Alle innlegg Sukkerforum

Politikk.

Vis siste innlegg
(mann 42 år fra Telemark) fr. 19 feb. 2010 12:08 Privat melding

Det er kanskje litt tabubelagt å lage en tråd om politikk på et sjekkested, gjør det alikevel sånn at de som tør å stå fram med meningene sine kan diskutere litt.

Vil vurdere å slette tråden hvis det blir altfor mange som ikke står frem med sin identitet.

Skjult ID med pseudonym Borgersen fr. 19 feb. 2010 12:10

Jeg får vel legge inn første inlegg også, jeg er sosialist (AP) fordi jeg er skeptisk til alternativene!

Skjult ID med pseudonym dr. fr. 19 feb. 2010 12:13

Passer kanskje å diskutere regjeringens sykelønn politikk her da?

Skjult ID med pseudonym Borgersen fr. 19 feb. 2010 12:16

ja...du har kanskje meninger? Sjøl mener jeg kritikken de får er både berettiget og uberettiget.

Skjult ID med pseudonym pepsi fr. 19 feb. 2010 12:18

Japp!

Jeg syns der er merkelig at man i dag kan gå sykmeldt i en lengre periode, eller være uføretrygded når det er jobber man helt klart kan gjøre. Feks, om man orker å sitte på et diskusjonsforum på nett, orker man å ha en kontorjobb, om så deltid! Jeg syns det er rart ikke fler av de som er uføretrygded, eller sykmeldte av div årsaker ikke blir satt i arbeid gjennom tiltak. Her i kommunen har vi hvertfall en bedrift som man blir satt til å jobbe i om man vil motta tryd. Det er simple jobber, men det holder personen i arbeid, treffe mennesker, føle at man bidrar til samfunnet og ikke bare sitter der og mottar. Jada, jeg vet det i visse tilfelle ikke går, og at noen av mine uttryk ikke er helt 100. Men dog, ALLE kan gjøre noe, om det er å putte brev i konvolutter eller annet

Skjult ID med pseudonym Borgersen fr. 19 feb. 2010 12:23

Godt resonert Pepsi, årsaken til at uføre som regel ikke blir satt til ting er fordi som uføre er de ofte for ustabile til å gis ansvar.

Skjult ID med pseudonym pepsi fr. 19 feb. 2010 12:30

Det handler vel ikke om å være ustabil, det handle om å finne det yrket, den hyppigheten på arbeidet som passer nettop deg.

Jeg er dritlei av at deler av mine skattepenger går til folk som rett og slett ikke gidder å jobbe, lever på trygd fordi det er lett og deilig, og fordi man KAN. Derfor mener jeg omskolering er en viktig faktor. Det er viktig å finne en ny måte å arbeide på, da man ikke lenger kan holde på som før. Jeg er klar over at i mange tilfeller er dette umulig, men som oftest er det ikke noe problem om man går litt inn i seg selv. Kan jeg være vaskedame? kan jeg sitte i kassa på rimi? kan jeg stappe brev i konvolutter? kan jeg være administrator på en nettside? I de fleste tilfeller: jepp, ihvertfall på deltid eller bare noen timer om dagen.

Skjult ID med pseudonym Borgersen fr. 19 feb. 2010 12:37

Det er sant, men her er det arbeidsgivere og det offentlige som svikter. Mange sjuke ønsker nettop dette men det lages ikke noe opplegg for de!

Skjult ID med pseudonym pepsi fr. 19 feb. 2010 12:48

Bullshit! For det første så finnes det tiltak, om man er vilig til å ta en telefon til nav. For det andre, det er DU selv som kan finne ut av hva du orker eller ikke. Om man virkelig ønsker, så tar man tak i det selv. Voksenopplæring er i dag gratis, og alle som er født før hvertfall 1980 ka få dette, gratis! Men jada, man må melde seg på selv. Men hva med å tenke litt selv, hva me å selv tenke etter hva slags jobb man kan klare? Hva med å faktisk søke på jobber man mener å klare.

Ikke noe personlig @borgersen, men bruker deg som eksempel for å få frem mitt poeng. Hvorfor søker ikke du jobb som administrator på en nettside? hvorfor stapper ikke du brev i konvolutter? hvorfor ikke jobbe noen timer i en matbutikk og ta varer på varedager? Det er jobber man til og med kan gjøre hjemmefra, om man bare gidder.

Dette gjelder forsåvidt arbeidsledige også. Hvorfor gjør man ikke det man kan, og det man kan få av arbeid? Jeg var vaskedame på en barneskole en periode, enda man kan se på det som langt under min utdannelse ( men nå vet jeg såpass at man faktisk tar utdannelse som rengjører, og jeg syns også det er en bra jobb) og langt unner min jobb i dag om man skal se med de øynene at noen jobber er mer verdt enn andre. Men f all del, jegmener ikke det, men mange gjør det, brukte kun meg selv som eksempel. Da jeg tror det ofte er grunnen til at folk ikke jobber men mottar arbeidsledighetstrygd. De vil ikke ta de dårligst betalte jobbene, eller de som fortsatt blir sett litt ned på av visse.

Skjult ID med pseudonym pepsi fr. 19 feb. 2010 12:50

Moralen i Norge er på bånn, det er veldig lett å sykmelde seg, eller bruke egenmelding. Så fort man har litt vondt i lillefingeren er man hjemme og later seg med lønn.

Jeg er skitlei de som jobber for meg som er syke konstant, bare for filleting. Fra nå av, blir det andre boller, jeg er heldig som har folk på nulltimer...

Skjult ID med pseudonym Borgersen fr. 19 feb. 2010 13:09

Jeg tar ikke administratorjobb på en nettside fordi jeg er ikke kvalifisert til dette, det er desuten en jobb jeg tror jeg ville mistrives svært i ettersom jeg måtte ha sittet stille i lange perioder.

Dårlig betalt? Jeg jobba som sjåfør før jeg blei syk, lønna ligger på omtrent samme nivå som handel og kontor (butikkansatte)
Får si det som onkelen min sa: i år er første gang jeg tjener mer en tre hundre tusen, han kjører buss og jobber overtid å skift.

Det er folk med psykiske plager som utgjør mesteparten av "økningen" i sykefraværet. For disse er trivselsfaktoren viktigst. Hvis disse finner ut at trivselen ligger lang under vanlig nivå så vil de aldri bli friske.............
Mennesker med psykiske plager må til slutt gi opp fordi de har hatt det vasnkelig i lengre tid.

Si til de at det er noe som heter nav, de aller fleste vet at nav ikke har noe opplegg for de.

Skjult ID med pseudonym pepsi fr. 19 feb. 2010 13:15

Strålende eksempel på hvor lite man faktisk vet om ting, eller gidder å undersøke, eller er intressert i å undersøke. Som administrator på en nettside, trenger du ikke sitte stille i lengre perioder, de eneste kvalifikasjoner som kreves er at du har pc, og vet hvordan du bruker musa.

Ja trivselen er viktigst, også for de med psykiske plager. Men det går faktisk ann å ta seg litt i nakkeskinnet også, suck it up. En av mine beste venner var sykmeldt lenge, gikk på attføring. Men fant seg selv sitt nye yrke hvor hun stortrives og gjør det godt. En jobb hun til dels kan gjøre hjemmefra. Jeg mener dette er en mulighet for alle, om de bare gidder.

ALLE kan jobbe, man kan si så mye dersomatte derforatte man bare vil. Det kommer ikke unna det faktum at viss man bare gir litt selv, så kommer man ut i arbeid

Skjult ID med pseudonym Borgersen fr. 19 feb. 2010 13:34

Det er ikke lett å svare på et inlegg av denne kaliber, dette er mitt svar:

Jeg er enig i at flere av de langtids sykmneldte kunne vært i arbeid, jeg er derimot uenig i at alle kan jobbe.
Ettersom vennen din klarte å komme tilbake i arbeid så vil jeg tro han/hun ikke var så langt nede som andre som ikke kommer tilbake.
Det er også synlig på arbeidsplassene hvem som kan jobbe, sitter du i rullestol går det greit....kan du derimot ikke konsentrere deg om det som foregår rundt deg blir det vanskelig.

Men for all del, det fins mange unnasluntrere som burde vært tvunget til å jobbe, men vær så snill å angrip de istedenfor de stakkars få som er ute av stand til å fungere som menneske!

