Alle innlegg Sukkerforum

Mat og kropp

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym nudisten sø. 24 jan. 2010 12:15

Hørte nettopp på radioen at menneskekroppen er bygd for å kunne fungere opptil en måned uten mat, var langt intervju med en ernæringsekspert.. Hva er det lengste dere har gått uten å spise? Hvor lenge på bare luft og kjærlighet? :D

Skjult ID med pseudonym Lysfontena sø. 24 jan. 2010 12:20

Nææh, fem-seks timer?! Jeg blir veldig utrivelig når blodsukkeret er lavt, så de rundt meg vet å sørge for at jeg blir fôret jevnlig!

(mann 47 år fra Oslo) sø. 24 jan. 2010 12:27 Privat melding

5 dager, to ganger i forsvaret. Da var vi i tillegg på hard øvelse med full opppakning og minimalt med søvn. Gikk ned 10 kilo, og opp igjen 11 kilo uka etter.

Det kan umulig være sunt, men det forteller jo litt om hva man egentlig tåler. Det ble sagt at vi hadde brukt ca 30 % av ressursene våre, og i en krisesituasjon kunne mobilisert 70 % til.

Med nok væske, lavt energiforbruk, og komfortabel temperatur, kunne man nok overlevd en måned. Men tror ikke det er å anbefale:-)

Skjult ID med pseudonym Wolverine sø. 24 jan. 2010 12:34

Jeg tror også at kroppen kunne greid seg fint uten mat en stund, så lenge en får nok veske. Jeg tror at det å noen dager spise mindre, og sunnere, nesten som halv faste, er bra for kropp og sjel. Rensker opp i kroppen!

Skjult ID med pseudonym Pike sø. 24 jan. 2010 12:39

Når jeg jobber mye og er superfokusert og travel kan jeg gå en hel dag uten mat.... men nå jobber jo jeg med mat da så jeg tar det fort igjen dagen etterpå :)

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 24 jan. 2010 12:39

Da jeg ikke hadde klart å spise på 7 døgn i høst dro jeg på legevakta. Resten av historien kjenner dere.

Skjult ID med pseudonym hav sø. 24 jan. 2010 13:50

Jeg har gått 7 dager uten mat i forsvaret. I tillegg var det harde fysiske tester og lite søvn. Dette var i oktober så været var også tøft. Eneste føden jeg spiste var endel maur, røtter, noen få gram røket kanin som jeg drepte selv og delte med gutta pluss mye sjegglav. Det var noe av det tøffeste jeg har opplevd og jeg veide 58 kilo etter (er 1.84 høy). Men det gikk overraskende greit å gå uten mat fordi man mister sulthetsfølelsen. Det som er vanskelig er at man blir sliten, ufokusert og sint. Kroppen har mye fett den kan forbrenne når du går uten mat men kroppen trenger noe kcl for å forbrenne fett, så det er veldig viktig å få i seg noe energi slik at du greier å forbrenne fettet hver dag. Får ikke kroppen det så starter den å forbrenne muskler siden det er protein, noe som ikke er bra. Så hver dag var et strev å finne noe som gav kroppen nok energi til å forbrenne fettet. Tror det var rundt 170-200 den trengte hver dag. Noe jeg ikke greide så jeg mistet endel muskler. Vann må kroppen ha uansett om du spiser eller ikke.

Skjult ID med pseudonym nudisten sø. 24 jan. 2010 14:19

Hadde fem dager uten mat i forsvaret jeg også, med nok vann selvfølgelig (litt for mye faktisk i vannhinderløypa..). Var mer slitsomt å ikke få sove i det hele tatt..

På en annen øvelse fikk vi nok mat, men ikke søvn. Da fikk vi noen sinnsyke hallusinasjoner om natta, lurer i ettertid på om noen artige sjeler hadde blanda noe morrosaker i den maten vi fikk!? Hadde ingen hallusinasjoner de fem dagene uten mat..

(mann 29 år fra Oslo) sø. 24 jan. 2010 17:42 Privat melding

8 dager på bark og dritt.

Skjult ID med pseudonym mannigata sø. 24 jan. 2010 18:02

Det var _vistnok_ et eksperiment borte i USA en gang på 50-tallet der en ekstremt fet mann ikke spiste på nesten et år. Legene (hvis man kalle dem det) passet på at han fikk væske og vitaminer slik at han holdt seg i livet, mens kroppen rett og slett spiste seg selv... Husker ikke helt tallene, men mener han gikk ned over 200 kilo...
Tror _ikke_ det var sunt...

(mann 44 år fra Rogaland) sø. 24 jan. 2010 18:11 Privat melding

Har som flere andre hatt "uka" i militæret, og opplevde selv at etter 12t så forsvinner sultsuget. Kroppen er vant med å få mat i løpet av få timer etter sist måltid men etter ca 12t så er den overbevist om at her skjer det noe og omstiller seg.
Dehydrering er det største kortsiktige faren, har en tilgang til vann er mye gjort ifht en overlevelsessituasjon.

Derimot tror jeg disse vant... http://atlasobscura.com/places/sokushinbutsu-dainichi-temple