Alle innlegg Sukkerforum

Elsker du deg selv?

Vis siste innlegg
(mann 47 år fra Vestfold) fr. 19 feb. 2010 23:01 Privat melding

Tenkte at jeg måtte lage en tråd med dette emnet. Jeg åpner meg mer og mer for hver dag som går. Men... mitt spørsmål er: Hvem klarer å stå forran et speil å si til seg selv at man elsker seg selv? Vi burde jo elske oss selv. Hvis ikke, så tviler jeg på at vi klarer å elske andre.

Vi har alle våre gode og dårlige sider. Men tenk å godta seg selv for det man er... Er ikke det flott da? Ikke det at man skal stå å digge seg selv, men for å se skjønnheten i sin egen kropp og sjel. Tenk å gi seg selv fred. Det å elske er jo det fineste som finnes her på jord. Jeg sier til meg selv (og snakker høyt... høres sikkert gal ut) at jeg er glad i meg selv og at jeg fortjener det beste. Gjør vi ikke det da?

Er mye jeg kunne tenke meg å skrive, men får heller supplere senere i denne tråden. Håper at de fleste tar denne tråden seriøst, men selvsagt er det også moro med humor:-)

Skjult ID med pseudonym petita fr. 19 feb. 2010 23:05

kan med hånden på hjertet si at det gjør jeg. Har sikkert mindre gode sider (men dem ser ikke jeg, neida :P ) men står ikke foran speilet og sier det. Har faktisk prøvd, og det endte i en real latterkrampe. Så da fikk vi elskelige to (meg og meg) oss i det minste en god latter :)

Skjult ID med pseudonym gemini61 fr. 19 feb. 2010 23:09

Sønnen min kom med en uttalelse om dette, da han var i 3-årsalderen:
Jeg elsker mamma, pappa, meg selv- og resten av storfamilien...
Fikk litt bakoversveis der, og tenkte at de jammen lærer mye fint i barnehagen nå for tiden! Og så måtte jeg gå noen runder med meg sjøl.....Å se litt på hvordan det sto til med min egen evne til å elske meg sjøl.... Utrolig hvor mye man lærer av de minste menneskene blant oss ;-) Det er nok et livslangt læringsprosjekt, men jeg jobber med saken!

(kvinne 59 år fra Vestfold) fr. 19 feb. 2010 23:10 Privat melding

Har prøvd,men vet ikke om det funker helt.Kanskje jeg ga opp for tidlig,men liker meg selv ganske godt...bortsett fra på mandag morgen 5.45:-)

Skjult ID med pseudonym flow fr. 19 feb. 2010 23:11

Godt liv, bra jobb, greie unger og ellers et greit familieliv.
Aktivitet, tilstrekkelig på alle måter.
Kropp, vel jeg er ikke 16, og skal ikke se sånn ut heller.
Alt i alt, jeg scorer høyt på fornøydhetsskalaen :)

Skjult ID med pseudonym megselvja fr. 19 feb. 2010 23:12

Hehe @petita

Jeg har også gjort det. Er ikke det deilig da? Men allikevel, så ler vi for å skjule våre innerste følelser. Kroppen forsvarer seg selv. Jeg trenger i alle falll å øve meg på det.

(mann 43 år fra Vestfold) fr. 19 feb. 2010 23:16 Privat melding

Aktuelt tema det her TS!! Bra det!
Jeg har vært der at jeg ikke elsket meg selv ja - men idag er jeg såå glad for akkurat den jeg er!! Helt unik - ingen lik meg. Det burde vi minne hverandre om oftere slik at både selvtilliten og selvfølelsen ligger på topp hos alle rundt oss.

Å elske seg selv betyr jo ikke at man er bare innovervendt og ser seg selv i speilet som en annen narcissist. Men man evner å elsker seg selv på en balansert og sunn måte med alle de svakheter og sårbarheter som ligger i det. Jeg har gjort en stor oppdagelse her som jeg vil dele: jo mer du elsker deg selv, jo mer vil også andre rundt elske deg!! Så enkelt, men likevel så vanskelig i praksis..

