Alle innlegg Sukkerforum

Hudsykdom

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym MrMister sø. 3 jan. 2010 01:15

Psoriasis, ekstrem eksem, etc....

Har selv psoriasis på kroppen og litt i hodebunn. Er forsåvidt "heldig" (uheldig?) at jeg ikke har psoriasis som ikke er synlig uten at man tar av litt klær...dvs på mage og litt på arm og bittelitt på bena.

Det jeg lurer på er om man bør skrive om dette i profilen sin eller om man bør fortelle om det først når man har fått følelser for noen, eller de for deg. Det jeg mener er at jeg vil tro mange skyr unna om de leser at noen har evnt en slik sykdom.

For de som ikke vet hva psoriasis er så er det en sykdom som gjør at jeg produserer for mye hud på diverse steder på kroppen. Dette resulterer enten i et "åpent" sår (ser ut som eksem) eller veldig tørr hud med hvitaktig skorpe (som etter et skrubbsår).
Det er ikke farlig og det smitter ikke. Det finnes noen tilbud til oss som "lindrer" eller hjelper sårene i perioder, men det finnes ingen kur.

Hva burde jeg gjøre? Fortsette som nå og ikke fortelle noe til evnt følelsene kommer eller bør det stå åpent med en gang.
Jeg har ikke lyst å føle at jeg "skjuler" noe forferdelig. Selv har jeg møtt et par jenter her inne og de har sagt at det ikke har betydd noe for dem.

Når det så skal sies så er psoriasis en av de største utfordringene jeg har som hindrer selvtilliten. Jeg er 25 og jeg har ALDRI tatt av meg på overkroppen utendørs bortsett fra når jeg er i syden. Det er også ekkelt på treningsstudio i garderrobene etterpå å dusje ved at folk slenger et ekstra blikk på sårene før de snur seg vekk igjen.

Hva mener folk flest om saken her inne? Begge kjønn kan svare.

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 3 jan. 2010 01:23

Jeg ville nevnt det bare for å få det ut av verden. Hvis hun ikke er interessert i deg ut fra profilen på grunn av psoriasisen vil hun trolig ikke bli mer interessert når hun treffer deg og oppdager at du har det.

Minner meg litt om en fyr jeg snakket med som gikk på date med ei dame det viste seg at bare hadde én arm (mistet den andre i en ulykke). Det i seg selv var ikke turn-off, men det kom som en så stor overraskelse at han ikke klarte å konsentrere seg om annet.

Selv ville jeg ikke avvist ei dame på grunn av en sykdom som er så ubetydelig i et forhold.

Skjult ID med pseudonym tvilling sø. 3 jan. 2010 01:27

Alle har vel ett eller annet på journalen sin, bare vær åpen om det. Hun finner jo ut av det når dere møtes i RL allikevel....

Skjult ID med pseudonym pusen sø. 3 jan. 2010 01:28

Som du sier, det er ikke smittsomt. Da syns jeg ikke du skal måtte fortelle dette i en profil.
Skal jeg måtte skrive at jeg har cellulitter?

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 3 jan. 2010 01:28

Å vente til det er følelser i sving er kanskje litt lenge?
Å skrive i profilen er ikke noe poeng. Greit nok at det noe som har påvirket selvtilliten din i lang tid, og sånn sett har påvirket deg som person, men det er vel ingen avgjørende faktor ved din personlighet? Få med de viktigste personlighetstrekkene dine i profilteksten. Noe mer har du vel knapt plass til.

Du kan jo prøve å ha det med i teksten en stund og se hvordan det påvirker målgruppen. Da jeg skrev i profilen min (og forumet) at jeg lå på sykehus og forsøkte å lære å puste på nytt ga det stort oppsving i mottatte meldinger (4 mld på 6 uker, mot normal 0-1). Alle fra leger / legestudenter / sykepleiere

Skjult ID med pseudonym Anniken sø. 3 jan. 2010 01:30

Jeg føler veldig med deg, men det er kanskje ikke akkurat medfølelse du vil høre :) Kjenner godt til sykdommen i jobben :)
Jeg ville ventet. Man trenger ikke vite alt om en person med det første. La en jente få mulighet til å elske personen DEG! Vil hun ikke ha deg på grunn av hudsykdommen din, så til blokksberg med dama, sier jeg ;)

