Alle innlegg Sukkerforum

Hva er kreativt?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym zappa lø. 1 des. 2007 01:47

Alle her er jo veldig kreative, eller har et kreativt yrke.
Hva er kravet for å kunne kalle seg kreativ? Er det liksom opp til alle å vere kreative fordi vi kan lage dorullnisser, eller jobber med markedsføring. Hallo!! Er du så kreativ at det er verdt å nevne -så er du kunstner!

Skjult ID med pseudonym Kandolor lø. 1 des. 2007 02:10

Kravet for å kalle seg kreativ er det hver enkelt som setter :)
Jeg mener dog ikke kreativitet behøver å ha noe som helst med å kunne kalle seg kunstner (selv om kreativitet egentlig er en forutsetning for å kunne utnytte kunstneren i seg).
For...er du ikke kreativ når du klarer å finne løsningen på en situasjon som virker uløselig?
Når du leker og f.eks et høstlandskap blir til mars, den røde planeten som du tilfeldigvis har landa på, og alle du møter er helt nye og hele verden er helt ny?
Når det er slutt på dopapiret?
hehe :)

Men atså - kreativ mener jeg er å beholde lekenheten, utforskertrangen og løsningsfokuset i alt man gjør og opplever :)

jeg tror de fleste er veldig kreative hver eneste dag.
Ut i fra min forståelse av begrepet i allefall :)

Skjult ID med pseudonym zappa lø. 1 des. 2007 02:30

Er det å være kreativ forutsetningen for å utnytte kunstneren i seg? Tror du definerte store kunstnerene ville kalle seg kreative? Neppe. Til større kunstner du er, til mindre har du selvinnsikt om din egen kreativitet -tror jeg. Så definerer du deg selv som veldig kreativ, så viser det bare at du nettopp ikke er det.

Det er som at noen sier at jeg er gal. Da er du ikke det. Fordi for å kunne definere deg selv som gal så må du vite hva som er normalt. Vet du det -så er du ikke gal.

Den kreativiteten som framkommer her er derfor bare normal oppfinnsomhet, som noen vet å sette et fint ord på.

Skjult ID med pseudonym Kandolor lø. 1 des. 2007 02:53

Jeg sa ingenting om selvinnsikt...men kreativitet er ofte "driven"(forutsetningen...motivasjonen...det som fører ønsket og idéen lenger enn tanken) til å klare å få noe ned på papiret/lerretet eller hvilket medium det skulle være...og du sier det jo selv...at du tror store kunstnere ikke har selvinnsikt om sin egen kreativitet (Om hva så ér... er de ikke kreative fordét?må det selvinnsikt til?)

Hmm...vet ikke om jeg skjønner hva du mener...mulig jeg er for trøtt...
Ikke gal hvis noen sier det, og ikke gal hvis man sier det selv, for hvis man vet man er gal, så er man det ikke?
Så egentlig er man aldri gal? :/

Hvis noen sier jeg er gal, så er jeg kanskje det.
Kanskje jeg mangler forutsetningene for å se det selv, der og da.
Det betyr ikke at jeg ikke er gal. Sykdomsinnsikt er ikke en utpreget del av en psykisk lidelse i de dårligste øyeblikkene...
(og gal er vel ikke det beste ordet...) :)

Men hva har dette med kreativitet å gjøre? Og hva er normal oppfinnsomhet? er ikke det nettopp kreativitet?
tror ikke like mange her setter skåren like høy på kunstnerisk (tror det derfor er delt inn i både kreativ og kunstnerisk, så kan de som ser på seg selv som kreative skåre høyt, selv om man ikke ser på seg selv som kunstnerisk).

Vel, jeg får eventuelt fortsette denne i morgen. Nå MÅ jeg sove.
Natta :)

Skjult ID med pseudonym tigerdyr lø. 1 des. 2007 11:23

Syns det blir feil å kalde noe for et kreativ yrke da der finnes regler, blåkopier og standard-maler å jobbe ut fra i alle yrker nevnt ovenfor, og basert alene på de vil du kunne gjøre en grei nok jobb uten å være særlig kreativ selv. Er man derimot kreativ kan resultatet bli både mye bedre og mye dårligere enn ellers.

TS's eksempel med kunstnere er et eksempel på stort set meningsløs kreativitet. For meg må din kreativitet resultere i noe brukbart, noe av verdi, og for meg er oppfindere de mest kreative mennesker jeg kan komme på; de ser muligheter hvor andre ser problemer, og skaper noe helt nyt som løser et gitt problem uten å ha den luksus med blåkopier tilgjengelige.

Skjult ID med pseudonym Mannen lø. 1 des. 2007 11:27

Synes du var kreativ som kom på dette innlegget jeg, Zappa! ;-)

Skjult ID med pseudonym kvinne33 lø. 1 des. 2007 12:09

Jeg har gått og går på maleskole, tegner og maler og ønsker å kunne leve (ihvertfall delvis) av kunsten om noen år, i tillegg tar jeg plagg og syr dem om til noe helt annet, designer mine egne ting og gjør om, og ser på meg selv som kreativ og kunsterisk.
I tillegg bruker jeg kreativiteten min når jeg danser, lager mat, sminker meg, kler meg, stort sett.

