Alle innlegg Sukkerforum
(kvinne 34 år fra Akershus) lø. 30 jan. 2010 21:16 Privat melding

Har dere som ikke har barn fra før, men gjerne dater noen med barn egentlig tenkt over hva det innebærer? At den som har barn ikke kan eller vil være med på allt. At den helgen man har barn kan man godt finne på noe sammen, men på kveldstid etter ungen/e har lagt seg, den første tiden hvertfall, og det må skje hjemme hos den parten som har barn?

Jeg merker veldig godt nå på mine single venner, at de ikke helt skjønner greia med at annenhver helg, så må jeg være hjemme med min sønn (seff om det skjer noe "stort" kan jeg skaffe barnevakt) men jeg vil jo faktisk være hjemme med han den ene helgen jeg kan også, det er jo da vi virkelig har tid sammen. I uken så er det jo jobb og bhg.

Dette er kortsiktig tenkning, jeg tenker ikke på det at man etterhvert kanskje skal introduseres for barnet/a eller kanskje flytte sammen med det ansvarer det innebærer. Det virker bare som de fleste single uten barn ikke helt forstår greia med at man VIL/MÅ være hjemme, ei heller vil introdusere noen for tidlig. Shoot me if I`m wrong...

Haha, ikke akkurat noen reklamefor meg selv, men det er jo fakta;)

Skjult ID med pseudonym lashes lø. 30 jan. 2010 21:18

Oi, glemte trykke av for seriøs tråd.. Men ikke så mye fjas takk;)

Skjult ID med pseudonym gråtass lø. 30 jan. 2010 21:21

Helt enig med deg Lash! Da er vi to. Synd at vi har barn motsatt helg av hverandre ellers hadde dette vært gode muligheter! :)

Skjult ID med pseudonym jepp lø. 30 jan. 2010 21:23

skjønner ikke helt hva som er vanskelig med å forste den situasjonen du beskriver jeg, lashes. ...

Skjult ID med pseudonym lashes lø. 30 jan. 2010 21:29

Så flott @jepp:) Men kan jeg spørre hvor gammel du er? Kanskje det rett og slett har en sammenheng med alder...

(mann 44 år fra Oslo) lø. 30 jan. 2010 21:32 Privat melding

De jeg har møtt som er single har skjønt greia,og har vel ofte heller vært litt skepsis andre veien, som at de har vært nervøs for om jeg drar med unga på date.

Dog er jeg kanskje litt strengere enn normalt. Ingen besøk når unga er hos meg, selv om det er etter sengetid for dem for jeg vil ikke juge om at det "bare" er ei venninne innom. Pluss jeg har regel om 4-6 mnd før noen introduseres til unga. Jeg vil vite at det er noe solid på gang. Brant meg på det en gang, og introduserte for barna etter 3 mnd, så gikk det hele i vasken etter 6. Var sårt å høre unga savne henne og hennes datter.

Men nå har de dater jeg har hatt nesten utelukkende vært med damer med unger selv, så ikke akkurat den største problematikken for noen på min alder. ;) Da blir det heller oftere det å finne noen som har matchende frihelger.

Skjult ID med pseudonym Say lø. 30 jan. 2010 21:38

*pang, pang*

De fleste barnløse har vett nok til å skjønne greia.

Skjult ID med pseudonym speedy lø. 30 jan. 2010 21:40

De damene jeg har truffet takler at jeg har barn, men ikke at jeg har lagd barn sammen med en annen dame

Skjult ID med pseudonym lashes lø. 30 jan. 2010 21:43

Om min sønn hadde vært eldre, hadde nok jeg tenkt som deg at jeg ikke ville juge om at det bare var en venn, for det merker de godt når de blir større, om man juger eller ikke.. Men det har hittil har det ikke skjedd at noen har fått komme hjem hit etter leggetid, i en datingsituasjon. Men kompiser har jeg jo hatt på besøk. Jeg har ingen planer om å introdusere noen for han før det er bankers at vi er ett par, og at dette er noe vi begge har tro på.

Jeg har kun datet en som har barn, og det gikk veldig fint, selvom det ikke ble noe mer;) Men de fleste uten tenker liksom ikke på dette, de tenker mer i de baner at det blir et barn til å ha omsorg for når den tid kommer at man evt flytter sammen.

Skjult ID med pseudonym Marikåpa lø. 30 jan. 2010 21:44

Vi er noen som har unger hver helg også ...fordi barnefaren ikke kan eller vil ta ansvar. Da kan det høres enkelt ut for dem som har annenhver helg til å date på egen hånd

Skjult ID med pseudonym Anulaibar lø. 30 jan. 2010 21:49

@lashes
Det er ikke så mye enklere når de blir eldre og skjønner mer. Da begynner de å mase på at pappa må skaffe seg dame. :)

@Marikåpa
Har ei venninne som mista mannen sin som er aleine nå. Det er ikke lett for henne nei, men hu har i det minste familie som hjelper til. Har ei venninne som ikke har noen nær familie som kan hjelpe til og hu sliter mer. Så jeg skjønner det ikke er lett.

Skjult ID med pseudonym lashes lø. 30 jan. 2010 21:59

@anibular: hehe, gruer meg til den tiden kommer:P

@Marikåpa: jeg har alltid vært fornøyd med den fordelingen jeg og x har, både mtp for vår sønns del, og for oss voksne sin del, men kun pga at vi begge ønsker mest mulig tid med sønnen vår. Tid til dating har jeg liksom alrdi tenkt på. Men skjønner jeg har det lett i forhold til andre når det kommer til det, og andre ting så klart..