Skjult ID med pseudonym petita fr. 19 feb. 2010 23:20

@gråtass godt tips til alle menn og kvinner her inne. Særlig til dem som sier de sliter med avvisning

Skjult ID med pseudonym flow fr. 19 feb. 2010 23:21

Enig gråtass. Det handler ikke egentlig om vellykkethet, men om å være fornøyd der man er.

Skjult ID med pseudonym megselvja fr. 19 feb. 2010 23:24

@gråtassen

så hyggelig da:)

Spesielt sårbarheten kommer frem hvis man sier til seg selv at man elsker seg selv. Det blir liksom å skrelle en løk... Men tenk så deilig når man har kastet sin ryggsekk full av stein. Ahhh, kan man si da:)

Skjult ID med pseudonym elene_39 fr. 19 feb. 2010 23:24

Klart jeg elsker meg selv, - ingen andre gjør det, jo....

(kvinne 50 år fra Oslo) fr. 19 feb. 2010 23:31 Privat melding

Jepp, det gjør jeg! Og, akkurat som med alle andre man elsker, så blir jeg skikkelig irritert på meg selv med jevne mellomrom. Flink til å fine svakheter hos meg selv er jeg også, og blir lei av meg selv, men det går over igjen :-)

Skjult ID med pseudonym flow fr. 19 feb. 2010 23:39

Antiqone: jeg tror nettopp den innstillingen er veldig sunn jeg.

"Noen dager går det alright, noen dager går det helt allright...." :)

Skjult ID med pseudonym megselvja fr. 19 feb. 2010 23:41

Å finne svakheter hos oss selv er det vi er best til. Det jeg sikter til er kanskje uoppnåelig, men kanskje det er flott å sikte mot stjernene...

Skjult ID med pseudonym petita fr. 19 feb. 2010 23:44

@ TS, nøyaktig hva sikter du mot da?

Skjult ID med pseudonym ... fr. 19 feb. 2010 23:45

Jeg har mine feil, om jeg elsker meg selv går vel litt opp og ned, men jeg er uansett stolt av den personen er :-) Jeg er nok ikke like godt likt hos alle, men jeg er så vidt jeg vet ikke misslikt hos noen! Det henger vel litt sammen med respekten jeg har for meg selv, som jeg også har for andre;)

Skjult ID med pseudonym sunshine fr. 19 feb. 2010 23:47

Blir mer og mer glad i meg selv, aksepterer hvem jeg er, det gjør vel at personligheten kommer mer frem og at andre liker en bedre også. Det er en god ting ved å bli voksen. Jeg har det bra for tiden og merker at folk rundt meg smittes av det, får mange smil og det er hyggelig.

Jeg tror kanskje det er en myte at man absolutt må elske seg selv fullt og helt for å elske at annet menneske. Kjærlighet er jo energi som sendes frem og tilbake. Vi overfører og får overført, smittes av hverandre. Og så er det vanskelig å elske alle deler ved seg selv, hvis man skal vente til man gjør det kan man bli gammel, grå og dø ensom...

Skjult ID med pseudonym flow fr. 19 feb. 2010 23:51

Hm sunshine, kanskje du har rett, man trenger ikke å elske absolutt alle sider ved seg selv. Men man kommer langt med å akseptere at sånn er det :)

Skjult ID med pseudonym sukkerhøna fr. 19 feb. 2010 23:54

Ja,jeg er glad og fornøyd med meg selv.Glad for at jeg er lykkelig,kan le av meg selv for "dumme" ting jeg har gjort/sagt.Elske kroppen min fordi den faktisk fungerer helt utmerket! Jeg er stolt over å være kvinne.
Alle burde være glad i seg selv,og akseptere den man faktisk er.
Har møtt en del som har komplekser for bla. kroppen sin .Merker at de prøver på en måte å gå til angrep på andre for å finne "feil".Så er man ikke glad i seg selv,så kan man neppe klare å bli glad i noen andre.

