Alle innlegg Sukkerforum

Dominerende kvinne eller en sterk personlighet!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Pippi lø. 1 des. 2007 21:06

Vi har diskutert sterke kvinner på forumet. På sidelinjen har Kravstor og jeg hatt en tanke som jeg vil løfte ut på forumet.

Tanken er at det er en forskjell mellom kvinner som er sterke i form av karriere, og sitter i en lederstilling på et høyt nivå i næringslivet. Denne typen kan være dominerende og kan oppfattes som mannhaftige av menn. Og så har vi den andre typen som ikke nødvendis er næringslivsleder, men som er sterk i seg selv. Den kvinnetypen som er tilstede for andre, og har gjerne god psykologisk innsikt. Til slutt har vi kombinasjonen av disse egenskapene.

- er vi inne på noe her? kan vi skille mellom sterke kvinner og sterke kvinner? Har noen tenkt det samme som oss?

Over til dere ;==))))))

Skjult ID med pseudonym lady35 sø. 2 des. 2007 00:37

Ja, det tror jeg. Og den ene typen er mer synlig, og skremmende enn den andre.
Men Pippi er jo verdens sterkeste da. Det har jeg lest i en bok en gang.

:-)

Skjult ID med pseudonym Pippi sø. 2 des. 2007 12:49

Den ene typen skremmer gutta tror jeg! - mens den andre typen kanskje er attraktiv for gutta ;=)))))

Spent på å høre guttas meninger om dette på en regntung søndag! Og hva mener jentene- tror du vi har en typeforskjell ?

Pippi er veldig sterk altså men det er Lady35 også - for det har Pippi lest på forum!

Skjult ID med pseudonym Mr. A sø. 2 des. 2007 13:47

Definitivt en forskjell... Viktig for jobbe-sterke å ikke ta med seg "jobbtricksene" hjem! Er selv i en nokså tøff bransje og er vant til å stille krav i øst og vest. Veeeldig viktig å ikke ta med seg denne tankegangen på fritiden, da blir jeg jo helt enktelt ufordragelig. Fritid og jobb er to forskjellige personligheter for meg nesten...

PS! Ikke bare kvinner dette gjelder for altså, jenter! Selv om dere er veldig fokusert på dere selv her... :P

Skjult ID med pseudonym lady35 sø. 2 des. 2007 15:24

Ja, jeg tror jeg er ganske sterk, feks ved at jeg sier det jeg mener. Men toner meg ned når jeg ikke er anonym, fordi det kan være turn-off for endel gutter. Tror de da kan oppfatte meg som den første typen (dominerende) og det er jeg ikke. Eller så føler de at kommer til kort ved å bli motsagt.

Men altså; det er noen mennesker som ikke nødvendigvis utstråler styrke i form av makt og penger, men som bare aldri knekker sammen, uansett. Kanskje det har med evne til å akseptere tingenes tilstand, ikke bli bitre, ha et positivt livsyn å gjøre?
Men denne type styrke tror jeg ikke skremmer noen, den er vel bare bra - men kan være vanskeligere å merke før the going gets rough.

Mr A, kjenner typen som tar med seg jobbtricksene hjem - men tror du det er mulig å skille radikalt mellom jobb og privat?
Jeg tro det er nesten umulig å ikke bli påvirket som person av miljøet du har på jobben, enten det gjelder atferd, sjargong eller verdier. Samtlige meglere jeg har møtt snakker kanonfort, hele tiden, og de fire sykepleierne jeg kjenner er "positive" mennesker. For å ta noen banale eksempel.

Forøvrig, det med styrke gjelder begge kjønn. Bare at for en mann er det bra å være sterk, kanskje dumt å være svak..?!
Ble skrevet noen innsiktsfulle innlegg i en annen tråd, der hovedpoenget er at man søker en partner som gir en bekreftelse og får en til å føle seg vel... Og den baseres jo både på ens egen selvfølelse og trygghet, og partnerens personlighet og atferd. De menn som fikser sterke damer, er dem som er trygge på seg selv. Og damene som faller "svake" menn (lavmælte, forsiktige, lavtlønte - for å bruke motpolen av sterke kvinner), er kanskje damer som liker å ha kontrollen, og/eller "ser" mer i ham og vektlegger disse tingene - som feks fine verdier, snillhet, klokskap etc.

