Alle innlegg Sukkerforum

Gærnt med deg a?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Potetgull lø. 6 mars 2010 23:45

Ble jeg spurt denna uka. Hvorfor? Fordi jeg nevnte (innrømte?) ovenfor en date at jeg ikke hadde vært samboer. Jeg har passert 30 og har en rekke venner som heller ikke har det, er vi alle sammen freaks???

Når MÅ man ha vært samboer? 35? 40? What?

Skjult ID med pseudonym Vesla sø. 7 mars 2010 08:56

Ikke noe gærent med deg. Du vet det. Det holder... ;-)

Skjult ID med pseudonym Sit-ups sø. 7 mars 2010 09:38

Jeg er 35 og har aldri hatt ordentlig samboer. Men jeg har "alltid" hatt egen leilighet og har vært i forhold med de som enten også har hatt egen leilighet, eller som har bodd i bokollektiv og da har bodd hos meg flere uker av gangen. Jeg vet ikke helt når man regnes som samboere. Må man ha begge navn på leie-/kjøpskontrakten, ha folkeregisteradresse på samme sted, eller kan man også være det hvis man bor her eller der ukevis av gangen?

Skjult ID med pseudonym snop sø. 7 mars 2010 10:36

Når du tok deg så nær av den uttalelsen er det vel noe som du føler på selv også da....
Det er jo ikke helt normalt å ikke ha prøvd et samboer forhold på den ene eller den andre måten når man er over 30 år.
Men noen er som deg , du er nok ikke alene om det .... men ja man kan jo spørre seg "hva er gærnt m dag a"
Du har vel svaret selv du ???

Skjult ID med pseudonym Salander sø. 7 mars 2010 10:42

Klart det er noe gærnt med deg. Jeg ville tenkt akkurat det samme. De fleste menneskene har hatt såpass seriøse forhold innen de fyller 30 at de har hatt minst ett samboerskap bak seg.

Skjult ID med pseudonym Torch sø. 7 mars 2010 10:59

@ salander

For å være litt djevelens advokat her og snu rundt på ting: Hva sier det om deg hvis du har vært samboer en gang? Eller enda mer hvis du har vært det flere ganger. At du er villig til å bli "seriøs"? Eller bare at du er vanskelig å bo sammen med? Det ble jo åpenbart slutt siden du er her. Vet ikke om jeg synes havarerte samboerskap nødvendigvis er en positiv ting - og enda mindre hvis du har flere av dem.

Det er selvsagt ikke negativt om du har vært samboer en gang eller to heller, men om du har vært eller ikke vært samboer tidligere sier etter min mening veldig lite om deg som menneske og potensiell kjæreste. Hadde du en rekke av dem ville jeg nok derimot faktisk begynne å lure på hvor vanskelig du egentlig er å leve med - eller hvor dårlig du er til å velge partnere.

Skjult ID med pseudonym hm.. sø. 7 mars 2010 11:04

Jeg oppfattet salander som veeldig ironisk :)

Skjult ID med pseudonym eli sø. 7 mars 2010 11:08

HALLO @Torch...... vi er en fin gjeng sammlet inne her å jo tror jeg kan si med sikkerhet at dem fleste som har passert den nevnte alder har vært i et sambo forhold.... så tror ikke deter noe galt med folk av den grunn.

Skjult ID med pseudonym Salander sø. 7 mars 2010 11:15

Torch, du kan godt psykeliggjøre folk som har hatt samboerskap bak seg, men da psykeliggjør du faktisk de aller fleste. For det er vanlig å ha hatt noen veldig alvorlige forhold bak seg, det er normalt å oppleve brudd, det er faktisk ikke bare normalt, men det er meget vanlig. Og det er veldig uvanlig at en 30-åring ikke har hatt et samboerskap bak seg, akkurat som det er uvanlig at en 25-åring ikke har hatt kjæreste. Og jenter der ute tenker faktisk på hva som er vanlig og ikke vanlig, når de peiler seg inn på en mann.