Skjult ID med pseudonym pepsi fr. 19 feb. 2010 13:46

Så flott Heidi! Du er jo ett flott eksempel på at man kan gjøre det man orker.
det er akkurat det jeg prøver å komme frem til, at man kan om man vil. Det er dessuten viktig, at man kan jobbe litt, så man kan føle seg nyttig, Jeg tror ikke det er bra for noen å sitte hjemme hele dagen alene, det gjør ting bare værre.

Joda, alle kan jobbe. Om man ikke har konsentrasjon til å sitte stille lenge, kan man vel feie litt, vanne blomster, etc på en arbeidsplass! Jeg snakker ikke om at alle skal jobbe 100% men det man orker.

Jeg tror for ingen del at dette er en morsom situasjon å være i, og drar ikke alle under en kam. Derfor sier jeg at det er opp til en hver person, å finne det man vil og orker å gjøre.

Jeg vet hvertfall med meg selv, at livet mitt er bedre fordij eg jobber. Tipper du hadde kjeda deg om du ikke kunne jobbe litt som ped.leder Heidi:)

Skjult ID med pseudonym Borgersen fr. 19 feb. 2010 13:53

Joda, man kan feie å vanne blomster. For min del tror jeg det er bedre for personen å ha det fritt, kunne bestemme have en sjøl skal gjøre.
Tvang fungerer ikke på mennesker som er langt nede som mennesker, aktivitet må være lystbetont.

Skjult ID med pseudonym Borgersen fr. 19 feb. 2010 13:58

Det bør desuten være innen et område man har evner i.

Heidi: Du er til en viss grad istand til dette, du forstår nok at hvis du var pålagt dette så ville du kanskje ikke klart det.

(mann 29 år fra Akershus) fr. 19 feb. 2010 14:43 Privat melding

Jeg er enig i at de aller fleste kan gjøre _noe_. Det har blitt diskutert opp og ned, så har ikke noe særlig jeg skulle ha lagt til, men jeg synes sykelønn bør gjøres noe med, litt for lett å snike seg unna for de som driver med sånt.

Hvis meningen med tråden er å si hvor man generelt står politisk, er jeg liberal.

Skjult ID med pseudonym Borgersen fr. 19 feb. 2010 14:59

Det som iriterer meg med sykelønnsdebatten er at det eneste som gjelder er sykelønn......Hva med et apparatet som sykemelder folk, kan dette gjøres bedre. Er folk lar over at for lavtlønte vil reduksjon i sykelønn gjøre det MERE atraktivt å gå på trygd. Kan noe gjøres for å forebygge det som gjør at sykdom oppstår.

Det er mye som bør gjøres før vi reduserer sykelønna!

Skjult ID med pseudonym Borgersen fr. 19 feb. 2010 15:23

Men for all del folkens, denne tråden er for alt som har med politikk å gjøre.
Skal ikke sette noen grense for hva som kan diskuteres så lnge det er om politikk.

Skjult ID med pseudonym Borgersen fr. 19 feb. 2010 15:23

Men for all del folkens, denne tråden er for alt som har med politikk å gjøre.
Skal ikke sette noen grense for hva som kan diskuteres så lnge det er om politikk.

Skjult ID med pseudonym Borgersen fr. 19 feb. 2010 15:23

ooops...to ganger....hmmm

Skjult ID med pseudonym zoid77 fr. 19 feb. 2010 16:55

Selv liker jeg å kalle meg liberalkommunist. Tygg på den... :-)

Men siden dette er blitt en tråd om sykelønn. Jeg er sterkt uenig med Pepsi her. Problemet med denne debatten er at man har som utgangspunkt at folk ikke ønsker seg tilbake i arbeid. Det er et premiss det ikke finnes belegg for. I stedet bør man se på hvem det er som er langtidssykemeldte og hvorfor. De yrkesgruppene som er overrepresenterte her, er av typen omsorgsyrker og rengjøringsarbeidere, og det har å gjøre nettopp med arbeidet. Når for eksempel normert tid for rengjøring av rommene på SAS-hotellet i Oslo gikk ned fra 25 til 16 minutter, innebar det et større press på rengjøringsarbeiderne, og førte åpenbart til flere yrkesrelaterte lidelser. Det er dette som kalles brutalisering av arbeidslivet, og det er en realitet innen visse sektorer, fremfor alt de sektorene der sykefraværet er høyt.

Da er det disse man må se på, og det finnes gode erfaringer. I Mandal har man lagt vekt på lederskolering og tilpassing av arbeidsdagen blant kommunalt ansatte gjennom blant annet nytt utstyr, for eksempel økt bruk av maskiner blant rengjørere, og sykefraværet har falt betydelig, samtidig som pensjoneringsalderen siden 2003 har økt med hele seks år. Mye av det samme har de gjort i Vaksdal, samtidig som de har lagt vekt på omorganiseringer slik at ingen lenger for eksempel jobber alene - siden 2003 har sykefraværet blant renholdere falt fra 33 % til 6,5 %. Og på Rica Hell Hotell (fantastisk navn, forresten) har de opplevd det samme, delvis gjennom tilsvarende omorganisering av arbeidet, delvis gjennom å tilpasse fasilitetene til dem som jobber der (for eksempel en resepsjonsdisk som kan heves og senkes slik at det blir ergonomisk riktig).

Kristin Clemet kan sikkert leve på 70 % av sin lønn om hun skulle bli syk. Vaskehjelper, omsorgsarbeidere og hotellresepsjonister, som langt oftere er syke enn folk i yrker av typen Clemet har, vil ha mye større problemer med det.

Skjult ID med pseudonym pedagog fr. 19 feb. 2010 17:00

@ Borgersen

SKJERP DEG!

Hvis du tror ped. ledere bare feier og vanner blomster i en barnehage, er du hjertelig velkommen til barnehagen.

Skjult ID med pseudonym Borgersen fr. 19 feb. 2010 17:01

Dette er bra, dokumentasjon på at det hjelper å være bevist!

Skjult ID med pseudonym pedagog fr. 19 feb. 2010 17:03

@ Borgersen

Skjønner at du sliter!
Gå gjennom dine innlegg, og les hva du virkelig skriver!
Tenker ikke på alle dine skrive feil da.

Skjult ID med pseudonym Borgersen fr. 19 feb. 2010 17:03

Pedagog: nå er du langt vekk fra virkeligheten...dette er dine egne ord....de støttes ikke av meg!

Skjult ID med pseudonym Borgersen fr. 19 feb. 2010 17:06

Forklar deg pedagog, noe sier meg at du tror jeg mener noe annet enn det jeg gir utrykk for!

Skjult ID med pseudonym Borgersen fr. 19 feb. 2010 17:07

Hva ped ledere gjør har ingenting med det jeg skriver om å gjøre i det hele tatt kompis, du har nok misforstått meg.

Skjult ID med pseudonym pedagog fr. 19 feb. 2010 17:16

@ Borgersen
Gå igjennom svarene dine, så finner du ut av det!
Hint; 13.53

Skjult ID med pseudonym Borgersen fr. 19 feb. 2010 17:18

Du setter det jeg sier om feing i sammenheng med ped lederen i forrige innlegg, det var heller ment til pepsi som sa at alle kunne jobbe!

(mann 42 år fra Telemark) fr. 19 feb. 2010 19:10 Privat melding

Hmm....venter på et svar men nei.....andre som har meninger?

Skjult ID med pseudonym Pedagog fr. 19 feb. 2010 19:20

@ Borgersen

Kjære deg!
Da tar vi det adekvat med barna i barnehagen.

Hvis du går til ditt svar av "Heidi" "svar kl. 1353.
Du skriver; sitat:" Joda man kan feie, og vanne blomster"!
Jeg tolker det som ditt svar på innlegget til "Heidi" kl. 13.35.

Skjult ID med pseudonym Borgersen fr. 19 feb. 2010 19:24

Tolk det som du vil, men kom ikke å fortell meg hva jeg mener. Når jeg forklarer hva jeg mener i et av mine inlegg bør det gå opp et lys for deg..............hvis ikke kan vi jo ta det adekvat med barna i barnehagen!

Skjult ID med pseudonym zoid77 fr. 19 feb. 2010 19:24

@Pedagog
Er du en god pedagog burde du også akseptere at han faktisk ikke rettet det til henne. Selv måtte jeg se gjennom flere ganger før jeg skjønte hva du mente var så ille.

Kom an, nå tar vi den rosa sangen, dere...

Skjult ID med pseudonym bjeff fr. 19 feb. 2010 19:30

jeg synes det er litt urettferdig at invandrere som aldri har tjent landet her kan flytte hit og få pensjon. utrolig mange gamle her til lands som får minstepensjon som så vidt dekker livets opphold. har besøkt mange gamle som fryser innendørs fordi de sparer på strømmen for å ha råd til andre ting. trist!

