Alle innlegg Sukkerforum

Noen single som kunne tenke seg et kjæledyr?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Lejla lø. 23 jan. 2010 15:40

Leser i en artikkel fra Dagbladet om mange små pusekatter som ble beslaglagt på Svinesund.
Dyrebeskyttelsen har midlertidig tatt seg av dem, men de trenger hjelp for omplassering ellers blir de avlivet.

Kanskje du kunne tenkt deg en liten pelskledd kamerat?
Eller ihvertfall spre budskapet til dine venner og kjente?

http://www.dagbladet.no/2010/01/22/nyheter/smugling/tollvesenet/10055091/

Dyrebeskyttelsen kan kontaktes på telefon 23 13 92 50.

http://www.dyrebeskyttelsen.no/nyheter/smuglerdyr-i-nod-trenger-din-hjelp

(kvinne 43 år fra Sør-Trøndelag) lø. 23 jan. 2010 18:09 Privat melding

Jeg har veldig lyst på en pusekatt men, bor i 3 etasje i blokk så den ville nok ikke ha trivdes godt desverre.

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 23 jan. 2010 18:16

Kunne virkelig tenkt meg katt, men det er ikke lov uten søknad i borettslaget, og jeg synes heller ikke det er bra for en katt å bo i blokk.

Men når jeg blir stor vil jeg gjerne ha katt.

Skjult ID med pseudonym frøkna lø. 23 jan. 2010 18:20

... har en allerede, men godt intiativ :-)

Han (katten) bor forøvrig i fjerde etage i en bygård og har en bitteliten del av Oslo indre øst som sitt territorium og har klart å foreløpig bli 14 år til tross for sin utekattstatus :-)

Skjult ID lø. 23 jan. 2010 18:22

Nok Katter her inne, takk!

Skjult ID med pseudonym Lejla lø. 23 jan. 2010 19:03

De har hunder og andre dyr også, Skjult id ;p

Selv kan jeg heller ikke ta inn noe kjæledyr her nå, men skulle ønske flere som skaffet seg dyr gjorde det via omplassering.
Er så utrolig mange som trenger nytt hjem.

Fordelen er jo også at de er både renslige og vaksinerte, så man får jo en "ferdig opplært" kompis :o)
Kjenner flere som har gjort det og de har bare positive erfaringer. Mange av dyrene er veldig menneskekjære, til tross for noe kjipe opplevelser.

Skjult ID med pseudonym Nettfeber lø. 23 jan. 2010 19:08

Hva med en kosesyk dame som maler som en katt når hun får kos og mjauer når hun har noe på hjerte ? ;o)

Skjult ID med pseudonym frøkna lø. 23 jan. 2010 19:17

Nettfeber:

...jeg har ikke lyst på en kosesyk dame som maler som en katt når hun får kos og mjauer når hun har noe på hjertet... ikke har jeg plass til det heller, og hun kommer bare til å sloss om sofaen sammen med katten min mens jeg blir nødt til å sitte på kjøkkenkrakken :p

Skjult ID lø. 23 jan. 2010 19:18

@ Nettfeber
Skal overveie det nøye!
Kanskje hun trenger en helse attest?
Eller kanskje en psykologisk test!

(mann 36 år fra Møre og Romsdal) lø. 23 jan. 2010 19:21 Privat melding

Kun innekatter er tillatt her i borettslaget dessverre :-( Katter er dessverre undervurderte kjæledyr. Jeg hadde to midlertidig boende hos meg, og mer kjærlighet skal en lete lenge etter. Spesielt søtt var det at den ene katten fant ut at den kunne hinte til at den ville jeg skulle klappe den, ved å stryke meg på kinnet med labben :-D

Skjult ID med pseudonym sunshine lø. 23 jan. 2010 19:30

Jeg har hatt utekatt i sentrum i 9 år nå. Overtok en hittekatt som ellers ville ha blitt avlivet. Prøvde først å ha den inne, men merket fort at den var vant til å være ute. Det har gudskjelov gått fint så langt. Anbefales!

Går jo an å søke borettslaget, kan ikke få noe annet enn nei. Innekatt kan man ikke nekte noen å ha.

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 23 jan. 2010 19:34

@sunshine
Problemet med å ha en katt inne er at det ikke akkurat stemmer overens med dyrets instinkter.

Skjult ID med pseudonym Nettfeber lø. 23 jan. 2010 19:37

Hun behøver ikke være kosete å male hele tiden. Bare en gang i blant liksom, når det passer :-)
Finnes vel kosete hannkatter også dahh.... ;o)

Skjult ID med pseudonym sunshine lø. 23 jan. 2010 19:40

@zoid
Jeg er enig med deg. Men dersom de er inne helt fra de er små så er det i følge veterinær et fullverdig liv. Hvis alternativet er avliving, så er det vel bedre å leve et liv inne?

Skjult ID med pseudonym frøkna lø. 23 jan. 2010 19:45

RobbieGee og sunshine:

Jeg har en liten mistanke om at de som ønsker utekatter i mitt boretslag argumenterer med at det allerede er en utekatt her? De fleste jeg snakker med vet i hvertfall om at det er jeg som huser den røde.
Jeg gjorde så godt jeg kunne med å si i fra om at jeg flyttet inn med en utekatt, (jeg flyttet fra et annet sentrumsnært sted) mens borettslagslederen gav tilbakemeldingen om at "for all del, dersom hun ønsker å la katten være ute og bli påkjørt, så må hun jo gjerne det" Han hadde altså ikke peiling på at utekatter ikke var lov i det boretsslaget han hadde ansvar for, men da hadde jeg allerede kjøpt leiligheten.
Det er så vidt jeg vet to andre katter her som deler samme bakgård og tilhørende områder som min katt, og her er det ikke lov med utekatter i følge reglene :-)

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 23 jan. 2010 19:51

@sunshine
Avliving vil uansett foregå en masse så lenge folk ikke klarer å kastrere eller sterilisere kattene sine, dessverre, så jeg synes det er vanskelig å tenke slik.

