Alle innlegg Sukkerforum

Sjekke skole

Vis siste innlegg
(mann 46 år fra Østfold) on. 3 feb. 2010 15:09 Privat melding

Hei jeg velger å stå frem og håper at det er flere en meg.
Som representant for de som kanskje er litt nerd, vært i et fast forhold lenge eller av andre grunner ikke har så mye erfaring med sjekking så lurer jeg på om det fins noen kurs for sjekking. Sigurd Sollien hadde en sjekke program på TVN hvor han lærte opp folk i sjekking fins det noe slikt? Hvis ikke dette fins så hadde dette kanskje vært en ide for sukker å starte et slikt kurs?

(mann 33 år fra Telemark) on. 3 feb. 2010 15:27 Privat melding

http://www.lmgtfy.com/?q=Sjekkeskolen

Skjult ID med pseudonym ...! on. 3 feb. 2010 15:31

Skal vel være litt 'forsiktig' når det gjelder sjekkeskoler tror jeg, for det går vel ofte på diverse 'pick-up artist' triks, og... vel - jeg har ikke lyst til å bli en PUA ihvertfall. Synes det blir for gæernt i den andre retningen. Men hvis det finnes noe mer 'normalt' så kanskje.
Men man får vel stort sett da "kurs" i selvtillit tror jeg, for har man det så det monner, vil vel det meste gå av seg selv. Muligens.

(mann 46 år fra Østfold) on. 3 feb. 2010 15:33 Privat melding

Stemmer det vet om den men i likhet med danse skoler kokke kurs så er det ikke alle så kun ønsker å lære via Youtube eller noe annet som ikke er virkelig.
Jeg ser etter et kurs hvor man møter opp og ikke bare sitter på web.

(mann 33 år fra Telemark) on. 3 feb. 2010 15:36 Privat melding

godevibber.no har fått mye bra tilbakemeldinger skal en tro det de viser til på nettsidene deres.

(kvinne 34 år fra Akershus) on. 3 feb. 2010 15:37 Privat melding

http://godevibber.no/informasjon/
http://www.google.no/search?hl=no&source=hp&q=sjekkekurs+akershus&meta=&aq=f&oq=

Google is youre friend;)

Skjult ID med pseudonym frøkna on. 3 feb. 2010 18:13

Jeg skulle ønske det fantes en sjekkeskole for jenter/kvinner. Jeg hadde meldt meg på øyeblikkelig!

Jeg bruker konsekvent "vennemetoden" når jeg blir kjent med nye menn, snart på tide at jeg også begynner å flørte, tror jeg...

(mann 66 år fra Østfold) on. 3 feb. 2010 18:45 Privat melding

Det hjelper da ikke med all verdens sjekkekurs og realiserings kurs.Slipp ned skuldrene og vær deg selv i det daglige,og slutt og tenk på alt som kan gå galt,da du garantert går på en smell.Ta ting som de kommer,og stress ikke med å oppnå en bestemt lykke,men ta en hver forandring som er en positiv opplevelse med deg på veien.For da kan du ta fram det neste gang det stopper opp litt,og tenke på hva gjorde jeg når jeg fikk den oppturen,og legg kloss på kloss.Selvtilit må arbeides med.En måte å gjøre det på selv om det koster mye egeninnsats oppsøk de tingene du føler at du ikke mestrer.(kan hende du går på trynet noen ganger,men det er ikke falig.Etter hvert blir det den mest naturlige ting av verden,og da bare gjør du det automatisk uten å tenke på alt som kan gå feil.

