Alle innlegg Sukkerforum

Våg å velge!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Binders to. 4 feb. 2010 12:52

Her kommer en liten oppfordring til gutta.

Det er relativt få menn det er skikkelig tak i når det gjelder det å avtale en date. Føler at jeg må være den som blir konkret hele tiden. Jada, de vil møte meg.... men tidspunkt? Ja, nei... Uff... Sted, ja... Må vi ha det og? :-)

Når jeg ber dem foreslå hvor og når får jeg ofte tilbake: " Det tenkte jeg du kunne få bestemme". Eller: "Du er vel best kjent, så bare si et sted, du." Eller: "Nei, si det. Kan vi ikke bare se an og se om vi finner på noe?" Eller: "Jeg er fleksibel, jeg!"

Er ikke så glad i akkurat det der, men sist det skjedde tok jeg ansvar, lette etter avis-kritikker, sendte lenke til tre spisesteder og forklarte litt om de forskjellige stedene. Vi skulle møtes kl. 18 etter jobb så jeg regnet med at vi skulle spise noe. Fikk tilbake: Nei, jeg skal spise hjemme. Jeg tenkte mer på en kopp te! Da var vel egentlig løpet kjørt! :-)

Føler snart jeg må bestemme om de bør ta hisbiscus eller earl grey... hehe

Så gutter: Våg å velge! Våg å være konkrete! Heller et dårlig valg enn unnvikenhet, sier jeg... Sier du mc Donalds - og jeg har bedt deg velge, ja da stiller jeg der! :-) En sjarmerende mann er nemlig sjarmerende også på mc Donalds.... Selvtillitt er noe nesten alle kvinner tenner på. Så hvorfor gi dere selv et handicap i startgropen ved å ikke tørre å foreslå noe?

Skjult ID med pseudonym Eirinpia to. 4 feb. 2010 13:20

Helt enig! hehe..ikke mer å si om den saken!

Skjult ID med pseudonym CCL77 to. 4 feb. 2010 13:34

Første gangen slet jeg med det, men vel etter det har jeg plukket noe jeg vet jenta liker på en plass jeg synes er bra.. Det ser ut til å fungere greit.. I alle fall hittil...

(kvinne 50 år fra Telemark) to. 4 feb. 2010 13:44 Privat melding

Hmm... Er det virkelig så ille at mannen er så generøs at han lar det bli opp til oss å bestemme hvor vi skal gå? For jeg har oppdaget at hvis jeg lar det bli opp til han, så er en tur på Peppes det mest eksklusive jeg kan forvente. Hvis jeg derimot selv får lov å velge så får jeg det mye koseligere på date'n og ofte blir han kjempefornøyd med maten også. Og da drar han gjerne kredittkortet, noe jeg ikke er så opptatt av, utenom at jeg tar det som et tegn på at han har syntes det var hyggelig og har lyst å møte meg igjen.

Mannfolk generelt har ikke så avansert smak som kvinner, hverken i forhold til mat, klær eller interiør. Og jeg må innrømme at jeg blir suspekt hvis han har det, da tenker jeg at han kanskje blir litt for femi etter min smak. Unntaket er selvfølgelig hvis han selv er en kjempegod kokk. Når menn først interesserer seg for mat, blir de rådyktige, uansett mengde testosteron.

Og hva er så galt med en kopp te første gangen? Man skal jo bare kjenne på kjemien. Finnes jo mange eksklusive te- og kaffebarer også.

Skjult ID med pseudonym Binders to. 4 feb. 2010 15:19

Ms. Wright.

Ikke noe er galt med en kopp te. (Jo, forresten litt - men det er en helt annen sak ;-) Men det er noe galt å ikke klare å bestemme seg for et sted for å møtes, særlig hvis tanken bare er å ta en rask kopp te. Det er også ugalant å ikke kunne spise litt når det er rett etter jobb, og jeg åpenbart ønsket det og hadde jobbet med alternativer - og han selv ikke hade spesifiert noe opplegg i forkant.

Jeg tvang ham til å velge te-sted, når ingen av mine forslag var bra nok. Han valgte da et sted som var stengt, så vi måtte traske rundt litt. Det hadde ikke gjort så mye, om det ikke var for at jeg hadde fått et negativt inntrykk allerede.

Det er ikke noe galt i å "la kvinnen velge". Men det er noe galt i å ikke foreslå noe når jeg BER ham om å gjøre nettopp det! Mange kaster nok ballen tilbake under påskudd av å "la meg velge".

