Alle innlegg Sukkerforum

Det er i motbakker det går oppover!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Z ma. 21 des. 2009 07:52

Mange har valgt disse ordene som en livsinnstilling i profilen sin. Men er dette et ordtak som er sant? Stemmer egentlig dette?

:-)

(mann 34 år fra Telemark) ma. 21 des. 2009 08:11 Privat melding

Når man går i oppoverbakke går det jo oppover. Det hadde jo vært veldig bra om det gikk oppover når man gikk nedover, for da og bruke mindre energi...

Skjult ID med pseudonym sugarspin ma. 21 des. 2009 08:18

det kommer vel ann på om det venter noe bra på toppen.. bakken blir jo ekstra tung om man etterlater noe bra i bånn, som bare er for tungt dra med seg.. men som vadraaren sier så går det jo iallefall fysisk oppover... :)) uansett så er det stort sett bedre utsikt også.. så kan man se hva f---- man holder på med... men nå skal jeg ut og nedover.. og på dette føre er det mye gøyere enn motsatt... tjohei og svoooooosj

(mann 51 år fra Oslo) ma. 21 des. 2009 08:28 Privat melding

Disse ordene utelukker ikke at det er enda brattere rundt neste sving :)

Skjult ID med pseudonym bølle-per ma. 21 des. 2009 08:28

Jeg tror ordtaket er en allegori (et bilde, overført betydning). Alt som ikke dreper deg, styrker deg, er en allegori som beskriver det samme poenget.

Skjult ID med pseudonym mouthwash ma. 21 des. 2009 08:30

Folk som aldri har opplevd motgang eller regelrette nederlag har ingen forutsetninger for å forstå det som menes.

Etter fylte 40 år har de fleste voksne mennesker vært i bakken en gang eller to. Det kan være usedvanlig lærerikt. Det er noen erfaringer som må oppleves. Det er ikke nok å lese om dem.

(mann 33 år fra Oslo) ma. 21 des. 2009 08:32 Privat melding

Vi kan ha en offerkonkurranse mellom en hvit kvinne og en svart mann, whos the biggest victim!

Skjult ID med pseudonym Z ma. 21 des. 2009 08:35

Ok, bølle-per. Men er det sant at det som ikke dreper deg, gjør deg sterkere da slik du ser det?

Mouthwash. Men mener du med dette å si at de som ikke har opplevd mase motgang, ikke er så "kloke" som de som har prøvd livet? Gjør motgang oss til bedre mennesker på en eller annen måte?

:-)

Skjult ID med pseudonym Z ma. 21 des. 2009 08:37

Hva mente du nå, SteinR?

:-)

Skjult ID med pseudonym mouthwash ma. 21 des. 2009 08:40

@Zzzzzzzzzzzzz

Spørsmålet må besvares i den situasjonen man befinner seg.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 21 des. 2009 08:47

Ok mouthwash. Da skal jeg ikke gå videre inn i sømmene for å forstå helt konkret hva du mener.

Hilsen fra Zzzzzz som ikke er verken trøtt eller sløv.

Skjult ID med pseudonym Hofingen ma. 21 des. 2009 08:52

@Z

Motgang gjør deg nødvendigvis ikke til et bedre menneske, men en erfaring eller tre rikere, uten at det har med "klokhet" å gjøre.
Erfaringer som kan være kjekke å ta med seg videre, så kanskje man slipper den samme motbakken 2 ganger ;)

Skjult ID med pseudonym Z ma. 21 des. 2009 08:53

Veit sannelig ikke om jeg kjøper dette i det hele tatt, jeg........

Skjult ID med pseudonym jente ma. 21 des. 2009 08:54

@ Z
Motgang gjør vel ikke en person til et bedre menneske.. Men har du godt gjennom et helt liv uten og møte noe som helst motgang og du plutselig møter på det i en alder av 50-60, tror jeg nok du vil takle det på en mye dårligere måte enn en som har vært gjennom noen tøffe runder før (er ihvertfall det jeg har sett rundt meg) Og jeg har også erfart at de som gjerne har sklidd litt gjennom livet og ikke støtt på mye, har mye lettere for å dømme andre og de skal også gjerne komme med råd (fordi de vet best). I en alder av 30 år har jeg støtt på mye motgang, sitter der med venninner som aldri har vært borti noe og de skal liksom gi meg råd, jeg føler seriøst at de ikke har kompetansen nok til det ,før de har vært oppi lignende situasjoner selv, men ifølge dem selv vet de liksom best.

