Alle innlegg Sukkerforum

Feil forum.. men er ikke noe forumtroll.. trenger trøst.. DUMME BIL!!!

Vis siste innlegg
(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) ma. 25 jan. 2010 23:55 Privat melding

Hehe.. Kjøpte meg bil for 5 mnd siden.. Trodde jeg hadde gjort ett røverkjøp.. Peugout 405.. 95 mod..strøken.. automat.. nesten plettfri i lakken og 1 eier siden 95.. med unntak av 5 siste mnd... Alle servicer fulgt opp...

Gikk vel 3 uker.. første runde på verksted.. ulyd.. bahh..

Så hadde jeg den inn på service ett par mnd etterpå... Like greit å følge opp! =) meeen..der var det en del småting ja. og resulterte i stor regning..

Deretter kom sprengkulden.. og bilen starta med ett hyl av en annen verden.. åpna og sjekka servooljen.. (fikk mistanke da den ikke var særlig styrevillig) og joda.. tykkt som grøt!!! sukk.. Inn på verksted..sjekket for lekasjer... skylte systemet og fikk beskjed om at det måtte ha vært kondens og systemet var helt og fint..

to dager etter var lekasjen ett faktum!! Og oljen renner bokstavelig talt ut av kjærra... sukk.. Nå er den på verksted for 4 gang på 5 mnd.. Er det mulig.. man får igjen for å kjøpe bruktbil! hehe..

Så nå håper jeg at jeg finner en mann som er fulgt opp på servicer.. ikke dyr i drift.. hvor jeg ikke får slike overaskelser 3 uker etter "kjøp" ..hehe.. Men flott om du er av en litt eldre modell enn bilen min! Så lenge du ikke lekker:P

Ett lite mandagsukk fra meg!

Skjult ID med pseudonym gråtass ti. 26 jan. 2010 00:18

Kjøp en gråtass - den varer evig!! :P

Syns du seriøst var flink til å beskrive ditt bilhavari og utviser stor kunnskap om bil!! Imponert!! To stjerner i margen! :)

Trøsteklem fra Gråtass!! :)

Skjult ID med pseudonym amadeusM ti. 26 jan. 2010 00:19

Du gjør aldri en kupp med en fransk bil , det viser alle bruktbilundersøkelser , de ligger alltid lengst ned i listen over biler med minst feil.
Hadde en Renault Laguna 1998 modell kjøpte den 1 år gammel og med alle verkstedtregninger i etterkant kan jeg bare bekrefte den rykte franske biler har på seg. .Les miserables
og søker du en mann som kan fikser din franske bil så stikkler han fort også , han kommer til å mekke mer på bilen en deg liksom og det liker vel ingen ..ler

Gå for en japaner eller tysk ( mener bil nå )

Skjult ID med pseudonym Hofingen ti. 26 jan. 2010 00:20

Upålitelige franskmenn ;))

Pent brukt 68' modell her....starter perfekt i sprengkulde, ingen lekkasjer, rimelig i drift(går får en slikk og ingenting:P), rimelig forsikring(veteran), rustfri, kun et par små riper i "lakken".....

Kan det være noe?? hehe ;)

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) ti. 26 jan. 2010 00:27 Privat melding

Hehe.. takk Gråtass! Litt har jeg jo plukka opp... Spent på å høre hva verkstedet sier imårra nå... Jeg NEKTER å betale dem for jobben denne gangen.. greit jeg skal betale for slangen.. men de burde virkelig ha sett dette når den var inn sist onsdag.. Dårlige greier..

Og du har vel rett AmadeusM;) Men jeg vil ikke ha noe kar som skal mekke på bilen min jeg!! hehe..jeg vil ha en som varmer meg når jeg kommer inn fra kulda etter å ha prøvd å gjøre det jeg får til selv! =) Trenger vel ikke mannfolk til slike ting? Det har man verksted til....

Tysk bil? som Audi? hehe.. Neeeei takk.. dårlig erfaring der og.. Og sist hadde jeg en riskoker.. Honda.. Ikke veldig bra den heller..kjøpt billig og påkosta alt for mye! Tror greia må være å kjøpe en litt nyere bil.. ergo spare en stund!