Skjult ID med pseudonym gemini61 fr. 19 feb. 2010 23:56

Å være raus er jo en god egenskap. Kunsten er vel å rette den egenskapen innover, også.... ;-)

Skjult ID med pseudonym dansekoa fr. 19 feb. 2010 23:57

Kroppen tror på gjentakelser, så man burde kanskje stå i speilet og starte dagen med å si noen positive ord om seg :)

Skjult ID med pseudonym gråtass fr. 19 feb. 2010 23:58

@sunshine
Syns det du skriver her er veldig bra, men har en liten kommentar til det siste avsnittet ditt:
Jeg tror heller ikke man må elske seg fullt og helt for å elske et annet menneske. MEN; jeg tror hvis man er kommet dit at man er trygg på seg selv og elsker både de gode og dårlige sidene og aksepterer disse, samt er ydmyk for at man fortsatt kan utvikle seg som menneske, så tror jeg et kjærlighetsbånd har mye bedre forutsetninger for å bli sterkere og vare livet ut!! Men det fins ingen fasit!!
Jeg søker ihvertfall ei jente som elsker seg selv og er så trygg på seg selv at jeg ikke må løfte henne opp i hverdagen og for den minste ting som går imot... Det beste er hvis man er der at man utfyller hverandre på alle mulige måter - gir og tar ved å stå på nogenlunde samme plattform i livet!! :)

(mann 47 år fra Vestfold) lø. 20 feb. 2010 00:02 Privat melding

@petita

Det jeg mener er at vi skjuler våre følelser via latter. Vi ler bort ting. Men det er deilig å le med våre følelser.

@dansekoa

Det du sier er helt perfekt! Det vi manifesterer blir i kroppen. Man bør starte dagen slik. Dette er ikke noe halleluja greier, det er bare fakta om oss mennesker.

Skjult ID med pseudonym petita lø. 20 feb. 2010 00:13

latter er kanskje det som jeg elsker aller mest i livet, og alt/alle som får meg til å le har kapret en del av hjertet mitt :)
Vi kan skjule følelser gjennom latter ja, men samtidig kan latteren hjelpe oss med å få dem frem ;)

Skjult ID med pseudonym gråtass lø. 20 feb. 2010 00:14

Enig der Petita! Le følelsene fram er det beste jeg veit!! :))))))

(kvinne 33 år fra Oslo) lø. 20 feb. 2010 00:17 Privat melding

Jeg syntes jeg selv er fantastisk, elskverdig og enestående! Så ja, jeg elsker meg selv!
Og selvsagt kan jeg irritere meg selv over meg selv til de grader men slik er jo bare livet iblant men det er jo også bare sunt! om ikke så hadde jeg nok vært rimelig ufordragelig! :-P

Skjult ID med pseudonym megselvja lø. 20 feb. 2010 00:23

@petita

må svare deg en gang til:) Enig i det du sier. Latter er det beste som finnes, nesten:-) Latter er glede og tårer. Det er deilig å le av seg selv. Men man ler også av seg selv når man føler seg håpløs. Tingen er kanskje å få latteren til å vise oss hva vi føler. Men da må vi også lytte til hva den sier.

Skjult ID med pseudonym petita lø. 20 feb. 2010 00:27

for det meste sier den at jeg er glad :P Når den ikke gjør det, så foretrekker jeg fremdeles min gode venn latter fremfor tårer. Kall meg ung, kall meg egentlig hva du vil, men jeg ler fremdeles fremfor å gråte:) (selv om jeg setter pris på en real gråt også til tider)

Skjult ID med pseudonym Eventyrli lø. 20 feb. 2010 00:30

Du kunne ikke sagt det bedre Petita! Er så hjertens enig med deg og fikk attpåtil skryt av forsikringsmannen min (driver med sånn "koselig" vannlekkasje om dagen) om at jeg var den mest positive han snakket med og at jeg gjerne måtte ringe tilbake bare for å si hei på slutten av arbeidsdagen selv om jeg ikke hadde noe annet å melde til ham... og som jeg sa til ham: hvorfor skal jeg legge meg ned, hamre med hender og føtter i gulvet og skrike ut min frustrasjon til ham når jeg heller kan smile og være blid og tenke at det order seg jo snart og jeg får jo flunkende nytt kjøkken!:-)

MEN! Jeg kan hulke som et annet mehe men da skal det være mer galt enn en vannlekkasje på kjøkkenet - selv om det i seg selv kan skape mye frustrasjon :)

