Alle innlegg Sukkerforum

Jenter rundt 35 - hvor høy alder er ok for dere?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Emmeline lø. 16 jan. 2010 17:17

Jeg er 35, og får innimellom mail fra karer fra 45 til 53 år som gjerne vil ha kontakt. Tydeligvis mange menn som gjerne tar en dame som er en del yngre enn seg.... det er jo kjent. De sier alle sammen, nesten uten unntak, at jeg ikke må tenke på alderen deres som noe problem, for de er unge både mentalt og fysisk og føler seg mye yngre enn de faktisk er.
Jeg pleier å tenke at 45 år er maks-alder for meg m.h.t. menn. Jeg tenker at det er kjedelig å ha en mann som er for mye eldre enn meg når det er gått noen år, og jeg fortsatt er "ung" mens de begynner å bli "litt eldre". Samt at jeg føler det blir FOR stor aldersforskjell sånn rent mentalt når jeg er 35 og mannen nærmer seg 50.
Noen som tenker annerledes? :-)

Skjult ID med pseudonym ååååååå lø. 16 jan. 2010 17:26

alt over 44 er FOR gammelt for deg... og meg:) hadde en i dag som er 26... han har flørtet med meg før... men det er da vitterlig feil andre veien... hmmmm hvor er mannen min på 39?el 32 hehe

Skjult ID med pseudonym Minney lø. 16 jan. 2010 17:34

Jeg synes det er svært vanskelig å si hva som blir for "gammelt".
Men det er påfallende mange menn blant dem som er fra 45-50 og oppover, som helt konsekvent søker ei dame som er maks hans egen alder og nedover 10-20 år.

Jeg har vært en del år på nett, og jeg har snakket med en del menn som er en del eldre om dette. Mange av dem ser på seg selv slik du sier, som at de er unge både til sinns og fysisk. Og en del av dem har sagt at damer på deres egen alder ikke tar vare på seg selv og forfaller.

Slik jeg ser det, så er det begge deler blant begge kjønn uansett hvor gammel man er. Noen ser bra ut for alderen, andre gjør det ikke. Men det verste er når menn tror at de selv ser bra ut, og ønsker en yngre dame, og så ser de akkkurat like gamle ut som damer generelt på den alderen.

Men det har kanskje noe med at mange i den aldersgruppen fortsatt tilhører en annen generasjon. Før skulle jo alltid kvinnen være yngre. Og så tror jeg det kan ha en viss innvirkning at menn ser seg selv i speilen på en helt annen måte enn oss kvinner. Når vi ser oss i speilen har vi svært lett for å henge oss opp i alt som er galt, og alt vi burde gjort noe med, eller de tingene det er for sent å gjøre noe med. Menn derimot, ser langt oftere seg selv som like attraktiv som han var for både 10 og 20 år siden.

Kanskje vi kvinner burde lære litt av mennene :)

Skjult ID lø. 16 jan. 2010 17:56

hvorfor gjøre det så vanskelig?
ikke bry deg så mye om hva andre synes er for gammelt eller ungt. Du gjør det du vil :)

Når det er sagt, så har jeg faktisk forståelse at menn på 45 ser etter damer som er en del yngre enn dem selv. Ikke glem at for noen så kan dette også være relatert til det å få barn. Man søker da selvsagt ikke etter de som er 45++ hvis dette med barn er viktig...

Synes du ikke skal bry deg så mye på alderen på de som tar kontakt. Er du interessert, så er jo det bra og er du det ikke, så svarer du hyggelig nei takk, setter ett svart hjerte på personen og fortsetter videre i jakten. Er ikke verre enn det :)

Skjult ID med pseudonym Kokosøster lø. 16 jan. 2010 18:00

Enig med Emmeline.
Med tanke på menns gjennomsnittsalder har jeg dessuten ikke mye lyst til å måtte komme tilbake til Sukker når jeg er 65.

Skjult ID med pseudonym ceci lø. 16 jan. 2010 18:10

Jeg har også mange menn som sender meldinger og setter røde hjerter på meg i 50-60 års alderen. Selvom jeg har klart og tydelig skrevet i profilen at jeg ikke ønsker kontakt med de over 48 år.
Selv er jeg 43, men går for å være 35 pga ungdommelig utseende og væremåte.
Jeg trives også selv best sammen med de under 40, så for meg er det HELT uaktuellt å bli sammen med en i den nevnte eldre gruppen.
Har prøvd å treffe menn opp til 50 år, men det blir bare med den ene daten fordi jeg merker at vi er på helt forskjellige nivå og væremåte.

Skjult ID med pseudonym on lø. 16 jan. 2010 18:23

er 38 vi ha en mann mellom 40 og 50 =)

Skjult ID med pseudonym Emmeline lø. 16 jan. 2010 18:26

Et eller annet er det iallfall med menn på 45 og oppover og yngre damer. ER det virkelig så få damer på deres egen alder som holder seg like unge/spreke/lekne/attraktive som dem selv? Jo, skjønner det hvis det er slik at disse mennene ønsker seg flere barn, da er det klart det er lettest å finne seg ei jente i fruktbar alder. Og jeg skjønner jo at ungdom og glatt hud er attraktivt og kan gi litt status eller noe sånt.
@Minney - ja kanskje vi kvinner burde lære litt av mennene, ja:)

Skjult ID med pseudonym Nettfeber lø. 16 jan. 2010 18:27

Umulig å si om en mann på 35 eller 45 er her eller der i livet. "Gubbe" kan noen være fra 18 andre blir det aldri. Fysikken til en 25 åring kan være langt dårligere enn en på 40-45 pluss alt etter hvordan han tar vare på kropp og sjel..

Derimot er det vel kanskje psyken og hvor man er i hvilke faser av livet som egentlig betyr noe i praksis.
Er 44 og ser vel rundt 38 som et minimum for min egen del. Uten å sette absolutte grenser for plutselig står hun der i all sin prakt enten hun er 35 eller 45+ ;-) . Jeg vil tro at det gjelder jenter også.. Ikke alle på 40 pluss er sidrompa og har ølmage :-)

Skjult ID med pseudonym ååååååå lø. 16 jan. 2010 18:33

ta med helseattest så snakkes vi;) hehe nei du har rett i det du sier@nettfeber..for ikke bare for utseendes skyld, vil gjerne slippe leve alene de siste 20 åra om jeg kan unngå det..en sprek 44 åring før en storøykende slask på 35 any day:))

Skjult ID med pseudonym vibe lø. 16 jan. 2010 19:28

Jeg har heldigvis møtt menn på egen alder som er bevisst på det, da de har erfart at de som er betydelig yngre ikke er på samme plass i livet (mentalt). De synes rett og slett det er mer interesant å snakke med jevnaldrede damer.