Hehe.. Vi har vel prata om dette før eller Hofingen? hehe.. Kan ikke kjøpe en "veteran" heller vet du..hehe.. nei nå var jeg stygg! =)hehe..

Tror jeg venter med å kjøre bilen til Høggern! ;) Den skal få slite litt mer først..

Skjult ID med pseudonym Veteran ti. 26 jan. 2010 00:28

Blondiner bør ikke gå alene og kjøpe bil

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) ti. 26 jan. 2010 00:34 Privat melding

Og hvem sa jeg gikk alene? hehe..En smule dømmende eller? Og hva har hårfarge med kvalifikasjoner mht til bil å gjøre?

Utbrukte ensporede veteraner bør ikke uttale seg om ting de ikke vet noe om! FOR TENK! ;)

Skjult ID med pseudonym Hofingen ti. 26 jan. 2010 00:37

Kan tenke meg flere bruktbilselgere som skulle ønske mange flere blondiner gikk alene å kjøpte bil jeg :P

Skjult ID med pseudonym Veteran ti. 26 jan. 2010 00:37

Utbrukte ensporede? En smule dømmende eller? Jeg skrev det om blondiner bare for moro ( for å sjekke tenningen).

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) ti. 26 jan. 2010 00:42 Privat melding

Hehe.. =) ;) Og jeg slengte med ett blinkefjest bak min reaksjon som ett tegn på at jeg faktisk har humøret i behold! Og tenningen er bra som du ser! Starter hver gang faktisk! Ihvertfall etter at tennpluggene ble skiftet!

Men er spent på hva som blir det neste..

Skjult ID med pseudonym Veteran ti. 26 jan. 2010 00:44

Kommer an på. Drar du ut choken og henger håndvesken på den? Da kan den få litt for mye bensin.

Skjult ID med pseudonym gråtass ti. 26 jan. 2010 00:45

Syns denne trønderpiken virker som et kupp for den rette årsmodellen!! Så da må ungfolene her inne slå på stortromma, så det blir kvinnelig mekaniker i heimen med bil på verkstaden!! ;P

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) ti. 26 jan. 2010 00:49 Privat melding

Hehe.. Nei håndvesken ligger i gulvet og slenger... Derfor jeg måtte kjøpe meg automat da skjønner du.. veska kom stadig i veien for klutchen!!! Aldri dratt i en eneste choke jeg skal jeg si deg! ;)

Ja hører dere på Gråtass nå... hehehhe.. men kvinnelig mekaniker?? Neeeeeei.. Hadde det ikke vært for at jeg har sykest uflaks med bilene mine hadde jg ikke kunnet en skit om biler jeg! hehe.. skal ikke skryte på meg noe kunnskap her!

Skjult ID med pseudonym .... ti. 26 jan. 2010 08:01

du vet da hva servoolje er... holder da lenge... for en enkel mann...

Skjult ID med pseudonym seriøs ti. 26 jan. 2010 09:22

@Eirinpia

Trøst deg med at du er nok ikke den eneste som bommer i forhold til bruktbilkjøp. Man skal følge med og kjenne folk som har peiling. Tydeligvis har ikke du fått gode råd. Jeg er enig med AmadeusM aldri kjøp en gammel fransk bil. Det er kun de nyere franske bilene som holder stand, men blandt brukt biler er jo Toyota veldig populær fordi de er gode kvalitetsbiler og bra serviceavtaler. Det negative med de er at de ser ut som gubbe biler stort sett. Skal man kjøpe brukt bil så pass alltid på å ta en NAF test. Det gjorde jeg med min første bil Peugeot 106, og der tenkte nok bilselger at nå har jeg gjort tidenes salg....NOT. Det var bare feil dame å prøve og lure ettersom jeg er ganske bil interessert og kan lover/regler. Det ble ganske dyrt for de til slutt, men jeg fikk en bra bil og kan takke den NAF testen for mange skjulte feil som ble oppdaget. Servopumpa gikk og det var ikke billig..:))

(mann 44 år fra Oslo) ti. 26 jan. 2010 11:04 Privat melding

Nå skal jeg kanskje være første mann her som sier at jeg har ikke filla peiling på bil, og null interesse for det, og har gått på noen blemmer ved bilkjøp. Etter siste kjøpet, som jeg har vært nogenlunde heldig med, så har jeg allikavel tenkt at jeg drar med meg eks-svogeren min eller eks-svigerfar neste gang jeg skal kjøpe bil(begge mekanikere).

