Alle innlegg Sukkerforum

Aleneforeldre ok?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym nøffe on. 27 sep. 2006 19:22

Nesten alle uten barn skriver at aleneforeldre er ok! Men mener dere virkelig det? Eller skriver alle det for ikke å virke fordumsfulle og intolerante? Svarer dere aleneforeldre som tar kontakt??

Skjult ID med pseudonym nøffe on. 27 sep. 2006 22:23

ok! som ny har jeg dessverre i den fulle oversikten..beklager!

(kvinne 50 år fra Vestfold) on. 27 sep. 2006 22:42 Privat melding

De fleste som er over 35 har barn. Å utelukke dem vil være ris til egen bak. Det blir langt færre å velge i. Mange av de som har barn, vil se det som et minus om ikke en potensiell partner også har det. Den som ikke selv er forelder kan ofte ha problemer med å sette seg inn i hva det krever.

Selv savner jeg egentlig en rubrikk. Det burde være mulig å krysse av et sted for at man er deltidsforelder. Det gjelder trolig de aller, aller fleste av de som nå er i kategorien "aleneforeldre".

Skjult ID med pseudonym kingokongo to. 28 sep. 2006 01:25

Ja, jeg svarer aleneforeldre som tar kontakt, men det er klart at terskelen blir litt høyere for å gå inn i noe.

Da får man jo et ekstra menneske man nødvendigvis må trives sammen med og bli likt av hvis ting skal tas til et litt mer seriøst nivå etter hvert.

Skjult ID med pseudonym nøffe to. 28 sep. 2006 09:24

ja..det er vel en hvis forskjell om det er 1 barn eller 3 også! Og det går ikke fram med mindre man spesifiserer det!

(kvinne 46 år fra Oslo) to. 28 sep. 2006 09:34 Privat melding

Er det ikke ganske selvfølgelig å nevne sitt eget (egne) barn i beskrivelsen av seg selv? (om man har 1 eller 3, alene eller deltid)
Jeg skjønner godt at det kan være skremmende å involvere seg med "full pakke", men de som utelukker foreldre, misser sjansen til å møte mange fine folk..:)

Skjult ID med pseudonym kingokongo to. 28 sep. 2006 12:47

Enig i det, og jeg utelukker ikke aleneforeldre, men det fordrer at man kanskje tenker seg om en ekstra gang før man eventuelt setter i gang noe. Hvis jeg skal ha et forhold til noen som har barn så er jeg nødt til å tenke på at jeg skal ha et forhold til barnet/barna også.

Skjult ID med pseudonym King to. 28 sep. 2006 17:56

Jeg er 35 og uten barn. Ville ikke drømme om å date en jente med barn. Det er bagasje jeg ikke ønsker. Derfor sier jeg fra i profilen. Det er ryddigst.

(mann 42 år fra Oslo) fr. 29 sep. 2006 01:27 Privat melding

Haimat, fin fyr du, har skjønt ett par tre ting noen over deg åpenbart pt. ikke evner å se...

(mann 47 år fra Akershus) fr. 29 sep. 2006 03:09 Privat melding

Det eneste jeg har gjort av betydning som jeg virkelig er stolt av så langt er å bidra med mine en-komma-ni ;) Den bagasjen bør en eventuell framtidig mulig "kjæreste eller no sånt" sette pris på, det gjør ihvertfall jeg!

Skjult ID med pseudonym Kvinn 32 fr. 29 sep. 2006 22:19


Er alene mamma til en sønn på tre år, jeg chatter og treffer bevist menn som har barn, er faktisk ikke interssert i å date en uten barn.

(mann 38 år fra Telemark) lø. 30 sep. 2006 00:58 Privat melding

Hadde jeg fått svar så. Selvfølgelig mener i hvertfall jeg det! Men jeg syntes det blir litt vel drøyt med en som gjerne er yngre enn meg og har kanskje 3 barn med forskjellige fedre. Det blir feil hvis moren bare er ute etter en som kan forsørge barna uten egentlig å egentlig være interessert i et forhold etc. Har opplevd dette selv flere ganger i andre chattekanaler.

(mann 41 år fra Oslo) lø. 30 sep. 2006 13:55 Privat melding

Jeg svarer til single foreldre. Syns er kjekt med barn jeg.

Skjult ID med pseudonym DonJuan lø. 30 sep. 2006 14:14

Alenemødre er som regel svært glad i sex. Ingen grunn til å velge bort disse.

