Alle innlegg Sukkerforum

Fordommer?

Vis siste innlegg
(kvinne 49 år fra Oslo) ma. 22 feb. 2010 21:56 Privat melding

Denne historien finner sted på et annet nettsted, som jeg ikke kan nevne ved navn her. Jeg har så vidt vært innom og laget meg en profil. Den har ikke bilde, ingen beskrivelse av meg overhodet, bare kjønn, alder høyde, kroppsbygning og hvor jeg bor. Dere skjønner pakka. Umiddelbart begynner det å renne inn meldinger - altså en helt annen stil enn her på Sukker. Her inne svarer jeg på alt, men på dette stedet skjønner jeg kjapt at det kan jeg bare glemme; det er alt for mye.

Uansett, jeg får plutselig et LANGT brev. Det er såpasse langt og gjennomtenkt at jeg med 99,99% sikkerhet kan si at det er et standardbrev som ikke er forfattet spesielt til meg. Og hvorfor skulle det være det? Jeg er jo en "nobody" uten tekst og bilde. Det kommer fra en pen mann på min egen alder som sitter i rullestol og som presenterer dette som en utfordrin, som det jo kan være.

Jeg tenker at jeg ikke vil være en av de sikkert mange som ikke gidder å svare på dette lange brevet hans, så jeg skriver et langt svar tilbake hvor jeg er helt åpen og ærlig om at det at han ikke kan gå er en utfordring for meg, spesielt med tanke på mine kjæreste fritidsaktiviteter av ymse slag - turer i skogen, vanskelig tilgjengelige hytter osv. Jeg avslutter med å si at jeg gjerne skriver mer, men at jeg er skeptisk.

Og så får jeg svar (gjengitt nedenfor) fulgt av at han blokkerer meg, og jeg lurer bare på - hvem er det som er fordomsfull her? Jeg er skikkelig opprørt og lei meg, men får jo ikke svart ham, så velger å lufte frustrasjonen her istedet.

Skjult ID med pseudonym Antigone ma. 22 feb. 2010 21:56

Regnet med at du var fordumsfull, usikker på deg selv og dømmende.

Er ikke vanskelig å skjønne at du har funnet på flere ting, for å såre meg og at du ikke vil bli kjent med meg.

Skjønner jo at du svarte meg, kun for å gi meg falske forhåpninger og vond mot meg.

For håpe at du synes det var godt.Men, takk for at du har lært meg at jeg kommer lengst med å være uærlig og falsk.

(kvinne 33 år fra Oslo) ma. 22 feb. 2010 22:05 Privat melding

Jeg regelrett bare rister på hodet her jeg sitter og tenker mitt om denne karen som jeg også antar har et ferdigskrevet brev han sender til nye profiler på dette andre stedet hvor du har opprettet profil.

Mennesker overrasker meg til stadighet over sin umodenhet, sin måte å uttrykke seg på i.e. det svaret du fikk og samt navnekalling i negativ forstand - til og med uten å ikke engang kjenne vedkommende i det hele tatt. Jeg begynner å lure på om det er den såkalte stoltheten deres som har fått seg et slag og som dermed fører til at de lar dette gå utover oss andre ved å sende ufinheter og ren drittslenging. Jeg ble etter å ha sendt et avslag kalt for en "Overfladisk selvgod gås" pga profilen min og deretter blokkert. Jeg rister bare på hodet jeg og lurer på hvordan det er mulig å uttrykke seg på en slik måte overfor mennesker man ikke kjenner og ikke takle et ærlig avslag.

Skjult ID med pseudonym Salander ma. 22 feb. 2010 22:09

Jeg veit da faen... jeg er selv "funksjonshemmet" med ADHD og jeg kunne faktisk ikke tenke meg å være sammen med en med ADHD og jeg skjønner de som ikke vil være sammen med meg pga ADHD. Og når det gjelder en i rullestol, kunne jeg kanskje tenkt meg å ha sex med han hvis han ellers er kjekk og grei, men jeg er nok såpass fordomsfull at jeg ikke umiddelbart kunne tenke meg et ekteskap. Da måtte jeg virkelig ha vært glad i han. Da jeg var 14 år så jeg en gutt i rullestol som jeg ble momentant forelsket i. Sånt hender jo. Samtidig er jo livet slik at hvis man finner den perfekte, så er det jo ikke noen garanti for at han ikke havner i rullestol, ikke får slag, MS, parkinson eller ett eller annet annet ufyselig, så den mannen du elsket så inderlig sitter der og sikler som en grønnsak og du må skifte bleie på han. Hva da? Skal man gå i fra han?