Skjult ID med pseudonym Marikåpa lø. 30 jan. 2010 21:59

@Anulaibar
Går bra her, mange gode støttespillere :) Men man må tenke og planlegge annerledes enn om man var to foreldre til å dele ansvar/samvær. Virker som mange foreldre her på Sukker er i den situasjonen og det er fint :)

Skjult ID med pseudonym Marikåpa lø. 30 jan. 2010 22:03

@lashes
Godt å høre at foreldre klarer å samarbeide til beste for ungene og seg selv :)
Må jo være et kvalitetsstempel for deg også at du er en del av et slikt godt samarbeid, det burde mulige datere merke seg! :)

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt lø. 30 jan. 2010 23:06

Her er problemstillingen omvendt; Alle disse single alene- eller deltidspappaene som er så alt for ivrige på å introdusere meg for barna. Noen legger planer allerede i mailfasen før første date, andre foreslår date mens de er på tur eller ferie med barn, en jeg hadde et forhold til tok med seg minstemann til meg etter tre uker, osv. osv.

Jeg er singel uten barn og uten ønske om egne barn. Når jeg treffer en mann med barn, er det et krav fra meg at han gir barna full opmerksomhet den tiden han har dem, og jeg vil ikke introduseres før vi begge er sikre på at forholdet vil vare inn i fremtiden. Det er dessverre veldig få som verdsetter dette. Hvorfor er for meg uforståelig.

Jeg synes det er synd å lese at Lashes opplever uforstand andre veien rundt. Barn er din viktigste livsoppgave. Kjærester kommer og går. Det burde vel ikke være så vanskelig for voksne mennesker å enes om at foreldreansvaret skal prioriteres og at barn skal skjermes? (!)

Skjult ID med pseudonym Anulaibar sø. 31 jan. 2010 00:14

@HeltEnkelt

Jeg hadde beinflydd om noen ville introdusere meg til unga sine altfor tidlig. Det er ikke bra for dem. Har nok av venner/familie som har opplevd nesten svingdørspolitikk rundt partnere. Det har ikke alltid gått så veldig bra.

Skjult ID med pseudonym Hofingen sø. 31 jan. 2010 00:25

Jeg ville aldri introdusere noen for barna mine før jeg var sikker på at det er noe mer enn "uskyldig moro" eller hva man skal kalle det. Og det kan jo være ei passe utfordring så lenge man er deltidspappa med ansvar annenhver uke ;)
Så jeg støtter @HeltEnkelt's flotte innlegg fullt ut ;)

Skjult ID med pseudonym jepp sø. 31 jan. 2010 15:19

lashes: jeg er 31.. uten barn og singel :-)

(mann 36 år fra Akershus) ma. 1 feb. 2010 14:00 Privat melding

Jeg skjønner ikke helt problemstillingen med at det den første tiden må foregå hos den som har barn? Det eneste problemet med det er at barna kan tro det er mer seriøst enn det kanskje er, i en så tidlig fase. Har ikke barn selv, men for meg er det ikke noe problem å date noen som har barn, selv om man helst ser at man møter noen som ikke har det, da alt blir lettere av det.

Hørte noen som skrev at damene hadde problem med at man hadde barn med en annen dame, men ikke med at de hadde barn? Hva er greia med det da, de må jo være bra dumme om de ikke skjønner at det er noen andre inne i bildet om man har barn, og om de har problem med det så bør de jo ikke ta kontakt eller svare om de blir kontaktet???

(kvinne 34 år fra Akershus) ma. 1 feb. 2010 19:55 Privat melding

@vianaldo: jeg mener at om man skal treffes i den perioden man har barnet/a, må daten/treffet skje hos den som har barn, etter ungen har lagt seg.. Jeg tror at for de fleste foreldre er det uaktuellt å ta med seg barnet/a for å treffe en man dater, før det er bankers at det er noe mer.. Barn knytter seg veldig lett til andre, og man vil jo ikke at de skal ha uttallige xtramamma/xtrapappa i bildet;) Hvor kult er det å ha hatt 5 stefedre i løpet av noen år? Jeg kan la han treffe noen som min venn, men ikke noe mer med det første;)

(mann 36 år fra Akershus) ma. 1 feb. 2010 20:03 Privat melding

@lashes. Ja, da skjønner jeg den. Var sånn ca det jeg trodde du mente :)

Skjult ID med pseudonym gråtass ma. 1 feb. 2010 20:09

Helt enig i ditt resonnement Lash!! Er helt der selv også. Av hensyn til barna vil det for meg ikke være naturlig å introdusere barna for en potensiell før etter en god stund. Har ikke satt noe tidspunkt for hvor raskt - mer at jeg skal være så sikker på relasjonen at barna opplever trygghet og forutsigbarhet i laaang tid framover når det først skjer!

Skjult ID med pseudonym lashes ma. 1 feb. 2010 20:12

Jeg har heller ikke noe tidspungt, men dette er vel noe man vet etter en stund, som par.. Tar det som det kommer. Stjeler et ordtak fra en kompis: "sulten og tørst", unga først;)

Skjult ID med pseudonym jubalong ma. 1 feb. 2010 20:16

Hey, trodde den var min! :)

Skjult ID med pseudonym lashes ma. 1 feb. 2010 20:19

Joda, derfor sa jeg stjeler;)

Skjult ID med pseudonym jubalong ma. 1 feb. 2010 20:20

Ah... haha :D