Alle innlegg Sukkerforum

Fødsel vs spark i ballene

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym darwin on. 3 mars 2010 20:11

Så nettopp et klipp hvor dagfinn lyngbø skulle få oppleve hvordan det er å føde. Utav det ble denne tanken født..
Et aldri utdebattert tema: er det vondest å føde, eller få et spark i ballene?

(kvinne 37 år fra Oslo) on. 3 mars 2010 20:29 Privat melding

Det MÅ helt klart være vondere å føde.. er jo ikke noe å tenke på engang!!!

Skjult ID med pseudonym darwin on. 3 mars 2010 20:32

siste kommentaren til lyngbø etter å ha fått simulert smertene ved en fødsel, var at det fremdeles ikke kan måle seg med et spark i ballene.

(mann 34 år fra Oslo) on. 3 mars 2010 20:32 Privat melding

Er ganske så sikker på at alle aktiviteter som ofte ender i KJØTT SOM REVNER er en smule vondere enn et ballespark.

Skjult ID med pseudonym nigella on. 3 mars 2010 20:36

æsj

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) on. 3 mars 2010 20:36 Privat melding

Nekter å tro at det å bli sparket i ballene kan sammenlikner med å ha rier i 1-2 døgn for å så presse ut en melom beina...

hehe.. For det var ILLE vondt... 2 døgn med rier..,og jeg bad på mine knær etter dop! Tviler ikke på at det å bli sparka i balla er så intenst vondt at man spyr og det meste der og da..men vi snakker om maaaaange timer med smerte her altså... Og det klippet med dagfinn Lyngbø er jo komisk..dog ikke realistisk! Når man har rier får man tak i rygg OG mage..,og bekken og overalt.. Det eneste det klippet viser er at lyngbø har en lav smertesterskel! hehe.. Og jeg tror det er en grunn til at vi kvinner skal føde barn .... Det er nesten mer slisomt psyksisk enn fysisk... Mange blir jo liiiivredd for disse smertene...

Men jeg må også legge til at denne diskusjonen er jo temmelig håpløs..åssen kan vi sammenlikne hvor vondt det er? Ingen kan jo oppleve både ballespark OG fødsel!!!

Ord mot ord.. Men JEG TROR og mener at fødsel er MYE værre=) hehe..naturlig nok.. Forskjellen er vel at av en fødsel kommer det noe fint samtidig..og det er såååå værdt d! Om jeg måtte valgt mellom ballespark og fødsel hadde jeg valgt fødsel hver gang!!!! =)

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) on. 3 mars 2010 20:37 Privat melding

Skulle stå: Presse ut en melon MELLOM beina..hehe.. =) litt trøtt og småsyk her!

Skjult ID med pseudonym nigella on. 3 mars 2010 20:39

@ eirinpia, hehehehe syns melom beina var en flott forkortelse for melon mellom beina!
For øvrig er jeg helt enig med deg. Jeg tror heller ikke at det er en sjanse i havet for at et ballespark kan gjøre mer vondt enn en fødsel!

Skjult ID med pseudonym Eirinpia on. 3 mars 2010 20:43

Hehe.ikke sant... =) går litt raskt i svingene når man blir engasjert..og er det noe jeg ikke klarere å la være å kommentere på så er det slike tråder..hehe. Prøver ikke å fremstille oss som "stakkars kvinner som må føde"..men det skal ikke kimses av heller! Vi er STERKE vi som klarer d=) hehe... Og det finnes jo ikke noe mer flott i hele verden!

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) on. 3 mars 2010 20:57 Privat melding

Jeg spydde hver gang jeg skulle føde, pga smertene.
Man kan jo forsøke å vokse seg nedentil, og så gange den smerten med ca 15, så begynner man å nærme seg en fødsel :)

Fordelen med en fødsel er jo at man får en stor belønning etterpå da :) Det gjør man jo ikke ved et ballespark :P

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 3 mars 2010 20:58

Var det ikke en sak i mediene for en tid tilbake med en mann som fødte? Det var riktignok ei dame som skiftet kjønn, men det er jo mulig han/hun kunne ha sammenlignet det.