(kvinne 32 år fra Oslo) ma. 22 feb. 2010 22:11 Privat melding

Ikke bry deg antigone. Mest sannsynlig har han erfaring med å få avslag og så bare setter han deg automatisk i denne kategorien.
På meg virker du som en flott og reflektert dame, og slike tilbakemeldinger er vonde å få fordi man blir totalt misforstått mht hva man egentlig mente

Skjult ID med pseudonym sunway77 ma. 22 feb. 2010 22:12

ligner veldig på en annen som vanker her inne og,veldig ubehagelig og frekk når han blir avvist,på selv høflige avslag...

(kvinne 49 år fra Oslo) ma. 22 feb. 2010 22:16 Privat melding

Per, hvis du seriøst mener det ikke finnes modne damer her inne, så vær snill og utdyp det med argumenter eller i det minste stå fram med hvem du er. Hvis det ikke er seriøst ment, finn deg en annen tråd å si det i.

Sunway77, har akkurat fått melding fra to andre jenter som ikke er superbrukere og ikke kan skrive her men som åpenbart har vært ute for samme fyren. Det hjelper jo litt at det ikke bare er meg han behandler på den måten :-)

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 22 feb. 2010 22:16

Har sett ei jente her som er lam fra nakken og ned og som skriver at hun blant annet liker å dra på fisketur. Fanden vet hvordan, men det er utrolig hvordan man kan tilpasse seg dersom man har en positiv innstilling og ikke oser bitterhet.

(mann 43 år fra Vestfold) ma. 22 feb. 2010 22:16 Privat melding

@Antigone
Jeg kan forsikre deg om at denne gangen er det ikke jeg som er fordomsfull. Høres ut som en kar som har rota det til litt i toppen gitt! ;-P Stakkars mann...! Det var ikke big one som sendte deg brev.

(kvinne 49 år fra Oslo) ma. 22 feb. 2010 22:18 Privat melding

Tassen, riktignok er du midlertidig satt en smule ut av bevegelse, men jeg har aldri mistenkt deg for å stå bak all den bitterheten han greide å legge for dagen i løpet av noen få linjer :-)

(kvinne 50 år fra Telemark) ma. 22 feb. 2010 22:20 Privat melding

Dette her tyder jo helt klart på en person som ikke har forsonet seg med sitt liv og sin skjebne. Det i seg selv burde være nok til å skygge unna uansett "lyte" for vi har vel alle våre ting vi må forsones med. Ellers er det jo trist at mange funksjonshemmede faller utenfor vanlig sjekkemarked, men det finnes jo egne nettsteder som dating4disabled. Jeg tror det med funksjonshemming bare er viktig i begynnelsen av et forhold. Hvis man fortsetter så fremstår personen bak som mye viktigere.

(kvinne 50 år fra Telemark) ma. 22 feb. 2010 22:23 Privat melding

Godt sagt, @zoid77 :-) Og bitterhet nytter det ikke å dynke seg i, det er direkte selvplageri, for ingenting blir bedre av det. Livet ER ikke rettferdig, heldigvis.

Skjult ID med pseudonym dr. ma. 22 feb. 2010 22:23

Du skal ikke dømme andre!

Du har selv valgt å være her!

Han syntes vel at du var pen på bildet ditt, da!
Pent av deg at du avsluttet med å skrive,at du hadde lyst til å skrive mere da.4
Mitt tips til deg;
Ikke se begrensningene, men utfordringene!

(kvinne 49 år fra Oslo) ma. 22 feb. 2010 22:31 Privat melding

Mrs Wright: Enig med deg (som jeg ofte er, uten at jeg kanskje har nevnt det før). Har jo ikke gjengitt mitt brev til ham her, men jeg mente det faktisk ikke som et regelrett avslag engang. Var bare helt åpen om at det var en (for meg) ny utfordring; og at jeg var skeptisk.