Og ut over det har jeg lite til overs for trøstende ord som... "Klart det ikke er noe galt med deg, det er bare alle damer som er så dumme som ikke ser hvilken sjelden edelsten du er", for det hjelper ikke fyren i det hele tatt. Han bør heller stille seg selv spørsmålet om hva det er som har gjort at han ikke har hatt noen så intense, dype og alvorlige forhold, og endre på det. Jeg vil ikke antyde noen ting, for jeg kjenner ikke fyren. Men til trøst kan jeg fortelle at det er noe galt med de aller fleste av oss, og det er helt ok å innrømme det og stå for det. Hva er det som er så farlig med å innrømme at man er utenfor normalen? Er det ikke det som må til for at man skal forandre på noe?

Men for all del, gi fyren en tåtesmukk, han har jo åpenbart ikke en pupp han kan trøste seg på.

Skjult ID med pseudonym Sit-ups sø. 7 mars 2010 11:17

Eh, somebody needs to get laid.

Skjult ID med pseudonym Torch sø. 7 mars 2010 11:18

@ eli

Les siste del av innlegget mitt om igjen du, der det står "Det er selvsagt ikke negativt om du har vært samboer en gang eller to heller..."

Det er etter min mening verken galt å tidligere ha vært i et samboerforhold eller å ikke ha vært det. Poenget mitt var at jeg heller ikke synes det er noe å skryte av. Og når TS får tåpelige kommentarer om at det er noe galt med han siden han aldri har vært det, så synes jeg det er greit å si at det å ha vært i et (havarert) samboerforhold heller ikke gjør deg til et bedre kjærsteemne enn om du ikke hadde vært det. Det er i alle fall min mening.

Skjult ID med pseudonym hmmm sø. 7 mars 2010 11:18

tror ikke salander er så ironisk jeg, for at jeg skulle blitt samboer med en ny og innvolvert unger, skulle det jammen forelagt erfaring på området..Man lærer utrolig mye av tidligere feil. Beste er om noen har ett langt forhold/ekteskap og deretter ett kortere samboerskap.. da har de stort sett skjønt hva det går i hehe..

Skjult ID med pseudonym Sit-ups sø. 7 mars 2010 11:20

Samboer eller ikke. Har vel også mye å gjøre med at ikke alle bygger rede med den første og beste man komme over, om og om igjen. Noen av oss har faktisk god økonomi og kan ha alvorlige forhold selv om man ikke må dele husleie eller boliglån med en annen person.

Skjult ID med pseudonym Salander sø. 7 mars 2010 11:23

Torch, hvis en fyr har veldig mange havarerte samboerforhold bak seg, så begynner jeg selvfølgelig også å lure. Vi snakker altså fremdeles om normalitet.

Skjult ID med pseudonym El sø. 7 mars 2010 11:25

Her fikk man i alle fall passet sitt påskrevet...

Det finnes damer som henger seg opp i dette og damer som gjør opp sin mening om deg ut i fra det de ser og opplever når de tilbringer tid sammen med deg. Jeg går i alle fall for de i siste kategori.

Og uansett så kan man ikke henge seg opp i de som kommer til å avvise en for ikke å ha hatt det. Bruk tid på de med litt åpnere sinn :-)

Skjult ID med pseudonym Salander sø. 7 mars 2010 11:31

Sit ups, du er nok inne på noe. Det er nok kanskje de som er lavest på lønnstigen som mest har fordeler av et samboerskap. De høytlønnede vil helst beholde pengene sine selv, og ser ikke fordelen av et bokollektiv der de mer eller mindre må forsørge partneren og spandere luksus.

Og Eli, klart man ikke skal henge seg opp i det og dumpe mannen alene pga det. Man tar det med i det store regnskapet, og vurderer selv best hvor mange minuspoeng det skal utgjøre. Alle har noe minus, ikke sant? Men de fleste oppfatter at det å ikke ha hatt noen samboerskap bak seg, som noe suspekt.

