Alle innlegg Sukkerforum

Sjakktrekk å ringes før første møte?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym iPhone to. 25 feb. 2010 14:28

Tenkte jeg skulle "lodde stemningen" litt og høre hva slags erfaringer folk har med det å ringe hverandre og snakke en del før man møtes første gang? Fordel eller ulempe?
Jeg tenker at det kan være lurt å ha hørt stemmen til den andre, måten h*n formulerer seg osv., og kanskje man får en 'forsmak' på kjemien også? Hva mener dere?

Skjult ID med pseudonym nigella to. 25 feb. 2010 14:29

Jeg syns det er en klar fordel :)

Skjult ID med pseudonym snikkerboa to. 25 feb. 2010 14:32

Viktig med den obligatoriske tlf. samtalen før en date.. Er et must at dama har en hot tlf. stemme:)
Så jeg er enig me deg TS, syns det er en klar fordel.

Skjult ID med pseudonym jamie to. 25 feb. 2010 14:33

Tjaaa. Litt spenning før første møte kan jo alltids trigge litt ekstra på daten! :) Derfor sier jeg nei!

Skjult ID med pseudonym mm to. 25 feb. 2010 14:34

For meg er det egentlig uaktuelt å møte noen jeg ikke har snakket med på telefon først. Det sier meg veldig mye å høre stemmen og hvordan han uttrykker seg, tror jeg på den måten har unngått et par helt håpløse dater.

Skjult ID med pseudonym snuppa to. 25 feb. 2010 14:37

Jeg ville nok hørt stemmen og måten vedkommende ordla seg på.

Skjult ID med pseudonym jamie to. 25 feb. 2010 14:37

Hvis damene tror jeg er så håpløs at stemmen skal utgjøre forskjellen, kan det være det samme. Jeg er verken for eller imot!

Skjult ID med pseudonym jamie to. 25 feb. 2010 14:45

Jeg kan kanskje legge inn en link til stemmen min i albumet mitt, så slipper andre date meg som misliker min fløyelsmyke stemme. Syns faktisk det var en god idé!

Skjult ID med pseudonym Atreju73 to. 25 feb. 2010 14:46

For meg tilfører det ikke spesielt mye. Det er ikke en nevneverdig mye bedre sjekk på personkjemi enn det å sende meldinger er. Man må uansett møtes for å teste den.

Videre er det min erfaring at kvinner har lavere terskel for å møtes enn de har for å dele ut sitt telefonnr. Det henger på greip ettersom man godt kan møtes uten å gi den andre part opplysninger som gjør deg sporbar. Har du først overlevert telefonnr har du åpnet for telefonterror og gitt håndfaste opplysninger som muliggjør det å skaffe veldig mye annen personlig informasjon om deg.

Skjult ID med pseudonym frøkna to. 25 feb. 2010 14:57

Jeg tror vi er veldig forskjellige på det om vi liker å snakke sammen på telefon før vi treffes eller ei.
Jeg liker generelt ikke å prate i telefon og liker spesielt ikke å måtte prate med noen jeg ikke kjenner over telefon. Dersom mannen krever at vi skal ha en telefonsamtale før vi eventuelt avtaler date, så blir det ingen date fordi jeg personlig ikke liker å skravle over telefon.
Men for de som trives med å skravle på telefonen, tror jeg det absolutt er en bra måte å finne ut om man har en god pratekjemi sammen på!
:-)

Skjult ID med pseudonym jamie to. 25 feb. 2010 14:58

@karvinen
We don't need to - we have seen each other from all sides already! :P

Skjult ID med pseudonym nigella to. 25 feb. 2010 15:00

jamie, ikke ødelegg mitt rykte!!!

Skjult ID med pseudonym Atreju73 to. 25 feb. 2010 15:37

Det har skjedd meg en gang at ei jente ombestemte seg etter å ha snakket med meg i telefonen. Det var litt selsomt. Det eneste vi snakket om var konkretisering av daten vi allerede hadde bestemt oss for på mail. Jeg kan ikke forstå hvorvidt man møtes kl 18 eller 19 og om det er på Friday's eller Tre brødre skulle være noe spesielt provoserende. Jeg må ha dårlig telefonstemme...