Skjult ID med pseudonym Hofingen on. 3 feb. 2010 18:46

Du får starte til lørdagen da @frøkna ;)

Skjult ID med pseudonym brand on. 3 feb. 2010 18:48

haha, trenger noen å flørte og sjekke da? Hva med å være seg selv:) det er jo deg du vil den andre skal falle for er det ikke?. Selvfølgelig kan det være greit å kunne formulere seg:) men likevel kan jeg gi ett godt tips: har du noe du er entusiastisk for? vis dette! Selv om det kanskje ikke er noe hun/han har prøvd før, har jeg erfart entusiasme smitter lett:)
Selvfølgelig har dette grenser, men du kan faktisk slippe unna mye hvis du virkelig brenner for det:)
Og pua.. jeg har prøvd dette før og ja, det kan virke for noen men mitt råd er heller å tenke på å være deg selv så går nok alt bra:) ja.. du kan massesende mail og få høy svarprosent, men så når du slipper opp for rutinen og triksene.. hva skjer da? kun deg selv igjen, og vel.. er det ikke bedre å vise hvem du er til å begynne med? Jeg får utrolig mye mer mail og svar nå enn hva jeg fikk ut av PuA.

Hilsen fra en nerd til en annen:)

Skjult ID med pseudonym frøkna on. 3 feb. 2010 19:10

Hofingen:

Nå er jeg så heldig at jeg har blitt forkjølet, så er godt mulig at jeg slipper å dra på Sukkerfesten :-D

Skjult ID med pseudonym frøkna on. 3 feb. 2010 19:54

Brand:
Å lære litt mer om hvordan man kan sjekke, og hvordan man kan flørte, tror jeg er en bra ting, jeg... jeg ser på det som måter å være sosialt kreativ på. Jeg tror det kan være gøy å sjekke, og det er gøy å flørte, men for noen av oss så krever det litt mot, og det krever at vi kanskje ikke skal ta oss selv så høytidelig?
Som ei som har vokst opp som yngstejenta sammen med en flokk med brødre, så er jeg definitivt flinkere med vennskapsdelen ovenfor menn, enn flørtedelen og sjekkedelen.

Menn som ønsker seg å lære å sjekke og flørte for å kunne legge ned et større antall kvinner er en ting... men å kunne sjekke og flørte fordi det er morsomt og kreativt og fordi det er en morsom måte å komme i kontakt med andre på, er da bare fint?

(kvinne 50 år fra Telemark) on. 3 feb. 2010 21:07 Privat melding

Jeg har spurt administrasjonen på sukker.no men fikk ikke gehør:

Jeg skrev: "Jeg er medlem på sukker under brukernavnet "Mrs_Wright" og fikk en idé da jeg så gjennom forumet, at det var en mann som ikke greide å sjekke opp en dame i butikken, selv om hun helt klart var ute etter han. Hvem har ikke vært der, og er ikke det litt av grunnen til at vi prøver å sjekke på nettet fordi det ofte da er litt mer kontrollerte omstendigheter osv...? Vi er for sjenerte til å gå rett på ute i det virkelige livet. Her vet vi jo at alle er ute etter det samme.

Så altså, hvorfor ikke arrangere et kurs i Real Life sjekking for sukker-medlemmer? Med rollespill og hele pakka? Nå finnes det jo sjekke-kurs for menn, men ikke for damer, og det man først og fremst trenger er trening/rollespill - det er ikke så lett å lære seg denne kunsten på nettet.

Slike sjekke-kurs kan jo også være kjempegode sjekke-arenaer i likhet med sukker-treffene dere har :))

Bare en ide altså, som dere kunne brukt også for å markedsføre dere ytterligere, for dere har jo allerede et utrolig bra opplegg:)"

Dette var svaret jeg fikk:

"Hei, vi har vurdert dette, men dessverre er det veldig dyrt å få slike kurs arrangert. For et kurs på rundt 20 personen tar man typisk 2000-3000 kroner per pers. Vi føler at det ikke er verdt det for brukerne, hvor evt. misfornøyde kunder vil komme til å klage på oss. Det vil også kreve mye planlegging og arbeid.

Det vi kommer med i løpet av året er en sjekkebok, hvor tips og råd diskuteres.