Skjult ID med pseudonym zoid77 fr. 19 feb. 2010 19:32

@bjeff
Hva mener du med å "tjene landet"?

Skjult ID med pseudonym Borgersen fr. 19 feb. 2010 19:33

det er urettferdig ja.....medaljens bakside det der!

Skjult ID med pseudonym Borgersen fr. 19 feb. 2010 19:42

@bjeff: må gjerne svare på spørsmålet........

Skjult ID med pseudonym pedagog fr. 19 feb. 2010 19:49

@ Borgersen
Beklager så mye!
Jeg så ikke at du brukte et uttrykk fra neste innlegg.
"Det med å feie, og vanne blomster"
Koblet dette direkte med hva mennesker tror hva som skjer i en barnehage.

Beklager dette på det sterkeste.
Jeg dømmer ingen.
Har opplevd mange situasjoner i jobb sammenheng, som dessverre ikke har vært heldig.

Igjen, Boregersen beklager :o)
Håper du får en fin kveld :o)

Skjult ID med pseudonym Borgersen fr. 19 feb. 2010 19:50

helt iorden, ha en god kveld du og.

Skjult ID med pseudonym petita fr. 19 feb. 2010 19:50

@ bjeff. Man skal være forsiktig med å generalisere, en god del av innvandrerne jobber og opptjener pensjon slik som alle andre. Det er også sannsynligvis en god grunn til at de kommer her, og for mange så hadde nok det ideelle vært å være i hjmlandet sitt. Kan forestille meg at det er svært tungt å reise fra alt man kjenner til et fremmed land.

Skjult ID med pseudonym zoid77 fr. 19 feb. 2010 19:54

@pepita
For ikke å snakke om de traumene en flukt medfører. Hvis jeg i voksen alder hadde blitt tvunget til å bryte opp fra det jeg kjente og flytte til et land der jeg verken kjente spårk eller kultur og der jeg ble sett på med mistenksomhet fra dag én, tviler jeg på at jeg hadde vært der jeg er i dag.

Skjult ID med pseudonym nordmann fr. 19 feb. 2010 19:57

Ja, det er synd på innvandrerne. Ofte kan det sikkert være vanskelig for dem å finne noen de kan stole på til passe BMW-en sin mens de er på ferie i det landet de måtte flykte fra. Få opp gluggene folkens!

Skjult ID med pseudonym petita fr. 19 feb. 2010 19:57

@ zoid77 takk for utfyllende tillegg med meget godt poeng :)

Skjult ID med pseudonym zoid77 fr. 19 feb. 2010 19:58

@nordmann
Og nå generaliserer vi ikke?

(mann 51 år fra Oslo) fr. 19 feb. 2010 20:04 Privat melding

@bjeff. Pensjonistene er den gruppen som har mest penger her i landet, så hvorfor er det synd på dem?

De som er minstepensjonister er det fordi de ikke har opparbeidet seg pensjonsrettigheter. Det vil si det samme som at de ikke har hatt lønnet arbeid. Med andre ord har de ikke bidratt med noe verdiskapning. Hvorfor i alle dager skal en gi de som ikke selv har bidratt til fellesskapet noe?

Skjult ID med pseudonym petita fr. 19 feb. 2010 20:11

@ nordmann, hva med dem som kommer hit som politiske flyktninger hvor de i hjemlandet hadde en utdannelse de satte pris på, et hjem og familie. Siden ble de tvunget til å flykte og kom til Norge. Her har de ikke noe hjem, ingenting er kjent, noen kan ikke kommunisere pga at de ikke kan norsk og heller ikke engelsk. Utdannelsen kan de se langt etter, for den er ofte ikke godkjent i Norge. Disse har ikke noen bmw og handler ikke med dop, og er ikke ute etter å snylte, men ha et fullverdig liv. De får kanskje en lavere lønnet jobb, men pga slike som deg, vil de uansett bli dømt og tatt for å være noe de ikke er. Vær så snill, du vet like godt som meg at verden ikke er svart-hvit

Skjult ID med pseudonym kit fr. 19 feb. 2010 20:12

@ nordmann. Heller betale for folk som har såpass til tiltak at de klarer å komme til Norge, enn slabbedasker og unnalurere som deg.

Skjult ID med pseudonym Borgersen fr. 19 feb. 2010 20:14

Skal ikke si jeg er uenig med deg Kit, men vær så snill å ikke gå på person.

Skjult ID med pseudonym kit fr. 19 feb. 2010 20:21

@ Borgersen. Jeg ser poenget. Det er ikke alltid jeg klarer å holde meg borte fra godteriet som det er å bruke god, gammaldags Frp karakterisering på brungrumset ytterst til høyre.

Skjult ID med pseudonym Borgersen fr. 19 feb. 2010 20:24

Du er ikke så imponert over FRP antar jeg?

Skjult ID med pseudonym nordmann fr. 19 feb. 2010 23:22

Ville bare sjekke hvor naive dere er. Vi drukner i innvandrere i Norge, nesten ingen av dem er reelle flyktninger. Noen av oss har sett dette i 25 år, andre trenger 10-15 år til før de ser det, men det er allerede for sent å gjøre noe med det. AP og SV hadde ikke regjert uten innvandrerne sine stemmer, stemmene får de fordi de taler innvandrernes sak. I kantinene på enhver arbeidsplass er dette en kjent sak, er forumfjottene her på "Sukker" spesiellt godtroende?

Skjult ID med pseudonym petita fr. 19 feb. 2010 23:24

forumfjottene her på sukker har kanskje mer innsikt enn deg i den saken

Skjult ID med pseudonym MM fr. 19 feb. 2010 23:28

Tror ikke forumfjottene her er spesielt godtroende @nordmann. De har bare større evner enn deg til å se en sak fra flere sider og være mer nyansert.

Skjult ID med pseudonym Borgersen fr. 19 feb. 2010 23:32

Selv om det er meninga på kantinene rundt om så er det ikke dermed sant!
Tror desuten det er mange som jatter med fordi de ikke gidder å krangle med folk når de er på jobb.
Jeg har jobba på litt mere enn et sted å den generelle meninga jeg hører er at det bare skulle mangle at de var her.

Uten at jeg skal gå til personangrep, men jeg tror du har noe imot innvandrere....noe personlig altså.

(kvinne 50 år fra Oslo) fr. 19 feb. 2010 23:45 Privat melding

Nordmann, i kantinene på arbeidsplasser sies det så mye vissvass at jeg for min del velger å spise på kontoret. Du har åpenbart sittet for mye i kantinen selv. Heldigvis styres ikke landet av lunsjprat.

Skjult ID med pseudonym Lurifax fr. 19 feb. 2010 23:58

Jeg er arbeidsgiver med noen titalls mennesker i jobb.

Hvis jeg skulle ansette folk fra denne tråden utelukkende utfra de holdninger de flagger om ulike ting, ville jeg ansatt, i denne rekkefølgen: Pepsi, Hei56, Petita, Pedagog, Nordmann

Jeg hadde ikke ansatt, i denne rekkefølgen; Borgersen, Zoid77, Kit

Dette er en helt unyansert og udokumentert vurdering, men som representant for den grusomme gruppen som kalles arbeidsgivere, som utnytter andre og bare meler min egen kake, kan det jo være nyttig at dere får innsikt i hvordan vi gjør våre vurderinger for å slippe alt mas og kostnader med sykdom:-)

Det som arbeidstakere ikke tenker så mye på er at det alltid er noen som står igjen når andre blir syke. Og hvordan dette kan tære på arbeidsgivere, ledere og mellomledere. For jobben må gjøres.

Min holdning er klar: Karensdag og 90 % lønn ved sykdom. Og vips, halvert sykefravær!

Skjult ID med pseudonym kit lø. 20 feb. 2010 00:18

@Lurifax, det er tvilsomt om du har økonomisk evne til å gi meg ett tilbud som frister. Hvis du regner like dårlig på tilbudene dine som du gjør her, er det mulig vi kan snakke butikk. Korttidsfraværet, som er det eneste som påvirkes av egenmeldinger står for en forsvinnende liten del av tapte arbeidstid i Norge. Ett lite tips, når jeg som styreleder skulle ansette daglig leder for en bedrift med 40 ansatte, fokuserte jeg på vedkommendes evner til å løse jobben. Ikke hva vedkommende mente om politikk. Kanskje noe å tenke på?