;-p

Skjult ID med pseudonym Cookie to. 25 feb. 2010 17:39

Ble litt nysgjerrig på karvinen`s stemme og accent... ;-)

Skjult ID med pseudonym mannigata to. 25 feb. 2010 17:53

Vil si at i 90% av datene mine har det vært utvekslet telefonnummer før vi møttes. I eksakt 0% av tilfellene har noen ringt den andre (før daten),
Men når det er sagt så har jeg fått servert noen historier om tidligere samtaler de har hatt som har utvikla seg til utskjellig og terror så hvem pokker vet hva som er best...

(mann 46 år fra Akershus) to. 25 feb. 2010 18:39 Privat melding

Stemmer for ikke å ringes først, må jo være noe spenning igjen til selve daten.

Skjult ID med pseudonym sunshine to. 25 feb. 2010 18:46

Det er veldig lurt å snakke litt på telefon først, synes jeg. Kan evt. snakkes på msn, men mange som ikke bruker det. Stemme og måte å snakke/tenke på sier mye.

Skjult ID med pseudonym pgmp fr. 26 feb. 2010 01:32

En telefon har spart meg for dater som umulig kunne ha blitt vellykket.

Skjult ID med pseudonym Nifsenella fr. 26 feb. 2010 08:43

Stemmen til en person har endel å si,og hvordan denne personen uttrykker seg og er å prate med.Er vel etpar jeg har valgt å ikke treffe pga hvordan de fremsto over tlf...bl.a pinlig stillhet,ubehagelig stemme,eller en som bare skrøt av hvor god og snill han var mot damene.
Jeg vil høre stemmen før jeg treffer noen,men har også vært på dater der jeg ikke har gjort det.Har som regel gått bra.

Skjult ID med pseudonym Vesla fr. 26 feb. 2010 11:11

Men pgmp, Nifsenella og dere andre:

- Hvordan klarer dere under en telefonesamtale å få sagt på en pen måte at dere ikke bør treffes likevel? Jeg tenker liksom at bordet fanger litt når man først har ringt hverandre jeg... Kanskje jeg tar feil?

Skjult ID med pseudonym Cookie fr. 26 feb. 2010 11:56

@vesla:

Man behøver jo kke si det der og da? Man kan f.eks vente litt, for så å sende en sms hvor man forklarer at man kanskje ikke kjente den riktige "tlf. kjemien" var tilstede.

Av egen erfaring ønsker jeg at jeg hadde gjort det ved et par anledninger..

Skjult ID med pseudonym Vesla fr. 26 feb. 2010 12:09

Men munner ikke de fleste telefonsamtaler ut i å forsøke å avtale et møte? Skal man da avtale og så sende en SMS etterpå med at man har ombestemt seg, tenker du?

Synes jo hstorien til Atreju er litt trist, da. Man skal ringes for å avtale nærmere detaljer for daten og får avslag...
Jeg har bare ringt en gang først. Men da var det utenbys, så da var det ikke like lett å få til et umiddelbart møte...

Skjult ID med pseudonym Atreju73 fr. 26 feb. 2010 12:40

Akkurat den avvisningen der er en av de få jeg ikke har tatt personlig. Dama virket såpass sær at det først jeg tenkte var at hun sannsynligvis gjorde meg en tjeneste.

(kvinne 43 år fra Sør-Trøndelag) fr. 26 feb. 2010 12:51 Privat melding

Absolutt en fordel å ringes først slik at man får hørt stemmen til hverandre.

Skjult ID med pseudonym jamie fr. 26 feb. 2010 13:45

Da har jeg fått bekreftet at jeg har en behagelig telefonstemme!! Weeeeeeeeeee :P

Skjult ID med pseudonym Joques lø. 27 feb. 2010 15:01

Uff, telefonprate med et fremmed menneske synes jeg ikke er noe trivelig. Heldigvis er det aldri blitt stilt krav om noen obligatorisk telefonsamtale før date heller :)

Jeg har samme erfaring som mannigata, man utveksler nesten alltid telefonnummer, slik at man kan gi beskjed hvis noe skulle skje, men det blir aldri noen "pre-utsilings-samtale" av det. I verste fall "hei, jeg bomma på trikken så jeg kommer litt sent."

