Alle innlegg Sukkerforum

Er komplimenter "ut"?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Kompis fr. 5 mars 2010 16:41

Jeg har litt følelsen av det. Altså når det gjelder jenter.
Jeg synes det er litt "slitsomt" at jeg skal måtte sitte og føle meg dum og 'svak' for å ha sendt et kompliment.
Men det gjør jeg altså.
Sto litt om det i "nice guys" -tråden også; at 'nice guys' gir komplimenter og dermed blir sett som 'svake', føyelige og kjedelige - for enkle å "få tak i". Jeg gir komplimenter fordi jeg får lyst til å si noe positivt om jenta; noe jeg føler, og som kan få henne til å føle seg bra, spesiell. Men samfunnet har kanskje blitt så kaldt etterhvert at ethvert kompliment blir sett på som smisking?

Skjult ID med pseudonym Elise fr. 5 mars 2010 16:44

Hei du :)

Nå prater jeg kun for min egen del .. Men selv setter jeg stor pris på komplimenter . Men det gjør da vel alle ?
Så IKKE få følelsen av å "føle deg dum og svak!!!

Fortsett å gi de velfortjente komplimentene,du aner ikke hvor mye de er verdt :)

Skjult ID med pseudonym Antigone fr. 5 mars 2010 16:47

Enig med Elise. Jeg setter også pris på komplimenter og skjønner ingen ting av det når enkelte snakker om at komplimenter er "ut".

Skjult ID med pseudonym R fr. 5 mars 2010 16:53

@Kompis - Dersom noen ikke kan ta imot et kompliment så er det da de som har et problem, ikke du. Men hvordan du selv føler deg etter å ha gitt et kompliment, er det bare du som kan gjøre noe med. Jeg kan ikke se noen grunn til at du "måtte sitte og føle meg dum og 'svak' for å ha sendt et kompliment" - det ser ut som om du prøver å skyve ansvaret for hvordan du føler deg over på noen andre og det blir jo litt rart. Eller har jeg misforstått noe her...?

Skjult ID med pseudonym Eventyrli fr. 5 mars 2010 16:55

I og med at jeg ikke vet hvilke komplimenter du vanligvis gir så tenkte jeg bare å si at jeg syntes komplimenter er kjempeflott å få men at du kanskje bør se opp for "klisjèkomplimentene" her inne som samtlige lirer av seg om de mener det eller ei i.e. "du er pen/søt". MEN skriver du f.eks "du så utrolig pen ut i den blablabla på bildet i albumet ditt" så vinner du masse på sjarmen og viser at du faktisk har gjort litt "research" og at du er smart nok til å unngå "du er pen punktum og ingentingmerkontaktkisen."

Skjult ID med pseudonym trollet fr. 5 mars 2010 16:56

synes det er fint jeg....både å gi og få (selvfølgelig) komplimenter..
alle trenger å høre positive ting innimellom.og du skal være stolt over og gi dem,for det betyr bare at du bryr deg om andre.
ha en fin kveld,KOMPIS :-)

Skjult ID med pseudonym Kompis fr. 5 mars 2010 17:04

@R:
Jeg følte meg bra når jeg sendte det, men så leste jeg 'bad guys' (var det visst) -tråden, pluss at jeg ikke har fått noen melding i retur (som zeke nevner), så derfor...
Jeg legger det ikke over på andre nei. :)
Men nå skal jeg prøve å ha litt is i magen da, så får vi se hvordan det går. Var vel en liten utblåsning det der.

(mann 46 år fra Østfold) fr. 5 mars 2010 17:29 Privat melding

Jeg har som mål å gi komplimenter minst en gang per dag.
Har gjort det her inne men blir teit å si syns du er penn alle gjøre jo det.
Må være noe spesielt med bilde eller det de skriver.

Skjult ID med pseudonym ranabanana fr. 5 mars 2010 17:31

Tror jeg forstår hvordan du føler og analyserer i ettertid, Kompis. Virker kjent ... :) "Hva er lurt og hvor dumt var dette... " Men du er ikke sær: menn gir da fortsatt varmende komplimenter. Likevel absolutt oppmuntrende at dere også reflekterer over dette. - Og vi fortsetter å gi (ekte) komplimenter til hverandre, ikke sant?