Jeg utfordrer forskjellie fordommer eller mønstre hos meg selv hele tiden når jeg skriver med og treffer menn her på Sukker, og prøver bare så godt jeg kan å være åpen og ærlig om hva jeg ser etter og hvorfor jeg er usikker på de jeg er usikker på.

Dr.: Har du i det hele tatt lest det jeg skrev?

(kvinne 33 år fra Oslo) ma. 22 feb. 2010 22:36 Privat melding

Jeg har selv sittet i rullestol pga at jeg var lam fra livet og ned og jeg kan ikke for mitt bare liv forstå meg på slike svar som det Antigone mottok. Og som Mrs.Wright skriver er dette tydeligvis "en person som ikke har forsonet seg med sitt liv og sin skjebne" og dermed lar sin bitterhet gå utover andre totalt uskyldige mennesker som ikke har gjort annet enn å være ærlig - noe samtlige verdsetter.

Hadde jeg fortsatt sittet i rullestol hadde dette nok lagt en del dempere på min sjekking men likevel - jeg har det hver dag i bakhodet at det som skjedde meg kan skje igjen og lever dermed hver dag med enorm glede da jeg i 5 år jobbet knallhardt for å lære å gå og snakke igjen. Og jeg var mye redd i den tiden noe som førte til masse tårer og en god del sutring om du spør mine nærmeste men jeg lot det aldri gå utover andre - det gikk heller utover veggene i treningssalen som fikk slengt en del håndmanualer i seg som laget store hull i gipsveggene.(...)

Hver dag består stort sett av utfordringer av diverse slag for samtlige men gjør det beste ut av dagen og du legger deg da med et stort smil om munnen :-)

(kvinne 49 år fra Oslo) ma. 22 feb. 2010 22:47 Privat melding

Per: Han har sikkert en grunn til å svare meg slik han gjør, og du har sikkert en grunn eller flere til din egen bitterhet. Men i all anstendighets navn, jeg er ikke noen av disse grunnene.

(mann 43 år fra Vestfold) ma. 22 feb. 2010 22:48 Privat melding

@Eventyrli
Jeg er beundret over din beskrivelse av hvordan du har kjempet deg tilbake. Det viser noen helt vanvittige menneskelige egenskaper og livslyst. Fatter ikke for mitt bare liv at ikke en real mann har varma opp dyna skikkelig for deg.. :P Men skjønner at du som mange av oss andre går den ekstra veien for å finne den ultimate mannen!

(kvinne 50 år fra Telemark) ma. 22 feb. 2010 22:53 Privat melding

Jeg beundrer deg, Eventyrli, bøyer meg i støvet!!! :-D

Og Antigone - takk skal du ha og det samme til deg!! Du er en flott dame på mange måter :-)

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 22 feb. 2010 22:54

@per
Hvem som er bitter her...? Aner jeg litt singling i glasshuset...?

Skjult ID med pseudonym Nettfeber ma. 22 feb. 2010 22:54

Oppretter du en ny profil er det et kjempe rush i starten... Det er det for de fleste på sukker også :-)

Skjult ID med pseudonym .dr. ma. 22 feb. 2010 22:54

Gå inn i deg selv!
Tenk litt på hva du sprer her på dette fora!
Les, og lær:o)

(kvinne 49 år fra Oslo) ma. 22 feb. 2010 22:55 Privat melding

Per: Jeg er ikke bitter. Jeg er lei meg og opprørt over å bli misforstått når jeg prøver å gi et anstendig, men åpent og ærlig svar.

Hvis du har opplevd det samme, har du min sympati. Jeg ber deg bare om å ikke ta det ut over meg, for det er tross alt ikke jeg som har gitt deg dårlige opplevelser.

