Alle innlegg Sukkerforum

Birkebeinerrennet

Vis siste innlegg
(mann 41 år fra Sør-Trøndelag) sø. 24 jan. 2010 22:20 Privat melding

Er det noen single her inne som skal gå Birken i mars? Hvordan ligger dere an drøye 2 måneder før startskuddet går? Noen som har noen erfaringer eller pussige opplevelser å dele fra tidligere renn?

Hilsen en som skal delta for tredje gang

Skjult ID med pseudonym gråtass sø. 24 jan. 2010 22:23

Nope! Men skal gå Skarverennet og ligger litt etter skjema kan du si!! hehe...

(mann 41 år fra Sør-Trøndelag) sø. 24 jan. 2010 22:28 Privat melding

Hehe....er nok mange som begynner å føle et press for å komme seg i form...skal se du kommer i rute!!

Skjult ID med pseudonym fysen:-) sø. 24 jan. 2010 22:40

Tviler på at jeg skal gå.. er nok desverre ikke godt nok trent..

Men hvis det da er noen der ute som ønsker å høre om neon erfaringer så klart jeg kan dele..

Jeg gikk på en real smell i fylla med noen venner, hvor jeg var eplekjekk og veddet på at jeg skulle fullføre Birken i 2007.

Jeg hadde da ikke gått på ski på 15 års tid, og hadde ingen anelse om hva jeg gikk til.

Jeg endte da med å kjøpe meg ski på oslo sportslager i midten av januar 07, så bar det hjemover og ut i skog og mark..

Jeg hadde desverre ikke noe særlig grunntrening og jeg rakk heller ikke å få gått noe særlig mer en 5mil på ski før renndagen.

Kvelden før rennet stod vi på lillehammer og skulle smøre ski og stolte helt blindt på Swix sine smøretips på nett..

Så bar det tidlig til sengs og opp i otta før vi måtte jogge ned til et virvar av busser som skulle ta alle de håpefulle og forventningsfulle til Rena.

På vei over til Rena, så begynte en av mine venner (tidligere skiløper) å mobbe meg høylydt på bussen, hvor han blandt annet sa "Ja ja, Morten dette blir jo ikke din siste busstur idag" hvorav hele bussen dro til å samstemt gapskratting.

Rennet startet og allerede etter noen få hundre meter begynte jeg å passere haugevis av skiløpere som stod utenfor sporet, frustrerte, bannet og ristet på hodene tok de av seg skiene og begynte å smøre om..

Da tok det heller ikke meg lenge før jeg forsøkte meg på det samme..

Jeg gikk i mitt tempo og hadde bestemt meg fast på at jeg skulle gjennomføre.. Så jeg gikk for meg selv og gjenntok ordtaket fra Lillehammer OL, "De sa vi ikke kunne gjøre det, men vi gjorde det likevel".

Når jeg kom til matstasjoner bar det rett inn til swix teamet hvor jeg søkte hjelp. De gjorde hva de kunne men desverre så hadde de ikke fått med seg noe særlig med klister da de ikke trodde været skulle slå om slik det gjorde..

Da jeg nærmet med kvarstad forstod jeg at jeg slet med sperretidene.. Så jeg forsøkte å gå på litt.. Rett før sperrelinja på kvarstad stod swix teamet og hjalp folk med å smøre om, jeg stilte meg i kø, men fikk fort beskjed om at det var 3 min igjen til sperrebåndet kom opp så det var bare å komme seg over streken...

Jeg stabbet meg videre og begynte seriøst å slite med hode.. Eneste jeg tenkte på var hvor digg det ville være å snu og hoppe på bussen på kvarstad... Men igjen så bestemte jeg meg for at jeg skulle fa*n meg vise dem alle at selv en uttrent slakteferdig julegris kan klare å gjennomføre. forts..

Skjult ID med pseudonym sol sø. 24 jan. 2010 22:40

Jepp , har gått 13 ganger før. det er lurt med noen turer over 2 timer hverfall.

Skjult ID med pseudonym fysen:-) sø. 24 jan. 2010 22:56

Så jeg bet tennene sammen og stabbet meg videre på ubrukelige ski og en totalt utslitt og utmattet kropp..

Opp bakkene til midtfjellet hadde jeg flere vanskelige perioder/seanser som fikk nesten fikk meg til å bryte sammen.

Det første jeg husker er ved en lang slette så fosser det forbi meg ei dame i midten av førtiårene.. Hun var i god form, men jeg husker jeg reagerte på at hun var ganske så bred over baken.. Så jeg gikk og jobbet med meg selv og tenkte, "hun har garantert vært norgesmester på ski i sine yngre dager".

Opp en av de siste bakkene opp midtfjellet så regelrett løpte det en fyr forbi meg.. Dette var en landslagsløper fra et afrikansk land som helt klart kunne trengt litt teknikk trening. Men han hadde steyer evne til tusen.. han løpte, falt, reiste seg og løpte igjen om og om igjen.. like herlig så gikk han fra meg.. Så nok en gang måtte jeg i tenke boksen og bestemte meg for at jeg har da steyer evne jeg også. Og at jeg helt klart skulle ta han igjen.