(kvinne 50 år fra Oslo) lø. 20 feb. 2010 00:33 Privat melding

Oooh, jeg lukter en potensiell date med forsikringsmannen her... ;-)

(kvinne 33 år fra Oslo) lø. 20 feb. 2010 00:35 Privat melding

Antigone:

Det er nok hans ønske men om det er mitt er en annen sak :-P
Når man må forklare i billedlig tekst at en kloakkfyllt oppvaskkum er helsefarlig så forsvinner plutselig noe av magien rimelig fort :-P

Skjult ID med pseudonym gråtass lø. 20 feb. 2010 00:35

Høres ut som to utrolig herlige og positive jenter dere to @petita og @eventyrli!! Litt meheer, masse latter og litt gråt på toppen er toppen!! Slike jenter vil gamle Norge ha!! :))

(kvinne 50 år fra Oslo) lø. 20 feb. 2010 00:38 Privat melding

For ikke å snakke om gamle griser. Nei unnskyld, jeg mener forsikringsmenn.

(kvinne 33 år fra Oslo) lø. 20 feb. 2010 00:42 Privat melding

forsikringsmenn er jo et eget slag - særlig innen skade :-P og gamle griser.. vel la meg ikke starte engang! :P (nei gråtass jeg mener ikke deg. jeg mener nemlig grisete grisete game griser av menn!)

(mann 52 år fra Akershus) lø. 20 feb. 2010 00:44 Privat melding

Å elske seg selv er vel å ta i .. Hatt mine stunder, men det er lettere å leve med seg selv med åra.. Mer selvinsikt og tryggere på tilværelsen er vel stikkordet her.
Vil helst elske en partner så får heller hun elske meg for den hun mener jeg er.. Å elske seg selv kan fort bære galt avsted. Å være tilfreds med den man er, hva man står for og hvordan man ser ut er vel et mer spiselig utrykk ;-) Men det spørs om man noensinne blir så tilfreds at det ikke er et forbedringspotensialet, føler ikke at jeg er helt i mål enn så lenge.. ;)

(mann 43 år fra Vestfold) lø. 20 feb. 2010 00:45 Privat melding

Skjønner deg Eventyrli! Jeg er bare "litt" grisete.. ikke gris-grisete gammal mann! Men bare grisemann! Litt purke rett og slett! ;-P

(kvinne 33 år fra Oslo) lø. 20 feb. 2010 00:47 Privat melding

trodde det var jeg som var purka og du som var grisen jeg :P

(mann 52 år fra Akershus) lø. 20 feb. 2010 00:47 Privat melding

Råne mener du ? hehe

(kvinne 33 år fra Oslo) lø. 20 feb. 2010 00:48 Privat melding

selvsagt C2meg!
men så smart som du er regnet jeg med at du visste at det var det jeg mente :-D

(mann 43 år fra Vestfold) lø. 20 feb. 2010 00:48 Privat melding

OK - eventyrlig!! Siste forsøk:
Du er ei heidundrandes purke og jeg er bare en rånete gråtass :P

(kvinne 33 år fra Oslo) lø. 20 feb. 2010 00:49 Privat melding

ooooh!!!

lurer på om jeg skal skilte som det på profilen min fremfor superdesperat jeger :-P

(mann 43 år fra Vestfold) lø. 20 feb. 2010 00:50 Privat melding

Eventyrli purke funker jo det også da!;)

(mann 52 år fra Akershus) lø. 20 feb. 2010 00:51 Privat melding

Selvsagt, men vi postet samtidig eller du et sekund før meg så jeg så ikke din mao. kommentaren min var ment til Tassen og hans kommentarer ;)

(kvinne 33 år fra Oslo) lø. 20 feb. 2010 00:52 Privat melding

"Ekstremt singel, verpesjuk og eventyrli purke - desperat lengtende etter et mannebein NÅ! Villig til å ta hva som helst og helst en rånete råne av en gris"!