Skjult ID med pseudonym megvel fr. 5 mars 2010 17:33

komplimenter er helt topp:) skulle blitt flinkere til å gi selv når jeg tenker meg om:/ men synes det er 10 ganger kjekkere å bli koplimentert for personlighet og kvaliteter utenom utseende:).. og de må være ekte..

Skjult ID med pseudonym R fr. 5 mars 2010 17:39

@Kompis - Spør du meg så sto det ekstremt mye dustete i den bad boy-tråden. Fortsett med å gi komplimenter du, så lenge de er oppriktige og ikke for å oppnå noe, så tror jeg en oppegående mottaker ser det slik også.

Skjult ID med pseudonym Emilie fr. 5 mars 2010 18:46

Komplimenter er alltid bra om de kommer fra hjertet!!!!!!!!!

Skjult ID med pseudonym Avania fr. 5 mars 2010 19:17

Selvfølgelig kjempedeilig å få høre fine ting om seg selv! Men blir nok heller oftere betatt av og interessert i de som IKKE gir så mange komplimenter....

Skjult ID med pseudonym ranabanana fr. 5 mars 2010 19:35

Hva kom, Zeke? Bekreftelsen på at vi foretrekker mystiske og tilknappede menn? Men du vet da at vi er forskjellige, vel...? :)

Skjult ID med pseudonym elfrodo fr. 5 mars 2010 20:01

ok, ny strategi..

Avania: Jeg synes du ikke er noe særlig asså. Sur, grinete og bitter er du ;-)

Skjult ID med pseudonym Antigone fr. 5 mars 2010 20:39

Elfrodo, det er da ikke noe nytt? Å kalle hverandre sur, grinete og (spesielt) bitter, er jo noe folk driver med her inne hele tiden.

Skjult ID med pseudonym elfrodo fr. 5 mars 2010 20:55

touche :-)

Skjult ID med pseudonym corinna fr. 5 mars 2010 20:57

Jeg hadde vel heller blitt litt lei meg hvis jeg ikke fikk noen komplimenter:-) Mulig de yngste jentene synes det er ut med komplimenter, men det er bare en fase tror jeg;)

(mann 42 år fra Vestfold) fr. 5 mars 2010 20:58 Privat melding

Jeg har ikke sendt noen komplimenter, hvis en profil interesserer meg, så har jeg ofte mange spørsmål og ting som jeg er nyskjerrig på.. dessuten synes jeg kanskje det blir litt mer privat og ekte? Et kompliment føler jeg er et resultat av at man freser igjennom en drøss med profiler, slenger ut noen tråder og håper å få napp på en av dem?

Men.. jeg kommer nok aldri til å bli klok på sukker, ei heller til å like det.

Skjult ID med pseudonym Avania fr. 5 mars 2010 21:00

Det der holder bare ikke asså, Elfrodo. Du må jo slå meg skjønner du vel, og helst kritisere kroppen min også - "Nei så tjukk du er blitt, nå må du pinadø slanke deg gitt"
=)

Skjult ID med pseudonym elfrodo fr. 5 mars 2010 21:13

åh, beklager avania...jeg trodde jo damene tok seg mer nær av å bli kritisert av personlige egenskaper...

Det håret ditt altså....det er jo helt håpløst!!!

Skjult ID med pseudonym Avania fr. 5 mars 2010 21:16

Håret mitt egner seg forøvrig veldig godt til lugging kan jeg informere om.... ;) *store forventninger til neste sukkerfest..*

Skjult ID med pseudonym elfrodo fr. 5 mars 2010 21:17

hehe...vi ses der, avania ;-)

Skjult ID med pseudonym smiley fr. 5 mars 2010 21:23

Mr kamfjord her er iallefall en som har forstått det å gi komplimenter på en indirekte måte:) det liker jeg.. hyggelig fyr rett og slett.. på feil side av landet som vanlig hehe..

Skjult ID med pseudonym In10se fr. 5 mars 2010 21:25

@ TS

Men hvis du stadig gir komplimenter til jentene, tror du ikke at du lett kan fremstå som at "du prøver for hardt"? Jeg håper da ikke at det fremsto slik at jeg mente du aldri skulle gi komplimenter, men samtidig tror jeg - det er bare min mening - at noe som er vanlig og lett tilgjengelig, noe du får hele tiden uten å måtte gjøre noe særlig for det - ofte tillegges en mindre verdi enn noe som er mer sjeldent. Og med det mener jeg at et sjeldent, men oppriktig kompliment om noe jenta har gjort eller som er unikt med henne må være mye bedre enn å stadig gi henne komplimenter for alt mulig fra utseendet til klessmak. Dessuten har det nok noe med jenta å gjøre også. De fysisk mest attraktive menneskene (av begge kjønn) får nok langt flere komplimenter enn resten, og vil de også bli mer vant til det og sikkert også mindre smigret når det skjer.