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) ti. 26 jan. 2010 11:09 Privat melding

=)hehe..nei jeg er nok ikke alene.. Men jeg hadde faktisk med meg en bilkyndig.. og vi handlet i god tro om at dette var ett godt kjøp.. fikk prutet ned bilen fra 27 000 til 19 000 pga av at alle dekk var nedslitte... og var fornøyd med det..vurderte en naftest både en og to ganger.. men de feil som har dukket opp nå i ettertid hadde mest sannsynlig ikke blitt oppdaget på den testen... ulyden var ikke der.. jeg prøvekjørte den to ganger.. og det med vann i servoen var heller ikke så ille tidlig... Så d kunne nok ha hendt med hvilken som helst bil... Men kjipe penger uansett..og neste gang blir d vel ikke en franskmann da=) hehe... Men de på Prøven var ihvertfall positivt overasket over hvor god stand bilen er mht til alder.. den er faktisk nesten strøken..og gikk okey igjennom servicen.... Den har nettop rundtet 120 000 km.. og det er jo ett typisk tall hvor fei begynner å dukke opp på de fleste biler så vidt jeg har forstått?

men nå håper jeg d blir ei goood stund til neste tur til "legen" ... ellers spøker det for kjærra... Får true den med finn.no;)

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ti. 26 jan. 2010 12:27

Fransk bil er sjelden noe røverkjøp..

Skjult ID med pseudonym Eirinpia ti. 26 jan. 2010 12:39

Nei hører det der... får vel kjøpe meg en volvo neste gang da... (eller ikke.. )

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ti. 26 jan. 2010 13:22

En Volvo er nok en traust og solid bil, helt klart et bedre valg.

Men det er mange andre alternativer også som er bra..
Selv kjører jeg for tiden en Volvo mer enn 20 år gammel, den funker helt fint og stabilt, og er fantastisk driftssikker..

Skjult ID med pseudonym Eirinpia ti. 26 jan. 2010 13:26

Hehe... syns ikke volvo.. (de eldre typene) har noe særlig til kjørecomfort altså.. der er de franske desidert bedre!

(mann 49 år fra Oslo) ti. 26 jan. 2010 14:46 Privat melding

Eirin..hva hjelper en fransk bil som har komfort når den stå på verkstedt ?..ler
kjøre en audi A4 jeg 04 modell og den har gått 160 tusen nå ( kjørte 100 000 km de siste 2 år ) og den funker fint uten problemer og er egentlig den bil jeg har vært mest happy med og minst tull

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) ti. 26 jan. 2010 15:43 Privat melding

hehe..nei du sier noe..men vil helst ha begge deler jeg da:P

Audi blir nok ikke aktuelt her i gården... har prøvd ett par audi og skjærer de alle over en kam etter dette.. blond vet du;) hehe.. Syns ikke de var nooooe gode å kjøre:P men de er vel billigere i drift muligens..

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ti. 26 jan. 2010 15:55

Eirinpia:
Jeg kan vel si det sånn som at min over 20 år gamle volvo på ingen måte står tilbake for en Peugeot 405.. Det er jo ikke den mest komfortable franskmannen heller :)
Automat er et bra valg, ingen tvil om det.. Men franskmann/froskebil.. Neppe noe bra valg.
Dessuten trekker (nesten) alle froskene i feil ende.

Skjult ID med pseudonym yeehaw ti. 26 jan. 2010 16:03

Uansett merke er en det grenser for hvor mye mekanisk glede en femten år gammel bil gir deg (med unntak av gamle Toyotaer, muligens).