De kunsterne jeg kjenner (som er noen etterhvert, i og med at alle lærerne på kunstskolen er utøvende kunstnere, med god produksjon og gallerier/utstillinger), ser på seg selv som kreative, til tross for at de altså ER det. Så det å være noe, trenger ikke bety at man ikke kan se at man er det.

Men for meg er ikke det å være kreativ nødvendigvis det samme som å være kunstnerisk, som Kandolor sier, da hadde det vel ikke behøvd å stå BÅDE kreativ og kunstnerisk i spørsmålene her.
En som skrive dikt kan være kreativ, eller ikke.

Synes det er vanskelig å si at noen ikke er kreative, fordi di ikke er kunstere. Mange kunne helt sikkert vært kunstere og har kreativiteten i seg, en velger å bruke den på annet en å lage kunstverk. Oppfinnere som nevnt over, er i aller høyeste grad kreative, men tviler på at en oppfinner kaller seg en kunstner av den grunn.

og å jobbe med f.eks markedsføring, KAN kreve kreativitet, noen må lage reglene og malene, mange er med på eller har ansvar for å gjøre om på regler og maler.
Det dreier seg om å se komposisjoner, fargesammensetninger, se og sette sammen noe som selger og ser bra ut, gir det inntrykket man ønsker at det skal gi, uttrykke noe man vil det skal uttrykke.

Man KAN sikkert jobbe med det uten å være kreativ, men jeg tror det blir enklere å få det pent om man er kreativ.

Skjult ID med pseudonym Kandolor lø. 1 des. 2007 12:33

Mulig jeg ordla meg litt diffust her i nattens mulm og mørke, men jeg mener ikke at kreativ og kunstnerisk er det samme. Det er det jeg _ikke_ mener :)
Men, jeg mener er at for å være kunstnerisk, er man _ofte_ kreativ...at kreativiteten er "drivet"....mulig jeg bruker ordet kreativ feil her, men jeg ser på kreativitet som en slags inspirerende motor. I alle sammenhenger.
Tror man kan være kunstnerisk uten å være kreativ....(selv om jeg tror at man ofte er/blir kreativ når man er kunstnerisk - "malehumør"), og tror absolutt at man kan være kreativ uten å være spesielt kunstnerisk! :)
Hmm...kanskje kunstnerisk er mer kreative _evner_?

Jente33: Du høres i allfell både kreativ & kunstnerisk ut :) &...,ble nysgjerrig på skolen din :) Er den bra?

(og over tigerdyr sitt innlegg var det to andre som han kommenterer, ikke mitt) :)

Skjult ID med pseudonym Kandolor lø. 1 des. 2007 12:36

Rettelse:
Kvinne33 og i allefall.
(heheheee) :)

Skjult ID med pseudonym lady35 lø. 1 des. 2007 13:15

Jeg tror mange kunsterne og folk i såkalt "kreative yrker" ofte føler de har litt hevd på kreativitet. men det kna skyldes mangelnde innsikt i hva andre driver med. En ingeniør kan være mange ganger så kreativ som feks en skribent eller billdekunstner.
Avansert teknologi hadde aldri kunnet bli utviklet uten visjoner og kretaivitet, og skal man finne løsninger på komplekse problemer må man kunne tenke utenfor boksen. Hvordan skulle man ellers fått oljen opp av havbunnen?
T.o.m. regnskapsførere kan være kreative selv om det kan høres ut som en eneste stor selvmotsigelse. Kreativ bokføring er jo et velkjent - og for noen et veldig nyttig - fenomen.

Skjult ID med pseudonym tigerdyr lø. 1 des. 2007 14:29

Helt enig - det var som jeg kunne ha skrevet det selv, lady35.

Skjult ID med pseudonym Kandolor lø. 1 des. 2007 15:00

lady35:
Det var som jeg ikke kunne skrevet det selv, men det var noe sånt jeg mente også (kom bare ikke så godt frem, merkelig nok...) ;)

Skjult ID med pseudonym OLE lø. 1 des. 2007 15:16

Så du mener at jeg som jobber som Kreatør, ikke kan kalle meg kreativ?

Skjult ID med pseudonym Kandolor lø. 1 des. 2007 15:23

Ole: Selvsagt mener jeg ikke det (og det kan jeg ikke se at andre her mener heller)! :)

Skjult ID med pseudonym Hallo lø. 1 des. 2007 15:44

Til alle dere kretaive kunstere som vi er med og brødfør....Les tilskudd, etc.
Syntes det er bra at vi har slike folk i samfunnet, jeg da. Tenk hvor kjedelig uten dem. Ikke noe å diskutere...he,he.
Var jeg kreativ nå..?