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 3 mars 2010 21:02

Men ingenting er så vondt som å sparke lilletåa inn i en dørkarm...

Skjult ID med pseudonym jeppe on. 3 mars 2010 21:06

Nå er det faktisk en myte at kvinner har en høyere smerteterskel enn menn, og siden smerter ved ballespark har en nesten (som i fortsatt diskuterbar) viktigere funksjon (hindre at du alt for ofte er i situasjoner som kan ødelegge dine forplantningsorganer(jada, veit at smerter ved rier også har en funksjon(ble litt vel mange parenteser her nå))) så er nok et ballespark mye verre. I gjennomsnitt.

Skjult ID med pseudonym Minney on. 3 mars 2010 21:08

Tåa i en dørkarm er da ingentig :P Går over i løpet av ti min :) Og så er man bare sår i et par dager hvis man har vært skikkelig uheldig :P

Skjult ID med pseudonym Ringfinger on. 3 mars 2010 21:09

Men jeg har en inngrodd ringfingernegl - det er SMERTER det! Behold!

Skjult ID med pseudonym jeppe on. 3 mars 2010 21:14

Ellers - i en debatt som dette - holder det lenge med anekdotiske bevis, så her er beviset over alle bevis som illustrerer at menn takler smerte best!

Hils på Jan Baalsrud:
http://www.nytimes.com/2010/03/02/opinion/02brooks.html

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) on. 3 mars 2010 21:14 Privat melding

Har smertene ved ballespark en viktigere funksjon??? hjelper vel fint lite med forplantningsemne... om man ikke har rier for å gjøre klart slik at barnet kan komme ut!!! Den der diskusjonen taper du lett... Det faller på sin urimelighet..hehe.. Og dessuten så lurer jeg på hva funksjonen har med å gjøre med tanke på hva som er værst, smertemessig!!! hehe.. Trenger vel ikke å være vondere fordi det er har en viktigste funksjon vel?? Da burde det vært slik med sunn mat og.. All sunn mat burde ha smakt bedre enn usunn mat fordi det har jo tross alt en viktige funksjon!!! =) hehe. Tullprat..

Skjult ID med pseudonym Eirinpia on. 3 mars 2010 21:17

Du er bare teit Jeppe.. så d så... Står ingenting i den artikkelen om at en kvinne ikke kunne overlevd d samme...

Skjult ID med pseudonym jeppe on. 3 mars 2010 21:18

Eirinpia: Hvis jeg ikke får vondt hvis jeg ødelegger ballene mine, så blir det ingen rier (for da hadde nok alle testikler i verden gått i stykker, og dermed ikke noe sæd igjen). Smerter gjør at du holder deg unna ting du skal holde deg unna (som regel).

Og sunn mat smaker bedre!

Skjult ID med pseudonym nigella on. 3 mars 2010 21:19

Jeppe, det var snakk om EN mann. For guds skyld

Skjult ID med pseudonym jeppe on. 3 mars 2010 21:22

De fleste kvinner kommer jo med eksempler fra fødsler fra en kvinne (seg selv), derav anekdotisk bevis. Funker det den ene veien, funker det fint den andre. Så nå må jentene klare å finne en kvinne som har gått gjennom mer smerte. Ække verre enn det.

Skjult ID med pseudonym jamie on. 3 mars 2010 21:23

Jeg har en gang fått et tilsikta spark midt i skrittet så det svartna og jeg nesten svima av. Glemmer det aldri. Har også fått noen knespark i ballene utilsikta i ulike idrettssituasjoner, men det var langtfra så ille!

Samtidig vil jeg hylle alle damer som gjør jobben med å gå svangre og føde! Det er helt klart mer smertefullt enn noe vi menn noen gang kan tenke oss.

Skjult ID med pseudonym nigella on. 3 mars 2010 21:27

@ jeppe. Greit, Eirinpia har gått gjennom mer smerte enn meg, grunnet tiden. Jeg hadde en fødsel som varte "kun" 24 timer. Til gjengjeld så kasta jeg opp (på jordmora). hahaha, deilig informasjon :)

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) on. 3 mars 2010 21:28 Privat melding

Hør på Jamie Jeppe...