Skjult ID med pseudonym Mor-til-1 on. 4 okt. 2006 20:23

10 gode grunner til å date en alenemor:

1. Dersom hun takler å være alene med ansvaret for et barn, er sannsynligheten stor for at hun er et sterkt og modent mennske.

2. Alenemødre er kresne skapninger. De gir ikke av tiden sin til hvem som helst. Det er tross alt barnets fremtid det er snakk om. Ta det derfor som et kompliment at hun vil date deg.

3. Hun har garantert hendene fulle med sitt eget liv. Det er derfor lav risiko for at hun kommer til å legge seg bort i hver minste lille ting i hverdagen din.

4. En alenemor kjenner til begrepet kvalitetstid. Selv om hun ikke har tid til å se deg for ofte, er den tiden dere tilbringer sammen verdt å vente på.

5. Alenemødre kan lage mat!

6. Og hun er så til de grader lei av å lage mat, at du ikke akkurat trenger være mesterkokk for å imponere henne.

7. Hun nyter å være ute. Det er ikke ofte hun får tid til teater, restaurant eller en utstilling, så når hun først kommer seg ut setter hun virkelig pris på det.

8. Siden tiden hennes er knapp blir det god tid til å savne hverandre: Dette fører ofte til supersex når dere endelig får sjansen.

9. Alenemødre er vant til å tenke økonomi. Det skal mer til for å imponere henne enn en dyr dress og parfyme.

10. Dette er damer som har lært seg å skifte dekk. Men andre ord, hun er sammen deg av andre grunner enn de praktiske. Det er ingen fare for at du blir redusert til en 'handyman'.

Som dere kan se er det mange gode grunner til å ikke velge vekk oss som har barn :-)

(kvinne 46 år fra Oslo) to. 5 okt. 2006 11:55 Privat melding

Flott svar Mor!
Vil gjerne legge til at ideen om alenemødre som søker økonomisk trygghet og farsfigur for barna, er en urettferdig stereotypi. Min datter har en far som hun tenker å beholde.
Han som eventuelt blir sammen med "oss" får utfordringen å ha to personer å forholde seg til, men jeg mener det er en positiv "bagasje". Hun gir jo tross alt mye mer enn hun er en belastning- som alle barn!

Skjult ID med pseudonym AngrerIkke to. 5 okt. 2006 13:37

Jeg nettopp krysset av for at jeg ønsker å date alenemødre. Skjønner nå at det ikke var så dumt.

(kvinne 43 år fra Oslo) to. 5 okt. 2006 15:19 Privat melding

Helt enig med deg Manue.
Sønnen min har allerede en far, så det er ikke det jeg er på jakt etter.
Og det er som du sier, barna gir oss så uendelig mye mer på den positive siden enn den eventuelle belastningen de kan være.
Det viktigste for meg er at en eventuell ny mann i mitt liv aksepterer at jeg kommer i 2-pack.

Skjult ID med pseudonym Mor til to lø. 7 okt. 2006 09:56

Må først si jeg blir helt kvalm av å lese at ungene blir referert til som bagasje og ballast... For meg (som for de fleste andre med barn) er ungene selvfølgelig det viktigste i livet. De er ikke noe vi sleper rundt som bagasje eller ballast, men faktisk noe vi er ekstremt stolt av og oftest det største vi har oppnådd i livet. Den som jeg eventuelt slipper inn i mitt og mine barns liv må bli glad i de, behandle de med respekt og omsorg. De er tross alt en del av meg og er han glad i meg og aksepterer meg må han være glad i alle mine sider... også barna.

Skjult ID med pseudonym King lø. 7 okt. 2006 16:09

Mor, det er bagasje for alle andre enn deg. Bare du som bryr deg om ungene, vi barnløse menn gir vel faen og ønsker bare å unngå dem.

Skjult ID med pseudonym Mor til to lø. 7 okt. 2006 18:31

Jaja, sånne menn som deg vil jeg helst unngå ... må jeg bare si til deg at du absolutt ikke bør krysse av for at aleneforeldre er ok. Du er overhode ikke en mann som bør involvere deg med en alenemor...

Skjult ID med pseudonym Guddløkk sø. 8 okt. 2006 12:33

Men, er alle alenemødre innstilt på å ikke bare få seg en ny mann, men også barn med denne personen? Tror kanskje mange er fornøyd hvis de er 30++ og med unger fra før av - spesielt hvis de vurderer risken for å bli alene igjen, med enda flere unger.. Bare lujej..

