Alle innlegg Sukkerforum

Lagring av bilder

Vis siste innlegg
(kvinne 46 år fra Hordaland) fr. 5 feb. 2010 17:54 Privat melding

I samtale med en kompis her inne ble jeg opplyst om at han gikk inn på profiler til damer han hadde et spesielt godt øye til og lagret albumbildene deres i egne mapper. Jeg har tenkt en del på det i etterkant og jeg må innrømme at jeg ikke liker tanken på at vi alle kan lagre hverandres bilder. Da har vi jo ingen kontroll i forhold til hva de bildene i etterkant kan bli brukt til. Hmmm.....hva tenker andre om lagringsmulighetene her?

Skjult ID med pseudonym pike fr. 5 feb. 2010 18:00

Trodde rett og slett ikke dette var mulig jeg.

Men det er en grunn for at jeg har KUN 1 bilde i mitt album ;)

Skjult ID med pseudonym jubalong fr. 5 feb. 2010 18:00

Publiserer du et bilde på et nettsted har du lagt det ut på internet. Internet er lovløst og vanskelig eller umulig å kontrollere. Dersom du ikke ønsker at noen skal kunne lagre bildene dine, må du altså la være å legge de ut. Dette er på ingen måte unikt for Sukker.no

Skjult ID fr. 5 feb. 2010 18:03

dette er enkelt...
Aldri lagre bilder eller skriv noe på internett som du ikke kan stå inne for senere.
Er det først på nett, så er det der sannsynligvis for alltid....

Men er det egentlig noe bedre å sende noen bilder til andre på mobilen?
På den annen side, svært sjelden at bilder blir missbrukt så lenge du ikke legger ut nakenbilder, og det er det vel neppe mye av på sukker :)

Skjult ID med pseudonym jubalong fr. 5 feb. 2010 18:04

Pike: om du i likhet med mange av oss andre har bilder på facebook, gjelder det samme der. Og har du facebook ligger det sikkert mer enn et bilde der.

Skjult ID med pseudonym blondine fr. 5 feb. 2010 18:05

Det er skummelt å tenke på, ja. Og dessverre er det nok sånn at vi har lite kontroll med hva som skjer med bilder som legges ut på nett.

Men det er ikke sant at internett er lovløst! Tvert i mot - de samme lover og regler gjelder her som ellers. Det er for eksempel ikke lov å publisere bilder av andre uten samtykke, med mindre de har deltatt i ett eller annet offentlig arrangement, hvor det må regnes med at det er publiserere (presse) tilstede. Det er heller ikke lov å stjele andres bilder - uannsett hva de skal brukes til.

At disse lovene er umulig å håndheve er en sak - man kan ikke forsvare lovbrudd av den grunn.

Skjult ID med pseudonym El9 fr. 5 feb. 2010 18:05

Jeg skjønner at det er vanskelig å kontrollere, men har liksom blitt vant til de mulighetene som gis på facebook hvor man kan sette innstillinger for hvem som har adgang til bildene man legger ut (jaaaaa, jeg vet at det er en greie der mht rettigheter til bilder og videre bruk av dem, men den tar jeg ikke nå).
Er det da bare å si "ja og ha" i forhold til andres kopiering av albumbildene? Hmmm...det gir en iallefall noe å tenke på i forhold til hvilke bilder man legger ut...

Skjult ID med pseudonym pike fr. 5 feb. 2010 18:08

Jubalong: men på facebook velger jeg jo selv hvem som ser mine bilder ;)

men om en gutt/mann føler for å ta mine åååååh så dydige bilder å gjøre noe snusk med dem så får det bare være....

El9: du er jo særlig utsatt med den svaien i ryggen ;)

Skjult ID fr. 5 feb. 2010 18:15

e19
Hvis du tror at det å sette tilgangrettigheter hindrer folk å se bildene dine på facebook så tar du nok feil.
Som sagt...alt man legger ut kan andre få tak i. Men det er ingen grunn til av vi skal bli hel paranoide heller :)

Skjult ID med pseudonym El9 fr. 5 feb. 2010 18:18

@skjult id: full tilgang på bilder også på facebook? Hmmmm, der forsvant de forestillingene... Jeg er helt enig i at det gjelder å ikke bli helparanoid, men det er jo greit å tenke på når man vurderer å legge ut forskjellige bilder.

Skjult ID fr. 5 feb. 2010 18:22

mener ikke at alt er tilgjengelig for alle, men at de med de rette kunnskapene får tak i det de vil.
Kan du se bildene, så kan andre det også :)

men jeg bekymrer meg ikke uansett. Halve verden er vel på internett så hvorfor skal noen ha noe interesse av mine bilder? :)

Skjult ID med pseudonym jubalong fr. 5 feb. 2010 18:23

blondine: teori og praksis. Internet er relativt lovløst i praksis. Det er en del land som følger lover når det gjelder bruk av internet, og hva som tillates der, men jeg kan kopiere så mange bilder jeg ønsker og publisere de på internet på en server i uganda for eksempel. Da kan norsk politi se langt etter å håndheve norske regler... Men det er forsåvidt kverulering, men internet er i praksis tilnærmet lovløst.

Men det blir som (Skjult ID ) 18:03-5/2 sa, "Aldri lagre bilder eller skriv noe på internett som du ikke kan stå inne for senere."

