deg der @gråtass, etter et langt forhold bak seg, for min del 17 år, så tror jeg nok at jeg også er litt forsikig, men velger å være såpass optimistisk at det er fullt mulig å finne den "rette" igjen, om man kan si det slik.
Har heller ingen ønsker om å involvere meg med noen som jeg bare liker, det må stemme på alle punkter og skal føle at dette er noe jeg virkelig vil, intensjonen med å finne noen igjen er jo for at det forhåpentligvis skal vare livet ut.
Men etter å ha vært i et såpass langt forhold som jeg har så er jeg nok litt mer "forsiktig" enn jeg var før i tiden, både for min egen del og for barna mine, er tross alt ikke bare meg det gjelder...... det hjelper jo lite om jeg finner den "rette" for meg og hun og barna mine/ evt. hennes ikke går overens.
Men her er det bare å ta sats og tro på at det finnes noen for alle og enhver!!!!

Det ordner seg for snille gutter/ menn!!! ;)

Skjult ID med pseudonym gråtass on. 16 des. 2009 19:43

@hofingen
Syns du hadde et veldig flott innlegg der! Utfylte en god del av mine tanker. Som deg er jeg også veldig opptatt av at ei jente skal komme overens med barna mine - mye som skal stemme! Takk for gode ord fra Hof! :)

Men jeg er en positiv skeptiker som syns det er fantastisk å date damer som gir meg masse tilbake! Det gir håp for framtida! Yeehaa!

Skjult ID med pseudonym pip on. 16 des. 2009 19:45

@tvilling

For min del skyldes det at jeg ikke lenger stoler på min egen dømmekraft.

Håper jeg har lært nå, for n'te gang - men inntil videre har skepsisen tatt fullstendig overhånd. Og da føles det ikke som noe poeng å prøve. Det er ikke bra hverken for meg eller den/de jeg eventuelt skulle møtt nå.

Mulig jeg ender opp med å foretrekke singellivet..

(mann 49 år fra Vestfold) on. 16 des. 2009 19:50 Privat melding

@pip

Man lærer så lenge man lever var det noen som sa til meg engang ;)
Men ikke gi opp håpet, behold optimismen i stedet og legg skepsisen litt på sidelinja, ingen som "fortjener" eller skal foretrekke singellivet mot alt det fantastiske et godt forhold har å by på ;)

Skjult ID med pseudonym pip on. 16 des. 2009 19:55

@Hofingen, mulig jeg tar til vett og kommer på bedre tanker (har jo skjedd før ;p )
Men foreløpig fremstår dette som ren gambling for meg, da jeg tydeligvis ikke er i stand til å kjenne lusa på gangen.

Skjult ID med pseudonym tvilling on. 16 des. 2009 20:01

@pip

Det var leit å lese :-( Jeg syns det er utrolig viktig å få god tilbakemelding fra de rundt meg, det er viktig å gi også. Det gjelder venner og kolleger også. Det beste er jo å få det fra en man liker ekstra godt, og jeg har kontakt med ei nå, som jeg ikke dater eller har andre planer med akkurat nå. Jeg har slitt veldig etter siste brudd og vet hvor ille det kan være. Men nå har en ny verden åpnet seg for meg....Det behøver ikke være seriøst fra første dag, men det kan utvikle seg. Jeg gir og tar av den gode følelsen det er å rose og oppmuntre andre i hverdagen, det blir så mye lysere og lettere da. Om det er date eller bare en sosial sammenkomst er ikke viktig. Bare prøv, ikke tenk forhold eller forpliktelser så tror jeg godfølelsen kommer tilbake snart :-)

(mann 49 år fra Vestfold) on. 16 des. 2009 20:05 Privat melding

@pip

Selvfølgelig tar du til "vettet" du også... ;)
Klart at nettdating er gambling, men man må jo gamble litt for å vinne også... :P

Skjult ID med pseudonym gråtass on. 16 des. 2009 20:08

@tvilling
Veldig kloke tanker som jeg absolutt henger meg på. Viktig å ta vare på de gode opplevelsene. Og som oftest må man ta ansvar for å skape de selv! Har samme erfaring som deg - ikke så nøye hvilken arena eller sammenkomst bare jeg kjenner livsgleden boble sammen med det andre mennesket!

Skjult ID med pseudonym frøkna on. 16 des. 2009 20:29

For min del tror jeg at det er viktig for meg å kjenne på at jeg ikke forplikter meg til noe som helst annet enn å la være å date andre i starten av et forhold og ellers bare være "grei, positiv og konstruktiv og sørge for fine opplevelser for oss begge" ;-)

Det virker litt skummelt for meg å skulle vurdere om dette skal være noe jeg skal forplikte meg til på langvarig basis når jeg treffer noen jeg i utgangspunket liker godt nok til å følge opp videre.
Jeg er i tillegg en av dem som fort bakker ut dersom den andre litt for fort lager seg seriøse forventninger om alvorlighetsgrad og framtid.
Jeg håper det går an å komme i et forhold med noen uten at alt det alvorlige og forpliktende må være på plass fra dag en. Hvis ikke har nok jeg dårlige framtidsutsikter på kjærlighetsfronten ;-)

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 16 des. 2009 20:34

@frøkna
Er for så vidt enig med deg, men det er forskjell på å gå inn i et forhold der man håper dette skal kunne lede til noe og å gå inn i et forhold der man forventer dette skal kunne lede til noe.

Skjult ID med pseudonym frøkna on. 16 des. 2009 20:39

Jeg er veldig enig, Zoid, og det første alternativet er nok det som absolutt passer best for meg :-)

Skjult ID med pseudonym tvilling on. 16 des. 2009 21:18

Hmmm, syns det er veldig mye alvor her nå. Hva med å snu litt på flisa. Det er ikke gitt at man skal inn i et seriøst forhold øyeblikkelig når man treffen en man liker ,ting tar den tid det tar, ikke stress! Hva man nå enn kaller det, om det er date eller hva ,si fra om dine fremtidsutsikter og hva du mener er riktig mellom dere. Si det som det er, tror ikke det skremmer noen bort så lenge du er ærlig.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) on. 16 des. 2009 21:44

Jeg er ikke redd for å satse når jeg finner en som jeg virkelig for følelser for.
Det er vel det å komme dit som er problemet. Etter en haug av dater har jeg funnet ut at det er vanskeligere enn først antatt.
Men merker jeg at han er redd for å satse blir jeg gjerne litt skeptisk selv .. husk at negativitet smitter.

Skjult ID med pseudonym gottery to. 17 des. 2009 07:02

går ikke inn i seriøse, langvarige forhold. jeg gjør som resten her - bruker tiden på diskusjonsforumet. så legger jeg meg.

Skjult ID med pseudonym gråtass to. 17 des. 2009 17:48

@gottery
Det er ihvertfall veldig safe i lengden å holde seg på forumet. Slipper jo å kjenne på all dynamikken og de forferdelige følelsene i et parforhold! Nesten så jeg er litt enig med deg - iallfall foreløpig! :)

Skjult ID med pseudonym HOpp to. 17 des. 2009 18:15

gottery du har gjennomskuet oss.... urk
Er det rart Sukker består...