Alle innlegg Sukkerforum

Hjerne kontra hjerte

Vis siste innlegg
Skjult ID to. 18 feb. 2010 17:50

Hvorfor er det slik at man tenner på de som er urealistiske, mens de som man burde ha alle muligheter til å funke med ikke klarer å vekke følelser???

*sukk*

Skjult ID med pseudonym ceci to. 18 feb. 2010 17:57

Skriver under på den! Er forelsket i en som jeg ikke kan bli sammen med, kun dele noen kosestunder med *snufs* :(
Det mangler ikke på tilbud i øst og vest, men hva hjelper vel det når de ikke vekker min interresse eller følelser!
You can't always get what you want :(

Skjult ID med pseudonym eplegutt to. 18 feb. 2010 17:58

Hvorfor er vannet vått eller himmelen blå? Fordi det er sånn, og så sier vi takk til akademikeren som klør seg i fingra etter å forklare dette :p

(kvinne 50 år fra Telemark) to. 18 feb. 2010 17:59 Privat melding

Kanskje er det slik at mennesker søker utfordringer og nye opplevelser, og da er det ikke så spennende med det man kjenner og vet vil fungere. Eller kanskje vi har opplevd den vanvittige berusende lidenskapen og da blir alt annet grått og meningsløst.. Få kan sammenliknes med han/henne man aldri kunne glemme helt. Jeg vet ikke.. Men det er skikkelig lenge siden jeg ble forelsket, så jeg er innstilt på et pragmatisk forhold med en OK mann i hvert fall :)

(kvinne 50 år fra Telemark) to. 18 feb. 2010 18:01 Privat melding

@cesi, det fullkomne virker ofte slik fordi det ikke er fullbyrdet. Ikke sikkert at han du er forelsket i, ville vært noe ok å leve sammen med, og så hadde dere kanskje uansett gått hver deres vei :) I hvert fall det jeg fant ut om mitt livs store ulykkelige kjærlighet - han var for komplisert til å leve med, og da greide jeg å slippe han.

Skjult ID med pseudonym eplegutt to. 18 feb. 2010 18:01

Der stempla du deg selv som et ikke-kjæreste-emne, hvertfall i min bok. I grove trekk sier du at du tar til takke med en litt dårligere mann en hva du egentlig ønsker deg. Jeg skal aldri være noen andres "second best", heller singel da!

Skjult ID med pseudonym ceci to. 18 feb. 2010 18:08

@Mrs Wright
mulig du har rett i det du sier...men det føls helt fantastisk når vi er sammen.Vi treffes 2-3 ganger i uken og gjør masse vanlige kjæresteting sammen, som f.eks handle, lage mat, vaske opp, gå turer, se på film med godis i armkroken på søndager...etc.
Så vi funker helt toppers sammen, men man vet jo selvf. aldri....og det er like greit at jeg aldri får vite det kanskje.
Men hvordan gå videre og oppdage andre menn og bli intressert? Neimen ikke lett!

(kvinne 50 år fra Telemark) to. 18 feb. 2010 18:18 Privat melding

@eplegutt, det der er nok gjensidig. Jeg vil ikke ha en mann som strever for å oppleve himmelen og ekstase. Som Leonard Cohen synger: "It's hard to hold the hand of anyone who is reaching for the sky just to surrender". Jeg vil ha en mann som er nær seg selv, som er tilfreds nok i seg selv til at jeg skal slippe den store byrde å være den som skal sikre han lykke og ekstase, men en som kan oppleve meg slik jeg er, for min egen skyld. Det er ikke en nest best mann, men den beste mannen for meg. Og jeg vil ha en mann som vil ha en tilsvarende kvinne, for jeg mener jeg er det. Fordi jeg har det bra med meg selv, trenger jeg ikke en mann som skal sikre meg lykke.