Mvh
Morten"

(kvinne 50 år fra Telemark) on. 3 feb. 2010 21:13 Privat melding

Jeg har noen tanker omkring dette med å lære seg sjekking... Jeg har lest noen bøker om emnet og konklusjonen var egentlig at for å kapre en mann må jeg endre meg til noe totalt annerledes enn det jeg er. Og hvem er det da mannen faller for? Ikke meg i hvert fall. Jeg er den jeg er, en kløne på å snakke om følelser, veldig treg til å oppfatte interesse fra en mann, og hvis jeg gjør det er jeg fremdeles sikker på at jeg egentlig bare er innbilsk, ellers så blir jeg så overrasket og lamslått at jeg ikke vet hvordan jeg skal håndtere greia.

Hvis man overhodet skal lære seg å sjekke, tror jeg ikke på bøker eller sjekkebok, men real life trening, rollespill osv..

Men i bunn og grunn tror jeg egentlig at sjekking handler om to ting: Å ha mot til å prøve, og tåle å bli avvist. Jeg tror ikke det handler om teknikk i det hele tatt. Bare mot til å være seg selv, stå for følelsene sine, stå for seg selv, ta seg selv alvorlig.

Skjult ID med pseudonym gråtass on. 3 feb. 2010 21:21

@Petern: Bare å være seg selv. Det beste sjekketrikset er kanskje nettopp det å være trygg på den du er og ta det hele avslappa og med lave skuldre... Ta det som en fest og ha det moro!!
Men du må passe deg, så jeg ikke kommer bort og sjekker deg opp på sukkerfesten ;P

Skjult ID med pseudonym frøkna on. 3 feb. 2010 21:22

Mrs Wright:

Liker det du skriver :-)

(mann 36 år fra Østfold) on. 3 feb. 2010 21:25 Privat melding

Er ingen mester i sjekking og date jeg heller og har aldri gjort meg som løve på byen. Noen tips for sjekking hadde helt klart vært til nytte.

Skjult ID med pseudonym narf on. 3 feb. 2010 21:39

@ petern1971

Har ikke så mye råd å komme med siden jeg sitter i den samme båten... Men å jobbe med selvtilliten tror jeg kan være en nøkkel, mulig det er nevnt over her i noen av innleggene, men men.
Jeg prøvde for noen mnd siden og be med ei på en kaffe.. Hu var jobbet i en butikk hvor jeg ofte er innom, og jeg følte til en hvis grad at vi var på "nett".. Så etter noen uker med psyking så tok jeg mot til meg og spurte.. Hu svarte høflig nei. Jeg hadde forberet meg på det svaret, men den følelsen jeg fikk etterpå var helt sinnsyk, en slags god mestrings følelse. Jeg innså for meg selv at detta ikke var så farlig, og jeg kommer nok til å prøve igjen.. riktig nok ikke hos hu jeg spurte den gangen.
Så om du ikke finner noen kurs som kan være aktuelle, så prøv på egenhånd. Det verste som kan skje er at hu svarer nei.
En liten øvelse kan jo f,eks være så enkel som å si hei eller gi et smil til ei på butikken og ikke se ned i gulvet med en gang... ;-)
også bygge videre på det etterhvert..

Carpe diem. :-)

Skjult ID med pseudonym brand on. 3 feb. 2010 23:25

@frøkna
Ja å flørte kan være vel og bra:) men er det ikke enklere å være seg selv?
Jeg har fått opptil flere dates herfra de siste ukene, og har en kompis som har hatt enda flere- alt ved å være seg selv.:) OK, jeg kan ikke sjekke på butikken. Men her som vi betaler for å bli kjent med andre og det er så mange som klager på at en ikke får svar? Jeg får svar på godt over halvparten av mailene jeg sender ut.. ofte mer:) mange jenter som kontakter meg. osv.
Det samme gjelder en kompis av av meg som gjør det samme som jeg gjør. vi får så god kontakt øyeblikkelig:) kjemi-delen så mange preiker om? den kommer så mye lettere med ekte personlighet enn med triks:)

At dere vil lære å flørte.. suverent! go for it :) men likevel.. ikke glem at du selv er ansvarlig for at du lever ditt liv som du selv ønsker det og når du trives med deg selv, merker stort sett den andre det:) Det er nå mitt største sjekketriks:)

Skjult ID med pseudonym Pastill on. 3 feb. 2010 23:29

Selvtillitt og utstråling er det mange jenter tenner på. Det er ikke smart å bruke disse kursene, fordi man kan skremme bort jenter som er "var" på det med PUA's.