Men det sagt; menn generelt overvurderer seg selv så grusomt i så mange sammenhenger. Særlig ang attraktivitet og det å eldes. Mulig det er genetisk, for reåproduksjonens del. Hadde de hatt mer selvinnsikt ville de ikke vært så immun mot tilbakemeldingene de får og verden hadde produsert langt færre unger. Vi hadde kanskje rett og slett ikke vært her :-P

Det med barn kan jeg skjønne, men de i skiktet på 45 rammes egentlig av den biologisk klokken de også - mulig spermen spreller fortsatt, men skal de ha barn så er de avhengig av å "rekruttere" en mor og at det ikke er så lett når de først har rukket å bli så gamle uten å ha fått barn (det er ikke vi kvinner, i ytterste konsekvens kan vi dra til DK eller andre steder). Jeg vil jo gjerne være sammen emd en fyr et år eller to før vi prøver å få barn, og da er fyren nesten 50. Og nattevåk er ikke det samme for en på 50 som for en på 40, alt annet likt. Så min anbefaling til menn; få ræven i gear litt før dere er 45 hvis barn står på ønskelisten, for det er ikke barebare å velge seg en dame i fruktbar alder når dere er klar, hun skal velge hun også, og dere stiller litt tynnere overfor de under 40 i forhold til de på egen alder.

Men for lettåhuske? Mange menn må jo se at hun ser fantastisk ut for alderen, det jeg har sett av profilbilde her, tror ikke det er så mange på hennes alder som kan matche henne.

Skjult ID med pseudonym Nettfeber lø. 16 jan. 2010 20:18

@Vibe veldig riktig det du sier. Like barn leker ofte best, men det er ikke gitt at alderen er noen garanti for noe som helst.
Om jeg skulle involvere meg i en dame ville jeg selvsagt se an livsførsel og "uvaner". Jeg vil heller ikke leve alene de siste 20 årene av mitt liv og det er ikke sikkert at enkelte har store muligheter for å kreke seg over 60 engang med nogenlunde helse i behold. Førsteinntrykket kan fort avgjøre om man skal tørre å prøve..

Pluss minus 5 år og noen andre parametre er nok best for de fleste..

Skjult ID med pseudonym wintermute lø. 16 jan. 2010 20:36

Jeg er 33 og får en del meldinger fra kvinner som er langt eldre enn meg. Det vanligste er 38-42, men jeg får også fra kvinner opp i 45-48. Flere begrunner det med at de har ekser på min alder. Derfor er det dumt å generalisere om alle de "innsiktsløse mennene" her på sukker. Alle sikter jo etter den idelle partneren? Om de får utslag for dette er nå en annen sak, men skjønner godt at de prøver (innenfor rimelighetens grenser). Menn søker nesten konsekvent kvinner som er jevnaldrende eller yngre enn seg, og det er vel ingen som reagerer om hun er 24 og han er 33? Hvorfor blir det plutselig feil med alderen? Merker at det er en del bitterhet rundt dette.

Jeg er ikke veldig opphengt i alder, og kunne godt ha falt for noen som eldre enn meg, selv om jeg ikke har noen erfaring med dette.

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 16 jan. 2010 21:53

Kunne vært interessant å hørt det motsatt vei også. Etter en del dater er i hvert fall erfaringen min at jeg funker bedre med damer som er maks 2-3 år yngre enn meg enn med de som bare såvidt har passert 25. Det er selvsagt unntak, men...

Så, damer rundt 35, hvor lav alder er OK for dere?

Skjult ID med pseudonym kit lø. 16 jan. 2010 21:55

@TS, hva som er for stor avstand i alder for deg er det bare du selv som kan avgjøre. Synes du 36 er for gammelt, er det for gammelt for deg.

Jeg burde ikke men... Det skjer tydeligvis noe med en del kvinner når de nærmere seg 40. Plutselig blir alder det aller viktigste kriteriet. Alle andre egenskaper mannen har betyr lite så lenge han er yngre.

@vibe, det er ikke mennene her på forumet som fremhever hvor spreke og ungdommelige de er. Det er de middelaldrende kvinnene gjør. Jeg vet ikke hva det sier om selvinnsikten?

Og hvis en skal kjøpe seg avkom som i Danmark, å betale penger for tilgang til en adekvat livmor klarer nok de fleste norske 60 åringer i dagens verden. Beklageligvis. Da får de også noen som kan stelle de.

(kvinne 43 år fra Sør-Trøndelag) lø. 16 jan. 2010 21:56 Privat melding

Jeg er litt sånn + - 10 jeg med tanke på alder. Den største utfordingen mener jeg (for min del) er å møte en mann på kanskje 45 år som er ferdig med det å produsere barn osv...da sliter jeg...hva tenker dere om slikt?

Skjult ID med pseudonym Minney lø. 16 jan. 2010 22:04

@zoid
Lag en egen tråd om det ;)
Er sikkert mye å diskutere rundt det også, og mange forskjellige svar :P

Skjult ID med pseudonym elfrodo lø. 16 jan. 2010 22:20

Apropos alder. Det spratt nettopp opp ei jente på 15 som jeg har 87 i match med. Av og til er ikke det sukkersystemet helt bra i hue...

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt lø. 16 jan. 2010 22:25

@TS; Fem til tolv år opp er det jeg søker. Men som nettfeber skriver; Alder er individuelt, og poenget er å finne noen på samme sted i livet. En mann på førtifem kan vel like gjerne være en førstegangsetablerer som en bestefar med gubbefaktor?

@Kit; Jeg nærmer meg førti og kunne aldri tenke meg å se på en yngre mann som noe annet enn et behagelig sted å hvile øynene! Av flere årsaker. Blir jeg da unntaket som bekrefter regelen, eller går det an å håpe at aldersdiskusjonene snart kan bli litt mindre kategoriske?

@Savali; Send den 45åringen som er ferdig med barneproduksjon til meg du. Jeg er 37, og det blir helt perfekt :)

@Sukker; Hvis vektingen av parameterne ønsker/ ønsker ikke barn kunne vektes tyngre i matchberegningen, så hadde vi vel sluppet en del av disse aldersdiskusjonene?

(kvinne 58 år fra Buskerud) lø. 16 jan. 2010 22:28 Privat melding

Har arvet "leve lenge genet fra begge foreldre, .....så klart jeg vil ha en litt yngre mann. Om han er litt eldre enn meg så kan jeg overtales om helse attesten er god.
takk @ååååå det var en god ide, skal heretter be om det fra alle som er over 50.

Men nå skulle jeg vel ha laget et egen tråd for min aldersgruppe.....

Skjult ID med pseudonym kit lø. 16 jan. 2010 22:35

@HeltEnkelt, jeg skrev "...en del kvinner....", med andre ord ikke alle kvinner, og dermed ett ikke kategorisk utsagn.