Skjult ID med pseudonym Mr.A sø. 2 des. 2007 16:47

Ja, det må være mulig å skille radikalt mellom jobb og privat, men jeg tror en må være bevisst på skillet. Og det er mange som ikke er det. Tenk deg å hele tiden snakke med en "megler" hjemme? Eller alltid ha en "prosjektleder" med på å lage middag? Fungerer jo ikke det. Kjæreste er en egen "jobb" og krever egne egenskaper og bevissthet på at rollen er forskjellig!

Skjult ID med pseudonym Ung kvinne sø. 2 des. 2007 16:55

Helt enig med deg Mr.A . Det er to forskjellige roller, det å være på jobb, og det å komme hjem og være kjæreste. Det er viktig å kunne skille mellom disse to .Bra innlegg pippi. En kan skille mellom det å være sterk og være sterk........Som jeg har skrevet før, er det de verdiene en vokser opp med, som gjør deg til den du er, og som igjen er med på å gjøre deg sterk.

Skjult ID med pseudonym lady35 sø. 2 des. 2007 16:56

Helt enig med deg, og med kjæresten kan jo du være den du ikke kan være på jobb - blant annet. MEN jeg tror det er mange som ikke gjør det. Særlig verdisyn smitter over.

Hehe, å ha med en prosjektleder til å lage middag får meg til å tenke på å lage middag med min tante (siv.ing.konsulent).
Men det slår ikke bursdagsbesøk med en barneskolelærer. Da er det allsang og selskapsleker så det holder.
Men egentlig litt sjarmerende også, det er jo folk som sikkert har havnet på rett hylle i alle fall!
Men det er jo deilig å kunne ha et fristed og SLIPPE å være sånn - hvis man har behov for det.


Skjult ID med pseudonym kravstor sø. 2 des. 2007 16:58

@Pippi og lady35!

Dere er utvilsomt sterke kvinner, men ikke av den typen som de fleste av oss menn vil ha problemer med å forholde seg til. Utfordrende kan dere kanskje være, men ikke avskrekkende.

Sitat lady35.....
"Mr A, kjenner typen som tar med seg jobbtricksene hjem - men tror du det er mulig å skille radikalt mellom jobb og privat?
Jeg tro det er nesten umulig å ikke bli påvirket som person av miljøet du har på jobben, enten det gjelder atferd, sjargong eller verdier."

Her tar du opp en veldig relevant og viktig problemstilling. Jeg har selv jobbet i litt ulike salgsmiljøer. I noen bedrifter er det veldig resultatorientert og kynisk. Leverer du ikke resultatet er det rett ut. Disse miljøene har ofte stor gjennomtrekk av nye selgere til enhver tid. Den andre ytterligheten er også resultatorientert, men ser mer på de ansatte som en ressurs de kan utvikle for å oppnå resultater. Dette miljøet er mer støttende og mindre kynisk.

Hva skjer med en kvinne som jobber som leder i det første miljøet. Blir hennes kvinnelighet og empati skadet av å stadig si opp selgere som ikke har klart målene. I hvor stor grad blir vår personlighet påvirket av miljø i jobbsituasjon og hvor stor grad av arv/oppvekst. Kan et voldsomt fokus på resultater gjøre deg mindre empatisk.

Skjult ID med pseudonym Ung kvinne sø. 2 des. 2007 17:03

Enig med deg igjen, at det er nok noen som ikke klarer å skille mellom det å være "perfekt" og høytidelig på jobb, og hjemme. Tror det er enkelte som tar seg selv veldig høytidelige generelt, og som igjen er opptatt av å være så korrekt,at de opptrer slik hele tiden. Men, guri, det må da være fryktelig slitsomt, og måtte føle at en hele tiden må være så "perfekt".........: (

Skjult ID med pseudonym Mr.A sø. 2 des. 2007 17:05

Tror også det er mange som ikke gjør det, Lady. Men som med alt annet må det jobbes med! Bevissthet på problemet et ett godt skritt på veien! :o) Jeg mener bare at i de fleste tilfeller, så er det kanskje ikke direkte "styrken" som er problemet, men den er veldig lett å skylde på! :o) Kanskje greit å tenke gjennom om det kan være andre grunner også? :o) Jeg prøver gjøre det hele tiden selv i alle fall,men mulig jeg tenker for mye.... ;o)

Skjult ID med pseudonym lady35 sø. 2 des. 2007 17:13

Helt enig med deg, og med kjæresten kan jo du være den du ikke kan være på jobb - blant annet. MEN jeg tror det er mange som ikke gjør det. Særlig verdisyn smitter over.