(mann 42 år fra Vestfold) lø. 20 feb. 2010 00:53 Privat melding

Er det lov å si ja på et sånt spørsmål? Om jeg elsker meg selv liksom? Jeg vil i hvertfall si at i motsetning til før i livet, så er jeg nå veldig fornøyd med den jeg er og har blitt, både som menneske og reint sånn fysisk. Er ikke mye jeg kunne tenke meg å forandre på. Så enten har jeg bodd for lenge sammen med meg selv, eller kanskje jeg har senket kravene til meg selv? eller kanskje jeg rett og slett er blitt voksen, og innsett at det viktigste er at man kan legge seg om kvelden, klappe seg selv på skulderen, og si at dette har vært en bra dag som jeg har fått mye ut av, og jeg har gjort så godt jeg kan :)

Men, jeg er helt sikker på at man må akseptere seg selv fullt ut, før man kan slippe en annen inn i livet, og lære å elske den personen :) klok av skade? mmm basert på erfaring i hvertfall

Skjult ID med pseudonym petita lø. 20 feb. 2010 00:55

hehe takk for den gråtassen :) Føler meg ultrapositiv i dag jeg, så kanskje det bare er denne dagen :P

Skjult ID med pseudonym dansekoa lø. 20 feb. 2010 00:57

@megselvja:
Jeg har helt klart trua på den teorien der. Akkurat som at den som tror på lykken er lykkelig! :)

Skjult ID med pseudonym flow lø. 20 feb. 2010 01:01

Jeg tror at det er typisk amerikansk å elske seg selv uforbeholdent, og tilsvarende er det typisk norsk å være skeptisk til det samme :)

Skjult ID med pseudonym megselvja lø. 20 feb. 2010 01:09

Hellige er de enfoldige (eller noe slikt het det...). Vi tenker med ræva og ikke med hjertet. Det har jeg lært meg for ikke så lenge siden. Det er også noe som heter at tro kan flytte fjell... Det man tenker om seg selv blir man. Det er så lett å tro at "typisk norsk" er en unnskyldning for det vi er. Nei! For min del så skal jeg si positive tanker hver dag. (nå er jo jeg litt sprø også da... er litt åndelig og ser mye rart... men er allikevel en intelligent mann)

Skjult ID med pseudonym gråtass lø. 20 feb. 2010 01:14

@flow
Jeg er nok blitt mer amerikansk med tida og gidder ikke forholde meg til alltid hva jeg tror andre tenker om meg!! Jeg tenker positivt om meg selv, selvom jeg er den største skeptikeren og grubleren - med anlegg for å gå langt ned i melankolien!! En av mine kjepphester er derfor: balanse! Livet er en stor linedans hvor det er viktig å bli god til å stå støtt på lina!!

Skjult ID med pseudonym flow lø. 20 feb. 2010 01:18

Gråtass, tror det er en sunn innstilling. Befinner meg på samme planet selv. Vet jeg har forbedringspotensiale på mange områder, og er veldig fornøyd med å være i prosess. Mulig jeg ikke når mine "målsettinger", skitt au :)

Skjult ID med pseudonym megselvja lø. 20 feb. 2010 01:19

@gråtass

tenk hvis man står på enden av lina og gir hånden til seg selv for å komme trygt inn.

Skjult ID med pseudonym gråtass lø. 20 feb. 2010 01:30

Jeg holder ei krykke eller ei stang i hendene for å finne balansen og når jeg står på enden er jo livet slutt uansett, så det scenarioet vil jeg aldri komme ut for @megselvja!! :P

Skjult ID med pseudonym megselvja lø. 20 feb. 2010 01:42

@gråtass

Jeg kjente meg selv igjen i det du skrev. Jeg tenkte allikevel ikke på enden av livet. Linen (som selvsagt er livet) er en reise og da tenkte jeg at hvem andre enn deg selv ville være den beste til å ta i mot deg selv.