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 00:22

Men kjære Kit. Karensdag reduserer kortidsfraværet, 90 % lønn reduserer langtidsfraværet. Så jeg kan regne. Hva trygdesystemet gjør i etterkant tar jeg i mitt innlegg ikke stilling til.

Jeg tror nok jeg har finansielle muskler til å ha deg i jobb hvis det var det om og gjøre. Og jeg løser oppgavene, og har sykefravær langt under snittet, Jeg er en del Av SSB's årlige kartlegging av nettopp dette.

Du kom på listen min over No Go's, fordi jeg visste at det ville forlenge tråden:-)

Get it;-)

(kvinne 50 år fra Oslo) lø. 20 feb. 2010 00:24 Privat melding

Ikke glem at du burde ansett meg fordi jeg spiser på kontoret og dermed tar kortere lunsjpause enn alle andre ;-)

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 00:26

@Antigone

Og ikke minst fordi du er vakker, flink, frisk og en ener sosialt og faglig!:-)

Skjult ID med pseudonym eplegutt lø. 20 feb. 2010 00:26

@antigone er det en portis eller storpuddel du har på bildet ditt?

(kvinne 50 år fra Oslo) lø. 20 feb. 2010 00:35 Privat melding

Takker og bukker, Lurifax. Men må vel bare tilstå at jeg har hatt en gradert sykmelding de siste to ukene...

Eplegutt: Det er en storpuddel :-)

Skjult ID med pseudonym kit lø. 20 feb. 2010 00:38

@Lurifax. Nå skrev du sykefraværet, og ikke hvem som betaler regningen. Det er godt mulig at du mente hvem som betaler, men det er lettere å forholde seg til hva du skriver enn hva du tenker....

Vi kan gjerne diskutere forskjellige ordninger og hvordan de påvirker sykefraværet. Jeg har sans for at de som kan påvirke sykefraværet, betaler regningen. Det nederlandske systemet der arbeidsgiver må betale for langtidsfraværet har jo hatt en veldig bra effekt på å redusere sykefraværet totalt sett. Siden bedriftene er de som best kan påvirke langtidsfraværet hva mener du om det?

Jeg savner noen argument for hva politiske holdninger har med egnethet for jobb, men du har vel dine grunner til å ha ja-folk rundt deg... :

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 00:51

@Kit

Jeg tenkte ikke politikk når jeg foretok mine skjematiske vurderinger. Bare sekunders subjektive valg. Og litt for å erte på meg enkelte.:-)

Men så til det seriøse. Bedriftene kan absolutt påvirke langtidsfraværet. Og det tror jeg også bedriftene gjør, i positiv retning. Det er ikke lønnsomt med verken dårlig miljø eller sykefravær. Men jeg har vel de fleste arbeidsgivere med meg når jeg ønsker meg større ansvar hos den enkelte arbeidstaker både for eget fravær, og eventuelle kostnader ved det. Jeg mener at det bør være mest lønnsomt å jobbe, kontra å ikke gjøre det, uansett årsak. Litt Darwinistisk, kanskje, men du tenker jo det samme når du skriver om minstepensjon tidligere her.

Som arbeidsgiver opplever man at man er ganske alene i kampen mot sykefravær. Legene og Nav er ikke partnere i dette, og skaper mye frustrasjon. IA, my ass!!!
Så alt løses mellom arbeidsgiver og arbeidstaker i det private næringsliv. Med suksess, hvis begge parter vil.
I det offentlige fungerer nok dette dårligere.

Skjult ID med pseudonym kit lø. 20 feb. 2010 01:09

@Lurifax. Kjøper den med å få litt debatt. :)

Jeg hører hva du sier om arbeidsgivere som vil ha ned langtidsfraværet. men en stusser jo litt når sykefraværet eksploderer i bygg og anlegg samtidig som det er en markert nedgangskonjektur i bransjen.

Jeg tror ikke skillet offentlig/privat er opplysende i en sykefraværsdebatt. Inntrykket jeg har fra folk på samme nivå som meg i det offentlige er at fraværet er like lavt som vi har i det private. Skillet går vel mer mellom sektorer som har morsomme og utfordrende jobber, og de mindre morsomme jobbene

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 01:25

@kit

Jeg tenkte mer på at fleksibiliteten, muligheten og viljen til å finne løsninger er større i det private. Min erfaring i hvert fall.

Kanskje håndverkerne utnytter systemet? Jeg stoler i hvert fall ikke umiddelbart på dem, hehe. Utrolig stigmatiserende, men brent barn skyr ilden, som det heter.

Legenes arroganse, og at de gjør butikk på å sykmelde folk hjelper heller ikke. Jeg har forsøkt mange ganger å få legene og Nav på banen i saker som omhandler langtidsfravær, men man møter en vegg. Derfor går man i gang og finner egne løsninger til det beste for arbeidsgiver og arbeidstaker.

Det handler mye om vilje. Flinke folk som vil jobbe finner man løsninger for. Dårlige folk som ikke vil jobbe, mister man sympatien for. Og de havner ofte i trygdesystemet. Folk er forskjellige, og det har jo tråden her vist.

Sånn sett velger man i stor grad selv om man vil leve et liv på trygd, eller ikke. Av grunner jeg ikke forstår, ser ikke alle dette.

Skjult ID med pseudonym Borgersen lø. 20 feb. 2010 01:28

Lurifax: Tror du at du vet hva slags holdniger jeg har? At det skall være mere lønnsomt å jobbe er jeg enig i, det er synd at noen yrker nesten ikke har det sånn da.......det er ikke trygda som er for høy til å oppnå dette, det er enkelte yrker som betales for dårlig!

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 01:31

@Borgersen

Er det yrker som betales for dårlig? Slik at du velger trygd?

Skjult ID med pseudonym Borgersen lø. 20 feb. 2010 01:33

hør her, i mitt første år som sjåfør fikk jeg en årslønn på cirka 260000, dette er fullt mulig for en som er 100% ufør å oppnå.
Nyere regler gjør det mulig å tjene intil 100000 kroner uten at det går utover trygda.

At du tror at jeg "velger trygd" tyder på lite sosial inteligens!

Skjult ID med pseudonym Borgersen lø. 20 feb. 2010 01:35

Jeg var helt til jeg sjøl ble syk en mann med liten toleranse overfor langtidssjuke, trodde som mange gjør idag at de alle kunne ha jobba.

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 01:39

Javel, Borgersen, vi er på forskjellige planeter. Jeg skaper arbeidsplasser, betaler flinke folk godt, og betaler ca. 2 mill i skatt pr. år, noe som er med på å sikre gode trygdeordninger.

Men av en eller annen grunn er jeg nødt til å gå på jobb hver dag. Og vel så det. Det er mitt ståsted!

Skjult ID med pseudonym Mcj lø. 20 feb. 2010 01:39

Jeg holder meg til Høyre. Hovedårsaken er at jeg er lei av en regjering som ikke er handlekraftig og er feig.
Jeg er helt for at mine skattepenger skal gå til de som virkelig trenger trygd etc, men grensen går når de er med på å sponse en ettersøkt terrorists hotellopphold. Og jeg er også lei av den sosialistiske holdningen om at alle er like. Spesielt innenfor skolevesenet, se på New Zealand med eliteskoler og full pakke. De gjør det langt bedre enn oss!

@ Petita: jeg er enig med deg at vi har en snobbete holdning angående utdannelse! Kun det beste er norskt nok! En bekjent er fra SA og fikk ikke godkjent veterinærlisensen sin, selvom utdannelsen der nede er laangt bedre enn den i Norge.
Og det er viktig å ikke glemme at det finnes mange hardtarbeidene innvandrere rundt omkring, men det er de vi gjerne sender hjem igjen! De som bedriver kriminalitet og får bli, får pensjonspoeng i fengsel og ekstra støtte siden de må sone langt borte fra familien. Norsk innvandringspolitikk er helt på trynet og det skyldes mangelen på handlekraft fra de Rødgrønne. Hva er galt med å stille krav?
Jeg er absolutt ingen rasist og er født og oppvokst i et meeget multikulturelt miljø bare så det er sagt, men jeg kjenner også de forkskjellige innvandringsmiljøene ganske så godt, på godt og vondt!

Skjult ID med pseudonym Borgersen lø. 20 feb. 2010 01:48

Så det er det problemet er da.....du forstår ikke at noen ikke kan jobbe i det hele tatt!! Skall ikke tro at det er på grunn av sånne som deg at vi har det gode trygdesystemet vi har idag, det er mye mer pga de som jobber og sliter for deg som gjør det mulig for deg å tjene penger.
Betaler du 2 mill i skatt så er det fordi du har råd!!!

