Alle innlegg Sukkerforum

Uærlighet... eller kjærlighet?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym søtnos lø. 13 feb. 2010 19:26

Det refereres ofte til uærlige profiler her inne. Alt i fra fake-profiler, de som egentlig har kjæreste, de som utgir seg for å være noe eller noen de ikke er. Noen bruker av ulike årsaker "en hvit løgn", noen "juger så det renner av dem"..

Hva er greit, og hvor går grensen? Er det greit å være uærlig på høyde og vekt (faktaopplysninger i profil)? Og hva når det under brevveksling blir "pyntet" litt på sannheten..?

Er du alltid ærlig her inne og i møte med nye mennesker?

Skjult ID med pseudonym frøkna lø. 13 feb. 2010 20:09

Jeg prøver så godt jeg kan å være ærlig både på nett og i møte med nye mennesker via andre settinger, det har for meg noe med selvrespekt å gjøre :-)
I forhold til nettdating kan det faktisk være litt problematisk, jeg ønsker å være ærlig, men ønsker ikke å utlevere meg selv til hvem som helst...

Av de mer overfladiske opplevelsene jeg har hatt, så skulle jeg vel ønske at menn kunne slutte med å lyve på høyden og alderen sin ;-) Og et par ganger skulle jeg nok ønsket å få høre at jeg var interessant som en flørt men ikke noe mer... det tar bittelitt lenger tid å finne ut det på egenhånd, enn å bare få beskjed om det, lissom ;p

Skjult ID med pseudonym søtnos lø. 13 feb. 2010 20:20

Gode poeng frøkna.. better soon than later!

Høyde og alder blir jo stort sett oppdaget.. og så bortkastet bruk av andres tid.

Jeg er enig med deg i at det er en grense for alt, også når og hva man deler av informasjon.

(mann 46 år fra Østfold) lø. 13 feb. 2010 20:32 Privat melding

Er ærlig med alt unntatt e-post adresse har egen som jeg bruker til sjekking og en som venner og familie vet om.

Skjult ID med pseudonym kløna41 lø. 13 feb. 2010 21:58

Alltid ærlig!! Men det er jo ikke alt jeg forteller sånn med en gang.

Skjult ID med pseudonym vanskelig? lø. 13 feb. 2010 22:44

Vi kan jo ikke kontrollere hva alle driver med her inne, men uærlighet vil nok alltid ramme den uærlige til slutt, på en eller anne måte..
De fleste husker vel på nettvett her inne, så det er dere uærlige som får svi til slutt, slik er det.. Kanskje man får lurt en og annen på ens vei, men i bunn og grunn tror jeg at det blir gjennomskuet veldig tidlig.., og blir man lurt, så har man kanskje ikke tatt nok "forhåndsregler".

Skjult ID med pseudonym søtnos lø. 13 feb. 2010 22:53

@vanskelig?
Den integriteten du refererer til støtter jeg fullt og helt! Ærlighet varer lengst, er en grei leveregel.

Jeg er mest spent på de som faktisk juger helt bevisst.. og hvorfor gjør de det? Til dere som oppgir feil alder, feil høyde, feil "sivil status".. Opplys meg.. what's the point???

Skjult ID med pseudonym søtnos lø. 13 feb. 2010 23:08

Jepp.. you got it right Karvinen. Bruk hue.. det riktige.

Fin kveld til deg også:-)

(mann 46 år fra Østfold) lø. 13 feb. 2010 23:44 Privat melding

Det er forskjell mellom å være uærlig og det og ikke fortelle alt med en gang.
Jeg forteller ikke alle hva min favorit farge er men spør de så forteller jeg.

(mann 45 år fra Vestfold) lø. 13 feb. 2010 23:50 Privat melding

Jeg er alltid ærlig, fordi jeg har vanskelig for å juge. Dessuten så vil uærlighet bli oppdaget før eller siden, og da er sjansen stor for at man ender opp på de evige jaktmarker igjen stor. ;-)

Ellers så må jeg si at jeg er imponert over at @Karvinen har skrevet ett helnorsk innlegg....men det er cool om det er på engelsk også :-)

Skjult ID med pseudonym Atreju73 ma. 15 feb. 2010 13:00

Å juge på ting som er konkrete og målbare som vekt, høyde, alder, egne barn, hva man jobber med, hvor man bor, etc. er bare tull. Det er som mange har vært inne på bare å kaste bort egen og andres tid da sannheten ubønnhørlig vil komme for en dag.