Skjult ID med pseudonym Mor-til-1 sø. 8 okt. 2006 12:56

Guddløkk: Alle er nok ikke det.. særlig om de har flere barn fra før. Men det er vel ikke værre enn at det går an å spørre oss? :-)
For å svare for meg selv, så har jeg bare en, og har veldig lyst på flere hvis jeg får sjansen en gang.

(kvinne 36 år fra Buskerud) sø. 8 okt. 2006 21:42 Privat melding

Nei jeg vil ha en mann jeg! Og ikke nødvendigvis en fremtidig far til mine eventuelle fremtidige barn.. Ikke tror jeg at jeg vil ha noen fler kanskje heller, men vil ha verdens beste mann da! ;)
Men klart, kanskje mange unge jenter som vil ha flere med en ny mann.. Der kommer jo kommunikasjon inn da, sånt kan man jo finne ut relativt fort før det blir for seriøst! :)

(kvinne 42 år fra Oslo) to. 9 nov. 2006 17:54 Privat melding

For meg er det greit om en mann har barn. Det jeg er nøye på er å være sikker på at han har et fullstendig avklart og greit forhold til moren til barnet/barna. For meg er ikke barn noen ballast, men en eks som ikke er ferdig med forholdet til mannen i mitt liv er en STOR ballast, som jeg helst vil slippe. Det holder å vite at det alltid vil være en ekstra voksenperson "i" forholdet.

(mann 50 år fra Oslo) ma. 21 jan. 2008 16:26 Privat melding

..skulle gjerne hatt noen barn jeg men det er ikke så lett gitt...sikkert derfor datene mine stikker så snart de hører at gutta mine svømmer heller dårlig:). Jeg har skrevet at jeg ønsker å date noen med barn...men syns jo selvfølgelig at det hadde vært hyggelig å treffe noen med barn hvor barnet fortsatt er så ungt at det er mulig å være med i oppveksten.
Har liksom blitt litt akterutseilt som potensiell far siden jeg ikke kan bli det...biologisk ihvertfall..selvfølgelig kan man jo adoptere..osv..men det samme blir det jo ikke, om man skulle ha fått egne mener jeg.
Men jeg vil selvfølgelig være like glad i barnet uansett....gener er riktignok én ting..men trygghet og kjærlighet til barnet er noe helt annet..der kan jeg nok bidra med mye...og hva personlighet er, så kan jeg kanskje påvirke litt der og....

..så barn..ja takk!!!:)

Skjult ID med pseudonym far ma. 21 jan. 2008 18:03

Siden jeg ikke har noen barn selv har jeg ønske om å bli det en gang, og helst ikke så altfor sent i livet, ønsker derfor kjernefamilie som mange andre selv om det skjelden blir som man planlegger her i livet. Hadde jeg hatt barn selv ville det nok vært greit om dama også hadde det, men ikke da jeg selv ikke har

Skjult ID med pseudonym smily ma. 21 jan. 2008 19:05

Tror noen av de som velger bort aleneforeldre vil ha unger og kanskje tror at de som har barn ikke vil ha flere....Det kommer jo selvsagt ann på hvor mange barn den personen har...
Mange av de med et barn vil ha et til og er klar over hva det vil si og ha barn så de ser ikke enkelt på det.
Jeg velger å treffe menn under 40 for jeg vil ha et barn til (har en fra før). om han har barn eller ikke har ikke så mye å si.

(kvinne 49 år fra Akershus) ma. 21 jan. 2008 19:39 Privat melding

Selv har jeg ikke barn - men er gravid! Så jeg er litt spent på om drømmeprinsen klarer å se forbi den store magen min ;-)

Skjult ID med pseudonym smily ma. 21 jan. 2008 20:04

Gratulerer....Det må jo være greit for en mann å finne lykken med ei som er gravid... hvis de er intressert i damer med barn, da får de jo være med helt fra begynnelsen... men det er jo lettere å knytte seg til barnet ,og barnet til han, og det blir ikke gøy skulle det ikke funke.