Hehe, å ha med en prosjektleder til å lage middag får meg til å tenke på å lage middag med min tante (siv.ing.konsulent).
Men det slår ikke bursdagsbesøk med en barneskolelærer. Da er det allsang og selskapsleker så det holder.
Men egentlig litt sjarmerende også, det er jo folk som sikkert har havnet på rett hylle i alle fall!
Men det er jo deilig å kunne ha et fristed og SLIPPE å være sånn - hvis man har behov for det.


Skjult ID med pseudonym Mr.A sø. 2 des. 2007 17:15

Ja, Ung Kvinne. Jeg blir sliten av det. Takk for at du forstår... :P

Skjult ID med pseudonym tigerdyr sø. 2 des. 2007 17:20

lady35:

Mener du at menn som har fine verdier, er snill og klok er svake?
... og til og med finner likheter mellem det og å være lavtlønnet?

Må si jeg finner det noen ganske absurde påstander og passer overhodet ikke inn i min virkelighetsoppfatning, men hvis mange faktisk har den holdning / tro forklarer det kanskje en ting eller to for meg. Jeg er fornøyd med den jeg er og at jeg er ærlig, snill og klok og har fine verdier er blant de tingene jeg er aller mest fornøyd med (vær slik mot andre du ønsker de skal være mot deg) og samtidig er jeg ganske godt lønnet, forsiktig/(omtenksom!), har integritet, er standhaftig og lar ingen ta kontrollen/ræva på meg - og når jeg har skjønt at jeg ble forsøkt manipulert, har hun fått fyken. Så hvilke kvinner skal jeg henvenne meg til da, iflg din teori? Er oppriktig nysgjerrig...

Skjult ID med pseudonym Mr.A sø. 2 des. 2007 17:23

Tror du må utdype litt, Tiger'n! Hvilke påstander passer ikke inn :o)

Skjult ID med pseudonym lady35 sø. 2 des. 2007 17:24

Ja, Ung kvinne, jeg tror jeg vet hva du mener; det er noen som virker ikke-autentiske, affekterte, absolutt hele tiden. Som om de har et slags manus. Ser jo dem kun i omgangskretsen, men lurer på om de er sånn hjemme også...og om de "kjenner" på det selv/kjenenr seg selv?!

Skjult ID med pseudonym tigerdyr sø. 2 des. 2007 17:32

Mr.A. - det var svar til lady35's innlegg kl 15:24 - ser der er kommet en del innlegg mens jeg skrev..

Skjult ID med pseudonym Ung kvinne sø. 2 des. 2007 17:37

Ja, og de som er slik, ser vel sikkert etter en kjæreste som må fremstå som høytidelig og korrekt hele tiden. Ha den perfekte jobben,perfekte holdning,si de perfekte tingene, ha de perfekte meningene etc. Jeg forstår ikke, hvorfor hige etter dette? Er samfunnet blitt så utrolig overfladisk i løpet av disse årene..........?

Skjult ID med pseudonym Ung kvinne sø. 2 des. 2007 17:39

Mr A, jeg skjønner veldig godt at du blir sliten av det, hvis din hverdag består av å måtte fremstå slik hele tiden.......

Skjult ID med pseudonym Mr.A sø. 2 des. 2007 17:44

Virker som om alt her i verden er overfladisk for deg, Ung! Hva er det egentlig som betyr noe for deg? Som ikke er forenelig med noen som prøver så godt de kan på mange "vanlige" områder?

(Ps! Forrige kommetar var ironisk...)

Skjult ID med pseudonym Ung kvinne sø. 2 des. 2007 18:07

Å neida, det er det overhodet ikke. Det som betyr noe for meg, er å kunne være meg selv i alle slags omgivelser, uten å måtte føle at jeg må være noen annen enn det jeg er. Det at den jeg er sammen med tar meg for den jeg er, er vel så viktig. Jeg har ikke noe i mot å være sammen med en som er profesjonell i d han gjør på jobb, men når han kommer hjem må han være kjæreste. Han må kunne slappe av og senke skuldrene, og ikke være opptatt av at alt han sier og gjør skal være profesjonelt riktig. Selvironi er viktig.

Skjult ID med pseudonym kravstor sø. 2 des. 2007 18:18

"Jeg mener bare at i de fleste tilfeller, så er det kanskje ikke direkte "styrken" som er problemet, men den er veldig lett å skylde på! :"

Godt poeng Mr.A

Jeg har sett mangte fokusere på problemer og årsaker til at de ikke møter en partner her inne. Tror det er lett å gå i en slik felle. Det er lett å utvikle et kompleks hvis man fokuserer for mye på et problem.

