Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Diablo sø. 24 jan. 2010 23:13

Hei

Jeg er borte mye pga av jobben, vanligvis en slags turnus på 2 uker borte og 2 uker hjemme. I perioder kan det være lengre.

Har ofte blitt avvist pga av dette og syns egentlig det er litt urettferdig. Jeg brenner for jobben og kunne aldri ha tenkt meg slutte.
Jeg ser ikke problemet med å være borte i perioder og er tross alt hjemme 24/7 når jeg har fri. I et vanlig fohold hvor begge parter er i jobb, hvor mange timer i uken har man kvalitetstid?

Dette er egentlig et spm til kvinnene her på forumet. Hva mener dere om saken? Erfaringer, fordeler og ulemper?

Skjult ID med pseudonym lashes sø. 24 jan. 2010 23:19

Ikkeno minus for meg hvertfall, mtp å ha en kjøreste/samboer som jobber sånn.. Men kan jo være litt værre å bli godt kjent med noen på den måten, en date og to uker til neste:P om man er uheldig da..

Skjult ID med pseudonym musa sø. 24 jan. 2010 23:20

Er ikke det bare bra da? Så kan man savne hverandre masse når du er borte, og virkelig ha tid til hverandre når du kommer hjem igjen! JEG ser ikke på dette som et problem, men har aldri vært i den situasjonen heller..

Skjult ID med pseudonym Eventyrli sø. 24 jan. 2010 23:23

Jeg ser i grunn kanskje et minimalistisk problem i en eventuell begynnerfase men dog - vil man nok får man det uansett til er min tro og mening om den saken:-)

Kanskje de som har avvist deg på dette grunnlaget har benyttet det til grunn fordi det var den "letteste" bortforklaringen de kunne ty til?! Hvem vet men det er mulig å spekulere mye om alt så kan hende at det ikke er grunn til å spekulere for mye og heller fortsette å prøve å få tak i drømmedama. Hun finnes der ute en plass - dog ikke nødvendigvis på sukker :-)

Fordelene med slik turnus er at man har tid til å savne hverandre og gjerne klare å benytte tiden bedre man har sammen - skikkelig kvalitetstid med andre ord. Ulempen er som sagt i begynnerfasen da man gjerne vil bli godt kjent, gjerne over tid, men hvor dette kan oppfattes som vanskelig om du treffer ei en helg og så reiser ut i 14 dager påfølgende mandag. Men som nevnt over: dette kan sikkert spekuleres i stykker..

:-)

Skjult ID med pseudonym Deedee sø. 24 jan. 2010 23:24

Ser på det som en fordel. Da har man tid til å savne hverandre.. Du får prøve å finne deg en jente som også jobber turnus, f.eks i helsevesenet. Har et vennepar der begge jobber turnus og ingen jeg kjenner har et så lykkelig ekteskap som de to. De har vært sammen i 25 år...

Skjult ID med pseudonym øying sø. 24 jan. 2010 23:25

Jeg ser jo helt klart fordeler med at du er hjemme 24/7 når du er hjemme... Men litt kjedelig å måtte sitte å vente dersom man akkurat har møttes da, som Lashes sier....

Men litt kjipt å bli avvist før du rekker å bli kjent...

Skjult ID med pseudonym flow sø. 24 jan. 2010 23:25

Uproblematisk i utgangspunktet:) Jeg var lenge sammen med en nordsjøarbeider og når forholdet sprakk var det ikke pga turnusen. Det var veldig deilig å ha en tilstede 24/7 som du sier, men selvsagt også veldig vemodig ved avskjed.

Ser egentlig ikke så mange fordeler eller ulemper med det ene eller andre. Tenker det handler mer om hvordan man håndterer tiden man har ilag.

(kvinne 52 år fra Oppland) sø. 24 jan. 2010 23:25 Privat melding

Jeg ville synes det var en stor fordel. Det ville gitt noen naturlige pusterom, og det tror jeg er sunt.
*sa hun som egentlig hadde lagt seg*

Skjult ID med pseudonym Diablo sø. 24 jan. 2010 23:36

Takker for svar

Er sant at det kan være en ulempe når man nettopp har møttes.....

