Alle innlegg Sukkerforum

Hva skal man skrive på første mail??

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Frago sø. 28 feb. 2010 01:03

Vet dette har blitt diskutert før. Men jeg har virkelig problem med å komme igang når jeg skal skrive første mail til en dame.
Dette er spesielt vrient når de har litt lite tekst på profilen sin.

Hva er det mest normale? Hva "ønsker" dere damer? Ønker dere feks kompliment på bildene?

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 28 feb. 2010 01:22

Plukk opp et tema fra profilteksten som fanger din oppmerksomhet.

Tips til damene: skriv et tema som interesserer oss, så blir dere lettere å kontakte

Skjult ID med pseudonym nigella sø. 28 feb. 2010 01:26

jeg liker ikke om noen ramser opp fakta om seg selv, som bosted, alder blablabla.
Foruten det har jeg svart på mailer hvor det kun sto et "hei :)" og lengre avhandlinger, tror det er rimelig individuelt hva damer "ønsker" :)

Skjult ID med pseudonym Nora sø. 28 feb. 2010 12:17

At noen skriver til meg og det eneste de sier er at jeg er pen er turn off om det ikke kommer noe som jeg faktisk har presentert meg med i profilen. Men bildene må gjene kommenteres om det også kommer noe mer..Og så får jeg masse brev med et ord. "hei". Helt meningsløst. Jeg ønsker å vite om hva i profilen som den andre opplever han ble nysgjerrig på eller tenker vi kan ha til felles....Være seg musikk smak eller interesser ellers. Og jeg inrømmer at jeg etter hvert er lite nådig i hva som dikvalifiserer for videre kontakt.... Resultat av måneder på nett ...

Skjult ID med pseudonym Sit-ups sø. 28 feb. 2010 12:35

Hvorfor skal man svare mannfolk man ikke er interessert i på noen som helst måte? Alle er faktisk ikke logget på her for å pjatte frem og tilbake med alle man får meldinger fra.

Det er ikke alle som svarer meg heller, men jeg går ikke rundt å er sur av den grunn.

Skjult ID med pseudonym lise sø. 28 feb. 2010 12:38

@nora
Tenk på alt det du kan gå glipp av fordi du er så streng angående første meldingen. Kan være flotte mennesker selv om de ikke verdensmestere i å skrive lange avhandllinger :)

Jeg kunne aldri avvist noen bare fordi de kun skrev en setning i første meldingen. EEller bare hie for den saks skyld. Den første meldinger er jo bare for å vise at man er interessert. Er ikke alltid like lett å komme igang med en samtale. De fleste har jo også mer eller mindre identiske profiler, så det er ikke bare bare å finne på noe unikt hver gang.

Men påfølgende meldinger så setter jeg selvsagt litt større krav.......

@sit-ups
Helt ok at man ikke finner alle interesante, men man bør i det minste gi ett svar uansett og så får man heller sette ett svart hjerte etterpå, slik at disse personene forsvunner fra listene. Er jo ikke noe forbud mot å ha litt høflighet her inne også :)

Skjult ID med pseudonym anigone sø. 28 feb. 2010 12:41

For meg funker det alltid godt hvis han sier at han synes jeg skriver godt - dette med skriveførhet er jo en av mine kjepphester ;-) Jeg mener ikke at alle som skriver det får napp, men jeg merker at det blir et par hakk vanskeligere å avvise en som ellers ikke passer for meg hvis han gir meg komplimeter på akkurat det, eller på at det jeg skriver skiller seg ut positivt fra de store massene på en eller annen måte.

Det funker vesentlig bedre enn kommentarer på utseende. Jeg tenker at hadde han ikke likt utseende mitt, hadde han vel ikke skrevet uansett, mens det finnes nok av de som skriver fordi de liker utseendet men ikke har brydd seg nevneverdig om å lese teksten.

Enig med nigella i at det ikke er så bra når de begynner å ramse opp fakta som hører bedre hjemme i profilen. Man leser jo uansett profilen til dem man får en melding fra. En godt utfylt profil med en interessant tekst vil alltid være en sterk støtte til første mail.

