Alle innlegg Sukkerforum

"Ta og føle på" - første daten?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym iPhone lø. 27 feb. 2010 15:46

Jeg har litt dårlig erfaring når det kommer til det å inngi 'god kjemi' hos motparten på date.

Så i denne tråden hadde jeg tenkt å lufte dette med 'kroppskontakt' på første date: Bør man - i tillegg til velkomstklemmen (med mindre du mener selv den ikke bør forekomme(!)), også forsøke å berøre den andre diskré, evt. litt mindre diskré i løpet av første daten? Da i tillegg til ting som å se vedkommende dypt inn i øynene så klart?

Lurer litt på om 'manglende kjemi' kan ha noe å gjøre med at det har en tendens til å bli veldig lite fysisk, fordi man er litt usikker på hvor interessert den andre er (og kanskje litt redd for å dumme seg ut)?

Men dette vil vel være personavhengig og vanskelig å generalisere rundt kanskje?

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 27 feb. 2010 16:00 Privat melding

Godt spørsmål! Har tenkt på det samme selv. Men så er det jo gjerne det at i tillegg til det du sier, så vet jeg ikke hvor interessert JEG er heller sånn etter en halvtime. "Du er pen", er liksom ikke nok til å innlede noe... Derfor er i alle fall kaffedater uaktuelt. Etter 4-5 timer har jeg mer en følelse av om det kan være noe der. Men da har han gått alt! .. ! :-))

Skjult ID med pseudonym Gjeldsbrev lø. 27 feb. 2010 16:07

Er ikke det beste bare å prøve å være seg selv på en hyggelig og fin måte da? Ikke spille noe skuespill eller prøve ting som ikke føles naturlig? Jeg har ihvertfall best erfaring med å være meg selv og å bare si ting som føles riktig å si der og da, og ikke prøve å 'stirre henne i senk' liksom...øyekontakt kan ha mye å si på de riktige tidspunktene, men bare vær avslappet så kommer de riktige tidspunktene av seg selv. Man merker om den andre personen er interessert eller ikke, selv de sjenerte... Jeg er ganske sjenert selv, spesielt hvis det er en jente jeg liker godt, men jeg prøver likevel å beholde roen...det er det viktigste...også går det som regel bra :) En annen sak er at her inne på sukker så er antallet jenter som blir interessert i meg veldig lite i forhold til IRL...men det er som sagt et annet problem....

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 27 feb. 2010 16:09

Det ideelle ville kanskje vært å avtalt en lunsjdate, da ville det uansett ikke kunnet bli noen lang date, og da ville slike problemstillinger egentlig vært uaktuelle.

Selv pleier jeg nok å begrense det fysiske på en date til en klem etter daten, uansett resultat, egentlig, og gjerne også før dersom det passer seg slik. Og det hadde jo egentlig vært interessant å høre fra damene om det er for lite, om det er "lov" på første date å for eksempel stryke henne litt på armen eller ta vekk håret foran ansiktet hennes.

Veldig flott profilbilde, forresten, Lilleulv.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 27 feb. 2010 16:19

Takk for det, Zoid :-).

Enig med Gjeldsbrev. Det viktigste er å ha det hyggelig og ikke tenke taktikk for alle penga. Men samtidig er vi blit så opptatt av å føle noe ekstraordinært som vi ikke vanligvis føler i jobb-lunsjen vår, at det er vanskelig å komme seg til date 2 etter en hyggelig, men dog uromatisk lunsj.

Er ikke enig i at lunsj er perfekt. Lunsj er stressende. Tidsbegrenset uten mulighet til å bestille et glass vin til.... Lunsj må i så fall være en lørdag eller søndag. Helst ville jeg hatt todagers dater. Da hadde noen falt pladask og stukkket av med meg forlengst!
Hehe..

Zoid, du spør om det er lov å berøre utover en klem på første date. Det er det absolutt. Men bare i korte øyeblikk. Som å ta vekk håret fra ansiktet osv. Ikke ta hånden hennes og behold den. Det blir klamt. (Min mening. ;-)

Skjult ID lø. 27 feb. 2010 16:24

jeg,som jente synes det er helt greit med en klem,enkel berøring på arm eller skulder.men enig med lilleulv at å holde hånde osv..er ikke det man bør gjøre på første date....så gutter.....fritt fram å vise litt følelser....
ha en flott helg,alle dere fine mennesker derute:-)
det finnes en for alle.

Skjult ID med pseudonym sowhat lø. 27 feb. 2010 16:51

Hvor blir det av de som anbefaler sex på første date? Ingen som tør å stå fram med det? ;-)

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 27 feb. 2010 16:55

@Lilleulv
Er for så vidt skeptisk til lunsjdate jeg også, det var mer ment som et tips dersom man ønsker å unngå slike situasjoner. Men samtidig er det et poeng at folk legger veldig mye ulikt i dette å "ta en kopp kaffe eller noe" - noen ønsker bare å sjekke stemningen, andre ønsker å gjøre en helaften ut av det, og hva som egentlig er premisset kan være vanskelig å vite. Noen av mine beste førstedater har vært korte, mens noen av de mindre gode har vært lange.