Det jeg vil ha i en mann nå er stabilitet, selvfølelse, integritet, ærlighet selv om den kan være ubehagelig, og orden på sitt liv. Ut over det må jeg selvfølgelig like han fysisk også, ellers er det vel litt vanskelig å gjennomføre saker og ting. Og fri meg fra enda en vill og uhemmet forelskelse som gjør at jeg mister gangsyn og bare snubler og blir ulykkelig igjen.. Hva er forelskelse egentlig? Det er ikke noe solid. Det er en vrangforestilling som før eller siden vil bli knust, og da står man igjen med spørsmålet: "Elsker jeg virkelig denne mannen?" Jeg ønsker ikke å oppleve en mann som forteller meg at han ikke føler noe mer for meg, bare fordi han har sluttet å være forelsket i meg. For meg er det en mann som er svak og eventyrlysten, som ikke kan stå i det vanskelige og ubehagelige, som stikker av når han kjeder seg. Det er IKKE noen drømmemann for meg.

Men kanskje er dette et spørsmål om alder.. Det er ikke så mange år siden jeg gikk rundt og følte at ingen kunne måle seg med han jeg var ulykkelig forelsket i, og jeg ville bare ha han eller en som kunne få meg til å føle meg slik han gjorde.

(kvinne 50 år fra Telemark) to. 18 feb. 2010 18:19 Privat melding

@cesi Been there done that :) Men egentlig kaster man bare bort tid på en mann som ikke vil ha deg som noe annet enn selskapsdyr mens man selv går og håper.. og i mellomtiden går det en hel masse flotte menn forbi som man ikke enser fordi man bare har øynene for den uoppnåelige :)

Skjult ID med pseudonym gråtass to. 18 feb. 2010 18:21

Jeg bruker hjernen og hjertet i et salig kaos.... uffameg!! Ikke lett å bli enig med seg selv gitt! :)

Skjult ID to. 18 feb. 2010 18:23

Vel, jeg er mann og har ikke akkurat så veldig mange forhold bak meg. Men likevel, det hender at jeg treffer jenter som ville vært perfekt for et "fornuftsekteskap", eller "fornuftsforhold", er kanskje riktigere å si, men uansett hvor mye jeg vil, klarer jeg ikke å mobilisere de riktige følelsene. Nå kunne jeg kanskje skyldt på at dette ikke er følelser alle kjenner og fortsatt i håp om å oppnå disse følelsene etter hvert, men siden jeg har følt det flere ganger overfor jenter som både er feil og ganske så uinteresserte så halter logikken litt.

Hilsen TS (som vanligvis skriver under eget nick, men som for anledningen foretrekker anonymitetens slør)

Skjult ID med pseudonym Avania to. 18 feb. 2010 18:32

Det høres ganske slitsomt ut gråtass - særlig fordi du nok har temmelig mye av både hjerte- og hjernekapasitet!
Jeg bruker KUN hjertet (og magen da selvsagt), veldig enkelt og ukomplisert.
:)

Skjult ID med pseudonym gråtass to. 18 feb. 2010 18:39

@Avania
Jeg er nok mest som deg - hjertet vinner som regel! Hjertet er større enn hjernen min, men blir ofte en viss korrigering med litt grubling... Litt slitsomt ja!! Men kjærlighetens valg er jo et av de viktigste man gjør og da sliter jeg heller litt ekstra for å komme i mål!!
Men for å si det sånn - jeg går ikke for second best. Da lar jeg det heller være!! Det er jo alltids en mulighet det også :)

(kvinne 48 år fra Oslo) to. 18 feb. 2010 20:02 Privat melding

Prinsesse Gulltopp gikk til venstre for å finne julestjernen - for det var jo hjertesiden. Men sånn ellers: Jeg tror ingen voksne mennesker bruker hjertet alene. Selv om noen helt klart er mer følelsesstyrt enn andre.