Skjult ID med pseudonym go sø. 3 jan. 2010 01:34

@Mister, ikke tenk så mye på psoriasisen din, det er ikke den som gjør deg til et bra eller dårlig menneske.
Klem til deg :)

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 3 jan. 2010 01:44

@TS
Ikke fokuser på det selv. Tenker du på det mister du også attraktivitet. Det viktigste er at du kan se på det som en naturlig del av deg og er trygg på deg selv. Viser du usikkerhet i forhold til det kan det lett tolkes som en skummel ting for en uvitende.

Skjult ID med pseudonym Pastill sø. 3 jan. 2010 02:11

Jeg synes ikke du skal si noe om dette i profilen, og heller vente til første date med å nevne det. Da får hun opplevd deg før hun får gjort seg opp en formening om dette.

Skjult ID med pseudonym MrMister sø. 3 jan. 2010 02:56

Jeg vil innerst inne ikke ha noen som ikke vil ha meg pga sykdommen, men folk flest er overfladiske før de lærer å kjenne noen og blir glad i noen så derfor unngår jeg å nevne det i profilen.

Takk for alle tilbakemeldinger om at jeg ikke skal la det påvirke meg, det er noe jeg har jobbet med siden jeg var 12 da de første utbruddene kom. Dessverre er det ikke slik at man bare kan skru av en bryter.

Alle her vet jo hvordan det er om man får et gedigent munnsår eller en stor kvise midt på nesa eller i panna. Kom ikke her å si at det ikke påvirker selvtilliten.

Det plager meg ingenting før evnt klær kommer av. Det plager meg heller ikke med noen jeg kjenner godt og stoler på. Når jeg var sammens med eksen så brydde jeg meg ikke noe som helst om sykdommen, det er bare et problem når man sitter singel.

Det jeg ville finne ut av her er hvor mange som hadde unngått å ta kontakt om det hadde stått at personen man syns var pen på bildet eller likte profilen til hadde en hudsykdom.

Skjult ID med pseudonym caman sø. 3 jan. 2010 03:00

Synes ikke dette er et "profiltema", men heller noe som kanskje kommer naturlig opp under en ansikt-til-ansikt samtale.
Som det sies her, så har vi alle våre skavanker. Noen synes, og noen er skjulte. og ofte er det de indre skavankene som kan være værst.

Nei.

La du være du, med alt det innebærer, og la det komme naturlig opp på en av datene. Da ser du om den andre personen er noe for deg!!

Skjult ID med pseudonym chairman2s sø. 3 jan. 2010 03:23

Jeg skjønner godt tankene dine! Og jeg syns nok ikke det er noe du trenger å nevne på profilen. Siden det er såpass lite synlig så kan du heller nevne det når det blir aktuelt! Regner ikke med at du presenterer deg som psoriasis mannen når du treffer folk ellers.

Skjult ID med pseudonym Nettfeber sø. 3 jan. 2010 10:11

Synes det er lurt å si noe om umulige allergier i profilen. For min egen del sliter jeg med allergi mot hunder. I grunnen like greit å sile ut de som har med en gang. Om det nå mot formodning skulle blitt en match er det problematisk i utgangspunktet.
Synes det er viktig å være ærlige på åpenbare "utfordringer" som kan ble eller vil være en belastning for en potensiell partner.

Å du Pusen som sagt så gjort, celulitter nei vet du hva, et sted går grensen her hihi ;-)

(kvinne 47 år fra Akershus) sø. 3 jan. 2010 11:49 Privat melding

Dette trenger du ikke nevne i profilen etter min mening.
Det får være grenser for hva andre trenger å vite om deg før de treffer deg.

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) sø. 3 jan. 2010 11:58

Ja.. Jeg synes også du skal bli vurdert som person først, så ikke si noenting om det i profilen.. Det er jo ikke noe som er skremmende allikevel i RL. :-)

(mann 47 år fra Akershus) sø. 3 jan. 2010 12:07 Privat melding

Er ikke redd for psoriasis, kviser, cellulitter, flass o.l. det meste kan jo behandles til en viss grad. Og hvis man ikke vil opplyse om sjenerende sykdom i profilen så får man si fra når man har fått kontakt med en person man liker ,og hvis den personen reagerer negativt hadde det jo ikke blitt noe ut av det uansett.