Enig?

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt lø. 16 jan. 2010 22:45

@Kit; Jepp! :) Og jeg så forsiktighetsforbeholdet ditt også. Men diskusjonene har vært veldig kategoriske den tiden jeg har lest dem. Mitt utsagn mest som ønske om endring.

Ok?

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt lø. 16 jan. 2010 22:58

(Og jeg retter siste del av innlegget mitt; Hvis parameterne ønsker/ ønsker ikke barn kunne vektes tyngre... osv.)

Skjult ID med pseudonym Mann sø. 17 jan. 2010 01:50

Er visst populært for tiden med ung mann/gutt for voksne damer. Henger sannsynligvis sammen med at de da vil være i et forhold hvor de er den sterke parten. Faktum er jo det at jentene utvikles tidligere. F.eks var jo selv overhode ikke interessert i barn og familie da jeg var 30. Det er de fleste damer. Derfor er det naturlig -i et forhold hvor man er noenlunne på likefot -at mannen er eldre enn dama. 5 år , 10 år, 15 år -Individuelle Forskjeller. Gjør seg mere og mere gjeldene jo eldre man blir. Like it or not. Tradisjonelt er mannen endel eldre enn kona. ikke tilfeldig

Skjult ID med pseudonym megvel sø. 17 jan. 2010 01:54

jepp så er mannen utro med en yngre dame..(som vil ha en eldre mann) for at kona aldri har tid og gir ham oppmerksomhet... så får kona endelig fri annenhver helg, blomstrer opp og sjarmerer til seg en yngre mann:)) ho ho

Skjult ID med pseudonym Acelezz sø. 17 jan. 2010 02:04

.. så da blir jo alle fornøyde ;o)

Skjult ID med pseudonym mooohaha sø. 17 jan. 2010 02:16

haha... han eller tilsvarende har jeg hatt på besøk også, mange ganger :) - det er noe med selvinnsikt, hans eller din (og min)... moooohaha.... :)

Skjult ID med pseudonym Mann sø. 17 jan. 2010 02:26

Tydeligvis et litt sårt emne for enkelte. Men for å strø salt i såret må jeg nok også si at jeg har sett en viss kroppslig forandring hos damer når dem begynner å nærme seg overgangsalderen (les 39+) og hormonelle forandringer inntreffer. Underhudsfettet minker og rynkene etc kommer for fullt. Hos gutta er det vel heller en jevn aldring. Men individuelle forskjeller. Slappe gubber og kjerringer fra 28 og oppover og 50-åringer som er ganske sexy av begge kjønn. Like it or not.

Skjult ID med pseudonym seriøs sø. 17 jan. 2010 03:06

@Mann

Jeg tipper du er en godt voksen mann på 50+. Det du prater om her er ganske gammeldags og var mer vanlig på 70-80 tallet enn det er i dag. Vi lever tross alt i 2010 nå. Like it or not.
Så dette er nok et sårt emne for DEG kjære MANN utifra det du skriver. Da bør du være mer opplyst. Like it or not.

En sexy fyr på 50? kødder du el? Nei gud bedre meg. Skal jeg ha en sexy mann så velger jeg ihvertfall ikke de på 50, men de på min egen alder 35-40. Dessuten er det mange sexy damer i samme aldersgruppe. Når man har blitt 50 så har alt begynt å henge og potensproblemer.

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 17 jan. 2010 10:18

kit,
nettopp, det er jo det som er hele poenget her.
De middelaldrende damene er spreke og ungdommelige, så hvorfor vil menn (som altså ikke betegner seg som spreke og ungdommelige) ha mye yngre damer?

Og: Det å "kjøpe seg en partner" fra et annet land kan vi vel alle. Hvorfor gjør ikke flere det?
Fordi at man ikke nødvendigvis finner kjærligheten på den måten; man er for ulike, premissene for forholdet er skjeve, den andre er en lykkejeger, man møter språkbarrierer, fordommer etc etc. Men kvinner har en ekstra mulighet hvis du ikke var klar over det (det vet jeg du er, men du liker det kanskje ikke); kvinner har mulighet til å få barn også selv om de ikke finner noen, uten å måtte ta med en partner man ikke egentlig elsker.

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 17 jan. 2010 10:32

Mann,
tror du kan legge på noen år; det er mange kvinner som ikke kommer i overgangsalderen før godt over 50.
Jeg tror endringene som kommer tidligere kan ha med nattevåk å gjøre, men det er svært mange damer i 40-årene som det er vanskelig å gjette alderen på, fordi en 42-åring ser yngre ut enn bildet vi har i hodet vårt. Det er bare å se på kjendis-Norge.
Benedicte Adrian og Vendela Kirsebom, Petronella Barker er passert 40, Synnøve Skarbø og Sissel Kyrkjebø næmer seg 40 med stormskritt. Synes ikke akkurat underhudsfett og rynker er så fremtredende...........

Bifaller forøvrig yourX innlegg. De som taper i alderdiskusjonen (og ellers) de som ikke har selvinnsikt til å forstå hvem man appellerer til, og her er det altså menn som ikke skjønner markedet sitt.

zoid,
jeg er 37 og tenker +/- 5 år, men kan sikekrt strekke meg lenger hvis alt annet stemmer. Men viktig for meg å føle at man er på samme sted i livet.

Skjult ID med pseudonym mmm sø. 17 jan. 2010 10:40

Uansett alder synes jeg begge kjønn kan respektere det en person har satt som aldersgruppen de ønsker å møte. Om man er ung eller gammel for alderen er jo veldig subjektivt.

Når det er sagt så er alder kun ett tall, og det som spiller noen rolle er kjemi og at man er på samme sted/fase i livet.

Skjult ID med pseudonym Pike sø. 17 jan. 2010 11:35

Jeg er 34 år og må bare si at jeg faktisk har blitt sjarmert av menn opp til 46 år og ned til 25 år. Fikk en melding fra en i går på 21 år da... og det var jo veldig koselig men det er mye som skal stemme før jeg går på date med en som er 13 år yngre.

Da må jeg heller si jeg foretrekker menn i 40-årene. De er som regel ferdige med alt det useriøse tøyset og er etter min erfaring mye mer gentleman enn menn rundt 30 år. Det er skikkelig turnoff å dra på date med en som har bedt deg ut og dele regningen. pffff.... det har aldri skjedd meg med menn i 40 årene....

Så ja til menn opp til 45 :)

Skjult ID med pseudonym mmm sø. 17 jan. 2010 11:37

Det er ikke bare menn over 40 som er gentlemen. :)

Skjult ID med pseudonym kit sø. 17 jan. 2010 12:00

vibe, du forstår ikke poenget.