Skjult ID med pseudonym Pippi sø. 2 des. 2007 18:32

@Mr. A

Du er inne på noe som jeg har tenkt på! Dere gutta har lang og god trening i å jobbe effektivt og målerettet ,og så kan dere dra hjem til "Nora i dukkehjemmet", skru over på myke verdier ,ja der kan dere tom la konene bestemme. Mange av dere har en jobbpersolighet og en privatpersonlighet. Tror dere skiller dette på en annen måte en oss damene.

Det ville være vanskelig for de fleste av oss å komme hjem til "Jeppe i dukkeheimen". Vi ønsker å treffe en som lar oss slappe av, ja en som løfter noe av det private ansvaret sammen med oss. En som kan gi feedback og være der for oss slik at vi kan vise sårbarhet og være myke. - En likeverdig partnet med andre ord!

Sterke personligheter finnes både blant kvinner og menn, helt enig! Målet må jo være å legge igjen jobben på jobb og vise seg mykere privat, så man ikke nettop blir oppfattett som ufyselig og sjefete. Men samtidig så er jobben med på å utvikle et menneske på godt og vondt. Egenskaper som er gull på jobben blir oppfattet helt anderledes privat.(kynisme)

Selv har jeg vært bevisst på å holde på venninner uansett om de har blitt hjemmeværende husmødre eller tøffere karrierekvinner. Det gir meg selvinnsikt, selvutsikt og mulighet til korreksjon. For en ting er sikkert - det er store variasjoner når det gjelder kvinner.

Men jeg følerat du Mr A har tenkt på dette før- hva er ditt råd til oss damene? Du er jo selv en sterk personlighet - hva vil du ha?

Skjult ID med pseudonym Mr.A sø. 2 des. 2007 20:20

Vanskelig å gi råd generelt, Pippi! Men (med overdrevet selvtillit som menn flest så) prøver jeg allikevel.

Jeg vil ha en dame som forstår mine ambisjoner, og gjerne deler dem. Akkurat som jeg forstår hennes. En dame som kan snakke om alt, akkurat som jeg kan gjøre det. En dame som vet at jeg alltid vil hennes beste, og en dame hvor jeg alltid vet at uansett utfall, gjorde hun det hun trodde var best for oss begge. Jeg vil ha en dame som ikke gir opp, akkurat som jeg aldri vil gi opp henne. Men samtidig en dame som aldri "slipper seg" fordi hun vet jeg alltid er der for henne. En dame som overrasker meg med kommentarer, akkurat som jeg jobber litt hver dag for å overraske henne. Jeg vil ha en dame som gir 70% av gangene og tar imot 30%, som jeg skal prøve alt for å klare selv... Hehe....kanskje ikke så rart jeg er singel? ;o)


Skjult ID med pseudonym Ung kvinne sø. 2 des. 2007 20:59

Bra formulert Mr A,bra formulert.........; )

Skjult ID med pseudonym Mr.A sø. 2 des. 2007 21:02

Siste spørsmålet du er enig i eller? ;o)

Skjult ID med pseudonym Pippi sø. 2 des. 2007 21:33

@Mr.A

Du høres veldig bra ut ;=)))

Jeg tror du treffer mange damer med den innstillingen og jeg skjønner egenlig ikke hvorfor du er singel!

Hvordan kan en dame vise deg at hun forstår dine ambisjoner? Og er det greit om hun har lignende ambisjoner eller blir det litt usexy? Hva mener du med aldri slipper seg? Trodde det var omvent jeg at det å slippe seg/ slippe kontroll var et must for kjærligheten?

Skjult ID med pseudonym Ung kvinne sø. 2 des. 2007 21:36

Nja,jeg tror kanskje han mener noe som at selv om han er der for henne, er det fremdelses viktig at hun viser å sette pris på han, og det han gjør for henne. En skal ikke ta noe for gitt.............stemmer d, Mr A?

Skjult ID med pseudonym jente 31 sø. 2 des. 2007 21:38

er ikke dette temaet snart ferdig diskutert?

Skjult ID med pseudonym Agusta sø. 2 des. 2007 21:42

Svaret på spørsmålet er et utvetydig "ja". Det er stor forskjell på forskjellige måter å være sterk på. Det er så selvsagt at jeg nesten lurer litt på hva dere egentlig lurer på... Det er også litt for klisje å sette opp to muligheter, "karriere som leder på meget høyt nivå" og "omsorgsfull." Det er mange andre måter å være sterk på.

