Alle innlegg Sukkerforum

Eldre menn mer selvopptatte?

Vis siste innlegg
(kvinne 29 år fra Oslo) sø. 31 jan. 2010 19:35 Privat melding

Jeg har merket meg ved flere anledninger at menn som er eldre enn meg, gjerne ca 35-45 år gamle er ekstremt mer selvopptatte enn gutter på min egen alder (20-opptil 35). Gutta på min alder spør gjerne mye, forteller litt selv, men har virkelig skjønt at en dame gjerne vil snakke og ikke sitte og høre på lange avhandlinger om han, han, han (...i begynnelsen altså). De eldre gutta 35+++ forteller stortsett kun om seg selv og sitt. Dette gjelder da mest i sukker-setting da det er her jeg har hatt mest kontakt med denne aldersgruppen. Det er usjarmerende og virker helt tåpelig at menn som har levd såpass lenge og burde ha catchet opp at å legge ut om seg selv i det vide og det brede uten å komme med noe spørsmål tilbake er særdeles upopulært. Men det er vel kanskje derfor de er single? Er det bare jeg som har opplevd det, eller er det flere om det?

(mann 46 år fra Østfold) sø. 31 jan. 2010 19:50 Privat melding

Hei her er en av de i den alders gruppen du snakker om.
Ser av profilene din at du søker men opp til 38 år noe jeg personlig syns er merkelig.
Må presisere at det jeg kommer med nå er kun min mening og ikke noen vitenskaplig. Personlig så tror jeg de som er 31 år og eldre vil kanskje tenke på deg som en form for trofe (det er ikke vondt ment men jeg tror sannheten i de fleste tilfeller). Du er en pen jente og det er ikke noe feil med å være penn men jeg tror de som er 31 + og søker et seriøst forhold vil velge noen i sin egen aldersgruppe. Fins selvfølgelig hederlige unntak på det men vi menn er ikke alltids hyggelig. Mitt råd som en over 35 hvis det er et seriøst forhold hvor du ønsker å bli behandlet likverdig så dropp de som er mer en ti år eldre en deg.

Skjult ID med pseudonym lashes sø. 31 jan. 2010 19:50

Om eldre menn er mer selvopptatte enn de yngre her inne vet jeg ikke. Da jeg svært sjelden snakker med noen på min egen alder, da de fleste på min alder ikke er intressert i noen med barn, og de som er kan treffe noen med barn ikke tar kontakt. Men ja, enig i at de på 35+++ for det meste snakker om seg selv, om de ikke kommer med en slibrig kommentar. Tør ikke komme med noen teorier om hvorfor, for da får jeg vel aldri mail igjenn:P

Skjult ID med pseudonym lurifax sø. 31 jan. 2010 19:52

@eliseb

Det spørs hvordan man ser det. Jeg mener jo du kaster stein i glasshus her. Jeg har vært på msn med deg, men jeg slettet deg ene og alene fordi du kun snakket/skrev om deg og ditt.

Så jeg kan jo spørre: Er jenter i begynnelsen av 20-årene mer selvopptatte en de fleste?. Og svaret er sikkert ja!:-)

(mann 45 år fra Rogaland) sø. 31 jan. 2010 19:52 Privat melding

Hei.

Jeg er jo selv en av disse selvopptatte egosentriske mennene det her snakkes om he he he :) Det er vel egentlig litt både og, og personavhengig vil jeg tro. Selv har jeg opplevd at hvis man stiller for mange spørsmål, vil enkelte oppfatte det som "kryssforhør". Det beste er vel å starte en samtale, og holde temaet åpent, slik at mottaker kan svare tilbake omkring emnet, uten at man nødvendigvis er nødt til å formulere spørsmålet "Men hva mener du?" :)

Selv tror jeg ikke jeg er spesielt egoistisk, og har heller aldri fått tilbakemelding på at jeg er det, så jeg tror ikke det nødvendigvis er hverken det eller manglende evne til å strekke seg mot felles mål som er årsaken til at enkelte av oss er single :) Men alderen gir en jo flere erfaringer, og man blir nok mer bevisst på hva man vil ha og ikke vil ha, og hva som skal til for å få et forhold til å kunne fungere...Tror jeg da :)

PillowTalk

Skjult ID med pseudonym eliseb sø. 31 jan. 2010 19:56

@YourX
Det virker som de på en måte har gitt opp å prøve å kurtisere damen, og kjører mer på "Du får ta meg som jeg er da, vettu".

@Petern1971
Ja, jeg søker strengt tatt ikke noen opp til 38 år for et seriøst forhold. Siden jeg synes Sukker er ypperlig tidsfordriv og det er mange morsomme, irriterende, snille, slemme og alt det der folk så er det jo alltid gøy å bli kjent med noen man ellers ikke ville blitt kjent med. Det er jo ingen fremtid for meg med en mann på 38 år, og forstår den med at jeg blir en ung trofè å skilte med - og det er jo ikke noe mål i seg selv. Jeg slengte ut påstanden kun av min egen erfaring av at så å si alle i den aldersgruppen jeg har snakket med, har skrevet tre-fire avsnitt lange brev hvor alle avsnittene starter med "Jeg...". Dette orker jeg ikke lese engang når jeg ser at det ikke er et eneste spørsmålstegn i hele lange smørja.