Men det er vel fordi det finnes kvinner som tenker som deg, da: "Valget ditt er ikke ekslusivt nok". Synd. Da bør du være førstemann til å foreslå noe, hvis du har sterke meninger. Men gutter, da får dere jo vite litt om kvinnen dere skal date da. Hvis det dere velger ikke skulle være bra nok, er dere kanskje litt ulike?

Jeg har ikke sterke meninger utover at å få ballen tilbake hver gang er turn off.

Men det er ikke bare det med sted. Det er hele prosessen med å lage avtale. La meg få vite at du har LYST til å treffe meg!

Mange 2. dater har ikke blitt noe av, enda vi begge sier at det hadde vært hyggelig å møttes igjen. Og så skjer det ikke noe. Jeg hører ikke noe, og er lei av å dra lasset, lirke inn tid og sted for ham for å få en date til. Synd!

Skjult ID med pseudonym The One to. 4 feb. 2010 16:07

@Binders

Det kan være en litt tricky avveining det der. En del menn ønsker nok å være åpne for dine ideer og synspunkter så de ikke er for dominerende. Samtidig skjønner jeg at du ønsker en date som kan ta litt ansvar og ikke være en "ryggløs" mann som ikke har noen mening eller vilje om noen som helst ting.

Må vel si meg enig at den daten du nevner var i overkant treg, men da vet du jo det ;-)

Når det gjelder 2. dater så er jo også dette blitt vanskeligere. Før så var det guttens/mannens rolle å invitere...end of story, men i disse likestillingsdagene så er vel ikke det så opplagt lenger...eller?

Skjult ID med pseudonym vibe to. 4 feb. 2010 16:34

Her er det stor forskjell på menn!

Enig emd Binders i at det er flott om fyren tør å forslå noe. Og enda bedre om han til og med "treffer" med valg av sted. Og det er ikke så vanskelig; det meste av vanlige, anstendige kafeer og turer er jo ålreit!
(Ingen har heldigvis foreslått verken Tranen eller McDonalds for meg).

Men det som er minst tiltalende, mindre enn å ikke foreslå noe, er når han foreslår noe som ligger like rundt hans egen hushjørne slik at hele reiseveien kommer på meg, vel vitende om nettopp det.
Det har skjedd to ganger (det ene ikke en nettdate men en date med venners venn, hans initativ).
Da har jeg egentlig merket at jeg nesten har bestemt meg på veien at dette ikke er noe for meg.

(mann 40 år fra Oslo) to. 4 feb. 2010 17:05 Privat melding

Er vel en del kvinnfolk som og kan lære å ta litt valg men skjønner jo hvor du vil hen. Spørsmålet er kanskje hva slags mann du er ute etter? En som tar valgene for deg eller en som lar deg velge? Noen liker jo at det er andre som ordner og styrer og tar valgene for en så man slipper selv. Mens andre skal ha full kontroll. Kanskje det er deres måte på å teste deg og hvilke valg du tar?

Men når det gjelder date, og kanskje da spesielt første daten, så er kaffe/te (eller kakao som er min favoritt) mest aktuelt. Keep it short and simple :) Så ser man heller hvordan det går.

Faktisk en ting jeg satt å diskuterte med ei venninne når vi var ute å spise. Å vurdere resturanter/cafer utifra hva de egner seg best for. Sånn første date, seriøs date, middag med vennegjeng, romantisk middag, osv. Mye å velge mellom i Oslo ialleflall og noen egner seg nok bedre enn andre til forskjellige formål :)

Skjult ID med pseudonym Atreju73 to. 4 feb. 2010 17:26

@Vibe

Jeg syns du kunne la tvilen komme tiltalte til gode. Det er ikke unaturlig at man kjenner og trives best på steder nære der en selv bor. Liker du det ikke så står du jo fritt til å foreslå noe selv.

Selv pleier jeg alltid å komme med minst to alternativer. Et som er min type sted og et som typisk er mer sentralt og nøytralt.

Skjult ID med pseudonym jeppe to. 4 feb. 2010 17:32

Jeg har full forståelse for kvinner/jenter som føler vi menn blir puslete når vi ikke tar kontroll. Man er jo en mann, for pokker! Det finnes lite som er mindre mannlig enn enn mann som ikke kan ta initiativ. Og å ta initiativ er jo det billigste og enkleste trikset.