De jeg faller for har i hvert fall vært sterke kvinner, og jeg har kommet til det samme som dere. Sterk er ikke det samme som sterk. Jeg er ikke enig i at det har all verden med hvilken jobb de har. Noen har med mer av jobbrollen enn de tror selv, men da er det fortsatt personligheten som er problemet og ikke jobben. Hvis du har kommet på et høyt nivå som kvinne er sjansen stor for at du har måttet ta enda flere valg underveis...

For min egen del har jeg kommet frem til en enkel fasit: De som er interessante er de som er såpass trygge på seg selv at de også kan innrømme at de har svakheter.

Noen av karrierejegerne gir ikke inntrykk av at de er så gode til akkurat det... Da tar jeg heller de som ikke er så opptatt av alltid å holde på fasaden. Jeg går nok glipp av noen på grunn av det, men ett sted må det være mulig å vite at jeg kan slippe MIN fasade uten å risikere å bli dolket i ryggen. Og jeg må være en som hun kan slippe fasaden for.

Problemet her kan vel ofte være at et overfladisk førsteinntrykk gjør at man ikke blir bedre kjent.

Noen av de som oppfattes som sterke er litt for flinke til å holde hoff med menn og noen ganger kvinner som dyrker dem (og som tydeligvis til syvende og sist er uinteressante). Menn de kan respektere mister fort interessen da. Jeg er i hvert fall mer verdt enn å skulle tigge for å få et øyeblikks oppmerksomhet, så enkelt er DET... Selv om det å holde hoff sikkert kommer av en grunnleggende usikkerhet hjelper det lite.

Hmmm, dette begynner å høre hjemme i den andre diskusjonen, så jeg stopper her.

Skjult ID med pseudonym Mr.A sø. 2 des. 2007 21:47

Hvis en dame har ambisjoner nok, har hun gode forutsetninger for å overbevise meg lett.... ;o)
Ambisjoner er ikke usexy, det er måten de utøves på som KAN være usexy. Det gjelder såklart også menn... :o)

Når jeg slippe seg...så tenker jeg ikke på slippe seg som åpne seg, eller stole på...som jeg er enig med deg er veldig viktig. :o) Et uskyldig og praktisk eksempel: Jeg ville selvfølgelig støttet dama med penger hvis hun trengte det...eksempel trengte advokatutgifter, plutselig en tur med jentene eller hva det nå måtte være? Men hvis hun "slapp" alle sine hemninger og trengte penger stadig vekk, fordi hun visste jeg var der? Det går jo ikke. På samme måte er det klart jeg støtter opp når det er problemer, men hvis hun ikke gidder ordne opp i egne problemer, fordi jeg jo løser dem til slutt uansett.... så går ikke det heller... :o)

Fortell meg gjerne hvor jeg treffer sånne damer... ;o)

Skjult ID med pseudonym Mr.A sø. 2 des. 2007 21:50

Stryker mitt innlegg og følger formuleringen fra, Ung. "Viktig å ikke ta noe for gitt, selv om en vet en får alt!" :o)

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 2 des. 2007 21:51

Svaret er enkelt Mr. A: Du treffer henne (ikke dem - du trenger vel ikke damer i flertall vel?) når du ser henne.

Skjult ID med pseudonym sportylady sø. 2 des. 2007 21:51

* tanker i adventstunden....uff... har ikke lyst til å titulere meg sterk lenger jeg...føler det er litt oppbrukt ...og kanskje en smule misbrukt*

Skjult ID med pseudonym fremmed sø. 2 des. 2007 21:53

@Agusta

God refleksjon

Hmmm Litt femenin navn den du har valgt ....du fremstår som mann og da skulle du hete augusto....Bare et lite tpis

mvh

Skjult ID med pseudonym Mr.A sø. 2 des. 2007 21:54

Vel Zitelle...jeg tror faktisk ikke at alle damer liker meg, så det må være flere for å øke sjansene for at en av dem også liker meg... ;o)

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 2 des. 2007 21:56

Jeg er uenig med deg Mr. A - jeg tror igrunn ikke det øker sjansene.