Skjult ID med pseudonym Borgersen lø. 20 feb. 2010 01:49

Du skal desuten bare være glad for at du kan jobbe, alternativet er langt verre!

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 01:49

Vi får som fortjent, vet du, Borgis;-)

Skjult ID med pseudonym Borgersen lø. 20 feb. 2010 01:51

Det er mange som får mye mer enn de fortjener "Luris", på godt og vondt!

Skjult ID med pseudonym petita lø. 20 feb. 2010 02:00

Det var noen her tidligere som nevnte at det finnes mange typer jobber.

Skjult ID med pseudonym hingsty lø. 20 feb. 2010 02:46

pedagog. ...som et Stall-tips fra den inkluderende luxus-stallen

bare rett og slett bite litt i gresset og lukke opp iallefall et øye.
og kunne tåle å kommunisere på rett nivå,
og passe på at "dine disipler" føler seg tatt vare på, mer enn delvis i form av en noe amputert lønningspose..
Gode sosiale antenner forebygger fravær til en viss grad.."sier de som har greie på det"
ta det imot eller ei...

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 20 feb. 2010 09:39

@Lurifax
Jeg konstaterer altså at du, som arbeidsgiver, ønsker å basere deg på kriterier som bryter med artbeidsmiljøloven og avtalene i arbeidslivet. Ellers stusser jeg litt over at du påstår at det er du som skaper verdiene. Hmm - jeg har alltid trodd at det er de som faktisk gjør arbeidet som skaper verdiene, jeg. Men mulig du har magiske evner som gjør at papirflytting blir lønnsomt?

Det er nettopp arbeidsgiverholdninger som disse som skaper problemer i arbeidslivet. Hadde jeg hatt en sjef som mente jeg egentlig bare var ute etter å snylte når jeg tok ut sykemelding, ville det ikke vært spesielt fristende å komme tilbake. Har du tenkt på at det nettopp er denne typen trakassering som gjør at folk sykemelder seg? Og har du, som arbeidsgiver (og magisk verdiskaper), vurdert at det faktisk kan være jobbrelaterte faktorer som bidrar til sykefravær?

Ærlig talt, du minner meg om karikaturen på en engelsk 1800-tallskapitalist. Glad jeg ikke jobber for en som deg.

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 10:35

@Zoid

Leser av dine holdninger at du kan prise deg lykkelig for at vi har en velfungerende velferdsstat.

Når skrev jeg at jeg flytter papir?

Hvis ikke bedriftseierne driver god business, hvor skal arbeidsplassene komme fra, da?

Jeg skriver jo nettopp det motsatte av de meninger du tillegger meg. Hadde jeg fulgt arbeidsmiljøløven i enkelte saker, hadde jeg sendt enkelte ut i trygdesystemet. Men basert på smidighet, tillit og trivsel, får vi til at det ikke skjer.

Men det hadde antakelig skjedd med deg, som åpenbart tror at arbeidsgiverne er fienden. Ingen sympati å hente for slike.

Skjult ID med pseudonym nordmann lø. 20 feb. 2010 10:52

Er det virkelig ingen her som ser at Norge blir oversvømt av muslimer, og at det nettopp er de overdrevne velferdsordningene hos oss som tiltrekker seg innvandrere? Ser for øvrig at siden jeg er uenig med åndseliten her, så blir jeg uten videre stemplet som både det ene og det andre. Det sier en del om saklighetsnivået.

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 20 feb. 2010 10:55

@lurifax
Å ansette eller ikke ansette folk på bakgrunn av politiske synspunkter er faktisk ulovlig - det gjelder også synspunkter på organiseringen av arbeidslivet.

Arbeidsplasser kommer fordi folk trenger produksjon. Det er ikke Petter Stordalen som skaper verdiene i Choice, det er alle stuepikene, resepsjonistene, kokkene, servitørene opv. Det er nettopp dette som gjør streik til et så effektivt virkemiddel. Det som derimot irriterer meg er når man snakker om hvordan for eksempel Stein Erik Hagen skaper arbeidsplasser. Vel, hvor mange lokalbutikker har ikke blitt lagt ned fordi Rimi har åpnet i nabobygget? Uten at jeg har noen statistikk, er jeg ganske sikker på at det er flere enn de som er ansatt på Rimi i dag.

Når det gjelder dine karakteristikker av meg, kan du ta og stappe dem et visst sted. Med unntak av dekning av en og annen legeregning, har jeg de senere årene betalt inn mye mer til velferdsstaten enn det jeg har tatt ut. Hvis du tror at det kun er (potensielle) snyltere som er tilhengere av en godt utbygd velferdsstat, så sier det mer om ditt menneskesyn enn noe annet.

Skjult ID med pseudonym petita lø. 20 feb. 2010 10:57

Nå finnes det også mange innvandrere som ikke er muslimer (ikke at det er noe galt med dem)

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 20 feb. 2010 10:57

@nordmann
Jeg er omtrent like enig med deg som jeg ville vært i påstanden om at det eksisterte en jødisk-bolsjevikisk konspirasjon for å underminere det tyske folk på 30-tallet. Se på statistikken, gutten min, og se hvem det er som faktisk ligger nederst på alle velstandsmålinger - det er faktisk disse skumle, svartmussede mennene.

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 10:59

@nordmann

Du har et poeng. Tar man opp slike spørsmål som du gjør, blir man uten videre tillagt hodninger, og folk forutsetter at man stemmer Frp.

Jeg tipper du er like nyansert i disse spørsmålene som andre, men det er ikke sikkert de har de samme erfaringer som deg.

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 11:01

Zoid, din tullebukk!

Det er du som driver med karakteristikker, og ingen andre.

Skjult ID med pseudonym petita lø. 20 feb. 2010 11:03

@ lurifax, tipper ingen her har vært i situasjonen til disse innvandrerne som vi snakker om. Og til vi har vært det, så er det bare å akseptere at alle er likeverdige mennesker UANSETT hvilken religion de har eller hvor de kommer fra. Akkurat den delen blir en debatt med synsing ut ifra personlige erfaringer og viser frem sider av en selv som enkelte kanskje ikke burde vist.

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 20 feb. 2010 11:04

@lurifax
Du skriver: "Leser av dine holdninger at du kan prise deg lykkelig for at vi har en velfungerende velferdsstat."

Hvordan i all verden skal man tolke det annerledes enn at du mener jeg ville vært fortapt uten generøse velferdsordninger?

Skjult ID med pseudonym gråtass lø. 20 feb. 2010 11:12

Interessant tråd dette her gitt! Særlig når man har jobba i NAV og har opplevd flere sider av saken. Fins nok mange typer sykemeldte og trygdede som utnytter systemet, men tror det er mange arbeidsgivere som har en lang vei å gå for å tilrettelegge fullt ut for å få folk raskest mulig tilbake.. Dette gjelder både innen offentlig og privat sektor!! Mange føler seg skviset ut av arbeidsgiveren og da er jo veien lang å gå!

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 11:18

@Zoid

Det er akkurat slik du skal tolke det, hehe

Jeg kunne forklart deg mye om verdiskapning, og den innsats, oppofrelse og risiko det innebærer for enkelte. Men du er åpenbart farget av det du ser i media av Stordalen og Hagens ekstravagante livsstil. Men det representerer jo ikke hvordan det store flertall av bedriftseiere lever.

Men kan jo si noe om SE Hagen. Vi kan sikkert være enig i at han er en usympatisk, eksentrisk, arrogant raring. Men han og en håndfull andre har sørget for mye som du nyter godt av.

Med unntak av enkelte bittesmå samfunn, er tilgjengeligheten på dagligvarer mye større i dag en før pga beliggenhet og åpningstider.
Du betaler ca halvparten så mye for mat som det dine foreldre gjorde på din alder, fordi konkurransen fungerer, noe den ikke gjorde mellom lokale, frittstående kjøpmenn.
Stort sett alle arbeidsplasser i den bransjen er trygge, bedre betalt enn noen gang, og har høyere status enn noen gang.

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 20 feb. 2010 11:27

@lurifax
Joda, jeg ser at dersom dine prinsipper om politisk arbeidsforbud blir rådende at jeg bør håpe vi fortsatt har en fungerende velferdsstat. Får bare håpe det ikke skjer.