Og nei.. IKKE ALL sunn mat smaker bedre.. der er vel smaken som baken.. DELT..og det samme gjelder smerteopplevelser.. så d så...

Da er d jo merkelig at vi kvinnfolk skal ha så jævli vondt nå¨r vi skal føde da..om smerter er til for å holde oss unna ting som er farlige... Alikvel trosser vi kvinner dette og FØDER GANG PÅ GANG..så hvem er da tøffest?? JO VI! uten tvil! Om vi skal være usaklig her..

Skjult ID med pseudonym The One to. 4 mars 2010 00:32

Hnnn dette er jo selvfølgelig vanskelig å sammenligne siden ingen har opplevd begge typer smerte, men tenk over følgende. Hvis du spør om en mann vil ha et spark til i ballene vil han sansynligvis si nei, Spør du en en dame om hun vil ha flere barn er ikke svaret så innlysende ;-)

PS forøvrig litt glad for at jeg er mann og slipper å føde ;-)

(mann 29 år fra Oslo) to. 4 mars 2010 00:49 Privat melding

@Eirinpia

Hah. Fra usaklig til saklig. Fødselsraten til norske kvinner ligger på knappe 1.8 barn (rett meg om jeg sier feil) og befolkningen blir stadig mindre og mindre. Det blir for mange kvinner bare én gang, og to for de mest hardbarka av dere...

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) to. 4 mars 2010 00:53 Privat melding

Hehe.. Ja det har du vel rett i ..men det tror jeg faktisk ikke handler om smertene.. men mer om at de fleste vil ha hus.. jobb.. hytte.. og alt det der FØR de får barn..begrensa hvor mange barn de faktisk kan få når de venter til de er over 35 med å få! =) hehe...

(mann 29 år fra Oslo) to. 4 mars 2010 01:09 Privat melding

Hehe. Det handler selvsagt ikke om smertene(håper jeg iallefall). Vanskelig for meg å sette slike ting i forhold til hvilken samfunnsutvikling som vil komme om den trenden fortsetter hos norske kvinner;) Visste du forresten at sjansene for å få barn med kromosonfeil o.l. øker drastisk pr. fylte år etter ca 35?

(kvinne 32 år fra Oslo) to. 4 mars 2010 01:13 Privat melding

Jarlen da, du vet vel at man må være to for å få barn eller? Denne trenden hos norske kvinner og menn mener du vel da :)

(kvinne 32 år fra Sør-Trøndelag) to. 4 mars 2010 01:14 Privat melding

hehe.. Tror nok det er damer som IKKE vil føde igjen ja..hehe.. En god del får fødselsangst.. og enkelte har d før de får noen i hele tatt.. desverre..

Og ja.det viste jeg..derfor er jg en stor pådriver for at folk må få opp øya for dette..og slutte å vente på julenissen! Jeg er student.. og klarer fint å ha barn samtidig=) jobb får jeg jo alltids..og hus og., no stress...

(mann 29 år fra Oslo) to. 4 mars 2010 01:29 Privat melding

Hehe. Tro det eller ei, den åpenbaringen har jeg allerede hatt. Jeg vil allikevel argumentere for at det så å si aldri er et problem og finne frivillige kandidater til denne aktiviteten. Derimot trenger man ikke være to for å bruke prevensjon, angrepiller eller abort.

