Alle innlegg Sukkerforum

Effektive profilbilder

Vis siste innlegg
(mann 39 år fra Vestfold) sø. 31 jan. 2010 15:31 Privat melding

Jeg snubla over en artikkel hvor det er undersøkt sammenhengen mellom profilbilder og respons på meldinger. Artikkelen linker til en annen datingside, så jeg lar være å linke til den, kun referer noen av funnene. (Alle tall er avrundet på øyemål da jeg må lese dem fra litt små grafer.)

Datagrunnlaget bygger på 7000 tilfeldig utvalgte profiler med kun profilbilde (ingen albumbilder), aldersgruppe 18-32 år, og utelukket de 10% mest aktive og minst aktive brukerene.

*Fortsetter i neste post*

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 31 jan. 2010 15:32

Det første som slår meg i artikkelen er at de for jenteprofiler har målt i antall antall mottatte førstemeldinger, mens det for gutteprofiler er målt i (svar på sendte førstemeldinger + mottatte førstemeldinger) pr sendt førstemelding. Det i seg selv sier faktisk ganske mye.... Gutter generelt sender så mange førstemeldinger at andelen mottatte førstemeldinger blir forsvinnende liten.
En gjennomsnittsjente får 8,67 førstemeldinger pr måned.
En gjennomsnittsgutt får svar på 5,67 førstemeldinger pr måned.

Gutter i bar overkropp
Nytten av six-pack show-off synker med alderen. For 19åringer er det svært effektivt. De har en svarprosent på 140%. Altså antall mottatte førstemeldinger+svar overgår antall sendte førstemeldinger med god margin. For gutter på 26 år er antall mottatte førstemeldinger+svar omtrent det samme som antall sendte førstemeldinger. For 31-åringer (eldtste i undersøkelsen) er responsen på førstemeldinger ca 30% over gjennomsnittet.
Svarprosent for gutter som viser penklærne på profilbildet er 10% lavere enn gjennomsnittet.
(Ha i bakhodet at de som legger ut bilder i bar overkropp sansynligvis også har en over gjennomsnittlig kropp å skryte av.)

Bildesituasjoner, gutter
Med dyr: +100%
Vise muskler: +95%
I aktivitet: +90 %
Med venner: +10%
Utendørs: -15%
Med alkohol: -25%
Reise: -30%
(Svar målt i % over / under gjennomsnittet)

Bildesituasjoner, jenter
selvfotografert hjemme (på bad/kjøkken): +80%
I senga: +15%
utendørs: +10%
reise: +5%
med venner: -5%
i aktivitet: -10%
med alkohol: -15%
med dyr: -25%
(Antall mottatte førstemeldinger i % over/under gjennomsnittet)

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 31 jan. 2010 15:32

Dialog
Alt dette var fokus på førstemeldinger. Jenter med bilder av bad/kjøkken/seng/kløft får for det meste meldinger de ikke ønsker å svare på. (Type: "pen seng", "man kan se helt til Jessheim i kløfta di", ... ;P ) Tilgjengjeld får de mange av dem. Hvis man derimot ser på hvilke bilder som faktisk fører til en dialog er det de bildene som viser aktivitet (+40%), med dyr (+30%) og reise (+10%) som er mest effektive. Bilder med alkohol (-50%), venner (-25%) og selvfotografert hjemme (bad/kjøkken) (-20%) er de minst effektive.

Så jenter, vil dere ha oppmerksomhet ta bilde av kløfta på badet eller i senga. Vil dere ha noe varig så vær sporty og vis frem dyret (teller mus?) og finn noen som liker samme aktivitet og samme dyr. For menn funker det best å være i aktivitet og vise dyret (aktivitet med Dyret?), uansett om man er på jakt etter noe kort eller langvarig. (Missforstå så godt dere kan!)

Fototeknisk:
For begge kjønn er bilder av seg selv ca 10% mer effektive enn "kvalitetsbilder".

Blikk, jenter:
flørte mot kamera: +8%
smile til kamera: +6%
ikke smile, blikk mot kamera: -7%
flørte i annen retning: -15%
smile i annen retning: +2%
ikke smile, se en annen vei: -12%

(Antall mottatte førstemeldinger i % over/under gjennomsnittet)

Smil, gutter:
Av de svarene som kommer er fordelingen:
37% til gutter som smiler
61% til gutter som ikke smiler
2% til gutter med "flørteblikk"

Vise kløfta (gjelder jenter!)
Gjennomsnittlig antall mottatte førstemeldinger pr mnd ved bilder med og uten kløft:
18år: 14,2 11,4
25år: 13,2 9,0
32år: 12,1 6,7
(Altså, vis kløfta og dere eldes saktere! ;) )

Vise ansiktet
En jente som viser ansikt i profilen får flere meldinger enn de som ikke viser ansikt. Forskjellen er imidlertid minimal.
For gutter er det derimot motsatt! Gutter som ikke viser ansiktet får en smule flere meldinger enn de som viser ansikt. Det er de hodeløse six-pack fremviserene som tuller til den statistikken.