Men du vet tydeligvis ingenting om dagligvarebransjen. For 20 år siden var det seks dagligvarebutikker på Fjellværøy i Hitra kommune, nå er det én, og i Skjåk i Gudbrandsdalen har antallet dagligvarebutikker i samme periode minket fra åtte til fire. Det tyder ikke akkurat på bedret tilgjengelighet. Og jeg tviler på at alle de som jobbet på de seks butikkene på Fjellværøy nå jobber i Spar Knarrlagssund, for å si det slik. Sånn kunne man fortsatt - de uavhengige kjøpmennene forsvinner til fordel for noen store giganter. Det er jo også derfor regjeringen har satt ned et utvalg for å undersøke denne konsentrasjonen nærmere. Og når det gjelder lønnsnivå? Vel, det var først da det kom ut i pressa at Hagen gikk med på å betale sine ansatte tariff.

Visst, vi bruker mindre på mat av det vi tjener i dag, men det har å gjøre med velstandsøkning, ikke påstått altruisme og samfunnsengasjement fra Stein Erik Hagen og Odd Reitan.

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 11:42

Jeg skjønner ikke hva du skriver enn gang, jeg, Zoid.

Jeg vet bare hva jeg selv står for. Jeg tjener 10 ganger mer enn gjennomsnittet, og jeg synes jeg fortjener hver krone. Jeg har gode insentivordninger, slik at de ansatte hos meg tjener godt over snittet. Jeg har sykefravær på under 2 %, og de som jobber hos meg, sammen med meg, forteller at de elsker meg.

Jeg får kose meg med det, og heller akseptere at jeg ikke har den innsikten du har:-)

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 20 feb. 2010 11:51

@Lurifax
De elsker deg, og likevel er du på Sukker? Jaja...

Skjult ID med pseudonym hingsty lø. 20 feb. 2010 11:58

Lurifax,mye rett har du nok om du har din passe dose posjon empati intakt, og ser omgivelsene dine,
men som nevt over at Hagen reitan er helt stue-rene da falt nettopp en go del an empatien din i vasken.

Det faller nok endel mindre lønnsømme skjebner og kall det "mindre ubetydelige aktører" på deres veg

veivalser behøver jo påfyll så de kan valse i veg over nye marker..

Eller enkelt fortalt, norges bank stengte et trykkeri med den konsekvens av et par hundre ansatte måtte gå.

Det er mer lønnsomt å trykke utenlads... Da har de skjønt poenget med lønnsom drift over lik sånn jeg forstår deg LURIFAX.

Ikke sant..??

Hingsty sitter forresten som talsmann for et par hundre "arbeidere" i omstilling sånn om det skulle være relevant.

God formiddag alle sukker-sjeler ønskes fra hingsty som stikker ut (stall)døren for å nyte sitt korte luv ute i naturen.

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 12:00

Zoid

Kjærlighet har ikke bare med kjæreste-forhold å gjøre. Skremmende at du som en voksen mann ikke er i stand til å forstå det.

@Hingsty

Du har min sympati. Omstilling er pyton for alle parter. Poenget mitt var at jeg ikke forstår de som skyter på de som skaper trygge, gode arbeidsplasser. Jeg for min del unner dem alt godt. Det handler om å unne og beundre. Hvis ikke de kan bli rike, kan ikke vi det, heller:-)

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 20 feb. 2010 12:02

@Lurifax
Og ironi-genet er hvor? Jeg synes bare at du har liret av deg så mye usammenhengende, kommet med påstander og så ikke fulgt dem opp, at det blir ganske meningsløst å forsøke å diskutere med deg.

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 12:06

Zoid

Ironi-genet er inntakt. Såpass inntakt at jeg forstår at når du skjønner at du har skrevet noe teit, prøver du å dekke over det ved å kalle det ironi i etterkant.

Skjult ID med pseudonym go lø. 20 feb. 2010 12:16

@Zoid
@Lurifax
Hva diskuterer dere? Politikk eller kjærlighet?

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 12:20

@go

Aner ikke, vi er på nachspiel;-)

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 20 feb. 2010 12:29

@Lurifax
Selvsagt, for jeg tror jo helt dønn alvorlig at alle dine ansatte elsker deg... Ville vært litt greiere hvis du faktisk kunne fulgt opp det du påstår selv, som for eksempel påstanden om at Hagen og Reitan har bidratt til å gjøre livene våre så mye bedre og som for eksempel at de av oss som er for en god sykelønnsordning bare lever på de millionene du har skapt gjennom å la folk gjøre arbeidet for deg.

Skjult ID med pseudonym Borgersen lø. 20 feb. 2010 12:33

Lurifax: Du snakker om opp offrelse, det er mange som ofrer seg selv mere enn deg......faktisk alle som jobber for arbeidsgiverne.
Du sier du skaper arbeidsplasser! Uten deg hadde det vært andre og uten andre så hadde vi antakelig hatt en annen måte å gjøre det på!

Bare innrøm det Lurifax, du driver med det for pengene og makta....hivs ikke kunne du ha drive med noe helt annet og hatt det mye bedre!

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 12:40

For et fattig liv dere må leve. Som ikke får oppleve kjærligheten og gleden av å skape noe sammen med andre. Og samtidig håve inn grunker.

Velvel, hvis dere ikke fornyer sykemeldingen, og åpner hjerte og sinn, kan dere være så heldige å få oppleve det!:-)

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 20 feb. 2010 12:41

@Lurifax
Hvilken sykemleding er det du våser om? Og hvilke opplevelser mener du egentlig en hjelpepleier med slitasjeskader i nakke og skuldre kan få ved å tvinge seg tilbake på jobb?

Skjult ID med pseudonym Borgersen lø. 20 feb. 2010 12:42

Det der anser jeg som et angrep på de som skriver her, hvis ikke du kan holde deg til å svare på det andre skriver vil jeg be deg forlate tråden.
Det ville vært urettferdig hvis jeg måtte slette tråden.

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 12:45

Zoid

Hjelpepleier-argumentet er vel brukt opp?

Men siden du spør. Det burde vært lagt til rette for at han/hun skulle kunne være på jobb og holdt noen i hånden, servert mat osv. Slik fungerer det hos meg.

Skjult ID med pseudonym gråtass lø. 20 feb. 2010 12:46

Jeg aner arrogansen bakom grunkene og verdiskapningen her!! Godt å høre at noen får det til som Hagen og de andre... Stakkars oss med de "ordinære" jobbene vi elsker!

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 20 feb. 2010 12:47

@Lurifax
En hjelpepleiers jobb er faktisk ikke å holde noen i hånden, den består av løft og fysisk tungt arbeid uten særlige hjelpemidler. Og slik kommuneøkonomien strupes i dag, er det urealistisk å tro at en hjelpepleier som kommer tilbake i aktiv sykemelding ikke blir forventet av å gjøre det jobben består i.

Og når ble forresten hjelpepleierargumentet brukt opp?

Skjult ID med pseudonym Borgersen lø. 20 feb. 2010 12:48

Zoid har rett Lurifax, tror ikke det er så mange i denne tråden som har sykemelding som må fornyes.

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 12:56

@zoid

Det er jo nettopp denne type tilrettelegging jeg forteller om i mange innlegg her. Det får vi til i min bedrift, og i mange andre.

I det offentlige står tillitsmannsapparat, regler og ineffektivitet ofte i veien.

Så jeg mener bestemt at jeg holder folk utenfor trygdesystemet, og forstår ikke at jeg skal bli kappet hodet av for det.

Skjult ID med pseudonym Borgersen lø. 20 feb. 2010 13:02

Det er ingen som sier at DU er den store stygge ulven Lurifax, hvis det du sier om din bedrift stemmer så har jeg stor respekt for det.

Å si at du holder folk unna trygdesystemet derimot er nokså ambisiøst. Jeg vet ingenting om din bedrift så jeg skal ikke utale meg om den, men det er mulig at de som jobber for deg har helse over gjennomsnittet........du skal i tilfelle være glad for det. Du skal også være forsiktig med å si at dette er på grunn av deg.

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 13:08

@Borgersen

Ja, det er jo selvfølgelig sammensatt. men jeg kan vise til noen suksesshistorier der jeg har vært redningsplanken for enkeltmennesker.

Essensen i det jeg skriver er at mye handler om vilje til å få til ting. Og som arbeidsgiver har jeg så mye å tenke på at de som vil noe, blir prioritert. De som ikke vil, eller bare krever uten å yte, blir fort skjøvet utenfor.

Hard facts, men jeg synes den enkelte arbeidstaker har et ansvar sin egen situasjon. Og de som vil noe, uansett helse-situasjon, blir møtt med velvilje hos arbeidsgiver.
Det blir de nødvendigvis ikke i møtet med Nav og Legene.