Absurd, sant? :-)

Skjult ID med pseudonym Mr.A sø. 2 des. 2007 21:59

Hmmm....hvis ikke det øker sjansene, så må i en slik gruppe enten alle like meg eller ingen? Jenter er vel mer selvstendige enn som så? ;o)

Skjult ID med pseudonym Ung kvinne sø. 2 des. 2007 21:59

Ja,nettopp. En skal ikke ta noe for gitt,og det er viktig å hele tiden sette pris på det en har. En må ikke bare gi og gi, dersom det ikke blir satt pris på. Tror kanskje det hender at noen blir bortskjemte i forhold, hvor da den ene parten får så mye oppmerksomhet i form av både kjærlighet og materielle ting, at han/hun ikke gidder å sette pris på det, og tar det til slutt for gitt at sånn skal det være............Ikke bra..........: (

Skjult ID med pseudonym Pippi sø. 2 des. 2007 22:01

@augusta

Hvorfor holder kvinner hoff? For det er vel ikke bare de sterke kvinnene som gjør det? Jeg kan bare svare for min egen del og inrømmer glatt at jeg har et hoff/ portefølge av mennesker som er der for meg -men også jeg for dem! Hvorfor mister menn som jeg kan respektere intressen for meg da? Er det fordi det virker svakt?

Er enig at spørsmålstillingen kan virke selvsagt ,men jeg tror det er mange jenter som ville definert sterk som noe annet en dominerende eller sterk personliget- men ingen har sagt noe om det ennå! Jeg hadde håpet det!

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 2 des. 2007 22:13

Mr. A
Jeg vet jeg er litt ufokusert i aften, så ha meg tilgitt om jeg ikke uttrykker meg klart.

Men la meg snu ting litt og heller snakke i jeg-person:
For min del tror jeg ikke at jeg på noen som helst måte har større sjans til å finne mannen i mitt liv om jeg dater mange på en gang. Jeg tror det tar bort noe av fokuset og evnen til å lytte med annet enn ørene ang. hva jeg forholder meg til i hvert enkelt menneske.
Jeg tror det er viktig å ha definert noen ting som er viktig for meg i et forhold. Med dette mener jeg IKKE fasit på drømmemannen. Likevel vet jeg at det er noen kvaliteter jeg "søker" etter, og jeg sparer mye energi på feil dating ved å være tro mot mine egne tanker om hva jeg vil ha i livet mitt. Makes sense?

Det handler jo ikke om å finne en kjæreste for enhver pris - det hander om å finne det ene mennesket man bare MÅ ha i livet sitt.

Eller?

Skjult ID med pseudonym ElFrodo sø. 2 des. 2007 22:18

Bare en betraktning... Jeg skulle gjerne ønske det hadde vært slik zitelle beskriver. Men altså, nå har jeg passert 40 og enda ikke funnet den personen. Jeg spør meg da; hvor mye ønsker jeg å ha en dame som jeg kan dele livet med? Er jeg for kresen, hva kan jeg leve med? ja, jeg tenker i de baner nå...

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 2 des. 2007 22:20

Tror du at du ville vært lykkeligere enn du er i dag om du bodde sammen med "feil" jente da ElFrodo?

Skjult ID med pseudonym Mr.A sø. 2 des. 2007 22:24

Tror du tolket meg litt feil, Zitelle...jeg dater ikke mer enn en om gangen! Var ikke det jeg mente, bare at jeg må regne med å treffe mer enn en bra dame, ettersom ikke alle bra damer vil like meg... (og da "serie-dating" ikke "parallelldating") :o)

Skjult ID med pseudonym Pippi sø. 2 des. 2007 22:25

@Mr.A

- nettverk vet du ;=))

Mitt tips på en søndag ;=))) Om du har en venninne eller to som har de kvalitetene somn du er ute etter - bli kjent med venninnene deres. Som du sier så er jenter selvstendige, MEN vi velger oss ofte venner i samme liga!

- jeg tror som deg at du må kysse en del froskedamer før prinsessen står der ;=))))))

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 2 des. 2007 22:27

Selvsagt Mr.A

Jeg regnet ikke med at du var ukysset selv om du var singel ;-)

Skjult ID med pseudonym ElFrodo sø. 2 des. 2007 22:27

"feil" jente blir ikke riktig i denne sammenheng. Kjemi, respekt og fysisk/psykisk tiltrekning ville uansett vært en forutsetning. Men hun behøvde ikke å være "alt" jeg ser etter heller. Ja, jeg ville vært lykkeligere i en slik situasjon, zitelle!

Skjult ID med pseudonym sportylady sø. 2 des. 2007 22:33

Hmmmm....liga?......merkelig?....selv har jeg venniner som har totalt annen bakgrunn hva gjelder yrkesvalg og forskjellig annet.......... og som har kvaliteter som er veeeldig anderledes enn mine.Men mulig jeg er unntak.Tja..hvem vet.