Skjult ID med pseudonym gråtass lø. 20 feb. 2010 10:01

Høres ut som vi er på bølgelengde i denne saken her da@ megselvja! *litt rim her også gitt!*

Enig med deg - er bare jeg selv som kan ta imot meg selv hvis balansen igjen skal gjenopprettes i livet. Andre kan fungere som støtte så vidt det er, men blir dårlig linedanser av det i lengden!! :)

Skjult ID med pseudonym petita lø. 20 feb. 2010 10:08

Liker å se hvordan disse kloke hodene reflekterer :) Mange fine tanker her. God morgen til dere :)

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) lø. 20 feb. 2010 11:20 Privat melding

Ja, jeg elsker meg selv :)
Men det betyr ikke at jeg alltid er like fornøyd med den jeg er av den grunn.
Jeg har gode og dårlige dager, og ser helt klart at jeg har ting jeg må jobb med for å bli et bedre menneske.
Men hadde jeg ikke hatt noe å strebe mot, så hadde jeg jo gått rundt og innbildt meg selv at jeg var "perfekt" :P
Og det ville jo gjort meg til en ufordragelig drittsekk som trodde at alt var på plass i livet, og at jeg kunne stå på stedet hvil fordi ikke hadde noe forbedringspotensiale :P

(kvinne 50 år fra Telemark) lø. 20 feb. 2010 12:05 Privat melding

Joda, har vært en lang vei å gå, men elsker meg selv ubetinget nå:)

(kvinne 43 år fra Sør-Trøndelag) lø. 20 feb. 2010 14:11 Privat melding

Det er jo mange teknikker man kan bruke for å få et bedre selvbilde. Jeg tenker blandt annet på "new age" kurs hvor det finnes mye spennende å lære. Hver mandag er det blant annet live-meditasjon på nettet med Morten Eriksen. Han har også en god del nyttig info. på nettsiden sin. Så kan man jo lese bøker og diverse. Problemet er vel at det kan bli litt mye når man først setter i gang? jeg vet ikke....alt med måte sier jeg...

(mann 43 år fra Oslo) lø. 20 feb. 2010 14:12 Privat melding

Nja, tja og sånt...
Jeg _liker_ meg selv, det får nesten holde.
Og som det er sagt litt lengre opp i tråden: ingenting er mere tiltrekkende enn noen som liker seg selv ;-D

(mann 45 år fra Vestfold) lø. 20 feb. 2010 16:14 Privat melding

Jeg liker meg godt slik jeg er, og som andre sier.. Det er tiltrekkende med de liker seg selv. ;-)

Skjult ID med pseudonym Sannkjhet lø. 20 feb. 2010 19:37

Hei megselvja! :)
Jeg tror at poenget ikke nødvendigvis ligger i at vi klarer å stå foran et speil å si til oss selv at vi elsker oss selv. Vi elsker ikke oss selv for det vi ser i speilet hvis det er snakk om sann kjhet. Det ville vært betinget kjærlighet til oss selv isåtilfellet, og det er vel ikke det du mente å søke svar på om jeg har oppfattet deg riktig…Men tror skjønner hva du mener ;) Jeg tror at vi må - føle at vi føler å elske oss selv. Ja, jeg tror at vi bør elske oss selv før vi kan elske andre-ellers så tror jeg at det uansett vil komme å bite oss selv i stumpen.. Det er ikke så lett å sette ord på det vi føler, selv om vi vet hva vi føler. Jeg kjenner egenkjærligheten i meg selv som en god følelse av glede i brystet om jeg skal korte det ned til d. En glede over at jeg er meg akkurat nå. Ubetinget nettopp fordi det ikke finnes noe fordi. Jeg er av den oppfatning av at kjærlighet ikke er noe andre kan gi deg, men at de kan hjelpe deg til å åpne å ta imot den skatt som ellerede ligger nedlagt i deg. Så din første kjærlighet, din første forelskelse, din første glede – er i deg selv. I dag kan det virke som at vi er arrogante, ufine og støtende dersom vi sier og mener at vi selv er flotte og fantastiske mennesker. Jeg tenker ikke nødvendigvis det. Mange prøver først å elske en annen før seg selv. Jeg er av den oppfatning at det da før eller siden vil by på problemer-nettopp fordi kjærlighet er så viktig o ønsket om å bli elsket så sterkt at man lett blir misfornøyd hvis din neste ikke elsker deg tilbake. Hvis du tenker at alt du møter er et speil av deg selv, så vil den manglende kjhet du evt mottar fra andre være et speilbilde på din manglende kjhet til deg selv. Jeg tenker at det mest logiske stedet å begynne for å elske o bli elsket er o begynne i seg selv. Men det vil vel ikke nødvendigvis bety at vi ikke ønsker å forbedre oss eller utvikle oss. Tror bare at vi må ha kjærligheten i oss selv i nået.