Med fare for å virke sta som et esel mener jeg fortsatt at det er en trend blant norske kvinner. Dog allikevel mannen til en viss grad, absolutt og ikke minst samfunnet/mediapåvirkning ( hvordan du selv ønsker å vri og vende på det:)

(kvinne 32 år fra Oslo) to. 4 mars 2010 01:37 Privat melding

Nja jeg har allerede ett barn, mangler 0,8 - 1 til og så har jeg gjort min "plikt" :O

(mann 29 år fra Oslo) to. 4 mars 2010 01:37 Privat melding

Fødselsangst. Dødsangst. Fylleangst. Det er mennesker som sliter mentalt med de mest bisarre ting. Virkelig. Wake the fuck up. (ikke deg).
Å føde barn er/burde føles like naturlig å spise, ha sex eller puste. Å gå rundt med angst før første fødsel, og etter dette ikke engang våge sønn/datter nr. 2. Da lurer jeg i så fall på hva i all verden slags kvinner vårt norske samfunn i dag genererer? Morgendagens fremtid for kongeriket Noreg ser med ett meget mørk og dyster ut i mine øyne.

(mann 29 år fra Oslo) to. 4 mars 2010 01:40 Privat melding

For at et samfunn skal ha en bærekraftig vekst må fødselsraten ligge på minimum 2.11 pr. kvinne/par. I lys av eldregenerasjonen og det stadig økende skillet i arbeidsstyrken kontra pensjonerte må du gjerne kline til med tre unger når du først er i gang :)

Enebarn. Grøss.

(kvinne 32 år fra Oslo) to. 4 mars 2010 01:44 Privat melding

Men en liten kommentar, man trenger ikke å uttale seg så krast om emnet. Skjønner godt at enkelte kvinner får fødeangst. Ei venninne av meg sprakk fra ende til aen, ei annen lå i to døgn med rier hvorpå barnet måtte bli tatt ut med keisersnitt. Skjønner godt at enkelte får fødeangst. Selv fornekter jeg det helt til jeg evt. ligger på sykehuset neste gang :P

(mann 29 år fra Oslo) to. 4 mars 2010 02:14 Privat melding

Det taes til etterretning(ikke vurdering). Jeg burde nok være noe mindre krass, tar den. Joda, enkelte mennesker får angst for det meste. Disse eksemplene dine høres følgelig ikke veldig heldig, dog de er heller unntaket når det kommer til fødsler. At man kanskje må sy noen sting er så sin sak, men at man rakner fra hull til hull tilhører sjeldenhetene. Ærlig talt synes jeg nesten slike momenter rundt fødsel burde vektlegges adskillig mindre. At unge, norske jenter ender opp med fødeangst er veldig besynderlig og uheldig. Kvinner/par i sin aller beste alder (for hva angår fysiologi og reproduktivitet) kvier seg nærmest for å få unger sammen.

Fødeangst. Joda, greit nok. Skrekkeksempler gjør sitt. Jeg har hørt min andel - jeg går allikevel ut døra, setter meg på t-banen i rushtiden, kjører motorsykkel og setter meg på et og annet fly. Det går som oftest bra, gjør det ikke?:)

(mann 29 år fra Oslo) to. 4 mars 2010 02:16 Privat melding

Betenkelig*

Skjult ID med pseudonym R to. 4 mars 2010 02:28

@JarlH - "For at et samfunn skal ha en bærekraftig vekst må fødselsraten ligge på minimum 2.11 pr. kvinne/par. I lys av eldregenerasjonen og det stadig økende skillet i arbeidsstyrken kontra pensjonerte må du gjerne kline til med tre unger når du først er i gang :)

Enebarn. Grøss.

Å føde barn er/burde føles like naturlig å spise, ha sex eller puste. Å gå rundt med angst før første fødsel, og etter dette ikke engang våge sønn/datter nr. 2. Da lurer jeg i så fall på hva i all verden slags kvinner vårt norske samfunn i dag genererer?"

- What...?

(mann 29 år fra Oslo) to. 4 mars 2010 02:31 Privat melding

Det var et noe upresist spørsmål... Var det noe uklart så kjør på, for all del.

Skjult ID med pseudonym R to. 4 mars 2010 02:38

@JarlH - Det er jo artig at du som mann mener at det burde være like naturlig å føde som å spise/ha sex/puste. Du fremstår for meg som en relativt oppegående fyr, det blir kanskje litt drøyt å sammenligne fødsler med basale behov. Eller?

NB! Jeg er verken mor eller i ferd med å føde, men sammenligningen med basale behov blir for rar.