Skjult ID med pseudonym pike on. 3 feb. 2010 23:34

brand : veldig bra skrevet ;)

Skjult ID med pseudonym brand on. 3 feb. 2010 23:39

pike: takker:D

Skjult ID med pseudonym frøkna on. 3 feb. 2010 23:44

brand:

Jeg antar at det er det samme hva man gjør så lenge man selv opplever at det funker og at det føles ekte og tilfredsstillende :-)

Skjult ID med pseudonym brand on. 3 feb. 2010 23:47

Der har vi det:) så lenge det er ekte, er det bra:)

Skjult ID med pseudonym MiA to. 4 feb. 2010 00:01

Noe som er uvant men veldig gøy er å smile og si noe hyggelig til 5 kjente og 5 ukjente daglig. En hyggelig kommentar til en kollega, ønske damen i kassen en fin dag osv. Trene på å flørte uskyldig for å komme i trening :o)

Skjult ID med pseudonym Pastill to. 4 feb. 2010 00:12

Det er ikke så rent få ganger om dagen at jeg sier noe hyggelig til både kjente og ukjente på jobb...hehe

Man skremmer stort sett ingen ved å si noe hyggelig til de...kjente eller ikke.. :-)

Skjult ID med pseudonym Pingla to. 4 feb. 2010 09:14

Hater å se folk si at en bare skal være seg selv. Dessverre så er noen av oss når vi er oss selv veldig snille, hyggelige og omtenksomme mennesker som alle liker… Kvaliteter som jenter ikke vil ha i en kjæreste, men heller i en god venn tydeligvis. Dessverre trenger ikke jeg flere jente venner som vil ha meg som venn for at jeg skal være der for de, og de aldri der for meg.

Kunne trenge et kurs i hvordan å behandle jenter på ”rett” måte jeg også.. Jeg er dritt lei av at jenter stikker av med andre gutter enn meg, og når det går til helvete for de da kommer de ofte tilbake til meg, ja til og med meg her på nettet, for det er meg de husker. Det er meg de egentlig likte sier de… Men hvorfor stikker de av med andre gutter hele tida da?

Kunne trenge kurs i hvordan å bli spesiell nok til at de foretrekker meg første gangen, hvordan å få de til å ville ha meg på første daten.. Er lei av å være en evig bra nr 2 som kan lett skyves til side, eller bli sett på som en ”venn”….

Ellers så vet jeg at jeg kunne trenge et bedre bilde :p

Skjult ID med pseudonym Salander to. 4 feb. 2010 13:50

Herregud, Pingla... Kanskje et godt råd er å ikke være så sutrete. Gutter stikker av fra meg hele tida, akkurat som de fleste andre her på sukker opplever. Men jeg tenker ikke på det som at jeg er nr 2. Jeg tenker at jeg ikke var den rette. Og hvor ofte møter man egentlig den rette? En gang i livet er bra. De fleste opplever det vel to-tre ganger. Så skal jeg sutre og grine for at jeg ikke var den rette for de syv mannfolka som lette videre liksom, og for at jeg "bare" blir degradert til venninne? Ikke tale om, slike holdninger er selvmobbing! Og jeg synes i grunnen det er veldig hyggelig å være venninne, jeg.

Skjult ID med pseudonym Nils to. 4 feb. 2010 14:46

Jeg tror du må legge vekk tanken om den rette men heller se etter en du trives med, tankegangen om at det liksom finnes en rette ødelegger mye for mange.