(mann 29 år fra Oslo) lø. 27 feb. 2010 17:00 Privat melding

Hvordan kan èn kopp kaffe bli en helaften?

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 27 feb. 2010 17:01

"En kopp kaffe" er jo ikke alltid helt bokstavelig ment. Tror jeg ville blitt ganske skuffet hvis jeg hadde møtt opp på en date og hun hadde bedt om regningen når koppen var drukket opp...

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 27 feb. 2010 17:09

Har dere ikke sett Seinfeld-episoden der en dame spør George om han vil bli med opp på en kopp kaffe, og han svarer at det er for sent for ham å drikke kaffe...Og skjønner først etterpå at en kopp kaffe ikke ikke nødvendigvis er en kopp kaffe? :-))

(kvinne 50 år fra Oslo) lø. 27 feb. 2010 17:10 Privat melding

På samme måte som "en øl" veldig sjelden er EN øl ;-)

Skjult ID med pseudonym iPhone lø. 27 feb. 2010 17:10

Jeg tenkte ikke på det å 'spille spill' i denne forbindelsen; jeg er ofte interessert på første date (men jeg får ganske fort følelser, og der er vi vel forskjellige), så for meg ville det *egentlig* ikke være unaturlig å berøre den andre litt (men ikke å klå da, for all del). Jeg også prøver å være så naturlig og 'meg selv' som mulig på date, men spørsmålet kommer altså fordi jeg lurer på om det er 'greit', og kanskje også lurt?
Men det er klart - - har man gitt et dårlig førsteinntrykk (ikke nødvendigvis ved at man har gjort noe galt, men at man ganske enkelt ikke er den andres smak), så vil vel en lett berøring fort bli feil... Ikke lett dette her! :D
Litt av tanken bak var at kanskje det - i en i utgangspunktet bra date - ville være lurt å bli bittelitt 'fysisk' for å 'teste vannet' litt, og fordi det ellers kanskje fort kan bli litt 'tørt', og som å "date et søsken"? At kjemien ville komme lettere ved fysisk kontakt, mener jeg.
Jeg tror det ville funke fint på meg ihvertfall, men..... så er det jo som nevnt det da, at dersom hun ikke er min smak så ville kanskje berøring være "ubehagelig" eller "klamt" isteden. Hmmm.... Blæh. Vanskelig. :p

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 27 feb. 2010 17:24

iPhone. Nettopp derfor er det viktig at berøringen ikke blir av en slik art at den andre må respondere på den.

(Om du stryker et øyeblikk over ryggen hennes mens dere går, trenger hun ikke respondere. Men om du holder fingrene hennes i mer enn 3 sekunder, må hun enten respondere tilbake eller trekke til seg hånden. Det kan bli litt ubehagelig).

(mann 29 år fra Oslo) lø. 27 feb. 2010 17:57 Privat melding

Hehehe. Å invitere noen med opp i leiligheten på en kopp kaffe er ikke akkurat det samme som å ta en kaffe. Møtes man i sentrum på formiddagen/ettermiddagen og drar på en kaffebar snakker vi vel alt fra 1 minutt til noen timer avhengig av "daten". Dessuten skiller jeg nokså mye mellom å møtes over en kopp kaffe kontra en øl, Antigone - for dèt er veldig sjeldent bare èn øl;)

Skjult ID med pseudonym tøffitryne lø. 27 feb. 2010 18:05

En øl blir ofte til 6 øl, og da har det gått lang nok tid til at jeg vet om jeg er interessert. Ofte merker man om motparten er det også, og i så tilfelle kliner jeg liketil med litt fysisk kontakt. Gjerne kyssing/klinging også ;) Mulig jeg er rar!

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 27 feb. 2010 18:10

@tøffitryne
Sikker på at det ikke er den kritiske samsen som har forsvunnet, da? :-P

Skjult ID med pseudonym tøffitryne lø. 27 feb. 2010 18:12

zoid77: Du har rett, vi drikker hverandre pene og billige ;) Var det jeg mente.

(kvinne 50 år fra Oslo) lø. 27 feb. 2010 18:16 Privat melding

Er tilbøyelig til å være enig med tøffitryne - i begge innlegg ;-)

Skjult ID med pseudonym reality lø. 27 feb. 2010 20:08

iphone: Berøring , helst allerede fra første minutt er faktisk en kritisk suksessfaktor på første date! Det ligger i menneskets natur å være nære hverandre, og spesielt når man går på date gjør man det mtp å potensielt etablere et veldig nært forhold. En av de beste måtene å vise at du er en person som det er mulig å komme nær, er nettopp ved å berøre. Men det krever to ting
- At du er komfortabel med det: Hvis du føler at det er kleint vil hun garantert oppdage det å føle situasjonen som enda kleinere
- At berøringen er kortvarig. Som nevnt ovenfor bør den ikke bare i mer enn 1-2 sekunder av gangen

Lykke til!