I noen tilfeller kan det være naturlig å ta tak i potensielt problematiske ting, men det er en hårfin balansegang. Det må ikke bli slik at du unnskylder deg for alle de områdene der du ikke matcher det hun ser etter. For eksempel, hvis jeg (som har hund) får en mail fra en fyr som har krysset av for "Ingen dyr takk", og han overhodet ikke nevner dette, vil jeg tenke at han er en dust som ikke har giddet å lese profilen min eller som kanskje bare er ute etter en ONS og derfor bryr seg filla om at jeg har hund. I et slik tilfelle synes jeg det vil være naturlig å si at "Ja, jeg vet jeg har krysset av for ingen dyr takk, men jeg ser at du har puddel og de er jo mer allergivennlige enn andre hunder og jeg pleier ikke reagere på dem."

Og så er det alltid fint med litt humor :o)

Skjult ID med pseudonym Sit-ups sø. 28 feb. 2010 12:46

Hvis en ukjent mann begynner å prate til meg på gata så betyr ikke det at jeg kommer til å prate tilbake. Det samme gjelder her inne. Jeg svarer de jeg ønsker å svare. Selv så foretrekker jeg at de jeg skriver til, men som ikke er interessert i meg, heller unnlater å svare enn å svare "nei takk". Og det er faktisk mange som foretrekker ikke å få svar, hvis situasjonen er slik. Alle mennesker med normal sosial IQ vet hva det betyr å ikke få svar, så de trenger heller ikke å få det inn med teskje.

Men de som får veldig få meldinger i innboksen har kanskje andre regler enn de som får mange... Tror vi bare får akseptere at folk er forskjellig og at de ikke nødvendigvis er arrogante fordi de ikke svarer. De som svarer absolutt alle, bestemmer ikke reglene her inn.

Skjult ID med pseudonym anigone sø. 28 feb. 2010 12:53

Fint at du bidrar til å opprettholde standarden, da :-p

Skjult ID med pseudonym jørgen jr sø. 28 feb. 2010 12:55

@sit ups
Det er faktisk en ganske stor forskjell å treffe noen på gata og her inne. Her er man alle ute etter treffe den rette.
Hvis noen stopper deg på gata og spør hva klokka er, hvor sannsynlig er det at du bare snur deg og går vekk? :)

Er forøvrig ening at folkselvsagt skal få lov til å gjøre som de vil her inne, men hvorfor skal man skal man vise mangel på folkeskikk og ikke svare? Det koster deg da utrolig lite å gi noe tilbake selv om du ikke finner personen interessant.......

Sett standardsvar og blokker. Tar maks 10 sekunder det :)

Og det å ikke gi svar er det samme som ikke interessert er bare tull. Selv så sender jeg en oppfølgingsmelding ett par måneder etter når jeg ikke får svar, og jeg vil tro at nesten 25% svarer på andre forsøk. Ett par dater av det har det blitt også. Så den teorien der stemmer ikke. Men tror at dette mer gjelder menn, da jeg har fått inntrykk av, etter å ha lest utallige ttråder om dette på forumet over tid, at gutta helst vil ha svar uansett, mens damene ikke liker avslag og vil helst ikke høre noe.....

Skjult ID med pseudonym Confused sø. 28 feb. 2010 12:56

Ja, hvis man ikke er enig med en bitter fyr så er man selvfølglig dum og har dumme meninger. Bare et lite tips - bitre menn er ikke akkurat damemagneter, så vet du det. Tror heller du skal forsøke å være litt mer positiv hvis du ikke har lyst til å ende opp ensom og forlatt.

Hilsen Dumma

Skjult ID med pseudonym Sit-ups sø. 28 feb. 2010 13:00

Nei det er faktisk ikke så enkelt som å bare sende ett kort svar. De fleste "Nei takk. Du er ikke min type" meldinger jeg sender får jeg sure tilbakemeldinger på, eller de lurer på "hvorfor" "hva er galt med meg" "skal jeg forandre på noe i profilen min" etc.