Snakke i telefon synes jeg er sært nok selv med kjærester eller gode venner. Man har all den nærheten som ligger i at man hører hverandres stemme, men uten å kunne se den andres kroppsspråk. Jeg sier som Høgger'n da han fikk smake Ringnes Julebokk: "Je liker det itte!" Tekstkommunikasjon eller face-to-face, enten eller. Men så er jeg tydeligvis sær, da :o)

Skjult ID med pseudonym lurofonen lø. 27 feb. 2010 15:11

Tenk hvis mannen jeg skal treffe har en tynn liten pipestemme!!!!!!!!!! Jeg hadde dødd!!!!!!! Turn OFF!!!!!!
Et must å ringe først!!! Stemmen sier faktisk litt om personen og ikke minst måte man ordlegger seg på ja...
Liker barske menn med skikkelig sexy (passe mørk) stemme!
Svaret blir ja, ring først!!!
Men kan du ikke ta en tlf med skjult nr da? Hvis du er redd for at man skal bli Googlet?

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 27 feb. 2010 15:25

Må si meg enig med Jocques her, altså. Noen er typiske telefonskravlere, andre er det ikke. Selv begrenser mine telefonsamtaler seg som regel til korte samtaler for å gjøre avtaler, kan nesten ikke huske sist jeg hadde en skikkelig telefonsamtale, med vekt på samtale. Samtidig, når man snakker med noen i telefonen er det egentlig veldig begrenset hvilke tilbakemeldinger man egentlig får. Husk at det meste av kommunikasjonen mennesker imellom er ikke-verbal: ansikt, blikk, kroppsholdning, klær, berøring osv. - det er slikt man ikke får gjennom en telefonsamtale.

Så jeg er glad jeg aldri har blitt avkrevd en telefonsamtale før en date.

Skjult ID med pseudonym tulla lø. 27 feb. 2010 15:37

For meg er det viktig å snakke sammen på tlf før jeg møter dem. Har avverget et møte og hadde jeg fulgt magefølelsen på en til, hadde jeg sluppet et totalt mislykka møte. Det er selvfølgelig ikke gøy å avlyse et møte etter å ha snakket på tlf, men det er som med de billedløse.. Får en bilde på mail og ikke liker utseende, ja så må en jo bare si det som det er - og ikke feige ut. Er ærlig og sier det som det er. De fleste aksepterer et avslag hvis det blir gitt klart og tydelig, det er min erfaring.

Skjult ID med pseudonym Vesla lø. 27 feb. 2010 15:48

Hvorfor enten bare skriftlig eller "face to face"? Fordi man selv er ubekvem med telefon? Det er jeg og til en viss grad. Men noen dårlige til å formulere seg skriftlig, og gjør seg bedre på telefon. Så jeg synes ikke det er rettferdig å si at "det gjør jeg aldri". Om noen gjerne vil teste meg på telefon før vi møtes, så godtar jeg det. Men jeg foretrekker selv å møtes direkte. Eller å skrive.

(Dette er en liten avsporing, men på sukkerfesten traff jeg en, som etter å ha snakket i noen minutter, håndhilste og presenterte seg med både fornavn og etternavn. Det var uvant, men kult å oppleve igjen! Han er også en som har ringt noen ganger i etterkant. Rett og slett litt gentlemann av den gamle skolen. BRA!

Jeg lurer på om det begynner å bre seg en sjenanse som gjør oss dårlige på telefon etterhvert. Rett og slett et sosialt medium vi ikke lenger behersker?

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 27 feb. 2010 15:54

@Vesla
Det siste tror jeg du har helt rett i. Jeg husker i "gamle dager", dvs. før SMSen kom, da måtte man ringe når man skulle avtale noe, og dermed ble det gjerne mer prat ut av det også. Nå sender jeg bare en SMS og håper på svar...

