Alle innlegg Sukkerforum

Julen som forsterker ensomhetsfølelse?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Kvinne 44 on. 23 des. 2009 15:26

Stemmer det? Er vi mer ensomme rundt juletiden? Hva har vi selv bidratt med vedr denne ensomhenten? Vi ser etter en perfekt partner, men er vi perfekte? Hvorfor leter man etter kjærlighet når man ikke vet selv hva kjærlighet er? Kan vi virkelig definere det? Lojalitet, trofasthet, raushet, å dele tanker med en partner, å være glad i en person uten betingelse, å ta vare på en partner når sykdom inntreffes, å gi av segselv, å være klippe for en annen? Eller er det slik at vi vil ha goder uten å gi noe tilbake? Opptatt av utseende, sex, et menneske er et objekt?

Ser ut som om vi diskuterer stadigvekk temaer som berører sex på første date, hvor mye sex vi har/skal ha, å blokkere folk uten å uten å tenke på det som avvisning. Hva har blitt av basic menneskebehov for å bli akseptert? Hvilket samfunn lever vi i og hvordan påvirker dette oss? Bare noen undringer her folkens...........så ikke bit av huet mitt nå! For min del er det viktig å vende blikket innover, se selv hva mitt bidrag gjør med utfallet av livet mitt på generelle grunnlag.

Må dere ha en flott julefeiring! Jeg gleder meg til å tilbringe noen fine dager med min familie! God jul og godt nytt år folkens!

Skjult ID med pseudonym pusen on. 23 des. 2009 15:35

Vel, tror nok du treffer hode på spikeren litt her, men det å ville ha goder uten å gi noe tilbake kjenner ikke jeg meg igjen i.
Men joda, føler meg nok litt mer ensom rundt juletiden. Er nok naturlig det når man ser at andre koser seg sammen med noen og man sitter endel alene.

God jul :)

Skjult ID med pseudonym go on. 23 des. 2009 15:38

Det er flere tråder her fra før som handler inndirekt om det.
Dessverre er det mange, alt for mange mennesker som må sitte alene på julaften og da ensomhetsfølelser kan være jæ... dri...

Skjult ID med pseudonym frøkna on. 23 des. 2009 15:40

Jeg tror de aller fleste som leter etter en kjæreste absolutt tenker på de grunnleggende behovene for å bli akseptert, og at vi ser at den aksepten skal gå begge veier. Og jeg tror faktisk ikke at det at vi er så mange single, og at vi er det lenge, er fordi vi er overfladiske, bare opptatt av sex og ser på den framtidige partneren som kun et objekt.

Men jeg tror at vi er blitt mer kresne i det å finne en som passer oss på det personlige planet. Nemlig en som virkelig _ser_ oss, en det går an å kommunisere med på alle plan, en som deler en del av det vi selv synes er viktig, en vi også virkelig ser og forstår hvem er, respekterer og ser opp til.
Men så kommer jo spørsmålet om hvor lang tid vi bruker på en annen person for å finne ut om han/hun kan være den rette... og der bruker vi kanskje ikke lang nok tid.
Tenker jeg...

(mann 49 år fra Vestfold) on. 23 des. 2009 19:01 Privat melding

Klart det er "tyngre" å være singel i julen og andre høytider enn ellers i "hverdagen"!

Men uansett folkens, ha en fanstastisk God Jul ;)

Skjult ID med pseudonym pusen on. 23 des. 2009 19:06

Hofingen: god jul:)

Skjult ID med pseudonym frøkna on. 23 des. 2009 19:38

Jeg synes at mennesker som ikke har sin egen familie med mor-far-barn, eller eventuelt ikke har barna sine akkurat dette året, skal få lov til å feire jul på sin helt egen måte uten å måtte kjenne på ensomhetsfølelsen akkurat i denne perioden!
Jula er lang, for meg starter julefølelsen allerede i det ettermiddagene begynner å bli mørke på senhøsten.

Det er mange single her i Norge, og det er mange som opplever at det er den andre halvdelen som har barnet/barna akkurat i år, og det er også noen som ikke synes det er så morsomt å gjeste andre søsken med deres familie i jula.
Det er lov å finne sin egen måte å feire jul på, tenker jeg.
Det er så mange som er i samme bås når det gjelder å ikke ha en mamma-pappa-barn-jul å feire, ei heller en kjærestejul å feire, og mange er blitt så voksne at det å feire jul hos sine gamle foreldre ikke helt er det samme som det det var da vi var små.

Jula burde være for alle, tenker jeg, og det er dumt at det er så mange som får forsterket ensomhetsfølelse i jula!

Feir den på din egen måte... det er lov å lage egne juletradisjoner!
:-)

Skjult ID med pseudonym gråtass on. 23 des. 2009 19:45

Gode refleksjoner rundt livet og jula @kvinne44!

For min del feira jeg jula med ungene i helga som var og skal nå være uten dem i juledagene.. Klart det blir litt ensomt, men jeg gjør da det beste ut av det med de andre jeg også er glad i!! :)

God jul og en klem til deg @kvinne44!

Skjult ID med pseudonym antidust on. 23 des. 2009 20:27

It´s all in the mind!