(kvinne 39 år fra Oslo) sø. 31 jan. 2010 16:06 Privat melding

Takk for spennende statistikk... Det gir litt å tenke over.

Jeg har selv vært litt ambivalent over om jeg skulle få tatt noen "ordentlige" bilder, før jeg står frem med profil. Men ifølge den statistikken du viser her, så er det jo bortkastet tid å ta proff-bilder :D

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 31 jan. 2010 16:21

@Christiane
Skal man tro statistikken ville du hatt litt å hente på å se mot kamera.

Skjult ID med pseudonym go sø. 31 jan. 2010 16:29

Heisann pgmp !
Jeg er ikke forundret over de resultatene. Har selv funger over at gutta i bar overkropp er søte bare når de er unge. Og unge mennesker er vel mye mere opptatt av utseende enn de voksne. Hadde vært fint å se tallene fra svarene til de på min alder, da hadde de synket myyyyye mere. Det er nesten ekkelt å se en gubbe i 50 åra nakken på badet ...

Det som forundret meg dermed vær resultater i tall fra interessen for bilder med dyr. Gutta med dyr +100% men jenter med dyr, ned til -25 % Trodde det blir ikke så ille for jenter, jeg :)

Ler av dine anbefalinger : *Så jenter, vil dere ha oppmerksomhet, ta bilde av kløfta på badet eller i senga. Vil dere ha noe varig så vær sporty og vis frem dyret /teller mus?/ og finn noen som liker samme aktivitet og samme dyr.* He, he, alle gutta liker mus, så det kan hende at bilde med musa kan gi mest oppmerksomhet, men blir vanskligere med varighet, de skal ikke vare lenge. I hvert fall her på Sukker, de blir slettet øyeblikkelig :)

Håper du har det bra?
God kveld til deg fra go :)

Skjult ID med pseudonym go sø. 31 jan. 2010 16:31

Forresten, @pgmp, hva synes du selv om denne statistikken ?

Jepp, @Christiane, hør på pgmp, han vil se blikket ditt mot ham :)

(kvinne 39 år fra Oslo) sø. 31 jan. 2010 16:50 Privat melding

Jamen takk for de gode råd, så må jeg jo allikevel til å knipse litt igjen ;-)

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 31 jan. 2010 17:04

@go
Statistikken var egentlig ganske bekreftende for mye av det som har kommet frem på forumet tidligere. Den største overaskelsen var vel at visning av muskler og Dyret skulle ha så stor effekt for gutter. Også at gutter som smiler får lavere uttelling enn de som ikke smiler. (Det passer egentlig bra med oppfatningen av mine egne bilder - der jeg smiler ser jeg helt loke ut. Ville garantert skremt enhver siste rest av potensielle dater ved å legge ut noen av dem)

Det mange jenter bør merke seg er at bilder av nakenhet eller tatt på steder man ofte er naken innbyr til meldinger av seksuell karakter. Det er ikke få ganger dette tema har kommet opp på forumet, jenter klager over store mengder meldinger de ikke vil svare på, men avviser de som ymter frempå at bildene de viser kan ha en sammenheng med dette.

Skjult ID med pseudonym wimoweh sø. 31 jan. 2010 17:58

Correct me if I'm wrong, men når det gjelder gutter og smiling så tror jeg du leste litt feil ;) De tallene du gjengir her er rett og slett fordelingen av profilbilder uavhengig av respons. Den faktiske effekten blir vist litt lenger nede:

Med/Uten øyekontakt
Flirty-face: 0.65 0.35
Smiling: 0.65 0.7
Not smiling: 0.55 0.9
(Svar per forsøk)

Altså er det best for gutter å ikke smile eller ha øyekontakt, overraskende nok. Med andre ord så har all tiden jeg brukte på å få til et bruktbart bilde hvor jeg smilte til kameraet vært bortkastet, og resten som jeg slettet ukritisk ville faktisk vært bedre :/ Blah

Skjult ID med pseudonym reality sø. 31 jan. 2010 18:01

Svært mye god data, dette er jo rene godtposen for en tallknuser. Men først av alt, hadde vært suverent hvis du sender linken. Eller i det minste hvordan de kom frem til disse tallene (jepp, innser dette blir litt nerdete!)

(mann 51 år fra Oslo) sø. 31 jan. 2010 18:04 Privat melding

har du linken til den originale artikkelen?

Slik at jeg har noe å lese på etter jeg flekser litt muskler mens jeg leker med bikkja..