Poenget er at hvis du hele tiden må mase om hvor ungdommelig du er, er grunnen mest sannsynlig at du er usikker på hvor ungdommelig du er.

Noe av det mest patetiske jeg leser er "ungdommelig 60 års gammel gutt/jente". De fleste mennesker er har heldigvis mange dimensjoner, på noen av dimensjonene er "eldre" enn det som er vanlig for alderen. På andre er en "yngre".

Ad kjøp av partner. Du prøvde å fremstille det som det kun var dere kvinner som hadde valget om kjøp av barn i Danmark. Det er det ikke, vi menn har også muligheter.

Skjult ID med pseudonym sissi sø. 17 jan. 2010 14:46

Jeg har maks alder til 42. Synes generelt ikke jeg har mye til felles med menn som er eldre.. men det er vel opp til hver og en hva man selv ønsker? Har venninner som liker mye yngre gutter men det blir og feil for meg.

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 17 jan. 2010 17:52

kit,
hvor har du det fra at fordi man "maser" (er å stadfeste fakta eller å beskrive seg selv å mase?) om hvor ungdommelig man er, et "mest sannsynlig tegn på at man er usikker på at hvor ungdommelig du er"?
Hva skal de som er ungdommelig skrive da?

Her baserer deg på noe som for deg er en sannhet, men som egentlig er en fordom, som du ikke kan ta for gitt at andre deler. Din "fortolkning" kan selvsagt vært basert på egne erfaringer, men jeg har altså andre erfaringer, og som regel så er det andre ting i profilen, fra bilde til interesser, som kan indikere om det stemmer. Som det blir sagt over her, så kan noen være sedate - eller rolige og trives med det forutsigbare - før de er 30, mens andre er kvikke og ungdommelige til langt opp i årene, og jeg synes det er en veldig relevant ting å nevne.

Jeg kan modifsiere utsagn om muligheten til å få barn, men det er rett og slett lettere og dermed lavere terskel for kvinner å få på egenhånd. Menn som _bevisst_ venter til de er langt opp i 40-årene må være klar over at de tar en kalkulert risiko på at de ikke uten videre kan skaffe seg dame som er i fruktbar alder når de føler seg klare, kan være greit ¨å tenke gjennom. Jeg vet at det kan være mange grunner til at det ikke har blitt barn, men jeg har truffet nok menn som ynder å nevne den biologiske klokken til oss kvinner og at de selv ikke går ut på dato, viser til Arve Tellefsen og Chaplin, men som får en skikkelig wake up call når de føler seg klare; toget deres gikk med toget til deres jevnaldrende kvinner.

(kvinne 42 år fra Oslo) sø. 17 jan. 2010 18:42 Privat melding

Jeg synes nå ivaffal menn over 45 pleier å være mye kjekkere enn de yngre. At de også kan være klokere og mer modne og innsiktsfulle er bare en bonus :)

Skjult ID med pseudonym kit ma. 18 jan. 2010 07:57

vibe. Ja, det er en personlig oppfatning. Som det meste som blir diskutert her inne, men har har altså det inntrykket at de som fremhever seg som ungdommelig jente/gutt som regel ikke er de som er de friskeste. Det er min verden, og jeg registrerer at du har andre erfaringer.

Ja, det er mye lettere for kvinner å få barn på egenhånd. Men det er ikke umulig for menn heller. Som var mitt poeng.

Skjult ID med pseudonym M ma. 18 jan. 2010 13:34

Jeg er 21 og mottar også en del post fra menn helt opp i sekstiårsalderen. I frofilen min har jeg skrevet at jeg ikke vil snakke med menn som er mer enn ti år eldre enn meg, men jeg tror ikke det er så mange som gidder å bry seg med hva jeg skriver. Men finnes det virkelig menn på 40-50-60 som tror at jeg kan være interessert i de? Hva er det de tenker da i så fall??

Skjult ID med pseudonym bølle-per ma. 18 jan. 2010 14:11

Ei jente på 35 godtar høyere alder på mannen i takt med tykkelsen på lommeboken hans.

Skjult ID med pseudonym Lady ma. 18 jan. 2010 14:32

De ser kanskje etter en yngre utgave av en X de forlot eller mistet

Les Alec Baldwins uttalelse:

http://www.seher.no/833012/alec-baldwin-savner-ekskonart

@bølle-per Det må være forsmedelig for en mann å bli tatt for sin lommebok.....

Skjult ID med pseudonym The One ma. 18 jan. 2010 14:56

@Lady

Det er ikke forsmedelig når "dama" er 21 ;-)

Nei, helt ærlig skjønner jeg ikke hvordan mennesker med så stor aldersforskjell treffer hverandre. Det må jo være kjempesprik i hvor man er i livet.

Skjult ID med pseudonym bølle-per ma. 18 jan. 2010 15:35

@lady

Menn med robust selvbilde gir blanke :-)

Skjult ID med pseudonym Lady ma. 18 jan. 2010 16:33

@ bølle-per

Hvorvidt de har robust selvbilde eller dårlig selvinnsikt skal ikke jeg uttale meg om....
Det er jo ikke alltid selvbildet stemmer med oppgitte kvalifikasjoner......
Det viktigste må jo være at alle får:)

Jeg har mange yngre menn i min innboks, men de er iallefall ikke ute etter lommeboken min.....
En dame i min alder tar det som et hyggelig kompliment:)

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ma. 18 jan. 2010 17:59

Jeg er 34 .. Dater de mellom ca 32 -40... Har likt en på 45 , men det ble bare for drøyt med tanke at jeg ønsker flere barn.

Skjult ID med pseudonym Avania ma. 18 jan. 2010 18:22

Nekter å tro at bølle-per virkelig mener det der..

Skjult ID med pseudonym bølle-per ma. 18 jan. 2010 18:24

@lady

Dårlig selvinnsikt spiller ingen rolle - ingenting er så godt for livskvaliteten som en saftig livsløgn. Det viktige er at man tror på sitt vinnende ytre og sin grandiose personlighet. En spekket lommebok gjør livet enklere uansett.

Unge menn drømmer alltid om voksne damer. De fleste kommer over det - det er de færreste som egentlig vil komme hjem til mor med en ny mamma.

En godt voksen kvinne skal ta alle henvendelser fra yngre menn som komplimenter, uansett :-)

Skjult ID med pseudonym Lady ma. 18 jan. 2010 23:31

@ bølle-per

Jeg kan umulig være mor til menn som er 6 år yngre enn meg:)

Men en dame blir av samfunnet betegnet som "en eldre kvinne" når hun har et forhold til en yngre mann uansett kvinnens alder:)
Slik er det bare:)

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 19 jan. 2010 00:22

bølle-per, jeg godtar stadig mindre aldersforskjell oppover, uansett lommebokstørrelse.