Skjult ID med pseudonym Pia81 ma. 21 jan. 2008 20:20

Jeg har to barn ,med samme mann,og vet ikke om jeg ønsker meg flere barn. Problemet er at jeg er relativt ung, og de fleste menn på min alder har ikke barn. Har de barn er det ofte bare en, og de vil komme til å ønske seg flere. Det vil si at jeg må satse på menn som kanskje er ti år eldre,selv om det er mange som er utrolig flotte, synes jeg det er litt i overkant stor forskjell.

Jeg har også merket at jeg får spørsmål kanskje allerede etter andre date, om jeg ønsker meg flere barn....synes det er ganske tidlig å spørre en date om noe sånn, og nesten enda mer tidlig for meg å skulle svare, for jeg jeg er absolutt ikke sikker.

Skjult ID med pseudonym smily ma. 21 jan. 2008 20:35

Ja det er vel litt tidlig å prate om unger og sånn sammen på andre date ,men ta det på den beste måten ,det vil jo si at de kan forestille seg en fremtid sammen med deg... og det er jo positivt.

Skjult ID med pseudonym fff ma. 21 jan. 2008 20:47

Jeg er en mann med en datter. Hun har førsteprioritet foran alt, lengst fram i første rekke.

Dette må kjæresten min forstå og finne seg i. Jeg tror sannsynlighet for å finne en som faktisk vet hva dette innebærer er liten blant de som ikke selv har barn.

Det er mulig at jeg da går glipp av noe, men jeg søker kun etter damer med barn.

Skjult ID ma. 21 jan. 2008 20:51

Jeg er alene-far,og det virker som om det er en "brems" i mange tilfeller. Er jo klart at om de vil ha meg til partner, er det jo oss begge to som følger med på lasset. Har nok sett at det ikke akkurat er noen fordel med dette å være alene-far, og det er litt skremmende vil jeg si. Men så kan det virke som om når det er jenter/damer som gjerne har flere barn, er det helt ok.
Forstå det den som vil:-)

Skjult ID med pseudonym fff ma. 21 jan. 2008 20:51

Mor-til-1!

Glimrende sagt!

Jeg inviterer på middag, (seipannetter) sa snart du får barnevakt!

Skjult ID med pseudonym smart ti. 22 jan. 2008 10:45

De som ikke har barn, ser ikke hva som kreves (blir sjalu hvis man snakker med eksen osv)
De med barn, krever for mye selv (logistikk, hvor skal vi bo osv.)

Nei, ønsker å treffe foreldre som ikke har barn!

Skjult ID med pseudonym Alene-far ti. 22 jan. 2008 16:45

Er jo klart at man må snakke med eksen om felles barn,men har desverre opplevd det jeg kaller for "utvidet" kontakt med eksen. Det vil si at jeg kunnekommer hjem fra jobb,og der satt han og spiste middag med min forlovede.. Vel,kontakt for barna sin del er jo helt naturlig,og er bare godt for våre barn,men ett sted må grensen gå mener nå jeg:-) Man må jo selvsagt prøve å finne en gylden middelvei i ett nytt forhold,der man må møtes på midten.. Da tror jeg man har størst mulighet til å klare seg i en travel hverdag,sammen. Alene er vi ofte litt svake,men sammen er vi sterkere mener jeg;-)
Og så dette med alle rare spørsmål om hvorfor jeg har alene-ansvaret for mitt barn.. Forstår jo at det kansje er litt spesielt,og forstår de aller fleste spørsmål,og at de kommer,men noen stiller jo spørsmål som faktisk er helt syke slik jeg ser det.. Feks om jeg har tatt barnet fra moren,og om jeg ikke tenker på moren,osv.. Da stiller jeg meg spørsmålet: Skulle jeg latt mitt barn bli totalt ødelagt fordi det var moren som hadde født barnet, istedenfor å gi barnet ett bedre liv? Er bare fulstendig klar over mitt ansvar ovenfor mitt barn,og tar det ansvaret med den aller største glede:-)

(kvinne 56 år fra Østfold) ti. 22 jan. 2008 17:09 Privat melding

Jeg kan ikke få barn. Av den grunn vil jeg gjerne treffe en som har barn.

(mann 43 år fra Hedmark) ti. 22 jan. 2008 20:27 Privat melding

Jøss toppers tråd da.
Aleneforeldre er bra det. En jente som har barn er absolutt ingen hindring for meg. Synes det er et "must" jeg, men absolutt ingen krav. Alenemødre stort sett er ansvarsfulle og gode mødre. Det er jo kjærlighet i dem.
Unger er det beste i livet mitt. De beste skapninger på jord. Hvorfor skulle jeg ikke ha interesse for en alenemor? Mange alenemødre har tatt bevisste valg og vet hva dem vil. Dette viser egentlig at jenta er seriøs.