Skjult ID med pseudonym NN lø. 1 des. 2007 16:00

Hvis du synes "alle her" har en bestemt egenskap, er det kanskje fordi Sukker har filtrert ut de andre for deg?

Skjult ID med pseudonym kvinne33 lø. 1 des. 2007 22:57

Kandolor: er veldig fornøyd med skolen jeg går på nå, har gått skoler med forskjellig teknikk i gamle dager (fniser), men den jeg går på nå, fokuserer mer på sanselighet, det å kunne uttrykke sine egne følelser og bruke seg selv og sin historie på en egen måte. Veldig deilig måte å jobbe på, samtidig som vi selvsagt går igjennom teknikk og slikt også.

Hallo: det er rimelig mange kreative kunstnere som før seg selv fullt og helt gitt, som jobber med andre ting i tillegg, for å ha råd til det man trenger og samtidig kan jobbe med kunsten.
Og ja, det er indelig godt at det finnes forskjellige folk i samfunnet, ellers hadde det blitt rimelig kjedelig. Også bidrar vi alle sammen på hver våre måter, det er så fint synes jeg.

Skjult ID med pseudonym sunway77 sø. 2 des. 2007 00:34

ja det er vel forskjell på kreativ og kunstner da,
man er da kreativ om man feks. finner løsninger på små og store problemer,finner på ting å gjøre
har et yrke hvor du må skape noe,det er ganske kreativt mener da jeg

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 2 des. 2007 01:26

Men er det nødvendigvis så stas å være kreativ da?
Synes det er et "moteord" som for lengst har gått av moten jeg, og som til tider kan være litt belastende. Vel......

Jeg tror man kan være kreativ innen alle yrker ja. Kreativ er evne til å leke, løse oppgaver på uventede måter, tenke nye tanker og videreføre dem osv osv.

Men det eneste jeg virkelig vet at kreativitet er at det er forferdelig å være kreativ og ikke være på en "hylle" der man kan få utløp for sine kreative sider! DA er det på tide å gjøre noen vågale grep! ;-)

Skjult ID med pseudonym Pippi sø. 2 des. 2007 01:38

Synes kreativ er et like oppbrukt begrep som psykopat jeg ;=)))))))))

(kvinne 40 år fra Oslo) sø. 2 des. 2007 01:42 Privat melding

Kvinne33: Gjerne send meg en melding om navnet på skolen! Sånn hvis du har lyst :)

Skjult ID med pseudonym jepp sø. 2 des. 2007 01:47

hmm.. si meg hva du gjør,/tenker/føler, så skal jeg dane meg et bilde av hva/hvem du er

slike adjektiv som f.eks kreativ sier i grunnen lite når det står alene. si heller hva som gjør at du mener du er kreativ.

det var min mening.

selv er jeg en asosial og problemfokusert

Skjult ID med pseudonym Pippi sø. 2 des. 2007 02:01

@Jepp - jeg digger deg Klem fra løsningsorientert og proaktivt Pippi ;=)))))))))))))))))))))))))))))

Skjult ID med pseudonym Ludo64 sø. 2 des. 2007 02:05

Kreativ regnskapsfører søke......
Er Sukkerfester utgiftsførbart, kreves det evt spesifisert mva?
Går det under sosiale arrangement/kundekontakt eller rett og slett smøring?
Noen svar fra drosjesjåfører/ eiere?

Skjult ID med pseudonym jepp sø. 2 des. 2007 11:03

Pippi.. jeg digger deg også ;-) .. særlig de flettene dine er superdigg ;-) DET er kreativt det ;-)

Skjult ID med pseudonym kit001 sø. 2 des. 2007 11:43

Blir ikke kreativt ofte bruket i stedet for kunstnerisk? Jeg har inntrykk av at på mange profiler kunne det like så godt ha stått kunstnerisk i plassen for kreativt. Det er selvsagt en fordel om det kunstneriske uttrykket er kreativt, men kreativt er da mer? kreativ regnskapsførsel, kreativ fondsforvaltning (les Terra-securitys), gjøre saker og ting på en ny og bedre måte?

Skjult ID med pseudonym jepp sø. 2 des. 2007 11:57

kit .. hehe.. måtte le nå.. først refererer du til Terra, dernest; "Gjøre saker og ting på en ny og BEDRE måte" :-) hehe

Skjult ID med pseudonym Pippi sø. 2 des. 2007 12:43

Herregud skal vi diskutere terrarister her inne også nå?

- betyr det at tråden er død, og at det egentlig ikke er så spennende å diskutere om en kreativ person er damer som sitter å scrapper eller om vi snakker Nerdrum? ;=))))))))

Skjult ID med pseudonym kit001 sø. 2 des. 2007 13:47

*hehe* Ja, nei, jeg fant ut at jeg bare hadde negative eksempler på kreativitet utover det kunstneriske.