Men uansett, det viktigste er vel at du mener det du sier. Hvis du bare gir komplimenter fordi du ønsker en reaksjon fra jenta, uten at du egentlig virkelig mener det du sier særlig sterkt (du vil at hun skal bli glad og like deg), så tror jeg at hun ofte kan føle at du kanskje ikke er helt oppriktig og at du bare ønsker en reaksjon fra henne, og da kan du fort fremstå som smiskende, lite troverdig og med en skjult agenda (eller kanskje ikke så skjult egentlig). Kanskje. Uansett, jeg gir i alle fall få komplimenter, jeg viser heller med stemmeleie, handlinger og kroppsspråk at jeg liker henne, og det fungerer for meg. Når jeg en sjelden gang gir et kompliment så er det fordi jeg virkelig mener det. Men hva som fungerer for meg er sikkert ikke det samme som fungerer for deg. Antall komplimenter jeg har gitt her på Sukker kan kanskje telles på én hånd, men kanskje burde jeg også gi litt flere av dem. Et av de siste jeg ga var til en fotomodell-pen jente som hadde satt maksalderen på de hun søkte 8 år under min alder, men jeg likte profilen hennes og det hun skrev om seg selv så godt (hun hadde et brennende engasjement for en god sak) at jeg sendte henne en melding likevel der jeg skrev nettopp dette: at jeg var klar over at jeg var betydelig eldre enn det hun så etter, men at jeg ble så imponert over den greia at jeg bare måtte sende henne en melding likevel. Det ble en date med henne senere også, skjønt det skulle fortsatt en god del av min vanlige flørting og småerting til før vi kom dit (og som alle sikkert har skjønt, noen date nummer to ble det ikke, men det er en annen historie og ikke poenget her).

Skjult ID med pseudonym Kompis fr. 5 mars 2010 22:43

Glemte å nevne at dette gjaldt (i dette tilfellet) utenfor Sukker - eller rettere sagt når man har kommet bittelitt (men ikke så mye) lenger. Altså tenkte jeg ikke på komplimenter i førstemelding her.
Det kan vel late til at komplimenter som går på utseendet ikke blir tatt så godt imot, ihvertfall av yngre jenter, som kompliment på noe de gjør/kan. Så jeg får prøve å "omskolere" meg litt. Litt rusten her ute på de evige sjekkemarker...

(mann 33 år fra Oslo) fr. 5 mars 2010 22:46 Privat melding

Jeg digger å få komplimenter og synes jenter kan bli mye flinkere på det, gi meg komplimenter fra morgen til kveld..overøs meg med det...kall meg gresk gud eller akrobat! tullemann eller soldat! kjekkas eller frekkas, kall meg en kraftig stut eller at jeg har stor tut.......

Jeg mener det bare å øse på og at viser at en ihvertfall har lyst til at den en snakker med skal føle seg vel.

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 6 mars 2010 01:36

Komplimenter er in. Men med tretter-på-dusinet-profiler er det ikke lett å gi ærlige komplimenter...

Skjult ID med pseudonym gråtass lø. 6 mars 2010 01:39

Det kan aldri bli nok av komplimenter etter mitt skjønn. Det gjelder både fra jentene og gutta! :)

Skjult ID med pseudonym Vesla lø. 6 mars 2010 02:07

Gode, originale komplimenter er in. Gjetatte komplimenter er ut. ( i alle fall i min bok)

Hvis en gutt sier til meg: Jeg synes du er en veldig søt og trivelig jente... ! JA, da kan du banne på at han vil gjenta det 5 ganger i løpet av kvelden. Ikke noe galt i å si det en gang.. Det er hyggelig! Men ikke gjenta de samme komplimentene hele tiden....

De beste komplimentene er de jeg ikke hører så ofte... som: Du har en egen evne til å plukke opp det som skjer rundt deg... Eller: Du har et fantastisk skråblikk på verden rundt deg.... osv.

"Søt, pen, trivelig, hyggelig, sexy"... Joda. Vel og bra. Men ikke veldig spennende...