I følge det som folk mener over her så skal man blokkere disse personene. Er det altså god folkeskikk å blokkere en litt slitsom person? Jeg vil heller si at det er dårligere folkeskikk enn ikke å svare.

Forresten så er det vel ikke mange som spør hva klokka er her inne.

Dumma2

Skjult ID med pseudonym anigone sø. 28 feb. 2010 13:00

Jeg er ikke enig med Sit-ups, jeg mener det er alminnelig høflighet å svare - enten det er hvis noen snakker til meg på gata ehher her inne. Standarden på svaret mitt er imidlertid svært avhengig av standarden på tilsnakket og på profilen den kommer fra :-)

Selv blir jeg veldig frustrert av å ikke få svar. Jeg er nok en skikkelig sucker for tydelighet, og vil mye heller ha et streit avslag enn å ikke få svar, selv om jeg har nok sosial IQ til å tolke det at meldingene mine blir hengende i løse lufta. Det at kommunikasjon (eller fravær av det) er forståelig, gjør den ikke nødvendigvis god, og jeg synes det er synd når det etableres en kultur der det er helt legitimt å ikke svare fordi det bidrar til den kynismen som mange her inne finner ubehagelig.

Skjult ID med pseudonym Sit-ups sø. 28 feb. 2010 13:01

Å bare det at man kaller ei dame ynkelig er kanskje et tegn på at man passer bedre som singel. Skjønner godt at ikke damer gidder å svare deg. Jeez.

Skjult ID med pseudonym nigella sø. 28 feb. 2010 13:01

Tror ikke det går på antall meldinger i innboksen om man svarer alle eller ikke. Det har heller noe å gjøre med hvor lenge man har vært her, etter en stund kan jeg forstå at man blir en smule lei. Hvor mange negative tilbakemeldinger man har fått om man har svart at man ikke er interessert, og rett og slett hvilke meninger man har angående saken.

Skjult ID med pseudonym Sit-ups sø. 28 feb. 2010 13:02

Nigella har skjønt det. Flink til å lage mat er hun også. :-)

Skjult ID med pseudonym anigone sø. 28 feb. 2010 13:03

PS: Jeg har aldri, ikke en eneste gang, fått sure tilbakemeldinger på mine avvisninger. Jo forresten, én gang fra en fyr som er veldig mye yngre enn meg. Kanskje det er et fenomen som er litt aldersbetinget?

Skjult ID med pseudonym browneyes sø. 28 feb. 2010 13:04

@Sit-ups

Eller hva med å blokkere folk i mellomtiden mens de skifter profilbilde da ? :p

Skjult ID med pseudonym jørgen jr sø. 28 feb. 2010 13:06

sit-ups og nigella

blokker etter å ha sendt svar så slipper du disse tilbakemeldingene.
Og hvis dere ikke har skjønt det...blokkeringer er bra for begge parter. Da slipper man å se hverandres profiler. Og jo færre profiler man ser, jo større er sjansen for at man legger merke til den rette istedet......
Og det er vel derfor vi er her? :)

Men vi er vel litt i ferd med å skli ibort fra trådens tema, er vi ikke det?

(kvinne 50 år fra Oslo) sø. 28 feb. 2010 13:07 Privat melding

Karl og co: Jeg vet ikke om du er klar over det, men du er veldig lett gjenkjennelig på språket. Har du noen gang noe konstruktivt å komme med?

Skjult ID med pseudonym nigella sø. 28 feb. 2010 13:08

Jeg har opplevd å skrive tilbake at en person virka som en kjekk kar, men at han (eller jeg, alt ettersom) bodde for langt unna. Her fikk jeg tilbake en lang mail som gikk på at kvinner her inne ikke var riktig navla osv osv osv, og etter dette et forslag om at vi kunne vel prate fordi om vi bodde langt unna hverandre. Hva skal man si til det? Det var jo nesten en smule morsomt, men der følte jeg at jeg kunne blokkere fyren, om han ikke tar et nei for et nei.