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 2 des. 2007 22:34

ElFrodo.
Kjemi og respekt er jo en del. Tross alt :-)

Vet du hva meningen med livet er?

Her er en versjon:
1. Treffe et menneske å elske.
2. Leve sammen med dette mennesket og leve som om dere bare hadde denne dagen sammen.

Zitelle tror jeg bare lengter etter et stabilt, modent og lekent menneske som våger å satse like mye som henne. Så enkelt.
Forresten: Han må evne å ta litt vare på Zitelle også og lytte til hennes behov som hun lytter til hans behov!
Og være stolt av henne, skjemme henne bort, glede henne, dele seg med henne (osv) like mye som hun vil gjøre det tilbake.

Skjult ID med pseudonym Pippi sø. 2 des. 2007 22:37

@Mr.A

- Ja det er nok det aller lureste ;=)))) eller venners venner alpin turer osv osv.

Ellers er jeg enig med Frodogutten "ønsker jeg å ha en dame som jeg kan dele livet med".

Spørsmåler er: hvorfor blir det ingen ting på oss ?- er vi for kravstore eller er det rett og slett slik at vi har det så godt i vår egen stue at forhold for bare blir en ekstra belastning? Har vi blitt late hmmmmm ikke vet jeg!

Skjult ID med pseudonym ElFrodo sø. 2 des. 2007 22:41

Zitelle

Hadde helt klart akseptert den versjonen der ja :-) Det er vel noe alle ønsker, kanskje bortsett fra de på visse andre tråder her som skal ha sterke, karrierebeviste, superutdannede partnere (noe frodo egentlig ikke er så nøye på)

Skjult ID med pseudonym Pippi sø. 2 des. 2007 22:44

@ Frodo

- du er som olje på vannet ;=)) altid like jovial og menneskelig...

Skjult ID med pseudonym ElFrodo sø. 2 des. 2007 22:46

Pippi

eller et skikkelig sleipt klissete faenskap....hehe

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 2 des. 2007 22:50

Synes ElFrodo fremstår som et snilt menneske jeg :-)

Skjult ID med pseudonym ElFrodo sø. 2 des. 2007 22:55

Jeg håper seriøst jeg er det også, zitelle. Jeg prøver i hvert fall :-)

Skjult ID med pseudonym MANNEN sø. 2 des. 2007 22:57

For meg er en kvinne med en indre styrke utrolig sexy. Ei dame som har noen verdier og står for disse selv når det stormer og som er kompromissløs i forhold til det hun tror på. Vet ikke helt om dette kan kalles styrke men synes i hvert fall at dette er veldig flott. I mine øyne er dette er likevel ikke det samme som å være dominerende. For min del betyr det at det går an å være sterk uten å være karrierejeger. En person som er verdistyrt kan være like sterk som en som klarer å få gjennomslag for viljen sin.

Skjult ID med pseudonym kravstor sø. 2 des. 2007 23:09

Du har helt rett MANNEN og en av grunnene er at de utstråler det gjennom blikk og kroppsholdning. Og for å gjøre det helt klart, jeg har bare hatt forhold til sterke kvinner(indre styrke).

Skjult ID med pseudonym hingsten.. sø. 2 des. 2007 23:11

En sexy selvstendig kvinne er en kvinne som er ute om nyter i hyggelig selskap med sin ex.. er tøff nok til å følge sine følelser om hun møter en ny spennede partner.. varter han litt opp.. små.kjæler han litt offentlig og ikke bryr seg om sjalusien dukker opp.. og har forstått at man må gå videre i livet.. det er en sterk kvinne... vrrinsk..

Skjult ID med pseudonym Ung kvinne sø. 2 des. 2007 23:11

Helt enig med deg,mannen. Jo, det kan kalles styrke,mener jeg hvertfall : )

Skjult ID med pseudonym Ung kvinne sø. 2 des. 2007 23:13

Så,kravstor........du er kravstor på indre styrke? Glimrende innstilling

Skjult ID med pseudonym Agusta sø. 2 des. 2007 23:14

For all del, Pippi, det er ikk bare sterke kvinner, og for den saks skyld ikke bare kvinner som holder hoff. Jeg begynte med å tenke på forskjellige kvinner jeg kjenner som ofte blir kalt sterke, og grunner til at de kan ha problemer med å finne noen de selv respekterer.