Jeg velger å gjøre Bill Clintons ord til mine: - I feel your pain!

Idag hentet jeg min 10 år gamle SAAB 9-3 for oppretteren. Du verden så fin en gammal bil kan bli når du får bytta hele fronten på den!

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) ti. 26 jan. 2010 16:08 Privat melding

Heheh.. ja min trekker vel i feil ende den og tnker jeg:P

=) Du får kose deg så mye med den nye fronten yeehaw! Tviler på at jeg får råd til å kjøpe noe nyere enn min 95 modell med det første uansett..fattig student og burde vel i grunn ikke hatt bil;)

Skjult ID med pseudonym snuppa ti. 26 jan. 2010 16:15

KJører en Toyota 2002 model, aldri vært noe galt med den. Kun fulgt servicene.

Skjult ID med pseudonym Eirinpia ti. 26 jan. 2010 16:23

Men så er en 2002 mod liiiiiiitt nyere enn min 95 da..=) Min er jo akkurat rundet 120 000.. typisk kmstand da ting kommer fram i dagslys...

Skjult ID med pseudonym snuppa ti. 26 jan. 2010 16:34

Har hatt Toyota tidligere også og kan ikke klage på de. Husker Xen sa engang om jeg kjøpte meg frank bil, måtte jeg mekke selv.Smiler. Kjøp deg en Toyota eller Mazda neste gang, Så blir problemene straks mindre,

Skjult ID med pseudonym yeehaw ti. 26 jan. 2010 16:44

Dro 335 000 km ut av min gamle Toyota Corolla. Motor og drivlinje var helt OK, men den var så rusten at regnet både rant inn OG ut igjen :-)

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) ti. 26 jan. 2010 17:10 Privat melding

Hehehe.. Toyota er notert! =) Krysser bare alt for at min holder seg ut fra verksted noen mnd nå.. blir d mer feil i nærmeste framtid så gidder jeg ikke mer.. blir ve 10 000 påkostet nå på 4-5 mnd..inkl servicen..men dog! BLÆ

Skjult ID med pseudonym snuppa ti. 26 jan. 2010 17:13

Ønsker deg lykke til... Stikker på trening nå..

Skjult ID med pseudonym Acelezz ti. 26 jan. 2010 17:13

Skal du ha gamle riskokere ville jeg heller sett på Honda , Mazda eller Mitsubishi.. langt bedre enn Toyota de eldre utgavene .

Bare et tips :)

Skjult ID med pseudonym blondine ti. 26 jan. 2010 17:28

Lykke til, da TS.

Jeg må bare nevne: Jeg har en franskmann, den er driftsikker, komfortabel, billig i drift og pålitelig. Har aldri vært noe galt med den i det hele tatt. Den er velutstyrt, lidenskapelig, kreativ og full av overraskelser - utelukkende positive.
Dessuten er den stor og romslig, med tekniske finnesser som kan gjøre en kvinne som meg våt i blikket....

Jeg har - som dere sikkert skjønner - et lidenskapelig forhold til bilen min! Og jeg er blond......................

Skjult ID med pseudonym yeehaw ti. 26 jan. 2010 17:49

@ Eirinpia: Du får ta det inn i profilen din: Drømmekjæresten MÅ ha en driftssikker bil :-)

Skjult ID med pseudonym Eirinpia ti. 26 jan. 2010 17:50

Hehe.. =) Godt skrevet blondine!

Skjult ID med pseudonym blondine ti. 26 jan. 2010 17:52

Takk @TS

Men jeg må nok innrømme at han er en noe nyere modell, da.....

Skjult ID med pseudonym Veteran ti. 26 jan. 2010 19:12

Ingen slår Toyota når det gjelder driftssikkerhet! Det finnes undersøkelser på sånt, og det er ingen tvil om resultatene. Toyota kommer best ut på alle edruelige tester som gjelder driftssikkerhet og økonomi, men det er selvfølgelig mange andre som er mer komfortable

Skjult ID med pseudonym jepp ti. 26 jan. 2010 19:15

det der er vel sånn ca grunnen til at jeg aldri kjøper biler som er eldre enn et par år..