Skjult ID med pseudonym nigella sø. 28 feb. 2010 13:09

Beklager avsporingen :P

Skjult ID med pseudonym anigone sø. 28 feb. 2010 13:11

Karl og co: Nei, ikke så lenge du bare er negativ, og aldri konstruktiv. Jeg har så langt ikke noe grunnlag for å si noe godt om deg.

Skjult ID med pseudonym anigone sø. 28 feb. 2010 13:13

Jepp, bilder er greie sånn :-)

Sorry, jeg skal også kutte ut avsporingene nå.

Skjult ID med pseudonym browneyes sø. 28 feb. 2010 13:15

okey....så teller vi til 10...

Skjult ID med pseudonym nigella sø. 28 feb. 2010 13:16

@ karl og co. Om du ikke hadde sletta kommentarene dine, men heller lest gjennom dem selv, så hadde du kanskje sett hvordan du fremstår, og det kan beskrives som negativ.

Skjult ID med pseudonym anigone sø. 28 feb. 2010 13:17

Dette er standard modus operandi, jeg tror ikke konstruktiv kritikk hjelper i dette tilfellet. Men jeg skal hvertfall fjerne den røde kluten mitt nærvær representerer og ta meg en skitur istedet :-)

Skjult ID med pseudonym nigella sø. 28 feb. 2010 13:20

Vel hvis du opplever hele sukker som kun negativt, så kan du jo melde deg ut og prøve lykken andre steder:)

Skjult ID med pseudonym Enda En sø. 28 feb. 2010 13:21

Posetiv - pisitiv - tri smi kinisiri pi Hibripliss

Skjult ID med pseudonym Enda En sø. 28 feb. 2010 13:22

Ah, en sånn som sletter innleggene sine igjen. Hva med å lese gjennom det du skriver FØR du trykker "Legg til", så slipper du å ødelegge hele tråden?

Skjult ID med pseudonym Frago sø. 28 feb. 2010 13:25

Mange forskjellige meninger om dette temaet tydeligvis..
Nå føler jeg vel at dette heller ble en diskusjon om hvordan man oppfører seg her inne i stedet for hva damene faktisk "ønsker" å få i første mail.
Det står ingenting i mitt første innlegg om at jeg har problemer med å få svar, men derimot at jeg sliter litt med å komme igang.
Og da spesielt i forhold til de som har mange fine bilder, men nesten ingen tekst...

Mange damer her inne som har den oppfattningen at det er mannfolkene som jakter på dem, mens damene skal sitte å velge og vrake. Dette stemmer vel ikke helt med virkeligheten. Det er selvfølgelig mange damer her inne som er på offansiven også! Jeg får også flere mailer og flørter uten at det står særlig mer enn "hei". (Dette viser vel at vi er like håpløse alle sammen.:)).

Forøvrig så mener jeg at man skal svare på de henvendelsene man ønsker selv. Det er ingen som har noen forpliktelser mtp å svare dersom man ikke er interessert i dette. Dette har for meg blitt en selvfølge.

Fortsatt god helg til dere alle sammen.

Skjult ID med pseudonym Vannlilje sø. 28 feb. 2010 14:23

Jeg har allerede laget en egen tråd om hva som fungerer på meg når det kommer til meldinger! Så da har dere én pekepinn, så spørs det bare på hva alle de andre damene liker.. :)

Skjult ID med pseudonym nigella sø. 28 feb. 2010 14:29

@ zeke, nå spør jo TS om "hva dere damer ønsker"

Skjult ID med pseudonym Vannlilje sø. 28 feb. 2010 14:29

Når noen spør hva vi liker, hva skal man svare da? "Det er ikke opp til meg, men deg"?