Skjult ID med pseudonym Nettfeber ma. 22 feb. 2010 23:04

Mye sårhet og ømme tær her synes jeg.. Man MÅ IKKE ta innholdet i en mail fra noen personlig når de umulig kan vite hvem du er å hva du står for.. Om man blir fornærmet av noen som skriver noe til deg som "ukjent" har du tapt. BIG TIME
Det burde egentlig vært obligatorisk med et kurs i does and donts på nettsjekketjenester..
Å ta noe fra ukjente som en personlig hets er farlig.. Ser av å til antydninger til det på forumet også.. ;o)

Viktig å heve seg over det å legge det bak seg.. ikke lett, men nødvendig :-)

(kvinne 49 år fra Oslo) ma. 22 feb. 2010 23:07 Privat melding

Per: Det er en viss forskjell. Jeg startet denne tråden, og jeg snakker om en helt konkret person som så vidt jeg vet ikke er deg. Du tråkker inn med generelle betraktninger om hvor kjipe damene her inne er. Du står ikke fram med hvem du er, du gir ingen konkrete eksempler, ingen argumenter. Jeg lar bare mine opplevelser gå ut over deg i den grad du velger å ta det jeg sier personlig, selv om det ikke handler om deg. Fordi jeg snakker om én person. Mens du snakker om damer her inne generelt.Du gir uttrykk for generell misnøye, og så sletter du postene dine etterpå.

(kvinne 33 år fra Oslo) ma. 22 feb. 2010 23:08 Privat melding

Gråtassen/Mrs.Wright:

Det er i de mest tunge stunder at man blir kjent med styrken man innehar - kall det den psykiske styrken. Noen makter ikke å se mulighetene mens andre kommer ikke frem til dem fort nok. Jeg er av sistnevnte og det er jeg ekstremt glad for :-)

Når jeg ser tilbake på de årene som har gått kan jeg knapt skjønne selv den enorme innsatsen, de psykiske og fysiske anstrengelsene, og viljestyrken og livslysten jeg innehadde da det stod på som verst og jeg hverken kunne prate eller gå. Men som en av mine mange behandlere har fortalt meg: " Jeg har aldri sett andre med slike skader du har som ikke ligger neddopet og trygdet. Du har en vilje av stål, mot som en okse og stahet som et esel - du skulle være trygdet men pokker heller du jobber jo 130%!".

Viljen er med andre ord et enormt verktøy som ofte kan sitte langt inne men lager man delmål så når man til slutt det store resultatet.
Man klarer som oftest det man selv setter som mål så lenge de er realistiske og oppnåelige selv om det koster blod, svette og tårer :-)

Skjult ID med pseudonym hallaballa ma. 22 feb. 2010 23:09

Denne Per er nok kun inne på forumet for å gjøre kvalm...........................

(mann 51 år fra Oslo) ma. 22 feb. 2010 23:15 Privat melding

Det kan jo tenkes at Per er inne på andre nettsteder og sender lange standardbrev til nye brukere...

(kvinne 49 år fra Oslo) ma. 22 feb. 2010 23:16 Privat melding

Eventyrli: Du imponerer, som tidligere nevnt. Tror du er mye sterkere enn jeg er, eller ville vært i en sånn situasjon. Heldig er den mannen som kaprer deg til slutt - bare han er sterk nok ;-)

(kvinne 49 år fra Oslo) ma. 22 feb. 2010 23:18 Privat melding

Kit: Tanken har slått meg. Men skulle det så være at dette er én og samme person, så har jeg i det minste fått anledning til å fortelle ham hva jeg syntes likevel, og da er jeg happy :-)

Skjult ID med pseudonym Nettfeber ma. 22 feb. 2010 23:22

Smarteste er vel å ignorere "ufine" henvendelser å la være å svare. Om han ville provosere deg vet han at han lyktes med det.

(mann 37 år fra Vestfold) ti. 23 feb. 2010 00:30 Privat melding

Antigone: først og fremst må jeg si at såvidt jeg har forstått så gjorde ikke du noe galt! Jeg sitter selv i rullestol og skjønner opplegget. Jeg må vel innrømme at jeg hadde blitt mer nærvøs hvis ei dame ikke hadde vært litt skeptisk når hun sendte det første brevet, men det er fint at noen er tøffe nok til å ta det skrittet og svare. At du får et så uhøffelig og lite respektfullt svar er vel et tegn på at vedkommende er på det stedet bare for å lage "bråk" eller kanskje enda værre at han ble så nærvøs at når han endelig fikk et svar så ble han redd for å svare seriøst tilbake!