Skjult ID med pseudonym gråtass lø. 27 feb. 2010 22:58

Litt usikker på dette. Har en tendens til å bli veldig lite fysisk. Får prøve å bli bedre på dette muligens :P

Skjult ID med pseudonym gemini61 lø. 27 feb. 2010 23:39

Enkelte menn er veldig mye mer frampå, på en naturlig måte- uten at det blir klamt eller "pågående".
Rett og slett trygge nok på seg sjøl til å tørre å by på seg sjøl.
Og så oppleves det ikke som klamt eller pågående for mottaker, heller! Rett og slett bare hyggelig oppvartende, høflig- sikkert på en litt sublim måte. Men allikevel, en hyggelig opplevelse i den andre enden. Berøringen kan oppleves vennskapelig, oppmerksom, og tilstedeværende. Det ligger ikke press i det, men kun en hyggelig gest. Dette er noe å øve på for oss alle, uansett kjønn ;-)

Skjult ID med pseudonym Suislier lø. 27 feb. 2010 23:57

Man bør berøre hverandre på date fordi det stimulerer og beroliger.

Jeg prøver alltid å få til ganske mye berøring (selvfølgelig ikke i intimsoner) på date. Det er liksom først da man føler seg litt nærmere personen. Det er ikke alt som kan sies alltid. Berøring blir en ekstra - og fin - dimensjon.

Jeg var på en date for en noen uker siden og da var jeg ganske usikker på henne til hun tok hånden min. Da føltes det mye bedre og lettere med en gang. Og så gikk det bra derfra. DVS anyway, ikke altfor bra, for jeg er jo åpenbart her nå. Dang. Men det er virkelig hennes feil.

Jeg har tidligere hatt meget gode resultater av å aktivt gå inn for berøring. Man begynner uskyldig og så litt mer etter hvert. At hun blir vant til at du berører henne er en veldig god ting. Og det føles jo bra for begge. :)

Skjult ID med pseudonym HappyGirl ma. 1 mars 2010 20:23

Fysisk kontakt er risky, men det er noen enkle fremgangsmåter som kan prøves, og som sannsynligvis ikke vil/kan bli feiltoket med mindre man er skrudd sammen feil...
1) Første date, ta en øl, mannen spanderer, står i baren, snur seg mot kvinnen som står like bak, tar henne på armen, sier "hva vil du ha"
2) Hvis en går bra, kan ta henne på skulder, eller fjerne håret hennes fra øynene ila kvelden....

dette er for de som er redde for å tråkke feil.... for andre kan man prøve

3) stryke over kinnet mens man har øyekontakt.....anse respons for deretter kanskje å gå videre eller stoppe helt
4) ta håret bort fra ansiktet og si "du har fint hår"

Alle disse er relativt harmløse, skal mye til om man tar de ille opp, med mindre man mener at den man er på date med er helt på viddene...

Skjult ID med pseudonym våryr on. 10 mars 2010 22:00

Ja! ja! Til alle gutter: Følg HappyGirl sin oppskrift! Jeg er drittlei av dater hvor det absolutt ikke skjer noen ting, fordi både han og jeg er altfor taktiske og venter på at den andre skal gjøre et move!
Og særlig til alle gutta som skriver at de vil ha KJEMI. Skjønn dette:1 Kjemi er fint å ha i starten - ja, men det går uansett over på lang sikt, og da må du ha noen andre kriterier å gå etter som vil gjøre denne dama perfekt for nettopp deg! 2 Kjemi er noe som MAN KAN LAGE - eller i det minste tilrettelegge for! Så begynn å jobbe for det!!!

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 10 mars 2010 22:03

Kan ikke jenter også ta litt initiativ til dette, da?

Skjult ID med pseudonym dyd on. 10 mars 2010 22:17

jenter kan ta initiativ, men samtidig så har man den biten om å virke dydig
uansett hvor mye likestilling det er så foretrekker de fleste menn at kvinnen responderer, men på en passe konkett måte
en hånd på armen, et lett stryk ikke mer
bare det å vise at men faktisk er interessert uten å måtte si det

Skjult ID med pseudonym Mann 37 on. 10 mars 2010 23:18

Huff..... dette høres vanskelig ut.

Er det ingen muligheter for å droppe disse datene, og bare gå rett på second base :-))))

Skjult ID med pseudonym jauda on. 10 mars 2010 23:45

Second base? Skippe hele bli kjent-fasen, og gå rett til å tafse ukjente jenter på puppene?

Høres ut som en skikkelig bra plan!

Skjult ID med pseudonym nettlei fr. 12 mars 2010 01:35

Det er selvfølgelig helt uskyldig, men dersom man er på kino så ta datens arm bestemt ut av setet og legg den på låret ditt, og så roterer du armen forsiktig slik at undersiden av overarmen kommer opp, bretter opp evt genser eller skjorte og bruker den andre armen til å stryke på den sensitive undersiden. Og utover det, så er det jo mørkt.. ;)