Skjult ID med pseudonym Hofingen ma. 21 des. 2009 09:01

@Z

Er jo frivillig det da..om du "kjøper" det eller ikke ;)
Er nå det jeg legger i det.... ;)

Så er det mye sant i det @jente sier også faktisk.

Skjult ID med pseudonym mouthwash ma. 21 des. 2009 09:01

@Z

Er dette temaet vanskelig å forstå?

Har du noen meninger selv, eller spør du som du gjør for å få mange svar på tråden din?

(mann 52 år fra Akershus) ma. 21 des. 2009 09:02 Privat melding

Vel, du lærer i hvertfall mye av det, det å arbeide litt i motbakke av og til. Du opparbeider deg også empati, og en porsjon ydmykhet. Kommer du godt ut av situasjonen, noe du som regel gjør, kommer du også styrket ut av den og bedre beredt for neste utfordring. Sakte men sikkert blir du voksen. Når du jobber med noe, reflekterer du. Refleksjon er fint. Det gjør deg allsidig som menneske. Noen fasit gjelder likevel ikke. For noen virker den minste motgang nærmest uoverkommelig, og de bøyer av med en gang, dessverre. Dette handler selvsagt om hvilke bekreftelser du har mottatt på din egen person helt fra tidlig stadium, og ikke minst er rammene du har rundt deg også viktig i forhold til "om og hvordan" du griper an utfordringen. Er du motivert for å løse motgangen, jobber du deg i gjennom den. Motivasjon må komme fra deg selv, men det hjelper godt at du også mottar den fra andre og ytre faktorer. Livet er en eneste lang reise i læring og utfordring. Desto raskere en innser det, desto bedre utvikler en seg. Tror du at du er ferdig, ja så er du nettopp det. Jeg så en frase her: "Dersom du tror at du skal klare noe... eller... dersom du tror at du ikke klarer noe, så har du rett".

Skjult ID med pseudonym Z ma. 21 des. 2009 09:06

mouthwash
Uhm? Vanskelig å forstå? Det finnes da ikke et matematisk svar med to streker under dette her. Så nei, det er ikke vanskelig å fatte.

Jeg spør fordi jeg selv ikke kunne tenke meg å velge dette som et livsmotto, og lurer på hva andre legger i begrepet.
Jeg spør også fordi jeg av natur er en som liker å snakke med andre, lytte til andre og la meg berike av andre mennesker!
Og jeg spør fordi jeg synes at denne tråden er like relevant som sutretråder, tråder om penislengde eller sex på første date......

Selvsagt har jeg egne holdninger til dette. Trodde du at jeg trenger å booste meg selv via et nettforum, mouthwash?

(mann 52 år fra Akershus) ma. 21 des. 2009 09:37 Privat melding

Z; med den holdningen du har, så er jeg helt sikker på at du løser dine utfordringer svært så godt. Du virker å være litt som meg, med 1 stolt øre, og 1 lytteøre :-)

Det at du søker det positive er det sentrale. Du kan ikke feile, og gjør du det likevel, så kan du leve med det.

Jan.

Skjult ID med pseudonym minni ma. 21 des. 2009 10:07

@Z

I tillegg til det rent visuelle (oppover) så vitner et slikt motto om en person som ikke ser på problemer og "kriser" som negativt - men heller som en fantastisk mulighet til å bli et til et sterkere men ikke minst bedre menneske

Første egenskap du trenger om du vil oppnå max suksess (hva enn du legger i begrepet): Du må tåle motgang

Personer med dette mottoet er sikker mindre syke enn oss andre, de tjener mer og er generellt sett mer "lykkelige"
Selv om de også er single :-)
Tror jeg.

Skjult ID med pseudonym kra-kra ma. 21 des. 2009 10:38

motgang gjør en ikke nødvendigvis til et bedre menneske (fordi personer med gullhår i ræva kan faktisk også være OK), men det kan gi oss noen nye muligheter som gjør livet bedre.

De som har valgt dette (tror kanskje jeg gjorde det, husker ikke helt...) har vel hatt noen slike nedturer da. For meg ble skilsmissen en slik!!!!

Skjult ID med pseudonym apekatta ma. 21 des. 2009 10:43

I motbakker blir man i alle fall kjent med seg selv, jeg vil tro at det ikke nødvendigvis bare er positive oppdagelser,,,tror nok mange av oss helst ville ha vært dette foruten.... Selv om jeg har oppdaget at jeg kan mer enn jeg trodde, jeg får til mer enn jeg visste, og til og med har noe å gi til andre i løpet av turen oppover... klem og god jul til andre på vei oppover....