Skjult ID med pseudonym Sannkjhet lø. 20 feb. 2010 19:41

Videre tror jeg at hvis vi klarer å se på ulikheter og forskjelligheter som noe fargerikt og positivt så er det også lettere å faktisk sette pris på at jeg er nettopp meg fordi jeg har de erfaringer som bare jeg kan ha. Jo mer jeg er meg selv jo bedre o morsommere blir det hele. Jeget i meg vil jo gjerne oppleve og utfolde seg gjennom kjærlighet, skjønnhet og glede. Heller enn det motsatte. Så dess mer skjønnhet, kjærlighet og glede jeg har for mitt jeg, jo mer jeg ser på meg selv som skjønnhet, jo mer jeg elsker meg selv jo gladere blir mitt jeg. Når min egentlige natur og min sanne kjerne er i harmoni med til stadighet mer og flere fantastiske opplevelser så frydes min sjel. Som ubetinget kjærlighet i meg selv. Ubetinget-fordi det er uavhengig av ens pos/neg sider o uavhengig av ens valg o handlinger. Da tror jeg at jeg automatisk kan føle den samme kjærlighet, skjønnhet og glede i det rundt meg. Som eksempelvis i parforhold. Jeg tror at det er viktig å sette hverandre fri i et parforhold. For å unngå et kjærlighet/hat forhold hvor en føler både på kjhet o kjhetens motsetning antagonisme. Da forveksles kjhet med egobinding o et tvangsmessig behov for å klamre seg til partneren. Ifølge E Tolle er dette egoets substitutt for frelse. Etter min mening en kortvarig sådan. Tror det er viktig å akseptere hverandre for de man er, uten å stille krav til at den andre skal forandre seg. Men det kan synes vanskelig for meg dersom jeg ikke skulle elsket meg selv. Når jeg elsker meg selv så spiller det ikke noen rolle om min partner skulle forsvinne i tid og rom for å søke andre livserfaringer enn meg. Fordi jeg vil fortsatt ha kjærlighet, skjønnhet og glede i meg selv.

Skjult ID med pseudonym Sannkjhet lø. 20 feb. 2010 19:42

Så ja, jeg kan selfølgelig bare snakke ut ifra meg selv men Jeg vet det er flott å kunne godta meg selv som jeg er J Du sier jo at å elske er det fineste som finnes her på jord, så regner med at siden du uttaler deg om dette – tross alt føler eller har følt noe på det å elske ;) uansett på hvilken måte det måtte være… Det vil alltid være noen som elsker seg selv o ikke elsker andre, noen som ikke elsker seg selv men andre, noen som ikke elsker seg selv eller noen andre…men håper at flest mulig får mulighet til å oppleve det Jeg ser på som genuin sann kjærlighet- gjennom å først elske seg selv så andre.

Ro....Dypt i sjelen, bakenfor smerten, bakenfor livets forstyrrelser, finnes en stillhet uendelig og stor -et uendelig hav av ro som ingenting kan forstyrre; naturens egen ro, som overgår vår forstand. Det som vi søker med lidenskapelig lengsel, finner vi til slutt inni oss selv. R.M. Bucke. Tror jeg på!

Skjult ID med pseudonym go lø. 20 feb. 2010 19:49

@mannigata
Det bør være sånn, da hadde vi ikke så vanskelig å finne til hverandre, vet du.......

(mann 33 år fra Oslo) lø. 20 feb. 2010 21:08 Privat melding

Så lenge jeg evner å vise stor empati, omsorg og medfølelse for menneskene og dyrene som jeg opplever utgjør samfunnet rundt meg så vil jeg også vise meg selv det samme, samtidig er det noe jeg legger vekt på i min hverdag.
Jeg er glad i meg fordi jeg ofte evner å se de tingene som er fine rundt meg, som f.eks når jeg handler grønnsaker etter jobb og putter tomater oppi en sånn gjennomsiktig tynn grønnsakspose og en liten jente med smukk strekker seg for harde livet fra der hun sitter frempå og på toppen av handlevognen og putter en tomat i posen min og ser på meg og øynene lager bittesmå smilerynker...når jeg kommer hjem ser jeg små tommelavtrykk på tomaten, med andre ord hun anstrengte seg virkelig for at jeg skulle få tomaten min.