Skjult ID med pseudonym sunshine lø. 23 jan. 2010 19:53

Er sikkert mange som ikke gidder å søke borettslaget men bare anskaffer seg utekatt. Sånn går det litt når man har strenge regler.

Mange som sitter i styre og stell er glade i dyr eller har dyr selv, så det er ikke sikkert at en søknad alltid blir avslått. Jeg har fått mange kommentarer fra naboer om at de synes det er så hyggelig med dyr. (Og noen få ikke fullt så hyggelige meldinger, selvfølgelig). Sånn vil det vel alltid være. Folk er forskjellig.

Skjult ID med pseudonym Lejla lø. 23 jan. 2010 19:56

@sunshine det er helt riktig :o)
Har også hørt dette, fra veterinærer og andre. Selv hadde jeg en innekatt for lenge siden som var vant til å være inne fra fødselen av, han ble faktisk redd når jeg prøvde å ta ham med ut i en park like ved blokka.

Så lenge de har nok leker og klatrestativer å aktivisere seg med så har de det helt fint, og det er også en fordel å ha to katter slik at de har en kamerat :o)

Skjult ID med pseudonym FilosofiaX lø. 23 jan. 2010 19:57

Hadde jeg bodd annerledes enn det jeg gjør, skulle jeg gjerne ha tatt til meg to til..har allerede noen søte små som jeg er glad i, men håper det finnes dem som vil ta imot pusene..

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 23 jan. 2010 19:57

...skulle ønske jeg var to katter, for da kunne jeg leke med hverandre... :-P

Skjult ID med pseudonym sunshine lø. 23 jan. 2010 19:59

@zoid
Men de kattene det var snakk om her, eller generelt dyr man får til omplassering, er steriliserte og kan risikere avliving dersom ingen vil ha dem. Men hvis du ikke synes det holder, så ser jeg den. Var derfor jeg bodde mange år uten katt også.

Skjult ID med pseudonym Lejla lø. 23 jan. 2010 20:11

Hører ofte folk argumentere med boforhold mht at de ikke kan ha katt. Eller synes synd på katter som bor inne hos andre.

Det er bare tull, og som veterinærer også påpeker så har de faktisk en fordel ved dette, med at de ikke risikerer sykdommer og skader eller bli overkjørt av biler. Og dette med instinkt? Vel, de er ikke akkurat løver heller... leker man med dem får de all den stimulans de trenger. Se på en gårdskatt, hvor mye energi bruker den på å jakte? Nei, den ligger like gjerne og sløver ;o)
Med det argumentet så burde man isåfall si at det er dårlig gjort å mate dem, for det stemmer jo heller ikke med instinktet.....

Selvfølgelig får man mene det man vil, men er det en ting dyr viser klart og tydelig, så er det når de ikke har det bra eller når de vantrives! Og det ser jeg ikke hos de innekattene jeg "kjenner" :o)

(kvinne 57 år fra Buskerud) lø. 23 jan. 2010 20:19 Privat melding

Jeg synes det er best å avlive enn å la dem leve et elendig liv.
Selv har jeg en katt, Kacper heter han og dere ser han nå, den herligste dyret i verden, men jeg vil ikke ha flere, jeg har ikke tid, kapasitet og jeg orker ikke å gi flere den omsorg de fortjenner...

Skjult ID med pseudonym frøkna lø. 23 jan. 2010 20:33

Lejla:

Jeg antar at det er litt avhengig av temperamentet fra katt til katt. Jeg trodde først at jeg overtok en katt som skulle være innekatt, men etter 3 uker så fant jeg ut at hverken han eller jeg orket særlig mer av frustrasjonen hans og ikke hadde hverken han eller jeg særlig godt av det heller... så han endte opp med å være utekatt etter et år som innekatt hos noen andre der han flere ganger hadde "falt" ned fra terassen :-D

Akkurat nå er han ikke helt glad i å være ute pga snøen, og det funker fint en stund der han er mer leken og mer aktiv enn det han pleier å være når han er inne, men så kommer det til et punkt der han heller blir rastløs og frustrert og irritabel... og da bestemmer matmor oftest at nå er det tid for tvangslufting selv om det er mye snø ute og selv om han har mest lyst til å snu i døra.

Jeg tror ikke det er så lett å vite på forhånd hva slags type kattepersonlighet man får, og om akkurat den katten vil trives med å være bare inne, og jeg antar at man egentlig trenger litt størrelse på leiligheten for å gi katten litt følelse av å ha et territorium. Men jeg er helt enig i det at mange katter kan ha det superfint med å være innekatter så lenge de får den stimulien og kontakt som de har behov for.

Skjult ID med pseudonym Clueless lø. 23 jan. 2010 21:06

Har hatt to innekatter fra de var 6 uker gamle. De blir 9 år til sommeren og er de godeste, lykkeligste og mest sosiale puser du finner. Så lenge de har plass til å løpe rundt, og en veranda de kan ligge ute på når de vil, er det ikke noe problem.

Lurt å ha to når de er inne, så har de selskap i hverandre når jeg ikke er hjemme. :) Ikke mer jobb enn å ha 1.

Skjult ID med pseudonym gottery lø. 23 jan. 2010 21:09

cats suck.

Skjult ID med pseudonym psst lø. 23 jan. 2010 21:12

gottery ruins your teeth.