Og ja, det gjelder å se mulighetene her i livet! Som noen nevner, hvorfor skulle det være problem å dra på fisketur! Det finnes tilgjenglige fiskesteder rundt omkring! Du kan finne forskjellige båter som man faktisk kan kjøre ombord med rullestol! Eller man kan jo hoppe ut av stolen! Det finnes terreng gående rullestoler så det er fullt mulig å dra på tur i skog og mark hvis man har den interessen! Problemet er at folk som ikke omgåes folk med funksjonsnedsettelser vet ikke om mulighetene og ser stort sett bare begrensninge! Og her kommer et lite poeng, at som rullestol bruker så kan du nesten ikke forlange at alle andre skal vite om alle mulighetene som finnes! Desverre så lever vi i et samfunn som har skjullt de funksjonshemmede alt for lenge! Heldigvis så begynner vi å syns mer i det daglige og kan kanskje få avlivet noen av fordommene som har opp arbeidet seg igjennom tiden!

En viktig ting å huske på her er at funksjonshemmede er ikke noe bedre de heller, de har vel så mange fordommer som alle andre, vi er alle et resultat av det samfunnet vi vokser opp! Det fine med fordommer er at det er mulig å gjøre noe med dem! Man kan utfordre dem!

Nå er det på høy tid å ta kvelden her, for jeg skal på jobb i morgen (Sitter faktisk i rullestol og er i 100% jobb og vel så det, selv folk som jobber med funksjonshemmede har noen ganger vanskelig for å innse det)

Antigone: Jeg håper ikke han ene rullestol brukeren som du har vært i kontakt med skremte deg alt for mye. Jeg håper og tror ikke han er representativ for oss alle, men selvsagt så finnes det noen tullinger av oss også! ikke meg selvsagt :)

Skjult ID ti. 23 feb. 2010 00:43

Har vært borti han fyren jeg og! Og vi er ikke alene heller dessverre. Han har vært nevnt her på forumet før også...

(kvinne 49 år fra Oslo) ti. 23 feb. 2010 00:44 Privat melding

Chairman2s: Takk for hyggelig tilbakemelding, og ingen fare - jeg vet at denne fyren ikke er representativ for rullestolbukere eller funksjonshemmede mer generelt :-)

Skjult ID med pseudonym Nifsenella ti. 23 feb. 2010 08:59

Høres ut som en som er på de fleste nettsteder.Han har bilde overalt hvs det er han samme,noe jeg tror.Har hørt damer bli utsatt for han flere steder.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ti. 23 feb. 2010 09:55

Jeg kunne tenke med å være med en uke i ditt liv, SteinR. Og det hadde vært morsomt å fått deg en uke inn i mitt... Litt sånn wife swop-aktig... For jeg kjenner igjen så lite av den virkeligheten du beskriver. Det betyr ikke at jeg ikke tror din virkelighet er reell nok, bare at det finnes flere virkeligheter...

Men om du kan være en liten motvekt til all forakten og drittsnakket som du beskriver på vorspiel, så har du jo en viktig rolle å fylle.

Skjult ID med pseudonym Mja.. ti. 23 feb. 2010 10:15

Og der puttet noen en femmer på SteinR igjen...... *gjesp*

(mann 35 år fra Rogaland) ti. 23 feb. 2010 13:08 Privat melding

Som rullestolbruker selv så har jeg vært borti veldig mange funksjonshemmede som er bitre og som går i forsvarsmodus om de får avslag. Mulig han følte du gnidde det inn med å påpeke at du liker å gå tur på fjellet, hva vet jeg? Jeg personlig hadde foretrukket et ærlig svar, som du ga, enn noe høfflig svada.

Skjult ID ti. 23 feb. 2010 13:21

Jeg hadde skrevet i profilen min at jeg kun ønsket kontakt med de som bodde i nærheten. Det gjorde ikke denne personen.Jeg fikk identisk svar som TS, så det var nok ikke det med fjellturer som gjorde utslaget... . Antakelig et bevisst forsøk på å gi meg dårlig samvittighet og ødelegge dagen min. Jeg har også sittet på utsiden på grunn av handicap over mange år, så jeg skrev et langt og hyggelig brev om det. Fikk et slag i trynet tilbake. Men har jo siden skjønt at det er noe denne typen driver med, overfor alle jenter og uansett grunn.