Skjult ID med pseudonym kra-kra ma. 21 des. 2009 10:47

@ apekatta:
kloke ord.
La oss håpe våre veier ikke krysses når den ene er på vei opp og den andre på vei ned, da ;-)

God jul til deg også.

Skjult ID med pseudonym The One ma. 21 des. 2009 10:56

Jeg syns ordtaket kan være veldig missvisende. Hvorfor skal all ting gå oppover. Jeg tror at mennesker som har møtt motgang er mer hele som mennesker psykologisk sett. De har lettere for å sette seg inn i andres tilsvarende situasjoner og kanskje vise mer empati, men noen bedre mennesker er de ikke av den grunn. Jeg har sett mennesker som har møtt motgang flere ganger og taklet det like dårlig hver gang, mens jeg har mennesker som nesten ikke vet hva motgang er fordi de er flinke til å ikke møte den. Ergo er ikke erfaringsgrunnlaget nødvendigvis noen god målestokk på om takler motgang bedre neste gang

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 21 des. 2009 13:22

I motbakker kan det gå veldig fort nedover også. Kan være greit å bruke brodder, eventuelt sjekke bremsene... eller sørge for å dekke bunnen med myke madrasser før man starter på motbakkene.
Man kan også påføre seg slitasjeskader i for lange og tunge motbakker, så viktig å bruke kroppen riktig ;-)

Men utover det synes jeg jo det er en grei og positiv innstilling å ha, som en slags gulrot til bruk for de tyngste motbakkene.
:-)

Skjult ID med pseudonym Z ma. 21 des. 2009 13:37

minni
Nå vet jeg ikke hva du legger i verken suksess eller motgang, men jeg liker at du er positiv, og tolker ordtaket på den måten du gjør :-)

kra-kra
Noen ganger kan man undre seg om noen faktisk er født med gullhår i ræva, eller om man kan innstille seg selv som om man hadde...

apekatta
Helt enig i at man kan bli kjent med seg selv i kriser. Men trenger man kriser for å bli kjent med seg selv mon tro?

The One
Ja, hvorfor skal ting gå oppover? Kanskje man heller kan utvides? Eller gå dypere eller høyere fremfor oppover? Hva er forskjellen?
Hvem gir en motgang egentlig? Og hva tilsier at noe er motgang? Er det rett og slett de litt tyngre dagene vi alle tidvis har?
Kan man ikke ha velutviklede empatiske evner fordi man ikke har vært i kjelleren? Til og med enkelte barn har jo masse empati?
Så på den måten er jeg enig i at erfaring med motgang i seg selv er noen god målestokk for at ting går "oppover".

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 21 des. 2009 13:51

Jeg syns egentlig det er et teit utsagn, fordi når mange ligger på bunnen så føler man ikke at det går oppover. Å det gjør faktisk ikke det for alle heller. Det er ikke alle som kommer styrket ut av ting. Å slik jeg ser det er det ikke før krisen er over at man sitter styrket tilbake :)

Skjult ID med pseudonym minni ma. 21 des. 2009 14:51

@pusen

Ja og her når du vel egentlig kjernen: Hva er bunnen?
Motgang oppleves veldig forskjellig - om man faktisk klarer å ta ALL motgang med holdningen "det kunne vært verre" - så finnes det bare en vei - nemlig til det bedre.

Ja - jeg vet det høres enkelt ut - men noen har fiksa denne "koden" - noen kommer bedre ut av motgang enn andre - ikke fordi de er rikere, har finere hår eller større hus - det er bare fordi de tenker annerledes.
Og den tankegangen kan vi lære oss (les Anthony Robbins - Ubeskrivelig kraft og bli kurert for syting før julen er over)

Dessuten: Smil (da "lurer" du hjernen til å tror at vi har det bra...)

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 21 des. 2009 14:57

Okei, hva er verre når hele blokka har brent ned og du har mistet alt du eier? Du kan ikke identifisere deg selv engang?
Du står i sjokk etter å hoppa 8,5 meter.. et under at man har overlevd. Er det da man skal tenke det kunne vært verre? Jeg kunne brekt ryggen, men jeg gjorde det ikke? Er det da man sier at nå kan det ikke bli verre? Kan kun gå oppover? Stemmer det? Eller ble oppbygginga av blokka et helvete, med en entreprenør som stakk av med pengene våre, vi holdt på å gå konkurs, og det var en 5 år rettsak og det som følger med av bekymringer der. Joda, ting kan bli verre, selv når man tror man har møtt bunnen.

Jeg tror heller ikke at folk som bare sier smil ikke har hatt det så tøft.