Skjult ID med pseudonym Eventyrli sø. 28 feb. 2010 14:31

Vel en ting er sikkert:

Jeg ønsker iallefall svar på mitt svar i en førstemail. :-)
Ergo: en kis sender mail til meg som "innfrir" alle de krav jeg måtte ha for en førstemail og som itillegg fenger jeg, jeg svarer i same sjargong og uken går og ikke noe svar tilbake... hva er da vitsen med å sende en "perfekt" førstemail i første omgang? :-)

Skjult ID med pseudonym Frago sø. 28 feb. 2010 14:57

Hehe.
Opplever også at damer melder sin interesse for chat. Og når den blir godtatt så er det jeg som må starte og holde samtalen i gang!:)
Men dette er selvfølgelig ikke noe som er typisk.

Skjult ID med pseudonym yeehaw sø. 28 feb. 2010 15:46

Pleier å skrive "Yabba-dabba-doo!" Funker alltid.

Skjult ID med pseudonym antigone sø. 28 feb. 2010 15:59

Enig med Eventyrlig, jeg synes det er snodig når folk viser klar interesse for deretter å ikke svare når de får en hyggelig melding tilbake, eller eventuelt ikke lese svaret i det hele tatt.

Til TS sitt opprinnelige spørsmål, hvordan komme i gang med å skrive til de som bare har bilder og lite tekst: Hvis jeg selv hadde bare bilder og veldig lite tekst, så hadde jeg ikke kunnet forvente stort annet enn kommentarer på utseendet eller på ting jeg driver med på bildene. Så i slike tilfeller må det da være ok å si, på en høflig måte, at man tiltales av vedkommendes utseende men gjerne skulle visst litt mer?

(mann 46 år fra Østfold) sø. 28 feb. 2010 16:01 Privat melding

De som er interessert vil svare uansett om man sender en hei :) eller skriver lengre brev.
Eneste man oppnår ved å fine noe å skrive om fra bilde eller tekst i profilen er at de som ikke er interessert kanskje sender hyggelig avslag.

Skjult ID sø. 28 feb. 2010 16:10

1. man har bra utsende = svar
2. Man har bra utsende og skriver bra meldinger = svar
3. Man har ikke bra utseende og skriver bra melding = kan være heldig og få ett høflig avslag
4. Man har ikke bra utsende og meldingen er for dårlig = ikke svar

er derfor faktisk nesten villig til å være enig med petern
Tror flestepraten her inne går først og fremst etter utseende, desverre....

Og det er jo litt trist at det skal være slik, for jeg vet at ikke alle er like fotogene.
Har sett mange av mine matcher som helt klart ser bedre ut IR

Skjult ID sø. 28 feb. 2010 16:14

Sukker er og blir et kjøttmarked.. online sjekkesteder er og blir et kjøttmarked

"pengene" du har blir representert av ditt utseende, varen du skal "kjøpe" er det motsatte kjønn.
har du lite "penger" må du gå kjøpe de "billigste" varene( merk minst attraktive)

har du derimot lomma "full" av penger, så kan ta det du vil ha..

SÅNN er det.. klart det finnes unntak og mennesker som slettes ikke bryr seg om utseende.. men igjen det er unntak.

(kvinne 43 år fra Oslo) sø. 28 feb. 2010 16:25 Privat melding

Jeg er enig med de rett over meg her. De fleste går som regel først etter utseende her inne. Det er jo ikke så rart heller siden man ikke får så veldig stort innblikk i personligheten ut i fra en tekst eller en melding. Det er sikkert mange som ser bedre ut på bilder enn i virkeligheten, men også mange som ser bedre ut i virkeligheten enn på bilder.

Men...man får jo et visst inntrykk av hvordan en person ser ut da, i allefall hvis det har et bilde som viser hele ansiktet. Jeg kan ikke tenke meg at en person som ser "plain" eller "plain minus" ut på bilder ser ut som en gresk (norsk?) gud IRL.

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 28 feb. 2010 16:25

Tja, selv om jeg fortsatt er singel har jeg jo etter hvert klart å få med meg en god del damer på date, så jeg tror ikke dette utseende-arguemtet er helt entydig. Men, klart, ser du ut som Johnny Depp har du nok større muligheter enn hvis du ser ut som Kurt Nilsen.