Skjult ID med pseudonym eli sø. 7 mars 2010 11:38

@Torce jeg så den , men syns du backer litt i din egne uttalese nå min venn..... men men da sier vi at det var det du mente da at du syns det greiest å ha vært i samboforhold som er havarert.
Som man er inne på her så lærere man av er faringer , og ofte er det nettopp det som skal til for å vite hva man vil ha i neste forhold og IKKE vil ha i neste forhold.
Når man snakker om unger som et annen tråd her inne , så er det nettopp ærfaringen vi gjør oss til de foreldre og frontfigurer for brana våre.....
Når to mennesker får barn er kanskje ikke den ene foreldren den som gjør den beste oppdragelsen, noen er rett å slett håpløse å kan gjøre mer skade en nytte... å ofte er det dem som hersker over andre til og med den "flinkest" foreldre blir undrekuet av slike.
Klarer man da å komme seg ut av dette forholdet kan det være vanskelig å tro på noen igjen ..... men håpet om å finne "den" som passer inn i livs situasjonen er jo der.... å da vil man gjerne ha en som har vært i NOE før og vet hva det vil si å være en "famile" :)

Skjult ID med pseudonym japp sø. 7 mars 2010 11:44

Det vanlige er å ha gjennomsnittlig iq (100), bmi over 24, være lite bereist, stemme ap eller frp, få barn i slutten av 20-årene og ha et samboerforhold eller 2 i 20-årene hvis du er gjennomsnittlig og ikke har høyere utdanning.

Avvik fra dette er for noen suspekt. For andre er det utenfor dette området de søker etter en partner. Men er man komplett gjennomsnittlig og sokner det samme så er det rart om du mesteparten av tiden ikke har en samboer, ja.

Skjult ID med pseudonym Torch sø. 7 mars 2010 12:24

@ eli

Jeg synes nå jeg var ganske klar første gangen jeg, men whatever. Vi er vel bare uenige. Jeg synes det verken er spesielt positivt eller spesielt negativt med tidligere samboerforhold, mens du synes det er positivt fordi man da har noen erfaringer og vet hva man vil gjøre bedre denne gangen. For å være ærlig synes jeg den røde tråden her - og andre steder dette temaet har blitt diskutert - er at kvinner vil ha menn med erfaring som de slipper å "lære opp" (men jeg håper dere aldri bruker de ordene ovenfor mennene det gjelder) og som har vist at de kan forplikte seg, mens de fleste menn ikke synes dette er like viktig. Kanskje derfor så mange kvinner synes menn som allerede er i forhold eller er gift er så attraktive - og i en del tilfeller helst "stjeler" en av disse;) Og kanskje er det noe biologisk og/eller kulturelt. Det er jo ganske veldokumentert at kvinner flest legger langt mindre vekt på antall tidligere partnere en mann har hatt (flere partnere gjør han bare mer erfaren og viser at andre jenter også liker han), enn hva menn gjør i forhold til hvor mange tidligere partnere en kvinne har hatt.

Og for ordens skyld: jeg har ikke barn og er heller ikke veldig interessert i kvinner med barn fra tidligere forhold, men kan se hvorfor kvinner med barn synes det er desto viktigere å finne en mann med slik erfaring.

Skjult ID med pseudonym ...! sø. 7 mars 2010 12:29

@TS
Ha ha - jeg tror jeg hadde begynt å le om ei hadde sagt det på den måten. Ikke akkurat fintfølende... :D
Seriøst, "Hva er gæernt med deg 'a?"... Da hadde jeg først blitt forfjamsa, og så begynt å le. Og sagt takk for kaffen.

Blir jo fort en ond sirkel da, hvis det skal være sånn. "OK, du har ikke vært samboer? Da blir du ikke det nå heller".
Helt greit egentlig at folk mener det, da - jeg kan jo skjønne hvorfor, men det går jo an å være litt mer medmenneskelig om det.
Det kan jo være så enkelt som at vedkommende er/har vært veldig sjenert. Eller en annen 'gyldig grunn'.
Men det er vel kanskje "gæernt" nok.

Skjult ID med pseudonym jepp sø. 7 mars 2010 12:30

jeg er 31 og har heller ikke vært samboer noen gang..

men jeg har hatt overnattingsbesøk. teller det??