Deretter om jeg var deg ville jeg slanket meg slik jeg selv gjorde da jeg var ganske tung, jeg fikk frem ansiktstrekk, så yngre, sprekere og kjekkere ut og ble kvitt "vannet" i ansiktet som gjør at folk ofte ser litt slitne ut. Endel blir defensive når det gjelder slike råd men det indre som ja er viktigst blir ingen uansett ikke kjent med før de kommer forbi det ytre, jeg vil heller påstå at det er overfladisk å tro noen skal hige etter det indre med engang.

Så ville jeg brukt penger på litt stillige klær og satt meg mål som jeg skulle nå når det gjelder flørting.

Skjult ID med pseudonym Pingla to. 4 feb. 2010 15:01

@Salander: Jiis! Kan ikke si at jeg ser det jeg skrev som noe massivt sutter. Ser ut som du trenger en klem og et ligg mye mer enn meg :P.

Jeg har et generelt problem jeg har slitt med hele livet, og når du er 32 år og etter å ha møtt veldig mange jenter og prøvd veldig mange ganger, så er du rimelig sikker på at du gjør noe galt når ingen vil ha deg som kjæreste. Det å være meg selv fungerer tydeligvis ikke som alle sier skal virke for min del.

Det er ikke akkurat som at jeg sliter med et eller annet, har et fælt utseende eller er kjedelig, da de ofte søker mitt selskap etterpå og alle datene mine gjerne varer i mange timer, og vi snakker, ler og har det hyggelig hele tida. Problemet er bare det at de ikke vil ha meg som kjæreste, de vil alltid være venner eller faller for andre mannfolk og lett glemmer meg, så en finner jo det aldri helt ut hva som kunne skjedd.

Jeg håper bare på å gjøre noe med problemet, og vel søker gjerne råd gjennom forum og da kanskje en sjekkeskole om det kan hjelpe meg på veien til å bli mer fornøyd med hverdagen og oppfylle mitt eneste ønske i livet slik som det er nå, det å få meg en kjæreste. Hvis det virkelig er å suttre, så unnskyld for at jeg er så plagsom at du bare må hyle om det :p.

Hadde jeg vært en som hylte å sutret hele tida, så skulle jeg forstått posten din veldig godt.

Skjult ID med pseudonym :) lø. 6 feb. 2010 03:00

Kontakt Jens Pikenes på face, han holder kurs.

Skjult ID med pseudonym ungkar1 ti. 7 feb. 2012 02:25

@frøkna:

Gode Vibber har faktisk startet landes første "sjekkeskole" for jenter, Sjarmskolen.no. Selv er jeg tidligere deltaker fra Sjekkeskolen.no, meget meget fornøyd!

@Calandiva: Som jeg skrev til frøkna så finnes det, ganske nylig, egne kurs for jenter.
Jeg kan forstå at sukker er redde for å lage egne sjekkekurs i frykt for missfornøyde kunder hvis de mangler kompetansen til det, men da hadde jeg heller henvendt meg autoritetene på området som har denne erfaringen og teoretiske innsikten gjennom praksis. Jeg har prøvd ut de gutta selv og kan gå god for de!

Skjult ID med pseudonym Hu CCS ti. 7 feb. 2012 02:44

De som ikke har peiling på hva som fanger interessen til andre og ofte gjør vondt verre (noe utrolig mange faktisk gjør som ikke har det naturlig i seg å sjekke opp , være sjarmerende ovenfor en person man ikke kjenner i det heletatt og ellers kanskje ikke har så mye selvtillit) de burde ABSOLUTT ta noen kurs eller lese noen bøker for så å gå sammen med andre i samme båt for å reflektere og hjelpe hverandre med å bli flinkere på dette området.

Det handler jo om å finne seg en partner, hvordan man får denne er jo helt opp til en selv men man kommer ikke langt om man ikke får andre til å se deg som en potensiell partner.

PUA er ofte satt i sammenheng med det å bare ville pule rundt, bare å få seg noe men hvor mange guttunger på 16-25 år er EGENTLIG interessert i fast forhold???? Ganske mange synes det er ok men finnes utrolig mange som bare vil ha seg sex og også vil ha det moro. Og da er jo slike "PUA- triks" som noen refererte til her ganske så behjelpelig. For det er nettopp denne aldersgruppen disse triksene er "verst"brukt. Finnes selvfølgelig noen godt voksne men de har som regel gått lei, blitt så hektet på spillet og klarer ikke å komme seg ut/ klarer ikke å være i noe forhold osv.