Om jeg hadde møtt en mann jeg kjente hjertet dunke for, men så fikk høre at han bodde utenlands med ansvar for små barn, ville noe i meg koblet ut. Det samme ville skjedd om han sa han var gift. Og HELDIGVIS er det sånn, Avania. Det er jo det som gjør at vi ikke så lett forelsker oss i mannen til en venninne eller en fetter osv. Fornuften sier at dette er ikke noe for oss.... :-)

(kvinne 32 år fra Oslo) to. 18 feb. 2010 20:09 Privat melding

@gråtass, enig med deg der :)

@lilleulv, kanskje man forelsker seg like lett i mannen til ei venninne, men at fornuften sier stopp før det blir noe ut av det? :)

Skjult ID med pseudonym Avania to. 18 feb. 2010 20:24

Ja det har du jo rett i Lilleulv, lykkeligvis er de de fleste skrudd sammen på den måten! Synes bare noen ganger debattene her (og utenfor for den saks skyld) kan bli litt 'kliniske' og snusfornuftige liksom når det handler om forhold & forelskelse & følelser & lignende sjelsvrengende emner..

Men så har jeg jo blitt kalt både Gulltopp og Gullhår ganske mange ganger óg da.. :)

Skjult ID med pseudonym gråtass to. 18 feb. 2010 21:12

@Avania

Kan ikke skjønne at du blir kalt gulltopp - du er jo ei super og flott brunette! Mulig du ønsker å være litt blondere og mer følelsesstyrt enn du er. Og det jeg sier nå er ene og alene skrevet ut fra hjertet! :P Er ikke så snusfornuftig jeg - bare ganske fornuftig impulsiv som regel! ;)

Skjult ID med pseudonym pepsi to. 18 feb. 2010 21:20

Jeg vil ha en som vil ha meg, fordi jeg er så fantastisk og får hjertet hans til å hamre. Ikke en som tar til takke med meg, fordiå sikte høyere bare er bullshit, siden han mest sannsynlig ikke får noe bedre

(kvinne 50 år fra Telemark) to. 18 feb. 2010 22:13 Privat melding

Trenger det å være enten/eller Pepsi? Og hvilket syn har man på deg selv hvis man tror noen bare tar til takke med deg.....? Tror du noen virkelig gjør sånt? Det må i så fall være en med lav selvfølelse. Og sånne peiler man ut med en gang, hvis man ikke selv tar til takke med hvem som helst. Så til syvende og sist handler det ikke om HAN men om oss SELV. Når vi setter oss selv i sentrum, tar vi ikke til takke med noe annet enn Mr Perfect. Og da har man heller ikke så lav selvfølelse at man får et narsistisk behov for å være hans Opium.

Skjult ID med pseudonym rotte to. 18 feb. 2010 22:34

Har ikke noe nytt å si, jeg.

(mann 29 år fra Oslo) to. 18 feb. 2010 22:50 Privat melding

Som en forsker en gang sa: "jenter vil kysse på de som er slemme, og vil være venner med som er snille" Selvom dette helt klart gjelder begge veier!

Skjult ID med pseudonym dansekoa to. 18 feb. 2010 23:02

jeg går all in for braindead!!!

(kvinne 42 år fra Oslo) fr. 19 feb. 2010 16:23 Privat melding

Shit! Det er altså intellektet mitt folk henviser til når de kaller meg blond!
:/

Skjult ID med pseudonym Lilleulv fr. 19 feb. 2010 17:33

Fortsett å gå til hjertesiden, du søte Avania. Prinsesse Gulltopp fant julestjernen, og jeg er sikker på at du også vil finne det du leter etter til slutt. :-)

Skjult ID med pseudonym Avania fr. 19 feb. 2010 18:16

Å tusen takk Lilleulv!
Er skrekkelig forkjølet for tiden, så blir litt mye feber-fjasing her gitt (er egentlig mer enig med deg enn med meg selv tror jeg :)

(mann 47 år fra Møre og Romsdal) fr. 19 feb. 2010 19:23 Privat melding

@Mrs Wright

Du er ei veldig klok kvinne og har faktisk forstått noko essenielt.

Veldig sterk kjemi kan faktisk vere eit faresignal. Det att mann føler veldig sterk tiltrekkning til ein annen person, er eit ofte eit signal på att mann er i ferd med å følge eit negativt mønster i livet. Det er det som fører til att barn som har foreldre med alkoholproblemer ofte ender opp i eit forhold med ein alkoholiker seinare i livet. Mennesker har ein tendens til å bli tiltrukket av kjente forhold og føler seg trygg der.