Skjult ID med pseudonym Torch sø. 7 mars 2010 12:35

Jeg husker det var en stakkar her inne på forumet i fjor vår og sommer. Han lyktes ikke særlig godt på kjærlighetsfronten her inne heller, akkurat som ute i den virkelige verden, og skrev et avskjedsbrev da han kuttet ut Sukker. Han var ca 30 år gammel, hadde et tilsynelatende normalt utseende, men var veldig, veldig dårlig på sjekking og veldig usikker. Han skrev i dette siste brevet at han aldri hadde hatt kjæreste. De fleste av oss skjønner vel at hvis han sier det så vil det alene føre til at 99 prosent av dere jenter ser på han som suspekt og ikke god nok. Fordi ingen andre jenter har villet ha han tidligere (eller kanskje mer trolig, han aldri har klart å ta signalene når en og annen jente har forsøkt å hinte om at hun synes han er interessant, og sjansen derfor har gått fra han), fordi han mangler erfaring, og fordi han ikke hadde særlig selvtillitt – i det minste ikke på dette området av livet. For alt vi vet er han verdens snilleste og mest samvittighetsfulle fyr og potensielt den beste kjæreste/samboer/ektefelle og far noen kvinne kan få, men den siden av seg vil han kanskje aldri få utvikle eller vise fram fordi ingen jenter engang ville gå ut på en date med han for å lære han litt å kjenne.

De fleste jenter vil ha de gutta som andre jenter vil ha, det vet de fleste av oss. Det er derfor det er mye lettere for oss menn å sjekke opp jenter på byen hvis vi har med oss noen attraktive jentevenner, eller om vi allerede har fått én gruppe jenter interessert og andre jenter ser dette. Det er derfor forskning viser at mange kvinner som blir vist fotografier av de samme mennene i gjennomsnitt synes disse er mer attraktive når de blir fortalt at mennene har kjærester (sant eller ikke) enn om de får høre at de er single. Det er trolig derfor norske kvinner får barn med færre menn i antall (hvilket vil si at noen menn får flere kull med barn), mens de øvrige mennene toppen er gode nok til å bli steforeldre etter at kvinnene enten ikke ønsker flere barn eller ikke lenger er fruktbare. Det er derfor det er så mye lettere å få damer hvis du allerede har en jente i livet ditt (i tillegg til at du ikke fremstår som like desperat selvsagt). Og det er sikkert også derfor noen jenter mer eller mindre kutter ut sine single venninner når de får kjæreste selv, for å redusere sjansen for at en av disse ”stjeler” han. Facts of life. Kan jo se tendenser til det samme her i denne tråden også. Har du aldri vært i et sambo er det noe suspekt med deg...

Skjult ID med pseudonym Mann49 sø. 7 mars 2010 12:39

Det er tydelig at du bor alene@Torch, siden du har tid til å skrive så lange innlegg :-)

Skjult ID med pseudonym Torch sø. 7 mars 2010 12:42

@ Mann49

Ja, og det håper jeg de fleste her inne gjør siden dette er et sjekkested for single. Med mindre du har unger løpende rundt da.

Skjult ID med pseudonym Mann49 sø. 7 mars 2010 12:46

Jeg har unger her nå. De er litt bekymret for at jeg skal bli hyper av for mye Sukker

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 7 mars 2010 12:46

Jaja, er det sånn er det vel bare å pakke snippesken og slutte seg til nærmeste munkesamfunn...

Skjult ID med pseudonym Mann49 sø. 7 mars 2010 13:12

Finnes det blandakloster!

Skjult ID med pseudonym Mann49 sø. 7 mars 2010 13:15

Det skulle vært spørsmålstegn til slutt

Skjult ID med pseudonym Torch sø. 7 mars 2010 13:29

@ zoid77

Det er bare sånn det er. Rundt 90 prosent av alle kvinner i Norge får barn før de fyller 40. Blant menn er tallet bare 75 prosent eller så. Og dette er i moderne tid, i fredstid. Historisk har det vært slik at kanskje 80 prosent av alle kvinner har fått barn, mens bare rundt 40 prosent av mennen har fått det. Se http://tierneylab.blogs.nytimes.com/2007/08/20/is-there-anything-good-about-men-and-other-tricky-questions/