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ti. 26 jan. 2010 19:17

Veteran: Vel, det er en sannhet med store modifikasjoner.
Toyota ligger bra an de første årene i alle undersøkelsene som ikke tar hensyn til kjørelengde.
Med en gang kjørelengde blandes inn er det flere tyske som hevder seg på samme nivå..
Og når bilene passerer ca 10 års alder er det Porsche som troner alene på toppen.

Skjult ID med pseudonym Veteran ti. 26 jan. 2010 19:18

Ikke i forhold til kostnader

Skjult ID med pseudonym Eirinpia ti. 26 jan. 2010 19:24

Men så skulle dette være en tråd for å trøste meg.. =) hehehhe.. ikke for å diskutere om Toyota eller tyske biler er best!

Skjult ID med pseudonym Veteran ti. 26 jan. 2010 19:26

Det er for å hjelpe deg til å investere riktig neste gang

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) ti. 26 jan. 2010 19:32 Privat melding

hehehhe.. okey;) men jeg satser på å ha med meg en mann neste gang..MIN=) hehe..

Skjult ID med pseudonym gråtass ti. 26 jan. 2010 19:35

Du får finne deg en trønder uten franske aner @Eirinpia! Det beste rådet jeg kan gi deg! ;)

Skjult ID med pseudonym seriøs ti. 26 jan. 2010 19:48

@Eirinpia

Ettersom du er student så er det forståelig at du kjøper bil etter lommeboka. Jeg har selv kjøpt fransk bil 2 ganger. Begge gangene har det vært et heldig kjøp, men det er fordi jeg har ikke kjøpt veldig gamle biler og det kommer mye ann på hvilken forhandler du velger. Dessuten hadde jeg aldri kjøpt en Peugeot her i Oslo på Bertel O. Steen. Elendig kundeservice, og jeg kan ikke fullrose de nok i min hjemby i Østfold der jeg kjøpte den forrige bilen min en Peugeot 206. Fikk en mye bedre pris og når det kommer til kundeservice var de helt topp. Jeg kjøper også kun automat, men ingen av tidligere biler overgår den bilen jeg har i dag. Den kjøpte jeg også ny, en Audi A3 2007 modell. Det er en automat kasse utenom det vanlige, og enkelt forklart en dobbelclutch girkasse. Den er veldig sporty og kvikk. Den har mer komfort en noen annen bil jeg har hatt, men har jo nesten alt av tilleggsutstyr. Vet at andre biler har jeg fått vondt i ryggen etter 1-2 timer. Her skjer ikke dette og jeg bare elsker den bilen. Har ikke hatt noe tull med den bilen, men en venninne av meg som har en eldre Audi A3 ( 98 modell ) har mye tull med den og det blir fort kostbart. Så heretter går jeg nok for tyske biler ettersom komfort er viktig for meg og dessuten liker jeg bilene deres.

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) ti. 26 jan. 2010 20:29 Privat melding

huuuum... Ja... penger er desverre en viktig faktor når man skal kjøpe bil =) og 19 000 var meeeer enn nok for meg..hehe.. Men angrer litt for at jeg ikke tok lån og handlet en til 50 000.... Lett å være etterpåklok... Får vurdere tysk neste gang..men forbeholder meg retten til å være skeptisk:P Dessuten er jeg en sånn snill forsiktig trafikant! hehe..og ikke en råtass av en audifører:P

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) to. 28 jan. 2010 19:18 Privat melding

Ja da e bilen henta for 4 gang..hehe... Og de hadde ikke klart å fått med seg at jeg sa sikkert 5 ganger at jeg nekter å betale for jobben 2 ganger..så den regning de kom med tok jeg ikke i mot..hehe..så får vi se nå da ..hva de finner ut...

Ikke så lett når både bilen og verkstedet er vanskelig;)

Skjult ID med pseudonym Hofingen to. 28 jan. 2010 19:39

Det er bra...ikke godta den regning der, de burde ikke komme noen vei med den ;))
Og bytt verksted til neste gang, holder jo med kranglete bil :P