Når jeg da kom opp midtfjellet så var det en hard økt med staking og beina var i ferd med å knekke sammen..

Jeg kjempet med gjennom sjursjøen og inn til mål.. Var helt utrolig happy og glad.. og svevde på skyer selv om kroppen var i ferd med å knekke helt i sammen.

Nede på hotellet hadde resten av reisefølget mitt ligget å slappet av i flere timer allerede.

Og det var da jeg fikk min andre store opptur av dagen, min venn som mobbet meg på bussen, var en av de som kjørte seg i kjelleren før kvarstad og ikke taklet rennet mentalt.. Så han var den eneste av vårt reisefølge som endte med å ta buss 2 ganger den dagen.

Fullføringen av rennet ble behørig feiret sammen med mange andre birkebeinere på et utested i Lillehammer..

Vi feiret hemningsløst og noen av oss tenkte ikke noe særlig over at vi var ekstremt slitne.. Det endte da med at jeg sloknet inn på et toalett avlukke på et utested i lillehammer. Her hadde de bare slike gamle slålåser som man har på utedoer..

De forsøkte i lang tid å få vekket meg.. fikk ikke noe respons så de trodde noen kanskje hadde stryket med der inne, så de sperret for innsyn med duker, og skrudde ut/av døren.. og der satt jeg og sov søtt...
Jeg våkner da at jeg blir geleidet rundt av en vakt rundt i lokalet..

Det var en utrolig hard men lærerik reise for meg.. Jeg jobbet mye med meg selv fysisk og psykisk og i det fulle og hele så synes jeg det var en veldig positiv og fin opplevelse... oppfordrer alle til å gjennomføre Birken..

(mann 41 år fra Sør-Trøndelag) sø. 24 jan. 2010 23:00 Privat melding

@fysen:
Hehe...skikkelig bra historie!! Regner med at kameraten din ikke var så høy i hatten etter at han selv måtte bryte....

Skjult ID med pseudonym fysen:-) sø. 24 jan. 2010 23:12

Det har du rett i.. Ved vår egne lille gallamiddag på kvelden.. Så kom han ikke akkurat med hodet hevet..

Så jeg tok en aldri så liten tale under middagen, hvor jeg forklarte han litt om løypa han ikke fikk gleden av å gå... Var innom ordtaket jeg hadde lånt fra Lillehammer "de sa Jeg ikke kunne klare det, men jeg klarte det likevel" :-)

Og siste men ikke minst så hadde jeg også avtalt med alle andre at vi skulle ta frem "fullført Pin'en" og feste den i skjorten..

Så ja jeg fikk da min lille revansj..... :-)

Forøvrig så skal det også sies at han klarte å drikke seg selv under bordet før vi andre gikk på byen den kveldem :-)))

Men igjen.. oppfordrer alle til å ta en slik utfordring det er utrolig artig og lærerikt og minner man vil ha med seg resten av livet...

Men for guds skyld, noe grunntrening er absolutt å foretrekke og ikke stol helt blindt på alle smøretips...

Skjult ID med pseudonym WATCH_OUT! sø. 24 jan. 2010 23:21

Litt grunntrening og forberedelser er absolutt å foretrekke. For min egen del gikk jeg meg dønn stiv etter bare 5 km første året jeg deltok...bare 5 mil å gå....men klarte å roe meg ned og fullføre på en grei måte og i god tid før sperregrensa for å bli tatt ut av løpet!

Anbefaler også å ta utfordringen og delta på Birken, under forutsetning av at man både er fysisk og mentalt forberedt på hva som venter. Uansett, veldig fin erfaring å ta med seg og man lærer mye om seg selv ved å delta....og ikke minst er det en flott skitur!!

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 25 jan. 2010 01:38

Hvorfor skal alle gå fra Rena til Lillehammer den ene dagen det er kø der? Det finnes nok av andre dager i året hvor man kan gå og nyte naturen uten å ha en slask traskende på bakskia.

Skjult ID med pseudonym bølle-per ma. 25 jan. 2010 10:52

Birkebeinerrennet?

Jeg tar sikte på å skaffe meg nye ski før helga. Da er det 33 år siden sist jeg gikk på ski, så jeg må nok stå over denne gangen.

Skjult ID med pseudonym Nils ma. 25 jan. 2010 11:02

Har gjort det engang og det var veldig tøft, men gøy og verdt det.

Men står over fremover da jeg synes det er litt spesielt med fedre/mødre som krangler, dytter, albuer og i de værste tilfellene går løs på hverandre for ganske smådetaljer...her heller ikke helt fan av at en ikke skal rydde opp etter seg selv om det er innleid..men syklistene er endel tøffere mot hverandre og det blir jeg aldri med på igjen.

Skjult ID med pseudonym GM ma. 25 jan. 2010 21:52

Kan gå hardt for seg på Birken ja....mange stressa og desperate folk før og under rennet....

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 25 jan. 2010 21:54

All den tid man ikke kan ta den på akebrett, er det helt uaktuelt for meg...

Skjult ID med pseudonym lol ma. 25 jan. 2010 22:03

Leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer! @pgmp