Skjult ID med pseudonym kra-kra ma. 21 des. 2009 14:58

@ pusen

helt enig med deg. Ikke alle opplever det som en styrke å møte motgang. Men de velger vel ikke et slikt motto?
jeg ville aldri valgt noe slikt på vegne av andre enn meg selv.
jeg kom styrket ut av motgangen, jeg opplevde det som positivt på sikt. Men jeg har mange venner som har bukket under på forskjellige vis - og jeg er ikke noe bedre menneske enn dem. Langt i fra!

(mann 52 år fra Akershus) ma. 21 des. 2009 14:59 Privat melding

Motgang er kun motgang hvis en selv definerer den som motgang. Din egen tolkning av det som skjer avgjør hvordan du definerer den, og følgelig hvordan du handler. Oi, den ble dyp.

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 21 des. 2009 15:02

kra-kra: Jeg er en av de som tåler enormt mye motgang før jeg lar meg knekke. På sikt skjønner jeg at det gjør meg sterk, og at jeg lærer av det. Men likevel skjønner jeg ikke vitsen med å oppleve mye tøffe ting. Noen seiler gjennom livet i sus og dus :)
Men å si at ting ikke kan bli verre? Det kan det.. men man trenger ikke gå å vente på at det skal skje.

(mann 52 år fra Akershus) ma. 21 des. 2009 15:06 Privat melding

Vet det, Pusen, at du gjør, da jeg har snakket med deg.

Nei, Pusen. INGEN seiler gjennom livet i sus og dus. De vil bare at vi skal tro det...

Jan.

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 21 des. 2009 15:08

Jan: Ja du har et godt poeng der. Stort sett så sliter de fleste mennesker med et eller annet. Ingen er fullstendig lykkelige hele tiden. De fleste har vonde relasjoner i familie/venner, eller kanskje forhold.
Livet er en utfordring på både godt og vondt og de som bagatelliserer hva andre har vært gjennom, eller sier: nå må du ta deg sammen til en deprimert person, har neppe mye livserfaring.

(mann 52 år fra Akershus) ma. 21 des. 2009 15:15 Privat melding

Klart.

Å ha det vondt, gjør deg sterk. De som hevder noe annet, har ikke vært der. Ikke skikkelig.

Jeg påstår sågar at motgang gir deg karakter.

Selvsagt vil de færreste av oss ha motgang frivillig.

Men motgang er så mangt. Noen gir seg selv mot(stand). Det er også en form for motgang. Vi gir oss motstanden for å bli sterkere. Høres kanskje sprøtt ut. Ikke for meg. Du er drivende.

Så... definisjonen av motgang, ja......... det var det.

Du verden, nå er jeg i støtet her. Passe på at jeg ikke blir boendes her inne. Ingen fare.

Beklager at jeg ikke er anonym hele tia. Da hadde dere sluppet å se trynet mitt her gang på gang.

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 21 des. 2009 15:19

Jeg tror også det er viktig å hatt det litt vondt. Det å se døden i hvitøyet gjør også at jeg ikke tar livet for gitt.
Jeg vet at livet er til låns:) Jeg vet at jeg lever nå, og en gang. Jeg tror ikke på et liv etter døden med 72 jomfruer;)
Jeg har kjent at jeg lever så jeg føler jeg lever godt.. jeg setter pris på ting og gleder meg over livet.

Skjult ID med pseudonym jordnæren ma. 21 des. 2009 15:20

Bra igjen, Pusen. Nei, hvem ønsker seg 72 jomfruer. Holder med 1 :-)

Skjult ID med pseudonym Z ma. 21 des. 2009 15:27

Browneyed
"Å ha det vondt, gjør deg sterk. De som hevder noe annet, har ikke vært der. Ikke skikkelig."

Vel.
Vet ikke om jeg er helt enig med deg i den, jeg. Det forutsetter jo at man har kommet opp bakken og ser solen stige i horisonten.
Men noen får sår i sjel og sinn for evig og evner ikke leve med minnene på en måte som viser at de kom seg opp bakken av motgang.
Noen kommer seg aldri over på gladsiden eller en siden som er bra for dem igjen, og lever et liv som jeg ikke ville kalle levelig liv.
Dessuten kjenner vi vel alle noen som ikke ble sterk av å ha det vondt, men valgte andre løsninger til å gjøre slutt på det vonde....

Heldigvis er det likevel de fleste av oss som både tåler motgang og som kan lære noe av sin egen mestring av motgang.