Kan noe av dette være at enkelte kvinner må ha denne nærheten hele tiden?

Skjult ID med pseudonym lashes sø. 24 jan. 2010 23:39

Jeg sa det kunne være en ulempe når man nettopp har truffet hverandre. Jeg trenger ikke nærhet hele tiden, men om man skal bli godt kjent, er det jo ikke akkurat en fordel at du reiser og blir borte i 2 uker dagen etter første date om du skjønner.. Men da får man jo bare være flinke til å holde kontakten på tlf istedet, så man ikke mister tråden..

Skjult ID med pseudonym Eventyrli sø. 24 jan. 2010 23:41

@diablo:

Du er inne på noe i det siste du skriver om at "enkelte kvinner må ha denn nærheten hele tiden". Mennesker er ulike og noen syntes at litt avstand kan være svært tøft mens andre syntes det kan være befriende da de har god tid til å gjøre sitt fjas og fanteri med sine men også på samme tid være litt fyllt med skrekkblandet fryd da men sitter og venter på at den andre parten skal komme tilbake og hva fortsettelse kan bli.

Er alltid sunt å kunne kjenne på savnet etter en god partner når man har møttes og vet at man kommer til å møtes igjen :-) OG selv om du er ute 14dager så regner jeg ikke at du akkurat er utilgjengelig - så hva er i grunn problemet?

Jeg ville heller at partner hadde hatt en slik turnus enn at man kun har tid til å møtes annenhver helg og kanskje 1 dag i uka selv om man gjerne ikke bor langt unna hverandre. Det er ikke vanskelig å se hvor man finner den beste kvalitetstiden med partner.. man finner den oftest ikke hos "annenhverhelgkjæresten" - det er iallefall min egenerfaring(!!)

Skjult ID med pseudonym Diablo sø. 24 jan. 2010 23:52

@Eventyrli

Enig, og med min arbeidsturnus har jeg oftes fri i helgene hvor det er mulig og møtes, selv om det skulle være en et annet land. Reiser mye utenlands når jeg jobber. Men hva er ikke bedre enn å oppleve et nytt land eller by?

Skjult ID med pseudonym Eventyrli ma. 25 jan. 2010 00:28

Jeg vil si at jeg vil heller oppleve et nytt land og/eller by med partner enn om å høre om de fantastiske reisene hele tiden ;-) men samtidig så er man når man jobber turnus FRI og er man deretter god på planlegging så er jo mulighetene for at partner gjerne får oppleve en del fantastiske byer og land i din friperiode - om ikke kan det fort bli litt kjipt om man bare hører om reisene og ikke får tatt del på noen selv :-)

Skjult ID med pseudonym Diablo ma. 25 jan. 2010 00:57

Så sant men sakens kjerne er at jeg forsatt er single.

Må ha vært svært uheldig og bare møtt de som syns dette er negativt........Vil gjerne høre innspill fra dere kvinner?

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 25 jan. 2010 01:40

Vi som jobber fleksitid er ikke noe mindre single

Skjult ID med pseudonym flow ma. 25 jan. 2010 07:12

Vi som er midlertidig utenfor arbeidslivet er også single...

Skjult ID med pseudonym zanchine ma. 25 jan. 2010 11:51

Jeg mener det til og med kan være fordel at du jobber slik du gjør.
Hvis jeg hadde fått en slik mann, kunne jeg også ha jobbet masse når du er borte og så kunne vi fylle fritiden vår med alle fritids interessene våre. Ideal tilveærelse synes nå jeg. Men ser godt at ikke alle har et yrke, de kan vri inn på samme turnus som din. Nå sier du jo ikke hvor gammel du er, og om du enda ikke har fått barn, må man jo ta med den faktoren. Begge kan ikke være borte samtidig. Men da har man vel en solid barnevakt når du er hjemme. Mener det er hva man gjør det til, det er utrolig hva man kan få til om man vil.
Treffer du på de jentene som synes dette er en hindring, så bla videre, som du ser er det nok av de som synes det er er helt greit.