Å pynte på mer subjektive ting derimot syns jeg man skal ha lov til. Om jeg er morsom, sjarmerende, ambisiøs, romantisk og lignende kan diskuteres. Noen vil mene det, andre ikke. Det er kanskje dumt å beskrive seg selv som ”life of the party” når man aller helst gjemmer seg i et hjørne bak en øl, men litt selvskryt er både forventet og påkrevd for å komme noen vei.

Skjult ID med pseudonym Salander ma. 15 feb. 2010 13:07

Juging funker hvis man skal sjekke opp damer for en natt. Da kan man skryte på seg penger, jobb, posisjon, utdannelse. Derfor juger menn, fordi det funker. Og etterpå, når dama skjønner sammenhengen, har de uansett fått det de er ute etter.

Skjult ID med pseudonym ... ma. 15 feb. 2010 13:23

Alle vil jo fremstå best mulig, spesielt kanskje på nett hvor førsteinntrykket skal baseres på en kort profil?
Så noen hvite løgner går vel greit, men det finnes jo grenser!
Slik jeg ser det så lønner det seg å være ærlig uansett, skal man basere et bekjentskap på en løgn så går det som regel ganske dårlig! Når det gjelder utseende og høyde, så er jo dette ting man før eller siden vil finne ut av på en evt date. Da blir det feil når man forventer seg en kar på 185 med en atletisk kropp og det kommer en på 165.

Skjult ID med pseudonym Clueless on. 17 feb. 2010 18:51

Lyver om absolutt nada i profilen min eller når jeg mailer med noen! Akkurat som i RL.
Her inne derimot juger jeg i hytt og helvete. Sier ofte ting jeg ikke mener eller inntar holdninger som er helt ute på viddene! :D

Men det blir noe helt annet :-)

Skjult ID med pseudonym somnians on. 17 feb. 2010 18:55

Alltid ærlig, forstår egentlig ikke at noen "drar en hvit en" eller lyver. Det vil merkes før eller siden uansett, og alt annet enn ærlighet er uakseptabelt. At man ikke utleverer alle detaljer kan jo være forståelig, men det må alikevel baseres på ærlighet :)

(mann 54 år fra Oslo) on. 17 feb. 2010 19:25 Privat melding

Jeg for min del er 100% ærlig om alt jeg sier og skriver her på Sukker. Men jeg utleverer meg ikke fullstendig sånn uten videre, det kommer ettehvert. Det tar tid å innlede ett forhold. Og å fare med løgn, vil slå tilbake på en selv. At noen "pynter" på kroppen i profilen sin angående vekter da ikke så farlig, Løgn er i mine øyne en dårlig måte å starte ett forhold på hvis man er seriøs. Og jeg er forøvrig enig med @pseudonym. Førsteinntrykket på nett burde stemme overens med virkeligheten, for en eller annen gang må man jo treffes. Jeg er mer opptatt av hva damer sier om seg selv, personlighet, enn profilbildet. Så da jeg synes det er viktig å være så ærlig man kan på profilen. Og jeg er ikke redd for å skrive innlegg under fult navn og bilde. For det er vel noe av meningen her på Sukker å vise hvem man er, står for.

(kvinne 53 år fra Telemark) on. 17 feb. 2010 19:27 Privat melding

Velger man å gi uærlige opplysninger her, har man mest sannsynlig uærlige hensikter.

(mann 54 år fra Oslo) on. 17 feb. 2010 19:39 Privat melding

Så sant som det er sagt wildberry :)

Skjult ID med pseudonym go on. 17 feb. 2010 19:46

Er ikke helt enig med dere. Subiektivitet vil jeg kalle det å pynte litt på profilteksten og sette inn bilder som er --ten år gamle.
Jeg har tastet med en person som viste seg å være meget arrogant og uhyggelig men her inne på forumet framstår som meeeeeget flott og positiv menneske.

Skjult ID med pseudonym Foxi on. 17 feb. 2010 19:52

Tja.. noen syntes kanskje jeg er smellfeit, mens andre syntes det bør være minst såpass. Det er jo en del ting som er relativt og ikke direkte fakaopplysninger, så å kalle det løgn å feks ikke ha et "rett" selvbilde, kan vel ingen straffes for?