Det er derfor lurt å bruke hjernen også. Spesielt dersom kjemien er veldig sterk. Eit forhold som begynner med middels sterk romatisk kjemi kan faktisk vise seg å utvikle seg til å bli eit veldig godt og harmonisk forhold i det lange løp.

Skjult ID med pseudonym Målebånd sø. 21 feb. 2010 16:06

Amen til Ts. Hvorfor i alle dager klarer jeg ikke å falle for de "riktig" damene???? Og de for meg og.

Skjult ID med pseudonym Nettfeber ma. 22 feb. 2010 15:30

Hvem bestemmer hva som er urealistisk eller ei?? Man kan ikke stille opp mennesker i en lang rekke å vurdere ut fra hva man ser hvem som er realistisk for hvem... En ganske tåpelig påstand egentlig..
Skulle mine profilbilder avgjøre hva som er realistisk eller ei.. NOT Jeg søker de jeg faller for å dater de som eventuelt svarer. De som lar være kan ha det så godt. Jeg har god tid ;o)
Ganske stor forskjell på hvordan man tror en person er kontra hvordan vedkommende treffer irl...

(kvinne 50 år fra Telemark) ma. 22 feb. 2010 16:35 Privat melding

Takk, Gringo :)

Skjult ID med pseudonym sunshine ma. 22 feb. 2010 21:49

kanskje arrangert ekteskap hadde vært noe? har tenkt tanken noen ganger, men hvem i all verden skulle ha pekt ut den heldige utvalgte- foreldre? aner en potensiell katastrofe her..

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 22 feb. 2010 21:53

@sunshine
Tja, faren min har sagt hvem sin far han ville tatt kontakt med, og det ville ikke vært meg imot... :-)

Men, tja, kompiser?

Skjult ID med pseudonym sunshine ma. 22 feb. 2010 22:01

Ja, kanskje kompiser, eller søsken. Ble litt nysgjerrig nå på hvem mine foreldre hadde valgt- må spørre!

Har hørt arrangerte ekteskap beskrevet som en kanne man setter kald over varmen, den blir gradvis varmere. I motsetning til forhold som starter på kokepunktet (den store forelskelsen), det kan jo bare gå en vei, nedover..

Er denne pikehånden din far ville ha spurt om opptatt nå da Zoid?

:)

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 22 feb. 2010 22:12

@sunshine
Fanden vet... :-)

Skjult ID med pseudonym mannigata ma. 22 feb. 2010 22:17

Sjekk med en gang zoid! Her gjelder det å ha alle muligheter åpne ;-D

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 22 feb. 2010 22:20

Det skal nå tilføyes at jeg prøvde meg en gang - og mislyktes fatalt...

Skjult ID med pseudonym sunshine ma. 22 feb. 2010 22:35

@zoid
begynte du med "min far vil gjerne spørre din far om din hånd, på mine vegne"?

Skjult ID med pseudonym Atreju73 ti. 23 feb. 2010 10:13

Jeg syns hele tiden jeg faller for de rette jentene. Det er bare ikke gjensidig...

;-p

Skjult ID med pseudonym zoid77 ti. 23 feb. 2010 16:01

@atreju
Spørsmålet er hva som er "de rette" jentene. For ikke lenge siden traff jeg ei som jeg, hvis jeg skulle følge fornuften, ville bedt om å flytte inn på tirsdag og fridd til på torsdag - men det var et totalt fravær av følelser. Sånn kan det gå...

Skjult ID med pseudonym regeay ti. 23 feb. 2010 16:34

zoid77. var det pga mangel på dine preferanser ang utseende? :)
:

Skjult ID med pseudonym zoid77 ti. 23 feb. 2010 16:36

@regeay
Hva som skaper kjemi og hva som ikke skaper det, aner jeg ikke. Hadde jeg visst det ville jeg neppe vært singel, for å si det sånn...

Men det handler vel om mange små ting, om kroppsspråk, om øyne, om holdning, om stemmebruk osv.