Skjult ID med pseudonym jordnæren ma. 21 des. 2009 15:27

Z; vel Z; du er deg og jeg er meg. Jeg hører hva du sier, og respekterer deg for det.

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 21 des. 2009 15:29

Z: Ja de fleste kjenner vel noen som har valgt den veien. :(
Derfor blir jeg ofte provosert når folk sier at alt er så enkelt og man kan bare smile... så tror hjernen at man er glad?
Hørt sånt vrøvl??
Man må tillate seg selv å sørge over ting, bearbeide, rope og skrike, få ut fanskapen så man kan komme ovenpå igjen.
De som opplever store kriser eller traumer som går rundt og smiler ser jeg på som følelseskalde freaks.
Jeg er bare et menneske. Jeg blir lei meg...

(mann 52 år fra Akershus) ma. 21 des. 2009 15:35 Privat melding

Ingenting er enkelt, men ved å bearbeide akkurat som du sier, så gjør en det noe enklere.

Det er en prosess det der, eller skal vi kanskje si et prosjekt; hvor du tar en milepel om gangen mot et endelig nytt mål. På veien endres kursen, og kanskje endrer målet seg også. Alt fungerer iterativt. Før eller siden kommer en i mål. Har det tatt lang tid, blir resultatet kanskje ennå bedre.

Joda, smil med stor munn, men ikke gjem faktum.

Vi er nok på linje.

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 21 des. 2009 15:36

Jeg vet mange som velger å fortrenge og fornekte. Det setter seg i kroppen og spiser deg opp!
Ødelegger deg både fysisk og psykisk. Nei, få ut gruffen! :) Et smil kommer man langt med! Jeg smiler masse!

(mann 52 år fra Akershus) ma. 21 des. 2009 15:40 Privat melding

Det er bra, Pusen. Du kommer langt med smilet ditt ser det ut for :-)

Du, jeg tror damene er redd meg jeg, pusen. Hva tror du?

Hopper av her nå.

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 21 des. 2009 15:43

Jeg tror folk har tatt juleferie :)
Ja, jeg hopper også av her, tar en dusj.
Har bedt Lashes på biffmiddag :)

Skjult ID med pseudonym Guapo ma. 21 des. 2009 16:37

Stemmer ikke. Betydningen er: Det er i motbakker det går oppover, så lenge man flykter unna det.

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 21 des. 2009 16:40

Hehe, den var god :)

Skjult ID med pseudonym minni ma. 21 des. 2009 19:12

@ pusen :

Du skriver om en traumatisk hendelse - blokka som brenner og alle ting med den.
Dette er absolutt motgang (sleipe entreprenører er en egen historie - litt om de om et øyeblikk) og jeg mener ikke at du skal sette deg ned og smile - dette er hendelser / følelser som krever bearbeidelse.

Men - ja for jeg må komme med et men....det du faktisk ned håndene på hjerte fikk etter en sånn hendelse er Livet.
Skjebnen bestemte at dette ikke var din tur. Alle tingene man mister er jo styr - men det er faktisk bare TING.
Det viktigste var at du beholdt livet.
Kan man IKKE være glad for det?

Crap entreprenører har jeg opplevd min del av. Og i sånne sammenhenger så - vel da kan man vanskelig smile - men jeg fikk høre en setning som jeg minner meg selv om når urettferdigheten terger meg:

When you are angry - they are out dancing...

Skjult ID med pseudonym pusen ma. 21 des. 2009 19:22

Jo, jeg er selvsagt glad for det :)

Den siste setningen der sier jo bare at bitterhet spiser DEG opp... de andre lider jo ikke av vårt sinne... :)
Godt poeng! :)

Skjult ID med pseudonym sugarspin ma. 21 des. 2009 22:35

vel sitter her halveis i bakken og kulern litt jeg:) kanskje jeg tar meg en trall mens jeg lar blikket sveipe nedover... og håper at jeg ikke sklir på dette glatte føret og må begynne stigningen på nytt hehe.. kanskje en isøks under juletreet hadde vært noe...

(mann 29 år fra Oslo) ma. 21 des. 2009 23:35 Privat melding

Nå har ikke jeg valgt denne livsinnstillingen i min profil. Jeg synes dog allikevel at i de fleste tilfeller er det en uvurdelig egenskap/tankegang. Det sier seg selv at man ikke kommer seg av flekken om en bare sitter på Gluteus Maximus og sturer hele dagen. Chuck Norris hadde sikkert klart å bygge Rom på èn dag, men folk flest trenger nok noen ekstra dager.

If you don't make mistakes, you're not working on hard enough problems. And that's a big mistake.