(mann 54 år fra Oslo) on. 17 feb. 2010 20:09 Privat melding

Jeg må ærlig si at jeg liker damer med kjøtt på beina og ingen skal straffes for å ikke ha rett selvbilde. Det er mer det å bruke gamle bilder av seg selv. Eller bruke bilder av andre slik jeg har opplevd. Jeg er ikke så veldig opptatt av slike ting, mer opptatt ev personlighet. Og 70 % av alle profiler jeg er inne på er uten bilde.

(mann 38 år fra Akershus) on. 17 feb. 2010 20:19 Privat melding

Jeg er veldig ny her, så jeg har kanskje ikke skrevet så mye om meg selv så langt. Men jeg har vært ærlig. Ser ikke grunn til noe annet. Dersom det er noe med meg jeg er usikker på om jenter liker, regner jeg med at det blir avslørt om vi skulle treffes. Så kan like gjerne være ærlig da. Men jeg skrier ikke alt om meg selv med en gang. Litt får man ta etter hvert.

(mann 29 år fra Oslo) on. 17 feb. 2010 20:23 Privat melding

@ TS

Akkurat dette bestemmer en jo helt selv, men desto mer positiv respons man ønsker ved et førstemøte - desto mindre burde man pynte på sannheten. Sier ikke at jeg snur på stedet akkurat, men et videre møte blir gruelig uaktuelt..

(kvinne 49 år fra Oslo) on. 17 feb. 2010 20:34 Privat melding

For min egen del kan jeg si at jeg har valgt å legge vekt på mine særheter, heller enn å forsøke å selge meg selv eller fremstå som noe presumptivt bedre enn det jeg er. Nettopp fordi erfaring har lært meg at alle de små, hvite løgnene - eller for den saks skyld de store og svarte - kommer tilbake og straffer enten deg selv eller andre før eller siden.

Kan hende jeg får mindre post enn hvis jeg hadde pyntet på bildet, men jeg satser på at de som først viser interesse også aksepterer mine særheter (hvis de da har giddet å lese det jeg skriver...).

(kvinne 58 år fra Buskerud) on. 17 feb. 2010 21:16 Privat melding

Personlig synes jeg man skal være så ærlig som mulig. Det er forskjell på løgn og tilbakeholdelse.

Høyde, vekt alder og denslags fakta, er jo bare for dumt å lyve om, og dårlig gjort er det også for den som går inn på en dialog med deg.

Omkring personligheten, synes jeg heller ikke man skal hverken lyve på den svarte eller hvite måten, ("hvit" er jo en definisjons sak) Mener man skal være så ærlig som overhode mulig, men man trenger ikke fortelle alle detaljer om seg selv. Jeg tror jo at de aller fleste mennesker ikke venter å finne et feilfritt menneske. Får man sett alle de goe sidnene vi har først, så tåler man helt fint litt rusk i personligehten som dukker opp etterhvert.

Selvom du har vært så ærlig som overhode mulig i profilen og t.o.m fått den "ektehets testet" av gode venner, så vil likevel noen IRL synes du har løyet. Dårlig kjemi kan helt klart gjøre at du ikke greier å vise alle de sidene du så vakkert har skrevet om i profilen din.

Men poenget med å være ærligst mulig er jo å få silt bort de som ikke synes om deg som type. Men ette kan vi skrive side opp og side ned om på forumet. Fakta er at svært mange gjør hva de vil uansett.

Skjult ID med pseudonym søtnos on. 17 feb. 2010 21:25

@JarlH U got the point!

Muligens har jeg uttrykt meg litt utydelig, men som flere av dere bemerker så er det kanskje ikke så avgjørende om du forteller hele livshistorien din i profilen. Noe må jo overlates til "å bli kjent med".

Men, så er det de som leker og bruker andres tid, og kanskje gambler på et første møte. De satser ikke på kjærligheten, de har valgt uærligheten!

Som pisces64 også påpeker, folk bruker ikke bare gamle bilder, men også bilder av andre. Velger du å ha et barnebilde av deg selv i albumet, blant andre oppdaterte, så synes jeg det er helt ok. Men, velger du kun å ha bilder som er "utdaterte" og som tilsier at du er ugjenkjennelig på en første date - hva er poenget?