(mann 32 år fra Buskerud) sø. 28 feb. 2010 16:43 Privat melding

Enig med Petern1971. Bra sagt

Skjult ID med pseudonym Guri ma. 1 mars 2010 20:05

1) Vær morsom og original
2) Skriv noe som viser at du har lest profilen
3) Ikke - hvis du er 47 - svar på en profil der en dame søker etter menn mellom 25 og 35
4) Å kommentere bildet blir overflødig, du liker vel bildet ettersom du tar kontakt

Skjult ID med pseudonym Salander ma. 1 mars 2010 20:05

Jeg synes ikke det er så avhengig av hva vedkommende skriver, for at jeg skal svare han, så lenge han ikke er ufin. Bilde og profiltekst teller mer for meg.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 1 mars 2010 20:09

Men er det ikke også et poeng å være relativt kort i første melding, da? Da er det egentlig vanskelig å være så veldig morsom, synes jeg...

(mann 29 år fra Oslo) ti. 2 mars 2010 01:42 Privat melding

"Hej, hej.." - med et hint av slibrig toneleie og godmorgen-tv?

Skjult ID med pseudonym jamie ti. 2 mars 2010 02:12

Artigste førstemelding jeg har fått var kort melding fra ei som mente seg forbigått av mine flørtemeldinger og avsluttet meldingen med *sukk (er)*. Da måtte jeg le høyt for meg selv og sendte selvfølgelig en flørt tilbake! hahaha....

(mann 40 år fra Møre og Romsdal) on. 3 mars 2010 01:42 Privat melding

Er også mye enig med Petern1971. Har vært på sukker en stund, og tidligere brukte jeg ofte tid på å skrive lange, velformulerte og morsomme meldinger til profiler jeg likte godt. Men lite tyder på at svarandelen ble særlig mye større av den grunn. Nå velger jeg heller å sende en ganske kort melding med oppfordring til å kikke på profilen min, og skrive tilbake hvis de synes den er av interesse. Hvis ikke interessen blir gjensidig etter å ha sett profilen min (som jeg selv mener er ganske utfyllende), så er det nok ikke mye å hente uansett. Vil jo helst at en evt kommende kjæreste skal se på profilen min og tenke: "Oi! Han kunne jeg tenke meg å bli kjent med!", ikke at hun må "overtales" til å bli interessert gjennom en smigrende og morsom melding som liksom skal være personlig . Ofte vil jo slike førstemeldinger bare være små varianter av standardmeldinger uansett. Og det er jo litt begrenset hvor personlig det kan bli :) Det får heller komme etter hvert..

Skjult ID med pseudonym nigella on. 3 mars 2010 02:33

@ jamie, den likte jeg, hvem var denne jenta?

Skjult ID med pseudonym Veteran on. 3 mars 2010 02:34

Hvordan gikk daten nigella?

Skjult ID med pseudonym nigella on. 3 mars 2010 02:50

@ veteran, jo den gikk finfint:) Ble trett og sovna på sofaen etter en stund og våkna igjen nå :)
Synd at han ikke bor her :/

Skjult ID med pseudonym Veteran on. 3 mars 2010 02:54

Blir for innvikla for meg..

Skjult ID med pseudonym nigella on. 3 mars 2010 02:57

Nei han bor ikke her, og det er synd. Når jeg kom hjem så sovna jeg, og våkna igjen nå nettopp :)
Bedre? :) hehe

Skjult ID med pseudonym Veteran on. 3 mars 2010 03:04

Skjønte det nå. Takk! Nå kan jeg legge meg

Skjult ID med pseudonym jamie on. 3 mars 2010 10:17

@Nigella
Jenta var deg det vettu ;) Og daten var finfin den ja..

Skjult ID med pseudonym harepus on. 3 mars 2010 22:27

Å kommentere bildene er vel bare hyggelig det! Har aldri tenkt at det var negativt, snarere tvert imot. I det "virkelige livet" ville vi vel også sagt noe positivt om utseendet til den vi prøver å sjekke opp?