Skjult ID med pseudonym sugarspin sø. 3 jan. 2010 12:09

synes du skal la vær å si noe som helst.. er som sagt ikke smittsomt og om du treffer en som liker deg så godt at de vil fjerne klærne dine.... ja da burde det ikke spille noen rolle:))

Skjult ID med pseudonym tvilling sø. 3 jan. 2010 12:18

Hmmm en liten advarsel om hva som venter kunne jo vært lurt Sugarspin, det kan jo bli pinlig i den settingen når klærene faller, spørs jo hvor stor grad av eksem man har da

Skjult ID med pseudonym sugarspin sø. 3 jan. 2010 12:53

jeg synes ikke det... i så fall er man overflatisk og lite å samle på... men min verden er kanskje annerledes enn din:) kanskje nevne det i nettopp den settingen..el når det nærmer seg intimitet.. når jenta er skikkelig klar hehe.. Heeeeeeelt i orden!!:)) bare få av deg de hersens klærne

Skjult ID med pseudonym tvilling sø. 3 jan. 2010 12:57

ØØØHHH!!! det er vel en liten stund mellom å møtes og "FÅ av deg klærne" Sugarspin, det blir tid nok til å kunne prate om det hvis det er ønskelig, jeg ville satt pris på om jeg ble informert og som sagt: jeg er ikke lett skremt :-)

Skjult ID med pseudonym Binders sø. 3 jan. 2010 13:10

Jeg synes ikke noen har noe med det før de kjenner deg litt. Jeg ville sikkert bladd videre om du hadde skrevet det i profilen din. Ikke fordi det plager MEG, men fordi hvis det er noe som kommer fram allerede i en profiltekst, virker det som dette er viktig og svært hemmende for DEG. Og med så mange profiler å velge i, er det da lett å gå videre.

Er det noen jenter som har sagt det er ekkelt eller som har avslått deg med det som grunn til nå?

(kvinne 38 år fra Akershus) sø. 3 jan. 2010 13:14 Privat melding

Interessant tema må jeg si. Lurer egentlig på hva slags sykdomer og plager burde man nevne i profilen ? husker å ha nevnt til noen her inne å ha vært sykemeldt fra jobben og fikk spørsmålet hva var det som plaget meg. jeg hadde ikke lyst å si og vedkomende ble sur. Og jeg snakker både psykiske og fisyske sykdomer. Mange blir skremt. Men jeg tror at folk blir skremt uten å ha kunnskap om den sykdomen og basere seg bare på rykter.

Skjult ID med pseudonym tvilling sø. 3 jan. 2010 13:41

Hvis det kommer frem på bildet eller er av alvorlig grad bør det snakkes om med en gang, mildere (fysiske) former kan jo tas etter hvert. Klart mange går videre til neste profil hvis man legger ut om alle plagene man evt har. Psykiske problemer blir jo litt annerledes, og kanskje vanskeligere å snakke om (alt etter alvorlighetsgrad) , men det kommer jo frem før eller siden så jeg mener det er viktig å være ærlig nå det begynner å blir alvor i dating/ forholdet.

Skjult ID med pseudonym MrMister sø. 3 jan. 2010 15:14

Nei ingen som har avvist meg på grunn av det enda, men det skal sies at jeg ikke er så frykelig aktiv på det punktet.

Fikk ikke min første kjæreste før jeg var 21. Det forholde varte riktig nok til i fjor (nesten 4 år) og har siden den gang bare vært intim med en jente imellom. Med begge jeg har vært med fortalte jeg det i senere tid etter at vi ble kjent, noe som gjorde at de ikke brydde seg om saken.

Eneste jeg er redd for er å bli avvist på grunn av det siden det ikke har skjedd enda, og jeg ikke vet hvordan jeg ville reagert på det. Slik sinntilstanden er akkurat nå ville jeg nok gått i hi for en lang stund, selv om jeg syns året som er gått har vært lenge nok uten kjæreste og føler meg klar for en ny.