Skjult ID med pseudonym MM lø. 20 feb. 2010 13:11

.@Lurifax

Hvis du så på nyhetene igår fikk du sikkert med deg at det er satt ned et utvalg for å undersøke de 4 store aktørene i dagligvarebransjen og deres monopolisme (selv om de er 4). De presser prisene opp pga sin makt og skviser ut leverandører de ikke liker. Mener du virkelig at det er de som gjør at maten vår ikke er dyrere enn den er? Det er jo helt motsatt. Så hva har Hagen osv sørget for som vi nyter godt av? Hagen sørger for å tjene penger, ikke noe annet.

Skjult ID med pseudonym kit lø. 20 feb. 2010 13:12

@Lurifax, du misforstår hvis du mener folk kapper hodet av deg fordi du driver en bedrift. Folk kapper hodet av argumentene dine fordi de ikke henger på greip. Ta utsagnet om ineffektivitet og eierskap. Klart, hvis en sammenlikner en bakgårdsbedrift der administrasjonen er 3 personer og sammenlikner det med en stor offentlig etat, bruker den offentlige en større andel på administrasjon enn den lille. Det er den sammenlikningen som ofte tas. Men, er ikke hovedgrunnen til forskjellen størrelsen? Det kan tenke at det er størrelsen som bestemmer, ikke eierskapet.

@Nordmann. Hvis du vil ha en saklig debatt om innvandring, kom med noen argumenter utover hva folk snakker om på kantinen. For meg er det ett argument for hvor lite kunnskap folk trenger for å bli indignerte, og jeg undres mest over om de mennene noengang har hatt kontakt med folk som er mørkere i huden enn de. Sett bort fra guttturene til Pattaya, da.

Skjult ID med pseudonym Borgersen lø. 20 feb. 2010 13:14

Det meste av det er sant elle delvis sant, det er ikke der uenigheten ligger.............Jeg har hatt med arbeidsgivere og nav å gjøre, for min del fikk jeg mest hjelp hos nav. De har vært med meg hele tida, det er bare det at de er ikke leger og kan ikke behandle lidelsen min.

Jeg er til behandling og blir bedre, skal snart prøve meg i arbeidssammenheng på nytt. Jeg opplever sterkt at arbeidsgiver er de som skyver meg vekk.

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 13:19

@MM

Dette vet jeg mye om. Kort fortalt er det slik:

Prisene på mat er halvert siden 1980. Marginene er også halvert, men fordi volumene er så store, blir gevinsten i kroner så stor.

Hvis f.eks Hagen, Reitan osv gjorde dette av ren idealisme, altså drev non-profit, og fremdeles like effektivt, ville prisene gått ned med 2-3 %, altså ubetydelig.

Bransjen undersøkes kontinuerlig, og det er aldri funnet tegn til prissamarbeid osv. Men fordi bransjen er så stor, og har noen profilerte aktører, vil alltid media lage saker på det.

Konkurransen fungerer, det skal jeg love deg!

Tro det, eller ei, vi har de laveste prisene på mat i Europa, og norsk dagligvarebransje er et suksesseventyr.

Skjult ID med pseudonym kit lø. 20 feb. 2010 13:24

Lurifax, hvis vi har de laveste prisene, hvorfor reiser så mange til Sverige for å handle?

For ordens skyld, slik at du ikke tillegger meg meninger som jeg ikke har hevdet: Dette er ikke ett argument mot konkurranse, men en påpekning at du umulig kan ha rett i utsagnet.

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 20 feb. 2010 13:26

I kroner og øre har vi vel de høyeste prisene i Europa. Men hvis man regner ut hvor mye av lønna man bruker på dagligvarer, er det vel bare Danmark som er billigere enn oss. Og det har først og fremst å gjøre med velstanden vår.

Skjult ID med pseudonym Borgersen lø. 20 feb. 2010 13:27

Kit.....reelt sett har han rett i det. Det er billig i sverige fordi norsk krone er mye verdt der.

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 13:28

@kit

Alt jeg sier om prisnivå er relatert til norsk kosnads- og inntektsnivå. Det regner jeg med at du skjønner.

Med unntak av 2008, hvor prisene steg med 8 %, har dagligvarer økt med ca. 2 % i pris hvert år, mens lønnsnivået for folk har økt med 4-5 %. Ikke alle bransjer kan si det samme.

(mann 51 år fra Oslo) lø. 20 feb. 2010 13:30 Privat melding

zoid77. Det er kroner og ører en betaler med. Det at vi bruker stadig mindre resurser på å dekke basisbehovene er høyere effektivitet, og en utvikling som jeg håper fortsetter.

Skjult ID med pseudonym Borgersen lø. 20 feb. 2010 13:30

Det kan stemme, det er ikke det bransjen er under lupen for.

Skjult ID med pseudonym kit lø. 20 feb. 2010 13:33

lurifax, jeg har ikke noe problem med å forstå det. Men som sagt så er det kroner vi betaler med. I riktig gamle dager brukte vi mennesker omtrent all tid på å dekke basisbehovene. Jeg mener helt klart det er en stor fordel at vi bruker stadig mindre på basisbehovene og mer på andre morsommere ting. Håper du skjønner det?

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 20 feb. 2010 13:36

@kit
Joda, men poenget mitt er at Sverige, dersom de hadde hatt norsk levestandard, neppe ville hatt så lave priser. Et annet spørsmål er hvor mye man egentlig sparer dersom man reiser fra Oslo, ikke overstiger kvota og regner med bensin, bompenger osv.

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 13:41

Og her er jeg helt enig med Zoid. Ulønnsomt å reise til Sverige hvis man ikke røyker, drikker og smugler.

Dette vet alle som handler i Sverige, og konfrontert med det, svarer de alltid; "Ja, men vi tar det som en tur"

Jeg for min del betaler gjerne masse for å slippe og stå i polkø sammen med den gjengen i grilldress på Systembolaget. Jeg blir flau!

Skjult ID med pseudonym kit lø. 20 feb. 2010 13:46

Jeg er enig i det poenget, zoid77. Men jeg mener de ikke er relevant i en prisdebatt. Det hører hjemme i en velstandsdebatt. Det er vel også et tegn på bevisstløse norske forbrukere som støtter opp om ett ineffektivt norsk næringsliv. Jeg forstår at å klippe håret er dyrt i Norge fordi lønnene er så høye. Men jeg forstår ikke hvorfor en vare som er produsert i Kina er dobbel så dyr her som i USA. Hvor mye arbeid er det egentlig med å få den varen fra båten til butikken? Det er jo det eneste leddet som norske lønninger påvirker.

@hagen og Reitan. Coop hadde en meget sann reklame om han russiske mafiosoen som snakket om de som ble styrtrike på "billige priser". :)

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 20 feb. 2010 13:49

Husker da jeg jobbet på Rema som student og matvareprisene for n'te gang var oppe i nyhetene, og det som i hvert fall sto i bransjebladene der var at mens bøndenes og kjøpmennenes profitt mer eller mindre sto på stedet hvil, var det mellomleddene, transport og distribusjon, som sto for økningen.

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 13:50

@Kit

Har du hørt om leiepriser, driftskostnader, transport, toll, moms, lønnskostnader og slikt?

Du er ikke så dum vel?

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 13:52

@kit

Og hvorfor er Coop da den dyreste av de 4 aktørene. Også medregnet kjøpeutbytte?

Skjult ID med pseudonym kit lø. 20 feb. 2010 13:57

@zoid77. Skal en ha en velstandsøkning over tid, må det produseres mer per enhet. Det vil si at en times arbeid i dag gir mye mer produksjon enn en time for 50 år siden. Hvis en da måler andel lønn per enhet, vil den være mye lavere i dag enn før. Det er med andre ord en meget ønskelig utvikling at marginene blir mindre over tid

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 20 feb. 2010 14:00

@kit
Er ikke uenig i det.

@Lurifax
Nå har jo alle kjedene unntatt Rema ulike konsepter der noen er billigere og andre er dyrere. Prix er jo for eksempel billigere enn Spar og Joker, men ikke Kiwi. Jeg er også litt skeptisk til prisene i Hakon-kjeden, har ikke sett noen målinger i det siste, men husker jo at Rimi lenge var den dyreste av "billigkjedene".