(mann 44 år fra Oslo) lø. 27 feb. 2010 19:47 Privat melding

Jeg ville vel heller ikke nekta, hvis den andre insisterte. Men jeg ville stussa og syntes det var rart, for jeg har enda, som sagt, aldri opplevd å bli avkevd telefonscreening. Tror egentlig ikke at jeg ville syntes at det var veldig sjarmerende, men det blir ren spekulasjon.

Er det så livsfarlig å oppleve en dårlig date, da? Jeg har vel også vært på dater hvor man ikke hadde noe særlig å snakke om, og gikk hver til sitt etter den første ølen. Men jeg synes ikke det har vært så forferdelige opplevelser likeve. Det er liksom bare en del av det å leve i et sosialt miljø. Man kan kikke på det som en kuriositet og analysere det litt, selv om det ikke sa klikk.

Jeg vil tippe (ren spekulasjon igjen) at de egentlig gode du går glipp av fordi de kanskje gjør seg dårligere på telefon enn IRL, er omtrent like mange som de genuint dårlige du styrer unna som følge av en dårlig telefonsamtale.

Men for all del, alle får gjøre som de vil. Jeg òg ;)

Skjult ID med pseudonym R ti. 2 mars 2010 11:48

For meg er det i utgangspunktet ikke aktuelt å møte noen jeg ikke har snakket med i telefonen - særlig ikke hvis vedkommende nekter. Det er tydeligvis merkelig for noen her, men når hensikten med å være på denne siden er å treffe noen man har lyst til å være sammen med, så er stemmen viktig. Stemmer er viktig for meg uansett, men mht en date så er det muligens en stemme jeg skal høre en god del på - da er det viktig at jeg liker den. Humor, hvordan man ordlegger seg og hva slags "snakkekjemi" man har er veldig viktige faktorer for meg og det er ting jeg liker å ha litt oversikt på før et møte.

Jeg møtte en mann en gang uten å ha snakket med ham i tlf - han ble vel årsaken til denne "regelen". Jeg ville aldri ha møtt ham dersom jeg hadde tatt den telefonsamtalen, for der ville både mismatch på humor, dårlig snakkekjemi og en skingrende og ubehagelig stresset stemme kommet for en dag. Det handler om preferanser, som alt annet.

Skjult ID med pseudonym Joques ti. 2 mars 2010 16:49

Googling er da helt greit? Jeg har googlet og blitt googlet. Det er helt harmløst i mine øyne, så lenge man ikke gjør det for å stalke eller skaffe seg oversikt over den andres privatøkonomi e.l. Jeg opplevde en gang at en førstedate ble forsinket fordi hun satt og så på et youtubeklipp med meg som hun hadde funnet. Da hadde vi noe å snakke om :)

R - er helt uenig med deg, men det er jo greit :)

Skjult ID med pseudonym R ti. 2 mars 2010 17:06

@Joques - Ja, hvis hun var for sen fordi hun så på deg et annet sted, så var hun da fortsatt opptatt med deg...:-) Og neida, vi trenger ikke være enige om akkurat den biten, siden vi ikke skal date allikevel.

Denne googlingen - hva er folk redd for?

Skjult ID med pseudonym Joques ti. 2 mars 2010 20:21

Enig! Hva er det folk er så redd for? Jeg regner bare med, jeg, at jeg blir googlet før date. Plager meg aldri.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ti. 2 mars 2010 20:26

Hvis du googler meg finner du et og annet som kanskje ikke er helt typisk for den jevne Sukkerbruker. Men, samtidig, hvis en eventuell date ikke kan ta det, så er det synd for henne. Det er uansett ikke noe som jeg forsøker å legge skjul på, selv om jeg kanskje ville uttrykt meg litt annerledes i dag.

Jeg skjønner derimot egentlig ikke poenget med å google en date.

Skjult ID med pseudonym ...! ti. 2 mars 2010 20:33

Tja... det var da ett eksempel her på ei som Googla en date, og fant ut at han nettopp var blitt far, sammen med sin fortryllende kone(!). Så...

Skjult ID med pseudonym R ti. 2 mars 2010 20:43

@...! - Ja, akkurat slike detaljer er jo greit å vite om.