Kvinner er selektive, så mange menn vil aldri få sjansen til å få etterkommere (og de er i sin fulle rett til å være det). Til nød kan de øvrige mennene få lov til å bli stefedre og økonomisk bidragsytere for en annen manns barn. Noen forblir ensomme resten av livet, eller de finner seg en kone fra et annet land. Enkelte er i forhold og tror de har blitt far, mens dama egentlig har vært utro og fått barn med en annen. Det blir nok ikke akkurat mindre av dette framover nå som kvinner også er fullt ut med i arbeidslivet og tjener sine egne penger - og derfor lettere både kan gå i fra menn de ikke lenger har lyst til å være sammen med (og ta med seg barna siden kvinner fortsatt nesten alltid får bli hovedforsørger) og ikke trenger i like stor grad som før å se på god økonomi som et kriterie for en potensiell partner. I tillegg har vi jo ordninger som barnetrygd og barnebidrag som gjør dette lettere. Alt dette er bra for samfunnet og for folk flest, og definitivt for kvinnene, men det forsterker nok også denne trenden.

Annen interessant lesning:
http://www.ssb.no/emner/08/05/10/oa/200406/skrede.pdf
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4137506.stm

Det eneste vi menn kan gjøre er å satse på å finne en kvinne som synes vi er god nok til å etablere seg med og stifte familie sammen med, for de av oss som ønsker det en gang. For håpentligvis klarer vi i det minste å konkurrere mot fertilitetsklinikkene i Danmark, skjønt er ikke sikkert det heller...

Skjult ID med pseudonym Mann 37 sø. 7 mars 2010 13:58

@ Torch.

Du skriver at kvinner selekterer menn ut i fra at de ønsker å få barn med de. Og at det er grunnen til at de velger oss eller ikke........
Hva med alle de kvinnene der ute som ikke vil ha barn eller ikke vil ha flere barn???????
Hva med de som er ute etter en mann som kan gi de nærhet/ kroppskontakt. Eller bare en elsker for den del. Tror nok det er mange i den kategorien også i dag, og spesiellt i min aldersgruppe og oppover.
Leste en gang i en artikkel at jenter faller for menn som minner om deres far, så hvis du ser en mann på gata som er mer eller mindre lik deg. Og ca 20-30 år gamlere, bør du kanskje prøve å finne ut om han har en flott datter. Bare en tanke HEHE.

Skjult ID med pseudonym eli sø. 7 mars 2010 14:32

hmmmm nå tror jeg @Torch bør finne hiet sitt en liten stund å våkne mindre egasjert hehe .... kan bli litt mye å serru!!!

Skjult ID med pseudonym Kakemons sø. 7 mars 2010 14:36

Nå blir det vitenskapelig og innviklet her, tror jeg går og gjemmer meg i kakeboksen en stund

(kvinne 43 år fra Sør-Trøndelag) sø. 7 mars 2010 14:36 Privat melding

Jeg synes nå det er frekt å si slike ting. Man vet aldri hva som er årsaken til hvorfor man er single og kanskje ikke har vært samboer. Siden omtrent 40 prosent av Norges befolkning er single så betyr det vel at det er noe galt med disse også da? Å være single betyr derfor ikke at det trenger å være noe galt, mer med den personen som spør... som mangler takt og tone? :-D

Skjult ID med pseudonym nigella sø. 7 mars 2010 14:41

@ TS, det er ingenting galt med deg kun fordi du ikke har hatt samboer (om det er noe annet vet jeg ikke :P ). Jeg har heller ikke hatt samboer og det er ingenting galt med meg heller (det vet jeg, høhøhøh). Det kommer rett og slett an på hva man vil ha ut av livet, og stol på meg (om du vil), du vil ikke ha en kvinne/mann som mener det er noe galt med deg fordi du ikke har hatt samboer.

Skjult ID med pseudonym Torch sø. 7 mars 2010 14:42

@ yourX

Jeg vet, er det ikke urettferdig? Skikkelig dårlig av jentene å stille krav ja. Alle skjønner jo at det har null konsekvenser å få barn med feil mann og han stikker av, eller enda verre viser seg å være voldelig og gjennomført råtten. Nei, dette er dårlig jenter. Skjerp dere!

