Alle innlegg Sukkerforum

Snart jul

Vis siste innlegg
(kvinne 47 år fra Hedmark) on. 12 des. 13:56 Privat melding

Noen her som har en skikkelig bra karamelloppskrift....vil ha dem sette-seg-fast-i-tenna-seige og ikke for mørke.
Vita....du er god på oppskrifter og sånn.

Skjult ID med pseudonym vita134 on. 12 des. 13:59

Takker for tilliten, sporty, men er ikkje noke glad i karameller... Jo eldre eg blir, jo meir sjokoladejente blir eg ( og jo mindre jente kanskje), og no kom eg på at det ligg en pose m i skapet... bye så lenge! :))))

Skjult ID med pseudonym mannemann on. 12 des. 14:02


det eneste jeg vet er at man må bruke smør og ikke margarin,
men det er sikkert kjent stoff....

Skjult ID med pseudonym Kandolor on. 12 des. 14:06

Jeg vet dessverre ikke jeg heller, Sportypus, men hva med denne linken( aperitif.no og søkte på karameller):

http://www.aperitif.no/index.db2?dosok=1&result=1&sokvalg=kokebok&match=karameller

:)

Skjult ID med pseudonym mannemann on. 12 des. 14:15

Ellers kan man jo sikkert argumentere for at karamell oppskrifter på Sukker forumet har en viss relevans.

Skjult ID med pseudonym sportylady on. 12 des. 14:19

Takk kandy! sef måtte det bli hu som redda meg....(candygirl å greier..smask)
og vita digger sjokkis jeg da(smash! yummy)... men fløtekarameller hører lilksom jula til da, for meg....og fant ikke oppskriften...snufs..så tenkte jeg skulle prøve en annen og kanskje enda bedre.

Takk også til mannemann som på sin litt klønete og mandig måte delte sin vitenskap...he he....passer nok bedre litt livredding for deg...he he

Skjult ID med pseudonym sportylady on. 12 des. 14:20

ja for man bruker vel sukker også eller?..mannemann

Skjult ID med pseudonym Kandolor on. 12 des. 14:22

Hehehe, bare hyggelig! Ja, det er nok noe med navnet ;)
Håper de blir skikkelig myke, saftige og gode :)

Skjult ID med pseudonym vita134 on. 12 des. 14:27

Ferrero Rocher-kuler.... Det er jul, det. Og lokal røykelaks, kvitløksmarinert... Røkt torsk første juledag... Mengder av kaffi og Baileys seint julafta når dei søte små er i seng, med søsken og mor som blir rød i kinna og fnisete etter EN.... 3juledagsselskapet med venninner, venninners barn og partnarar og dei som elles måtte stå på lista... masse god mat... og vin... Åj, som eg gler meg til jul.... :))))

Sorry, sporty, tok litt av her.... og fortsatt ingen karameller... :)))

Skjult ID med pseudonym sportylady on. 12 des. 14:43

He he he....vita..helt greit...synes det er kos jeg med din iver.... gleder meg selv jeg..og blei skikkelig sulten nå....
Aperitif.no hjelp så mye snadder!!
Har fått oppskrift allerede...så det går fint*smiler*
Tar gjerne i mot oppskrifter ol. på annen julegodt også.

(kvinne 49 år fra Møre og Romsdal) on. 12 des. 16:14 Privat melding

Har oppskrift på karameller, men det er av den porøse sorten, ikke noe for deg det da :)
En gammel oppskrift som har fulgt familien min i årevis :)
Den er ikke for brun, men helt perfekt gyllen i farge :)
Blir ikke Jul uten den her iallefall :)

(mann 47 år fra Oslo) on. 12 des. 16:31 Privat melding

INGREDIENSER:
2 dl sukker
2 dl fløte
2 dl sirup

Hvis du ønsker det:
Hakkede nøtter eller mandler.

FREMGANGSMÅTE:
Hell sukker, fløte og sirup i en stor gryte. Rør sammen, må koke lenge og røres med jevne mellomrom. Ta vanntesten (se under) slik at du vet når karamellmassen er ferdig. Hell massen i en form med oljet bakepapir i bunnen. Avkjøl. Skjer i passende biter, og pakk evt. inn i cellofan.

Hvis du vil ha nøtter/mandler i, rør dem inn i karamellmassen før den helles i form. Og vær forsiktig, karamellmassen blir svært varm hold små barnefingre unna.

Vanntesten:
Det er lurt å ta vanntesten på karamellene. Det vis si at du drypper litt av karamellmassen i et glass kaldt vann. Grunnen til dette er at du ser hvor harde karamellene blir når de er ferdig stivnet.



mye enklere gå det ikke...

(kvinne 47 år fra Hedmark) on. 12 des. 18:29 Privat melding

Ladyblue: send den over er du snill...hørtes superdigg ut. Er viktig det å føre tradisjoner videre.

Amadeus: Takk for enkel, detaljert og svært så søt oppskrift med fremgangsmåte.
"karamellmassen blir svært varm hold små barnefingre unna" Søter enn det kan det ikke bli i mine ører....
*og du ......ikke prøv å si at du har klippet og limet...slik at det ikke er dine ord.......please..ikke drep den illusjonen...sikkert flere ladys som digga den***smiler***

(mann 47 år fra Oslo) on. 12 des. 20:41 Privat melding

spiller det noen rolle om den er copy paste ?? viktig er at kidds ikke stapper fingere i massen , at oppskriften passer og at den er prøvet selv .. er den ikke seig nok så har litt mer fløte i den.. men den passer som den stå der 1 -1-1 er vel lett å huske.. om det er liter eller dl..
den er copy paste... men med noen forandringer :) finnes i chefprogram i min datamaskin..

Skjult ID med pseudonym sportylady on. 12 des. 21:03

*så brast den drømmen i knas* he he he...og nå snakker`n med egen stemme...kler deg om mulig enda bedre.
Takk den skal prøves på fredag...og igjen takk...Amadeus.

(mann 47 år fra Oslo) on. 12 des. 22:40 Privat melding

hva slags drømm ?...kunne skrivet samme resept selv..men gidder ikke å taste så mye ..ler
lykke til..og pass på fingerne :)

Skjult ID med pseudonym sportylady on. 12 des. 22:52

Drømmen om at formuleringen var din...Amadeus daaah.....må du ha det inne med teskje...hi hi....noen er med på litt tull og andre ikke....sånn er det med den saken...sa nissemor.

(mann 47 år fra Oslo) on. 12 des. 22:55 Privat melding

oooo trenger det vel med spiseskje.. har bare formulert halvbarten. , resten er tørkjedelig reseptspråk