(mann 29 år fra Oslo) to. 4 mars 2010 03:42 Privat melding

Oi. Ser den. Dårlig setning fra min side. Jeg vil absolutt ikke sammenligne det med basale behov. Når jeg leser det nå virker det t.o.m. som at hyppigheten skal være like stor også. Å føde i seg selv er ikke akkurat et basalt behov nei, dog uten fødsel blir det ingen neste, ei heller basale behov. Litt omformulering;
Jeg synes og ønsker at tanken rundt det å starte en familie, eller føde et barn om du vil, burde føles som en like naturlig del av livet som helhet. Det er naturlig å spise, det er naturlig å ha sex, det er naturlig å føde, det er naturlig å dø, osv, osv. Frekvensen mellom de forskjellige momenter er selvsagt annerledes. Å få barn er noe som burde stå meget høyt i samfunnet i mine øyne.

Nå vil jeg samtidig legge til at neida, jeg har ikke et dusin løsunger rundt omkring, og jeg har heller ikke en drøss gjemt unna i kjelleren heller. Personlig, mht. dagens livssituasjon for min egen del, vil det gå minimum fem år før barn er aktuelt. Dog runder jeg 30 år uten en fin, liten sneip løpende rundt omkring begynner jeg nok å "stresse" litt. Om jeg hadde begynt å jobbe heltid etter endt vgs-utdannelse hadde jeg igjen sikkert hatt et noe annet tidsperspektiv. Uansett er det en del rammer jeg ønsker til grunn før barn kommer inn i bildet.

At norske ungjenter får bolle i ovnen på videregående, eller rett over tyve, og ender opp som alenemor er absolutt ikke en heldig situasjon. Man har sex. Gravid. Å faen. Shit happens. Uansvarlig ja, men det kan skje de fleste. Selv får jeg inntrykk av at disse jentene nærmest blir stemplet fra første stund som dumme og løse - at det er selvforskyldt - synd for deg. I mange slike tilfeller synes jeg det er for lite eller mangel på bistand/støtte og hjelp til slike unge personer. Ærlig talt burde gifte/samboere(eller hva du vil kalle det) belønnes for hvert barn de får. Og nei, ikke si at barnebidrag/kontantstøtte er "belønning". Da er vi på feil bølgelengde.

I forhold til eldregenerasjonen er den unge arbeidsstyrken i Norge for lav til å opprettholde den økonomiske modellen/strukturen vår. Arbeidskraften er ikke stor nok så det importeres med huet i ræva fra andre land. En betraktelig andel av disse blir værende i landet. Når så nordmenn stadig nærmer seg 1.5 i fødselsrate og mange av våre nye landsmenn gasser på med både fem, seks og ti barn pr. familie sier det seg selv hvor det bærer.

Demografisk sett er vi på vei til å bli rævkjørt om fødselsraten ikke øker jevnt i årene fremover:)

(Trøtt = litt rot

Skjult ID med pseudonym R to. 4 mars 2010 03:56

@Jarl - :-) Det eneste jeg reagerte på var sammenligningen med basale behov og den ble forklart i første avsnitt i svaret ditt og forstått, så det er heeelt greit :-) Hva slags ønsker folk har om å få barn må være opp til hver og en, tenker nå jeg.

Hadde jeg vært lys våken så hadde jeg antagelig kommentert videre på innlegget ditt, men det blir for rart når man er i ferd med å sovne.

:-) Med ønsker om en god natt!

(mann 29 år fra Oslo) to. 4 mars 2010 04:07 Privat melding

Hehe. Takk det samme. Tre timer med søvn kommer godt med før morgendagen gyver løs.
Kjør på med en kommentar i morgen! Kan tidvis virke ekstrem i utsagnene mine, så jeg klarer sikkert å provosere med noen flere i diskusjonen om Norges demografi:P

(mann 51 år fra Oslo) fr. 5 mars 2010 20:24 Privat melding

sjekk nrk1

(mann 29 år fra Oslo) sø. 7 mars 2010 01:52 Privat melding

Nett-tv?