(kvinne 50 år fra Telemark) ti. 23 feb. 2010 14:52 Privat melding

Jeg bøyer meg igjen i støvet for både eventyrli og chairman!! Jeg får helt klump i halsen! Eventyrli, det med å ikke kunne få løsninger fort nok skal jeg prøve å gjøre til mitt nye motto :)

(mann 35 år fra Rogaland) ti. 23 feb. 2010 15:04 Privat melding

Som sagt, det er mange bitre folk der ute. Da jeg var yngre så var jeg med på flere treff arangert av NHF, hvor jeg traff mange slike. Bestemte meg for å aldri bli slik, og heller ta motgang som en utfordring.

Anyway; tilbake til tema. Det er ingen som ikke har fordommer for noe.

(kvinne 50 år fra Telemark) ti. 23 feb. 2010 15:19 Privat melding

Fordommer er vel bare et annet ord for generaliseringer? Vi sorterer alltid persepsjoner i kategorier, ellers kan vi vel ikke håndtere all informasjon. Klart jeg selv har fordommer - jeg må ærlig talt innrømme at etter to veldig skremmende forhold med utlendinger, tør jeg ikke gå inn i et nytt forhold med en ny utlending, selv om han ene antageligvis var psykopat. Og en gang ble jeg beglodd av en mann med skitne bukser - det var nok for meg å kategorisere han som ufyselig. Ja, som @handervetu er inne på - vi er vel først og fremst skeptiske, men likevel har vi ikke et stengt sinn. Når man blir kjent med personen bak det ytre, så er vi jo villige til å slippe fordommene - hvis det tjener seg.

NHF er vel Norges Handicapforbund?

(mann 35 år fra Rogaland) ti. 23 feb. 2010 15:52 Privat melding

NHF er Norges Handicapforbund ja.
Mrs_Wright formulerte det jeg mente litt bedre enn det jeg klarte. Ingen er helt upåvirkelige handervetu.

Skjult ID med pseudonym frøkna ti. 23 feb. 2010 17:04

Vi har jo egentlig ingen garanti for at de vi sender meldinger til forstår oss slik vi ønsker å bli forstått. Særlig ikke i de tilfellene der vi sender en melding som ikke bare er positiv, men også litt utfordrende og med en snev av avvisning.

Vi kommer i kontakt med mennesker vi overhode ikke vet hvordan er, hvordan de ser på seg selv og hvordan de tolker omverden.
Jeg har også opplevd at ting jeg sier/skriver til mennesker jeg ikke kjenner og som er sagt/skrevet i beste mening fra min side, blir tolket på verst mulig måte fra den andre. Det er forvirrende og rart... og av og til litt sårt å bli så negativt feiltolket når jeg egentlig mente det godt.

Det er godt mulig at denne mannen er en gjenganger i forhold til å sende sinte svar til de han opplever avviser seg, men det er også en grei lærdom å ta med seg, at selv om man mener vel, så trenger det ikke bety det samme som at mottakeren opplever det som velmenende.

Jeg tar i hvertfall slike opplevelser til meg. Jeg skjønner at jeg har såret, eller utfordret noen på en dum måte, selv om jeg egentlig mente vel. Jeg tar det til meg, og ser at her var det noe jeg ikke helt forstod, og at jeg såret noen helt unødig innen et eller annet tema.

Men for meg har det vært verdifull lærdom at jeg faktisk kan sårenoen selv om jeg mener vel og selv om jeg ikke helt skjønner på hvilken måte jeg såret.
Andres opplevelse av kommunikasjonen er vel så viktig som min egen. Og via nettdating der ingen kjenner hverandre eller har filla peiling på hvem den andre er, så kan slik feiltolkning av hverandres ord forekomme ganske så ofte tror jeg.
:-)

(mann 37 år fra Vestfold) ti. 23 feb. 2010 22:53 Privat melding

Fordommer henger ofte sammen med uvitenhet. Så hvis man bare tar seg litt tid og lærer litt om det man har fordommer i mot så hadde nok verden blitt et bedre sted, men det er ikke gjort i en håndvending akkurat!