Det jeg tenkte på med hoff er ikke å ha en vennekrets eller bekjentskapskrets. Ei heller at man noen ganger blir beundret. Det jeg mente er de som nesten alltid i sosiale situasjoner må ha noen rundt seg, stort sett av motsatt kjønn, som dyrker dem. Som kiver om små biter oppmerksomhet, som de tildeles på nåde. Eller kanskje ikke. Helt uten gjensidighet, altså... Det er sikkert lett å bli begeistret for situasjonen, og ikke se helheten i den over tid - og selvsagt skal man nyte å være populær.

Jeg tror de fleste menn du vil kunne respektere har for stor selvrespekt til å like å leke hunder som tigger godbiter... Ikke dermed sagt at det er et slikt hoff du har, vel å merke. Hvis du er der for dem også er det nemlig noe annet.

For å oppsummere det første spørsmålet tror jeg problemet er at ordet "sterk" er meningsløst uten den sammenhengen det brukes i. Det betyr mange forskjellige ting. Ingen vil nøle med å kalle både Mike Tyson og Moder Theresa sterke, men ikke i samme betydning... :)

@fremmed: Det "Agusta" jeg tok nicket fra har riktignok med design å gjøre, men er ikke vanligvis regnet som ekstremt feminint... Jeg tviler på om mange andre enn meg har akkurat den assosiasjonen, men det har gått helt greit å leve med det :)

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 2 des. 2007 23:15

Jeg har sagt det før og sier det igjen:

For meg er en suksessrik bissnisswoman en ambisiøs kvinne, og hun trenger ikke nødvendigvis være sterk for å være sjæf.

En kvinne med integritet, et klart verdisyn og som evner å følge sin egen overbevisning er etter mitt syn en sterk kvinne.

Så ja, jeg er enig med MANNEN.

Skjult ID med pseudonym lady35 sø. 2 des. 2007 23:17

tigerdyr,
hvordan forklare dette ehr da, når jeg prøvde så tydelig å få det frem i teksten...
Jeg skriver
"Og damene som faller "svake" menn (lavmælte, forsiktige, lavtlønte - for å bruke motpolen av sterke kvinner), er kanskje damer som liker å ha kontrollen, og/eller "ser" mer i ham og vektlegger disse tingene - som feks fine verdier, snillhet, klokskap etc."

Svake er altså skrevet i anførselstegn, et tegn som bl.a. kan brukes for å få frem en dobbel betydning eller ironi.
Jeg nevner i parentes at jeg bruker ordet som en motpol til sterke kvinner, og dermed blir egenskapene de motsatte også (sterke kvinner: dominerende/høylydte, uvørne/ikke forsiktige, høytlønte/karriereorienterte). At lavtlønte menn da kan oppfattes somsvake blir da motsatsen til at høytlønte kvinner opfattes som sterke - begge deler like absurd.

Videre - viktig - jeg setter ikke noen likhetstegn mellom at en "svak" mann er snill eller klok, eller at en snill mann er "svak"!
Men det er egenskaper som - slik jeg ser det - er uavhengig av om man oppfattes som "sterk" eller "svak"/ "ikke-sterk". Og noen (forhåpentligvis også meg selv) velger partner basert på slike faktorer, mer enn om man er svak sterk ut i fra de ytre tingene. Personlig mener jeg at snillhet er en styrke (men dessverre er det mange som synes drittsekkene virker sterke).
På samme måte vil jeg si at du kan gjerne satse på de sterke kvinner, bare du ser at hun har de samme verdiene som du har. De kan du altså finne både blant "sterke" og "svake". men de som du oppfatter som manipulerende og egoistiske må du holde deg unna - men de kan du finne både blant de "sterke" og "svake" (og igjen; sterk og svak er ikke fullt dekkende, men slik ordene er brukt i denne diskusjonen). Jeg tror nettopp den holdningen du har; om å være mot andre som du ønsker andre skal være mot deg er den viktigste for å ha det bra med seg selv. Og å ha det bra er det beste utgangspunktet for å utvikle et forhold til en annen.

Skjult ID med pseudonym Pippi sø. 2 des. 2007 23:23

@ Mannen/ Kravstor

Indre styrke er sexy uansett hvilket kjønn!

- Tenker meg et menneske som har intigritet i verdier og lever sitt liv etter eget hode. Dvs et menneske som sitter i førerstete i sitt eget liv - som tar valg ut fra egne tanker og er ikke styrt av trender eller spesielle miljøer!

Skjult ID med pseudonym Ung kvinne sø. 2 des. 2007 23:27

Mye bra som kommer frem her nå altså........