Alle innlegg Sukkerforum

Selvsikkerhet

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Guapo on. 6 jan. 2010 18:28

Hva er selvsikkerhet for deg?

Selv mener jeg at en person som er selvsikker ikke har behov for å vise hele verden at vedkommende er det. Man er trygg på den man er og higer ikke etter oppmerksomhet. En selvsikker person er en god lytter.

Tror de som skal imponere andre, enten ved å fremstille seg selv som veldig bra eller som må få alle til å le, egentlig er usikre personer. Pussig nok vil en selvsikker person som følge av at vedkommende ikke higer etter opperksomheten bli oppfattet som usikker...

(mann 51 år fra Akershus) on. 6 jan. 2010 18:37 Privat melding

amen :-)
"andre sier jeg er en sterk kvinne/mann, og at jeg er så intelligent, morsom og blid hele tiden!" er litt javelnei for meg.

Skjult ID med pseudonym pusen on. 6 jan. 2010 18:38

Jeg tror hvertfall de som må vise seg er usikker. Om de skryter av penger, egenskaper eller materialistiske ting og jobb, så tror jeg de har et hevdelsesbehov. De som MÅ være midtpunktet på fester og de som ligger med alle for å få bekreftelse.
Jeg kjenner en som var ekstremt usikker. Slik så profilen hans ut er: Nå har du vært så heldig å ramle inn på siden til en fantastisk gutt. Jeg er snill, empatisk, trofast, ærlig, handy, samvitighetsfull, romantisk, osv osv alle ord han kunne komme på, og ikke mange av dem var sanne. Det er usikker for meg når du må fremheve hvem du er eller om du stikker fordi du får litt motstand.

Jeg er rimelig selvsikker selv om jeg kan ha lav selvfølelse noen ganger.

Skjult ID med pseudonym pusen on. 6 jan. 2010 18:39

Blomst: Hahhaha..!!

Skjult ID med pseudonym The Second on. 6 jan. 2010 18:47

Tror ikke selvsikkerhet er bare EN ting, men at det kommer an på hva det gjelder. Noen kan f.eks. være svært selvsikre i arbeidslivssituasjoner men ha null selvsikkerhet i kjærlighetslivet. Andre kan være helt motsatt, jeg har møtt begge typer mennesker. Det henger vel til en viss grad sammen med erfaring og mestring av situasjonene det gjelder.

Skjult ID med pseudonym dr.know on. 6 jan. 2010 18:55

Er det så viktig å være selvsikker, da?
Jeg vil ha litt mer å spille på enn å gå rundt å være uangripelig.

Skjult ID med pseudonym blondine on. 6 jan. 2010 19:05

enig @dr.know. Å være selvsikker forbinder jeg med noe arrogant og uangripelig, og ikke positivt.

Å være trygg på seg selv derimot, mener jeg er det som TS beskriver, nemlig en som er sikker på at man duger uten å måtte hevde seg og bryske seg. En som er seg selv og vet at det rekker.

Men behov for oppmerksomhet kan man jo ha likevel. Også trygge mennesker trenger oppmerksomhet, ellers blir de fort utrygge. Forskjellen ligger vel i at de får den nødvendige oppmerksomheten helt naturlig, og dermed finner den gode balansen =)

Skjult ID med pseudonym pusen on. 6 jan. 2010 19:07

Jeg tror likevel det å være selvsikker er å tørre innrømme sine feil. Ser ikke det som det samme som å være uangripelig.
Men trygg på seg selv er et bedre ord :)

Skjult ID med pseudonym dr.know on. 6 jan. 2010 19:08

Dessuten er det ganske spennende å føle at man ikke helt har kontroll på enhver situasjon.
Det kalles å leve :o)

Skjult ID med pseudonym Smily:o) on. 6 jan. 2010 19:14

Jeg er egentlig veldig sjenert ,, men liker oppmerksomhet og har teatererfaring på skole stadiet.
Jeg er trygg på den personen jeg er , men i noen tillfeller blir jeg utrygg... Så ja jeg vil si at det går ann å være litt av alt-

Skjult ID med pseudonym riss on. 6 jan. 2010 19:14

"Pussig nok vil en selvsikker person som følge av at vedkommende ikke higer etter opperksomheten bli oppfattet som usikker"

Ikke helt enig i den. Jeg synes trygge og selvsikre personer utstråler dette på en annen måte enn de usikre og sjenerte, selv om begge tar liten plass. Det har noe med kroppsspråk og kommunikasjon å gjøre.

Skjult ID med pseudonym dr.know on. 6 jan. 2010 19:19

Det er greit å føle seg vel, men hvis man tar på seg det selvsikre minen for ofte, både den bevisste og ubevisste, så tro jeg man mister gleden av å la seg forundre, overraske, tråkke litt i baret av og til, miste litt bakkekontakt.
Selvsikkerhet blir fort noe utilnærmelig, selv om det ikke er meningen. Man våger ikke så mye, selv om man burde det og i stedet drite i konsekvensene.
"Å våge er å miste seg selv litt, å ikke våge er å miste seg selv helt"
Ikke motstninger til det å ha selvtillitt nødvendigvis, bare en liten digresjon.

Skjult ID med pseudonym Guapo on. 6 jan. 2010 19:33

Mange fine innspill her.

Noen tolker selvsikkerhet som noe negativt. Defenisjonen av selvsikker er "som er sikker på seg selv, trygg". Altså en som er trygg på seg selv. Det er egentlige synonymer, men det ene er positivt ladet og det andre negativt.

Er helt enig i det pusen sier at å være selvsikker er også å tørre og innrømme sine feil. Noen ser det som en svakhet å innrømme noe og vise vilje til å gjøre opp for seg og endre seg. Da blir man plutselig for myk og føyelig...

Skjult ID med pseudonym gråtass on. 6 jan. 2010 20:55

Føler meg så selvsikker at jeg ikke har tenkt å si så mye her...

Skjult ID med pseudonym yeehaw on. 6 jan. 2010 20:56

Er så selvsikker at jeg nesten detter av stolen.

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 6 jan. 2010 20:56

Er like selvsikker som Nasse Nøff.... Ehh...

Skjult ID med pseudonym paranøtt on. 6 jan. 2010 22:17

å være sikker i sin usikkerhet...da er man selvsikker i positiv forstand?
dette er en definisjon av forskjellene mellom selvsikkerhet og selvfølelse:
selvsikkerhet handler om hva man føler man er god til
selvfølelse handler om hvordan man føler at man er

Skjult ID med pseudonym El9 on. 6 jan. 2010 23:12

For meg er selvsikkerhet knyttet opp mot selvfølelse og opplevelse av egenverd. En med aksept for seg selv - og også trygghet nok til å kunne se sine svakheter i tillegg. Selvsikre mennesker opplever jeg å ha såpass til trygghet at de i større grad har rom for og varme for andre mennesker. Det er en raushet der som gjør at en føler seg vel med slike mennesker.