Hehe, ja noen er kosesyke på søndager, noen er ironiske, og andre bare trøtte, lettere fyllesjuke og kanskje litt sure fordi de våknet opp alene nok en gang ;)

Men nå skal jeg heldigvis ut og møte en nydelig venninne av meg, så jeg satser på at hun skal få meg i bedre humør med det spudlende humøret sitt. Har nok bare stått opp med feil bein i dag. Rart egentlig, siden senga mi står inntil veggen og jeg vel alltid står opp med det samme beinet først...

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 7 mars 2010 14:45

@nigella
Godt å se at det er noen som klarer å sette dette i perspektiv. Man kan okke og oie seg over at kvinner/menn ikke er interessert i deg på grunn av det ene eller det andre, men da er de heller ikke verdt å samle på, spør du meg.

Skjult ID med pseudonym Lionking sø. 7 mars 2010 15:26

Selv nærmer jeg meg de 40 og har aldri vært i nærheten av å ha samboer. Er veldig komfortabel med det, men håper selvsagt at jeg en dag skal finne den jenta/dama jeg finner det verdt å dele husrom med. Jeg har kanskje en forholdsvis høy terskel for å gå inn i et seriøst forhold, men jeg synes det tross alt er bedre enn å være sammen med noen bare for å være det.... Hvis det hadde vært målet, så kunne jeg bare tatt en telefon eller to, og det hadde vært i boks.

Jeg har de siste årene sett altfor mange par som av ulike grunner holder sammen uten at det er noen følelser til stede. Sånne "fornuftsforhold" vil aldri bli min greie. Så hvis en kommende potensiell partner vil dømme meg utifra at jeg ikke har noe samboerforhold bak meg, sier det vel egentlig mer om henne enn meg selv.

Skjult ID med pseudonym arkeologen sø. 7 mars 2010 19:15

Jeg er nå snart 40, og har heller aldri vært i nærheten av samboerskap, eller noe annet seriøst forhold... Hvorfor? Sikkert fordi det er meg det er noe galt med... eller heller fordi jeg ikke tør å ta sjansen, vil jeg tro. Ellers vil det bli en ond sirkel, med at siden ingen har vært interessert (som jeg har vært interessert i), så vil det heller ikke bli noen som er gjensidig interessert.

Jeg har nå lenge slitt med nettopp denne onde sirkelen, men er på vei ut. Men jeg vil nok ikke tørre å ta kontakt først, ikke på en lang stund enda.

Skjult ID med pseudonym Høggern sø. 7 mars 2010 19:17

@Arkeologen
Du må prøve å få deg litt pjaksis, det hjelper

Skjult ID med pseudonym arkeologen sø. 7 mars 2010 19:20

@Høggern

Lettere sagt enn gjort, og aner ikke hvor jeg skal begynne.

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt sø. 7 mars 2010 19:34

Lionking siterte meg der. Ordrett! :)

Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt sø. 7 mars 2010 19:38

Nei, en korrigering må visst til; Seriøse og langvarige forhold finnes i min fortid. Men ellers; Lionkings ord kan jeg signere på!

Skjult ID med pseudonym yepsipepsi sø. 7 mars 2010 23:35

Takk gud for at man er forskjellig og at det ikke er noe galt med de som ikke har vært samboere. Snarere tvert i mot.....

(mann 42 år fra Oslo) ma. 8 mars 2010 22:05 Privat melding

Jeg er 34 og har opplevd to ganger at dater har stilt nettopp det spørsmålet.
En av de to hadde vært forlovet to ganger og ble sinnsykt sur/fornærmet når jeg kontret og spurte hvorfor hun hadde vært forlovet to ganger og forstatt ugift.

Skjult ID med pseudonym sutrer'n ma. 8 mars 2010 22:09

@Trulle
Touché! :-D

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 8 mars 2010 22:41

Jeg er 45 år og har vært i et langt samboerforhold og har hatt et mindre kortvarig samboerforhold på et par år, samt har hatt noen kjærestefohold her og der. Men jeg har aldri vært gift og jeg har ikke barn, så jeg er nok litt skummel å forholde seg til jeg også :-P

En får bare godta at en ikke er en mainstream-person og håpe på at det finnes noen der ute som ikke er så opptatt av at fortiden til den andre skal være helt a-fire...
:-)