Alle innlegg Sukkerforum

Klasse 10B

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 8 feb. 2010 20:58

Sitter og ser på "Klasse 10B" på TV nå, og siden det er så mange lærere på Sukker (selv har jeg kun 10 studiepoeng praktisk-pedagogisk utdanning), så klarer jeg ikke helt å la være å spørre. Er det virkelig slik på skolen i dag?

Da jeg gikk på ungdomskolen (1990-93) hadde vi ikke lov til å ha på lue inne, og i hvert fall ikke høre på musikk i timen. Og dette å sitte i grupper, vel, det minner meg mest om da vi drev med juleverksted på barneskolen, eventuelt hadde skolekjøkken. Men det harmonerer jo med internasjonale undersøkelser, da, som viser at Norge er det landet i OECD som ligger klart høyest på lista over bråk i klasserommet. Hvordan blir det da i arbeidslivet?

Jeg mener, hva er galt med litt disiplin? I dag har man ikke lov å sende bråkmakere på gangen, de skal fortsatt få forstyrre de andre, og støtteundervisning er vel på det nærmeste bannlyst. Og hvorfor skal alt foregå på PC? Husker jeg så en reportasje en gang som viste at en skole i Tyskland fikk bedre resultater da de gikk vekk fra PC-undervisning, og det skjønner jeg godt - da tvinger man elevene til å bruke sin egen hukommelse, sin egen evne til å studere.

Og om jeg høres konservativ ut, so be it, jeg er fortsatt mot privatskoler...

(kvinne 42 år fra Oslo) ma. 8 feb. 2010 21:11 Privat melding

Helt enig! Kanskje vi som begynner å bli eldre? Husker bare fra min egen ungdomstid at jeg trengte grenser, for ellers kunne det bli vel mye skravling i timen... Men jeg er for privatskoler, da, tror det er mer disiplin og tradisjonell læring der.

Skjult ID med pseudonym ...... ma. 8 feb. 2010 22:09

ja det da også en grunn.... men kanskje best vi VET før vi tar en endelig avgjørelse.....

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 8 feb. 2010 23:04

@Meg
Problemet er vel at med lønnsnivået som er i dag får man ikke de beste lærerne for andre enn veldig få - eller i privatskoler som kan tilby god lønn. Jeg vurderte selv i min tid å bli lærer, og begynte på PPU, men fikk meg en annen jobb med bedre lønn - i det offentlige. Nå skal jeg ikke påstå at jeg ville vært en fantastisk lærer, men jeg tror nok ikke dette bare gjelder meg.

(mann 46 år fra Oslo) ma. 8 feb. 2010 23:11 Privat melding

Hva er galt med privat skoler? Sønnen min går på en privat skole, og de kom ut helt på topp på flere av de nasjonale prøvene sist. I tillegg så er elevene der langt mer sympatiske og sosialt modne enn det jeg observerer rundt om kring ellers, med sutrete, klagende, konkuranseorienterte unger med lav frustrasjostoleranse. Hva med å se på de gode forbildene, heller enn å skulle forby alt som kan true ens eget selvbilde som "god nok"?

(mann 46 år fra Oslo) ma. 8 feb. 2010 23:13 Privat melding

Bortsett fra det, så er jeg enig i det meste andre du skrev. Data i skolen er for det meste tull, mm de har en konkret ferdighetsformål, som å skrive el. Et par datamaskiner er ok, en til alle er sjelden nødvendig. Det må ihvertfall være et veldig godt og strukturert opplegg rundt det. Men, det gjelder jo god undervisning ellers også.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 8 feb. 2010 23:15

@Hansso
Nå var det jo ikke en privatskoledebatt jeg var ute etter, da...

Men jeg mener at det vi trenger er en god offentlig skole for alle, og det vil ikke privatskoler, og særlig ikke private eliteskoler, slik vi kjenner dem fra mange andre land, være. Det vil være gode skoler for de elevene som har foreldre som er i stand til å finne ut hvilke skoler som er gode og som kan betale for dem. Det er sikkert bra for deg at guttungen har en bra utvikling, men det hjelper ikke det store flertallet av norske skoleelever som ikke får den ballasten de burde få i et av verdens rikeste land.

Vi hadde verdens beste skole i 20-30 år før reformiveren til politikerne ødela den - og den skolen var offentlig.

Skjult ID med pseudonym pgmp ti. 9 feb. 2010 02:33

Jeg var så heldig å studere mine to siste år i usa. Hadde jeg visst hvordan det var der litt tidligere ville jeg flytta allerede på vgs. Det tok ikke mange dagene for å konkludere med at tre år på vgs og tre på ntnu var stort sett bortkasta tid.

(mann 33 år fra Oslo) ti. 9 feb. 2010 09:02 Privat melding

Jeg husker jeg selv ønsket meg bort til et annet land i skoletiden siden jeg hadde sett på diverse reportasjer at elvene faktisk oppførte seg og at det var orden, lærelyst og disiplin.

Jeg synes det er veldig urettferdig at barn skal bli offer for venstrepopulistisk-pedagogisk light brus der de må få store deler av sitt unge liv ødelagt av bråkmakere, mobbere og urokråker.
Skulle gjerne sett at de barna som faktisk gjorde en innsats til tross for de ekstreme omestendighetene fikk oppreisning som en offentlig beklagelse på vegne av de menneskene som har stelt istand "tulleskolen".