@lash
Bra du også er av den oppfatning da ;)

Skjult ID med pseudonym petern1971 sø. 31 jan. 2010 20:14

@Eliseb
Godt du ikke søker eldre ungdom som meg i 38 årene. Tror kanskje svaret kan ligge i at de som er 35 + og tar kontakt med deg kanskje mangler litt selvinnsikt. Tror personlig ikke at noen gidder å lage en melding som er lang hvis ikke det er noe standard melding de har som blir sent ut til alle og ikke bare de som er yngre.

Skjult ID med pseudonym MrSpiff sø. 31 jan. 2010 20:24

Kanskje mange som bikker 35, har glemt at å snakke er et behov, men å lytte er et talent.
Må vel si at jeg regner meg selv som en utenfor stortsett gruppen @eliseb. ;)

(mann 51 år fra Oslo) sø. 31 jan. 2010 20:33 Privat melding

Nå er vel jeg over aldersgruppen, men kan jo ikke la anledningen om å snakke om slike som meg fare.

1-2 ganger i uken er jeg eksponert mot jenter i alderen 20 - 30. Jeg kan ikke si at det er ett mønster at jeg konsekvent snakker mer eller mindre enn jentene. Om de yngre jentene på sukker holder kjeft, eller kaster seg utpå vet jeg ikke.

Det er jo en del av som som valgte å bli single og er klar for andre omgang, uten at vi er desperate enda :)

Skjult ID med pseudonym jeppe sø. 31 jan. 2010 20:34

Jeg tror petern er inne på noe her på slutten. Du får nok ikke kontakt med et representativt utvalg av de på 35+.

Skjult ID med pseudonym BruceW sø. 31 jan. 2010 20:40

Tror eliseb har helt rett. De fleste menn jeg møter på min egen alder er stort sett opptatt av å snakke om seg og sitt. Ikke i akkurat samme settingen, men uansett ;)

(mann 46 år fra Akershus) ma. 1 feb. 2010 08:14 Privat melding

Denne passer godt inn her :)

http://www.youtube.com/watch?v=HxUuDPNbkJk

Skjult ID med pseudonym Cookie ma. 1 feb. 2010 09:37

Kanskje menn i denne aldersgruppen føler at de bidrar ved "å dele" eller "byr på seg selv"?

Veien er ofte kort mellom dette og det å virke fullstendig navlebeskuende.

Var på date med en her inne på rundt 45 som klarte å snakke om seg selv og sine egne interesser i 2 TIMER uten å stille meg et eneste spørsmål! Ganske imponerende spør du meg. Men det gjorde han jo ikke...

Skjult ID med pseudonym megvel ma. 1 feb. 2010 09:58

hmm har faktisk ikke tenkt på at det er aldersbetinget nei.. men jammen kan det være noe i det:) selv om han forrige jeg datet høres ut som han til cookie trodde jeg det kanskje var for at han var litt nervøs og kanskje ville si alt på en gang for å imponere litt...tar det litt som ett kompliment og jeg, men ikke om det vedvarer....zzzzzzzzzz hmm men uansett har folk som har levd litt mye spennende å fortelle og, synes det er en mye større andel menn rundt 40 som reflekterer på en måte som treffer meg bedre.. men så er jeg jo snart der selv hehe, men greit med porsjonering ja...
lov å ta en tur innom seg selv innimellom for tilstandsrapport...og oftere enn mange tror: trengs en oppgradering og rustbehandling.

Skjult ID med pseudonym MrSpiff ma. 1 feb. 2010 10:57

Du da @Skjult ID?
Ingen fornuftige teorier å dele?

(mann 52 år fra Vestfold) ma. 1 feb. 2010 16:08 Privat melding

Jeg har ikke noe svar...så jeg er vel skyldig.

Skjult ID med pseudonym Atreju73 ma. 1 feb. 2010 16:19

Min erfaring er at menn i allmennhet er ganske selvopptatte. Hvordan dette gir seg utslag i forhold til alder henger vel mer på hvordan man oppfatter sin rolle.

Er man begge i begynnelsen av 20-årene så står man på likefot. Det er ingen grunn til å dominere samtalen. Dessuten er man flinkere til å tilpasse seg nye situasjoner, så man finner raskere fram til en omgangsform som går godt.

Er man 10+ år eldre enn sin samtalepartner så er det nok mange som føler et behov for å innta en dominerende og kanskje til og med belærende rolle. Man må rettferdiggjøre sin posisjon utifra sin lengre livserfaring og oppnådde mål i livet. Det er nok fort gjort å overkompensere for tapt ungdommelig fysisk attraktivitet med hvor viktig og vellykket man har blitt på andre områder.

Selv kan jeg si at jeg temmelig sikkert var mye mer selvopptatt i begynnelsen av 20-årene enn jeg er nå. Jeg var dessuten overbevist om min egen fortreffelighet og mer oppatt av hva verden kunne tilby meg enn motsatt.

Skjult ID med pseudonym Moden mann ma. 1 feb. 2010 16:41

Jeg er i øvre kant av aldersgruppen eliseb omtaler og kan ikke si at jeg kjenner meg igjen. Så mange andre menn på min alder har jeg ikke datet, dessverre. Ellers blir de jo nesten sånn at utfyllende svar her blir en slags bekreftelse for trådstarters teori.

I hvert fall måtte jeg le når jeg leste trinitrons innlegg, og håpet lenge at det var ironisk skrevet. Men jeg er neimen ikke sikker. :-)