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 25 jan. 2010 12:53

For meg ville det vært uproblemtiask fordi jeg trenger endel tid for meg selv.
Men det er jo mye du skal skvise inn de to ukene du er hjemme da?
Hvis du skal ha noen kamerater, og få trent eller dyrket andre hopbbyer, så spiser det av denne kvoten?
(Hvis ikke du får dyrket hobbyer elelr trent ute?)

Jeg tror kanskje eventyrli er inne på noe mht at det kan være en grei unnskyldning for noen jenter, i steden for at de sier at "du er ikke min type". Så hadde de vært veldig interessert i deg, så tror jeg ikke de hadde latt seg stoppe. For å sette det på spissen; de fleste hadde nok gitt George Clooney eller Brad Pitt en sjanse selv om de er mye borte pga jobb... Så kanskje du skal gjøre som andre som har problemer med å få date; vurdere profilen, attraktiviteten, eller hvilke jenter du søker kontakt hos?

Skjult ID med pseudonym blondine ma. 25 jan. 2010 14:28

kan bare snakke for meg selv:
Det er absolutt ikke negativt med turnus-jobbing.

Det kunne aldri falle meg inn å forvente at en mann skulle gi avkall på ambisjoner knyttet til jobb og karriere for min skyld. Likelite som jeg vil ha noen mann i veien for mine egne ambisjoner og planer, som faktisk er ganske tidkrevende.

Skjult ID med pseudonym MiA ma. 25 jan. 2010 15:05

Høres perfekt ut, masse tid sammen og hver for seg!

Skjult ID med pseudonym Clueless ma. 25 jan. 2010 15:10

Jeg synes også det høres bra ut. Nærmest luksus! Er vandt med en kjæreste som kunne være på andre siden av kloden i flere mnd. av gangen, så ett par uker er jo bare småtteri. Litt tid til å savne hverandre er bare sundt. Kan ikke si annet enn at jobbsituasjonen din faktisk er optimal!

Skjult ID med pseudonym MiA ma. 25 jan. 2010 15:16

Hvor gammel er du @Diablo?

Skjult ID med pseudonym Marge ma. 25 jan. 2010 16:03

Er mange fordeler og ulemper med reisejobb.
Skal man ha reisejobb er det viktig at en eventuell partner blir prioritert den tiden du er hjemme.

Jeg for min del har dårlig erfaring med "nordsjø-forhold". Jeg krever så absolutt ikke at en eventuell partner skal være til stede 24/7, men det er jo noe med det å skulle dele hverdagen sammen. I mitt forhold vat det slik at kjæresten jobbet mye når han var hjemme i tillegg. Gikk bare å kjente på følelsen av at han skulle reise igjen, når man selv har full jobb kan ikke alt bare stoppe helt opp fordi den andre parten kommer hjem. Resulterte i at jeg mista interessen da jeg følte meg som 2, nesten 3 pri da arbeidsdagene på land kunne bli relativt lange. Så en nordsjømann er virkelig ikke noe å trakte etter for min del. Da skal det klaffe helt og holdent 110% fra første øyblikk!

Skjult ID med pseudonym ania ma. 25 jan. 2010 17:56

Hadde jeg hatt en kjæreste som senere byttet TIL en jobb der han var borte flere uker av gangen, hadde det vært noe annet - da var jeg jo allerede glad i fyren og ville ikke kvitta meg med han pga det. Men her inne styrer jeg unna folk med turnusjobb. Ser ikke poenget med å gå inn for å skaffe meg en kjæreste jeg bare får se veldig sjelden.

"...er tross alt hjemme 24/7 når jeg har fri. I et vanlig fohold hvor begge parter er i jobb, hvor mange timer i uken har man kvalitetstid?" --- Vel, hun jobber vel gjerne minst 8/5 når du har fri, så det blir jo tross alt bare halvparten så mye tid sammen som hvis begge hadde vanlig dagjobb...