Den tomaten kan oversettes til kjærlighet, og jeg tror livet vil anstrenge seg for å gi meg avtrykk på kjærligheten så lenge jeg evner å se den og omfavne den, igjen som endel av min hverdag.

Skjult ID med pseudonym go lø. 20 feb. 2010 21:12

Jepp, jeg elsker meg sev

(kvinne 48 år fra Akershus) lø. 20 feb. 2010 21:26 Privat melding

Å godta seg selv på både godt og vondt er ikke sååå vanskelig, når en er i stand til å akseptere de følelsene en har i seg og de følelsene som stadig kommer og går...bare å prøve. Good luck :-)

Skjult ID med pseudonym ceci lø. 20 feb. 2010 21:35

Jeg må si at det har tatt meg lang tid å si at ja, jeg elsker meg selv. For den jeg er for meg selv og for den jeg er for andre.
Vet ikke om det er noen her som har lest boken " Den niende innsikt"?
Den tar for seg det å møte seg selv på det personlige plan, også i møte med andre mennesker.
Alle vi møter har en betydning for oss i vår reise igjennom livet...
Når vi vet hva vår personlige oppgave er, øker strømmen av meningsfylte sammentreff, og vi ledes mot våre mål. Først har vi et spørsmål, deretter leder drømmer, dagdrømmer og intuisjoner oss i retning av svarene, som vanligvis formidles synkronistisk via et annet menneskes visdom.

(mann 33 år fra Oslo) lø. 20 feb. 2010 22:35 Privat melding

Howard Cosell forteller Muhammad Ali hvorfor han kan elske seg selv.

http://www.youtube.com/watch?v=ZsK8QU-EAWo&feature=related

Skjult ID med pseudonym Sannkjhet sø. 21 feb. 2010 01:49

@SteinR
Ren undring;
Jeg synes også det er vesentlig å kunne evne å "se" de tingene som er fine rundt seg, noe som jo er meget individuelt. Men tror du det er mulig å motta disse avtrykkene som du kaller kjærlighet-(på en følt o sann måte med kjhet) dersom du ikke hadde hatt kjhet til o i deg selv? For helt hypotetisk tenkt-dersom alle de fine tingene som du snakker om som er fine for deg, skulle fordufte, eller du en dag av en eller annen årsak ikke kan se disse fine ting...ville du allikevel da vært glad i deg selv?

Empati, omsorg o medfølelse for omverdenen vil jeg se på som sunne, viktige verdier o inneha. Jeg er av den oppfatning av at mennesker som Ikke har empati, omsorg o medfølelse for seg selv også vil komme til kort også hva d gjelder å yte dette genuint for andre medmennesker. Her sier du at Sålenge du klarer å vise det for andre så vil du også vise deg selv det samme. Hva hvis du igjen rent hypotetisk da ikke hadde hatt mul til å vise dette til noen, ville du hel ikke kunne evne å vise deg selv det da?Å evne å kunne øyne o omfavne kjheten i livets o hverdagens små enkle gleder-d være seg via mennesker, dyr, tomater eller annen natur synes meget sentralt...disse små gleder gjør livet enda rikere. Så at du klarer å møte kjhet i de små enkle gleder ser jeg på som pos for deg o din sjel. Ingen tvil om at de beriker livet tenker jeg. Dersom dette er en følt kjhet o glede i deg så ville jeg hel tenke at d er du som anstrenger deg for å se o føle den :) For meg så ville jeg tenke at dersom jeg ikke hadde hatt den grunnleggende gode glade kj følelsen til meg selv, i meg selv så ville jeg 'Kun elsket meg selv betinget. Fordi jeg er et godt menneske, fordi jeg er deilig i senga, fordi jeg klarer å se det vakre i naturen, fordi, fordi...og fordi. Sier ikke at det trenger å være negativt, men det er bare ikke sann kjhet i mine øyne, så lenge den er betinget.