Skjult ID med pseudonym blondine fr. 5 feb. 2010 18:26

det er selvfølgelig ingen grunn til å bli paranoid. Beveger man seg i cyber-space må man ta de fordeler og risikoer det medfører. Akkurat som IRL. Man tar sine forhåndsregler mot ulovligheter og misbruk IRL - man gjør det på nett også. For eksempel ved å være forsiktig med hvilke bilder man legger ut =)

og @anton: Det er jo bra det er noen som bryr seg, da....gutter med en likegyldig holdning til ting er ihvertfall turn-off hos meg =)

Skjult ID med pseudonym lashes fr. 5 feb. 2010 18:36

Ja det er mulig. En kar skrev til meg engang at han hadde lagret bildene av meg og nappa løken til de, ikek verdens beste sjekketriks akkurat.. Det burde ikke være mulig etter min mening, det går jo ikke på profilbildet, så det burde jo gå ann å legge inn sperre eller noe på albumbildene også..

Skjult ID med pseudonym jubalong fr. 5 feb. 2010 18:40

Lash: jeg har akkurat lagra profilbildet ditt :)

(kvinne 58 år fra Oslo) fr. 5 feb. 2010 18:49 Privat melding

jepp jeg vet - me dont like..........dette har jeg funnet ut for lenge sia og det er for j*** men sånn er det når fremskrittet er foran meg eller korsn va det ..

Skjult ID med pseudonym lashes fr. 5 feb. 2010 18:52

jubalong.. jeg vet du napper loffen til bilde av meg assa, du trenger ikke si det:P

Skjult ID med pseudonym BlueEyes73 fr. 5 feb. 2010 18:53

@lashes: Alle bilder på nettet kan man lagre. Man kan beskytte bilder med javascript til en viss grad (som gjør at man ikke kan høyreklikke), men man kan uansett "i verste fall" ta et skjermbilde og lagre det på den måten. Bilder er m.a.o. 'fritt vilt' på nettet. Ingen problemer å lagre profilbilder.

(mann 45 år fra Oslo) fr. 5 feb. 2010 18:54 Privat melding

Alle vilder som synes på en skjerm kan lagres, det er ingenting Sukker kan gjøre med det. Om en person absoutt vil lagre et profilbilde er det veldig enkelt, det er bare å dumpe skjermbildet med printscreen-knappen og lime resultatet inn i et egnet bildeprogram. Dette er i andre sammenhenger helt legitim funksjonalitet, f.eks har jeg mange ganger dumpet skjermen min for å lage brukerveiledninger til programmer.

På Sukker er jo litt av poenget å tiltrekke seg oppmerksomhet med bildene, så det er nok smart å ha i tankene at det ikke skal være pinlig om bildene en legger ut her blir publisert andre steder.

Skjult ID med pseudonym lashes fr. 5 feb. 2010 18:55

Oi, jeg fikk akkurat vite det ja.. Men men, det spiller ingen rolle, tviler på det er intressant for noen på sukker å gjøre det, uansett, så bryr jeg meg ikke

Skjult ID med pseudonym Elikapeka fr. 5 feb. 2010 18:55

..jeg vet i hvert fall at på gaysir.no, som er homofiles versjon av sukker, så er det sperre på alle bilder brukerne legger ut..da går det verken an å kopiere bildelink eller lagre bilder på pc..

Skjult ID med pseudonym BlueEyes73 fr. 5 feb. 2010 18:59

Man kan beskytte bildene mot de mest vanlige måtene å lagre dem på, og dermed vil de fleste sitte der som spørsmålstegn når de prøver, men *umulig* å lagre er det aldri.

Skjult ID med pseudonym lashes fr. 5 feb. 2010 19:00

mao: ikke legg ut porr-bildet av deg selv på sukker etc, om du ikke vil de skal havne i porrtidningar

Skjult ID med pseudonym blondine fr. 5 feb. 2010 19:00

@blueEyes

Å si at bilder er fritt vilt fordi de kan kopieres, er det samme som å si at alle jenter er fritt vilt fordi de kan tas.
OK at forbrytelsen er mindre, og at det er så og si umulig å bli straffa for det, men lovlig er det likevell ikke!

Skjult ID med pseudonym BlueEyes73 fr. 5 feb. 2010 19:02

Nå var det ikke det etiske eller lovlige jeg prøvde å påpeke da, men bare det at det er MULIG for folk å lagre dem. Altså et 'varsko'. :-)

Skjult ID med pseudonym Marikåpa fr. 5 feb. 2010 19:04

I min blåøydhet trodde jeg ikke det var mulig for andre å lagre bildene jeg hadde i albumet mitt. Men da jeg for to uker siden for moro skyld prøvde å lagre bildene av han jeg har kontakt med, så jeg til min forskrekkelse at det gikk jo lett som fot i hose!

Da ble det raskt grundig vurdering og sletting i eget album! (ikke at det lå spekulative bilder der, men jeg fjernet de fleste av nærbildene). Helt sikkert ikke mange, om noen, som vil ha interesse av bildene mine, det handler mer om hva jeg føler meg komfortabel med...

Skjult ID med pseudonym blondine fr. 5 feb. 2010 19:07

fair enough @BlueEyes

(mann 52 år fra Vestfold) fr. 5 feb. 2010 22:07 Privat melding

Det er ulovlig og laste ned meg og bruke meg ulovlig..ehm?

(mann 43 år fra Rogaland) lø. 6 feb. 2010 01:06 Privat melding

Alt som vises på en skjerm kan lagres, enten via direkte lagringsfunksjon eller via skjermdump (print screen)
Så velg bilder som skal legges ut offentlig med litt omhu.