Skjult ID med pseudonym kit lø. 20 feb. 2010 14:03

Lurifax, jeg uttalte meg om en rekalmesnutt fra Coop som jeg syntes var bra. Som vanlig tillegger du det en mye videre betydning enn utsagnet. Coop er like ineffektivt som andre deler av det private næringslivet her i Norge. Våset ditt 13:50 klarer jeg ikke å tolke hva du prøver å si. Kanskje du skal prøve en gang til?

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 14:06

@kit

Du sa at kostnaden med å transportere en vare fra kaia til butikk var den eneste kostnaden som påvirket prisen. Synes det var et smart utsagn, hehe

Skjult ID med pseudonym kit lø. 20 feb. 2010 14:11

Utsagnet var at norske lønninger var kun involvert i prosessen med å få den varen fra kaia til butikken. Du er vel enig i at norske lønninger påvirker norsk transport, leiepriser og det andre du nevner? Enten direkte eller indirekte?

Men jeg forstår forvirringen din når du ikke fikk med deg hva jeg skrev, hehe

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 14:15

Ja, var det ikke det jeg skrev om?

Er det noen andre type lønninger som påvirker transporten fra kaia enn de andre tingene?

Skjult ID med pseudonym kit lø. 20 feb. 2010 14:29

Riktig det Lurifax, det er kun norske lønninger som påvirker kostnadene, direkte eller indirekte, fra kaia til butikk. I og med jeg hadde nevnt de, lurer jeg på hvorfor du spør om jeg har hørt om de. For meg blir det ett meningsløst spørsmål du kom med 13:50

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 14:34

@kit

du spør om hvor mye arbeid det er å få en vare fra kaia til butikken, og at det var det eneste leddet som påvirket kostnaden ift norske lønninger.

At det spørsmålet innbefattet alle faste og variable kostnader forbundet med å selge en vare på norsk jord, er ikke lett å forstå.

Derav spørsmålet,

Skjult ID med pseudonym kit lø. 20 feb. 2010 14:43

Det høye norske lønnsnivået er den eneste særnorske faktoren som burde påvirke, direkte eller indirekte. Andre kostnader bør være relativt like for en amerikansk og en norsk importør.

Det var tross alt ett utsagn i en debatt om lønns og prisnivået i Norge, ikke en regnskapsmessig kostnadsanalyse. Det er alltid greit å lese ett debattinnlegg i kontekst, og ikke henge seg opp i en kryssklipt versjon

Skjult ID med pseudonym Lurifax lø. 20 feb. 2010 14:54

Selvfølgelig Kit. Det er alltid lett å forstå hva du mener. Skulle ønske vi andre var like klare og tydeligere, og så sammenhengene slik som deg.

Men nok om det, nå skal jeg gjøre noe nyttig. Så får du heller dra til Sverige og handle:-)

Skjult ID med pseudonym Borgersen lø. 20 feb. 2010 15:04

Greit det Lurifax, men du har ennå ikke komentert mitt inlegg om mine erfaringer med nav og arbeidsgiver.

Skjult ID med pseudonym kit lø. 20 feb. 2010 18:46

Lurifax, jeg skal prøve snakke langsommere og tydeligere neste gang du misforstår :)

Skjult ID med pseudonym Borgersen sø. 21 feb. 2010 21:37

Ble litt stille etter at Lurifax ga seg, jeg vil la tråden hvile en stund før jeg ettehvert vil prøve å vekke liv i den igjen.
Andre er alikevel velkommen til å bruke den.

Skjult ID med pseudonym zanchine ma. 22 feb. 2010 11:43

Kanskje ikke like brennheitt tema dette her, men drar det nå frem jeg:

@kit 19/2 kl 20:04

»..............Med andre ord har de ikke bidratt med noe verdiskapning. Hvorfor i alle dager skal en gi de som ikke selv har bidratt til fellesskapet noe?»

Hjemme hos oss var det far som jobbet og tok inn pengene.
Modern var hjemme og passet hus og oppdro 4 unger. Ved siden av påtok hun seg små jobber for å spe på et utrolig trangt budsjett.

Men siden de ble skilt, sitter hun der som minstepensjonist, og kan ikke unne seg noe som helst luksus og knapt nok til daglig livsopphold. Mens fattern satt ganske godt i det, mens han levde.

Har ikke Modern`s 4 arbeidende unger noen verdi? Bare for å vise at ting har nyanser og at vi er litt kjappe til å generalisere utfra noen få opplysninger.

Skjult ID med pseudonym kit ma. 22 feb. 2010 19:34

@zanchine. Det er alltid nyanser, og innlegget mitt var ikke intendert som den hele og fulle sannhet. Det er tross alt begrenset med plass og sikkert også interesse for å lese her inne. Som hovedregel mener jeg at det skal lønne seg å jobbe. Samtidig er det viktig å ta vare på de som faller utenom gjennom ordninger som gjør at en overlever på en noenlunde anstendig måte uansett evnen den enkelte har til å bidra til fellesskapet. Ett eksempel på det er minstepensjonen.

Slik jeg ser hovedproblemet med din mor og far, er at pensjonsrettighetene følger skatteyteren og ikke går inn i ett skifte ved ett samlivsbrudd. Pensjonsrettigheten burde blitt behandlet som annen formue, og blitt delt ved ett samlivsbrudd.

Når så ikke skjer, og din far ikke vil dele på sin høye pensjon, som han har hatt mulighet til å opparbeide fordi moren din tok seg av hjemmet, sikrer storsammfunnet moren din med minstepensjon.

Selvsagt har du og dine søsken økonomisk verdi, men det er ikke noe mangel på folk som vil komme til Norge og jobbe.

Skjult ID med pseudonym sunshine ma. 22 feb. 2010 19:43

@kit: "pensjonsrettighetene følger skatteyteren og går ikke inn i ett skifte ved ett samlivsbrudd. Pensjonsrettigheten burde blitt behandlet som annen formue, og blitt delt ved ett samlivsbrudd"

Utrolig enig med deg!

Akkurat som med kontantstøtten- hvis man først skal ha kontantstøtte- for å få reell valgfrihet i forhold til hvem som skal være hjemme, mor eller far, burde man legge sammen begge inntekter og dele på to.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 22 feb. 2010 19:44

@sunshine
Nå er vel kontantstøtten et fast beløp og ikke inntektsavhengig. Det er jo nettopp derfor det i stor grad er lavinntektsfamilier, og ikke minst innvandrerfamilier, som benytter seg av den.

Skjult ID med pseudonym sunshine ma. 22 feb. 2010 19:47

@zoid
jeg var litt kjapp og blandet der- mente i forhold til fødselspenger og -permisjon :)

Skjult ID med pseudonym petita ma. 22 feb. 2010 20:03

for øvrig er det bra for barn å gå i barnehagen

Skjult ID med pseudonym kit ma. 22 feb. 2010 20:10

Jeg ser den zanchine. Det var definitivt ikke meningen å angripe folk som kanskje har vært litt naive og trodd på gull og grønne skoger mens de slet og gjorde det "alle" mente var riktig. At det ikke har vært mer debatt om denne urimeligheten har jeg aldri forstått.

Skjult ID ma. 22 feb. 2010 20:12

Skal vi lykkes med intrigeringen i Norge er det viktig at alle barn eldre enn to år, går i barnehage.
Norge bør koste denne utgiften for alle barn mellom to og fire år!

Skjult ID med pseudonym zanchine ma. 22 feb. 2010 20:33

Det er vel antagelig fordi denne gruppen det gjelder ikke er særlig "kampdyktige" på egne vegne.

De som står bak sykepenge debatten, feks er jo atskillig tøffere.

Skjult ID med pseudonym KVINNEN ma. 22 feb. 2010 20:41

Skjult ID, det med integrering er meget følsomt, vet du. Ikke alle vil snakke om det og ingen vil gjøre noe med det.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 22 feb. 2010 20:43

Ikke bare trenger man gratis barnehage (og da opp til seks år), kontantstøtten må også vekk. I innvandrerfamilier er det vanlig at mor er hjemmeværende, og hvis hun får penger for å være hjemme med barna, ja, da blir det et enda lettere valg. Hvorfor gå på norskkurs selv og sende barna i barnehage når det betyr reduserte inntekter for husstanden?

Skjult ID med pseudonym KVINNEN ma. 22 feb. 2010 20:55

Ja, sånt er det med min innvandrer-nabofamilien. Hun vil ut men får ikke råd, derfor sitter hun hjemme uten at hun eller barna lærer språket eller folkeskikket...

Skjult ID med pseudonym darwin to. 25 feb. 2010 20:17

http://www.youtube.com/watch?v=9RL3Rj7UgOc&feature=related - politics is a waste of time