Hadde en type som var 12 år eldre da jeg var 30, men å treffe en i dag som er 12 år eldre ser jeg ikke for meg, da jeg ønsker barn og da blir han over 50 og vel så det.

Men har han mange barn, kan lommeboken ha å si, dvs at han bør ikke ruineres av bidrag slik at forskjellen mellom oss blir for stor.

Skjult ID med pseudonym morris ti. 19 jan. 2010 00:38

+/- 8 år er vel innen normen når man passerer 35

Skjult ID med pseudonym quinzy ti. 19 jan. 2010 00:43

Er selv 43, men på nyttårfest ble jeg sjekket opp av en flott dame (ikke fulle noen av oss), som viste seg å være 27....jeg ba henne gjette min alder. Hun tippet 35 - jeg sa "riktig" - vi endte opp med å dra hjem til meg - har ikke sett henne siden... tipper de fleste menn hadde gjort som meg?

Skjult ID med pseudonym zoid77 ti. 19 jan. 2010 21:22

@quinzy
Tja, for min del ville hun vært 16 med samme aldersforskjell, så, nei...

Skjult ID med pseudonym kit ti. 19 jan. 2010 23:18

@zoid77, det er forhåpentligvis mer sannsynlig at jeg på mine fester treffer ei jente på 27 enn at du på dine fester treffer på ei på 16....

@quinzy. Hvorfor sa du ikke hvor gammel du var? Tror du hun hadde gått hvis du sa 43?

Skjult ID med pseudonym Atreju73 to. 21 jan. 2010 11:13

Mitt problem med damer på 35 er at de stort sett er i gang med 2 eller 3 strafferunde. De har 3 unger så det føler de seg ferdige med. Videre har de en villa de krangler med eksmannen om i retten. Dette passer meg kort og godt ikke, siden jeg selv egentlig aldri har vært særlig godt i gang med første runde.

Har de ingen unger eller eksmann, så er det fordi de har søkt etter herr Perfekt de siste 10 år og fremdeles ikke funnet en som duger. Disse finner jeg enda mindre attraktive enn de førstnevnte. Har hun ikke funnet en som holder mål på 10 år så er det helt åpenbart at ikke jeg kommer til å være god nok.

Jeg sikter derfor på rundt 30 år, gjerne et par år under.

Skjult ID med pseudonym Clueless to. 21 jan. 2010 12:23

@Atreju73:

Så innmari synd at jeg tydligvis faller inn under den andre kategorien din. For du har bare SÅ fine teorier, og jeg er sikker på at jeg kunne lært SÅ mye av en mann som deg... :-(

Skjult ID med pseudonym Clueless to. 21 jan. 2010 12:24

....fillern asså.....

Skjult ID med pseudonym Pike to. 21 jan. 2010 12:31

Atreju: føler meg ganske truffet der gitt med trillinger og villa snart i boks:)

Skjult ID med pseudonym Atreju73 to. 21 jan. 2010 12:45

@Clueless

Ja, det var synd. Jeg tror du kunne lært meg ett og annet om sarkasme...

;-p

Skjult ID med pseudonym vibe to. 21 jan. 2010 15:46

Men Atreju,
hvorfor er du single da?
Iflg din kategorisering må det vel være fordi du ikke har funnet den perfekte, altså tilhører du selv den gruppen du skygger mest unna. Med din metodikk burde damene på 30 (og andre) i alle fall sette et stort sort kryss over deg.

Kan imidlertid oppmuntre deg med at det finnes mange grunner til hvordan ting er blitt som de er blitt for folk og endel er tilfeldigheter. Blant de jeg kjenner som er på vår alder og som er single, finnes flere som har vært lenge i forhold, som virkelig jobbet for at det skulle gå. At de ikke rakk å få unger før de ble single, eller det ikke kom barn fordi de knapt ahdde sex, betyr ikke at de er mer kresne enn de som er i det du kaller "strafferunde". Andre igjen har blitt forlatt. Noen har brutt opp fordi de ikke fikk barn sammen, uten at noe var galt med noen av dem, men det tæret på forholdet.
Noen har ikke vært på let; folk modner ulikt - noen er klar for etablering når de er 20, andre når de er 35, noen aldri.

Foreslår at du prøver å bli litt rausere i din vurdering av andre, da blir det litt flere å velge mellom. Og flere vil også være positive til deg.

Skjult ID med pseudonym Atreju73 to. 21 jan. 2010 16:22

@Vibe

Det nytter ikke å argumentere mot fakta og all erfaring tilsier at å sette et stort kryss over meg er nettopp det de fleste damene gjør. På tross av at jeg gir dem rett i at det finnes mange gode grunner til dette, så er jeg ikke villig til å akseptere en singel tilværelse resten av livet. Altså forsøker jeg likevel og da mot de som faktisk motiverer meg til å forsøke.

Forøvrig er det masser av damer i alder 35-40 år som jeg syns er utrolig flotte. De syns bare ikke det samme om meg.

Skjult ID med pseudonym vibe to. 21 jan. 2010 16:27

Ok,
skjønner fortolkningen; deres avvisning indikerer at de kanskje ikke har realistiske krav (og at det er derfor de er single). (?)
Men uansett alder, så har jo menn en tendens til å gå etter de samme damene og ikke "se" jentene som ikke har like foxy bilder for eksempel. Har du vurdert hvem du henvender deg til og om du kanskje vil få mer respons om du vender deg mot jentene som ikke har like iøynefallende profiler (men kan være like flotte)?
For meg ser du i alle fall ut som en som er over gjennomsnittet kjekk og burde ha alle muligheter blant damene.

Skjult ID med pseudonym Mann to. 21 jan. 2010 16:28

Kjenner meg igjen i problemet Atreju73 beskriver her. Damer som er etablert med barn og har vært gift en eller flere ganger er ikke like atraktive for en singel ennå ikke etablert mann. Overta gammel moro etter andre -nei takk. De passer best sammen med en mann i deres egen situasjon alternativt en mann som er en god del eldre enn demselv med god økonomi.

Skjult ID med pseudonym kit to. 21 jan. 2010 16:42

@mann. Det er en ærlig sak å ikke ville involvere seg i jenter med barn. Men, hvorfor trenger du å rasjonalisere hvem disse jentene egentlig passer sammen med?

Skjult ID med pseudonym Minney to. 21 jan. 2010 16:48

Man skal aldri si aldri :P
Det er mange som har hatt krav, forventinger, og absolutte betingelser i mange år. Og så "pang", så er man plutselig super-forelsket i ei/en man overhodet ikke hadde på listen sin :P

Men jevnt over så har man ønsker, krav og ting man vet man vil ha/ikke ha. Så lenge man snakker for seg selv og hva man selv ønsker er det greit. Men når man begynner å snakke på vegne av andre, er man fort ute på tynn is :P

Man vet kanskje sånn ca hvem man selv passer sammen med. Men å spekulere i hvem andre kan passe sammen med, blir jo som å skyte i blinde.

