Alle innlegg Sukkerforum

Lar vi oss lure ?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym dr.know on. 6 jan. 2010 18:26

"Nå er den verste bølgen over", sier helsemyndighetene om svineinfluensaen - mens legemiddelprodusentene ler hele veien til banken. Totalt sett har det omkommet betydelig færre mennesker i Norge hittill i vinter av influensa enn snittet de siste ti årene.
For en del år siden var det fugleinfluensa som skulle utrydde jordens befolkning. Og noen av dere husker sikkert også blødersykdommen Ebola som noen stakkars italienske nonner dro med seg fra jungelen et sted i Afrika. I følge forståsegpåere den gang, var det den nye Svartedauen.
Ha-ha..........
Mennesker har alltid blitt syke, vi lever på en planet med masse liv i alle mulige former. Har vi glemt det?
Vi reiser stadig mer, og møter flere mennesker. Vi blir smittet.
Samtidig har det generelle helsevernet aldri vært bedre. Kloden overbefolkes av gamle og senile.

Og de fleste vet sikkert også at etter våpenindustrien er leggemidler verdens nest største handelsvare målt i verdi.

I rest my case.
Hva tror dere?

Skjult ID med pseudonym pusen on. 6 jan. 2010 18:29

Mange har innrømmet at hele svinepandemien var svada. Vi hauset oss opp, tok vaksinen, og sørget for at noen blir veldig rike.
Nå har de innrømmet at det ikke var så ille som forventet. Ja det har vi skjønt en stund. Selv om du tar vaksinen kan du bli syk. Noen blir syk av vaksinen, og noen får svineinfluensa på nytt, omså i en annen variant.
Jeg tok ikke vaksinen, jeg tror jeg overlever om jeg får det. Hvis ikke så får det bli min skjebne. Aldri hatt influensa.

Skjult ID med pseudonym Acelezz on. 6 jan. 2010 18:36

I ettertid kan man muligens si den var en smule overdreven, men målet er å prøve å utrydde svineinfluensaen så den ikke muteres og blir mere farlig.
Man skal huske at tidligere utbrudd av f.eks fungleinfluensaen ikke akkurat har vært hyggelig (spanskesyken bl.a).

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 6 jan. 2010 18:44

Visst, vi blir syke, men jeg er jaggu glad for at vaksiner så godt som har utryddet sykdommer som polio og tuberkolose, i hvert fall i vår del av verden. Og jeg ser ingen grunn til å ikke gjøre noe for at ikke også andre sykdommer sprer seg. Jeg tror jeg har hatt svineinfluensa, i en veldig mild versjon, men en kompis av meg var sengeliggende i tre uker - han ville nok vært veldig glad om vaksinen hadde vært tilgjengelig før han ble syk.

Og hva så om legemiddelindustrien tjener på det? Vel, sådan er kapitalismen - man skal kunne tjene penger på alt uansett.

Skjult ID med pseudonym pusen on. 6 jan. 2010 18:49

Jeg tror også jeg har hatt det fordi jeg har hatt to halsebetennelser og to overnattingsbesøk som hadde svineinfluensa.
Men tuberkulose er på tur tilbake nå etter så mange ikkenorske tar bolig i vårt land.
Likevel mener jeg likevel at vi har et solidarisk ansvar for de som er veldig syke. Men jeg så ingen vits å ta den siden jeg er hjemme om dagen..

Skjult ID med pseudonym TomTom;-) on. 6 jan. 2010 18:55

Jeg hoppet glatt over den vaksinen jeg også, og tanken har ikke vært der engang om den. Så mye mennesker som jeg omgåes i uken, så har jeg ikke blitt smittet av forkjølelse engang. Det er 2 år siden sist jeg var forkjølet nå, men jeg kan jo bli forkjølet senere i år selvsagt.
Jeg smittes gladelig av min "kommende kjære" da. ;-)

Skjult ID med pseudonym skeptisk on. 6 jan. 2010 18:58

Med mindre noen av dere leger med ekspertise på pandemier blir dette litt VG...