Skjult ID med pseudonym Kvinne 44 on. 23 des. 2009 23:55

Takk i likeså gråtass!

Skjult ID med pseudonym pusen to. 24 des. 2009 01:03

Hadde ikke vi skrevet mer i denne tråden frøkna? Er det borte?

Skjult ID med pseudonym Z to. 24 des. 2009 09:03

De fleste savner tidvis. Man savner venner, sex, kos, sine barn, sine døde foreldre eller sine venner som ikke lenger er hos oss.
Vi savner fortiden der vi ikke hadde tillagt oss destruktive uvaner, man savner at noen bryr seg, å ikke føle seg usynlig eller uviktig.

Julen i seg selv kan forsterke følelsen av savn. Polet hadde nesten tomme hyller før jul. Alkohol forsterker ofte savnet ytterligere. Mange stresser voldsomt i førjulsdagene med alt man tror er viktig. Stress og utslitthet i julemaset i etterkant av en lang og mørk jobbhøst forsterker ofte tristhetsfølelsen. Så skal man sette seg ned med smil i blikket og håpe på at det blir en strålande jul?

Kanskje det til syvende og sist handler om kjærlighet. Ikke til en mann eller en kvinne, men en grunnleggende kjærlighet i seg.
Det er så mange som leter overalt og hele tiden. Med dette kan man bli stadig fjernere for egne behov helt ubevisst, tror jeg.
Man glemmer sine egne indre behov og hvem man er, og slutter å ha kontakt med seg selv. Man forstår ikke hvorfor man føler seg så trist, men løper likevel bort fra følelsen i håp om at den skal forsvinne, kanskje?

Jeg føler meg sjelden alene. Før følte jeg meg mer alene selv med masse venner rundt meg. Jeg forsøker å være tilstede i gleden. Jeg forsøker også å være tilstede i sorgen. Å ikke være på siden av meg selv, men ha tid til å være i kontakt....

For meg handler det i julen om å ikke stresse med alle "må-ting". Jeg er ferdig med alt jeg trenger å gjøre før advent. Jeg orker brenne overskudd i ekstremvarianten av julegaveshopping da dette skal være lystbetont for meg. Jeg vasker ikke ned tak og vegger som min mor. Jeg baker ikke syv slag til ære for naboen. Jeg har sluttet med å gjøre meg selv sliten til jul, jeg! Og jo mindre sliten, jo større evne til å være tilstede - og jo mer overskudd til å ha det godt! Når den 24. kommer, har jeg hatt 23 dager med mindre stress enn vanlig, jeg føler meg uthvilt og glad og kan bruke selve julen som det jeg synes julen skal være; En god tid for meg og andre rundt meg. Overskudd og tilstedeværelse gir mindre ensomhetsfølelse for meg. Tilrettelegging er viktig for julegleden.

Ellers opplever jeg jaget etter den perfekte partner i grell kontrast til det du sier så godt om å vende blikke innover, trådstarter,
Men menneskers livsfilosofi er ulik - og hva vi søker likeså. Det finnes mange former for kjærlighet, og mange måter å finne den på .

:-)

GODE JULETANKER TIL KJENTE OG UKJENTE.
Zitelle

Skjult ID med pseudonym hmm to. 24 des. 2009 09:39

JAAAA!!!!!!

Synes det er bare stress!
For det første forsterkes singel og ensomhetfølelsen.
I tillegg er det så mye styr for å finne disse gavene og mange kroner forsvinner fra kontoen.
Også er det alt dette besøket som ikke er kjekt. Vi besøker hverandre for skjeldent, blir ca en gang i året og det er nå.
Og da skal en oppsumere hele året og det som kommer også føles alt så kunstig liksom. Og i tillegg er det så mange timer og noe hver dag liksom.
Er ingen å være med for alle andre skal også på besøk osv. Og når dem er ledig vil dem være med kjæresten. Også liker dem dette, dem synes det er koselig og kjekt med besøkene og alt som hører med til julen.

Skjult ID to. 24 des. 2009 12:51

Julen er tidvis ensom men jeg har det bra og klarer meg bra selv om en kjæreste hadde vært maksimalt. God jul til deg også Zitelle!!!

Skjult ID med pseudonym CCL77 to. 24 des. 2009 14:18

Jula er lett den tida jeg føler meg mest singel i året.. Glad jeg har mye venner og familie å være sammen med, og noen som sender meg hyggelige brev om dagen.. Det gjør alt så mye bedre! :).

Quote Frøkna: "Men så kommer jo spørsmålet om hvor lang tid vi bruker på en annen person for å finne ut om han/hun kan være den rette... og der bruker vi kanskje ikke lang nok tid"

Tror nok en del av problemet ligger der, jeg vet det er der for noen.. Tror folk er litt for bortskjemte, de forventer at det skal si pang og de skal bli forelsket og at alt skal løse seg, når kanskje både 1 og 2 perfekte matcher forsvinner rett forran de for at de ikke er interessert i å finne ut mer. Ender ofte med at de angrer sårt senere, spesiellt i tider nå som jula.

Ha en god jul! :)