Skjult ID med pseudonym bølle-per to. 21 jan. 2010 16:49

@vibe

En mann på over 50 og vel så det er akkurat passe hvis dama er pen :-)

Skjult ID med pseudonym Mann to. 21 jan. 2010 16:59

@kit

Rasjonaliserer hvem skilte damer med barn og 2 sinte ex-er passer sammen med fordi noen av dem ikke forstår det selv. Har du et annet syn eller er du i en annen situasjon enn Atreju så værsågod ta for deg

@Minney

Du har helt rett man blir sammen med de i utgangspunktet mest utenkelige. Følelser er annerledes enn intelektet.
Ellers sier det seg vel selv at en singel mann uten egen familie vanligvis ikke har lyst til å ta på seg forpliktelser og rester av uavklarte gamle familieforhold når han kan finne noen i sin egen situasjon

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) to. 21 jan. 2010 17:08 Privat melding

@mann

Jeg ser den :)
Jeg har vært gift tidliger, og har barn. Så jeg tenker jo likt (bare motsatt). For meg er det i utgangspunktet utenkelig å bli sammen med en mann som er rundt min alder eller yngre som er barnløs.
Det ville på sikt ikke blitt riktig for noen av oss. Derfor ønsker jo jeg å finne enn som er i en situasjon tilsvarende min.
Men jeg har også levd såpass lenge, og erfart såpass mye, at jeg vet at jeg aldri skal si aldri.
Så slik sett tar jeg bare ting som de kommer.
Det er fordelen med å allerede ha barn :P
Man har på et vis resten av livet på seg til å finne seg en mann igjen :P
Og man kan jo ha det fint som singel inntil han dukker opp :)

Skjult ID med pseudonym kit to. 21 jan. 2010 17:20

@Mann. Jeg forstår ikke behovet ditt for å fortelle andre hva som passer for de. Er du ikke mann nok til å mene at dine egne valg er riktige i seg selv? Du må forankre dine valg i hva "alle" andre mener?

Skjult ID med pseudonym Avania to. 21 jan. 2010 17:44

Atreju73 og Mann: Man kan ikke velge rasjonelt hvem man skal kjenne attraksjon og forelskelse og kjærlighet til - det er ikke vi selv som finner kjærligheten, det er kjærligheten som finner oss!

Skjult ID med pseudonym Mann to. 21 jan. 2010 17:49

@Minney
Som forelder er man jo priviligert, har oppnådd noe i livet og ting har forandret seg. Skjønner hva du skriver En annen side av saken er vel også at man som mor har oppnådd en viss type modenhet som en barnløs singel mann vanligvis ikke har. Ihvertfall ikke før han blir litt eldre, kanskje aldri

@Kit
Tror at du er litt forvirret da utgangspunktet i den nedre delen av diskusjonen her var at hr. Atreju gjerne selv, i motsetning til hva andre mente ville velge bort en gruppe damer som i kraft av sine valg og livssituasjon ikke var forenlige med det han kunne tenke seg. Og det velger jeg å si min kvalifiserte mening om selv om du er uenig med meg og vil deg selv vondt ;)

Skjult ID med pseudonym Mann to. 21 jan. 2010 17:54

@Avania

Noe av poenget med denne nettsiden er at man kan sile ut og ta mere rasjonelle valg. Selv om jeg også unntaksvis har erfart det motsatte med av og til hyggelig resultat

Skjult ID med pseudonym Avania to. 21 jan. 2010 18:50

Mann: Jeg mener nå uansett at kjærlighetsforhold bygget på 'rasjonelle valg' angående aldersforskjeller og ekskjærester og eventuelle barn/ikke barn fra tidligere forhold har akkurat like stor sjanse til å bli vellykkede og lykkebringende som de forhold vi uten forbehold og sikkerhetsnett kaster oss inn i fordi lidenskapen herjer farlig og hemningsløst med oss..

Skjult ID med pseudonym 666 to. 21 jan. 2010 19:11

Om et "vandrende middelmådig juletre" (som er istand til å se seg selv i speilet i nyere tid) leter etter en topp-modell på skalaen 7-9.
Er det rasjonellt eller irrasjonelt da Avania.

Skjult ID med pseudonym Avania to. 21 jan. 2010 19:24

Tviler på at vi benytter samme skala 666, så dette blir det nok bare rot og knuste juletrekuler av.

Skjult ID med pseudonym 666 to. 21 jan. 2010 19:29

Bare ikke speilet knuser!!
Med påfølgende 7 års ensomhet eller ulykke for den saks skyld.
Ble bare litt bekymret Avania.

Skjult ID med pseudonym vibe to. 21 jan. 2010 20:30

@ kit og mann og avania og 666,

er ikke grunntanken til sukker da, at like barn leker best?
Jeg deler Manns og Atrejus erfaring i at de som er i samme livsfaser får det litt enklere enn de som ikke er "in sync".

Både fordi de er det, rent praktisk mht tid disponibelt, hvor man kan bo, økonomi, begrensninger for fremtidige familieforøkelse, og fordi det er en refleksjon av valg man har tatt. Jeg har fortsatt foran meg å få barn, hvis det blir noen, og det skal mye til for at jeg prøver med en med barn etter diverse erfaringer.

Avania,
rasjonelle valg trenger ikke være i konflikt med emosjonelle. Man øsnker begge deler, ikke abre emosjonelle alene.
Jeg har latt hjertet overstyre noen ganger, men til syvende og sist, så innhenter realitetene en. For et forhold varer forbi den blinde forelskelsen. Det er faktisk OK å kunne planlegge og dra på ferie, helgeturer, bosette seg hvor man vil, uten å hele tiden måtte konferere med en 3. person og felles barn. Jeg ølsnker å treffe en som kan prioritere meg omtrent på samme linje som jeg kan prioriitere ham, som ønsker barn med meg, som jeg ønsker barn med ham. Det er BÅDE rasjonelt og emosjonelt.

Skjult ID med pseudonym kit to. 21 jan. 2010 20:39

@vibe. Det som passer for deg passer nødvendigvis ikke for alle.

Hovedpoenget mitt er å respektere at andre foretar valg som en selv er uenige i, enten det er stor aldersforskjell eller alenemødre. Ingen kan vite hva som passer for andre.

Skjult ID med pseudonym vibe to. 21 jan. 2010 20:44

Nei,
selvfølgelig ikke Kit, du mister (som vanlig) essensen i det jeg sier - at like barn leker best, som altså er grunntanken til Sukker.