Ved å fortelle om det i profilen så blir det jo indirekte avslag siden jeg kun får kontakt av personer som ikke bryr seg om det. Men på den andre siden kan jeg miste mange potensielle som er overfladisk i det mangfold av mannfolk som det finnes å velge mellom her inne. Er veldig lett å gå til nestemann om det er en feil hos meg.

Vi velger jo ikke en frukt med mye ytre feil på seg i butikken heller, kun fordi vi har valget om å velge en frukt som ser bedre ut.

Slik er det jo til en viss grad her inne også, selv om vi også ser på hva personen skriver i profilen sin.

Skjult ID med pseudonym pusen sø. 3 jan. 2010 15:33

Snubadude: Jeg er utdannet hudpleier og jeg skal si det er enormt vanskelig å behandle de verste kviseutbrydd, cellulitter er omtrent umulig å behandle (MYE trening og kjempebra kosthold KAN hjelpe litt om du er heldig) Flass er også vanskelig å bli kvitt og psoriasis kan ikke behandles på den måten at det vil bli helt borte.

Så dette er egentlig ting man bare overser og velger å lære å leve med :)

Og by the way, så kan sylslanke folk være like plaget av cellulitter som lubne damer:) Det er noe nesten alle damer har, men menn mest sannsynlig ikke legger merke til uansett :)

Skjult ID med pseudonym mannigata sø. 3 jan. 2010 16:03

Tror ikke jeg ville nevnt det i profilen min nei. De fleste mennesker (om vi liker å innrømme det eller ei) har overfladiske drag og slike ting er det nok bedre å vente litt med. 2 eller 3 daten kanskje eller hvis dere snakker lenge på mail først.

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 3 jan. 2010 19:55

Hadde jeg sett er profil der ei dame oppga noe slikt ville jeg faktisk sett positivt på det, at hun var en ærlig sjel, noe jeg setter høyt. Men jeg innser nok at ikke alle tenker slik, så det er mulig jeg vil revurdere tipset mitt sett i lys av det, ja. Og det er vel kanskje også forskjell på en hudsykdom som ikke er synlig påkledd og det å mangle en arm (jf. tidligere post).

Skjult ID med pseudonym R sø. 3 jan. 2010 20:09

@MrMister - Jeg synes ikke det er noe du må nevne i profilen. Det ville ikke hatt noe som helst å si for meg i et forhold. Det er dessuten grenser for hva folk skal måtte vite om en før en treffes, synes jeg. Jeg har, som de fleste andre, ting som påvirker selvtilliten min i negativ retning - jeg føler imidlertid ikke at dette er noe jeg skylder å opplyse omverdenen om, før de blir min omverden. Kan ikke tenke meg at ei jente som bryr seg om deg vil reagere negativt på dette - i så fall burde du kanskje stusse mer over _om_ hun bryr seg om deg. Lykke til :-)

Skjult ID med pseudonym Minney sø. 3 jan. 2010 20:52

Vi er mange som har et eller annet som påvirker livene våre i større eller mindre grad.
Men så lenge det ikke er noe svært alvorlig man feiler, synes ikke jeg at man trenger å nevne noe som helst på profilen. Slikt kan man snakke om når man har blitt godt kjent :)
Jeg ville ikke sett negativt på om en mann hadde psoriasis, og det ville overhodet ikke hatt noen betydning med tanke på å treffe han eller ikke :)

Skjult ID med pseudonym MrMister sø. 3 jan. 2010 21:36

Godt å vite at mange her inne ikke bryr seg om det, både kvinner og menn.

Takk for alle svar, skal fortsette med å ikke si nevne det i profilen og heller la det bli et tema på evnt date.

Skjult ID med pseudonym tulla sø. 3 jan. 2010 21:54

Jeg har og psoriasis og det er helt klart en killer for selvtilliten. Så jeg forstår deg veldig godt :) Ikke nødvendig å fortelle noe som helst før en treffes og en ser at det blir et forhold. Lykke til og hev hodet du ikke noe å skamme seg over.