Men det som er bra med å kunne en del om dette er at man får bygget opp selvtillit, man lærer seg hva som fungerer for å få andre til å bli interessert og da kan man jo endelig få seg en partner om man virkelig spiller kortene riktig.

Gode vibber sin blogg er ok. Kan være en del hjelp i å ta til seg en del av tipsene fra den siden.

http://www.0330.no/

(mann 47 år fra Oslo) ti. 7 feb. 2012 10:28 Privat melding

Et ærlig spørsmål, så du skal få et ærlig svar:

At man skal være seg selv, ser jeg på som en selvfølge, noe annet blir absurd. Men å være seg selv er ingen garanti for å tiltrekke det morsatte kjønn, bare en forutsetning. Og personligheten KAN stå i veien for oss, visse egenskaper tiltrekker generelt flere damer, andre gjør det motsatte. Vi er tross alt biologiske vesener og kan ikke alltid styre sånt.

Har hørt om såkalte flørtekurs, som gir enkle tips i forhold til stemmebruk, blikkontakt, kroppsspråk osv. Det kunne kanskje være noe?
Hva jeg derimot ALDRI skulle nedverdige meg og lommeboka mi til, er å blåse halve månedslønna på et PUA-kurs der en krysning mellom Willy Wonka og et juletre skulle lære meg hvordan jeg best kan ignorere, fornærme og oppføre meg som en idiot for å bli mer attraktiv for damene. Hvorfor? Fordi de damene som faktisk faller for sånt er totalt uinteressante for meg.

Mitt råd er først og fremst dette: Konsentrer deg om det sosiale livet ditt fremfor å jakte på kjærligheten for mye. Gå ut og hygg deg med venner, meld deg på forskjellige fritidsaktiviteter for å bli kjent med nye folk (ikke bare damer) og sørg for at du trives med deg selv og livet ditt. DET gir nemlig en naturlig positiv utstråling som ofte gjør at ting ordner seg av seg selv.

Skjult ID med pseudonym Enigma ti. 7 feb. 2012 11:52

Dirigenten har talt.
Lytt til han! :-)

Må være en gammel tråd, dette ... et år.

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 7 feb. 2012 22:30

@ frøkna

"Vennemetoden" er vel kanskje verdens dårligste strategi. De fleste jenter jeg møter som ønsker å være venner vil jo bare nettopp det, kun være venner altså, så når det en gang i blant dukker opp en som bruker "vennemetoden" og håper at det skal utvikle seg til noe mer, så regner i alle fall jeg (i disse tilfellene feilaktig) at hun bare ønsker å være en venn. Så da prøver jeg meg ikke på henne fordi jeg tror hun ikke er interessert, mens hun ikke tør å prøve seg på meg (det er vel derfor hun bruker den såkalte "vennemetoden" i første omgang er det ikke, i stedet for å vise litt mer direkte interesse?), og etter en stund gir hun gjerne opp og forsvinner ut av livet mitt. Og jeg lurer på hvorfor hun ikke lenger er interessert i å være venner og møtes i blant, inntil en eller annen felles bekjent mye senere kanskje forteller meg at hun jo var interessert. Men da er det for sent.

(mann 34 år fra Rogaland) ti. 7 feb. 2012 22:56 Privat melding

Spør veninner! Har du ingen veninner så spør damene til vennane dine. Har ingen av dine vennar dame så få deg nye vennar! Meld deg inn i ein klubb/idrett og bli meir sosial :)

Skjult ID med pseudonym mann55 on. 8 feb. 2012 18:54

@???

Ikke bare det: Ananas biter i sukkerlake!

(mann 47 år fra Oslo) on. 8 feb. 2012 21:28 Privat melding

Hehe, venta på det...