Opplever ikke at noen ikke "respekterer" andres valg heller, men at de har erfaringer som bekrefter Sukkers filosofi.

Skjult ID med pseudonym kit to. 21 jan. 2010 20:50

Ja vibe.

Like barn leker best, men de aller fleste mennesker har mange flere dimensjoner enn det ett enkelt tall klarer å fange opp. Uavhengig om det tallet er aldersforskjell eller sukker sitt matchtall eller antall barn.

Skjult ID med pseudonym Pike to. 21 jan. 2010 20:54

Det med matchtallet er jo egentlig ganske skremmende da. En av de jeg har høyest match med er så perfekt for meg at det er for godt til å være sant :) hehe

Skjult ID med pseudonym vibe to. 21 jan. 2010 21:43

Kit, selvsagt har folk flere dimensjoner.
Men nå er ikke et tall av de du nevner "bare et tall", men også en indikator på hvilken fase man er i livet.
Min erfaring, som jeg deler med flere her, er at hvilken fase man er i i livet spiller en stor rolle, og det får utslag både emosjonelt og rasjonelt da det er mye man ikke kan dele. Jeg sier ikke at det ikke finnes unntak, fordi andre dimensjoner kan oppveie det. Jeg ser meg ikke blind på noe matchtall, emn akkurat denne parameteren vet jeg er viktig for meg.
Men min erfaring er at dette - du kaller det "!vare tall", jeg kaller det å være på noen lunde samme plass i livet, og balanse i hva man kan gi og få - er av de faktorene som har større betydning, både rasjonelt og emosjonelt.

Pike,
du får sjekke fyren ut i det minste:)

Skjult ID med pseudonym kit to. 21 jan. 2010 22:03

vibe, diskusjonen er ikke om hvilken fase en er i livet. Jeg skrev jo at "like barn leker best" Se mitt innlegg 20:50. Jeg er usikker på hvordan det kunne misforstås til å mene at livsfasen ikke var viktige. Men du greide det.

Spørmålet er om det er ett tall eller en enkelt opplysning som gir hvilken livsfase en er i. Jeg mener at det er det ikke.

PS, jeg har aldri kalt det bare ett tall. Det var det du som gjorde. Skal du sitere er det redelig å sitere korrekt.

Skjult ID med pseudonym Mann fr. 22 jan. 2010 00:32

Her er du faktisk inne på noe ganske viktig som er en av svakhetene til hvordan dette nettstedet ofte blir brukt, kit. Dette med at man fokuserer litt for ensidig på alder og tall. Store individuelle forskjeller og avvik. Vanskelig å kvantisere personlighet og modenhet med tall. Rasjonelle og emosjonelle valg basert på profiltekst og meldinger har visst lett for å komme i bakgrunnen har jeg erfart.

Skjult ID med pseudonym kit fr. 22 jan. 2010 08:04

Se det mann. Du klarer å se poenget. Ikke kun fokusere på en faktor. Jeg hadde egentlig gitt deg opp, men det er kanskje mulig å få dyttet litt perspektiv og ryggrad inn i deg?

Skjult ID med pseudonym Filosofia fr. 22 jan. 2010 09:39

Kommentar til Emmeline

Man kan vel si dem av kvinner og menn som fokuserer på alder og kommer med slike utspill, ønsker å holde seg selv unge, og kanskje vi vil ha en bekreftelse på at man ser yngre ut, og ER ung til sinns og følger med tiden. Noen har kanskje mer panikk enn andre, men selv tror det handler mye om å få en bekreftelse for at man ikke er gammel og umoderne.

Alder er egentlig bare et tall, og folk er så forskjellige. Men har hørt av andre kvinner som nærmer seg 50 og over det, har problemer med å finne en mann på deres egen alder, da disse mennene jakter på kvinner som er mange år yngre. Og noen vil ha barn på nytt atpåtil. Og mange kvinner foretrekker å ha yngre menn, og det er vel sikkert av lignende grunn som mennene ser på det å ha en yngre kvinne, vil jeg tro.

Eller tar jeg feil?

MVH
Fra ei på 49

Skjult ID med pseudonym Pike fr. 22 jan. 2010 10:20

vibe: er på saken ;) gliiis fniiis kniiis

Skjult ID med pseudonym bølle-per fr. 22 jan. 2010 11:07

Alder er ikke bare et tall. Ser at endel jenter rundt 40 kikker etter en mann å få barn med. Hvis en kandidat - eldre eller yngre enn damen - signaliserer at det ikke er noe han er interessert i, forkastes han og damen leter videre. So far so good.

Men, greia er den: Hvor mange jenter på 40-42 som er nullipara (ikke har fått barn) vil kunne bli gravide? Det skjer ikke på betilling i den aldersgruppen, altså.

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 22 jan. 2010 15:35

@kit,
akkurat du skriver kanskje ikke "bare et tall", men det er et hyppig brukt begrep og utsagn, og det er det jeg viser til, ikke til deg.
Det er du som foksuerer på kun en faktor, når du tror folk fokuserer på alder helt isolert. Tropr du virkelig folk er så dumme?
Du skriver feks at diskusjonen ikke handler om livsfaser. Jo, den handler om det - det også.
Emmeline spør hvilken aldergrenser man setter, jeg - og flere - svarer hvilke jeg setter, med begrunnelser.
Og mine (og opplagt mange av de andres) alderbegrensninger er satt fordi man ønsker å maksimere sjansen for å treffe folk i samme fase som en selv, og som er i en alder der det å få barn fortsatt er realistisk og mulig. Det betyr ikke at man ikke evaluerer andre faktorer - i tillegg.

Et annet tall som jeg mener også har høy viktighet, er antall barn. Når jeg faller for en amnn, er det for hele pakken, inkludert livet vi kan få sammen. En mann som har fullt opp med forpliktelser og ikke plass til flere, vil jeg ikke bli lykkelig med. Veldig mange av de andre dimensjonene blir dessverre da ikke evrdt å undersøke.

Må jo si at jeg ikke tror Mann, basert på denne tråden, trenger deg til å dytte perspektiv og ryggrad inn i seg (hvor kom "ryggrad" fra i denne sammenhengen??).

Skjult ID med pseudonym kit fr. 22 jan. 2010 17:15

vibe. Når du henvender deg til alle er det greiest for alle at du ikke refererer til ett nick. Det er tradisjon for at når en nevner navn, så er det etterfølgende til det nevnte navnet.

Jeg blir stadig vekk overrasket over hvor dumme folk er, vibe. Senest nå i ettermiddag. Siden TS fokuserte på hvor stor aldersforskjell andre syntes var greit, er det aldersforskjell som bør bli diskutert. Min oppfatning av alder er at det er en alt for enkel forklaringsmodell. Men jeg ser at for noen kan den veldig enkle forklaringsmodellen passe helt utmerket.

