Alle innlegg Sukkerforum

Når er det mest naturlig at man vises som pålogget her på Sukker?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym AlwaysOn on. 10 mars 2010 21:19

Min erfaring fra diverse dating-sites er at dersom man for ofte vises som online, da er det fort gjort at de andre brukerne mister interessen for ens profil. Man "har jo ikke noe liv utenom".

Man kan velge å logge ut ved å klikke "logg ut". Eller man kan velge å la være - er man borte fra siden en stund vil man jo automatisk måtte logge seg inn på ny neste gang. Det er naturlig å tenke seg at man etter en slik "time out" ikke vises som pålogget for andre brukere.

Men til min overraskelse har jeg nylig funnet ut at man fortsatt vises som pålogget lenge etter at jeg hadde trodd jeg ble vist som utlogget. Jeg tipper nesten det kan ha sett ut som om jeg personlig har vært pålogget i dagesvis i strekk.

Reglene ser ut til å være som følger

* dersom man klikker 'logg ut' eller lukker vinduet vil man vises som pålogget i omtrent 60 minutter etter dette
* dersom man lar være å logge ut og heller ikke lukker Sukker-vinduet vil man vises som pålogget på ubestemt tid. Dette gjelder så lenge datamaskinen er tilknyttet internett. Dette altså til tross for at man må logge seg inn på nytt grunnet "time out" neste gang man vil benytte seg av tjenesten. Dette testet jeg i natt - jeg lot være å logge ut i går kveld og ble fortsatt vist som pålogget dagen etter.

Har man for eksempel som vane å ha Sukker-siden i et vindu man ikke lukker igjen, og samtidig lar datamaskinen stå på når man ikke bruker den eller bruker den til noe annet - ja da vil man alltid vises som pålogget.

Kanskje du har lagt seg, kanskje du sitter på kafé, eller kanskje du er på hyttetur. Som pålogget vises du likefullt. Noen har garantert trodd at du har vært på en trippel overdose koffein for i det hele tatt klare å holde øyelukkene åpne. Og hvem vil vel date deg da?

Det fine med dette er at det sent og tidlig er mange som vises som pålogget når man søker kjærligheten. Det dannes en opplevelse av at det er stor aktivitet til alle døgnets tider.

Det kan diskuteres hvor nyttig dette egentlig er. Personlig foretrekker jeg å sende meldinger til de som faktisk sitter ved Sukker der og da og kommuniserer. I tillegg er jeg altså bekymret for hva andre tenker om meg dersom jeg ufrivillig har havnet i den beryktede "alltid online"-kategorien.

Men hva mener dere. Hvor lenge bør man vises som pålogget etter selv å ha logget seg ut eller vært inaktiv? Er dagens system det beste?

Skjult ID med pseudonym ...! on. 10 mars 2010 21:44

Chaten er kanskje en bedre indikator på hvem som faktisk er online, siden den nødvendigvis må være 'real time'? Men ikke for det; folk sier jo de har problemer med å 'connecte' der også, og kanskje det er fordi den andre faktisk ikke 'er der' lenger? Hmmmm... Men når jeg kikker på chaten så er det ihvertfall en ganske annen liste enn Online Nå! -lista. Men det har vel noe med at enkelte har slått av chaten også.
Sorry, dette innlegget ble vel bare rot! :p Men det var godt ment! :D Og inneholder vel NOE matnyttig. :)

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 10 mars 2010 21:46

Slike problemstillinger gidder jeg rett og slett ikke å tenke på... Det er nok å tenke på hvordan man skal komme i kontakt med noen, evt. å finne ut hva man skal svare på en melding uten å fremstå som en noksagt...

Skjult ID med pseudonym nigella on. 10 mars 2010 21:49

jeg er online ca konstant, kunne egentlig ikke brydd meg mindre. Drømmemannen min bryr seg nemlig heller ikke hvor mye/lite jeg er logga på, på sukker. Så uaktuell problemstilling for denne jenta:)

Skjult ID med pseudonym AlwaysOn on. 10 mars 2010 22:01

@...! Ja, dersom man er registrert som 'pålogget' vil man nok også vises som tilgjengelig for chat. Jeg leste et sted om noen som oppdaget at de var blitt kontaktet på chatten 6 timer etter at de hadde brukt pc'en. Så heller ikke det tror jeg er noen god indikasjon på om folk sitter parat ved pc'en.

@zoid77: Tanken min er at dersom jeg først har blitt stemplet som nettavhengig gidder ikke så mange å svare på meldingene jeg sender ut. Kanskje dette kan være noe av grunnen til at det kan være vanskelig å få svar på henvendelser?

@nigella: grei instilling å ha!

@handervetu: Jeg spekulerer heller ikke i dette, men dette er tanker jeg mener kan oppstå ubevisst. Jeg husker fra studietiden hvordan de WorldOfWarcraft / rollespill - avhengige ble litt spøkefullt omtalt som skikkelig nerdete, dameløse og uten noe liv utenom dataverdenen. Om noe slikt skulle tenkes om de som er alltid pålogget på Sukker vil jo ikke det være bra for draget.

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 10 mars 2010 22:08

Er du mye online tyder i hvert fall det på at du ikke roter for mye rundt... :-)

Skjult ID med pseudonym vibe on. 10 mars 2010 22:55

Jeg har deaktivert profil for tiden, så da sees jeg ikke og kan uttale meg uten forlegenhet: Men altså jeg hadde brydd meg mindre om en fyr var online hele tiden, skriver han oppegående meldinger til meg og har en dertil ålreit profil, og atpåtil somler seg til å få avtalt en date så er ethvert mulig førsteinntrykk av en kroniskonline-antisosial-geek eller sukkeravhengig-supersjekker type eliminert.

(mann 29 år fra Oslo) on. 10 mars 2010 23:01 Privat melding

Åh. Really don't care.

Skjult ID med pseudonym gråtass on. 10 mars 2010 23:02

Roter aldri rundt :-))

Skjult ID med pseudonym Binders to. 11 mars 2010 09:17

Enig med TS i at dette er noe en i alle fall bør være oppmerksom på.

Det største problemet, slik jeg ser det, er jo at man tror man vil kunne få raskt svar dersom noen står som pålogget. For ekesempel har jeg funnet på å be noen på kino fordi det står "pålogget", men fått beskejd senere om at de hadde logget av. Jeg har også selv glemt å logge ut (men bare lukket vinduet i stedet) og fått meldinger kl. 03. med " Jasså? Våken fortsatt?" og har dermed skjønt at man blir stående online i timesvis etter at vinduet blir lukket og etter egen time out.

Jeg synes godt dette kunne opplyses eller endres. For meg har det ikke så mye med å se alltid pålogget ut å gjøre (selv om jeg ser det poenget også) men med å legge forholdene til rette for god kommunikasjon. Da er det greit å vite at de som står som påloget faktisk er det.

Skjult ID med pseudonym snuppa to. 11 mars 2010 10:23

Enig med TS,

Skjult ID med pseudonym trollet to. 11 mars 2010 14:56

ikke for at det spiller noen rolle for meg,om noen er pålogga det meste av tiden.men...har faktisk lurt litt noen ganger,og tenkt: jøss er den fyren ALTID pålogga???
men da fikk jeg altså svaret her....
og kan jo godt hende at jeg selv ser ut som "jeg er på" hele tiden..hehe.
men er enig at det ikke burde være sånn...