Azaroth: det er nok desverre ganske vanlig det du har opplevd, å treffe bitre personer. Det er kanskje ikke så rart sånn som samfunnet har behandlet dem opp igjennom! Når man vokser opp og alle syns synd på deg, og det forventes ikke noe av deg så er det kanskje ikke rart at man blir litt rar. Heldigvis så har samfunnet endret seg, men man skal ikke så langt tilbake i tid. Bare det at jeg skulle få elektrisk rullestol måtte faktisk helt opp i spørretimen i stortinget. Nå ble jeg jo Norges yngste(4år) også da, som fikk elektrisk rullestol. De mente at jeg kunne bli trillet i barnevogn ihvertfall til jeg begynnte på skolen så kunne man ta det opp til vurdering da. Hvor mye er det barn lærer når de er i den alderen når man ute å utforsker verden? En god del! Og når man blir litt eldre så vil de gjerne sende deg på en skole sammen med andre funksjonshemmede for det er praktisk for dem! Hvordan kan man bli en del av samfunnet da? Hvis det hele tiden skal være "de der" som må ha spesial behandling. Takk og pris for at ting går fremover og jeg tror at en del fordommer vil forsvinne og mest sannsynlig vil like mange komme til. Så får vi bare håpe at fordommene mot rullestoler osv. er en av de som forsvinner...

Dating4disabled blir vel nesten som å gå på dating4redheads hehe Nå har jo jeg rødt hår da så det er kanskje noe...

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 23 feb. 2010 23:31

Hehe, chariman2, selvironi er en bra egenskap. Hatten av for innsiktsfull påminnelse.

Synes antigone svarte fint jeg, så kanskje rullestolbrukeren forskutterte nederlaget og faktisk ikke leste hva du skrev?
Han kunne jo bruke muligheten - at de kunne skrive - til å formidle hvordan livet som rullestolbruker artet seg. Jeg har stor tro på at noen personligheter mer enn opveier et handicap.

Jeg så nylig bryllupsbilde i avisen av en jente jeg gikk på skole med som barn, hun er rullestolbruker fordi hun er født med kun ett halvt ben. Dette er ekteskap nr 2, hun forlot han første, og hun har barn både med eksen og han nye.
Begge mennene har vært funksjonsfriske. Nåværende mann møtte hun på nettet for noen år siden.
Det får meg til å tenke; hun er alenemor (med de begrensninger det fører med seg mht geografisk nedslagsfelt) og handicappet, men det har tydeligvis ikke vært noen hindring. Så kanskje vi er flere som bør revurdere våre begrensninger...

(mann 37 år fra Vestfold) on. 24 feb. 2010 00:05 Privat melding

vibe: Selvironi? jeg? det har jeg aldri hørt før :) hehe. Hvis man ikke har selvironi så tror jeg livet blir fort litt kjedelig og vanskelig.

Det finnes ingen begresninger, bare muligheter!

"Alt går, det er bare måten det skal gå på som er problemet" brukte jeg ofte som en kommentar før. Utrolig teit motto med tanke på at jeg aldri har gått et skritt i mitt liv, men det funker!

(mann 35 år fra Rogaland) on. 24 feb. 2010 10:00 Privat melding

Jeg fikk elektrisk rullestol da jeg gikk i barnehagen, mulig jeg har deg å takke for det da chairman.:)

Skjult ID on. 24 feb. 2010 10:09

denn fyren i rullestol har jeg og et par venninner vært "utsatt" for.det er det samme brevet han sender til alle.helt likt.han har blokkert oss alle 3 etter vi da ga ham et høflig avslag.(uten at vi hadde noe anelse om at han hadde kontaktet oss nesten samtidig)
virker som at denne fyren bare sender ut samme brev til mange jenter.men blir da gjennomskuet i ,måten han formulerer brevet på.
har ingeting imot at han sitter i rullestol.men er jo måten han er på som byr meg imot.skriver jo faktisk at vi jenter ikke vil angre et sekund hvis vi treffer ham... æsj..!

(kvinne 50 år fra Telemark) on. 24 feb. 2010 12:19 Privat melding

Vi kan med denne diskusjonen konkludere at drittsekker finnes i alle former og framtoninger, de finnes til og med tidvis i rullestol ;)

(mann 37 år fra Vestfold) on. 24 feb. 2010 19:35 Privat melding

mrs_wright: det er vel bare et bevis på at vi er som alle andre (ikke jeg da selvsagt)