Til slutt vibe, at du ikke klarer å holde deg til å kun diskutere argument og ikke person tilskriver jeg din manglende kapasitet.

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 22 jan. 2010 17:37

kit,
1) Der jeg henvender meg til alle, bruker jeg ikke nick. Der jeg henvender meg tilenkelte, bruker jeg nick. Jeg henvendte meg til deg.

2) Hvordan diskuterer man aldersforksjell? 10 er bedre enn 5. Opp er verre enn ned?
Du ahr ingenting med å definere hva debattanter anser somr elevante argumenter for å forklare sine alderforskjellpreferanser.
I min verden, og andres som over her, innebærer aldersforskjell at man er ulike steder i livet, og da må vi få lov til å påpeke det, særlig om det er det som er grunnlaget for hvilken forskjell vi ser som grensen. Det er det som er forklaringsmodellen, til tross for at vi er flere som har påpekt akkurat det. Du hevder at aler er en snever forklaringmodell, men når debattanter trekker inne attributter knyttet til alder, så får de i følge deg ikke lov til det..

3) Jeg diskuterer argument, jeg. Bortsett fra at det ikke apsserer din definisjon som argumnet, som at livsfase kan være knyttet til alder. Ang å holde seg til person, så les gjennom hva du har skrevet feks til Mann.
Jeg kan berolige deg med at du ikke har vært i nærheten av å teste min kapasitet.
Jeg er forøvrig temmelig lei av at du er ute etter meg og enkelte andre. Du var ikke sånn før, er det... øh.... alderen?

4) Hva gjør du i denne tråden anyway? Du er vel ikke kvinne på rundt 35?

Skjult ID med pseudonym kit fr. 22 jan. 2010 18:37

Vibe du har helt rett. Jeg misforstår tydeligvis poenget ditt hele tiden. Kanskje fordi du ikke har noe konsistent poeng? Hva er det du egentlig mener? Bortsett fra at du ikke liker meg, det har jeg fått med meg uten at jeg helt vet hvorfor, jeg har vel aldri truffet på deg.

La oss ta ett eksempel:

Dette oppfatter jeg som var til meg
"(Skjult ID med pseudonym vibe) 21:43-21/1
Kit, selvsagt har folk flere dimensjoner.
Men nå er ikke et tall av de du nevner "bare et tall", men også en indikator på hvilken fase man er i livet. "

Likevel kommer dette:
"(Skjult ID med pseudonym vibe) 15:35-22/1
@kit,
akkurat du skriver kanskje ikke "bare et tall", men det er et hyppig brukt begrep og utsagn, og det er det jeg viser til, ikke til deg."

Slik jeg ser det, og jeg overser dine grumsete holdninger til ytringsfrihet, er aldersforskjell en av mange faktorer som bestemmer hvor en er i livet. Den er langt fra den eneste, og har begrenset forklaringskraft. Jeg oppfatter deg dit at du er uenig i det. Stemmer det? Eller er du enig i at det er mange andre faktorer som også påvirker fase i livet.

Setter pris på om du klarer å svare saklig, og ikke dra inn din subjektive oppfatningen av meg.

Skjult ID med pseudonym lille fr. 22 jan. 2010 19:25

Ungdommelighet dreier seg om livsholdning, ikke bare om fødselsår..(karl lagerfeld)

Vi har alle våre egne individuelle tanker om hva som passer for oss, og vi forandrer oss..
Jeg har ikke det samme synet på dette nå som for 2 år siden.
Er nok mer bevisst på hva jeg vil og leter i den aldersgruppen jeg tror er for meg.
Men utelukker ikke andre aldersgrupper for det...men er jo samtidig realist.

Det viktigste for meg er å finne en som blir gla i meg for den jeg er og omvendt..
Men jeg håper han er rundt min alder...for da kan jeg glede meg til flere gode år med ham...

Skjult ID med pseudonym vibe lø. 23 jan. 2010 00:35

Kit,
mitt poeng er at aldersforskjell i tillegg til å være "en dimensjon" i seg selv, også _indikerer_ andre dimensjoner som er vesentlig for mange. Dette har jeg gjentatt noen ganger nå, ganske så konsistent (kanskje du ikke har fått med deg at jeg ahr brukt ordet indikator). Så når jeg svarer TS på det hun spør om, forklarer jeg hvorfor med nettopp det.

Du mener at alder har begrenset forklaringskraft. Deg om det, men for de fleste menn vil nok en kvinne på 60 fremstå som uaktuell å få barn med --> forklaringskraft 100%. Mann 25 år eldre ---> overhengende sannsynlig at han dør 30 år før meg. Som feks lille her nevner. Og når det likevel er så mange på nettet, hvorfor da begynne med noen som man erfaringsmessig vet har liten sannsynlighet er dårlig for å matche. Dette burde være veldig enkelt og hvis alder var en uvesntlig dimensjon for mange ville det vel neppe vært en egen blomst på det.

Du er imdlertid inkonsistent når du sier "de aller fleste mennesker har mange flere dimensjoner enn det ett enkelt tall klarer å fange opp", fornekter så at livsfaser har relevans som en dimensjon som korrelerer med alder (så den får vi ikke lov å referer til i diskusjonen), men således senere kan si at "alder er at det er en alt for enkel forklaringsmodell", fordi du igjen ignorerer at alder er en indikator på andre dimensjoner.

Når det gjelder subjektive oppfatninger, så kommenterer jeg kun at du ikke har forstått essensen i det jeg sier.
Du derimot - og det er derfor jeg ikke liker deg (godt observert) - kommer med utsagn som: "din grumset holdninger til ytringsfrihet", "overrasket over hvor dumme folk er", Mann trenger tydeligvis å bli "dyttet inn litt perspektiv og ryggrad", jeg har "manglende kapasitet".

I lys av nettopp dette gidder jeg ikke bruke mer tid på deg. Du svarer jo heller ikke på mine spørsmål tilbake.
Er du den samme som kit001?
Håper ikke det, men stemmer det så synes jeg det er veldig synd, men det går mest utover deg selv. Hvis ikke, er det dumt for kit001, som kanskje blir mistolket som deg.

Skjult ID med pseudonym kit lø. 23 jan. 2010 07:33

Vibe, jeg har aldri sagt at alder ikke betyr noe.

Jeg har hevdet det er mange andre faktorer som også betyr noe. Ikke alle varierer sammen med alder, men noe gjør det

Slik jeg oppfatter deg nå, så mener du nå at det er mange faktorer utenom alder som betyr noe.

Da vil jeg si du nå er enig i det jeg har hevdet hele tiden.