Når det er sagt, så har jeg nok truffet å flere jenter her inne som nettopp har ment at jeg tar lite initiativ, og dermed er puslete. For min del har det mer med at jeg fortsatt er skeptisk til hele internettdatinggreia, enn at jeg ikke kan ta initiativ til en deit når jeg har en dame på kroken.

Skjult ID med pseudonym Binders to. 4 feb. 2010 17:37

bb78

Kom gjerne med noe av det dere fant ut av restuaranter/kafeer når det gjelder date-steder... Trenger tips. Jeg synes nemlig det er som å få en JOBB i hendene når jeg må velge sted. Ikke det at jeg ikke kan gjøre det en gang i blant. Helt greit, men ikke ALLTID. Jeg har sett meg lei på at jeg ved flere anledninger har hevet meg rundt og BEDT ham velge først. Og likevel får jeg den jobben i retur. Da er det vegring. I tillegg er noen frekke nok til å si: Er det noe koselig der, da? Jeg håper det ikke er sånn at naboen hører hva vi snakker om... " osv. HALLO. VELG SELV!

Hva med å si: Har du lyst til å finne et sted, eller skal jeg? Det er galant! Og poeng i boka!

Jeg har forresten hatt min siste te/kaffe date.... Jeg trenger mer enn 20 minutter til å vise hva jeg har å by på. Man blir jo ikke noe kjent på den tiden, det man rekker å vise fram er først og fremst utseende, og flørte-egenskaper.... Men problemet er; jeg får ikke så lyst til å flørte med en ukjent som bare har tenkt å sette av 20 minutter til meg... ;-(

Skjult ID med pseudonym ...! to. 4 feb. 2010 17:51

To årsaker til at *jeg* har spilt ballen over til jenta et par ganger: 1) Jeg vil ikke virke dominerende (selv om noen jenter liker det, kan ikke jeg lukte om *hun* gjør det, og dessuten er jeg ikke den dominerende typen av natur, så det ville bli spill for galleriet uansett), og 2) jeg var ikke kjent på stedet i det hele tatt, men det var hun.
Fullt så 'vegrende' som i eksemplene over her er jeg dog ikke.

Skjult ID med pseudonym timmy to. 4 feb. 2010 17:53

Hehe....artig tråd. Det eneste som står linkende klart for meg nå er at det som virker attraktivt på en person er like gjerne avtennende på en annen. Det er bra dere jenter har forskjellig smak, ellers hadde bare én av oss gutta fått napp here inne, og sikkert viceversa :-)

(mann 40 år fra Oslo) to. 4 feb. 2010 18:30 Privat melding

@Binders - Det er jo veldig avhengig av hva slags mat du vil ha.

Når det gjelder litt billigere og enkle steder så synes peoples er hyggelig sted og har god burger/meksikansk. Også noen av de på youngstorget kan være passende, små men hyggelige steder. Husker ikke navn i farten. Oslo Mekaniske Verksted på grønland er koselig sted, ikke mat der men kan bestille fra andre steder rundt og spise der. Q som ligger ved Mono, Delicatessen på grunerløkka, Habibi, sosialen pleier å ha en god og billig dagens, cafe sara har billig og grei meksikansk. Var de jeg kom på i farten, men finnes en haug til :)

Men enig i det du sier, værste man hører er egentlig "samme for meg" hehe. Tar meg selv i å si det og noen ganger men prøver å la vær :) Iallefall komme med forslag til hva man har lyst på skal man spise ett sted. Da dukker det gjerne opp noen alternativer av seg selv.

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 5 feb. 2010 00:59

Atreju, enig i prinsippet om at man alltid skal la tvil komme noen til gode.

Men i tilfellene jeg opplevde var begge fyrene ganske bevandret i Oslos tilbud på kafesiden, så de hadde et større utvalg å velge i en nabokafeen (fikk på den ene daten litt følelsen av å være på utstilling, da de som jobbet der og noen andre gjester han hilste på skulle se at han var på date). Jeg kunne foreslått annet sted men ville ikke gi dem følelsen av å bli korrigert. Endring av sted ville jo uansett ikke forandre det faktum at de tenkte på seg selv.

(Om jeg skulle oppleve at en fyr valgte stamstedet sitt fordi han måtte ha trygghet og den fant han kun der, og ikke ofret en kalori å finne et alternativ, ville han uansett vært for konservativ eller lite om seg for meg...)

timmy,
jeg tror at bare det å foreslå noen alternativer, og evt spørre om den andre har noen prferanser eller andre forslag, så er man safe. Bedre det enn å si "samme for meg".