Så ja: Alenemødre er hjertelig velkommen hos meg uansett hvor jeg skulle finne denne jenta.

(kvinne 49 år fra Oslo) ti. 22 jan. 2008 20:36 Privat melding

Vel jeg er da alene mor og har funnet meg en kjæreste som ikke har barn...
Han kommer til og ha en relasjon til både meg og min datter (på sikt - ikke enda...) Har en tro på at vi voksne
må finne ut av ting først før barnet/barna introduseres for "ny" kjæreste.

Vi er begge åpne for at han kanskje vil ønske seg sitt eget barn og min dør er ikke stengt. Men jeg er jo også
så pass voksen at jeg har da ikke mange år på meg.. (biologisk er det nå en gang slik..) Synes vi er heldige som
ha funnet hverandre - han er modig og er veldig positiv til at jeg har en liten jente...

Trodde egentlig jeg kom til og finne en med barn men nå ble det ikke slik. jeg har like mye respekt for de med og uten barn. Dessuten kunne evt min nye kjæreste ikke får barn ville han ikke være en mindre verdt person i mine øyne. Vi har bare ulik skjebne!! Men tenk da så heldig man kan være og finne han/henne som har barn...

Supert at mange synes alene foreldre er ok.... Kjenner mange her inne etterhvert som er det og de er KANON folk hele gjengen!

Skjult ID med pseudonym Focker ti. 22 jan. 2008 21:57

Aleneforeldre er sikkert hverdagshelter. Jeg vil ikke ha noe med dem å gjøre i datesammenheng.

Skjult ID ti. 22 jan. 2008 22:47

Tror du det er helge-helten som får til noe i livet da;-)Det er nok hverdagshelten som sørger for at det finnes en helg;-)

Skjult ID med pseudonym hurlumhei on. 23 jan. 2008 00:23

De aller fleste barn i dag har to foreldre de har kontakt med også hvis foreldrene ikke bor sammen. Jeg synes Sukker burde gjenspeile dette på en bedre måte. Begrepet aleneforelder er ganske gammeldags. Har man barn så har man barn, og det vil i de fleste tilfeller være en annen forelder der i tillegg.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 23 jan. 2008 00:26

Hvor står uttrykket aleneforelder?

Skjult ID med pseudonym hurlumhei on. 23 jan. 2008 00:35

Det er veldig mange som har det i sin profil, så det virker som et slags standardsvar/mulig svaralternativ

Skjult ID med pseudonym alene-far on. 23 jan. 2008 09:06

Er nok slik at de fleste barn har kontakt med begge foreldre,og ingen ting er bedre enn det selvsagt, men nå er det også slik noen ganger at kontakt med den andre parten desverre ikke lar seg gjøre. Det kan være flere grunner til det.. Så når jeg skriver alene-far, er det fordi jeg ER alene,og ikke fordi det tar seg pent ut i sukker-sammenheng..

Skjult ID med pseudonym hurlumhei on. 23 jan. 2008 10:49

I de tilfeller hvor en faktisk er aleneforelder så er uttrykket dekkende. Stiller likevel spørsmål ved om ikke forelder og deltidsforelder er mer dekkende for flere enn begrepet aleneforelder. Jeg har ikke til hensikt å kommentere ( i vert fall ikke negativt) de som faktisk er HELT alene om omsorgen, men de som har barn annehver helg osv er også foreldre evt deltidsforeldre.

Det er jo også slik at hvor mye barna bor hos den ene eller andre foreldren ikke så sjelden forandrer seg gjennom barnets oppvekst, begrepet aleneforelder virker noe statisk på meg.

Skjult ID med pseudonym alene-far on. 23 jan. 2008 13:25

Er enig med deg at begrepet aleneforeldre er blitt ett noe "utvasket" begrep med årene, og i vårt moderne samfunn. Om jeg kunne hatt det på en annen måte enn jeg har, hadde det vert helt topp, men for meg i dette tilfellet er det ingen mor til stede som kan være med å støtte,og delta på de forskjellige aktivitere. Men jeg klager ikke på noen måte. Kunne bare ting vert annerledes,hadde nok situasjonen vert en annen,og da hadde ikke jeg kalt meg alenefar i noen sammenheng:-)