(kvinne 43 år fra Sør-Trøndelag) ma. 25 jan. 2010 18:08 Privat melding

Jeg hadde ikke sett negativt på turnus-jobb på denne måten, men i begynnelsen- når man begynner å bli kjærester, ville det ha vært slitsomt (føleslesmessig) Og videre når man er nyforelsket.

Skjult ID med pseudonym sunway77 ma. 25 jan. 2010 19:00

ser ikke noe problem med slik jobb,men langt mer enn to uker vekke(6 feks) er ikke så veldig fristende....
noe annet er jo og om mannen har barn fra før,da har han gjerne de mesteparten av tiden han er hjemme. i en startfase vil det jo bli litt vanskelig å bli kjent,treffes osv uten at barna blir involvert.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ma. 25 jan. 2010 19:32

For meg hadde det ikke funket ..
Det er fordi at jeg er alenemor og kan ikke tilbringe all tiden min med en som er hjemme i 2 uker. Og da når han blir borte 2 uker vil jeg savne å hå muligheten til å være nær han og ta på han .. avstand er noe dritt !!

Skjult ID med pseudonym kløna ma. 25 jan. 2010 19:33

Jeg ville vært negativ, diablo. Selv har jeg opplevd dette i eget forhold, og med barn på begge sider ble det veldig lite igjen til å være kjærester. Med barn på begge sider er man jo ikke sammen pga barna men til tross for barna. Det betyr at man faktisk må sette av tid til å ta vare på kjæresteforholdet for å kunne møte de utfordringene man har med mine-og-dine barn. Min partner var borte i en uke av gangen. DA var han ganske utilgjengelig pga jobben. Da han var hjemme en uke var han veldig opptatt med jobb og sine barn. Det ble i mine øyne smuler igjen til vårt forhold. Han synes dette funket helt supert. Jeg synes det var pyton. Og på grunn av at jeg har omsorg for barn, så kunne jo ikke jeg bli med på hans jobbreiser heller. Også helger ble sterkt berørt av hans reising og det var vanskelig å planlegge helgeturer. Nå er det slutt.

Derfor er jeg nå på utkikk etter en kjæreste med 8 - 4- jobb :-) Det blir luksus, det :-)

(kvinne 42 år fra Akershus) ma. 25 jan. 2010 19:47 Privat melding

Må bare fortelle om ei bekjent av meg som hadde en mann som var to uker hjemme og to uker på "jobb". Han hadde en ekstra samboer !

Skjult ID med pseudonym s ma. 25 jan. 2010 20:21

Relativt uaktuelt.

Skjult ID med pseudonym Diablo ma. 25 jan. 2010 20:29

@MiA
Jeg er 34 år.

Jeg er enig at det blir en helt annen situasjon når barn er involvert, men ingen hindring føler jeg. Har ikke barn selv men familie som har barn og jobber turnus. Det er ikke behov for begge og jobbe fulltid så hun er hjemmværende mesteparten av tiden.

Skjult ID med pseudonym MiA ma. 25 jan. 2010 22:59

Tenkte å studere profilen din @Diablo, men ser ut for at vi har for dårlig match ;o) Søren og....

Skjult ID med pseudonym Diablo ti. 26 jan. 2010 00:50

@MiA
Dårlig match.....kan ikke helt se det. Hva om vi viser hvem vi er?

Skjult ID med pseudonym MiA ti. 26 jan. 2010 01:01

Her mener du @Diablo? Få et lite hint så sender jeg deg en mail heller ;o)

Skjult ID med pseudonym lille ti. 26 jan. 2010 01:22

ikji alle som har behov før å væra sammen 24 timer i døgnet..
var samen me ein i 7 år som reiste søndag og kom heimat fredag..heile året untatt v ferie.. det funka veldig bra, og den tia mø hadde blei meir spesiell.
nå va det andre årsaka te et det ikji gjekk, men det heng fremdeles att...det å ha tid før me sjøl

Skjult ID ti. 26 jan. 2010 22:31

Hvor gamle eller unge damer ser du etter @Diablo? Kan jo være alder på damene betyr noe her?